فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:13 Issue: 3, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/05/25
  • تعداد عناوین: 12
|
  • کاویان قندهاری صفحه 1
    زمینه و هدف
    سکته مغزی سومین علت شایع ناتوانی و مرگ می باشد. تشخیص سکته براساس علایم بالینی و یا رویت انفارکت در تصویربرداری از مغز است. اقدامات تشخیصی استاندارد و معیار طبقه بندی مشخصی برای تعیین اتیولوژی سکته لازم است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه مروری به تشخیص و درمان انفارکت مغزی به ویژه در شرایط درمانی ایران توجه داشته و مخاطب آن پزشکان غیر نورولوژیست است. استفاده از جستجوگرهای اینترنتی علمی معتبر و در بعضی موارد رجوع به کتابخانه ها و بخش مجلات برای استفاده از آرشیو مقالات و کتب چاپ شده مورد نظر بوده است.
    یافته ها
    درمان مرحله حاد سکته در تمام انواع اتیولوژیک آن تقریبا مشابه است. داروهای نوروپروتکتیو تاثیر چندانی در مرحله حاد سکته ندارند. درحال حاضر در تعداد اندکی از مراکز درمانی ایران زیر ساخت لازم برای ترومبولیز وریدی وجود دارد. برای پیشگیری از سکته باید عوامل زمینه ساز آن تعیین و کنترل شوند. آسپرین با دوز 80 میلی گرم روزانه متداول ترین دارو برای پیشگیری از سکته است. مصرف هم زمان 300-200 میلی گرم دی پیریدامول با آسپرین اثرات پیشگیری کننده آن را افزایش می دهد. کلوپیدوگرل به مقدار 75 میلی گرم روزانه داروی انتخابی پیشگیری کننده از سکته در بیماران با زخم معده و یا مبتلایان به بیماری عروق کرونر است. مصرف هم زمان کلوپیدوگرل و آسپرین اثر پیشگیری کننده قوی تری و عوارض خونریزی دهنده بیشتری دارد. مصرف وارفارین در پیشگیری از سکته فقط به بیمارانی توصیه می شود که امکان انجام مکرر آزمایش انعقادی خون را دارند. جراحی کاروتید در بیماران با تنگی علامت دار کاروتید بیشتر از 70 درصد فقط توسط جراحان ماهر عروق توصیه می گردد.
    نتیجه گیری
    بسیاری از بیماران سکته مغزی توسط پزشکان عمومی و متخصصین غیر نورولوژی مانند داخلی و قلب و جراحی اعصاب درمان می شوند. این مقاله به صورت بازآموزی با توجه به شرایط درمانی ایران نوشته شده است
  • مریم محمدی سیچانی، لیلا امجد، مرضیه محمدی کمال آبادی صفحه 9
    زمینه و هدف
    جایگاه گیاهان دارویی در طب سنتی کشور ما و منابع غنی گیاهی در دسترس از یک سو و مشکلات موجود در درمان عفونت های ناشی از سویه های مقاوم میکروبی از سوی دیگر عاملی برای بررسی دقیق تر داروهای گیاهی بوده است. بومادران گیاهی دارویی است که در طب سنتی کاربردهای گوناگونی دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی و اسانس گل های آکیلا ویلهلمسی بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی از گیاه گونه Achillea wilhelmsii C.Koch یکی از گونه های بومی بومادران استفاده شد. پس از تهیه عصاره ی متانولی گل های گیاه، اثر غلظت های mg/ml20، mg/ml30، mg/ml50 و mg/ml400 این عصاره به روش انتشار چاهک بر روی استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشرشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا مورد بررسی قرار گرفت. آزمون تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد باکتری ها و آزمون تعیین حداقل غلظت کشندگی باکتری ها به روش رقت در لوله انجام گرفت. اثرات ضدباکتریایی اسانس با روش تهیه رقت در آگار بررسی شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که عصاره متانولی گل های آکیلا ویلهلمسی از رشد استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس و اشرشیاکلی جلوگیری می-کند. غلظت مهارکننده رشد عصاره برای این باکتری ها از mg/ml25/6 تا mg/ml25 تغییر می کند. غلظت μg/ml 1000 اسانس گل های این گیاه نیز اثر مهارکنندگی بر استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس و اشرشیاکلی نشان داد. این ترکیبات بر روی سودوموناس آئروژینوزا مؤثر نبودند.
    نتیجه گیری
    عصاره متانولی و اسانس گل های آکیلا ویلهلمسی بر رشد باکتری های بیماری زا به ویژه انواع گرم مثبت اثر مهارکنندگی قابل ملاحظه ای دارد. به منظور کاربرد بالینی این عصاره ها انجام تحقیقات بالینی ضروری است.
    کلیدواژگان: Achillea wilhelmsii، بومادران، عصاره گیاهی، فعالیت ضدباکتریایی
  • محمود ایمانی، سید حسین فخرایی، سیدابوالفضل افجه، عبدالله کریمی صفحه 15
    زمینه و هدف
    سیتوکین ها در تولید و حفظ پاسخ های ایمنی اکتسابی در خلال لیبر و زایمان زودرس یا سر موعد یک نقش اساسی دارند. به نظر می رسد اینترلوکین6 (IL-6) در خون بند ناف یک مارکر برای دفاع در برابر استرس، جراحی و عفونت می باشد. این مطالعه با هدف بررسی سطح IL-6 در مادران و نوزادان بر حسب نوع زایمان (طبیعی و سزارین) انجام شده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه مقطعی بر روی 2 گروه از مادران با زایمان طبیعی و سزارین انجام شد. در هر گروه 40 نفر از زنان مراجعه کننده به بیمارستان مهدیه تهران انتخاب شدند. نوزادان به دنیا آمده ترم بودند، وزن مناسب برای سن حاملگی (AGA) و آپگار بیشتر از 8 داشتند. مقادیر IL-6 سرم مادری و خون بند ناف گرفته شده از نوزادان به روش Enzyme-ImmunoAssays مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار SPSS-15 آنالیز شد و برای مقایسه نسبت ها از آزمون Fisher’s exact و برای مقایسه میانگین ها از آزمون های t و من ویتنی یو استفاده شد.
    یافته ها
    در میان زایمان های انجام شده 37 مورد به صورت زایمان طبیعی و 43 مورد به صورت سزارین بود. میانگین مقادیر IL-6 مادری در روش زایمان طبیعی (02/0±18/0) به طور معنی داری (001/0=p) بیشتر از سزارین (02/0±1/0) بود. هم چنین مقادیر IL-6 نوزادی نیز در روش زایمان طبیعی (03/0±17/0) به-طور معنی داری (001/0=p) بیشتر از سزارین (01/0±07/0) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ما نشان داد که روش زایمانی طبیعی سبب افزایش مقادیر IL-6 در مادران و نوزادان در مقایسه با روش سزارین می شود.
    کلیدواژگان: اینترلوکین، سزارین، زایمان طبیعی
  • خدیجه یزدی، علی اکبر عبداللهی، ناصر بهنام پور، مانی نیازی، بیژن آریا، محبوبه آزادراه صفحه 20
    زمینه و هدف
