فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:11 Issue: 3, 2009

  • تاریخ انتشار: 1388/04/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سودابه حدادی، شیده مرزبان، میر محمد جلالی، حسین خوشرنگ *، سعید خرم نیا، حامد حسن زاده صفحه 1
    زمینه و هدف

    با توجه به شیوع زیاد تهوع و استفراغ بعد از جراحی های گوش میانی و تداخل آن با بازسازی گوش پس از جراحی پیشگیری و درمان این عارضه ضروری به نظر می رسد. هدف از این مطالعه بررسی اثربخشی ترکیب های دارویی جدید تر برای به حداقل رساندن میزان بروز تهوع و استفراغ بیماران بعد از جراحی گوش میانی است.

    مواد و روش کار

    این کارآزمایی بالینی دوسوکور در سال 87-86 بر روی 111 بیمار 15 تا 45 ساله کلاس ASA I و II کاندید عمل جراحی الکتیو گوش میانی با بیهوشی عمومی، انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در یکی از سه گروه دارویی (ON، OD، MD) قرار گرفتند. نیم ساعت قبل از خاتمه عمل بیماران گروه ON: اندانسترون (mg/kg 1/0) و نرمال سالین (9/0% cc2)، گروه OD: اندانسترون mg/kg) 1/0) و دگزامتازون (mg/kg15/0) و بیماران گروه MD: دگزامتازون (mg/kg15/0) و متوکلوپرامید (mg/kg15/0) به صورت وریدی دریافت نمودند(حجم داروها در همه گروه ها یکسان بود). بیماران از نظر بروز تهوع و استفراغ، نیاز به تجویز داروی ضد استفراغ (متوکلوپرامید 0.15mg/kg) و دوز دارو در ریکاوری، 6-1 ساعت اول، 12-6 ساعت و 24-12 ساعت اول بعد از عمل مورد ارزیابی قرار گرفتند و نتایج حاصله با نرم افزار SPSS 15 و آزمون های آماری کای – دو، ANOVA و t-test آنالیز و 05/0P< معنی دار تلقی شد.

    یافته ها

    در بین سه گروه تفاوت آماری معنی داری از نظر سن و جنس دیده نشد. همچنین مشخص شد بین سه گروه در 24 ساعت اول بعد از عمل تفاوت معنی داری از نظر بروز تهوع و استفراغ وجود ندارد (271/0=P) اما در 6 ساعت اول پس از عمل میزان بروز تهوع و استفراغ در گروه MD (6/21%)، در گروه ON (1/8%) و در گروه OD (0%) تفاوت معنی دار داشت. (007/0= P) و به همین ترتیب تفاوت نیاز به متوکلوپرامید در 6 ساعت اول پس از عمل بین سه گروه معنی دار بود (007/0P).

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان می دهد که استفاده از ترکیب دارویی اندانسترون – دگزامتازون (OD)، در 6 ساعت اول بعد از عمل کمترین میزان بروز تهوع و استفراغ و نیاز به درمان را به همراه داشته است ولی در بقیه ساعات پس از عمل از نظر بروز تهوع و استفراغ و نیاز به درمان تفاوت معنی داری بین سه گروه وجود نداشت.

