فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:12 Issue: 4, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/07/28
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمد مسعود وکیلی صفحه 1
    موضوعات مهمی که در طی فرآیند انجام پژوهش توسط پژوهشگران مورد توجه قرار می گیرد، تصمیم گیری در خصوص انتخاب روش و ابزار مناسب جهت گردآوری داده های تحقیق می باشد. یکی از رایج ترین ابزارهای مورد استفاده پژوهشگران دنیا؛ جهت گردآوری داده ها در تحقیقات کاربردی، اعم از مطالعات توصیفی، تحلیلی و یا مداخله ای، پرسشنامه ها هستند که ممکن است به روش کتبی و یا مصاحبه بکار روند. دسته ای از پرسشنامه های مورد استفاده پژوهشگران، به جهت تکرار و کاربرد وسیع در جوامع، فرهنگ ها و گروه های مختلف جمعیتی، جنبه بین المللی پیدا نموده و محدود به یک فرهنگ یا جامعه خاص نیستند. در عین حال در بسیاری مواقع، پژوهشگر متناسب با نوع مطالعه، اهداف و متغیرهای تحقیق و خصوصیات جامعه مورد مطالعه، شخصا نسبت به خلق ابزار مورد نیاز، اقدام می نماید. نکته مهم این است که ابزار مورد استفاده محقق در هر حالت می بایست از روایی و پایایی مناسب برخوردار باشد، چرا که یکی از عوامل مؤثر جهت انتشار یافته های پژوهش در سطح ملی و بین المللی برخورداری از ابزار مناسب می باشد.
  • شیلا جلال پور، روحا کسری کرمانشاهی، اشرف سادات نوحی، حمید زرکش اصفهانی صفحه 3
    زمینه و هدف
    لایه سطحی (Surface Layer) قسمتی از انولوپ سلولی است که در باکتری ها و آرشی ها دیده می شود. لایه سطحی یک ساختار تک لایه ای است که از زیرواحدهای پروتئینی یا گلیکوپروتئینی به وجود آمده است. لایه سطحی خارجی ترین ساختارسلولی است که در تبادل و واکنش با محیط پیرامون باکتری می باشد. عملکردهای این ساختار در گونه های مختلف باکتریایی از تنوع زیادی برخوردار می باشد.
    مواد و روش کار
    مقالات مرتبط با لایه سطحی از مقالات Pubmed، Elsevier Science و Yahoo از سال 1995 تا 2010 استخراج گردید. برای این کار کلمات کلیدی لایه سطحی، بیماری زایی و باکتری های پاتوژن، واژه هایی بودند که جستجو شدند.
    یافته ها
    در مورد لایه سطحی در تمامی مقالات پژوهشی و مروری مشابه انجام گرفته، اتفاق نظر وجود دارد که وجود این ساختار سطحی در باکتری ها منجر به افزایش بیماری زایی در آن ها می گردد.
    نتیجه گیری
    لایه سطحی در باکتری های پاتوژن با حفاظت باکتری دربرابر حملات باکتریوفاژی و فاگوسیتوزی، مقاومت باکتری در برابر pH اسیدی، چسبندگی، پایداری غشاء پلاسمایی، جایگاه های اتصالی برای اگزوپروتئین ها منجر به افزایش بیماری زایی، پایداری عفونت و مقاومت آنتی بیوتیکی در میزبان می گردد. نتایج این مطالعه نشان دهنده شیوع قابل ملاحظه لایه سطحی در باکتری های پاتوژن بوده است و این امر بیانگر اهمیت شناسایی باکتری های مولد این ساختار در آزمایشگاه ها می باشد.