    انسداد روده بعد ازعمل موجب جمع شدن ترشح، تهوع، استفراغ، نفخ شکم و حتی درد می گردد، جویدن آدامس یکی از روش هایی است که می تواند طول مدت انسداد گذرا را کم کند. این مطالعه با هدف تاثیر جویدن آدامس بر روی حرکات دودی دستگاه گوارش بعد از عمل برداشتن کیسه صفرا اجرا شد.
    مواد و روش کار
    این کارآزمایی بالینی تصادفی در سال 88 بر روی 24 بیمار واجدشرایط (در هر گروه 12 بیمار) انجام شد، گروه مورد عمل جویدن آدامس را سه بار، هر بار به مدت 20 دقیقه در زمان های 4، 10 و 18 ساعت بعد از به هوش آمدن انجام دادند ولی در گروه شاهد هیچ مداخله ای انجام نشد سپس در هر دو گروه هر 2 ساعت با استفاده از گوشی پزشکی صداهای روده ای توسط پزشک، هم چنین با سوال کردن از بیمار هر 2 ساعت در مورد دفع گاز و مدفوع اطلاعات جمع آوری و ثبت شد سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-13 و آزمون t مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    اولین صدای روده ای درگروه مورد 04/1±3 ساعت و درگروه شاهد 3/1±8/2 ساعت بود که اختلاف معنی داری نداشت. اولین دفع گاز در گروه مورد 5/10±3/18 ساعت و در گروه شاهد 6/12±28/36 ساعت و زمان اولین دفع مدفوع در گروه مورد 7/21±8/36 ساعت و درگروه شاهد 2/19±5/69 ساعت بود که (001/0=p) تفاوت معنی داری داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که جویدن آدامس می تواند برگشت حرکات دودی دستگاه گوارش بعد از کوله سیستکتومی را تسریع نماید.
    کلیدواژگان: جویدن آدامس، مراقبت بعد از عمل، ایلئوس، کله سیستکتومی، دفع مدفوع
  • ابوالفضل محمدبیگی، عباس رضاییان زاده، سید حمیدرضا طباطبایی صفحه 25
    زمینه و هدف
    سرطان مثانه چهارمین سرطان شایع در مردان و هشتمین سرطان در زنان است و عامل 8 درصد از کل تومورهای مردان و 3 درصد تومورهای زنان می باشد و روند بروز آن در ایران رو به افزایش است. مطالعه حاضر با هدف برآورد میزان بقای مبتلایان به سرطان مثانه بر اساس مدل جدول عمر انجام شد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه هم گروهی گذشته نگر بر روی 514 نفر از بیماران مبتلا به سرطان مثانه ارجاع شده به مرکز ثبت سرطان بیمارستان نمازی شیراز از سال 1380 تا 1388، انجام شد. اطلاعات در دو مرحله به دست آمد و با استفاده از روش جدول عمر و آزمون ویل کاکسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری آزمون ها 05/0>p درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    بقای یک، سه، پنج و ده ساله مبتلایان به سرطان مثانه به ترتیب برابر با 9/0، 7/0، 6/0 و 2/0 بود. اختلاف آماری معنی داری در میزان بقای بیماران بر اساس سن و نوع درمان دریافتی وجود داشت (05/0>p) اما اختلاف معنی داری بین میزان بقا و مصرف دخانیات، مصرف الکل و سطح تحصیلات دیده نشد.
    نتیجه گیری
    میزان بقای کلی سرطان مثانه در افراد مورد مطالعه کمتر از سایر مناطق به دست آمد و سن بیماران و نوع درمان دریافتی بیماران از عوامل موثر بر بقا می باشد. لذا غربالگری های مداوم در افراد مسن تر جهت تشخیص زود هنگام بیماری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سرطان مثانه، تحلیل بقا، جدول عمر
  • رویا ترکاشوند، سیما کرمانشاهی*، پرویز آزاد فلاح صفحه 30
    زمینه و هدف