    کلیدواژگان: جراحی گوش میانی، تهوع و استفراغ، اندانسترون، دگزامتازون، متوکلوپرامید، دارونما
  • محسن طاهری، فروزنده محجوبی، رامش عمرانی پور، فروزنده فریدونی صفحه 9
    زمینه و هدف
    دلیل اصلی عدم موفقیت در شیمی درمانی بیماران سرطانی مقاومت دارویی چندگانه (MDR) می باشد. مهمترین علت مقاومت دارویی خروج دارو ازسلول توسط پمپ های وابسته به ATP مانند MDR1 است. ژن MDR1 بسیارپلی مرفیک می باشد و به نظرمی رسداین پلی مرفیسم برروی بیان ژن ودرنتیجه پاسخ به درمان موثر است. هدف از این مطالعه بررسی پلی مرفیسم C3435T ژن MDR1 و ارتباط آن با علائم بالینی، خصوصیات پاتولوژیک و پاسخ به درمان درمبتلایان به سرطان پستان بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی پلی مرفیسم C3435T ژن MDR1در 54 بیمار مبتلا به سرطان پستان و40 فرد فاقد سابقه ابتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی تهران در سال های 85 تا 87 توسط تکنیک PCR-RFLP موردارزیابی قرارگرفت. همچنین ارتباط این پلی مرفیسم با پاسخ به درمان وعلائم بالینی و پاتولوژیک بیماران مورد بررسی قرارگرفت. ازنرم افزار SPSS و تست Chi-square برای بررسی فراوانی ژنوتیپ ورابطه آن با پاسخ به درمان استفاده گردید و 05/0P< معنی دار محسوب شد.
    یافته ها
    18درصد بیماران ژنوتیپ CC، 56 درصد ژنوتیپ CT و26 درصد هم ژنوتیپ TT داشتند درحالی که درگروه کنترل ژنوتیپ CC در 23 درصد، ژنوتیپ CT در50 درصد و ژنوتیپ TT در27 درصد افراددیده شد.گروه کنترل وبیماران ازنظرفراوانی آللها و ژنوتیپ تفاوت معنی داری باهم نداشتند. (846/0P=) همچنین بین کسانی که به درمان پاسخ داده بودند و آنهایی که به درمان پاسخ نداده بودند از نظر فراوانی ژنوتیپ تفاوت معنی داری دیده نشد. (277/0P=)
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج این تحقیق به نظر می رسد پلی مرفیسم C3435T ژن 1 MDR با علائم و یافته های بالینی وپاتولوژیک بیماران و همچنین با پاسخ به درمان ارتباط ندارد و نقش این پلی مرفیسم در بیان ژنMDR1 درسرطان پستان موردسوال می باشد
    کلیدواژگان: سرطان پستان، مقاومت دارویی، C3435T، پلی مرفیسم، MDR1
  • شهرام امینی، مسعود رودباری، محمد صفری ملک آبادی صفحه 25
    زمینه و هدف
    ضربه مغزی ضایعه ای شایع و بالقوه کشنده است. مدل های مختلفی نظیر ارزیابی فیزیولوژیک حاد و سلامت مزمن (APACHE II)، نمره آپاچی II ساده شده (SAPSII)، مدل احتمال مرگ و میر II (MPM) و نمره شدت آسیب بر اثر تروما (TRISS) برای پیش بینی مرگ و میر بیماران با ضربه سر پیشنهاد شده است. در این مطالعه کارایی نمره آپاچی II، آپاچی II تعدیل شده و TRISS برای پیش بینی مرگ و میر بیماران دچار ضربه مغزی و بررسی کیفیت خدمات ارایه شده به آنها مقایسه شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی از اول تیر ماه 1385 تا اول تیر ماه 1386 نمرات آپاچی II، آپاچی II تعدیل شده و TRISS و نیز میزان مرگ و میر مشاهده شده و پیش بینی شده بر اساس این مدل ها برای بیماران دچار ضربه مغزی بستری شده در بخش ICU بیمارستان خاتم الانبیاء، محاسبه گردید و سپس با محاسبه سطح زیر منحنی ROC میزان کارایی و تمایز این مدل ها برای پیش بینی مرگ و میر بررسی و با استفاده از آماره Z با هم مقایسه