فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:13 Issue: 6, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/09/16
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مریم مقدسی جهرمی، محمدعلی صحراییان صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    درگیری سیستم عصبی مرکزی (CNS) و محیطی در جریان بیماری های التهابی بافت همبند (CTD) به خوبی شناخته شده است. مشکلات موجود در شناسایی و افتراق این بیماری ها از بیماری مولتیپل اسکلروزیس به خصوص در مواردی که درگیری عصبی اولین علامت یکی از انواع CTD باشد ما را بر آن داشت تا نگاهی به انواع گرفتاری عصبی در بیماری های روماتیسمی با تاکید بر نکات کمک کننده در افتراق این بیماری ها از یکدیگر داشته باشیم.
    مواد و روش کار
    مقاله حاضر حاصل بررسی متون مرتبط موجود درپایگاه ها و منابع اطلاعاتی به خصوص مقالات منتشر شده در ده سال اخیر می باشد.
    یافته ها
    در جریان لوپوس اریتماتوی سیستمیک (SLE)، سندرم آنتی فسفولیپید آنتی بادی (APS)، بیماری بهجت (BD)، شوگرن (SS) و برخی واسکولیت-ها احتمال درگیری CNS وجود دارد و ممکن است در ماده سفید مغز و نخاع نیز نواحی دمیلینیزاسیون ایجاد شود که افتراق آن ها از MS و سایر بیماری های میلین زدا نظیر میلیت عرضی و نوریت اپتیک مشکل باشد. از طرفی ممکن است در جریان بیماری MS آنتی بادی ضد هسته (ANA) یا آنتی بادی آنتی-فسفولیپید (aPL) دیده شود. به همین دلیل تعداد زیادی از بیماران با بیماری اتوایمیون سیستمیک و ضایعه دمیلینیزان ممکن است به اشتباه MS تشخیص داده شوند و برعکس تظاهرات دمیلینیزان نظیر میلیت عرضی یا نوریت اپتیک می تواند تظاهری از MS، SLE، APS، SS، BD یا یک سندرم ایزوله باشد. درمان و پیش آگهی در این بیماران کاملا متفاوت است. در اکثر موارد تشخیص بیماری های دمیلینیزان براساس یافته های بالینی، MRI، بررسی مایع مغزی نخاعی، visual evoked potential (VEP) و بررسی آنتی بادی گذاشته می شود.
    نتیجه گیری
    آگاهی از موارد فوق به افتراق علت دمیلینیزاسیون و درمان مناسب در بسیاری از بیماران کمک می کند، اما تشخیص قطعی در گروهی دیگر، نیاز به پیگیری طولانی مدت بیماری دارد.
    کلیدواژگان: بیماری های بافت همبند، لوپوس اریتماتوی سیستمیک، سندرم آنتی فسفولیپید، دمیلینیزاسیون، مولتیپل اسکلروزیس، سندرم بهجت، سندرم شوگرن
  • میترا جبل عاملی، شهناز آرام، مسعود شهبازی، مریم پرورش، شراره طاهری صفحات 8-12
    زمینه و هدف
    تجویز مخدرها از طریق داخل بینی عاری از اثرات جانبی شدید می باشد. در این مطالعه به مقایسه تاثیر پتیدین داخل بینی باوریدی جهت تسکین درد پس از عمل جراحی سزارین پرداختیم.
