فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:13 Issue: 8, 2012

  • تاریخ انتشار: 1390/11/25
  • تعداد عناوین: 13
|
  • هما محسنی کوچصفهانی*، کاظم پریور، محمد نبیونی، محدثه محمدی ساردو صفحه 1
    زمینه و هدف

    فتودینامیک تراپی از طریق استفاده از آمینولوولنیک اسید(ALA) برای تولید یک واکنشگر نوری درون سلولی، یک مولکول پروتوپورفیرینIX که نور را جذب نموده و سلول ها را هدف قرار می دهد، درمانی نویدبخش برای سرطان می باشد. متاسفانه، عدم موفقیت های درمانی به هنگام استفاده از آمینولوولنیک اسید، هنوز یک اتفاق رایج می باشند. در این مطالعه به منظور تقویت تاثیر فتودینامیک تراپی بر پایه آمینولوولنیک اسید، اثرات فتودینامیک تراپی بر سلول های سرطان ملانوما متعاقب تیمار با توکوفرول سوکسینات مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه تحقیقی،سلول های ملانومایی به مدت 24 ساعت در محیط RPMI-1640 کشت شدند و سپس تحت تیمار با توکوفرول سوکسینات (μg/ml6) قرار گرفتند. 48 و 72 ساعت بعد، محیط کشت در شرایط تاریکی با محیط کشت فاقد سرم و محتوی آمینولوولنیک اسید (mg/ml1/0) جایگزین شد و سپس سلول ها برای مدت 4 ساعت انکوبه شدند. پس از آن سلول ها تحت تابش با استفاده از لیزر Nd:YAG (طول موج 532 نانومتر) قرار گرفتند. 24 ساعت بعد، میزان بقا سلولی با روش MTT assay اندازه گیری شد.

    یافته ها

    24 ساعت بعد از فتودینامیک تراپی، در میان گروه های مورد مطالعه، کشت های پیش تیمار با توکوفرول سوکسینات، به طور معنی داری بقا سلولی کمتری را نسبت به کنترل نشان داد.

    نتیجه گیری

    القا تمایز با استفاده از توکوفرول سوکسینات تجمع درون سلولی پروتوپورفیرین IX را درسلول های B16 تیمار شده افزایش می دهد. بنابراین مرگ سلولی فتوتوکسیک متعاقب در معرض قرار گرفتن با نور 532 نانومتر به طور قابل ملاحظه ای در سلول های پیش تیمار شده با این ماده افزایش می یابد. این مطالعه پیشنهاد می کند که، توکوفرول سوکسینات ممکن است به عنوان یک تقویت کننده بیولوژیکی فتودینامیک تراپی بر اساس آمینولولونیک عمل نماید.

