فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:12 Issue: 1, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/01/07
  • تعداد عناوین: 11
|
  • وفا رحیمی موقر صفحه 3
    زمینه و هدف
    ضربه نخاعی یکی از ضایعات ماندگار مصدومیت در انسان می باشد که بار بالا و شیوع کمی دارد. در این مقاله مروری سعی شده به این سوال پاسخ داده شود که آیا رفع فشار از نخاع آسیب دیده کمکی به بهتر شدن حس و حرکت اندام ها می نماید.
    مواد و روش کار
    مقالات مرتبط با ضربه نخاعی در حیوانات و انسان از مقالات PUBMED از سال 1966 تا 25 ژانویه 2010 (پنجم بهمن 1388) استخراج شد. برای این کار ضربه نخاعی، رفع فشار جراحی، حیوان و انسان واژه هایی بودند که جستجو شدند.
    یافته ها
    در مورد ضربه نخاعی در انواع مدل های حیوانات آزمایشگاهی اتفاق نظر وجود دارد که اگر فشردن با شدت کمتر و مدت کوتاهتر باشد بهبود نخاعی از نظر نورولوژیک و هیستوپاتولوژیک بهتر می باشد. در مورد انسان، یک مورد متاآنالیز، یک مطالعه بالینی تصادفی، 9 مطالعه آینده نگر و ده ها مطالعه گذشته نگر و گزارش موردی در منابع علمی به دست آمد.
    نتیجه گیری
    جمع بندی این مطالعه ها نشان داد که درمان استانداردی برای رفع فشار نخاع آسیب دیده وجود ندارد. رهنمودها بیان می دارند که جراحی زودرس در 24 ساعت اول بعد از مصدومیت خطر بیشتری به بیمار تحمیل نمی کند؛ مدت اقامت بیمار در واحد مراقبتهای ویژه کمتر شده و عوارض طبی نیز کاهش می یابد. توصیه می شود بیمارانی که ضربه نخاعی ناکامل دارند درصورت امکان سریعتر جراحی شوند بخصوص اگر دچار ضایعه نخاعی پیشرونده باشند یا جابجایی فاست دو طرفه غیرقابل برگشت با کشش (Traction) گردنی داشته باشند.
  • یوسف دوستار، داریوش مهاجری صفحه 9
    زمینه و هدف

    بیماری دیابت اختلالی است متابولیکی که از دیرباز گریبان گیر نوع بشر بوده است وشیوع بالایی در سراسرجهان دارد. استرس اکسیداتیو به میزان زیادی با ایجاد دیابت و عوارض ناشی از آن در ارتباط می باشد. عوامل آنتی اکسیدان به خصوص با منشا گیاهی در پیشگیری از عوارض دیابت بسیار حائز اهمیت می باشند. هدف این مطالعه، ارزیابی تاثیر عصاره دانه انگور بر وضعیت آنتی اکسیدان ها در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین می باشد.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی که در مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد واحد تبریز انجام شد، 40 سر موش صحرایی ویستار نر در چهار گروه مساوی شامل گروه شاهد سالم، گروه سالم تیمار با عصاره (mg/kg 40)، گروه شاهد دیابتی و گروه دیابتی تیمار با عصاره (mg/kg 40) توزیع گردیدند. موش های مورد آزمایش به مدت 12 هفته در گروه های مربوطه تیمار گردیدند و در پایان، میزان مالون دی آلدئید و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز گلبول های قرمز خون آن ها ارزیابی گردید. مقایسه گروه ها از لحاظ آماری، با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی انجام گردید. سطح معنی داری اختلافات، 05/0p< در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    موش های دیابتی افزایش معنی داری را در میزان مالون دی آلدئید و کاهش معنی داری را در میزان فعالیت آنزیم های سوپراکسید دسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز گلبول های قرمز خون نشان دادند (001/0p<). تجویز خوراکی عصاره دانه انگور به موش های دیابتی منجر به کاهش معنی دار مقدار مالون دی آلدئید و افزایش معنی دار فعالیت آنزیم های سوپراکسید دسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز گلبول های قرمز خون آن ها گردید (001/0p<).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه، وقوع استرس اکسیداتیو را در دیابت مورد تائید قرار داده و اثرات آنتی اکسیدانی عصاره دانه انگور را نشان می دهد.]م ت ع پ ز، 12 (1):ص 9 تا 14[