    مواد و روش کار
    در این کارآزمایی بالینی 126 زن کاندیدعمل سزارین به روش بیهوشی عمومی با داروهای تیوپنتال سدیم mg/kg 5، سوکسینیل کولین mg/kg 5/1 و سپس اکسیژن واکسید نیتروس به نسبت 50/50، هالوتان MAC 5/0، آتراکوریوم mg/kg 2/0 و فنتانیل مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران در ریکاوری به صورت تصادفی به 2 گروه 63 نفره تقسیم شدند. یک گروه به میزان mg/kg 1 پتیدین داخل بینی و گروه دیگر به همان میزان پتیدین وریدی دریافت نمودند. شدت درد، بروز تهوع و استفراغ، فشار خون سیستولی بعد از تجویز پتیدین و سپس هر نیم ساعت به مدت 4 ساعت ثبت شدند. اطلاعات با نرم افزار SPSS -14 وارد و باآزمون t تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین شدت درد در گروه با پتیدین وریدی طی 2 ساعت اول کمتر از گروه با پتیدین داخل بینی بود. تفاوت مهمی بین شیوع تهوع و استفراغ بین 2 گروه مشاهده نشد. کاهش معنی دار در میانگین فشارخون سیستولی گروه با پتیدین وریدی در مقایسه با پتیدین داخل بینی در تمام زمان مطالعه مشهود بود (025/0 p =).
    نتیجه گیری
    اگرچه پتیدین داخل بینی تاثیر کمتری از پتیدین وریدی برای تخفیف درد بعد از عمل سزارین دارد. اما در موارد حساسیت به مرفین، بیماران بدون رگ و عدم امکان تجویز خوراکی مسکن به نظر می رسد روش جایگزین مناسب و قابل قبولی باشد.
    کلیدواژگان: پتیدین، درد پس از عمل، سزارین
  • بهرام عمواوغلی تبریزی، داریوش مهاجری صفحات 13-19
    زمینه و هدف
    دیابت ملیتوس اختلالی متابولیکی بوده و نارسایی کلیوی از عوارض مهم آن به شمار می رود. گیاهان بسیاری جهت مداوای افراد دیابتی توصیه شده اند. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات محافظتی عصاره الکلی ریشه گیاه شلغم بر آسیب پیشرس کلیه در موش های صحرایی دیابتی شده توسط آلوکسان می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی 80 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، به طور تصادفی در 4 گروه برابر شامل گروه های: شاهد سالم، سالم تیمار با عصاره، دیابتی و دیابتی تیمار با عصاره توزیع گردیدند. دیابت با تزریق داخل صفاقی تک دوز آلوکسان (mg/kg 120) ایجاد گردید. به گروه های تیمار، عصاره (mg/kg 200) روزانه و به مدت 8 هفته گاواژ گردید. در پایان، سطوح سرمی اوره، اسید اوریک و کراتینین موش ها اندازه گیری شد. ماحصل پراکسیداسیون لیپیدی (TBARS) و فعالیت سوپراکسید دسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز نیز در بافت کلیه مورد سنجش قرار گرفت. در نهایت، یافته های بیوشیمیایی با نتایج هیستوپاتولوژی تطبیق داده شد. از لحاظ آماری داده های به دست آمده کمی توسط آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی بین گروه های مورد مطالعه مقایسه گردیدند. سطح معنی داری 05/0 p < در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در موش های دیابتی، عصاره الکلی ریشه گیاه شلغم به طور معنی داری میزان شاخص های سرمی آسیب کلیه را کاهش داد. هم چنین، عصاره به طور معنی داری میزان پراکسیداسیون لیپیدی را در موش های دیابتی کاهش و سطوح کاهش یافته آنزیم های آنتی اکسیدان را افزایش داد. از لحاظ هیستوپاتولوژی نیز تغییرات بافتی هم راستا با یافته های بیوشیمیایی بودند.
    نتیجه گیری
    عصاره الکلی ریشه شلغم مانع از بروز آسیب زود هنگام کلیه در موش های صحرایی دیابتی می گردد.