    نوجوانی مرحله تغییرات اساسی است که در ابعاد مختلف جسمی، روانی و اجتماعی نمود پیدا می کند. وجود این تغییرات نیازهای جدیدی را برای نوجوانان به وجود می آورد. توجه به این نیازها به نوبه خود سازگاری سریع تر و بهتر وافزایش عزت نفس را به دنبال دارد. عزت نفس نیز از اساسی ترین عوامل در رشد مطلوب شخصیت برای نوجوانان است. لذا تحقیق حاضر با هدف تعیین تاثیر گروه درمانی آموزشی بر میزان عزت نفس دختران نوجوان انجام شده است.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه نیمه تجربی، 71 دختر نوجوان 15-13 ساله شاغل به تحصیل در مقطع راهنمایی از طریق نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب و سپس به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند (35 نفر گروه آزمون و 36 نفر گروه شاهد). عزت نفس نوجوانان به وسیله مقیاس پپ ابتدا در دو گروه آزمون و شاهد اندازه گیری شد و سپس برنامه گروه درمانی آموزشی در 10 جلسه با هدف ارتقاء سطح عزت نفس گروه آزمون برگزار شد و با به کارگیری نرم افزار SPSS-14 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    میزان عزت نفس بلافاصله بعد از اجرای جلسات طراحی شده حاکی از آن است که برنامه گروه درمانی آموزشی می تواند میانگین درجه عزت نفس را در گروه آزمون (74/84) نسبت به گروه شاهد (05/74) افزایش دهد. آزمون آماری t مستقل اختلاف معنی داری را بین نمرات عزت نفس در دو گروه نشان داد (013/0=p).