    کلیدواژگان: لایه سطحی، بیماری زایی، باکتری های پاتوژن
  • فاطمه اربابی کلاتی، مهران مسگری عباسی، نرجس اکبری صفحه 11
    زمینه و هدف
    سرطان دهان یکی از ده سرطان شایع در دنیا است. رادیکال های آزاد اکسیژن نقش مهمی در گسترش سرطان ها دارند. در حضور عوامل التهابی تولید مواد اکسیداتیو افزایش می یابد. هم چنین میزان بیان سیکلواکسیژناز دو در ضایعات پیش بدخیمی دهان افزایش می یابد. مطالعات مختلف نشان داده اند که داروهای مهارکننده اختصاصی سیکلواکسیژناز دو در بهبود سیستم آنتی اکسیدانی نقش دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر سلکوکسیب موضعی و سیستمیک بر سطح آنتی اکسیدان های موش های صحرایی در معرض مواد کارسینوژن دهان است.
    مواد و روش کار
    دراین مطالعه تجربی 50 سر رت نژاد Sprague Dawelly در محدوده سنی 5/3-3 ماه انتخاب و به پنج گروه تقسیم شدند. جهت القای کارسینومای زبانی، پودر (4NQO) 4-Nitroquinoline 1-oxide سه بار در هفته برای هر قفس تهیه گردید. در این مطالعه پودر سلکوکسیب جهت بررسی اثر سیستمیک، با غذای پایه ترکیب شد و جهت بررسی اثر موضعی آن نیز ژل های مخاط چسب با دو دوز مختلف تهیه شد. گروه A: پلت بازال + 4NQO، گروه B: پلت ترکیبی + 4NQO، گروه C: پلت بازال + 4NQO + ژل مخاط چسب با دوز کم سلکوکسیب، گروه D: پلت بازال + 4NQO + ژل مخاطب چسب با دوز زیاد سلکوکسیب و گروه E: پلت ترکیبی + آب معمولی دریافت کردند.
    یافته ها
    بررسی آماری نشان داد بین سطح آنتی اکسیدان کلی و هموگلوبین و نوتروفیل بین گروه های مختلف اختلاف معنی دار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    استفاده موضعی از داروی سلکوکسیب به عنوان مهارکننده انتخابی سیکلواکسیژناز دو می تواند به عنوان درمان کمکی در بیماران مبتلا به ضایعات دهانی پیش بدخیم مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سلکوکسیب، آنتی اکسیدان، سرطان دهان
  • مژگان مختاری، علیرضا داشی پور، زهرا شهرکی صفحه 17
    زمینه و هدف
    دیلاتاسیون و کورتاژ اقدامی شایع جهت بررسی علت خونریزی غیرطبیعی رحم می باشد. یکی از راه های ایجاد بی دردی حین کورتاژ بلوک پاراسرویکال می باشد. اما انجام این روش سبب بی دردی کامل نمی شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر اضافه کردن بی حسی داخل رحمی با لیدوکائین به بلوک پاراسرویکال در کاهش درد عمل دیلاتاسیون و کورتاژ انجام شد.
    مواد و روش کار
    این کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی 60 بیمارکاندید دیلاتاسیون و کورتاژ تحت بلوک پاراسرویکال در سال 1387 انجام شد. شرکت کنندگان در این مطالعه به صورت تصادفی به دو گروه تزریق داخل رحمی پنج میلی لیتر لیدوکائین2 درصد و پنج میلی لیتر نرمال سالین 9/0 درصد تقسیم شدند. بیماران این دو گروه با استفاده از آزمون های آماری t و 2 χ از حیث میزان شدت درد دقایق 15، 30 و 60 پس از عمل، عوارض احتمالی و میزان رضایت مندی از بی دردی مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک و متغیرهای زمینه ای قبل و حین عمل تفاوت معنی داری با هم نداشتند. میانگین شدت درد در دقایق 15، 30 و 60 پس از عمل در گروه نرمال سالین به ترتیب 4/3 ± 3/8، 3/3 ± 3/9 و 2/1 ± 4/3 و در گروه لیدوکائین به ترتیب4/2 ± 1/8، 2/1 ± 1/8 و 8/1 ± 2/2 بود که در هر سه مقطع زمانی دو گروه تفاوت معنی داری با هم داشتند.