    کلیدواژگان: شلغم، آلوکسان، دیابت، آسیب کلیوی، موش صحرایی
  • وحید میرزایی، احمدرضا صیادی، مهدی حیدری نسب صفحات 20-24
    زمینه و هدف

    طب جایگزین یا طب مکمل شامل انواع روش های درمان یا پیشگیری از بیماری است که روش و اثربخشی آن با طب بیولوژیک یا مرسوم متفاوت است. طب مکمل رشد قابل توجهی در سال های اخیر داشته است. این مطالعه با هدف تعیین آگاهی و نگرش پزشکان عمومی شهر رفسنجان در مورد طب مکمل طراحی شده است.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی بر روی کلیه پزشکان عمومی شهر رفسنجان (80 نفر) به صورت سرشماری انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه بود که دارای سه قسمت مشتمل بر سوالات دموگرافیک، دانش و نگرش جامعه مورد بررسی در خصوص طب مکمل و جایگزین بود. پس از تکمیل پرسشنامه ها اطلاعات جمع آوری شده وارد نرم افزار SPSS-16 گردید و برای تجزیه و تحلیل آن از آمار توصیفی (نمودارها و جداول) و از آمار تحلیلی (آزمون های آماری 2 χ و فیشر) استفاده گردید. هم چنین 05/0p< به عنوان سطح معنی دار آماری در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش نشان داد که از تعداد 80 نفر از نمونه مورد مطالعه 8/53 درصد (43 نفر) دانش خوب و 5 درصد (4 نفر) افراد نگرش مثبت نسبت به طب مکمل و جایگزین داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این تحقیق، پزشکان عمومی این شهر نسبت به طب مکمل و جایگزین از دانش و نگرش مثبت سطح پایینی بر خوردارند و لازم است با آموزش به این افراد و استمرار این آموزش ها دانش این افراد را نسبت به طب مکمل و جایگزین بهبود بخشید، تا رفتارهای صحیحی در زمینه طب مکمل و جایگزین داشته باشند.

    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، طب مکمل و جایگزین، پزشکان عمومی
  • شادی معافی، وحید ذوالاکتاف، کتایون ربیعی، محمد هاشمی، حامد طرماح صفحات 25-30
    زمینه و هدف
    محدودیت خدمات بازتوانی و مشکلات فردی و اقتصادی مانع مشارکت بسیاری از بیماران در برنامه های بازتوانی قلبی است. با توجه به نقش مهم بازتوانی در کاهش ناتوانی و بهبودی بیماران، بازتوانی ورزشی خانگی می تواند راه گشای این مشکلات باشد. هدف از این پژوهش، بررسی میزان تاثیر یک دوره بازتوانی ورزشی خانگی بر شاخص های کیفیت زندگی بیماران بلافاصله پس از عمل های بایپس (CABG) و آنژیوپلاستی (PCI) است.
    مواد و روش کار
    18در این مطالعه نیمه تجربی بیمار CABG و 40 بیمار PCI دارای ریسک کم تا متوسط از یک بیمارستان قلب داوطلب شرکت در تحقیق شدند. گروه بندی به صورت در دسترس هدفمند انجام شد. در پایان تحقیق، 17 نفر در گروه تجربی و 16 نفر در گروه شاهد باقی ماندند. کیفیت زندگی بیماران توسط پرسشنامه SF-36 بلافاصله پس از ترخیص و پس از 8 هفته اجرای بازتوانی ورزشی خانگی ارزیابی شد.
    یافته ها
    نرخ افت از برنامه 43 درصد بود. هم قبل و هم بعد از برنامه بازتوانی ورزشی، گروه تجربی در هر 10 شاخص کیفیت زندگی به طور معنی داری بهتر از گروه شاهد بود (05/0p<). پس از 8 هفته بازتوانی ورزشی، بیماران هر دو گروه در تمامی شاخص های کیفیت زندگی پیشرفت معنی داری داشتند (05/0p<). شیب پیشرفت دو گروه در 7 شاخص مشابه و در 3 شاخص به نفع گروه تجربی بود.