    نتیجه گیری

    استفاده از برنامه گروه درمانی آموزشی باعث افزایش میزان عزت نفس دختران نوجوان و بهبود بهداشت روان آن ها شده است لذا پیشنهاد می گردد این برنامه به منظور ارتقاء عزت نفس درمدارس به کارگرفته شود.

    کلیدواژگان: گروه درمانی، عزت نفس، نوجوان
  • منصوره مومن هروی، حسین اکبری صفحه 35
    زمینه و هدف
    عفونت ویروس هپاتیت B و عوارض آن یک مشکل مهم بهداشتی در جهان محسوب می شود. این مطالعه به منظور تعیین میزان تداوم آنتی ژن سطحی ویروس هپاتیت B (HBsAg) و تغییرات آنزیم های کبدی و عوامل خطر ابتلا به هپاتیت B درناقلین مزمن هپاتیت B در کاشان صورت گرفت.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی در اهداءکنندگان خون HBsAg مثبت که طی یک دهه به طور اتفاقی پس از اهداء خون کشف شده بودند صورت گرفت. از افراد جهت تکرار تست HBsAg دعوت به عمل آمد. یک پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک و عوامل خطر مرتبط با هپاتیت B از طریق مصاحبه تکمیل و سپس نمونه خون جهت آزمایش HBsAg گرفته شد. در صورت مثبت بودن HBsAg آزمایش HBeAg و تست های کبدی به عمل آمد. نتایج به وسیله آزمون های آماری 2χ، فیشر وt و توسط نرم افزار SPSS-13مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 150 فرد اهداکننده خون HBsAg مثبت در 88 درصد HBsAg تداوم و در 12 درصد منفی شده بود. بین عوامل خطر ابتلا به هپاتیت B با تداوم HBsAg رابطه معنی دار آماری یافت نگردید. در 2/18 درصد افراد HBsAg مثبت، HBeAg نیز مثبت بود. ارتباط معنی دارآماری بین شاخص های آنزیمی کبد و وضعیتHBeAg مشاهده نگردید. تشخیص هپاتیت مزمن در3 نفر مسجل شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به درصد پایین کلیرانس HBsAg و کشف موارد هپاتیت مزمن در ناقلین بدون علامت، بررسی ادواری آنزیم های کبدی درکلیه ناقلین جهت شناسایی زودرس افراد مبتلا به هپاتیت مزمن ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تداوم، HBsAg، آنزیم های کبدی، هپاتیت B، ناقل
  • رویا علوی نایینی، اسماعیل صانعی مقدم، سهیلا خسروی، هانیه سلحشور صفحه 41
    زمینه و هدف
    عفونت با ویروس هپاتیت B از مشکلات مهم بهداشتی می باشد. با توجه به شیوع بالای این عفونت در برخی از مناطق ایران و لزوم اجرای اقدامات پیشگیرانه، شناخت تغییرات عوامل خطرساز ابتلا به این بیماری می تواند دست اندرکاران سلامت را در کنترل بیماری هدایت کند.
    مواد و روش کار
    این مطالعه گذشته نگر بر روی 1200 نفر ازاهداکنندگان خون HBsAg مثبت مراجعه کننده به مرکز کنترل هپاتیت سازمان انتقال خون زاهدان در سال های 78، 83 و 87 انجام گرفت. عوامل دموگرافیک و رفتارهای پرخطر در آنان مورد آنالیز آماری و مقایسه قرار گرفت و تغییرات آن طی سال-های مورد بررسی مشخص گردید.
    یافته ها
    عوامل دموگرافیک که در طی سال های مورد نظرتغییرات معنی داری داشته است شامل سن و سطح تحصیلات بود. به طوری که سن ابتلا در سال-های اخیر کاهش نشان داده و میزان ابتلا در افراد بی سواد با گذشت زمان بیشتر شده است. عوامل خطرزایی که طی سال های مورد بررسی دستخوش تغییرات معنی داری شدند شامل سابقه انجام اقدامات دندانپزشکی، اعمال جراحی، بستری در بیمارستان، آندوسکوپی، سابقه وجود HBsAg در اعضای خانواده، اعتیاد غیرتزریقی، زندگی با همسران HBsAg مثبت و زندگی با افراد معتاد تزریقی بود که از سال 78 تا 83 سیر افزاینده ای داشته است.
    نتیجه گیری
    کاهش سن ابتلا در مبتلایان می تواند هشداری برای افزایش شیوع رفتارهای پرخطر در جوانان باشد. توجه به غربالگری اعضای خانواده و نظارت بیشتر در کنترل نکات بهداشتی در بیمارستان ها به خصوص اتاق عمل ها، مراکز دندانپزشکی و آندوسکوپی می تواند گامی موثر در پیشگیری از بیماری باشد. انجام آزمایشات در افراد در معرض خطر و درآستانه ازدواج از اقدامات موثر دیگر جهت کاهش بیماری است.
    کلیدواژگان: هپاتیت B، فاکتور های خطر، اهداکنندگان خون
  • زهرا ملازم، فاطمه الحانی *، منیره انوشه، سید ابوالفضل وقارسید ین صفحه 47
    زمینه و هدف