  • منصور ثالثی، حمیرا رشیدی، فرید فتاحی صفحه 15
  • داریوش مهاجری، غفور موسوی، علی رضایی، حسن جدیری صفحه 20
    زمینه و هدف

    امروزه بهبود سریع زخم های جراحی مورد بحث محققین می باشد. هدف از این تحقیق، آسیب شناسی بافتی اثرات روفکوکسیب، به عنوان یک ضد التهاب غیر استروئیدی، بر ترمیم زخم جراحی در معده موش صحرایی می باشد.

    مواد و روش کار

    60 سر موش صحرایی نر ویستار به طور تصادفی در سه گروه (شاهد، شاهد مثبت و تجربی)20 سری توزیع گردیدند. یک برش گاستروتومی یک سانتی متری در خم بزرگ معده موش ها ایجاد، سپس در دو لایه بخیه زده شد. گروه تجربی، روفکوکسیب (mg/kg15) را به شکل محلول در دی متیل سولفوکسید 5درصد (mL/kg10)، روزانه و از طریق گاواژ به مدت 15 روز دریافت کردند. گروه های شاهد و شاهد مثبت نیز به ترتیب سرم فیزیولوژی (mL/kg10) و دی متیل سولفوکسید 5% (mL/kg10) را به همان روش دریافت کردند. آسیب شناسی و مقایسه التیام زخم بین گروه ها با در نظر گرفتن فاکتور های موثر در ترمیم، نظیر رشد و تکثیر فیبروبلاست ها، تشکیل عروق نوساز، بازسازی بافت پوششی و ایجاد کلاژن سازمان یافته در نسج ترمیمی انجام گردید. مقایسه گروه ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه همراه با آزمون تعقیبی بونفرونی انجام گردید. سطح معنی داری 05/0p< در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    تعداد فیبروبلاست ها، جوانه های مویرگی و محتوای کلاژن سازمان یافته در نسج ترمیمی، در گروه تجربی به طور معنی داری بیشتر از گروه های شاهد و شاهد مثبت بود (001/0>p). اندازه شکاف باقی مانده در دهانه زخم، در گروه تجربی به طور معنی د اری کمتر از دو گروه دیگر بود (001/0p<). گروه های شاهد و شاهد مثبت اختلاف معنی داری از لحاظ پارامترهای یاد شده نداشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج بررسی حاضر نشان می دهد که روفکوکسیب اثرات مفیدی بر ترمیم زخم جراحی معده در موش صحرایی دارد.

    کلیدواژگان: روفکوکسیب، ترمیم زخم، معده، موش صحرایی
  • ادریس بذرافشان، فردوس کرد مصطفی پور صفحه 26
    زمینه و هدف

    مطالعه حاضر با هدف تعیین خصوصیات کمی و کیفی پسماندهای بیمارستانی تولیدی در بیمارستان های استان سیستان و بلوچستان و ارائه اطلاعات مدیریتی و بهداشتی جهت ارتقاء سطح بهداشت محیط بیمارستانها، و نیز ایمنی و سلامت کارکنان و افراد مرتبط با محیط بیمارستان انجام پذیرفت.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر که از نوع توصیفی مقطعی می باشد در 14 بیمارستان فعال موجود در استان در سال 88-1387 انجام شد. برای تعیین مقادیر کمی و کیفی پسماند های تولیدی آنالیز انواع پسماندها هرماه در دو نوبت و به مدت یک سال صورت پذیرفت. یافته ها با کمک شاخص های توصیفی ارائه شد.