    نتیجه گیری
    اضافه کردن تزریق لیدوکائین داخل رحمی به بلوک پاراسرویکال در بیمارانی که تحت دیلاتاسیون و کورتاژ قرار می گیرند بدون اضافه کردن عوارض سبب کاهش درد دقایق 15، 30 و 60 پس از عمل می شود.
    کلیدواژگان: دیلاتاسیون وکورتاژ، تزریق داخل رحمی، عوارض پس از عمل، رضایت مندی بیمار
  • پروین فرزانگی، محمدعلی آذربایجانی، زینب ابراهیم پور صفحه 22
    زمینه و هدف
    پاسخ هورمونی به رقابت ورزشی و ارتباط بین آن ها به طور گسترده ای در مردان ورزش کار بررسی شده است. ولی در زنان مطالعات کمی انجام شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی پاسخ دی هیدرواپی اندروسترون وکورتیزول بزاقی به استرس رقابتی در هندبالیست های دختر غیر حرفه ای می باشد.
    مواد و روش کار
    بدین منظور ده دختر(سن5/2±5/21 سال) عضو تیم هندبال دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در این مطالعه شرکت کردند. نمونه های بزاقی سی دقیقه، پنج دقیقه قبل از شروع، بین دو نیمه و بلافاصله پس از پایان چهار مسابقه جمع آوری شدند. غلظت DHEA و کورتیزول بزاقی با روش الایزا تعیین شدند.
    یافته ها
    تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) با اندازه گیری های مکرر، یک افزایش معنادار در غلظت DHEA پس از پایان چهار مسابقه نشان داد) 001/0= p)، اما در غلظت کورتیزول بزاقی و نسبت DHEA به کورتیزول پس از پایان چهار مسابقه تغییری مشاهده نشد (05/0 >p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت دی هیدرواپی اندروسترون بزاقی در مقایسه باکورتیزول شاخص مناسبی برای نمایش استرس رقابتی است. که این نکته خود دلالت بر اثر پذیری بیشتر اندروژن ها به رقابت می باشد.
    کلیدواژگان: بزاق، دی هیدرواپی اندروسترون، کورتیزول، استرس
  • اباصلت برجی، آنوش نقوی، حسین برجی صفحه 28
    زمینه و هدف
    امروزه عفونت های دهان ودندان یکی از شایعترین علل تهدید کننده سلامت انسان محسوب می شود. استافیلوکوک ها، استرپتوکوک ها، اکتینومایست ها و مایکوپلاسماها از مهمترین عوامل ایجاد کننده این عفونت ها می باشند. هدف ازاین مطالعه بررسی مقاومت دارویی استرپتوکوک های ویریدانس جدا شده ازکودکان سالم 3 تا 12 ساله نسبت به آنتی بیوتیک های رایج می باشد که نتایج آن علاوه بر تعیین حساسیت و مقاومت داروئی این باکتری در انتخاب داروی مناسب برای درمان عفونت های دهان ودندان به دندانپزشکان نیز کمک می نماید.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی مقطعی از بهار 87 لغایت بهار 88 به مدت یک سال انجام شد. 213 کودک سالم 3 تا 12 ساله مراجعه کننده به بخش اطفال دانشکده دندانپزشکی زاهدان به روش نمونه گیری غیرتصادفی ساده انتخاب گردیدند. با سواب استریل از سطح بوکال و لینگوال دندان های خلفی نمونه برداری انجام شد که بعد از مراحل کشت و جداسازی تعداد 213 نمونه استرپتوکوک ویریدانس جدا شد، سپس با انجام آزمایش حساسیت ضد میکروبی به روش انتشار دیسک، حساسیت و یا مقاومت استرپتوکوک های ویریدانس نسبت به آنتی بیوتیک های: پنی سیلین، اریترومایسین، ونکومایسین، کلیندامایسین، سفوتاکسیم و سفتریاکسون تعیین گردید.