    کلیدواژگان: فتودینامیک تراپی، آمینولوولنیک اسید، توکوفرول سوکسینات (ویتامین E)، تمایز، ملانوما
  • علی رضایی، کامیار رضایی درستکار، مهرداد پاشازاده، چنگیز احمدی زاده، بهبود جعفری صفحه 8
    زمینه و هدف
    Perforatum یا St. John’s wort گیاهی است که در فارسی به «گل راعی» یا «علف چای» معروف است. هایپریسین و هایپرفورین از اجزای اصلی تشکیل دهنده عصاره این گیاه می باشند. اجزای عصاره این گیاه به گیرنده های گابا و گیرنده های اوپیوئیدی سیگما اتصال می یابند. اثرات فارماکولوژی متعدد آن مانند اثر ضد دردی، آرامبخش، تسکین دهنده، ضد اسپاسم، ضد تشنج، ضد افسردگی، ضد باکتری تاکنون مشخص شده است.
    مواد و روش کار
    جهت انجام این مطالعه عصاره هیدروالکلی اندام هوایی گیاه تهیه شد سپس به گروه های مختلف موش های صحرایی ماده نژاد ویستار با شرایط سنی و وزنی برابر دوزهای mg/kg500 و mg/kg250 از عصاره، mg/kg2/1 دیازپام و هم چنین دی متیل سولفوکساید (به عنوان کنترل) با حجم برابر 15 دقیقه قبل از ارزیابی اثرات تسکینی/خواب آوری (مدت خواب القا شده با کتامین با دوز mg/kg40) و ارزیابی اثرات ضداضطرابی (با استفاده از Elevated Plus Maze) به صورت داخل صفاقی تزریق شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده بیانگر افزایش معنی دار مدت خواب القاء شده با کتامین و هم چنین افزایش معنی دار مدت زمان سپری شده در بازوهای باز در گروه های تیمار با دوزهای بالا و پایین عصاره بود (00/0p=) درسطح 01/0معنی دار است
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله نشان داد که عصاره گل راعی در دوزmg/kg 500 دارای اثرات تسکینی و ضد اضطرابی است.
    کلیدواژگان: علف چای، ماز، دیازپام، کتامین، موش صحرایی
  • لیلا احمدیان خوشه، رسول اربابی کلاتی، فرشید اربابی کلاتی، بهروز سلطانی صفحه 12
    زمینه و هدف
    اندازه و شکل دندان های قدامی ماگزیلا نقش مهمی در زیبایی دست دندان مصنوعی و صورت فرد بی دندان دارد. انتخاب دندان های مصنوعی برای بیماران بی دندان، در صورت فقدان اطلاعات قبل از کشیدن دندان ها، دشوار است. هدف از این مطالعه، تعیین میانگین عرض دندان های قدامی و ارزیابی ارتباط موجود بین تعدادی از شاخص های صورت و عرض مزیودیستالی دندان های قدامی ماگزیلا می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی، از 100 نمونه (50 زن و 50 مرد) در شرایط استاندارد عکس تمام رخ تهیه و در محیط فتوشاپ عرض بین دو گونه، مردمک ها و بینی تعیین شد. سپس با استفاده از قالب تهیه شده از فک بالای افراد، عرض مزیودیستالی دندان ها و عرض بین دندان های نیش محاسبه شد. تحلیل داده های مطالعه با تست آماری t و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.
    یافته ها
    سانترال ماگزیلا در مردان و زنان (به ترتیب mm43/0±58/8 و 46/0±34/8) عریض ترین دندان قدامی بود. تفاوت عرض مزیودیستال دندان سانترال و کانین برخلاف دندان لترال در بین دو جنس از نظر آماری معنی دار بود. همبستگی بین عرض مزیودیستال دندان سانترال با عرض بین دو گونه (02/0=p) و مردمک ها (13/0=p) معنی دار نبود. در حالی که بین عرض بینی و عرض بین کانینی همبستگی معنی داری (001/0=p) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این مطالعه می توان نتیجه گرفت که عرض بینی نقطه شروع مناسبی برای پیش بینی عرض دندان های قدامی ماگزیلا در بیماران بی دندان است.
    کلیدواژگان: دندان مصنوعی، آناتومی صورت، طراحی دست دندان مصنوعی
  • بهروز هوشمند، افشین شکوه صارمی، علیرضا نوفرستی، محمدعلی یعقوبی، آرمین الهی فر صفحه 18
    زمینه و هدف
    آپاندیسیت حاد یکی از شایع ترین اورژانس های جراحی است. جهت تشخیص آپاندیسیت سیستم های امتیازدهی متفاوتی وجود دارد. مطالعه حاضر جهت ارزیابی سیستم امتیازدهی آلوارادو انجام گردید.
    مواد و روش کار
    این مطالعه مقطعی در فاصله زمانی زمستان 1387 تا تابستان 1388 در بخش جراحی بیمارستان فارابی مشهد انجام پذیرفت. برای تمام بیماران مشکوک به آپاندیست، قبل از عمل، امتیاز معیار آلوارادو تعیین شد و همه بیماران صرف نظر از امتیاز آلوارادو تحت عمل آپاندکتومی قرار گرفتند. سپس تشخیص با یافته های حین عمل و آسیب شناسی آپاندیس برداشته شده، تایید شد.
    یافته ها
    150 بیمار در این مطالعه شرکت کردند که 94 نفر (%63) مرد و 56 نفر (%37) زن بودند. میزان حساسیت و اختصاصیت معیار آلوارادو به ترتیب 8/74 و 4/68 درصد و میزان آپاندکتومی منفی در امتیاز 7 و بیشتر معیار آلوارادو، 7/5 درصد و ارزش اخباری مثبت 1/98 درصد بود. میزان صحت تشخیصی معیار آلوارادو در امتیاز 7 و بیشتر 74 درصد بود.
    نتیجه گیری
    در تشخیص آپاندیسیت حاد، معیار آلوارادو ارزش تشخیصی بالایی دارد (74 درصد). معیار آلوارادو ضریب اطمینان معاینه بالینی در تشخیص آپاندیسیت حاد را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: معیار آلوارادو، آپاندیسیت حاد، آپاندکتومی
  • رامین امیرساسان، سعید نیکوخصلت، وحید ساری صراف، بتوراک کاوه، امیر لطافت کار صفحه 22
    زمینه و هدف
    تاکنون تحقیقات اندکی در مورد تاثیر مصرف مقادیر متفاوت مکمل اسیدهای آمینه شاخه دار بر شاخص های سرمی آسیب سلولی در کشتی گیران انجام شده است. هدف این پژوهش مقایسه تاثیر دو میزان متفاوت مکمل سازی اسید های آمینه شاخه دار بر شاخص های سرمی آسیب عضلانی در کشتی گیران پس از یک فعالیت مقاومتی سنگین بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی 29 کشتی گیر جوان به صورت تصادفی انتخاب و در سه گروه تقسیم بندی شدند. همه آزمودنی ها در یک جلسه تمرین مقاومتی سنگین شرکت کردند. همینطور30 دقیقه قبل و بعد از اجرای آزمون ورزشی به آزمودنی ها اسیدهای آمینه شاخه دار (mg/kg 210 در گروه اول و mg/kg 450 در گروه دو) یا شبه دارو (دکسترین به مقدار mg/kg 210) داده شد. نمونه های خونی 30 دقیقه قبل، 24 و 48 ساعت پس از فعالیت مقاومتی سنگین از ورید آنتی کوبیتال آزمودنی ها جمع آوری شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که میزان فعالیت سرمی آنزیم های CK-CKMB-LDH 24 و 48 ساعت پس از یک جلسه فعالیت مقاومتی سنگین افزایش معنی داری در هر سه گروه داشت. میزان دامنه تغییرات و میانگین فعالیت سرمی CK-CKMB-LDH در گروه شبه دارو نسبت به دو گروه دیگر بالاتر بود. از لحاظ آماری تفاوت معنی داری بین سه گروه در میزان فعالیت سرمی آنزیم های C K-CKMB-LDH 24 و48 ساعت پس از آزمون ورزشی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این تحقیق احتمالا مصرف دو مقدار متفاوت اسیدهای آمینه شاخه دار در این تحقیق با وجود اثرکاهنده تاثیر معنی داری بر فعالیت های آنزیمی CK-CKMB-LDH سرم، 24 و 48 ساعت پس از یک جلسه فعالیت مقاومتی سنگین ندارد.
    کلیدواژگان: اسید های آمینه شاخه دار، آسیب عضلانی، فعالیت
  • نورمحمد بخشانی، زهرا حسن زاده *، مهوش رقیبی صفحه 29
    زمینه و هدف