    یافته ها

    میانگین کمیت کل پسماندهای تولیدی در بیمارستان های مورد مطالعه 41/6096 کیلوگرم در روز بود که این مقدار برای پسماندهای عفونی، عمومی (شبه خانگی) و نوک تیز و برنده به ترتیب (%6/51) 05/3142، (%2/47) 25/2880 و (%2/1)11/74 کیلوگرم در روز بود. نرخ تولید پسماندهای بیمارستانی برای انواع پسماند کل، عفونی، عمومی و نوک تیز به ترتیب برابر 028/0±042/0، 66/0± 37/1، 66/0± 36/1، 76/0±76/2 کیلوگرم به ازای هر تخت در روز بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به درصد بالای پسماندهای عفونی، می توان نتیجه گرفت که علی رغم تلاش فراوان در خصوص تفکیک پسماندهای بیمارستانی، هنوز مشکلاتی در این رابطه وجود دارد که نیازمند توجه بیشتر مسئولین و نیز استفاده از روش های نوین، جهت بی خطرسازی پسماندها قبل از خروج از بیمارستان می باشد.

    کلیدواژگان: مواد زائد جامد، پسماندهای بیمارستانی، پسماندهای عفونی
  • حسن نقی زاده*، مریم بان پروری، عباس صالحی کیا صفحه 33
    زمینه و هدف

    اثر فعالیت بدنی همراه با مصرف مکمل ها بر روی عملکرد سیستم های حیاتی بدن و کاهش اثر رادیکال های آزاد شده در جریان ورزش به خوبی شناخته نشده است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی متوسط (%65-60Hrmax:) با ویتامین E بر وضعیت آنتی اکسیدانی، استرس اکسایشی و عوامل خطرزای قلبی- عروقی دانشجویان مرد سالم فعال است.

    مواد و روش کار

    این مطالعه یک تحقیق نیمه تجربی با گروه کنترل با استفاده از پیش آزمون و پس آزمون است که در سال 1385 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز به مرحله اجرا درآمد. 45 نفر دانشجوی مرد سالم فعال انتخاب و به صورت تصادفی در یکی از سه گروه تمرین-مکمل (15 نفر،6/1±8/23 سال)، تمرین- دارونما (15 نفر، 3/2±4/22 سال) و گروه کنترل (15 نفر، 8/1±9/22 سال) قرار گرفتند. گروه تمرین- مکمل، تمرین هوازی متوسط را با مصرف قرص 500 میلی گرمی ویتامین E و گروه تمرین- دارونما تمرین فوق را با مصرف دارونما، به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه به مدت 45 دقیقه انجام دادند. متغیر های وابسته ی تحقیق در دو مرحله، در شرایط آزمایشگاهی استاندارد، اندازه گیری شد و توسط آزمون های کلموگروف- اسمیرین و آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD ارزیابی و 05/0p< معنی دار تلقی گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که، تفاوت معنی داری بین سه گروه از نظر میزان مالون دی آلدئید(MDA) (02/0p<)، پروتئین کربونیل شده(CP) (04/0p<)، ظرفیت ضداکسایشی تام (TAC) (p<0.03)، لیپوپروتئین کم چگال (LDL) (03/0p<) و اکسیژن مصرفی بیشینه(Vo2max) (03/0p<) وجود دارد.

    نتیجه گیری

    انجام تمرینات هوازی متوسط با مصرف ویتامین E، باعث کاهش آسیب های غشایی، پراکسیداسیون لیپیدی و عوامل خطرزای قلبی- عروقی می گردد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، استرس اکسایشی، عوامل قلبی، عروقی، خطرزا
  • علیرضا یعقوبی، مسعود پزشکیان، شهین ایمانی، آذین علیزاده اصل صفحه 40
  • عبدالوهاب مرادی، سیما بشارت *، محمد مهدی مینایی فر، غلامرضا روشندل، علیجان تبرایی صفحه 44
    زمینه و هدف

    ویروس هپاتیت E (HEV) از طریق مدفوعی دهانی منتشر می شود و می تواند موجب مرگ و میری در حدود 20درصد در دوران بارداری به ویژه در سه ماهه سوم گردد. هدف از انجام این مطالعه بررسی سرواپیدمیولوژی هپاتیت E در زنان سنین باروری شهرستان گرگان بوده است.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه توصیفی – تحلیلی مقطعی 1200 نفر خانم در محدوده سنی 45-17 سال که در طی سال 1387 به آزمایشگاه ها و مراکز بهداشتی درمانی گرگان مراجعه کرده بودند به روش تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. متغیرهای فردی در فرم جمع آوری اطلاعات وارد شد. بررسی آنتی بادی علیه HEV به روش الیزا با استفاده از کیت DIAPRO روی نمونه هاانجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-13 و آزمون های χ2 و فیشر مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین سنی جمعیت مورد مطالعه 3/6 ±4/27سال بود، از 1200 نفر افراد مورد مطالعه، 76 نفر(%3/6) از نظر آنتی بادی علیه HEV مثبت بودند. سن و قومیت ارتباط معناداری با وجود آنتی بادی ضد HEV داشتند(001/0p<). اما سایرمتغیرها ارتباط معنی داری با وجود آنتی بادی علیه HEV نشان ندادند.