شد. P value کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از 56 بیمار واجد شرایط ورود به مطالعه 49 نفر مرد و 7 نفر زن بودند. میانگین سن بیماران 4/ 24 سال و متوسط مدت بستری بیماران در ICU 40/6 ± 07/10 روز بود. از این تعداد 11 نفر (6/19%) فوت کردند. میانگین نمرات آپاچی II و TRISS به ترتیب 13/5 ± 78/44 و 79/ 8 ± 75/18 به دست آمد. مقایسه سطح زیر منحنی ROC مدل های آپاچی II و آپاچی II تعدیل شده (8/0= P)، مدل های آپاچی II و TRISS (2/0= P)و مدل های آپاچی II تعدیل شده و TRISS (25/0= P) اختلاف معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که مدلهای APACHE II، APACHE II تعدیل شده و TRISS توانایی پیش بینی مرگ و میر در بیماران با ضربه مغزی بستری شده در ICU رادارند اما از نظر آماری برتری نسبت به هم ندارند.
    کلیدواژگان: مرگ و میر، واحد مراقبت های ویژه، آپاچی II، آپاچی II تعدیل شده، TRISS، ضربه مغزی
  • علیرضا نخعی، سروش دبیری، مهرانگیز نورا صفحه 33
    زمینه و هدف
    کمبود آنزیم G6PD شایع ترین نقص آنزیمی شناخته شده در انسان است. این نقص معمولا بدون علامت است ولی در صورت تماس فرد با مواد شیمیایی اکسیدان یا مصرف باقلا، علائمی از قبیل کم خونی همولیتیک حاد و هیپربیلی روبینمی بروز می کند. هدف مطالعه حاضر تعیین فراوانی کمبود آنزیم G6PD در مراجعه کنندگان به آزمایشگاه رفرانس زاهدان جهت آزمایش های قبل از ازدواج بود. همچنین شاخص های خونی افراد دارای نقص G6PD و اشخاص طبیعی مقایسه شد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی بر روی 1340 نفر از مردان مراجعه کننده به آزمایشگاه رفرانس زاهدان از بهمن ماه 1386 تا پایان اسفند 1387 انجام شد. در نمونه های حاوی EDTA، آنزیم G6PD به روش کیفی فلورسانس لکه ای مورد سنجش قرار گرفت و در نمونه های معیوب نقص آنزیم به طریق کمی نیز تایید شد. در نمونه های دارای نقص آنزیم و همان تعداد نمونه فاقد نقص آنزیم G6PD تعداد لکوسیت ها و شاخص های گلبول قرمز با هم مقایسه شد. از نرم افزار Sigmaplot و آزمون t-Student جهت بررسی معنی داری اختلاف در دو گروه استفاده شد و فاصله اطمینان کمتر از 05/0 به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    کمبود G6PD به روش کیفی در 84 نفر از 1340 نفر شناسایی شد و این نقص در 79 نفر آنها به روش کمی نیز تایید شد. لذا شیوع نقص آنزیم G6PD با هر دو روش کمی و کیفی 9/5درصد محاسبه شد. بین افراد طبیعی و دارای نقص آنزیم تفاوت معنی داری در تعداد گلبول های سفید، گلبول های قرمز، غلظت هموگلوبین، هماتوکریت، MCH و RDW-SD دیده نشد. با این وجود در افراد دارای نقص MCV به طور معنی داری بیشتر و MCHC و RDW-CV کمتر از افراد نرمال بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که نقص آنزیم G6PD در شهر زاهدان 9/5درصد است. اندازه گیری های کمی نشان داد که احتمالا نقص آنزیمی غالب در زاهدان از کلاس I یا II است.
    کلیدواژگان: گلوکز، 6، فسفات دهیدروژناز، شاخص های گلبول قرمز، زاهدان
  • علیرضا حیدری، یاسر صافی، حسین انصاری، امیر بهرام خسروی صفحه 41
    زمینه و هدف