    دیسمنوره اولیه بر کیفیت زندگی زنان تاثیر به سزایی دارد. هدف این تحقیق بررسی اپیدمیولوژی دیسمنوره و ارتباط شدت آن با عادات غذایی و ورزش در دختران دبیرستانی بوده است.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی 200 دانش آموز دختر به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از ابزاری پژوهشگر ساخته و مقیاس دیداری درد استفاده گردید.

    یافته ها

    شیوع دیسمنوره 91 درصد بود. شدت دیسمنوره با میزان مصرف ماهی و خشکبار رابطه معکوس معنی دار و با مصرف خیارشور، گوشت و لبنیات رابطه مستقیم معنی داری نشان داد. تفاوت معنی داری از نظر شدت درد بین دانش آموزانی که عادت به انجام ورزش داشتند و دانش آموزانی که ورزش نمی-کردند، وجود داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع بالای دیسمنوره و ارتباط آن با رژیم غذایی و ورزش آموزش موثر در این زمینه و انجام مطالعاتی در خصوص رژیم های غذایی مختلف پیشنهاد می گردد.

  • مهرداد مظاهری، نسرین خلیقی، مهوش رقیبی، حسن سرابندی صفحه 52
    زمینه و هدف
    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی فراوانی اختلالات شخصیت در میان زندانیان زن زندان زاهدان می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی- پیمایشی بر روی 80 نفر از زندانیان زن زندان زاهدان انجام شد. پرسشنامه میلون برای اندازه گیری ویژگی های شخصیتی آزمودنی ها مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    در 95 درصد از نمونه های مورد بررسی، یکی از انواع اختلالات شخصیت مشاهده گردید. اختلال شخصیت ضداجتماعی با 2/86 درصد، اختلال وابستگی دارویی با 60 درصد و اختلال شخصیت دیگر آزار–پرخاشگر با 2/56 درصد به ترتیب شایع ترین اختلالات شخصیت بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها می توان گفت شیوع اختلالات شخصیت درجامعه ی آماری مورد بررسی بالا می باشد که نشان دهنده نیاز به بررسی وسیع تر و تدابیر پیشگیرانه و مراقبت های بهداشت روانی دارد.
    کلیدواژگان: اختلال شخصیت، پرسشنامه میلون، زندان، جرم، زنان
  • سمانه خلیق فرد، عباسعلی گائینی، پروانه نظرعلی صفحه 56
  • محمدرضا خدابخش، پروین منصوری صفحه 57
|
  • Ghandehari Kavian Page 1
    Background
    Stroke is the third common cause of disability and death. Diagnosis of stroke is based on its clinical manifestations and/or observation of infarct in the neuroimaging. Standard battery of diagnostic investigations and classification criteria is required for detection of stroke etiology.
    Materials And Method
    This review article deals with the diagnosis and management of brain infarction particularly in our country and is provided for non-neurologists. Using online scientific search engines and in some parts referring to laboratory archives constituted base of this review article.
    Results
    Acute stroke management is almost similar in its various etiologies. Neuroprotective drugs have little value in acute stroke management. At present time, a few Iranian medical centers have infrastructure of thrombolysis therapy. Prevention of stroke is based on the detection and control of its risk factors. Aspirin, 80 mg per day is the most common drug for stroke prevention. Co-administration of aspirin 80 mg/d and Dipyridamole 200-400 mg/d increases the preventive effects of aspirin. Clopidogrel 75 mg/d is the stroke preventive drug of choice in patients with peptic ulcer and coronary artery disease. Co-administration of aspirin and clopidogrel is more effective in stroke prevention but has more hemorrhagic complications. Using warfarin for stroke prevention is suggested only in patients who have facilities for repetitive coagulation tests. Carotid endarterectomy is indicated in symptomatic patients with more than 70% stenosis of extracranial internal carotid artery, if performed only by vascular surgeons experienced in carotid surgery.
    Conclusion
    Many stroke patients are managed by general practitioners and non-neurologists, e.g. internists, cardiologists and neurosurgeons. This review article provides continuous medical education according to Iranian medical curriculum
  • Maryam Mohammadi-Sichani, Leila Amjad, Marzyeh Mohammadi-Kamalabadi Page 9
    Background
    Increased bacterial resistance to antibacterial agents is one of the most common problems in medicine. Herbal remedies used in the traditional medicine provide an interesting and unexplored source of assessing new drug. The purpose of this study was to determine antibacterial activity of methanol extract and essential oil of aerial part of Achillea wilhelmsii against bacteria.
    Materials And Methods
    Achillea wilhelmsii C-Koch is an endemic plant that has relatively wide distribution in different parts of Iran. The concentrations of 20, 30, 50 and 400 mg/ml of methanol extract were prepared. Antibacterial activities were examined by agar dilution and well diffusion methods against Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, E. coli and Pseudomonas aeroginosa. Minimum Inhibitory Concentration (MIC) or Minimum Bactericidal Concentration (MBC) was carried out by tube dilution and well-diffusion methods.
    Results
    Methanol extracts exhibited inhibitory effects on S. aureus, B. cereus and E. coli with a range of MIC values extended from 6.25 to 25 mg/ml. Essential oil at concentration of 1000µg/ml was active against S. aureus, B. cereus and E. coli. They did not have any activity on P. aeroginosa.