    نتیجه گیری

    با توجه به فراوانی نسبی به دست آمده در این مطالعه انجام مطالعات بیشتر به ویژه در زنان باردار منطقه پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: هپاتیت E، دوره باروری، الیزا
  • مینو یغمایی، مهدی جهان تیغ صفحه 48

    سلولارآنژیوفیبروما یک تومور مزانشیمال خوش خیم، با حدود مشخص و نادر است که اخیرا بافت شناسی آن توصیف شده است. این تومور از دو جزء اصلی سلول های دوکی متحدالشکل استرومال و عروق خونی متعدد با دیواره ضخیم تشکیل شده است. در این مقاله موردی از سلولار آنژیوفیبرومای ولو به اندازه 13 سانتی متر در یک خانم 41 ساله گزارش می شود.

    کلیدواژگان: آنژیوفیبروما، ولو، دستگاه تناسلی، زنان
  • معصومه حسینی، ناصر بهپور، مانیا روزبیانی صفحه 51
  • مهوش رقیبی، سمانه فولادی صفحه 52
|
  • Vafa Rahimi-Movaghar Page 3
    Background
    Traumatic spinal cord injury (SCI) is major permanent sequelae of trauma with high burden and low frequency. In the setting of SCI is there any correlation between the timing of surgical decompression and sensory-motor improvement
    Material And Methods
    A literature review was performed using PUBMED from 1966 to 25th January 2010. Cross referencing of discovered articles was also reviewed.
    Results
    The results of animal studies have shown that aside from the kind of procedure and species, when compression is less severe and of shorter duration, the neurological and histopathological recovery is significantly good. One meta-analysis, nine prospective studies, and one randomized clinical trial were identified.
    Conclusion
    There are presently no standards regarding the role and timing of decompression in acute SCI. As a practice guideline, early surgery in less than 24 hours can be done safely in patients with acute SCI and urgent decompression is a reasonable practice option. Traction is the most practical method of achieving urgent decompression after cervical SCI. There are class III data to support a recommendation for urgent decompression in any patient with incomplete SCI with or without neurologic deterioration, with or without bilateral irreducible facet dislocations. There is emerging evidence that surgery within 24 hours may reduce both the length of intensive care unit stay and incidence of medical complications
  • Yousof Doostar, Daryoush Mohajeri Page 9
    Background

    Diabetes mellitus is a metabolic disorder as old as mankind and its incidence is considered to be high all over the world. Oxidative stress is strongly associated with development and the complications of diabetes. Antioxidant agents, especially with the origin of plants, are of more importance in the treatment of diabetic complications. The main objective of the present study was to evaluate the effect of extract of the grape seed on antioxidants status in streptozotocin induced diabetic rats.

    Material And Methods

    In this laboratory experimental study which conducted in Islamic Azad University of Tabriz research center. Forty male Wistar rats were randomly assigned into four equal groups including healthy control group, healthy group treated with grape seed extract (40 mg/kg), diabetic control group and diabetic group treated with grape seed extract (40 mg/kg). The experimental rats were treated in related groups for 12 weeks and at the end of experiment serum level of malonaldehyde (MDA) and anti-oxidant enzymes activity including superoxide dismutase (SOD), glutathione peroxidase (GPx) and catalase (CAT) were measured in red blood cells. Statistically, comparison of the groups was carried out using one-way analysis of variance followed by Bonferroni post-hoc test. Differences were considered statistically significant at p< 0.05.

