فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:12 Issue: 2, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/03/29
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علی مقتدری صفحه 1
  • محسن رضاییان صفحه 2
    زمینه و هدف
    کشورهای در حال توسعه از نظر انجام مطالعات علمی و انتشار نتایج آن مطالعات در حوزه های گوناگون دانش بشری به ویژه حوزه سلامت، از کشورهای پیشرفته عقب مانده اند. از همین رو مقاله حاضر، مروری بر مهم ترین علل این عقب ماندگی خواهد داشت.
    روش کار
    در مقاله مروری حاضر، با بهره گیری از روش های متنوع جستجو در پایگاه ها و منابع اطلاعاتی، نهایت تلاش به عمل آمد تا متون مرتبط با موضوع مورد شناسایی و استفاده قرار گیرد.
    یافته ها
    کمبود بودجه های پژوهشی؛ نداشتن برنامه های منظم پژوهشی؛ انجام مطالعات با کیفیت پائین؛ نداشتن انگیزه های لازم برای پژوهش؛ عدم آشنایی با شیوه های طراحی پژوهش و عدم آشنایی با شیوه های نگارش دستاوردهای پژوهشی، از مهمترین علل عقب ماندگی کشورهای در حال توسعه در انجام پژوهش های علمی و انتشار نتایج آن در حوزه سلامت می باشند.
    نتیجه گیری
    شکاف علمی موجود در بین کشورهای در حال توسعه با کشورهای پیشرفته که در اغلب نقاط دنیا در حال گسترش می باشد، زنگ خطری را برای سلامت آحاد مردم جهان به صدا در آورده است. با این وجود، راه کارهای مناسبی نیز برای جلوگیری از رشد این شکاف و یا محدود نمودن آن وجود دارد که در حال حاضر و با موفقیت توسط برخی از کشورها از جمله ایران به مرحله اجرا درآمده اند.
    کلیدواژگان: پژوهش، سلامت، انتشار، مجله، کشورهای در حال توسعه، کشورهای توسعه یافته
  • جواد بهارآرا، علیرضا اشرف، سعیده ظفربالانژاد، سعیده ثمره موسوی صفحه 8
    زمینه و هدف
    مهارآنژیوژنز از اهداف اصلی درمان سرطان و برخی بیماری ها محسوب می گردد. اثر میدان های الکترومغناطیسی بر جنبه های مختلف رشد و نموسلولی، نظیر تقسیم سلولی مورد مطالعه قرارگرفته است. در پژوهش حاضرنقش میدان الکترومغناطیسی بافرکانس50 هرتز بر مهار آنژیوژنز در پرده کوریوآلانتوئیک جوجه بررسی گردید.
    مواد و روش کار
    در این پژوهش تجربی تعداد 60 عدد تخم مرغ نطفه دار Ross به طورتصادفی به چهارگروه مساوی شاهد، گروه آزمون یک (100 گاؤس)، گروه آزمون دو(200 گاؤس) وگروه آزمون سه (300 گاؤس)، تقسیم شدند. در روز دوم انکوباسیون روی تخم مرغ ها پنجره ای ایجاد و در روز هشتم، یک اسفنج ژلاتینی (حاوی آلبومین ومحلول آگار درنرمال سالین و سرم جنینی گاو) به آن اضافه شد. در روز دهم انکوباسیون تخم مرغ های گروه های آزمون به دستگاه جوجه کشی متصل به سیستم مولد میدان الکترومغناطیس با فرکانس50 هرتز (شدت های100، 200، 300 گاؤس) منتقل شدند. روز دوازدهم از تمام نمونه ها به کمک فتواسترئومیکروسکوپ تحقیقاتی عکس تهیه و تعداد و طول انشعابات عروقی روی پرده کوریوآلانتوئیک به کمک نرم افزار Image J اندازه گیری شد. داده های کمی حاصل به کمک نرم افزار SPSS-15 و آزمون های آماری t و ANOVA درسطح05/0 p < تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین تعداد و طول انشعابات عروقی در گروه های آزمون یک و سه نسبت به شاهد تفاوتی نشان نداد(05/0 p >). در حالی که میانگین تعداد (14/6 ± 29) و طول انشعابات عروقی (96/5 ± 22/42 سانتی متر) در گروه آزمون دو نسبت به میانگین تعداد(75/7±62/39)و طول انشعابات عروقی(75/7 ± 93/51 سانتی متر) درگروه شاهد کاهش معنی داری نشان داد(01/0 p =).