    تحقیقات بالینی متعددی موفقیت فیشورسیلانت را در کاهش پوسیدگی شیارها نشان داده اند، با این وجود مهمترین علت شکست فیشورسیلانت آلودگی در حین درمان می باشد.هدف از این مطالعه ارزیابی ریز نشت فیشور سیلانت در شرایط ایزوله و آلودگی با بزاق پس از شستن با اسید می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی در سال 1386، 76 دندان پرمولر سالم انسان از مراکز مختلف درمانی دندانپزشکی زاهدان جمع آوری شدند و در دو گروه ایزوله و آلوده به بزاق مورد مطالعه قرار گرفتند. در سطح باکال دندان ها یک شیار توسط فرز سرگرد 4/1 ایجاد شد. فیشور سیلانت در همه دندان ها قرار داده شد، سپس در گروه آزمایش 5 ثانیه آلودگی با بزاق صورت گرفت. پس از ترموسیکلینگ (55-5 درجه و 2000 دور)و قرارگیری در محلول فوشین بازی 5/0درصد به مدت 24ساعت برش باکولینگوال داده و با استریومیکروسکوپ میزان ریز نشت سیلانت آنها بررسی شد ونتایج با استفاده از آزمون مجذور کای و من یو ویتنی مورد تحلیل قرار گرفت و 05/0P< نیز معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد بین نفوذ رنگ در سطح بینابینی (ریزنشت) در دو گروه ایزوله و غیر ایزوله تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0 p=). همچنین آزمون مجذور کای نشان داد که میزان ریزنشت در فیشورسیلانت در شرایط ایزوله و غیر ایزوله (آلودگی با بزاق پس از قرار دادن سیلانت بر روی دندان) تفاوت معنی داری با یکدیگر دارند(001/0 p=) در گروه غیرایزوله در مواردی نیز سیلانت از روی دندان جدا شده بود(59/31 %).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر توصیه می شود که سیلانت گذاری دندان ها در محیطی کاملا ایزوله انجام گیرد و اگر آلودگی پس از قرار گیری سیلانت رخ داد، سیلانت گذاری مجددا انجام شود. (مجله طبیب شرق، دوره 11، شماره 3، پائیز 1388، ص 41 تا 46)
    کلیدواژگان: فیشور سیلانت، آلودگی بزاق، ریز نشت
  • علیرضا سلیمی خراشاد، علی حقیقی، سیما راستی صفحه 47
    زمینه و هدف
    انتامبا هیستولیتیکا تک یاخته ساکن لوله گوارش، سالانه حدود 40 تا 50 میلیون نفر را در سرتاسر دنیا مبتلا به کولیت آمیبی و آبسه کبدی می نماید و میزان مرگ ومیر آن حدود 100 هزار مورد در سال تخمین زده شده است. بر اساس مطالعات متعدد انتامباهیستولیتیکا و انتامبادیسپار علیرغم شباهت کامل مرفولوژیک، از نظر رفتار بیولوژیک و بیماریزایی با هم تفاوت دارند. این مطالعه با هدف تعیین میزان آلودگی به این دو گونه در مراجعین مراکز درمانی شهر زاهدان انجام شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی 1562 نمونه مدفوع در فاصله تیر ماه 1383 تا بهمن ماه 1384 در مراکز درمانی زاهدان با روش های میکروسکوپی، فرمالین- اتر، کشت و PCR جهت تشخیص انتامبا هیستولیتیکا و انتامبادیسپار مورد آزمایش قرار گرفتند. در آنالیز داده ها از آزمون های کای – دو، آزمون دقیق فیشر و ناپارامتری من ویتنی استفاده شد و مقادیر 05/0P< معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    از کل نمونه ها 8 مورد (51/0٪) از نظر انتامبا هیستولیتیکا /انتامبادیسپار با روش مستقیم و فرمالین- اتر مثبت بودند و هر 8 مورد در محیط کشت سرم منعقده و رابینسون کشت داده شدند. سپس با روش PCR و استفاده از دو جفت پرایمر های HSP1 وHSP2 وDSP1 وDSP2، 7 نمونه تعیین هویت شدند و مشاهده شد که 6 مورد از این نمونه ها آلوده به انتامبادیسپار بودند.
    نتیجه گیری
