فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:12 Issue: 3, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/06/10
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علی مقتدری، صالحه صنعتی نیا صفحه 1
    در حال حاضر حجم زیادی از مقالاتی که هر ماه به دفتر " مجله " می رسند مطالعاتی هستند که با استفاده از پرسشنامه انجام شده اند. عنوان بسیاری از آن ها ارزیابی آگاهی یا نگرش افراد در مورد مسائل مختلف پزشکی- بهداشتی است. برخی نیز پس از یک مداخله نه چندان مهم نظیر آموزش مسواک زدن در مناطق توسعه نیافته، آموزش استفاده از پشه بند در مناطق مالاریاخیز و یا آموزش خودآزمایی پستان جهت غربالگری کانسر پستان در زنان به ارزیابی آگاهی افراد توسط پرسشنامه می پردازند. اما آیا این ها واقعا تحقیق اند. شاید چند دهه قبل تر از این، سنجش آگاهی و نگرش افراد در مورد مسائل مختلف، کاری بسیار باارزش و نوین محسوب می شد؛ اما آیا امکان دارد که با آموزش، آگاهی افراد در مورد یک پدیده ی آموختنی بیشتر نشود؟ اگر امکان دارد چرا ما فرزندانمان را به مدرسه می فرستیم؟...
  • بتول شریفی مود، رویا علوی نایینی، ملیحه متانت صفحه 2
    زمینه و هدف
    سل یکی از معضلات مهم بهداشتی بسیاری از کشورهای در حال توسعه و فقیر دنیا می باشد. در حال حاضر یکی از مشکلات اساسی در درمان بیماری سل موضوع مقاومت دارویی است. در این مقاله مروری تلاش شده است تا شیوع موارد مقاوم به دارو اعم از Multiple Drug Resistant، Extensively Drug Resistant و Totally Drug Resistant در ایران بررسی شود.
    مواد و روش کار
    برای استخراج منابع لازم از مقالات موجود در PUBMED و Scopus و ژورنال های علمی ایرانی از سال 1970 تا 2010 (اسفند 1388) که موارد سل مقاوم به دارو را گزارش کرده بودند استفاده شد. واژه های مورد جستجو شامل سل، مقاومت دارویی و ایران بود.
    یافته ها
    درمورد مقاومت دارویی سل در ایران در منابع بررسی شده مقالات نسبتا زیادی منتشر شده بود اما تنها مقالاتی مورد مطالعه قرار گرفتند که در آن ها موارد سل مقاوم به چند دارو، سل مقاوم به اکثر داروها و سل مقاوم به تمام داروها گزارش شده بود. در این مطالعات شیوع سل مقاوم به چند دارو دراستان های مختلف کشور 9/27-5/0 درصد گزارش شد. شیوع سل مقاوم به چند دارو در بیمارستان مسیح دانشوری 4/5 درصد بود که از میان آن ها 6/10 درصد مقاوم به اکثر داروها بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج برگرفته از مطالعات گزارش شده نشان داد که سل مقاوم به دارو در ایران رو به گسترش است و در حال حاضر پیدایش سوش های مقاوم به اکثر داروها و سل مقاوم به تمام داروها، یک تهدید جدی در برنامه درمان بیماری سل و کنترل آن می باشد.
    کلیدواژگان: سل، مقاومت دارویی، گونه های مقاوم به چند دارو، گونه های فوق مقاوم، ایران
  • توران شهرکی، سیمین صادقی بجد، منصور شهرکی صفحه 7
    زمینه و هدف
    یبوست و اختلال کنترل ادرار از مشکلات شایع دوران کودکی می باشند. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی میزان بهبودی اختلال کنترل ادرار بعد از درمان یبوست در کودکان می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی در سال 88-87 بر روی 48کودک 20 ماهه تا 11ساله مراجعه کننده به بیمارستان حضرت علی اصغر زاهدان که دارای اختلال کنترل ادرار و یبوست عملکری بودند، انجام شد. پس از تشخیص، بیماران به مدت یک تا سه ماه تحت درمان یبوست قرار گرفتند. امتیازبندی بیماران براساس سیستم نمره بندی اختلالات ادراری قبل و سه ماه بعد از درمان یبوست انجام و نتایج مقایسه گردید. اطلاعات استخراج شده از فرم های اطلاعاتی کدگذاری شده و توسط نرم افزار SPSS-17 مورد پردازش قرار گرفت. جهت بررسی متغیرها از آزمون t زوجی و تست رتبه ای علامت دار ویلکاکسون استفاده گردید.
