فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:13 Issue: 1, 2011

  • تاریخ انتشار: 1389/11/24
  • تعداد عناوین: 12
|
  • نیزال صراف زادگان صفحه 2
  • احمد مهرآوران، حسن وطن دوست، محمدرضا عبایی، عزت الدین جوادیان، حمیده عدالت، عبدالله گروهی، فاطمه محترمی، محمدعلی عشاقی صفحه 4
    زمینه و هدف
    مالاریا در جنوب شرقی کشور از جمله شهرستان جیرفت به صورت اندمیک وجود دارد و در صورت مناسب شدن شرایط اپیدمیولوژیک می تواند بهداشت مردم منطقه را تهدید نماید. آنوفل فلوویاتیلیس یک گونه کمپلکس و یکی از مهمترین ناقلین مالاریا در ایران می باشد. این کمپلکس دارای سه گونه S، T، U و 7 ژنوتایپ S، U، T1، T2، Y، X و V می باشد که در بیولوژی، اکولوژی و قدرت انتقال بیماری با هم کاملا متفاوت می باشند. بنابراین برنامه ریزی کنترل ناقلین بر اساس نوع گونه می تواند متفاوت باشد. هدف این مطالعه تعیین گونه های فلوویاتیلیس کمپلکس در منطقه مالاریاخیز جیرفت به کمک آنالیز توالی بخش های D3 و ITS2 ژن rDNA می باشد.
    مواد و روش کار
    نمونه های فلوویاتیلیس با استفاده از روش های صید کلی، شلتر پیت و گزش شبانه انسانی و حیوانی صید شدند. آزمایشات PCR دو بخش D3 و ITS2 روی DNA نمونه ها انجام شد و سپس محصولات PCR تعیین توالی شدند. توالی های به دست آمده به کمک مقایسه با نمونه های موجود در بانک جهانی ژن و درخت های فیلوژنی در سطح گونه و ژنوتایپ مورد شناسایی قرار گرفتند.
    یافته ها
    لوکوس های D3 به طول bp 376 و ITS2 به طول bp 514 به کمک PCR تکثیر شدند و توالی آن ها مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج بررسی ها نشان داد که نمونه های فلوویاتیلیس شهرستان جیرفت مشابه ژنوتایپ های T2 و Y گونه T کمپلکس آنوفلس فلوویاتیلیس می باشند.
    نتیجه گیری
    گونه T تنها گونه شناخته شده کمپلکس فلوویاتیلیس در جیرفت می باشد و بر اساس شواهد مطالعات قبلی می تواند ناقل مالاریا در منطقه باشد.
    کلیدواژگان: مالاریا، آنوفل فلوویاتیلیس، PCR، شناسایی گونه، rDNA
  • محمود سلامی، غلامعلی حمیدی، سید علیرضا طلایی زواره صفحه 10
    زمینه و هدف
    طی دوره بحرانی رشد، تکامل وابسته به تجربه حسی تاثیر عمیقی بر شکل گیری و عملکرد صحیح سیستم عصبی پستانداران می گذارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی آثار متقابل ملاتونین، آنتاگونیست آن، لوزیندول و تیمار تاریکی بر فرآیندهای یادگیری و حافظه فضایی موش های صحرایی با استفاده از ماز آبی موریس(Morris Water Maze) است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه تجربی روی 60 سر موش صحرائی نر 45 روزه ن‍ژاد ویستارکه به طور تصادفی در دو گروه توزیع شده بودند، انجام شد. حیوانات گروه شاهد دوره های 12 ساعته تاریکی و روشنایی را تجربه کردند وگروه آزمون در تاریکی کامل رشد یافتند. هر گروه به سه زیر گروه کنترل، دریافت کننده ملاتونین و دریافت کننده لوزیندول تقسیم شد. با استفاده از ماز آبی روند یادگیری و تثبیت حافظه حیوانات به مدت 5 شب و هر شب 4 جلسه بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان می دهند که در مرحله یادگیری حیوانات محروم از روشنایی نسبت به گروه شاهد زمان بیشتری را برای یافتن سکو سپری کرده اند (011/0p=). هم چنین ملاتونین باعث افزایش این زمان در موش های شاهد می گردد (012/0p=). تیمار تاریکی و ملاتونین بر تثبیت حافظه این حیوانات بی تاثیر است و لوزیندول باعث می شود موش های شاهد زمان کمتری را در ربع هدف بگذرانند (009/0p=).
    نتیجه گیری
    تیمار تاریکی باعث ایجاد اختلال در روند یادگیری فضایی موش های صحرائی می شود و نیز ملاتونین یادگیری فضایی حیوانات کنترل را با مشکل مواجه می کند. هیچ کدام از دو مداخله فوق بر روند تثبیت حافظه موثر نیستند
    کلیدواژگان: تاریکی، تحریک نورانی، یادگیری ماز، ملاتونین، لوزیندول، موش صحرایی
  • سمیه رحیمی النگ، مهدی آسمار، فاطمه چراغعلی، سارا یازرلو، ابوالفضل امینی، فاطمه شاکری، عزت الله قائمی * صفحه 17
    زمینه و هدف

    استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین از پاتوژن های مهم بیمارستانی می باشد. یکی از منابع مهم این ارگانیسم در عفونت بیمارستانی، پرسنل بیمارستان می باشند، شناسایی و کنترل پرسنل درمانی کلونیزه شده می تواند میزان بروز استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین را کاهش دهد. بر این اساس این طرح با هدف تعیین فراوانی ناقلین استافیلوکوک اورئوس و استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین در پرسنل درمانی بیمارستان های شهر گرگان و ارزیابی مقاومت این ایزوله ها به سایر آنتی بیوتیک ها انجام گردید.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1388 انجام گرفت. تعداد 333 نفر از کادر درمانی بیمارستان در این طرح شرکت کردند. نمونه گیری با سوآپ سرپنبه ای استریل از ناحیه قدامی بینی هر فرد انجام و نمونه ها بلافاصله در محیط مانیتول سالت آگار کشت داده شد. کلونی های مشکوک با رنگ آمیزی گرم و تست های کاتالاز، کوآگولاز و DNase مورد شناسایی قرار گرفتند. برای تعیین مقاومت سویه ها به متی سیلین، (Minimum Inhibitory Concentration) MIC آن با متد میکرودایلوشن بررسی گردید. تست حساسیت به سایر آنتی بیوتیک ها به روش دیسک دیفیوژن (Kirby-Bauer) انجام شد.

    یافته ها

    شیوع ناقلین استافیلوکوک اورئوس و استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین در این مطالعه به ترتیب 24درصد و 3 درصد و بیشترین فراوانی در بخش اتاق عمل بود. بیشترین مقاومت نسبت به پنی سیلین مشاهده شد، و تمام سویه ها به ونکومایسین حساس بودند.

    نتیجه گیری

    شیوع استافیلوکوک اورئوس و سویه های استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین در پرسنل بیمارستان های گرگان، به ترتیب در حد متوسط و نسبتا پایین قرار دارد، کنترل دائمی ناقلین و درمان آن ها می تواند از اشاعه این باکتری و عفونت های حاصل از آن جلوگیری نماید.