    Results

    Diabetic rats showed significant increase in the value of MDA and a decrease in the activities of SOD, GPx and CAT of red blood cells (p<0.001). Oral administration of grape seed extract resulted in significant reduction in the level of MDA and significant increase in the activities of SOD, GPx and CAT of red blood cells (p<0.001).

    Conclusion

    The results of this study provide confirmatory evidence of oxidative stress in diabetes and show the anti-oxidative effect of grape seed extract. [ZJRMS, 12(1):9-14]

  • Mansour Salesi, Homeira Rashidi, Farid Fatahi Page 15
    Background
    Smokers have recently been shown to be insulin resistant and to exhibit several characteristics of the insulin resistance syndrome that could increase postprandial triglyceridemia. Postprandial hypertriglyceridemia could increase coronary artery disease (CAD) risk. In this study, we assessed fasting and postprandial triglyceride levels in healthy, normolipidaemic, chronic smokers and a matched group of nonsmoking individuals. Methods and Materials: We evaluated 78 subjects with simple sampling in case-control study. 39 were smoker and 39 nonsmokers. All of them had normal lipid and glycemic profile and had BMI between 19 and 29.9. The subjects didn’t have history of CAD or previously elevated fasting TG>150mg/dl, FBS>100mg/dl, age>60or<30, or alcoholic drinking. Then we give them 60 gm butter and triglyceride level was checked one and six hours postprandial. Between these times the subjects should not eat anything except water and smokers were allowed to smoke. All data analyzed with T-test and for repeated data ANOVA with SPSS software.
    Results
    In our study was shown that TG levels among women and men had no significant difference (P=0.403). There was a significant difference among fasting TG, one hour postprandial and six hours postprandial in both groups(P<0.001). Also the changing rate of lipid from fasting state to one and six hours postprandial, among smokers and nonsmokers was significantly different (P<0.001).
    Conclusion
    We concluded that smoking can change lipid profile in normolipemic subjects; and smokers with normal fasting triglyceride have more elevated levels of postprandial triglyceride in compared to nonsmokers. Postprandial hypertriglyceridemia has been an important factor for cardiovascular disease, then smoking can increase cardiovascular disease risk in this way.
  • Daryoush Mohajeri, Ghafour Mousavi, Ali Rezaei, Hossein Jodeiri Page 20
    Background

    Nowadays faster healing of surgical wounds is more challenging to researchers. The aim of the present study was to histopathological evaluate of the effect of rofecoxib, a non-steroidal anti-inflammatory drug, on healing of surgical wound in rats stomach.

    Materials And Methods

    Sixty male Wistar rats were randomly assigned into three groups (control, positive control and experimental) of twenty animals each. A gastrotomy incision with the length of 1 cm was made in greater curvature of stomach in the rats, thereafter, sutured in 2 layers. Experimental group received rofecoxib (15 mg/kg) dissolved in Dimethyl Sulfoxide (DMSO) 5% (10 mL/Kg) daily for 15 days through the gavage. Positive control and control groups received DMSO 5% (10 mL/Kg) and normal saline (10 mL/Kg), respectively, in the same manner. Histopathological studies and comparison of wound healing among the groups were carried out considering more effective agents on wound healing including proliferation of fibroblasts, angiogenesis, re-epithelialization and collagen organization in healing tissue. Significant differences among the groups were determined by one-way analysis of variance followed by Bonferroni post-test. Statistical significance was considered at p<0.05.

    Results

    The numbers of fibroblasts, capillary buds and organized collagen content in healing site of experimental group were significantly more than positive control and control group (p<0.001). The size of epithelial gap in experimental group was significantly lesser than two other groups (p<0.001). There were not any significant statistical differences between the control and positive control groups from the viewpoint of the above parameters.

    Conclusion

    The results showed that rofecoxib possesses a beneficial effect on healing of stomach surgical wounds in rats

  • Edris Bazrafshan, Ferdos Kord, Mostafapoor Page 26
    Background

    This study was performed to determine quantitative and qualitative characteristics of hospital wastes produced in Sistan and Balouchestan hospitals and to state health management information to improve environmental health level of hospitals and health safety of staff and personnel related to hospital environment.

    Materials And Methods

    This descriptive-cross sectional study was performed in 14 active hospitals in the province during 1387-88. Quantitative and qualitative analysis of hospital wastes was performed two times monthly for one year. The data were analyzed using statistical Excel and SPSS softwares.