    معمولا باور براین است که نوجوانان از قاعدگی دردناک رنج می برند، ولی سندرم پیش از قاعدگی در آن ها شایع نیست. اخیرا برخی از مطالعات Premenstrual Syndrome و Premenstrual Dysphoric Disorder را در نوجوانان سنجیده اند و نتایج متفاوتی در فرهنگ های مختلف به دست آمده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی شیوع علایم سندرم پیش از قاعدگی و اختلال ملال پیش از قاعدگی دردانش آموزان نوجوان زاهدان بود.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی 142 نفر از دانش آموزان دختر با دامنه سنی 18– 14سال انجام گرفت. جهت بررسی شیوع علایم PMS و PMDD از پرسشنامه سنجش علایم PMS استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 118نفر (%83/1) مبتلا به PMS بودند که از این میان 82 نفر (%57/7)ملاک های DSM-IV برای PMDD را نیز داشتند. شایع ترین علایم گزارش شده به ترتیب درد سینه (%100)، دل درد (53/5%)، خستگی و بی حالی (51/4%)، کمر درد (47/2%) و درد مفصل یا عضله (38/7%) بودند. در 28/2 درصد از افراد مبتلا به PMS و 26/8 درصد از افراد مبتلا به PMDDشدت علایم در حدی بود که اختلال درعملکرد (سازگاری) آن ها ایجاد می نمود. میانگین شدت علایم در گروه سنی 16 سال بیشتر بود (05/0p=).