    یافته ها
    از 48 کودک مورد بررسی 4/35 درصد پسر و 5/64 درصد دختر بودند. میانگین امتیاز اختلال کنترل ادراری قبل و بعد از درمان یبوست اختلاف آماری قابل توجهی را نشان داد (001/0= p). گرچه مقایسه تغییرات امتیاز اختلال کنترل ادراری بر حسب جنس و بر حسب گروه های سنی کمتر و بیشتر از پنج سال از نظر آماری اختلافی نشان نداد (43/0= p). شب ادراری و بی اختیاری مدفوعی به طور قابل ملاحظه ای در دختران و پسران بعد از درمان کاهش پیدا کرد (003/0= p). هم چنین تعداد دفعات اجابت مزاج قبل و بعد از درمان اختلاف آماری قابل توجهی نشان داد (001/0= p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که درمان یبوست می تواند در بهبود اختلال کنترل ادراری در کودکان موثر باشد. مطالعات گسترده تر و با حجم نمونه بیشتر در این زمینه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: یبوست، اختلال کنترل ادرار، کودکان
  • زیبا لیاقت، فائقه بهاءالدین بیگی، محمد جواد خشنود، مجتبی لیاقت صفحه 12
    زمینه و هدف
    سندرم ترک به مجموعه علایمی اطلاق می شود که با قطع یک باره یا تدریجی مصرف مواد مخدر بعد از استفاده طولانی مدت آن، در فرد معتاد ایجاد می شود. این مطالعه با هدف تعیین اثر داروی رها و بربرین در دوزهای سمی و غیرسمی در مقایسه با داروی کلونیدین برکاهش علائم سندرم ترک مرفین در موش سوری انجام گردیده است.
    مواد و روش کار
    برای انجام این تحقیق 140 سر موش نر سوری، نژاد Balb/c با سن تقریبی دو ماه و در محدوده وزنی 90- 70 گرم مورد استفاده قرار گرفت، موش ها به طور تصادفی به دو دسته تقسیم شدند: دسته اول 35 n= (گروه دریافت کننده دارو21 n= و گروه کنترل14 n=) و دسته دوم 105 n= (گروه دریافت کننده دارو91 n= وگروه کنترل14 n=). در تمامی گروه ها با تزریق دوزهای فزاینده مرفین وابستگی فیزیکی ایجاد شد و سپس با تزریق نالوکسان علائم سندرم ترک ایجاد گردید؛ آن گاه آثار فارما کول و ژ یک داروی رها، بربرین و کلونیدین بر رفتار موش های سوری بررسی گردید و هم چنین میزان آلکالوئیدهای تام و بربرین موجود در داروی رها نیز مورد اندازه گیری قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین آلکالوئیدهای تام و بربرین در داروی رها به ترتیب 120 و 72/5 میلی گرم در پنج میلی لیتر به دست آمد. درجه الکلی داروی رها طبق روش استاندارد 34/19 درصد به دست آمد. دوز سمیت حاد برای داروی رها ml/kg 4 و برای بربرین mg/kg 40 مشخص گردید. در مجموع در مورد داروی رها افزایش درصد وقوع رفتار سنگینی پلک و بی حرکتی درمقایسه با گروه کنترل (آب مقطر) معنی دار بود (016/0. (p= هم چنین داروی رها و بربرین بر روی درصد وقوع رفتارهای بوکشیدن مداوم، تمیزکردن بدن و ایستادن روی دو پا طی 15 دقیقه، تفاوت معنی داری نداشتند (0 89 /0 (p=.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که داروی رها و بربرین تا نزدیک دوز سمی درکاهش علائم سندرم ترک مرفین اثری ندارد. بنابراین مصرف این دارو در انسان، با توجه به عدم تاثیر آن در موش سوری نیازمند تحقیقات بیشتری می باشد
    کلیدواژگان: سندرم ترک، مرفین، رها، بربرین، کلونیدین
  • مرضیه ابوالحسنی، عفت فرخی، محسن نوربخش، مریم طاهرزاده، فاطمه آزادگان، اعظم عسگری، مرتضی هاشم زاده صفحه 19
    زمینه و هدف
    ناشنوایی شایعترین اختلالی می باشد که میلیون ها نفر را در سراسر جهان با فراوانی حدود یک در هزار تولد جدید، تحت تاثیر قرار داده است. اخیرا مشخص شده است که یک ژن جدید به نام DFNB59 که پروتئین پژواکین را کد می کند، در ایجاد ناشنوایی عصبی نقش دارد. هدف این مطالعه تعیین فراوانی جهش ها در ژن DFNB59 در 93 دانش آموز ناشنوا در استان سیستان و بلوچستان می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه ی توصیفی آزمایشگاهی 93 دانش آموز مبتلا به ناشنوایی غیر سندرمی از استان سیستان و بلوچستان، شامل 53 پسر و40 دختر در محدوده ی سنی 25-7 سال به روش تصادفی آسان انتخاب واز هر یک پنج میلی لیتر خون گرفته شد؛ DNA خون به روش استاندارد فنل کلروفرم استخراج گردید. فراوانی جهش ها را در ژن DFNB59، در نواحی رمزگذارآن (اگزون 7-2)، به روش PCR-SSCP/HA مورد بررسی قرار دادیم.