    یافته ها
    میزان مقاومت استرپتوکوک های ویریدانس نسبت به کلیندامایسین، پنی سیلین، سفتریاکسون، اریترومایسین، ونکومایسین و سفوتاکسیم به ترتیب 62/59، 58/52، 51/30، 20/12، 79/10، 49/1 درصد می باشد.
    نتیجه گیری
    مقاومت بالای استرپتوکوک های ویریدانس نسبت به برخی ازآنتی بیوتیک های مورد مطالعه، نشان دهنده مصرف زیاد آن ها در جامعه مذکور می باشد که لازم است جهت کنترل و یا کاهش روند افزایش مقاومت دارویی، علاوه بر افزایش سطح آگاهی مردم درخصوص مصرف منطقی داروها، در تجویز آن ها نیز احتیاط بیشتری صورت گیرد
    کلیدواژگان: مقاومت دارویی، استرپتوکوک های ویریدانس، عفونت های دهان و دندان
  • معصومه حبیبیان، سیدجعفر موسوی، فرشاد تجاری، سید رضا موسوی گیلانی صفحه 33
    زمینه و هدف
    تمرینات ورزشی روشی موثر برای کاهش بیماری های قلبی عروقی می باشند، اما تاثیر نوع ورزش بر سیستم انعقادی مورد بحث است. هدف این پژوهش مقایسه پاسخ فاکتورهای انعقادی زنان سالم به یک جلسه تمرین هوازی و مقاومتی است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی در سال 88 بر روی 20 دانشجوی دختر سالم از بین دانشجویان رشته تربیت بدنی دانشگاه آزاد ساری انجام شد. نمونه گیری به صورت در دسترس و هدفمند انجام گردید. نمونه ها به طور تصادفی در دو گروه مجزا قرار گرفتند و یک گروه تمرین هوازی (با حداکثر اکسیژن مصرفی 75-65 درصد) و یک گروه تمرین مقاومتی با شدت80 درصد از یک تکرار بیشینه را انجام دادند. آزمودنی ها از نظر پارامترهای آنتروپومتریک، حداکثر اکسیژن مصرفی و سن همسان شدند. پنج میلی لیتر خون در مراحل قبل از آزمون، بلافاصله و 60 دقیقه پس از آزمون، گرفته شد. از آزمون اندازه گیری های مکرر و t مستقل برای بررسی داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    بلافاصله بعد از یک جلسه تمرین هوازی و مقاومتی زمان PT در هر دو گروه (001/0
    نتیجه گیری
    تمرینات حاد هوازی و بی هوازی هر دو سبب فعال سازی ملایم و گذرای سیستم انعقادی و افزایش زمان های انعقادی می شوند.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، تمرین هوازی، انعقاد خون، فیبرینوژن
  • عزیزالله مجاهد، مهرداد کلانتری، حسین مولوی، حمید طاهر نشاط دوست، نورمحمد بخشانی، منصور شکیبا صفحه 38
    زمینه و هدف
    با توجه به وضعیت خاص جسمانی و روانشناختی جانبازان، همسران آنان با استرس های ویژه ای روبه رو هستند. در این پژوهش وضعیت سلامت روانی همسران جانبازان با توجه به نوع آسیب جسمی یا روانی شوهر مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی در سال 87 بر روی 100 نفر از همسران جانبازان شهر زاهدان که به روش تصادفی منظم انتخاب شدند، انجام گردید. نمونه ها با استفاده از پرسشنامه ی GHQ-28 و مصاحبه بالینی مورد ارزیابی قرار گرفتند. از تحلیل واریانس یک متغیری و آزمون تعقیبی توکی به کمک نرم افزار SPSS-17 برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    از یک سو میانگین کل نمرات واز سوی دیگر نمره ی 70 درصد از افراد گروه نمونه بالاتر از نقطه ی برش 24 قرار داشتند. تحلیل واریانس نشان داد که از میان چند متغیر، فقط نوع آسیب جسمی یا روانی شوهر باعث تفاوت معنی دار در نمرات شده است. پایین ترین سطح سلامت روانی مربوط به همسران جانبازان اعصاب وروان بود. زنانی که شوهران آن ها هم جانباز جسمی و هم جانباز اعصاب و روان بودند در مرتبه ی دوم قرار داشتند. زنانی که شوهران آن ها فقط جانباز جسمی بودند از هر دو گروه سلامت روانی بهتری داشتند.