    نتیجه گیری

    شیوع PMS و PMDDدر بین نوجوانان بالا بود، لذا پیشنهاد می گردد مطالعات و مداخلات لازم جهت پیشگیری و کنترل علایم طراحی و اجرا شود.

    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، شیوع، نوجوان
  • جعفر حسن زاده، فاطمه بصیری، ابوالفضل محمدبیگی * صفحه 35
    زمینه و هدف

    بیماری آسم مهمترین بیماری مزمن در کودکان و یکی از علل غیبت از مدرسه می باشد که افزایش آلاینده های محیطی و زندگی صنعتی به شیوع آن می افزاید. مطالعه حاضر با هدف برآورد شیوع بیماری آسم و سایر بیماری های آلرژیک طراحی و اجرا گردید.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی در سال 88 بر روی 3000 دانش آموز دختر و پسر مقطع اول راهنمایی که با نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شده بودند، صورت گرفت. داده ها براساس پرسشنامه استاندارد ISSAC جمع آوری گردید و پس از جمع آوری داده ها و ورود به نرم افزارSPSS-13 شیوع آسم و بیماری های آلرژیک برآورد گردید. تحلیل آماری با استفاده از آزمون آماری 2 χ در سطح معنی داری 05/0 انجام شد.

    نتایج

    شیوع اختلالات آسم، کهیر، اگزما و بیماری آتوپیک به ترتیب برابر با 8/3 درصد، 4/10 درصد، 3/18 درصد و 42 درصد برآورد گردید. شیوع کهیر، اگزما، بیماری آتوپیک، آبریزش از چشم و خس خس سینه بعد از ورزش در دو جنس اختلاف آماری معنی داری نشان داد (05/0>p) اما بیماری آسم، تب یونجه، اختلال در صحبت، آبریزش از بینی و سرفه خشک در بین دو جنس، اختلاف معنی داری نداشت (05/0<p).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج مطالعه حاضر مشخص شد که هر چند شیوع بیماری آسم درکودکان شیرازی کمتر از برخی شهرهای دیگر می باشد اما افزایش سرعت روند بیماری در طی سال های اخیر، خطر تهدیدکننده ای خواهد بود و این پدیده نیازمند توجه و برنامه ریزی جدی تر مسئولین و سیاستگذاران بهداشتی است.