    یافته ها
    در نمونه های مورد مطالعه هیچ گونه جهش بیماری زا تشخیص داده نشد، اگرچه یک نوع چند شکلی 793 C>G در سه نمونه از 93 دانش آموز مورد مطالعه (%2/3) شناسایی گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه هیچ گونه ارتباطی بین جهش های ژن DFNB59 و ناشنوایی در استان سیستان و بلوچستان نشان نداد.
    کلیدواژگان: واکنش زنجیره ای پلیمراز، چند شکلی فضایی تک رشته، آنالیز هترودوپلکس، پژواکین، ناشنوایی
  • فاطمه خوشخو، علیرضا بخشی پور، علیرضا داشی پور، محمدرضا کرامتی صفحه 24
    زمینه و هدف
    دیابت نوع 2 یکی از شایع ترین و پرعارضه ترین بیماری ها دردنیا می باشد. راهکارهای درمانی مناسب می تواند عوارض این بیماری را کاهش دهد. هدف از این مطالعه تاثیر تلفیق دو روش تن آرامی و موسیقی درمانی بر قندخون ناشتا، HbA1c، تری گلیسیرید، کلسترول و فشارخون مبتلایان به دیابت نوع 2 می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی در سال 87 بر روی 75 بیمارمبتلا به دیابت نوع 2، مراجعه کننده به درمانگاه دیابت شهرستان زاهدان انجام شد. نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شد. در نهایت 73 نفر مطالعه را کامل نمودند که از این تعداد 28 نفردر گروه مداخله و 45 نفردر گروه کنترل قرار گرفتند. قندخون ناشتا، HbA1c، تری گلیسیرید، کلسترول و فشارخون بیماران قبل و بعدازمداخله اندازه گیری وثبت گردید. دراین میان گروه مداخله به مدت سه ماه تحت برنامه های منظم تن آرامی (آرامش عضلانی، آرامش تنفسی و تجسم هدایت شده) و موسیقی درمانی که شامل ده جلسه 45 دقیقه ای و تمرین در منزل بود، قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان دادکه تلفیق دو روش تن آرامی و موسیقی درمانی به طور معنی داری باعث کاهش قندخون ناشتا (03/0= p)، فشارخون سیستولیک (02/0 =p) و دیاستولیک (0001/0 =p) در گروه مداخله گردیده است.