    نتیجه گیری
    سطح سلامت روانی همسران جانبازان پایین بوده و بر حسب نوع آسیب جسمی یا روانی شوهر متفاوت است. این تفاوت بر مبنای ماهیت متفاوت رفتارها و علائم شوهران و هم چنین هماهنگ با نظریات شناختی بر مبنای تفاوت در امکان اسناد رفتارهای شوهران به بیماری به جای خصومت قابل تبیین است.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، خانواده، آسیب دیدگان جسمی و روانی جنگ
  • مهین نادری فر، فرشته قلجایی، مجیدرضا اکبری زاده صفحه 43
    زمینه و هدف
    سلامت جامعه در گرو داشتن کودکان سالم است و مراقبت از دهان و دندان باید از کودکی شروع شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی عملکرد مادران در زمینه بهداشت دهان و دندان کودکان یک تا شش ساله انجام شد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی و با شرکت 500 نفر از مادران کودکان یک تاشش ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر زاهدان انجام گردید. روش جمع آوری اطلاعات پرسشنامه و مصاحبه حضوری بود. بر اساس یافته های پرسشنامه ها عملکرد به سه دسته ضعیف، متوسط و خوب تقسیم گردید. شاخص های مورد بررسی شامل: سن، تحصیلات، شغل مادران، وضعیت اقتصادی و محل سکونت کودک بود. و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-15 مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت. برای توصیف داده ها از جداول توزیع فراوانی و برای تحلیل داده ها از آزمون آنالیز واریانس و ضریب همبستگی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 2/30 درصد مادران دارای عملکرد ضعیف و 8/69 درصد دارای عملکرد متوسط در مورد بهداشت دهان و دندان کودکانشان بودند و عملکرد خوب مشاهده نشد. بین عملکرد با سن، تحصیلات، شغل مادران، وضعیت اقتصادی و محل سکونت ارتباط مستقیم وجود داشت.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد که، عملکرد هیچ یک از مادران خوب نبوده است، این امر مستلزم طرح و برنامه ریزی مدون و آموزش عوارض عملکرد نامناسب، به شیوه های مختلف از طریق رسانه های گروهی و یا برنامه های ویژه در مراکز بهداشتی درمانی برای کلیه مادران در سنین مختلف و مشاغل گوناگون است.
    کلیدواژگان: عملکرد، بهداشت دهان و دندان، کودکان، مادران
  • مسعود رودباری، فاطمه سنجرانی، سیده سمیه حسینی نژاد صفحه 49
    زمینه و هدف
    خدمات ارائه شده به بیماران اورژانس و میزان رضایت آنان موید کیفیت بیمارستان می باشد. این مطالعه میزان رضایت مندی بیماران از اورژانس بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) زاهدان را بررسی نموده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 87 در اورژانس بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) زاهدان بر روی300 بیمار اوژانسی انجام و اطلاعات جمع آوری شده توسط آمار توصیفی و آزمون 2 χ با استفاده از نرم افزار SPSS -15 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    رضایت مندی از اقدامات پرستاری 7/99 درصد، پذیرش 9/96 درصد، پزشک 4/91 درصد و محیط اورژانس 2/82 درصد بود. بین سن، جنس، تحصیلات، میزان بهبودی، شدت درد، هزینه درمان و رضایت مندی رابطه معنی دار وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که خدمات توانسته است رضایت مندی بیماران را جلب کند.