    کلیدواژگان: استافیلوکوک اورئوس، MRSA، پرسنل درمانی، MIC، دیسک دیفیوژن
  • سیدمحمدمهدی هزاوه ای، آسیه پیرزاده، محمدحسن انتظاری، اکبر حسن زاده صفحه 23
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت بهبود تغذیه در دختران نوجوان، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین تاثیر برنامه ی آموزشی بر عملکرد تغذیه ای دانش آموزان دختر پایه دوم راهنمایی براساس مدل بزنف (BASNEF) انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    این مطالعه ی تجربی بر روی 72 دانش آموز که به صورت تصادفی در دو گروه 36 نفری تجربی و کنترل قرار گرفتند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ی تنظیم شده براساس مدل بزنف و یادآمد 24 ساعته خوراک (قبل از مداخله و یک ماه بعد از مداخله) بود. مداخله آموزشی درسه جلسه آموزشی انجام گرفت و اطلاعات حاصل از پرسشنامه ها نیز توسط نرم افزار SPSS -17 و با آزمون های آماری t مستقل، t زوجی، آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات، فریدمن و من ویتنی یو تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میانگین نمره ی آگاهی و اجزای مربوط به مدل بزنف بین دو گروه تجربی و کنترل در خصوص عملکرد تغذیه ای بعد از مداخله آموزشی اختلاف معنی داری وجود داشت. مهم ترین هنجار های انتزاعی بعد از مداخله آموزشی برای گروه تجربی شامل پدر، مادر و اعضای خانواده بود.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه طراحی برنامه آموزش تغذیه براساس مدل بزنف در بهبود عملکرد تغذیه ای دانش آموزان موثر واقع خواهد شد.
    کلیدواژگان: رفتار تغذیه ای، دانش آموزان، مدل بزنف
  • ندا میرباقر آجرپز، محبوبه رضایی صفحه 30
    زمینه و هدف
    با توجه به شیوع بیماری مزمن انسدادی ریه و عوارض شناخته شده آن و گزارشهایی دال بر موفقیت تکنیک های بازتوانی در ارتقاء کیفیت زندگی این بیماران، مطالعه حاضر به منظور تعیین تاثیر اجرای تکنیک های بازتوانی ریه بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر یک تحقیق نیمه تجربی است که در بیمارستان های آموزشی منتخب شهر اصفهان در سال86-85 روی 80 سالمند مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه با شدت متوسط انجام شد. بیماران در دو گروه 40 نفره آزمون و شاهد به طور تصادفی قرار گرفتند. شدت بیماری بر اساس نتایج اسپیرومتری سنجیده شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و بررسی میزان کیفیت زندگی (SF-12) بود. ابتدا کیفیت زندگی بیماران دو گروه به وسیله SF-12 سنجیده شد و سپس در گروه آزمون برنامه بازتوانی ریه در طول دو ماه هر روز صبح و عصر به مدت 20 دقیقه انجام گرفت. در پایان دو ماه کیفیت زندگی دو گروه مجددا اندازه گیری شد. سپس نتایج به وسیله نرم افزار SPSS-10 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین برخی از مشخصات دموگرافیک بیماران و نمره کیفیت زندگی آن ها ارتباط معنی دار و مستقیم وجود دارد (03/0=p). هم چنین برنامه بازتوانی ریه باعث ارتقاء کیفیت زندگی این بیماران می شود (01/0=p).
    نتیجه گیری
    در مراقبت از این بیماران به مشخصات دموگرافیک آن ها توجه شده و در برنامه های مراقبتی آن ها برنامه بازتوانی ریه گنجانده شود تا کیفیت زندگی ایشان ارتقاء یابد.
    کلیدواژگان: بیماری های مزمن انسدادی ریه، بازتوانی، کیفیت زندگی، فیزیوتراپی، اسپیرومتری
  • مراد رسولی آزاد، بهرام علی قنبری هاشم آبادی، صمد شیرین زاده دستگیری، مرجان عالمی خواه، امید ساعد، تکتم کاظمینی صفحه 36
    زمینه و هدف
    مطالعات شیوع مصرف مواد در جمعیت روستایی و شهری کشورهای مختلف، بسته به روش مطالعه، جامعه ی آماری، گروه سنی، ابزارهای اندازه گیری نتیج متفاوتی دارند. هدف از این پژوهش مقایسه ی الگوها و اختلالات مصرف مواد در جمعیت روستایی و شهری شهرستان مشهد است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی با روش نمونه گیری در دسترس از میان بیماران مراجعه کننده به کلینیک های ترک اعتیاد شهر مشهد دو گروه شامل 110 نفر شهری و نفر100 روستایی انتخاب شدند. نمونه ها با استفاده از مصاحبه بالینی ساختار یافته ی راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (SCID) و پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون های 2 χ و t مستقل مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو گروه از لحاظ وضعیت زناشویی(001/0= p)، سطح تحصیلات(001/0= p)، درآمد(002/0= p) تفاوت معنی دار وجود داشت. همچنین نمونه ها در سابقه ترک(001/0= p) و تشخیص وابستگی و سوء مصرف نیکوتین(005/0= p)، حشیش(007/0= p) و الکل(002/0= p) در طول عمر تفاوت معنی دار داشتند.