    بررسی به کمک PCR نشان داد که انتامبادیسپار اکثر موارد مشکوک آلودگی به انتامبا هیستولیتیکا/ انتامبا دیسپار را در مراکز درمانی زاهدان تشکیل می دهد.
    کلیدواژگان: انتامبا هیستولیتیکا، انتامبادیسپار، PCR، کشت، تشخیص افتراقی
  • لیلا فرهاد ملاشاهی، کبری لشکری پور، محمد ایوب ریگی، ماریه هنرمند، حسین انصاری صفحه 55
    زمینه و هدف
    لیکن پلان یک بیماری مزمن پوستی مخاطی است که اغلب حفره دهان را درگیر می کند. اگرچه پاتوژنز و علت دقیق آن ناشناخته است، گزارشاتی مبنی بر ارتباط آن با بیماری های ایمونولوژیک و فاکتورهای روانشناختی وجود دارد. نقش فاکتورهای روانی اجتماعی به خصوص افسردگی واضطراب در پاتوژنز بیماری لیکن پلان دهانی مورد بحث است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط این فاکتورها با لیکن پلان دهانی صورت گرفته است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی تحلیلی، در بخش بیماری های دهان دانشکده دندانپزشکی زاهدان از خرداد 86 تا خرداد 87 انجام گرفت. تعداد 160 نفر در 3 گروه مبتلا به لیکن پلان دهانی، گروه کنترل مثبت(شکایات دهانی بدون ضایعه مخاطی) و گروه کنترل منفی (افراد طبیعی) با استفاده از پرسشنامه های اضطراب بک (BAI)، افسردگی بک (BDI) و وقایع استرس زای زندگی بررسی شدند. سپس اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون کروسکال والیس و من ویتنی و نرم افزار SPSS15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و 05/0P<معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    براساس آزمون من ویتنی بیماران مبتلا به لیکن پلان و گروه کنترل مثبت سطح اضطراب، استرس و افسردگی بالاتری نسبت به گروه کنترل منفی داشتند (05/0P<). اما براساس این آزمون تفاوت معنی داری بین سطح استرس، اضطراب وافسردگی گروه لیکن پلان و کنترل مثبت وجود نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فاکتورهای روانشناختی درسبب شناسی لیکن پلان دهانی موثر باشد. این فاکتورها می توانند شروع کننده واکنش های خود ایمنی مختلفی باشند که در پاتوژنز لیکن پلان نقش دارند.
    کلیدواژگان: لیکن پلان، اضطراب، افسردگی، وقایع استرس زای زندگی
  • کامران کاویانی فر، مهدی حجتی، کورش شهرکی * صفحه 63
    طحال سرگردان یا Wandering Spleen به طور نادر به علت فقدان یا شل بودن لیگامان های آویزان کننده اش ایجاد می شود و ممکن است به صورت شکم حاد (ناشی از تورشن طحال دور پایه عروقی) تظاهر یابد. این مقاله یک مورد خونریزی طحال را به دنبال تورشن طحال سرگردان در یک خانم 24 ساله گزارش می نماید که بدون سابقه تروما در بهمن ماه سال86 با شکایت درد شکمی منتشر به اورژانس مراجعه نمود. بیمار تحت لاپاراتومی قرار گرفت و طحال انفارکت شده خارج گردید. تورشن ممکن است در تعدادی از بیماران مبتلا به طحال سرگردان اتفاق بیفتد و تشخیص سریع آن نیز مشکل است، با این حال تورشن طحال سرگردان باید به عنوان یکی از تشخیص های افتراقی شکم حاد مدنظر باشد تا از نکروز طحال و سایر عوارض پیشگیری شود.
    کلیدواژگان: طحال سرگردان، تورشن طحال، پارگی طحال
|
  • Soudabeh Haddadi, Shideh Marzban, Mirmohammad Jalali, Hossein Khoshrang, Saeid Khoramnia, Hamed Hasanzadeh Page 1
    Background