    نتیجه گیری
    بازتوانی ورزشی خانگی بلافاصله پس از بایپس و آنژیوپلاستی کیفیت زندگی را بهبود و هزینه ها را کاهش می دهد. این نوع بازتوانی می تواند خلا ناشی از محدودیت خدمات بازتوانی در کشور را پر کند. با این وجود، برای افزایش نرخ مشارکت باید فرهنگ سازی نمود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، عمل بایپس عروق کرونر، آنژیوپلاستی
  • سید سلمان علوی، فرشته جنتی فرد، مهدی اسلامی، حسین رضاپور صفحات 31-35
    زمینه و هدف
    چهارمین و آخرین ویرایش راهنمای تشخیصی و آماری اختلال های روانی (DSM–IV-TR)، اعتیاد به اینترنت را در مجموعه اختلال کنترل تکانه که به گونه ای دیگر مشخص نشده، معرفی کرده است. هدف از این پژوهش ارزشیابی ملاک های تشخیصی DSM-IV-TR ارائه شده در متون علمی درباره تشخیص اختلال اعتیاد به اینترنت در جامعه ایرانی و براساس فرهنگ ایرانی می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بر روی 400 نفر از کاربران دانشجوی شهر اصفهان، که به روش نمونه گیری سهمیه ای از دانشگاه های شهر اصفهان انتخاب شدند، انجام شد. ابتدا نمونه ها براساس ملاک تشخیصی اعتیاد اینترنتی مبتنی بر DSM-IV-TR مورد مصاحبه روانپزشکی قرارگرفتند، سپس مجددا متن مصاحبه انجام شده بر روی نمونه های پژوهش توسط متخصص دیگری مورد ارزیابی گرفته و نمره گذاری شد. پس از آن محتوای مصاحبه به روش های روایی محتوا و پایایی به روش پایایی توافق بین ارزیابان (ضریب کاپا) و روش بازآزمایی توسط نرم افزار SPSS-14 محاسبه و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    روایی محتوایی متن مصاحبه تشخیصی با ملاک های تشخیصی DSM-IV-TR مطابقت و متن آن مناسب ارزیابی شد، هم چنین دو آیتم «میزان استفاده مرضی از چت روم» و «میزان هزینه صرف شده ماهانه برای اینترنت» برای افزایش روایی آن به متن مصاحبه اضافه شد. پایایی توافق بین ارزیابان یا ضریب کاپا نیز (8/0Kappa=)و به روش بازآزمایی (74/0r=)به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی است که ملاک های تشخیصی DSM-IV-TR برای اختلال اعتیاد به اینترنت معتبر و پایا بوده و براساس این مصاحبه بالینی می توان به راهی موثرتر برای تشخیص اعتیاد به اینترنت افراد در پژوهش های بعدی دست پیداکرد
    کلیدواژگان: اینترنت، اعتیاد رفتاری، DSM، IV، TR، دانشجو
  • معصومه علیدوستی، الهه توسلی، معصومه دل آرام، آرش نجیمی، غلامرضا شریفی راد صفحات 36-39
    زمینه و هدف
    توجه به رضایتمندی دریافت کنندگان خدمات اهمیتی روز افزون داشته واین مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین رضایتمندی و آگاهی روستاییان نسبت به برنامه پزشک خانواده انجام شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 1100 نفر از افراد تحت پوشش برنامه پزشک خانواده در روستاهای شهرستان شهرکرد با استفاده از پرسشنامه و نمونه گیری چند مرحله ای مورد مطالعه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل یافته ها باآزمون های 2χ و اسپیرمن انجام و میزان 05/0>p معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میزان آگاهی نسبت به برنامه پزشک خانواده در 6/37 درصد افراد ضعیف بود و 1/48 درصد هم نسبتا راضی بودند. بین آگاهی و رضایتمندی ارتباط معنی داری مشاهده شد (04/0=p).
    نتیجه گیری
    آگاه نمودن افراد از اهداف اصلی این برنامه به ارتقای کیفیت برنامه و افزایش رضایتمندی روستاییان کمک خواهد نمود.
    کلیدواژگان: آگاهی، برنامه پزشک خانواده، رضایتمندی
  • محمدحسن دشتی خویدکی صفحات 40-43
    زمینه و هدف
    فعالیت های بدنی مختلف می تواند در بهبود سلامتی و ارتقاء سطح آمادگی افراد نقش مهم و ارزنده ای داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر برنامه ورزشی منتخب بر روی ترکیبات بدنی و ضربان قلب دانش آموزان، در حالت استراحت می باشد.