    نتیجه گیری
    جامعه ی شهری و روستای ی تفاوت هایی در الگوهای مصرف مواد دارند که می تواند از تفاوت بافت اجتماعی آن ها نشات بگیرد
    کلیدواژگان: الگو های مصرف مواد، اختلالات مصرف مواد، سوء مصرف و وابستگی مواد، روستایی، شهری
  • فیروزه سجادی، رویا کلیشادی، مریم مقرون، حسن علیخاصی، نوشین محمدی فرد، فائزه ثقفیان، فرهاد ایرجی، محمدشهرام احتشامی صفحه 42
    زمینه و هدف
    چاقی والدین ارتباط مستقیم با چاقی فرزندان آن ها دارد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر دو روش مداخله تغذیه ای در کاهش وزن والدین چاق و فرزندان آن ها انجام شده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال های 86-84 بر روی 60 نفر از والدین دارای اضافه وزن و یا چاقی که برای کنترل وزن فرزندشان به مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان مراجعه می کردند، اجرا شد. نمونه ها به دو گروه 30 نفری تقسیم و به مدت یک سال پیگیری شدند. گروه اول تحت رژیم درمانی با محدودیت کالری قرار گرفتند و به گروه دوم توصیه غذایی بدون محدودیت کالری دریافتی براساس راهنمای غذایی سازمان بهداشت جهانی توصیه شد. مشخصات تن سنجی افراد شامل نمایه توده بدنی، دور کمر و نسبت دور شکم به دور باسن براساس روش های استاندارد اندازه گیری شد. اطلاعات از طریق آزمون t زوجی و آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در مقایسه نمایه توده بدنی در کودکان تفاوت معنی داری در قبل و بعد از مطالعه در گروه توصیه غذایی مشاهده شد(01/0 = p). از مقایسه تغییرات میانگین مشخصات تن سنجی در والدین، قبل و بعد از دریافت رژیم و توصیه غذایی تفاوت معنی داری به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    آموزش و حمایت والدین نقش موثری در کنترل وزن کودکان دارد. کاهش شاخص های تن سنجی در آن ها نشان داد توصیه های کلی مبنی بر اصلاح الگوی تغذیه می تواند به اندازه تجویز رژیم غذایی در کاهش وزن افراد و اثرات مثبت آن در کنترل وزن کودکان و نوجوانان آن ها موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: رژیم غذایی، چاقی، تن سنجی
  • فرشته قلجایی، مهین نادری فر، مهناز قلجه صفحه 47
    زمینه و هدف
    پرستاران به دلیل ماهیت شغلی خویش مستعد ابتلا به انواع اختلالات خواب می باشند. پرستارانی که از سلامت خوبی برخوردار نباشند قادر نخواهند بود مراقبت های خوبی از بیماران به عمل آورند. این مطالعه با هدف مقایسه کیفیت خواب و سلامت عمومی پرستاران شیفت های ثابت و در گردش انجام شد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی مقایسه ای بر روی 180 نفر از پرستاران شیفت ثابت و در گردش بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان که به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند، انجام شد. داده ها با استفاده از ابزار PSQI و GHQ-28 جمع آوری شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون آماری نشان داد که بین کیفیت خواب و سلامت عمومی پرستاران شیفت ثابت و در گردش اختلاف معنی داری وجود دارد (001/0= p) و (05/0 = p) به طوری که پرستارانی که در شیفت ثابت کار می کردند در مقایسه با پرستاران شیفت در گردش از سلامت عمومی مطلوب تری برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    مدیران پرستاری باید حتی المقدور شیفت ثابت را در برنامه کاری پرستاران قرار دهند تا بلکه بتوانند از عوارض ناشی از شیفت های در گردش بکاهند.
    کلیدواژگان: ختلال خواب، سلامت عمومی، پرستاران، شیفت کاری
  • بابک ایزدی، پوپک ایزدی، محمد ابراهیم یارمحمدی صفحه 51
    زمینه و هدف
    سرخجه یک عفونت ویروسی حاداست. ابتلاء مادر حساس باردار (به ویژه در سه ماهه نخست بارداری) منجر به سندرم سرخجه مادرزادی در جنین می شود. بیمار به دنبال ابتلا به ویروس سرخجه یا واکسیناسیون، نسبت به این بیماری مصونیت مادام العمر پیدا می کند. تعیین تیتر آنتی بادی های IgG و IgM سرخجه، مطمئن ترین راه بررسی وضعیت ایمنی فرد و شناسایی افراد غیرایمن و واکسیناسیون آنان می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی به بررسی میزان مصونیت 427 زن در سنین باروری (30-15 ساله) مراجعه کننده به آزمایشگاه های کرمانشاه طی سال های 87-86 پرداخته شد و تیتراژ IgM و IgG سرخجه به روش الیزا تعیین و به روش آماری بررسی گردید.