    کلیدواژگان: بیماران، رضایت مندی، اورژانس
|
  • Shilla Jalalpoor, Rooha Kasra-Kermanshahi, Ashraf Sadat Noohi, Hamid Zarkesh-Isfahani Page 3
    Background
    The superficial layer is a part of the cellular envelop that is seen in bacteria and archaea. This superficial layer is a single layer structure composed of subordinate proteins or glycoproteins. The superficial layer is the outer most cellular structure that is in the exchange and reaction around environment with bacteria. This structure has very diversity in bacteria different types.
    Materials And Method
    The related articles to superficial layer were extracted of these articles: Pubmed, Elsevier Science, and Yahoo, from 1995 to 2010 years. For this purpose keywords were searched including superficial layer, pathogenesis, pathogen bacteria,
    Results
    There is consensus in the case of the superficial layer and about the existence of this superficial structure lead to increased pathogenesis in bacteria, in all of the research articles.
    Conclusion
    S-layers in pathogen bacteria with bacteria protection against bacteriophages and phagocytosis, resistance against low pH, adhesion, stabilisation of the membrane and providing adhesion sites for exoproteins caused pathogenesis, infection resistant and antibiotic resistant in host.The result of this study shows the prevalence of considerable S-layer in pathogen bacteria and this matter identified the bacteria generator importance of this structure in the laboratory
  • Page 11
    Background
    Oral cancer is one of the ten most frequent cancers worldwide. Reactive oxygen species (ROS), may play a key role in human cancer development. Inflammation occurs in cancers and increases oxidative stress agent COX2 over expression in oral premalignant lesions. Several studies showed COX2 inhibitors con improve antioxidant system. The aim of this study is the evaluation the effect of topical and systemic celecoxib on serum antioxidant in induction of tongue neoplasm in rat. m aterials and
    Method
    Fifty male Sprague Dawley adult 3-3. 5 month's old rats were used as animal model in this study. The tongue SCC was induced by a daily administration of 30 ppm 4-nitroquinoline 1-oxide (4-NQO), in drinking water, for 8 months. The rats in case groups received dietary or topical CCB. CCB powder was added to powdered basal diet and e ach rat received CCB with daily food. Adhesive Gels were prepared by mixing the base plasty with oral paste including two different dose of CCB. These groups include: group A» 30 ppm 4-NQO treatment; group B» 30 ppm 4-NQO+dietary CCB treatment; group C» 30 ppm 4-NQO+topical low dose CCB treatment; group D» 30 ppm 4NQO+high dose topical CCB treatment and group E» dietary CCB as control+water.
    Results
    Statistical analysis showed significant differens between groups in total antioxidant, hemoglobin and nutrophilic count.
    Conclusion
    Topical CCB can use as adjuvant treatment for premalignant lesions
  • Mojgan Mokhtari Page 17
    Background
    Dilatation and curettage (D&C) are common procedures in the assessment of abnormal uterus bleeding. One of the methods in pain reduction during dilatation and curettage is paracervical block, but it does not provide absolute pain reduction. This study was carried out to assess the paracervical block with and without lidocaine consumption to reduce pain during D&C.
    Materials And Method
    we conducted a double blind clinical trial on 60cases, candidate for (D&C) under paracervical block from April 2008 to March 2009 in Zahedan. The participants were randomly divided into two groups including intrauterine infusion of 5ml lidocain (2%) and 5ml normal saline (0.9%) after paracervical block. These two groups were compared for pain severity using of independent t and chi-squared tests 15, 30 and 60 minutes after operation; and complication and patients satisfaction.