    مواد و روش کار
    این کارآزمایی بالینی بر روی دو گروه 15 نفری با میانگین سنی 6/12 سال انجام شد. برای گروه تجربی در هر جلسه تمرینات منتخب، شامل 20 دقیقه فعالیت هوازی (دویدن)، 10 دقیقه حرکات ایروبیک،30 دقیقه حرکات موضعی و 5 دقیقه حرکات اختیاری در نظر گرفته شده بود؛ که به مدت 24 جلسه انجام گردید. گروه کنترل تمرین خاصی را انجام نمی دادند. در هر دو گروه قبل و بعد از شروع برنامه تمرینی وزن، توده چربی، درصد چربی، توده بدون چربی و ضربان قلب در حالت استراحت اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل تمرینات منتخب پس از 8 هفته موجب کاهش درصد چربی، وزن، توده چربی و ضربان قلب در حالت استراحت می شود ولی تغییر معنی داری در توده بدون چربی دیده نشد.
    نتیجه گیری
    برنامه های منتخب مورد نظر در تحقیق حاضر می تواند تا اندازه ای باعث کاهش وزن و بالا رفتن کارایی قلب شود.
    کلیدواژگان: ضربان قلب، فعالیت بدنی، ترکیب بدنی
  • پریچهر غلیانی، عاطفه توانگر، نکیسا ترابی نیا، لاله ملکی، طاهره نصرت زهی صفحات 44-46
    هایپرپلازی اپی تلیالی موضعی (بیماری هک) یک ضایعه خوش خیم نادر است که در اثر پاپیلوماویروس انسانی تایپ 13 و 32 ایجاد می شود و به صورت پاپول های سفید یا صورتی کوچک و متعدد بر روی سطوح مخاطی لب ها، مخاط باکال و زبان تظاهر می یابد. در کودکان و بالغین جوان و عمدتا در سرخپوستان آمریکایی و اسکیموها دیده می شود. این بیماری زمینه ژنتیکی دارد. میزان عود و محل تشکیل ضایعات جدید، غیرقابل پیش بینی است. پیگیری مکرر بیماران اغلب لازم می باشد. در این گزارش، یک خانم 50 ساله با شکایت از ضایعه پاپیلوماتوز خوش خیم در سطح پشتی زبان به مدت 15 سال توصیف شده است.
    کلیدواژگان: هایپرپلازی اپی تلیالی موضعی، گزارش مورد، بیماری هک
  • معصومه شیرزایی صفحه 48
|
  • Maryam Moghaddassi-Jahromi, Mohammad-Ali Sahraian Pages 1-7
    Background
    Connective tissue diseases (CTD) can involve nervous system. Diagnosis and differentiation from multiple sclerosis (MS) can be difficult especially when the disease presented by symptoms and signs related to demyelinating process. The aim of this article is to review the variant forms of central nervous system involvement in CTD especially useful points for differentiation from demyelinating disorders.
    Materials And Method
    We used the relevant articles in PUBMED, Scopus and other databases especially published in recent ten years.
    Results
    Systemic lupus erythematosus (SLE), antiphospholipid syndrome (APS), Behcet’s disease (BD), Sjogren's syndrome (SS), and some vasculitides can involve nervous system. Patients may be present by demyelination areas in the white matter of the brain and spinal cord, which are difficult to differentiate from MS and other demyelinating processes, such as transverse myelitis and optic neuritis. On the other hand, autoantibodies such as antinuclear antibodies (ANA) and antiphospholipid antibodies (aPL) can also occur in MS. Treatment and prognosis of these diseases are quite different. In demyelinating diseases the diagnosis is established on the basis of clinical presentation, magnetic resonance imaging (MRI), cerebrospinal fluid (CSF) examination, visual evoked potentials (VEP) and autoantibody investigation.
    Conclusion
    In many patients, distinction between different etiologies of demyelination can be made by considering clinical and paraclinical data, but in some cases, accurate diagnosis can only be made after long-term follow-up.