    نتیجه گیری
    میدان الکترومغناطیسی با فرکانس کم و شدت 200 گاؤس دارای اثر مهاری برآنژیوژنز در پرده کوریوآلانتوئیک جوجه است و تعداد و طول انشعابات عروقی را کاهش می دهد؛ لذا کاربری توام آن با روش های شیمی درمانی جهت درمان بیماری های مرتبط با آنژیوژنزمی تواند مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آنژیوژنز، میدان الکترومغناطیسی، جوجه
  • اسحق علی صابری، نرگس فرهاد ملاشاهی، مهدی محمدی صفحه 13
    زمینه و هدف
    تحریکات میکروبی مهمترین عامل آسیب رسان به بافت پالپ و نسوج پری آپیکال است. بنابراین هدف اصلی از درمان های اندودنتیک حذف کامل یا به حداقل رساندن میکروارگانیسم ها به کمک روش های شیمیایی- مکانیکی می باشد. یکی از مواد شیمیایی مورد استفاده در درمان های اندودنتیک، کلسیم هیدروکساید است. مخروط های گوتاپرکای حاوی کلسیم هیدروکساید نیز به جامعه دندانپزشکی معرفی شده اند. هدف از این مطالعه مقایسه اثر ضد میکروبی این ماده با خمیرکلسیم هیدروکساید درکانال های ریشه عفونی می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه 90 دندان انسیزور ماگزیلای کشیده شده انسان انتخاب شد، پس ازآماده سازی کانال ها واستریل کردن ریشه ها، تمام نمونه ها (بجز 10 نمونه کنترل منفی) توسط باسیلوس سابتیلیس آلوده گردید. 80 ریشه آلوده به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شد:10 ریشه در گروه کنترل مثبت (بدون درمان)، 35 ریشه در گروه A (درمان با گوتاپرکای حاوی کلسیم هیدروکساید) و35 ریشه درگروه B (درمان با خمیر کلسیم هیدروکساید) اثرآنتی میکروبیال این مواد روی نمونه های آلوده در روزهای 1،2،3،5 و7 پس ازدرمان مورد مطالعه قرارگرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که بین اثر ضدمیکروبی خمیر وگوتاپرکای حاوی کلسیم هیدروکساید اختلاف معنی داری وجود ندارد (35/0= p). اثر ضدمیکروبی خمیر وگوتاپرکای حاوی کلسیم هیدروکساید با گذشت زمان افزایش می یابد، ولی این افزایش از روز سوم معنی دار می شود (01/0= p).
    نتیجه گیری
    باتوجه به عدم تفاوت معنی دار در فعالیت ضدمیکروبی گوتاپرکای حاوی کلسیم هیدروکساید در مقایسه با خمیر کلسیم هیدروکساید به نظر می رسد استفاده از این محصول درکانال های عفونی ریشه به عنوان پوشش داخل کانال نیازمند مطالعات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: گوتاپرکای، کلسیم هیدروکساید، عامل ضد میکروبی
  • محمد بکاییان، مظهر اقبال قریشی، سروش دبیری صفحه 18
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر مقاومت نایسریا گونوره آدر نتیجه مصرف وسیع و نامناسب آنتی بیوتیک ها مرتبا افزایش یافته و این امر در کنار نبود اطلاعات جامع از آخرین الگوهای مقاومت آنتی بیوتیکی و نحوه ایجاد و انتقال این مقاومت ها، درمان عفونت های ناشی از این باکتری را با مشکل روبرو ساخته است. این بررسی به منظور تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی و تولید آنزیم پنی سیلیناز در سویه های گونوکوک جدا شده از بیماران مبتلا به سوزاک در زاهدان صورت گرفت.