    The incidence of post-operative nausea and vomitting (PONV) is increased after middle ear surgery and it may complicate and interact with reconstruction after surgery, so prevention and treatment of these complications are necessary. The aim of this study was to evaluate the efficacy of anti-emetic combinations in decreasing the PONV after middle ear surgery.

    Materials And Methods

    This double blind clinical trial was carried out during 2007-2008 on 111 patients of 15-45 years old with ASA I-II who were candidates for elective middle ear surgery under general anesthesia. The patients were divided into three groups. Patients in the ON group received Ondansetrone 0.1mg/kg + Nacl 0.9% 2cc, OD group received Ondansetrone 0.1mg/kg + Dexamethasone 0.15mg/kg and MD group received Dexamethasone 0.15mg/kg+ Metoclopramide 0.15mg/kg intravenously just before the end of surgery. The patients were evaluated for nausea, vomiting, need of anti-emetic drugs and drug dosage in recovery, 1-6, 6-12 and 12-24 hours after operation and then all data were statistically analyzed by SPSS software, Chi-square, ANOVA and t- Test. P<0.05 was significant.

    Results

    There were no significant differences among three groups in age and sex. The incidence of PONV among 3 groups was not significantly different during 24 hours after operation. (P=0.271) but the incidence of PONV in the first six hours was different among 3 groups (P=0.007) (ON: 8.1%, OD: 0%, MD: 21.6%). Also Metoclopramide consumption was significant between three groups.

    Conclusion

    This study showed that the need to anti-emetic drugs in first 6 hours was the least in OD group, but the difference in the incidence of PONV was not significant otherwise.