    Conclusion
    Methanol extract and essential oil of aerial part of Achillea wilhelmsii inhibited growth of pathogenic bacteria especially gram positive bacteria. Clinical applications of these materials needed further investigations.
  • Mahmoud Imani, S.Hasan Fakhraei, Abolfazl Afjeh, Abollah Karimi Page 15
    Background
    Cytokines play an important role during labor of full – or pretern delivery. In umbilical cord blood, Interleukin-6 (IL-6) was thought to be a marker of defense to stress, surgery and infection. The aim of this study was to investigate the cytokine IL-6 concentrations in the mother and neonate depends on the mode of the delivery.
    Materials And Method
    This study was done on mothers and neonates in 80 single term deliveries (vaginal and cesarean) in Mahdieh Hospital in Tehran. Age of mothers was 21-39 years old, parity was 1 and 2. There wasnt history of underlying disease and drug usage in mothers and neonate was AGA and apgar was more than 8. There wasnt clinical evidence of infection in neonate and mothers. IL-6 was evaluated by enzyme-immunoassays in maternal serum and neonatal umbilical cord. Data were analyzed with SPSS and were applied fishers exact test for compare means.
    Results
    There were 37 vaginal deliveries and 43cesarean section. The mean (±standard error) of maternal IL-6 concentration in vaginal delivery (0.18±0.02) was significantly (P=0.000) higher than cesarean section (0.1±0.02) and neonatal IL-6 concentration in vaginal delivery (0.17±0.03) was significantly (P=0.000) higher than cesarean section (0.07±0.01).
    Conclusion
    Results show that vaginal delivery cause to increase IL-6 compared to cesarean section in mother and neonate.
  • Page 20
    Background
    Postoperative ileus is common after cholecystectomy, causes gas retension, distention, nausea, vomiting, and even pain. Chewing gum is a type of sham feeding that may reduce the duration of postoperative ileus. This study determines the effect of chewing gum in the immediate postoperative period to facilitate ileus recovery following cholecystectomy.
    Material and Methods
    This is a randomized controlled trial in 2009. Twenty-four patients undergoing cholecystectomy and they divided in to two equal groups (n=12). Patients in group A chewed sugarless gum there time after surgery, each time 20 miniutes in 4, 10 and 18 hours after finishing sugery. Demographics, intraoperative, and postoperative care data did not reveal any significant difference between two groups. The data resending the first passage of flatus, defecation and bowel sound in every 2 hours for each patient completed in questioning. Data were analyzed using SPSS software version-13.5 and student t-test.
    Results
    The first bowel sound heard 3 ±1.3 and 2.8 ±1.3 hours post-operatively in cases and controls, respectively. The above findings were not significant between two groups. Furthermore gas passing reported at 18.3±10.5 and 36.28±12.6 hours post-operation in case and control groups respectively. The first defecation was occured at 36.8 ±21.7 and 69.5 ±19.2 hours after operation in case and control groups, respectively (p =0.001).
    Conclusion
    This study showed that the chewing gum can help bowel movement after cholecystectomy.
  • Abolfazl Mohammad-Beigi, Abbas Rezaeeianzadeh, Hamid R. Tabbatabaei Page 25
    Background
    Bladder cancer is the fourth most common malignancy in men and the eighth most common in women. It causes 8% of all malignancies in men and 3% of all malignancies in women. The trend of bladder cancer increasing in Iran. This study was conducted to estimate the survival rate of bladder cancer based on life table method.
    Materials And Method
    In this study, at first, data were collected based on individual variables of 514 patients suffering from bladder cancer and referred them to cancer registry center of Shiraz University of Medical Sciences from 2001-2009. Data were collected at two stages and analyzed by life table method and Wilcox on test. Significant level considered at 0.05.
    Results
    Our findings showed that probability of survival accumulation at the end of 1, 3,5,10 years in patients with bladder cancer were equal to 0.8989, 0.7132, 0.5752 and 0.2459 respectively. There was significant difference in survival rate among age groups and treatment types (p<0.05). However, we did not observe any difference in survival time based on smoking (p=0.578), alcohol (p=0.419) and education level (p=0.371) of patients.
    Conclusion
    The overall survival rate of bladder cancer in the present study was less than other areas. Patients’ age and treatment type were the influential factor in survival time. So continuous screening for early diagnosis suggested for older people.
  • Roya Turkashvand, Sima Kermanshahi, Parviz Azadfalah Page 30
    Background