    مواد و روش کار
    در این بررسی توصیفی مقطعی طی سال های 87-1384، 400 بیمار مشکوک از نظر ابتلا به سوزاک در زاهدان مورد بررسی قرار گرفتند. تشخیص توسط بررسی تاریخچه، معاینه بالینی، رنگ آمیزی گرم و کشت روی محیط تایر- مارتین صورت گرفت. آزمون حساسیت دارویی سویه های جدا شده در مقابل آنتی بیوتیک های مورد بررسی به روش انتشار دیسک انجام شد و تولید آنزیم پنی سیلیناز به روش اسیدومتریک در سویه های مقاوم به پنی سیلین بررسی گردید.
    یافته ها
    در77 بیمار (%2/19) کشت مثبت گردید. میزان مقاومت به آنتی بیوتیک های موردآزمایش چنین به دست آمد: پنی سیلین2/79 درصد، سیپروفلوکساسین2/53 درصد، سفتریاکسون8/3 درصد، اسپکتینومایسین5/2 درصد، سفیکسیم9/12 درصد، کوتریموکسازول5/93 درصد، تتراسیکلین3/88 درصد و جنتامایسین8/29 درصد؛ درضمن1/83 درصد سویه های مقاوم به پنی سیلین، مولدآنزیم پنی سیلیناز بودند.
    نتیجه گیری
    سفتریاکسون، اسپکتینومایسین وسفیکسیم تنها آنتی بیوتیک هایی هستند که می توان از آن ها به عنوان داروهای انتخابی نام برد. کینولون ها که تا این اواخر به عنوان یک گروه آنتی بیوتیکی موثر محسوب می شدند به تدریج جایگاه خود را از دست داده اند. مقاومت در مقابل سایر آنتی بیوتیک ها به سرعت درحال گسترش است. لذا انجام آزمون های آزمایشگاهی و تعیین حداقل غلظت بازدارنده رشد و انجام تجربیات بالینی در فواصل معین در تشخیص بروز مقاومت نایسریا و درمان موفق وسریع عفونت های گونوکوکی در منطقه زاهدان بسیار حائز اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: نایسریا گونوره آ، سوزاک، پنی سیلیناز
  • میترا صفری، بهروز یزدانپناه صفحه 24
    زمینه وهدف
    تزریق واکسن مؤثرترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری هپاتیتB است. پایداری ایمنی ایجادشده توسط واکسن هپاتیتB به طور دقیق مشخص نیست. مطالعه حاضر به منظور تعیین میزان کاهش سطح آنتی بادی هپاتیتB در کودکان 5 تا 7 ساله استان کهگیلویه و بویراحمد طراحی و اجرا شد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه مقطعی برروی 729 کودک 7-5 ساله استان کهگیلویه وبویراحمد که طی سال های 1384-1383 طبق برنامه واکسیناسیون کشوری واکسن هپاتیت دریافت کرده بودند و با روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند؛ انجام گردید.جهت گردآوری داده ها پرسشنامه ها از طریق مصاحبه با والدین تکمیل شد. برگه ثبت مشاهدات آزمایشگاهی به پرسشنامه پیوست بود. بعد از اطمینان از واکسیناسیون به موقع، و اخذ رضایت نامه آگاهانه از والدین، از هرکودک 3 میلی لیتر خون گرفته و به آزمایشگاه ارسال و با استفاده از روش الیزا آنتی بادی ضدآنتی ژن سطحی و آنتی ژن سطحی ویروس اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-13 و روش های آمار توصیفی و آزمون های2 χ و t مستقل مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    در کلیه نمونه ها آزمایش جهت آنتی ژن سطحی منفی بود. 4/84 درصد کودکان موردمطالعه نسبت به ویروس هپاتیتB ایمن و میانگین تیتر آنتی بادی ضد ویروس هپاتیتB در این کودکان 5/230±9/308 واحد بین المللی بود.6/15درصد کودکان ایمن نبودند و میانگین تیتر آنتی بادی در آن ها 5/3±97/4 واحد بین المللی بود. بین میزان ایمن بودن باسن و شهرستان محل اقامت کودکان رابطه آماری معنی دار برقرار بود (04/0p= و001/0 (p≤ با افزایش سن کودکان میزان ایمنی آنها کاهش داشت. میزان ایمنی با جنسیت ارتباط نداشت.