  • Mitra Jabalameli, Shahnaz Aram, Masood Shahbazi, Maryam Parvaresh, Sharareh Taheri Pages 8-12
    Background
    Intranasal route administration of opioid drugs has been shown to be an alternative treatment method without major side effects. In this study we evaluated the intranasal (IN) versus intravenous (IV) pethidine for postoperative pain relief after cesarean section.
    Materials And Method
    In this clinical trial, 126 women undergoing elective cesarean section with general anesthesia using thiopental sodium 5 mg/kg, succynylcholine 1.5 mg /kg, then O2/N2O with 50/50 ratio, halothane 0.5 MAC, atracurium 0.2 mg /kg and fentanyl were entered into the study. Parturients were randomized in to two groups receiving IN pethidine (1mg/kg, n=63) or IV pethidine (1mg/kg, n=63) in recovery room. Pain intensity, incidence of nausea and vomiting and systolic blood pressure were recorded after pethidine administration and then every half an hour for 4 hours. Data analyzed with independent student t-test using SPSS software.
    Results
    The mean visual analogue scale score in IV group was less than IN group at first two hours after pethidine administration. No significant difference in the incidence of nausea and vomiting was found between two groups. There was a significant decrease in mean systolic blood pressure in IV group compared with IN group at all the times (P<0.05).
    Conclusion
    Although, IN pethidine was less effective on post cesarean pain relief, it seems to be an interesting alternative route for those who had no intravenous access, or had an allergy to morphine and unabale oral intake.
  • Pages 13-19
    Background
    Diabetes mellitus is a metabolic disorder and one of its most important consequences is renal insufficiency. A multitude of herbs has been described for the treatment of diabetes mellitus. The aim of present study was to assess the protective effect of turnip root ethanolic extract (TREE) on early nephropathy in alloxan-induced diabetic rats.
    Materials And Method
    Eighty male Wistar rats were randomly allocated into 4 equal groups including: healthy rats, normal healthy rats receiving TREE, diabetic rats and diabetic rats receiving TREE. Diabetes was induced by a single injection of alloxan (120 mg/kg; i.p). The extract (200 mg/kg) was gavaged to TREE treatment groups daily for 8 weeks. At the end of experiment; serum levels of urea, uric acid and creatinine were assessed. The lipid peroxidation product, thiobarbituric acid-reacting substances (TBARS), and activities of superoxide dismutase, catalase and glutathione peroxidase were measured in the renal tissue. Finally, the biochemical findings were matched with histopathological verification. Statistically, the quantitative data obtained, compared among the groups by one-way analysis of variance followed by Tukey post-test. Statistical significance was considered at p<0.05.
    Results
    In the diabetic rats, TREE significantly decreased the levels of serum biomarkers of renal injury. Furthermore, TREE significantly decreased the lipid peroxidation and elevated the decreased levels of antioxidant enzymes in diabetic rats. Histopathological findings were in agreement with the biochemical findings.
    Conclusion
    TREE has protective effect on early diabetic nephropathy in the rats with experimentally induced diabetes.
  • Pages 25-30
    Background
    The barriers to participation in cardiac rehabilitation programs are individual and economic problems and limited availability and access of rehabilitation services. Because of the important role of rehabilitation, home based exercise rehabilitation is a new approach to participate in such programs. The purpose of this study was to evaluate the effects of home-based rehabilitation on quality of life (QoL) in patients with coronary artery disease after coronary artery bypass graft (CABG) and PCI.
    Materials And Method
    Participants included 18 CABG (3 women, 15 men) and 40 PCI (12 women, 28 men) low to moderate risk patients. Finally 17 patients in the exercise group and 16 patients in the control group remained. The SF-36 was used to evaluate changes in QoL before and after the program.
    Result
    forty-three percent was dropped out from the program. Before and after program, the exercise group was better in all domains of QoL (p<0.05). After 8 weeks of cardiac rehabilitation, significant improvements were observed in quality of life in both groups (p<0.05) but the exercise group showed more improvements in three domains.