    نتیجه گیری
    تلفیق دو روش تن آرامی و موسیقی درمانی روش مناسبی جهت کنترل دیابت می باشد لذا پیشنهاد می شود که درمان های روانی درکنار درمان های جسمی برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 درنظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: تن آرامی، موسیقی درمانی، دیابت نوع 2، شاخص های بیوشیمیایی خون، فشارخون
  • مریم الله بخشیان، مهشید جعفرپورعلوی، سرور پرویزی، حمید حقانی صفحه 29
    زمینه و هدف
    سلامت معنوی یکی از مفاهیم بنیادین در بیماری های مزمن است، که با ایجاد معنا و هدف در زندگی به عنوان رویکردی مهم در ارتقا سلامت عمومی و کیفیت زندگی در نظر گرفته می شود. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط سلامت معنوی و کیفیت زندگی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به انجمن MS ایران طرح ریزی شد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه همبستگی توصیفی بر روی 236 بیمار 57-20 ساله عضو انجمن MS ایران که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند در سال 1387 انجام شد. اطلاعات از طریق پرسشنامه های سلامت معنوی و کیفیت زندگی جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون انجام و 05/0 ≥ p معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    سلامت معنوی در اکثر این بیماران در حد متوسط (%97/9) بود. بین سلامت معنوی در بعد مذهبی و کیفیت زندگی در بعد روانی ارتباط معنی داری وجود داشت. در بعد وجودی نیز با کیفیت زندگی در هر دو بعد جسمی (04/0 p =) و روانی (0001/0 p ≤) ارتباط معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج می توان به ضرورت تقویت بعد معنوی سلامت به عنوان عاملی تاثیرگذار بر کیفیت زندگی در این بیماران پی برد. این نکته ی کلیدی در کشوری با باورهای فکری، فرهنگی و مذهبی مانند ایران می تواند در طراحی برنامه های مراقبتی- درمانی برای این گونه بیماران مفید و ضروری باشد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، کیفیت زندگی، معنویت، مذهب، سلامت
  • ماریه هنرمند، نرجس امیری طهرانی زاده، لیلا فرهادملاشاهی صفحه 34
    زمینه و هدف
    بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور با توجه به شرایط خاص سلامتی به مراقبت های دندانپزشکی بیشتری نیاز دارند. هدف از این مطالعه بررسی سطح سلامت دندانی و سپس ارزیابی نیازهای درمانی این بیماران در شهر زاهدان در سال 88 بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، 75 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور(42 پسر و 33 دختر با میانگین سنی24/6 ± 79/10 سال) به روش پی در پی از مرکز دندانپزشکی اجتماعی و 75 نفر به عنوان گروه شاهد از همراهان افراد مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی زاهدان انتخاب شدند. گروه شاهد از نظر سن و جنس با گروه مورد همسان سازی شدند. متغیرهای مورد مطالعه سطح تحصیلات بیمار و والدین آن ها، وضعیت پوسیدگی و نیاز به درمان های دندانپزشکی بود. هم چنین تحلیل آماری با استفاده از آزمون 2 χ و t انجام شد.
    یافته ها
    در افراد مبتلا به تالاسمی، میانگین تعداد دندان های پوسیده و از دست رفته (24/2= d، 13/0= m، 49/2= D، 52/0= M) نسبت به گروه کنترل (13/2= d، 05/0= m، 97/0= D، 35/0= M) افزایش نشان داد. در بررسی نیازهای درمانی در بیماران مبتلا به تالاسمی، بیشترین نیاز درمانی مربوط به درمان پالپ و در گروه کنترل ترمیم دندان بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای پوسیدگی دندان در مبتلایان به تالاسمی ماژور، اقدامات پیشگیری، آموزش بهداشت و درمان های دندانپزشکی جهت این افراد مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: تالاسمی ماژور، پوسیدگی دندان، شاخص DMF
  • هما نوراللهیان، رویا حسن زاده صفحه 39
    زمینه و هدف
    ایجاد باکتریمی گذرا در حین کارهای دندانپزشکی عامل مهم شروع کننده اندوکاردیت عفونی می باشد. هدف از این مطالعه تعیین میزان آگاهی والدین کودکان مبتلا به بیماری های قلبی درباره ی اهمیت پیشگیری از ایجاد پوسیدگی دندانی و ارتباط آن با سلامتی کودکانشان می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی مقطعی، جهت جمع آوری اطلاعات در سال 1383 به کلینیک های قلب شهرستان زاهدان مراجعه شد و از 320 نفر از والدین کودکان مبتلا به بیماری قلبی (125 پدر و 195 مادر) به طور تصادفی در خواست شد که پرسشنامه تهیه شده را تکمیل نمایند. سوالات پرسشنامه در مورد مشخصات دموگرافیک والدین و نیز پرسش هایی به منظور تعیین میزان آگاهی آن ها در مورد بهداشت دهان و دندان و ارتباط آن با بیماری قلبی بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تست های آماری من ویتنی یو و کروسکال والیس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که میانگین نمره آگاهی 1/10±3/21 از 100 نمره بود. آگاهی پدران (7/8±4/24) نسبت به مادران (3/10±23/19) و آگاهی خانواده های شهرنشین (8/9±5/22) نسبت به روستایی (2/11±51/14) بیشتر بود (001/0> p). هم چنین بیشترین میزان آگاهی مربوط به افراد با سطح تحصیلات دیپلم و بالاتر و در گروه های سنی 40-31 سال بود و آگاهی والدین اکثرا از طریق پزشک یا دندانپزشک کسب گردیده بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، میزان آگاهی افراد مورد مطالعه در مورد ارتباط بین بهداشت دهان و پیشگیری از اندوکاردیت کم بود.