    نتیجه گیری
    درمقایسه با مطالعات دیگر میزان پایداری ایمنی در این سنین مطلوب بود. اما حدود20 درصد کودکان در سن هفت سالگی که سن ورود به مدرسه و اجتماعی شدن و امکان تماس با افراد دیگر بیشتر است، از ایمنی برخوردار نبودند. با توجه به اهمیت این بیماری تصمیم گیری مناسب جهت پیشگیری از این بیماری در این سن حساس توسط متولیان امر سلامت لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: کاهش آنتی بادی، واکسیناسیون، هپاتیتB، کودکان
  • راضیه معصومی، سعیده ضیایی، سقراط فقیه زاده صفحه 29
    زمینه و هدف
    هورمون های استروئیدی در درمان عوارض یائسگی نقش مهمی دارند و امروزه ترکیبات جدیدی با اثرات حفاظتی بر روی اندومتر پیشنهاد می شوند. هدف از انجام این پژوهش مقایسه میزان خونریزی و لکه بینی ناشی از مصرف تیبولون و هورمون درمانی کلاسیک بود.
    مواد و روش کار
    این کارآزمایی بالینی بر روی 150 زن یائسه در سه گروه درمانی انجام گرفت. هر گروه به مدت شش ماه یکی از سه رژیم دارویی تیبولون، هورمون درمانی کلاسیک و مکمل کلسیم (گروه کنترل) را دریافت نمودند. تعداد دفعات و مدت خونریزی و لکه بینی رحمی در پایان سه ماهه اول و دوم درمان در هر سه گروه ثبت گردید.
    یافته ها
    آزمون ویلکاکسون اختلاف معناداری بین دوگروه تیبولون و کلسیم ازنظر متغیرهای فوق در دو مقطع زمانی مذکور نشان نداد؛ اما در گروه هورمون درمانی مدت لکه بینی در سه ماهه دوم نسبت به اول کاهش معناداری (04/0= p) داشت. آزمون کروسکال والیس بیانگر اختلاف معنادار کلیه متغیرها طی سه ماهه اول بود و آزمون من ویتنی که برای تعیین اختلاف میان گروه ها استفاده شد، نشان داد میانگین تعداد دفعات (03/0= p) و مدت لکه بینی (008/0= p) در گروه هورمون درمانی نسبت به تیبولون و نیز میانگین تعداد دفعات (02/0= p) و مدت خونریزی (003/0= p) درگروه هورمون درمانی نسبت به کلسیم بیشتر بود. هم چنین میانگین مدت لکه بینی در گروه تیبولون بیشتر (001/0= p) وتعداد دفعات لکه بینی کمتر (001/0= p) از گروه کلسیم بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان دهنده کاهش تعداد دفعات و مدت زمان خونریزی و لکه بینی در گروه درمانی تیبولون در مقایسه با هورمون درمانی کلاسیک بود.
    کلیدواژگان: یائسگی، تیبولون، مکمل کلسیم، خونریزی، لکه بینی
  • غلامعلی دشتی خویدکی، عقیل آبسالان، پیمان برومند صفحه 36
    زمینه و هدف
    سرگیجه وضعیتی حمله ای خوش خیم حملاتی مختصراز سرگیجه، تهوع و یا نیستاگموس وضعیتی است که با تغییر وضعیت سر به وجود می آید. یکی از درمان های توانبخشی ارایه شده جهت بیماران مانور ایپلی می باشد که در مطالعات گوناگون نتایج آن متفاوت گزارش شده است. هدف این مطالعه بررسی کارایی این روش در درمان بیماران مبتلا به سرگیجه وضعیتی حمله ای خوش خیم می باشد.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر در فاصله زمانی بین زمستان 1386 تا تابستان 1388 در بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان خاتم الانبیا زاهدان بر روی 67 بیمار مبتلا به سرگیجه حمله ای وضعیتی خوش خیم ناشی از مجرای نیم دایره خلفی(38 زن و 29 مرد) در فاصله سنی 27 تا 68 سال انجام پذیرفت. پس از تشخیص، بیماران توسط مانور ایپلی با توصیه و ارایه محدودیت حرکتی تحت درمان قرارگرفته و پس از یک هفته نتایج حاصل از درمان با آزمون دیکس- هالپایک مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاکی از بهبودی علایم سرگیجه در5/92 درصد بیماران بود.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان دهنده کارایی مانور ایپلی در درمان بیماران دچار سرگیجه وضعیتی حمله ای خوش خیم می باشد.