    کلیدواژگان: آسم، رینیت، بیماری های آلرژیک، اگزما، کودک
  • زهرا سلیمانی، منصوره مومن هروی*، کمال اصالت منش صفحه 40
    زمینه و هدف

    خوددرمانی یعنی تصحیح هرگونه تغییرات در سلامت توسط خود فرد. باتوجه به مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها، این پژوهش کیفی جهت بررسی تجربه خوددرمانی به وسیله آنتی بیوتیک در شهرستان کاشان انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    در این تحقیق بیماران تب دار در درمانگاه عفونی بیمارستان بهشتی مورد مصاحبه قرار گرفتند ونتایج تجریه وتحلیل شد.

    یافته ها

    25بیمارمصاحبه شدند. 72 کد مفهومی در 6 طبقه شامل عوامل آسان کننده و بازدارنده خوددرمانی وعوامل مربوط به خود بیماری و پزشک معالج مورد بررسی قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    جهت کاهش عوارض جبران ناپذیر خوددرمانی، آموزش بیمار، افزایش امکانات درمانی و کاهش بار هزینه پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: بیمار تب دار، خوددرمانی، آنتی بیوتیک
  • رقیه رحمانی بیلندی، زهره خاکبازان، نرجس بحری، طاهره بلوچی، رقیه خرقانی صفحه 44
    زمینه و هدف

    سیاست ناشتا نگه داشتن زنان در طول زایمان از جمله مداخلات غیر ضروری پزشکی است که باعث ایجاد پیامدهای نامطلوب مادری و جنینی می شود. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی تاثیر دریافت مواد غذایی بر میزان اضطراب و درد زنان باردارکم خطر انجام شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی بر روی175 خانم باردار، در بیمارستان 22 بهمن شهر گناباد در سال 1387 انجام شد. زنان در گروه آزمون اجازه دریافت خرما، آب پرتقال و آب داشتند و در گروه شاهد سیاست ناشتا نگه داشتن زنان در طول زایمان اعمال شد. ابزار مورد استفاده VisualAnalogueScale و PBI بود. اطلاعات دموگرافیک و زایمانی در فرم جمع آوری اطلاعات وارد شد. شدت درد و اضطراب در بین دو گروه در فاز نهفته، فازفعال و مرحله انتقالی تعیین شد. داده ها به وسیله آزمون های t مستقل، 2χ و با استفاده از نرم افزار SPSS-11.5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میزان اضطراب در دیلاتاسیون 7-6 سانتی متری(0001/0=p) و مرحله انتقالی(0001/0=p) و هم چنین شدت درد در طول زایمان (0001/0=p)در گروه آزمون کمتر از شاهد بود. تفاوت آماری معنی داری از نظر طول فاز فعال زایمان و حجم استفراغ، در دو گروه مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه به نظر می رسد، مصرف مواد غذایی در طول زایمان باعث کاهش درد و اضطراب زنان شود.

    کلیدواژگان: موادغذایی، زایمان، اضطراب، درد
  • عادل فلاح قاجاری، بتول شریفی مود، رویا علوی نایینی، ملیحه متانت، فرشید فیاض جهانی صفحه 48

    بیماری سل اعضای مختلفی راگرفتار می کند ودر کشورهای جهان سوم یک معضل مهم بهداشتی می باشد. با شناسایی سیر بیماری در ارگان های مختلف می-توان کمک شایان ذکری به بهبود وضعیت بهداشتی جامعه و فرد بیمار نمود. سل استخوان و بافت نرم حدود 2-1 درصد از کل موارد سل را تشکیل می دهد. درگیری متاکارپ ها و فالانکس های دست خیلی نادر است. در این گزارش خانم جوانی با سل انگشت دست بدون هم زمانی با بیماری سل ریوی فعال گزارش می گردد.