    Results

    The average of total quantity of waste produced in all hospitals was 6096.41 kg/day. Medical waste generation rate for total waste, infectious waste, general waste and sharp waste are 2.76±0.10, 1.36±0.66, 1.37±0.66 and 0.042±0.028 kg/bed-day, respectively, which is comprised of 51.6% (3142.05 kg/day) of infectious waste, 47.2% (2880.25 kg/day) general waste and 1.2% (74.11 kg/day) sharps waste.

    Conclusion

    Considering the high percentage of infectious waste, it can be concluded that despite plentiful efforts on the separation of hospital waste, yet there are various problems that requires more attention to this issue and also use of new methods for safe disposal of hospital wastes.

  • Hasan Naghizadeh, Maryam Banparvari, Abbas Salehikia Page 33
    Background

    The effect of different physical activity with consumption supplements on the function of body vital systems and decrease free radicals effects is not well known during exercise. The purpose of this study is to investigate the effect of aerobics exercise (HRmax: 60-65%) with vitamin E on antioxidant status and oxidative stress and cardiovascular risk factors in active male students.

    Materials And Methods

    45 normal active male students were randomly divided in to three groups: Exp 1(N=15, mean±SD age=23.8±1.6); Exp 2(N=15, mean±SD age=22.4±2.3) and control III (N=15, mean±SD age=22.9±1.8). The treatment for exercise-supplement included moderate aerobic exercise (HRmax 60-65%) with consumption a 500 mg vitamin E tablet. The treatment for exercise-placebo included exercise above along with a placebo tablet consumed for 8 weeks, 3 sessions per week and session lasted 45 minutes. The variables in the experiment were measured in two stages in the standardized environment of a laboratory. This research performed the Islamic Azad university branch of Tabriz.

    Results

    The results showed that, there was a significant statistical difference between MAD (p<0.02), CP (p<0.04), TAC (p<0.03), LDL (p<0.03) and Vo2max (p<0.03) in the three groups.

    Discussion

    In summery performing moderate aerobic exercise (HRmax 60-65%) with consumption Vitamin E may decrease membrane damage and lipid peroxidation, and cardiovascular risk factors.

  • Alireza Yaghoubi, Masoud Pezeshkian, Shahin Imani, Azin Alizadeye Asl Page 40
    Valvular heart surgery (VHS) in pregnancy has its specific complexity and problems.Between years 1983-2007 11 women who underwent VHS during pregnancy were found and analyzed. Valvular heart surgery in pregnancy is associated with the least maternal-fetal side effects. Intensive evaluations before and during pregnancy with a specialized medical team is essential.
  • Abdolvahab Moradi, Sima Besharat, Mohammad Mehdi Minaiifar, Gholamreza Roshandel, Alijan Tabaraii Page 44
    Background

    Hepatitis E virus can be disseminated oral-fecally and its fulminant form mortality rate maybe up to 20% in the third trimester of pregnancy. This study aimed to assess the sero-epidemiology of HEV in women of reproductive age in Gorgan, Iran. Materials and m ethods: In this cross-sectional descriptive study, 1200 women ages between 17-45 years were recruited from laboratories and health care systems of Gorgan. Demographic data was recorded in the checklists. ELISA method (DIAPRO) was done to evaluate the anti-HEV antibody. Data were entered into SPSS-13 software for analysis by Chi-squared and Fisher exact test.

    Results

    Mean (± SD) age of the cases was 27.41 (±6.33). Among 1200 subjects, 76(6.3%) cases had positive anti-HEV antibodies. Age and ethnicity had a significant relationship with HEV (p-value<0.05), but no significant relationship was seen between other variables.

    Conclusions

    According to our results and due to higher positive cases in 30-40 years-old women, more researches especially in pregnant women are suggested.

  • Minoo Yaghmaei Page 48

    Cellular angiofibroma is a recently described histologically distinctive benign, circumscribed and rare mesenchymal tumor. It composed of two principal components, the uniform spindled stromal cells and numerous thick-walled blood vessels. In this article we describe a 13 centimeters cellular angiofibroma of the vulva in a 41- year- old woman.