    کلیدواژگان: سرگیجه وضعیتی، سرگیجه حمله ای، توان بخشی
  • رضا درخشان، پریسا بالایی، حمید بخشی، شکوفه درخشان صفحه 40
    زمینه و هدف
    پاتوژنز تشنج ناشی از تب، که شایع ترین اختلال تشنجی در دوران کودکی است؛ مشخص نیست. ولی عواملی از جمله تغییرات نوروترنسمیترها، عناصر کمیاب از جمله منیزیم در بروز آن دخالت دارند.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه مورد- شاهدی منیزیم خون 32 نفر ازکودکان 6 ماهه تا 6 ساله بستری به علت تشنج ناشی از تب و33 کودک سالم با هم مقایسه شد.
    یافته ها
    در گروه مورد 25درصد سطح منیزیم کمتر از 5/1 داشتند و در گروه شاهد سطح منیزیم کمتر از 5/1 وجود نداشت و اختلاف این دو معنی دار بود. (005/0 =p).
    نتیجه گیری
    یکی از فاکتورهای احتمالی تسهیل کننده تشنج ناشی از تب افت سطح منیزیم خون است، حتی اگربه سطح هیپومنیزیمی نرسیده باشد و منیزیم در حداقل میزان طبیعی باشد.
    کلیدواژگان: تشنج ناشی ازتب، کودکان، منیزیم
  • مریم مجیری، کریم قاضی خانلوثانی، عباس مقیم بیگی صفحه 43
    زمینه و هدف
    کاربرد مواد حاجب در تصویربرداری تشخیصی توام با احتمال بروز واکنش های ناخواسته می باشد و مستلزم رعایت نکات ایمنی است. دراین مطالعه میزان رعایت موارد ایمنی درکاربرد مواد حاجب داخل عروقی در چهاراستان غربی کشور مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش کار
    براساس اصول ایمنی ذکر شده در راهنماهای استاندارد جهانی پرسشنامه ای طراحی و توسط مسئولین40 مرکز دولتی و خصوصی از چهار استان کرمانشاه، همدان، کردستان و لرستان تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری2 χ و t مستقل مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اکثر مراکز، فاقد پروتکل واحدی در استفاده از داروهای پیشگیری کننده بوده و اغلب آن ها به داروها و تجهیزات احیا دسترسی دارند.
    از نظر وجود دستورالعمل مواجهه با واکنش های ناخواسته و برخی تجهیزات و داروها نظیرکانولا و آدرنالین بین مراکز دولتی و خصوصی اختلاف معنی دار آماری وجود دارد(به ترتیب 001/0= p، 001/0= p و003/0= p).
    نتیجه گیری
    بر این اساس انتشار و توزیع دستورالعمل ویژه و واحد، بهبود و ارتقاء امکانات، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: موادحاجب، داخل عروقی، ایمنی، رادیولوژی
  • محمد علی رئیس سادات، سیدعلی میرصادقی، محمدعلی یعقوبی، آرمین الهی فر، بهیه ظریف ذاکریان صفحه 47
    کیست هیداتیک آلوئولار بیماری انگلی مهاجم وکشنده ای است که دراثر مرحله لاروی انگل اکی نوکوک مولتی لوکولاریس ایجاد می شود. میزبان اصلی این کرم نواری، سگ سانان به خصوص روباه و شغال است که معمولا ابتلا انسان به این انگل از طریق خوردن سبزیجات و آب آلوده به تخم انگل حاصل می گردد. در این مقاله موردی از کیست هیداتیک آلوئولار در یک خانم 35 ساله گزارش می شود.