    کلیدواژگان: سل، استئومیلیت، انگشتان دست
  • عظیمه قربانیان، محمدرضا ملکی صفحه 51
  • سید صدرالدین شجاع الدین، حسین مهرابیان * صفحه 53
|
  • Homa Kouchesfahani, Kazem Parivar, Mohammad Nabiuni, Mohaddese Mohammadi, Sardoo Page 1
    Background

    Photodynamic therapy (PDT) using 5-aminolevulinic acid (ALA) to produce an intracellular photo-sensitizer, a protoporphyrin molecule IX (PPIX) which absorbs light and targets cells, is a promising cancer treatment. Unfortunately, treatment failures are still a common occurrence when ALA is used. In this study, in order to enhance the efficacy of ALA-dependent photodynamic therapy, the effects of photodynamic therapy on melanoma cancer cells were studied after treating them with tocopherol succinate.

    Materials And Methods

    In this experimental study melanoma cells were cultured in RPMI 1640 medium for 24 h. then, cells were treated with tocopherol succinate (6μm/ml). After 48 and 72 hours, the mediums were replaced by serum-free medium in the darkness, with ALA, 0.1mg/ml and then cells incubated for 4h. After that, cells were irradiated by using Nd: YAG laser (532 nm). After 24h, cell survival was measured by the MTT assay.

    Results

    Twenty-four hours after PDT, among compared groups, pretreated cells with tocopherol succinate showed significant lower cell viability than control group.

    Conclusion

    Induction of differentiation by using tocopherol succinate augmented intracellular PPIX accumulation in cells treated with ALA. Therefore phototoxic cell death after exposure to 532nm light enhances significantly in tocopherol succinate-pretreated cells. This study suggests that tocopherol succinate may act as a biological enhancer of ALA based photodynamic therapy.