    Results
    Findings of this study indicated that there was not any significant difference between two groups’ demographic characteristics and background variables before and during operation. The average of pain severity in 15, 30, and 60 minutes post operation in saline group was 3.8±3.4, 3.9±3.3, 3.4±2.1 and in lidocaine group was 1.8±2.4, 1.8±2.1, 1.8±2.2, respectively. They revealed statistically significant difference in three stages of time.
    Conclusion
    The addition of intrauterine lidocaine to paracervical block in patients who are candidates for D&C operations may decrease pain after 15, 30 and 60 minutes post-operation without increasing of complications.
  • Page 22
    Background
    Hormonal responses to competitions and their relationships have been extensively examined in male athletes, but there are few studies in women. The purpose of this study was to determine the effects of competition stress on salivary dehydroepiandrosterone (DHEA) and cortisol in female handballists.
    Materials And Method
    Ten female handballists of Islamic Azad University (Sari Branch) (age 21.5±2.5 years) participated in this study. Salivary samples were collected 30 min and 5 min before competition, between two half times and immediately after four competitions. The salivary DHEA and cortisol concentrations were measured by ELISA method.
    Results
    The results of one-way ANOVA with repeated measures have shown a significant (p=0.001) increases for DHEA concentration after four competitions, however, cortisol and DHEA/cortisol ratio did not show any changes after four competition (p>0.05).
    Conclusion
    These results indicate that salivary DHEA is more sensitive to competition situations than cortisol concentration. We suggested that androgens maybe more affected by competition.
  • Page 28
    Background
    Nowadays, dental and oral infections are regarded as major threats to human health whose treatments are always prime concern of dental surgeons. Staphylococci, streptococci, actinomycetes and mycoplasma are the most common causative agents of such infections. The objective of this study was to investigate drug resistance of viridance group streptococci (VGS) isolated from healthy children between 3-12 years old versus common antibiotics utilized in dentistry. The findings of this study can help dentists using the antibiotic of choice in remedial practices as well as assessment of sensitivity or resistance of VGS.
    Materials And Method
    In this cross sectional study saliva samples from of 213 healthy children aged between 3-12 years from their buccal surface of posterior teeth were collected and after culture. species were isolated. Next, drug sensitivity test was carried out by disc diffusion technique to find out sensitivity or resistance of VGS to penicillin, erythromycin, vancomycin, clindamycin, cephotaxim and cephteriaxon.
    Result
    Our findings revealed that resistance of VGS to antibiotics including: clindamycin, penicillin, cephteriaxon, erythromycin, vancomycin and cephotaxim was 59.6%, 52.6%, 30.5%, 12.2%, 10.8% and 1.5% and sensitivity of VGS to such antibiotics was 19.7%, 29.6%, 23%, 13.4%, 4.5% and 29.6% respectively.
    Conclusion
    The results showed widespread resistance of VGS against chosen antibiotics, this indicates considerable use of antibiotics in this region.Controlled use and prescription of different antibiotics as well as increasing people knowledge about misuse of antibiotics in order to decrease the drug resistance is important.
  • Masoumeh Habibian, Jafar Moosavi, Farshad Tojari, Reza Moosavi-Gilani Page 33
    Background
    Physical training is a useful method to reduce disease of cardiovascular, but the effect of exercise on the coagulation system is under investigation. The aim of this study was to determine the response of one bout exhaustive aerobic exercise and resistance training on some of coagulation markers in healthy young women.
    Materials And Method
    This quasi-experimental research was performed in 2009. Twenty trained volunteer female students of physical education Sari Azad university were selected objectively and availability. The subjects were randomly divided into two groups of aerobic (n=10) and resistance training (n=10). Aerobic group performed an exhaustive workout program on treadmill intensity 65 to75% Vo2max on treadmill. The resistance group completed three sets of 5-7 repetitions of six exercises at an intensity corresponding to 80% of 1RM. Following 12 to 14 hours of nightly fasting, venous blood samples (5 cc) were collected pre, immediately after exercise and after 60 min of recovery and analyzed for PT, aPTT and fibrinogen. Participants were matched according to anthropometric measurements, age and Vo2max. Hypothesizes were tested by using independent t, repeated measures and post-hoc test (p 0.05).