    کلیدواژگان: آگاهی، والدین، بیماری قلبی، بهداشت دهان و دندان، کودکان
  • مینا دلیری، عبدالصمد شیخ زاده، حامد کریمی یزدی صفحه 44
    زمینه و هدف
    آلوپسی آرئاتا بیماری التهابی مزمنی است که فولیکول مو را درگیر می کند. آلوپسی آرئاتا به دو نوع محدود و گسترده تقسیم بندی می شود. هدف از این مطالعه مقایسه جنبه های دموگرافیک آلوپسی آرئاتا بین دو گروه محدود و گسترده می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 86 بر روی 306 بیمار مبتلا به آلوپسی آرئاتا انجام شد. بیماران به دو گروه آلوپسی آرئاتای محدود و گسترده تقسیم شدند و متغیرهای سن، جنس، سن شروع بیماری، طول مدت بیماری و سابقه خانوادگی در بین دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    از 306 بیمار مورد بررسی 8/58 درصد مذکر و 2/41 درصد مونث بودند. از کل بیماران بررسی شده 247 نفر (%7/80) درگیری محدود و 59 نفر (%2/19) درگیری گسترده داشتند. میانگین سنی اولین درگیری در گروه محدود 12±9/21 و در گروه گسترده 12±8/15 سال بود. متوسط دوره بیماری در گروه محدود 7/18 ماه و در گروه گسترده 71 ماه بود.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج مطالعه حاضر آلوپسی آرئاتا گسترده در سنین پایین تری شروع می شود و دوره طولانی تری داشته و سابقه فامیلی مثبت در اقوام درجه یک بیشتر می باشد. وجود سابقه فامیلی و درگیری ناخنی در این مطالعه بیشتر از مطالعات مشابه بود.
    کلیدواژگان: آلوپسی آرئاتا، جنبه های دموگرافیک
  • نامه به سردبیر
|
  • Page 2
    Background
    Tuberculosis is a great health issue in developing countries. Drug resistance is one of the principal problems in treating TB patients. In this review article we tried to demonstrate the prevalence of Multiple Drug Resistance (MDR), Extensively Drug Resistance (XDR) and Totally Drug Resistance (TDR) in tuberculosis patients in Iran.
    Materials And Method
    We used PUBMED, Scopus and scientific Iranian journals from the year 1970 to February 2010 for extracting data. Key words such as tuberculosis, drug resistance and Iran were used.
    Results
    There were several articles in this context but only articles in which Multiple Drug Resistance, Extensively Drug Resistance and Totally Drug Resistance tuberculosis were used were studied. The prevalence of MDR in several provinces of Iran was 0.5 to 27.9%. In Massih Daneshvari Hospital the prevalence of MDR and XDR were 5.4 and 10.6%, respectively.
    Conclusion
    The results of the study revealed that the rate of MDR is increasing in Iran. The appearance of XDR and TDR are serious threats in the control and treatment of tuberculosis. [ZJRMS, 12(3):2-6]
  • Ziba Liyaghat, Faegheh Bahaoddin-Beigi, Mohammad.J. Khoshnood, Mojtaba Liyaghat Page 12
    Background
    Opiate withdrawal refers to the wide range of symptoms that occur after stopping or dramatically reducing opiate drugs after heavy and prolonged use. The aim of the present study was to determine the effects of Raha and Berberin medicine in toxic and sub toxic doses compare with Clonidine medicine on reducing symptoms of morphine withdrawal in Syrian mice.