    کلیدواژگان: کیست هیداتیک آلوئولار، اکی نوکوک مولتی لوکولاریس، کرم نواری
|
  • Mohsen Rezaeian Page 2
    Background
    The lag between developing and developed countries in terms of the scientific researches and scientific publications in different areas of human knowledge is too big especially within the health domain. Therefore, the aim of this study is to review the most important reasons for this trend.
    Material And Methods
    In this review, I tried to determine and use the most relevant literature by applying the different methods of database search.
    Results
    Shortage of the funding; lack of the systematic research programs; carrying out the low quality studies; lack of the appropriate incentives and understanding of design; and finally writing the outcomes of the scientific researches, are among the most important reasons for the lack of researches and publications related to the health domain within developing countries.
    Conclusion
    The existing scientific gap between developing and developed countries which is increasing in many parts of the world rings the alarm for the health of the people throughout the world. However, there are various appropriate solutions to restrain or limit this gap which are currently and successfully applied by some countries including Iran. [ZJRMS, 12(2):2-7]
  • Javad Baharara, Ali R. Ashraf, Saideh Balanejad, Saideh Samareh-Mosavi Page 8
    Background
    Inhibition of angiogenesis is a major target in the fight against cancer and other diseases. The effects of electromagnetic fields on cell development and growth have been investigated. In this research we investigated the effects of electromagnetic fields with 100, 200 & 300 gauss on angiogenesis in chorioalantoic membrane of chick embryos.
    Materials And Methods
    Ross fertilized eggs were used that divided in 4 random groups: 1)control, 2)experimental 1, treated with 100G electromagnetic field 3)experimental 2, treated with 200G electromagnetic field and 4)experimental 3, treated with 300G electromagnetic field. In day 2 of incubation a window was opened on eggs in sterile condition, then in day 8 a gelatin sponge was occurred on chorioalantoic membrane and was soaked with 5 µl FCS. Members of groups 2 were transferred into electromagnetic field (100G), group 3(200G) and group 4(300G) in day 10. In 12th day all cases were photographed by photo-stereomicroscope. The numbers and lengths of vessels around the sponges were measured and compared with each other by t-test & ANOVA (p<0.05).
    Results
    In this study we reported that, no significant vascular reaction was detectable; 3 hr exposure to 100,300G electro magnetic fields did not affect on angiogenesis but 200G electromagnetic field inhibited angiogenesis in chorioalantoic membrane.
    Conclusion
    For this reasons absence of adverse effects on embryo development and absence of mutagenic effects, exposure to 200G electromagnetic field could be proposed as a safe and cost-effective treatment of human diseases involving excessive angiogenesis. [ZJRMS, 12(2):8-12]
  • Eshagh A. Saberi, Narges Farhad-Molashahi, Mehdi Mohammadi Page 13
    Background
    Microbial irritation is the major etiologic cause of pulp and periapical lesions. Therefore the main goal of endodontic treatment is complete elimination or inimizing acteria with chemo-mechanical preparation. Calcium hydroxide is one of the chemical substances, which are used, in endodontic treatment and its antimicrobial effect on various bacteria has extensively has been studied and researched. Recently Gutta-percha point containing calcium hydroxide has been offered to dentistry.The purpose this study was to examine the antimicrobial effects of this substance in infected root canals. m aterial and
    Methods
    In this study ninty extracted human maxillary central incisors, which had been extracted to various reasons, were selected. After canal preparation and root sterilization, all the samples (excluding 10 negative control samples) were contaminated by bacillus subtillis. Then these eighty roots were randomly divided into 3 groups, which were 10 roots as positive control group (non medicated), 35 roots medicated with Gutta-percha point containing calcium hydroxide as group A, 35 roots medicated with calcium hydroxide as group B. after 1, 2, 3, 5 and 7 days in these three groups, antimicrobial effect was assessed.
    Result
    The result showed no significant difference (p=0.35) between antimicrobial effect of Gutta-percha point containing calcium hydroxide and calcium hydroxide past.
    Conclusion
    Since there is no significant difference between antimicrobial effect of Gutta-percha point containing calcium hydroxide and calcium hydroxide past, it seems that the usage of this product as an intracanal medication should be more investigated. [ZJRMS, 12(2): 13-17]
  • Mohammad Bokaeian, Mazhar Iqbal-Qureshi, Soroush Dabiri Page 18
    Background
    The objective of this study was to determine antibiotic susceptibility and penicillinase production by Neisseria gonorrhoeae strains isolated from gonorrhoeae patients in Zahedan.