    Results
    Both the aerobic and resistance training groups, PT time (p <0.001) and aPTT time significantly decreased (p=0.006, p < 0.001 respectively times between the two groups and the effect of resistant training on fibrinogen level immediately after exercise). Also aPTT time higher increased after recovery in comparison with baseline levels in aerobic (p=0.006) and resistance training groups (p < 0.001). There were no significant differences in PT and aPTT was higher than aerobic training (p=0.0035).
    Conclusion
    The results show that both of acute aerobic and or anaerobic exercise lead to small and transit coagulation system and increase in coagulation times.
  • Azizollah Mojahed, Mehrdad Kalantari, Hossein Molavi, Hamid Neshat-Doost, Noormohammad Bakhshani, Mansour Shakiba Page 38
    Background
    In connection with specific situation of handicaps of war in terms of both mental and physical health, their wives are dealing with peculiar stresses. In this research the mental health status of war victims was investigated. Materials and m ethod : In a descriptive-analytical study, 100 spouses of handicaps of war from Zahedan (south-east of Iran) were selected during 2007, through systematic random sampling and they were assessed by GHQ-28 questionnaire and clinical interview.
    Results
    In this regard the mean of whole scores as well as 70% of individual's personal scores were higher than cut-off point (i.e. 24). ANOVA results did illustrate that through several variables, type of husband's disability had significant impact on the scores exclusively. The results of Tuky Post-Hoc test showed that the lowest mental health belonged to spouses of mentally disabled victims. Whereas, women whose husbands were handicapped both physically and mentally were placed in the second category. Furthermore, women whose couples had physical injury were in better mental health situation than the other groups.
    Conclusion
    The level of mental health status of war victim's wives is low and it varies with regard to type of husband's disability. This difference was concerned with the nature of husband's symptoms and behaviors, besides in conformity with cognitive theories, the possibility of attribution to husbands’ behaviors instead of their hostility is explainable.
  • Mahin Naderifar, Fereshteh Ghaljaei, Majid R. Akbarizadeh Page 43
    Background
    Healthy community is strictly dependent on having healthy children. Orodental care must begin from childhood. This study was designed to determine the mothers´ practice of mothers´ of orodental health of their 1-6 years old children.
    Materials And Method
    This was a cross-sectional study in which data was gathered using questionnaire and interview. Five hundreds mothers of 1-6 years old children,selected by random sampling method, took part in the study.
    Results
    Results proved 30.2% of mothers to be inefficent and 69.8% to be medium, but noefficent practice was absereved. There was no direct relation between practice with age, education and mothers jobs, economic status and place of residence (p=0.001).
    Conclusion
    Findings showed that none of the mothers had efficient practice. This involves a broad planning and demonstrating the outcome of inefficient practice, by means media and special programs by health centers for all mothers with different ages and jobs.
  • Masoud Roudbari, Fatemeh Sanjarani, Somayeh Hosseini Page 49
    Background
    The offered services to the emergency patients and their satisfaction are corroborant of the hospital quality. The objective of this study is to determine the rate of satisfaction of the emergency patients in Khatam-Al-Anbia Hospital at Zahedan.
    Materials And Method
    This descriptive-analytic research was conducted on 300 emergency patients in the emergency department of Khatam-Al-Anbia hospital in 2008. The data was analyzed using descriptive statistics and chi-squared test.
    Results
    The satisfaction of nursing care was 99.7%, admission section was 96.9%, the physician's performance satisfaction was 91.4% and the satisfaction to emergency environment was 82.2%. Also, there were no relationship between satisfaction and the patient's age, gender, education, recovery, the intensity of pain and the treatment cost.
    Conclusions
    The services may induce satisfaction to the patients of emergency department.