    یافته ها
    میزان مصونیت زنان سنین باروری شهر کرمانشاه در بیماری سرخجه 6/83 بود که از متوسط کشوری پایین تر است.
    نتیجه گیری
    واکسیناسیون زنان حساس هنگام ازدواج توصیه می شود.
    کلیدواژگان: مصونیت، سرخجه، واکسیناسیون
  • فاطمه عادلی نژاد صفحه 55
|
  • Ahmad Mehravaran, Hasan Vatandoost, Mohammad R. Abai, Ezatodin Javadian, Hamideh Edalat, Abdollah Grouhi, Fatemeh Mohtarami, Mohammad A. Oshaghi Page 4
    Background
    Malaria is endemic in southeastern Iran including Jiroft district and in favorite epidemiological condition could threaten the people health. Anopheles fluviatilis complex is a malaria vector in Iran and consists of three species of S, T, and U and 7 genotypes of S, U, T1, T2, Y, X and V which are different in vectorial capacity. The aim of this study was to identify species composition of An.fluviatilis complex using D3 and ITS2 sequences in Jiroft district.
    Materials And Method
    Mosquitoes of An. fluviatilis have been captured using total catch, pit shelter, and human/animal night baits. PCR amplification was done against the 28S D3 and ITS2-rDNA and the products were sequenced. The specimens were identified to species and genotype level using phylogenetic trees and comparison of sequences with entries available in GenBank.
    Results
    Both ITS2 and D3 loci were successfully amplified and produced 514 bp and 376 bp bands respectively. Sequence analysis of ITS2 and D3 regions revealed that the specimens of Jiroft district were matching to the Y and T2 haplotypes of species T of the complex.
    Conclusion
    Anopheles fluviatilis T is the only species in the region and based on the previous studies can be incrim inated as the main malaria vector in the region.
  • Mahmoud Salami, Gholamali Hamidi, S. Alireza Talaei-Zavareh Page 10
    Background
    During critical periods of growth, evolution dependent of sensory experience has a deep effect on the formation and proper function of mammal’s CNS. The aim of this study is to assess the interaction of melatonin and its antagonist, luzindole on rat’s spatial learning and memory processes treated in darkness using the Morris Water Maze (MWM).
    Materials And Method
    This experimental study was carried out on 60 Wistar male rats of 45 days which randomly distributed in two groups. Animals of the control group experienced 12 hour-periods of darkness & light and the test group developed in complete darkness. Each group has 3 subgroups: Control, receiving Melatonin and receiving Luzindole (n=10 for each). Using MWM, the learning process and memory consolidation of animals were evaluated for 5 nights and 4 times each night.
    Results
    The results of this study showed that the learning stage in animals deprived of light phase needed more time to find the platform than the control group (p=0.011). Also, melatonin can increase this time in the control rats (p=0.012). Darkness treatment and melatonin were not effective on memory consolidation of these animals. Luzindole in control rats needed less time spending in the target quadrant (p=0.009).
    Conclusion
    Darkness treatment causes impairment in spatial learning process in rats and melatonin will make it difficult spatial learning in control animals. None of the above two interventions are effective on the process of memory consolidation.
  • Somayeh Rahimi-Alang, Mehdi Asmar, Fatemeh Cheraghali, Sara Yazarlou, Abolfazl Amini, Fatemeh Shakeri, Ezzat-Allah Ghaemi Page 17
    Background

    Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) is one of the most important pathogen in hospitals. Healthcare personnel are the main source of nosocomial infections and identification and control of MRSA carriers can reduce incidence of infections. The aim of this study was to determine the prevalence of MRSA and their antibiotic susceptibility profile among healthcare workers in Gorgan.

    Materials And Method

    333 healthcare workers were participated in this cross-sectional study in 2009. Samples were taken with sterile cotton swabs from both anterior nares and hands. Swabs were plated immediately on to the mannitol salt agar. Suspected colonies were confirmed as S. aureus by Gram staining, catalase, coagulase and DNase tests. Minimum inhibition concentration by micro dilution broth method was used to determine methicillin resistant strains. Antimicrobial susceptibility to other antibiotics was performed according to NCCLS guidelines by disc diffusion method.

    Result

    Frequency of S.aureus and MRSA carriers among healthcare workers was 24% and 3% respectively. The highest rate of S. aureus and MRSA carriers were observed in operating room staff. Resistance to penicillin was seen in 97.5% of isolates and all strains were sensitive to vancomycin.

    Conclusions

    Frequency of S. aureus and MRSA in healthcare workers was median and rather low respectively. Continual monitoring and control of carriers can reduce distribution of this organism and their infections.

  • S. Mohammad M. Hazavehei, Asiyeh Pirzadeh, Mohammad H. Entezari, Akbar Hasanzadeh Page 23
    Background
    Concerning the importance of improving nutrition in teen girls, the purpose of this study was to determine the effects of educational program on the nutritional behavior among second-grade middle school female students based on BASNEF model.
    Materials And Method
    This experimental study were done on 72 students who was selected randomly in two equal groups of 36 students (experimental and control groups). The instruments for data collection were the BASNEF model and 24-recall questionnaires (before and 1 month after intervention). Educational interventions were performed in 3 sessions and data were collected and analyzed by repeated measures of ANOVA, Friedman, Mann-Whitney U, independent and paired t-tests using SPSS-17 software.
    Results
    Our findings indicated that mean scores of knowledge and BASNEF Model variables were significantly increased in the experimental group compared to the controls after intervention. Also, nutritional behavior improved significantly among the experimental group, compared to control group.
    Conclusion
    Our finding shows the importance of nutritional education based on BASNEF model on improving nutritional behaviors in students
  • Neda Mirbagher-Ajorpaz, Mahbubeh Rezaei Page 30
    Background
    Considering the prevalence of chronic obstructive pulmonary disease (COPD) and its well-known complications; different studies indicate the success of rehabilitation techniques to improve quality of life for those patients. The present study was conducted to determine the effect of the implementation of pulmonary rehabilitation techniques on quality of life in patients with COPD.
    Materials And Method
    This quasi-experimental research was performed in the selected teaching hospitals in Isfahan on 80 elderly patients with COPD with moderate intensity during their 85-86 years. The patients divided randomly into two groups (40 patients in case group and 40 patients in control group). The disease severity was evaluated based on spirometry results. Data were collected by using quality of life questionnaire (SF-12). First, the quality of life of patients in both groups was evaluated by SF-12 and then the 20 minutes pulmonary rehabilitation programs in the case group were performed every morning and evening for two months. At the end of two months, the qualities of life in both groups were measured again. The results were analyzed using SPSS-10 software.
    Results
    The results showed that there is a significant direct relationship between some demographic characteristics and their quality of life score (p=0.03). Pulmonary rehabilitation program enhanced the quality of life in those patients (p =0.01).
    Conclusion
    Regarding these findings, it should be consider that demographic characteristics of patients and their rehabilitation programs should be included the pulmonary rehabilitation program to improve quality of life.
  • Morad Rasouli-Azad, Bahram A. Ghanbari-Hashemabadi, Samad Shirinzadeh-Dastgiri, Marjan Alamikhah, Omid Saed, Toktam Kazemini Page 36