    Materials And Method
    140 Syrian mice (weight range 70-90 gr) were divided randomly into 2 groups; first group; n1=35(receiving drug =21, control=14) & second group; n2=105 (receiving drug=91, control=14). Animals were treated by injected increasing doses of morphine sulfate for physical dependence. Then withdrawal syndrome was induced by administration of Naloxone. In order to evaluate the effect of Raha Berberin and Clonidine on morphine withdrawal syndrome in Syrian mice and also amount of total alkaloids and Berberin value in the Raha® were measured.
    Result
    Total of average of alkaloid and Berberin value was 120, 5.72 mg, respectively in 5 ml of the Raha®. The rate of alcohol in Raha® was shown by using the USP procedure which was 19.34 percent. Toxic doses of Raha® and Berberin were 4, 40 mg/kg, respectively. Results indicated that, Raha increases significantly the percent of occurrence of ptosis and immobility were compared with control group (distilled water receiver) (p=0.016). The occurrence rate of sniffing, grooming and rearing behavior in Raha and Berberin treated groups compared with control group, within 15min period, was not found statistically significant (p=0.089).
    Conclusion
    Based on our study both Raha® and Berberin in any dilution had no effect on reducing signs of opioid withdrawal syndrome. According to the lack of its effect in mice, further studies should be undertaken for prescription of this drug in human. [ZJRMS, 12(3):12-18]
  • Marzieh Abolhasani, Effat Farrokhi, Mohsen Noorbakhsh, Maryam Taherzadeh, Fatemeh Azadegan, Azam Asgari, Morteza Hashmzadeh Page 19
    Background
    Hearing loss is a common disorder affecting millions of individuals worldwide with opproximately 1 in 1000 newborns. A novel gene, DFNB59 encods Pejvakin has been recently shown to cause neural deafness. The aim of this study was to determine the frequency of DFNB59 gene mutations in 93 deaf pupils in Sistan & Baluchestan province.
    Materials And Method
    We investigated the frequency of DFNB59 gene mutations in the coding regions (exons 2-7) of the gene.DNA was extracted following the standard phenol chloroform procedure, the frequency of DFNB59 gene mutations was investigated using PCR-SSCP /HA strategy.
    Results
    No pathogenic variant was detected in samples studied. However, one polymorphism including 793C>G was determined in 3 of 93 (3.2%) subject examined.
    Conclusion
    The results of this study showed no association between DFNB59 gene mutations and hearing loss in Sistan va Baluchestan province. [ZJRMS, 12(3):19-23]
  • Fateme Khoshkhou, Ali R. Bakhshipoor, Alireza Dashipour, Mohammad R. Keramati Page 24
    Background
    Undoubtedly, diabetes and its complications is one of the greatest diseases in worldwide with considerable concern for medical knowledge. There are different kinds of psychological treatments which may reduce the signs and symptoms of diabetic complications. Majority of researches indicated that consulting, music therapy and relaxation play significant and effective role on diabetes.
    Materials And Method
    In this semi-experimental study 75 patients with diabetes type 2, according to subjects’ characters, were invited to participate in the study. They were divided into the intervention and control group randomly. The intervention group was stratified into 6 groups with 5 patients in each group. The intervention programs were carried through 10 sessions of music and relaxation therapy (consist of imagery, progressive muscle and breathing relaxation) and home practice for three months. Blood pressure, total cholesterol, triglyceride, HbA1c and fasting blood glucose were measured before and after of study. All patients also filled out the questionnaire related to biography and some diabetes risk factors before and after the study.
    Results
    A total of 73 patients (intervention group=28 and control group=45) completed the 3-month study period. The result showed that there were significant difference between FBS (p=0.03), systolic (p=0.02) and diastolic blood pressure (p=0.0001) in intervention group compared to control group.
    Conclusion
    we suggest that combined relaxation and music therapy is a feasible and effective treatment on diabetes. Therefore, adding relaxation and music therapy to other treatments such as physical activity and diet, in people with type 2 diabetes, may help them to control and mange their diabetes. [ZJRMS, 12(3):24-28]
  • Maryam Allahbakhshian, Mahshid Jaffarpour, Sarvar Parvizy, Hamid Haghani Page 29
    Background
    Spiritual wellbeing is one of the fundamental concepts in chronic disease in which creating meaning and purpose in life is considered as an important approach in promoting general health and quality of life. This study was aimed to explore the relationship between spiritual wellbeing and the quality of life among the patients of Iranian society of MS.