  • Mohsen Taheri, Frouzandeh Mahjoubi, Ramesh Omranipour, Frouzandeh Fereidouni Page 9
    Background
    Resistance to drugs with different structure and function is a great obstacle to the successful treatment of breast cancer. A well-known mechanism responsible for drug resistance is over-expression of ABC-transporter genes such as MDR1. MDR1 gene polymorphisms may result in drug resistance. In this study we investigated the possible correlation between MDR1 gene C3435T polymorphism and clinicopathologic findings and response to treatment in Iranian breast cancer patients.
    Materials And Methods
    In this descriptive study we investigated C3435T polymorphism of MDR1 gene in 54 breast cancer patients admitted to Imam Khomeini Hospital of Tehran and 40 individuals without history of breast cancer by PCR-RFLP technique during 2006-2008. Association of this polymorphism with response to treatment and clinicopathologic characteristics were also investigated. Data were analyzed using Chi-Square test and SPSS software. P values<0.05 were considered to be statistically significant.
    Results
    In patient group frequencies of genotypes were 18% for CC, 56%for CT and %26 for TT whereas in control group frequencies of genotypes were %23 for CC, %50 for CT and %27 for TT. There was no significant difference in frequency of C3435T polymorphism between breast cancer patients and healthy controls. Frequency of C3435T polymorphism between responders and non-responders was not significant.
    Conclusions
    It seems that there is no correlation between C3435T polymorphism of MDR1 gene and response to treatment, clinical findings and pathologic characteristics of breast cancer. So the role of C3435T polymorphism in response to treatment is still controversial.
  • Leila Ahmadian Khoshemehr, Rasoul Arbabi Kalati, Parvin Arbabi Kalati Page 17
    Background
    Luting agents are used to attach indirect restoration into or on the tooth. Poor mechanical properties of cement may be a cause of fracture of this layer and lead to caries and restoration removal. The purpose of this study was to compare the elastic modulus and compressive strength of Ariadent (A Poly) and Harvard polycarboxylate (H Poly) cements and Vitremer resin modified glass ionomer (RGl).
    Materials and Methods
    In this experimental study 15 specimens were prepared form each experimental cement in Laboratory of Tehran Oil Refining Company. The cylindrical specimens were compressed in Instron machine after 24 hours. Elastic modulus and compressive strength were calculated from stress/strain curve of each specimen. One way ANOVA and Tukey tests were used for statistical analysis and P values<0.05 were considered to be statistically significant.
    Results
    The mean elastic modulus and mean compressive strength were 2.2 GPa and 87.8MPa in H poly, 2.4 GPa and 56.5 MPa in A Poly, and 0.8GPa and 105.6 MPa in RGI, respectively. Statistical analysis showed that compressive strength and elastic modulus of both polycarboxylate cements were significantly different from hybrid ionomer (P<0.05), but the difference between elastic modulus of two types of polycarboxilate cements was not statistically significant. Compressive strength of two polycarboxilate cements were significantly different (P<0.05).
    Conclusion
    An ideal lutting agent must have the best mechanical properties. Between the tested luttins RGl cement had the lowest elastic modulus and the highest compressive strength, but the A poly cement had the highest elastic modulus and the lowest compressive strength. Therefore none of them was the best.
  • Shahram Amini, Mohammad Safari Malekabadi, Masoud Roudbari Page 25
    Background
    Head trauma is a common and potentially fatal injury. Various models such as APACHE II, simplified APACHE (SAPA II), MPM II, and TRISS have been proposed to predict mortality in these patients. In this study, we compared the efficacy of APACHE II, adjusted APACHE II and TRISS models in predicting the mortality rate and quality of provided services in head trauma patients.
    Materials And Methods
    In this retrospective cross sectional study, we calculated the APACHE II and TRISS scores, and predicted mortality rate by each model as well as predicted rate of adjusted APACHE II in head trauma patients admitted to a general ICU at Khatam-al-Anbia hospital of Zahedan from June 2006 to June 2007. The discriminating power of the models to predict the mortality rates were then measured and compared using area under ROC curve and z statistics, respectively. P value less than 0.05 was considered statistically significant.
    Results
    Fifty six patients were included in this cross-sectional study. Of these, there were 49 men and 7 women with the mean age of 24.4 years. The mean duration of ICU admission was 10.07±6.40 days and 11 patients (19.6%) passed away. The mean APACHE II and TRISS scores were 44.78±5.13 and 18.75±8.79, respectively. The comparison between the APACHE II and adjusted APACHE II (P value = 0.8), APACHE II and TRISS (P value=0.2), and adjusted APACHE II and TRISS (P value=0.25) showed no significant difference.
    Discussion
    Our study revealed that APACHE II predicted the mortality rates better than adjusted APACHE II and TRISS models in head trauma patients admitted to ICU but this priority was not statistically significant.
  • Ali Reza Nakhaee, Soroush Dabiri, Mehrangiz Noora Page 33
    Background
    glucose-6-phosphate dehydrogenase (G6PD) deficiency is the most common known enzymopathy in human. G6PD deficiency is usually asymptomatic, however, deficient individuals are at increased risk of developing acute hemolytic anemia and hyperbilirubinemia following intake of oxidative agents and fava. The objective of present study was to detect prevalence of G6PD deficiency in admitted males for premarriage tests in Zahedan reference laboratory. Also, we compared blood indices of normal and G6PD deficient individuals.
    Materials And Methods
    This descriptive study was carried out on 1340 admitted males in Zahedan reference laboratory from February 2008 to March 2009. G6PD activity was determined in EDTA containing blood samples by qualitative fluorescence spot test, then G6PD deficiency was confirmed by quantitative spectrophotometric method. Total leukocyte count and RBC indices of G6PD deficient samples and the same number of normal samples were compared. The differences between two groups were compared using Sigmaplot software and t-Student test. A P-value less than 0.05 was considered statistically significant.
    Results