    Materials And Methods
    In a descriptive study during 2005-2008 years, 400 suspected patients were studied by history review, medical examination, gram staining and culture in Thayer-Martin medium. Antibiotic susceptibility and penicillinase tests of isolated strains were done by disk diffusion method and aciodometric method, respectively.
    Results
    Cultures were positive in 77(19.2%) patients. The resistanat rate against antibiotics were as follow: penicillin (79.2%), ciprofloxacin (53.2%), ceftriaxone(3.8%), spectinomycin(2.5%), cefixime(12.9%), co-trimoxazole(93.5%), tetracycline(88.3%) and gentamicin(29.8%). In the meanwhile, 83.1 percent of penicillin resistant isolates produced penicillinase enzyme.
    Discussion
    Ceftriaxone, spectinomycin and cefixime are the sole antibiotics that could be considered as selective drugs. Quinolones which were regarded as an effective group of antibiotics recently have lost their importance. Resistance against other antibiotics is rapidly developing, thus, conducting experimental tests and determination of minimum inhibitory concentration and clinical trial studies at fixed intervals can contribute to diagnosis of resistance of gonococci and rapid and successful treatment of their infections in Zahedan region. [ZJRMS, 12(2): 18-23]
  • Mitra Safari, Behrouz Yazdanpanah Page 24
    Background
    Vaccination is the best way to prevent hepatitis B infection. The efficacy of hepatitis B vaccine and duration of protection after vaccination in infants is unknown. The aim of this study was to evaluate the immunity level of school age children against HBV in order to determine the decline of hepatitis B antibody level during the childhood period.
    Materials And Methods
    This cross-sectional research was performed on 729, 5-7 year-old children in Kohgiloyeh& Boyerahmad Province who had been vaccinated at birth. Patients selected by multiple stage sampling method. While interviewing parents the questionnaire were completed. The laboratory rep[ort was attached to the questionnaire. After confirming the correct date of vaccination time, parents were asked for an informed consent. From each patient 3ml blood sample were taken and hepatitis B surface antibody (HBs-Ab) and hepatitis B surface antigen (HBs-Ag) were determined by ELISA method. Chi-squared and t-tests were used to analyze obtained data by using SPSS-15 software.
    Results
    HBs-Ag was negative in all patients. 84.4% of subjects were immune against HBV (had protective antibody titer). The mean antibody titer was 308.9±230.5 IU/ml with range of 10.6–1175 IU/ml. 15.6% of samples had non protective antibody titer and mean antibody titer was 4.97 ±3. 5 IU/ml. Anti-HBsAb titers were related to the age and residency of children. The immunity level decreased with increasing age. No statistically significant differences could be found between two sexes.
    Conclusion
    Based on this stud, the immunity persistency rate in this age group was suitable compared to other studies. Unfortunately, there is about 20% of non-immune children to HBV infection in this susceptible age with a high risk of contamination and affliction. Because of seriousness of HBV infection proper immunization strategy should be considered in this era by health care authorities. [ZJRMS, 12(2): 24-28]
  • Raziyeh Masoumi, Saeedeh Ziaei, Soghrat Faghihzade Page 29
    Background
    Steroid hormones play an important role in the treatment of menopausal complications; therefore, nowadays there are new drugs having protective effects on endometer. The objective of this study was to compare the amount of uterine bleeding and spotting in patients who consume tibolone versus classic HRT.
    Material And Methods
    This clinical trial has done on 150 menopausal women divided in to three therapeutic groups. Each group took either of three regimens: tibolone, classical HRT and calcium supplement (control group) for six months. The number of the times and length of bleeding and spotting was recorded at the end of the first and second quarterly of treatment.