    Background
    Studies of the prevalence of substance abuse in rural and urban population in different countries revealed variable results regarding to the study method, study population, age group and measuring tools. The purpose of this research is to compare the patterns of substance abuse disorders in urban and rural population in Mashhad.
    Materials And Method
    Two groups consecutively admitted patients who referred to substance treatment clinics of Mashhad, were selected (110 urban and 100 rural patients). Samples were evaluated with structured demographic questionnaire and Structured Clinical Interview (SCID) for DSM-IV. Data were analyzed by χ2 and independent t-test.
    Results
    This study showed statistically significant differences between two groups in marital status, education level, monthly income and job. Also the samples were differed in substance type, history of injection and quit, abuse of nicotine, cannabis and alcohol in long life.
    Conclusion
    Rural and urban societies have differences in patterns of substance abuse that can be originated from social-context differences.
  • Firoozeh Sajjadi, Roya Kelishadi, Maryam Maghroon, Hasan Alikhasi, Noushin Mohammadifard, Faezeh Saghafian, Farhad Iraji, Mohammad S. Ehteshami Page 42
    Background
    Parents obesity has a direct relation with their children obesity. The aim of this study is to determine the effect of two methods of weight loss in obese parents and their children.
    Materials And Method
    We conducted a randomized clinical trial. It was performed among 60 parents with obesity or overweight that referred to cardiovascular research center of Isfahan to control their children obesity in 2005-2007. They were divided into two groups and followed up for one year. The first group received diet with calorie restriction and the second group received food recommendation without calorie restriction according to the World Health Organization dietary guideline. Anthropometric characteristics such as body max index (BMI), waist circumference, waist to hip ratio were measured using standard methods. Data were analyzed by paired and independent t-tests.
    Results
    There was a significant difference in the mean of BMI in children who received diet recommendation (p=0.01) before and after trial. There was no significant difference in mean changes of anthropometric characteristics in parents, before and after receiving diet and diet recommendation.
    Conclusion
    Family education and supporting may play an effective role on controlling children weight. Decreased anthropometric characteristics showed that healthy food recommendations can be effective on weight loss as well as diet prescription.
  • Fereshteh Ghaljaei, Mahin Naderifar, Mahnaz Ghaljeh Page 47
    Background
    Nurses are vulnerable to various sleep disorders because of the nature of their job. If nurses do not experience a good general health, they will not be able to do their job (patient care) well.
    Materials And Method
    We conducted a descriptive-comparative study in 180 nurses that were selected with the stratified sampling method who have been working in different work shift hours in teaching hospitals. We used PSQI and GHQ-28 questionnaire for collecting data.
    Results
    The study results showed a statistically significant difference in sleep quality and general health of nurses based on two questionnaires (p=0.01; p=0.05) respectively.
    Conclusion
    According to our findings we suggest fixed working shifts versus rotating one for nurses to reduce the side effects.
  • Babak Izadi, Poopak Izadi, Mohammad E. Yarmohammadi Page 51
    Background
    Rubella is an acute viral infection. There are disastrous malformations in fetus (congenital rubella syndrome (when pregnant women expose to the virus, especially in the first trimester. Affected or vaccinated people have permanent immunity. Measurement of IgM and IgG serum titer against rubella is the most reliable indicator of immunity status and is helful for finding of nonimmune people.
    Materials And Method
    In this study we selected 427 women (age range: 15-30) who were referred to our center for anti-rubella IgG, IgM measurement during 1386 and 138. Rubella antibodies were measured by Enzyme Linked Immunosorbent Assay (ELISA) test.
    Results
    Immunity of women against rubella in Kermanshah was 83.66% which was lower than the mean rate reported in Iran.
    Conclusion
    We recommend vaccination of susceptible women before marriage.
  • Fatemeh Adelinijad Page 55