    Materials And Method
    This descriptive study on 236 patients between 20-57 years, member of the Iran's MS Society. Samples were selected in year 2008. Information through spiritual health and quality of life questionnaires were collected. Data analysis by independent t-test and Pearson correlation was performed. P-value less than 0.05 were considered significant.
    Result
    Spiritual wellbeing score was average among selected patients (97.9%). There was a significant relationship between religious aspect of spiritual wellbeing and psychological aspect of quality of life and there was a significant relationship between spiritual existential aspect of well-being and the both physical and moral aspects of quality of life (p=0.04 and p≤0.0001 respectively).
    Conclusion
    The results may intensify the necessity of strengthening of the spiritual health as a factor affecting quality of life in those patients. The key point in a country like Iran with intellectual, cultural and religious beliefs could be useful and necessary in designing care- therapies programs for such patients. [ZJRMS, 12(3):23-33]
  • Marieh Honarmand, Narjes Amiri-Tehranizade, Leila Farhad-Mollashahi Page 34
    Background
    Patients with thalassemia major needs more dental care due to their medically compromised condition. The aim of this study was to evaluate the dental health and dental treatment needs of these patients at Zahedan university school of Dentistry in 2009. m aterials and
    Method
    In this descriptive-analytical study, 75 patients with thalassemia major were selected in which 42 boys and 33 girls with mean age of 10.79±6.2 referred to community dentistry center as the case group and 75 patient's relatives referred to Zahedan school of Dentistry as the control group. Two groups matched for age and sex. The studied variables were patient's educational level and their parents, dental caries and treatment needs. Statistical analysis was carried out by chi-squared test and t-test.
    Results
    Thalassemic patient had increased average dental caries and missing (d=2.24, m=0.13, D=2.49, M=0.52) than the control group (d=2.13, m=0.05, D=0.97, M=0.35). Pulp therapy was the most needed treatment in patient group and in the other group filling dental caries was needed more.
    Conclusion
    According to the high incidence of dental caries in patient with thalassemic major, effective preventive measures, health education and dental treatment are needed for this group. [ZJRMS, 12(3):34-38]
  • Homa Noorollahian, Roya Hassanzadeh Page 39
    Background
    Transient bacteremia in dentistry is discussed as an important causative factor in bacterial endocarditis. The aim of this study was evaluate the knowledge of importance of dental caries prevention in parents whose children had heart disease.
    Materials And Method
    In this descriptive cross sectional study a simple consecutive sampling was used and 320 parents (125 fathers, 195 mothers) referred to the heart clinics of Zahedan were evaluated by a questionnaire. Questions were about the demographic information and their knowledge about oral health and it's relation to heart diseases. Data were analyzed using Mann-Whitney U and Kruskal-Wallis tests.
    Results
    The results showed that the mean of their knowledge was 21.3±10.1 of 100. The father's knowledge (24.4±8.7) was higher compared to the mothers (19.23±10.3). The knowledge rural families were more than the urban families (22.5±9.8 and 14.51±9.1 respectively).
    Conclusion
    Our findings showed limited knowledge of the parents about the interactions between oral hygiene and the risk bacterial endocarditis. [ZJRMS, 12(3):39-43]
  • Mina Daliri, Abdolsamad Sheikhzadeh, Hamed Yazdi-Karimi Page 44
    Background
    Alopecia areata is a chronic inflammatory disease that involves the hair follicle. Clinically, patients with alopecia areata may have patchy or confluent hair loss on the scalp or body so we conduct a study to compare the demographic aspects of patient with limited and diffuse type of alopecia areata.
    Materials And Method
    We conducted a descriptive-analyzing study in which 306 patient were chosen. The patients were divided into two groups of diffuse and limited Alopecia. Demographic factors including age, gender, disease onset were compared in two groups.
    Results
    Out of 306 patients, 58.8 % were male and 41.2 % were female. 247 patients (80.7%) suffered from limited type and 59 patients (19.2%) suffered from diffuse type. The mean age of the onset of involvement in limited group was 21.9±12 yr and 15.8±12 yr in diffuse group. The mean duration of involvement in limited group was 18.7 months and 71 months in diffuse group.
    Conclusion
    Diffuse type alopecia areata starts at lower age and has longer duration. Our study results were similar to the others. Like other studies, thyroid disorders and atopic dermatitis are positively correlative to the severity of disease. [ZJRMS, 12(3):44-47]