    Adolescence is a period of major changes in various aspects of physical, mental and social caracters they may get. There are new requirements for the changes have been occurred. Attention to these needs, in turn, are faster and better compatibility and increase self-esteem. Self-esteem is the basic factor of personality development in adolescents. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of educational group therapy on self-esteem of adolescent girls.

    Materials And Method

    This is a quasi- experimental study. Seventy-one adolescent girls of 13-15 years old were selected cluster-randomly from guidance school and divided in two groups of experimental and control (35 cases, 36 controls). Self-esteem of adolescents in two groups measured using Pop test. Then the educational group therapy plan was utilized based on promotion of adolescent’s self- esteem at 10 sessions for case group. Self-esteem rate was measured just after the performance of planned session and were analyzed with SPSS-14 software.

    Results

    The results of the study indicated that performing educational group therapy session can increase the mean self-esteem score for case group (84.74) comparing to control group (74.05). Independent t-test shows significant difference between self-esteem score in case and control groups.

    Conclusion

    According to our results the authors suggest that using educational group therapy plan is an effective approach in increasing self-esteem in adolescent girls and may improve mental health. Therefore, we suggest this plan for increasing self-esteem of adolescents in the schools.

  • Mansoureh Momen-Heravi, Hossein Akbari Page 35
    Background
    Hepatitis B virus (HBV) infection and its squeals are major global health problems. This study was conducted to evaluate HBsAg persistence, risk factors of HBV infection and changes of liver function tests among chronic HBV carriers in Kashan.
    Materials And Method
    This descriptive study was performed in HBsAg positive blood donors who detected after blood donation since 10 years ago. They were requested to retest HBsAg. A questionnaire consisting demographic and history of risk factors of HBV infection were filled by interviewing and then blood was taken for HBsAg test. Who had HBsAg positive test HBeAg, liver function tests were measured. The results were analyzed χ2, Fisher exact and t-tests using SPSS-13 software.
    Results
    A total of 150 HBsAg positive blood donors persistence of HBsAg in 88% and clearance was seen in 12% of cases. There was no significant statistical correlation between risk factors of HBV infection, with persistence of HBsAg. HBeAg was positive in 18.2% of HBsAg positive cases. There was no statistical correlation between ALT, AST and ALP with HBeAg. Chronic hepatitis B infection was detected in three patients.
    Conclusion
    Considering the lower rate of clearance of HBsAg and detecting cases of chronic hepatitis; periodic examination of liver function tests seems to be essential in follow up in chronic HBV carriers.
  • Roya Alavi-Naini, Esmail Sanei-Moghadam, Soheila Khosravi, Hanieh Salahshour Page 41
    Background
    Hepatitis B viral infection is a great global problem. According to high prevalence of infection in some parts of Iran, identifying etiologies and risk factors of the disease is an important issue in controlling infection in the community. The objective of this study is to compare the risk factors of HBsAg positive blood donors during a 10 year-period time-course.
    Materials And Method
    We conducted a retrospective study in 1200 HBsAg positive blood donors referring to blood bank center in Zahedan during the years 1378, 1383 and 1387. Demographic variables and several risk factors were evaluated and compared during those years.
    Results
    Our findings revealed significant statistical changes in age and education. Age was decreased and the disease was increased in illiterate cases during the study years. Risk factors that showed significant increasing changes during that time-period were history of dental procedures, surgery, hospitalization, endoscopy, positive family history for HBsAg, addiction to non-injectable drugs, living with positive HBsAg partners and intra-venous drug users.
    Conclusion
    Decreasing the mean age of the patients during those years reflects increasing high risk behaviors among young people. Neonatal and family vaccination and screening family members, especially mothers could prevent this devastating disease. Following hygienic rules in the hospital is another important preventive measure. Premarital screening especially in high risk individuals is an effective preventive way to decrease the disease in the society.
  • Zahra Molazem, Fateme Alhani, Monireh Anooshe, S. Abolfazl Vagharseyyedin Page 47
    Background

    Primary dysmenorrhoea has an important effect on women's quality of life. The aim of this study was to determine the epidemiology of primary dysmenorrhea and its relationship with exercise and dietary habits among high-school girls.

    Material And Methods

    In this cross- sectional study, a cluster sample of 200 high-school girls was selected. Data were collected by a researcher-made questionnaire and a Visual Analogue Scale for measuring pain.

    Results

    The prevalence of dysmenorrhea was 91%. The severity of pain has a negative significant correlation with consumption of particles of food and dried fruits and a positive significant relationship with consumption of the cucumber, meat, and dairy products. There was a significant different between severity of dysmenorrhea and doing or not doing exercise.

    Conclusion

    High prevalence of dysmenorrhea and correlation between dietary habits and exercise with dysmenorrhea indicates the necessity for education and more researches around different food regimes.

  • Mehrdad Mazaheri, Nasrin Khalighi, Mahvash Raghibi, Hassan Sarabandi Page 52
    Background
    The purpose of this study was to investigate the prevalence of personality disorders among female prisoners of Zahedan prison.
    Materials And Methods
    This is a descriptive survey and the statistical sample constituted of 80 female prisoners in Zahedan prison. All participants were assessed by Millon’s multi-axis clinical questionnaire.
    Results
    Our results indicated that prevalence of personality disorders in the study sample in question was 95%. Anti-social personality disorder with about 86.2% prevalence was the most common disorder. Drug-dependence and sadistic-aggressive personality with 60% and 56.2% prevalence, respectively, were in next places.
    Conclusion
    The findings show that the statistical society in question represents high prevalence of personality disorders. This illustrates the need for broader investigations, preventive measures, and mental health-related cares.
  • Samaneh Khalighfard, Abbasali Gaeini, Parvaneh Nazarali Page 56
  • Mohammadreza Khodabakhsh, Parvin Mansouri Page 57