    G6PD deficiency was found in 84 individuals of total 1340 by fluorescence spot test and confirmed in 79 by quantitative method. Therefore, prevalence of G6PD deficiency in Zahedan was estimated to be 5.9%. Comparison of deficient and normal individuals did not show significant difference in WBC count, RBC count, hemoglobin concentration, hematocrit, mean corpuscular hemoglobin (MCH) and RDW-SD. However, mean corpuscular volume (MCV) was significantly high and mean corpuscular hemoglobin concentration (MCHC) and RDW-CV were significantly low in G6PD deficient individuals compared to those with normal enzyme level.
    Discussion
    present study revealed that the prevalence of G6PD deficiency in Zahedan is 5.9%. Severity of G6PD deficiency in quantitative assay indicated that class I and II are probably dominant variants in Zahedan.
  • Ali Reza Heidari, Yaser Safi, Hossein Ansari, Amir Bahram Khosravi Page 41
    Background
    Many clinical studies have shown the efficacy of pit and fissure sealants in reduction of caries. However saliva contamination during the treatment is the cause of fissure sealant failure. The purpose of this study was to evaluate the microleakage of fissure sealant applied under isolated and non-isolated conditions.
    Materials And Methods
    In this experimental seventy six sound human premolar teeth collected from Dentistry centers of Zahedan during 2007 were investigated in two groups: isolated group and contaminated with saliva. A fissure was prepared on buccal surface of the teeth by a ¼ round bur. Fissure sealant was applied to all teeth, then test group teeth were contaminated by saliva for 5 seconds after deposing fissure sealant on the fissure. The sealed tooth was thermocycled (5-55 degrees, 2000 cycles) and then immersed in 0.5% basic fuchsin solution for 24h. The teeth were sectioned in buccal lingual dimention and the amount of microleakage was assigned by a sterio microscope and the results were evaluated by Chi-square and m ann – w hitny analysis and p <0.05 was considered significant.
    Results
    Significant difference was noticed in microleakage of fissure sealant in isolated and non isolated state (P=0.001). The difference in microleakage of dye in the space between enamel and sealant was significant between two groups (P=0.001). Even in some cases (31.59 %) sealant was separated from the tooth in non- isolated teeth.
    Discussion
    According to the results of this study it is recommended to do the teeth sealant therapy in a completely isolated situation and repeat sealant therapy if any contamination occurred after deposing the sealant.
  • Ali Reza Salimi Khorashad, Ali Haghighi, Sima Rasti Page 47
    Background
    Entamoeba histolytica, resident in large bowel, is the causative agent of an estimated 40 to 50 million cases of amebic colitis and liver abscess, and is responsible for up to 100000 deaths world wide each year. Based on the results of various studies, it is accepted that Entamoeba histolytica and Entamoeba dispar which are morphologicaly identical, differ in biology and pathogenicity. This study was performed to estimate the prevalence of contamination of stool samples with these species in medical centers of Zahedan city.
    Materials And Methods
    In this descriptive study we used microscopy, Formalin-ether concentration, culture and PCR techniques to differentiate of Entamoeba histolytica from Entamoeba dispar in 1562 stool samples in medical center of Zahedan during July 2004 to January 2006. Data were analyzed with Chi-square, Mann-Whitney and Fisher tests. P value<0.05 considered to be statistically significant.
    Results
    Eight cases (0.51%) of all samples were positive for Entamoeba histolytica/ Entamoeba dispar by direct microscopy and Formalin-ether concentration Methods. All isolates were cultured in HSr+s and Robinson Media. Seven samples were examined by 2 set of oligonucleotid primers HSP 1,2 and DSP1,2 by PCR technique and six isolates were identified to be Entamoeba dispar.
    Conclusion
    This study by using PCR technique showed that most of the patients referred to medical centers of Zahedan were infected with Entamoeba dispar.
  • Leila Farhad Mollashahi, Kobra Lashkaripour, Mohammad Ayoub Rigi Ladiz, Marie Honarmand, Hossein Ansari Page 55
    Background
    Lichen planus is a chronic mucocutaneous disease that often affects the oral mucosa.However, the exact etiology and pathogenesis remain unclear, there are reports about the association between Oral Lichen Plans (OLP) and immunological disorders and psychological factors. The role of psychosocial factors especially depression and anxiety in oral lichen planus is debated. This study was done to determine the association of these factors in oral lichen planus.
    Materials And Methods
    This descriptive study was done in department of oral medicine of Zahedan University of Dentistry from May 2007 to May 2008. One hundred and sixty patients were evaluated in three groups of OLP, negative control and positive control using Beck Anxiety (BAI), Beck Depression (BDI) and Stress Life Event Questionnaires. Data were analyzed using Kruskal Wallis and Mann-Whitney tests. P value<0.05 was considered statistically significant.
    Results
    Mann-Whitney showed that oral lichen planus patients and positive controls had significantly higher stress, anxiety and depression levels than the negative controls (P < 0.05). However, no statistically significant difference was found in stress, anxiety and depression level between the oral lichen planus and positive control population (P >0.05).
    Conclusions
    It seems that psychosocial factors may have role in the causation of oral lichen planus. These factors may form a starting point for initiation of various autoimmune reactions, which have been shown to be contributory to the pathogenesis of oral lichen planus.
  • Kamran Kavianifar, Mehdi Hojjati, Kourosh Shahraki Page 63
    Wandering spleen is a rare condition characterized by increased splenic mobility due to the absence or laxity of its suspensory ligaments that may present as acute abdomen when it is twisted on its pedicle. Herein we report a case of torsion of a wandering spleen in a 24- year-old female patient without any history of trauma. The patient was admitted to emergency ward at February 2008 with clinical findings of acute abdomen. Laparotomy was performed and the infarcted spleen was removed. Although wandering spleen is a rare clinical entity, the possibility of torsion should be kept in mind in the differential diagnosis of acute abdomen to avoid serious complications.