    Conclusion
    Home-based exercise rehabilitation after CABG and PCI may improve QoL and provide an efficient low-cost approach to cardiac rehabilitation. It may be helpful due to limited availability and resources in Iran. Nevertheless, for increasing participation and decreasing drop out it needs more training.
  • Pages 31-35
    Background
    The latest version of Diagnostic and Statistical Manual for Mental Disorder (DSM-IV-TR), classified internet addiction disorder under "impulse control disorder not elsewhere classified". This study evaluates diagnostic criteria of DSM-IV-TR for diagnosis of IAD correspondence with Iranian society and culture.
    Materials And Method
    This is a descriptive-analytical and cross-sectional research. For these purpose 400 students of Isfahan universities were entered into the study. Sampling method was quota sampling. At first we performed clinical interview (based on DSM-IV-TR) for all cases, then the interviews reevaluated by another specialist. Data analysis has been done by content validity, inter-scorer reliability (Kappa coefficient) and test-retest with SPSS1-14 software.
    Results
    Content validity of diagnostic interviews match with DSM-IV-TR criteria and their content is appropriate, two items including "chatroom pathological use" and "monthly fees for internet" were added to promote its validity. Internal reliability (Kappa) was 0.80 and test –retest reliability was r=0.74(p<0.01).
    Conclusion
    Results suggest that diagnostic criteria of DSM-IV-TR are valid and reliable for internet addiction diagnosis and with this clinical interview. We have a more effective way to diagnose internet addiction in the future studies. [ZJRMS, 2011; 13(6): 31-35]
  • Masoumeh Alidoosti, Elahe Tavassoli, Masoumeh Delaram, Arash Najimi, Gholamreza Sharifirad Pages 36-39
    Background
    Attention to the satisfaction of recipients of medical services is an important issue. This cross-sectional study was carried out to determine the relationship between satisfaction and awareness of villagers about family-doctor program.
    Materials And Method
    In this study, 1100 persons who were covered with the family-doctor program in rural area in Shahr-e-Kord. We used a self-made questionnaire and multi-stage sampling method. Data analyzed using chi-squared and Spearman correlation coefficient tests and p-value less than 0.05 was considered significant.
    Results
    Awareness to family-doctor program was weak in 37.6% of peoples and 48.1 percent of them were fairly satisfied. There was a significant correlation between the knowledge of people and their satisfaction (p= 0.04).
    Conclusion
    Informing people about the main goals of family-doctor program will help to promote the quality of program and increase people satisfaction.
  • Mohammad H. Dashti Pages 40-43
    Background
    Different forms of physical activities can play a very important role in improving health and physical fitness. The purpose of this study was to examine the effect of the programmed exercise on students’ body compositions and heart rate at rest.
    Materials And Method
    Two groups each consisting of 15students, aged averagely 12.6 years were the subjects of this experimental study. The experimental group in each session took part in an exercise program consisting of 20 minutes of aerobic activity (running), 10 minutes of aerobic exercise, 30 minutes of local training and 5 minutes of free exercise. The experiment last for 24 sessions. Control group didn’t do any special practice. In both groups, weight, fat mass, fat percentage, lean body mass and heart rate were measured during rest period before and after the experiment.
    Results
    Results showed that the fat percentage, weight, fat mass and heart rate had decreased after 8 weeks of programmed exercise in the experimental group unlike the control group. However, no significant difference was observed in lean body mass.
    Conclusion
    The exercise program used in this study may help loosing weight and make the heart stronger.
  • Parichehr Gheliani, Atefe Tavangar, Nakissa Torabinia, Laleh Maleki, Tahereh Nosratzehi Pages 44-46
    Focal epithelial hyperplasia (Heck) is a rare lesion caused by human papilloma virus subtype 13 or 32 and presents as multiple small white or pink papules on the mucosal surface of lips, buccal mucosa and tongue usually seen in children and adolescent of American Indian and Eskimo background. This disease has a genetic basis. The site of new lesions and recurrence are unpredictable. Continued follow up of the patient is often necessary. In this report, a 50-year-old woman is described with benign papillomatous lesions on dorsal surface of tongue for 15 years.