    Results
    Wilcoxon test did not reveal any meaningful differences between the tow groups of tibolone and calcium group. In terms of above mentioned variables in the two mentioned periods. However, in the HRT group, spotting duration had decreased (p=0.04) in the second three months regarding the first quarter. Kruskal-Wallis test indicated a significant difference in all the variables during the first three months of treatment and Mann-Whitney U test, used to determine discrepancy between the involved groups. It has been shown that the average number of the times (p=0.03) and spotting duration (p=0.008) in the HRT group in comparison with tibolone, also the number of the times (p=0.02) and the length of bleeding (p=0.003) in the HRT group was more than that of calcium group. It also revealed that the average of the length of spotting in the tibolone was more (p=0.001) but less in terms of the number of times of spotting in calcium group (p=0.001).
    Discussion
    The findings of the study indicated decease in the number of the times and the length of bleeding and spotting period in tibolone group in comparison with classical HRT. [ZJRMS, 12(2):29-35]
  • Gholamali Dashti-Khadivaki, Aghil Absalan, Peyman Boroumand Page 36
    Background
    Benign paroxysmal positional vertigo (BPPV) is characterized by brief attacks of vertigo, nausea and/or positional nystagmus during head movements. Epley maneuver is one of the therapeutic processes for these patients and had various results in different studies. The objective of this study was to determine the efficacy of this procedure on treatment of patients with BPPV.
    Material And Methods
    This study was performed from January 2008 till September 2009 in otolaryngology clinic of Khatam teaching hospital in Zahedan. The study was conducted among 67 patients (38 female, 29 male) with p-BPPV between the ages of 27 and 68 years old. Epley maneuver with restriction was performed for treatment after diagnosis of BPPV and one week later, results evaluated using the Dix-Hallpike test.
    Result
    92.5% of patients had positive response to this type of treatment.
    Conclusions
    The study revealed good efficacy of Epley maneuver on patients with BPPV. [ZJRMS, 12(2):36-39]
  • Reza Derakhshan, Parisa Balaee, Hamid Bakhshi, Shokoofe Darakhshan Page 40
    Background
    The pathogenesis of febrile convulsion (FC) which is the most frequent seizure disorder in childhood isn’t clear but changes in the serum level of neurotransmitters and trace elements such as magnesium are known to contributing risk factors.
    Materials And Methods
    In this case-control study serum magnesium of 32 children with FC and 33 children without FC were compared.
    Results
    25% of children with FC had serum magnesium level under 1.5 mg/dl. In the normal group no one had serum magnesium level under 1.5 mg/dl (p=0.05).
    Conclusion
    Decreasing serum level in FC may be one contributing factor in the FC. It does not need to be lower than normal range in these groups of patients. [ZJRMS, 12(2): 40-42]
  • Maryam Mojiri, Karim Ghazi-Khanlousani, Abbas Moghim-Beigi Page 43
    Background
    Application of contrast agents in diagnostic imaging is along with probability of adverse reactions and need to safety observance. In this study, the safety observance in using intravenous contrast media evaluated in four western provinces of Iran.
    Materials And Methods
    A special questionnaire form was designed based on world standard guidelines and completed by radiology staffs in 40 governmental and private centers in four provinces including Kermanshah, Hamedan, Kordestan and Lorestan. Obtained data was analyzed by independent t and χ 2 tests.
    Results
    The results show in the most centers there are not any uniform and coordinate protocol for using preventive drugs and access to life saving drugs and equipments. The results demonstrate a difference between governmental and private centers in existing of specific protocol for dealing with contrast reactions and also in some equipments and drugs like Canulla or Adrenaline (p =0.001, p = 0.001 and p=0.003 respectively).
    Conclusion
    According to the results, it seems publication of special coordinate guidelines and improvement of equipments are necessary. [ZJRMS, 12(2): 45-48]
  • Mohammad A. Raiesolsadat, Ali Mirsadeghi, Mohammad A. Yaghoubi, Armin Elahifar, Behiye Zarif-Zakerian Page 47
    Alveolar hydatid cyst is a parasitic disease due to invasion of the Echinococcus multilocularis larva into the different tissues. The main host of this tape worms is Canidae family, especially foxes and jackals. Human beings are usually infected through eating contaminated vegetables and water with parasite eggs. In this article, one case of alveolar hydatid cyst has been reported in a 35 year-old woman. [ZJRMS, 12(2): 49-52]