  • Ali Rezaei, Kamyar Rezaei-Dorostkar, Mehrdad Pashazadeh, Changiz Ahmadizadeh, Behboud Jafari Page 8
    Background
    Hypericum perforatum or St. John’s wort is a plant known as a Raee flower (or Hypericum) in Persian. Hyperisin and Hyperforin are the main constituents of this plant extract that are connected to sigma opioid and GABA receptors. Its various pharmacological effects, such as analgesia, sedation, anti-spasm, anti-convulsion, anti-anxiety, and anti-bacteria have already been known.
    Materials And Method
    To conduct the study, the authors prepared the hydro alcohol extract taken from the aerial organ of the plant. Then, different groups of female Wistar rats, which were almost equal in age and weight, received doses of 500mg/kg and 250mg/kg of the extract, 1.2mg/kg of diazepam, and di-methyl solphoxid (as placebo) with equal volumes. The intraperitoneal injections were administered 15min before assessing the sedative/hypnotic effects (i.e. duration of the induced sleep by ketamin with a dose of 40mg/kg) and the anxiolytic effects by means of the elevated plus maze.
    Results
    The results showed a statistically significant increase (p= 0.00) both in the duration of the induced sleep by ketamin and in the time lapsed in the open arms in the experimental groups with high and low doses of the extract.
    Conclusion
    The findings suggest that the extract of Hypericum perforatum with a dose of 500mg/kg could have sedative, preanaesthetic, and anxiolytic effects.
  • Leila Ahmadian, Rasool Arbabi-Kalati, Farshid Arbabi-Kalati, Behrooz Soltani Page 12
    Background
    Both tooth size and shape of the anterior maxilla play important role in complete denture and facial esthetics. Tooth selection for an edentulous patient with no pre-extraction is very difficult. The purpose of this study was to analyze mesio-distal width of maxillary anterior teeth and to determine the presence of any relationship between them and other facial measurements.
    Materials And Method
    In this cross-sectional study, after enrolment of 100 high school students, full-face standardized digital images of them were taken in frontal view. Bizaygomatic, interpupilary and interalar distance were measured by images. Width of teeth was determined on the casts. T-test and pearson correlation coefficient were performed to analyze the data.
    Results
    Maxillary central incisor is the widest anterior tooth in both male and female. Correlation between bizaygomatic and interpupillay distances and central incisor width were not significant but between interalar and intercanine were significant.
    Conclusion
    Based on this study, interalar distance is a better index to estimate the width of anterior teeth of maxilla in an edentulous patient. [ZJRMS, 2011; 13(8): 12-17]
  • Behrooz Hooshmand, Afshin Shokouh-Saremi, Alireza Noferesti, Mohammad A. Yaghoubi, Armin Elahifar Page 18
    Background
    Acute appendicitis is one of the commonest surgical emergencies. There are different scoring systems in use to diagnose the appendicitis. The aim of this study was to assess the diagnostic accuracy of Alvarado scoring system in clinical practice for acute appendicitis.
    Materials And Method
    This medical diagnostic-test study was performed from January 2009 till September 2010 in surgery clinic of Farabi hospital, Mashhad. For all patients, Alvarado score has been determinate preoperatively; and intraoperative finding and histopatological examination of the removed appendix confirmed diagnosis.
    Results
    The study was conducted among 150 patients (63% male, 37% female). Specificity was 68 %, whereas sensitivity was 74.8%. The negative appendectomy rate was 5.7% with score 7 or more Alvarado score. The positive predictive value was 98.1%. The accuracy rate was 74%. The cut-off score was 7.
    Conclusions
    In the diagnosis of acute appendicitis Alvarado score has a high diagnostic value (74%). Alvarado score increases the diagnostic certainty of clinical examination in diagnosis of acute appendicitis.
  • Page 22
    Background
    A few studies were done to examine the effect of different dosage of branched-chain amino acid (BCAA) supplementation on serum indexes of muscle injury in wrestlers. The purpose of this research was to compare the effects of two dosage of branched-chain amino acid supplementation on muscle serumic damage indexes after heavy resistance exercise in wrestlers.
    Materials And Method
    Twenty-nine young wrestlers were randomly selected and divided into three groups. All subjects were participated in heavy resistance exercise (3 sets, 10 repetitions, 80% 1RM). The BCAA was given at doses of 210 and 450 mg/kg for supplemental groups 1 and 2 respectively, 30 minutes before and after to exercise test and dextrin was given at dose of 210 mg/kg for control group. To identify enzymes activity (IU/L), venous blood samples were obtained 30 min prior to exercise and at 24 and 48 hrs after exercise. Data were statistically analyzed using ANOVA with repeated measures and Bonfferoni post hoc test (p≥ 0.05).
    Results
    Based on this study results, CPK, LDH, CPKMB activity were significantly increased (p<0.05) in all groups. CPK, LDH, CPKMB indexes having the highest activity in the control group, but there were no significant differences between all groups.
    Conclusion
    These results provide evidence that the use of two different dosage of BCAA could not decrease muscle damage associated with heavy resistance exercise.
  • Nourmohammad Bakhshani, Zahra Hasanzadeh, Mahvash Raghibi Page 29
    Background

    It is believed that adolescents suffer from dysmenorrhea but premenstrual syndrome (PMS) is not a common and prevalent disorder. Recently, some studies indicated that PMS and premenstrual dysphoric disorder (PMDD) were common problems among students and prevalence of premenstrual symptoms reported differently due to socio-cultural characteristics. The aim of the present study was to determine the prevalence of PMS and PMDD in a group of Iranian adolescent students.

    Materials And Method

    In this descriptive study, 142 students (aged 14-18years) from high schools of Zahedan (southeast of Iran) were selected and asked to complete the PMS questionnaire, including symptoms of PMS and demographic characteristics.

    Results

    The findings of current study showed that 142 participants 83.1% (n=118) of them had PMS and about 57.7% (n=82) met the criteria for DSM-IV for MDD. Also, 28.2% of participants with PMS and 26.8% of those with PMDD reported that severity of symptoms interfered with their function and adjustment. Most common symptoms were breast pain (100%), gastric pain (53.5%), tiredness or lethargic (51.4%), backache (47.2%) and joint or muscle pain (38.7%). Mean of severity of symptoms was higher in students aged 16 (p=0.05).

    Conclusion

    The prevalence of PMS and PMDD were common among the adolescents, thus systematic and well designed programs and interventions for prevention and management of PMS was highly recommended.

  • Jafar Hassanzadeh, Fatemeh Basiri, Abolfazl Mohammad, Beigi Page 35
    Background

    Asthma is the most important chronic disease in children and the most common cause of school absenteeism. Its prevalence has been raised due to increased environmental and industrial. This study were designed and implemented to estimate the prevalence of asthma and other allergic diseases in Shiraz children.

    Materials And Method

    A cross sectional study was carried out in 3000 male and female students that selected multistage sampling method in 2009. Data were collected based on ISSAC standard questionnaire. After entering data into the SPSS software the prevalence of asthma and allergic diseases was calculated. Statistical analysis carried out with chi-squared test at 0.05 significant levels.

    Results

    Prevalence of asthma, rash, eczema and atopic diseases in the total 3000 participated students were 3.8%, 10.4%, 18.3% and 42% respectively. Prevalence of rash, eczema and atopic diseases, runny eyes and wheezing after exercise in both sexes showed significant differences (p<0.05) but there were no significant difference between two sex in asthma, hay fever, impaired speaking disorder, runny nose and dry cough (p>0.05).

    Conclusion

    The results of this study revealed that the prevalence of asthma in Shiraz children is less than some other cities. However, acceleration in trend of asthma in recent years would be a threat and this phenomenon requires serious attention of authorities and health policymakers.

  • Zahra Soleimani, Mansoureh Momen-Heravi, Kamal Esalatmanesh Page 40
    Background

    Self treatment is correcting every change in health by him/her. Regarding to willfully antibiotic consumption this qualitative study was done to investigate the self treatment experience by antibiotic in Kashan city.

    Materials And Method

    In this qualitative study, febrile patients were interviewed in infectious diseases clinics of Kashan and data were analyzed.

    Results

    Twenty-five patients were interviewed. 76 cases were classified in to six categories including facilitating and inhibitor factors, factors related to disease and factors related to attending physicians.

    Conclusion

    We suggest patient education, increase facilitation of treatment and inexpensive medical costs to decrease complication of self treatment.

  • Roghaieh Rahmani, Bilandi, Zohreh Khakbazan, Narjes Bahri, Tahereh Baloochi, Roghaieh Khargani Page 44
    Background

    The policy of fasting of pregnant women during labor is probably an unnecessary medical intervention. It may cause adverse consequences to mother and fetus. Therefore, the objective of this study was to assessthe effect of food intake on pain and anxiety of low risk pregnant women.

    Materials And Method

    This is a semi-experimental study on 175 pregnant low risk women was elected at central hospital of Gonabad during1387-88. Women in the intervention group (n=87) got dates, orange juice and water; and women in the control group (n=88) underwent fasting. The investigators used visual analogue scale (VAS) and (PBI). Data was analyzed using t and chi-squared tests. P-value of less than 0.05 was determined significant.

    Results

    Anxiety levels in 7-6 cm cervical dilatation and transition as well as pain during delivery in the intervention group were lower than control group (p <0.05). However, during active phase of labor and volume of vomitous do not have any significant difference in both groups (p>0.05).

    Conclusion

    We concluded that intake of food during labor could decrease pain and anxiety level during labor.

  • Adel Fallah, Ghajary, Batool Sharifi, Mood, Roya Alavi, Naini, Maliheh Metanat, Farshid Fayyaz, Jahani Page 48

    Bone and soft-tissue tuberculosis accounts for approximately 1% and 2% of total cases of tuberculosis, respectively. Tubercular involvement of metacarps and phalanges of the hand are extremely rare. In this case report a young woman was presented with finger tuberculosis without active pulmonary involvement.

  • Azimeh Ghorbaniyan, Mohammad R. Maleki Page 52