فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:16 Issue: 12, Dec 2018

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:16 Issue: 12, Dec 2018

  • 112 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1397/10/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدحسین یکتای کوشالی، مسعود حمیدی*، سید محمدتقی رضوی طوسی، ایرج نیکوکار صفحات 731-744
    مقدمه

    استرپتوکوکوس گروه B به عنوان یکی از مهمترین پاتوژن ها در نوزادان و زنان باردار مطرح است.

    هدف

    هدف از این مطالعه برآورد شیوع کلونیزاسیون استرپتوکوکوس گروه B در زنان باردار ایرانی بود.

    موارد و روش ها

    مطالعات مرتبط با جستجو در شش پایگاه داده و بررسی ارجاعات و رفرنس‌های مقالات مورد نظر شناسایی شدند. عنوان، خلاصه و متن کامل مقالات توسط دو مرورگر به طور مستقل مورد بازبینی قرار گرفت. جهت یکپارچه‌سازی داده‌ها از متاآنالیز با اثر تصادفی استفاده شد.

    نتایج

    بر اساس 30 مقاله انتخاب از از مجموع 667، نتایج متاآنالیز شیوع کلونیزاسیون استرپتوکوکوس گروه B در 10090 زن باردار ایرانی برابر (17/45-56 /95:10%CI:) 13/65% محاسبه شد. براساس تقسیم بندی منطقه جغرافیای ایران، غرب با (45/06-52/ 95:11%CI:) 24/63% و شرق با (11/8-43 /95:6%CI:) 75%/8 به ترتیب بیشترین و کمترین محل شیوع برآورد شد که رابطه معنی داری مشاهده شد (0/001p=). همچنین بر اساس محل نمونه گیری با سوآپ، شیوع کلونیزاسیون استرپتوکوکوس گروه B در زنان بادار ایرانی از ناحیه واژن با 11/96 درصد، واژن و رکتوم با 13/62 درصد و مقعد و واژن با 25/63 درصد از کم به زیاد برآورد شد که رابطه معنی داری مشاهده شد (0/001p=).

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع بالای کلونیزاسیون GBS در زنان باردار ایران، تشخیص و غربالگری زودهنگام زنان در هفته های 35-37 حاملگی باید به طور جدی تر بر اساس بیانیه CDC توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شود.

    کلیدواژگان: استرپتوکوک آگالاکتیه، ایران، بارداری، شیوع، زنان
  • زینب مردانشاهیعباسعلی کریم پور ملکشاه، فرشته طالب پور امیری*، رضا ولدان صفحات 745-756
    مقدمه

    بنزوپیرن یک آلاینده محیطی است که تماس انسان با آن اجتناب ناپذیر است و اثرات مخربی بر روی سلامت انسان اعمال می کند. تاکنون مطالعات مختلفی به بررسی اثرات بنزوپیرن بر روی سیستم تولیدمثلی زنانه پرداخته اند ولی اطلاعات حاضر در مورد تاثیر بنزوپیرن بر پذیرش اندومتر و لانه گزینی جنین محدود می باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی اثر بنزوپیرن بر روی پذیرش اندومتر و لانه گزینی جنین بود.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 40 موش باردار از نژاد BALB/c به 5 گروه (8/گروه) تقسیم شدند. گروه های تجربی دوزهای µg/kg 100، µg/kg 200 و µg/kg 500 بنزوپیرن حل شده در روغن ذرت، گروه کنترل نرمال سالین و گروه شم روغن ذرت را دریافت کردند. موش های باردار این محلول ها را به صورت گاواژ از روز 1 تا 5 بارداری دریافت کردند. در روز 6 بارداری موش ها کشته شدند. سپس تعداد جنین ها شمارش گردید و بررسی هورمونی سرمی و هیستومورفولوژیکی و مولکولی لایه مخاطی لوله رحم صورت گرفت.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که بنزوپیرن باعث، کاهش سطح هورمون های استروژن و پروژسترون، کاهش تعداد محل لانه گزینی، ضخامت اندومتری، قطر لومن رحمی، سلول های استروما و غدد آندومتر و رگ های خونی در آندومتر شد. اما در بیان ژن های ALK5و E-cadherin در گروه های دریافت کننده بنزوپیرن با دوز های مختلف تغییری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد که بنزوپیرن با تغییر در سطح هورمون های استروژن و پروژسترون و تغییر در مورفولوژی اندومتر، پذیرش اندومتر را آسیب می زند و لانه گزینی را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: بنزوپیرن، لانه گزینی جنین، استروژن، پروژسترون، E-cadherin، ALK5
  • مژگان جواد نوری، مرجان حاجی زاده*، ناهید جوادی فر، محمد حسین حقیقی زاده صفحات 757-766
    مقدمه

    در سیستم سلامت ایران مردان به عنوان گروه هدف شناخته نشده و مورد غفلت قرار گرفته اند. توسعه استراتژی های مناسب جهت تامین سلامت مردان مستلزم بررسی وضعیت موجود، شناخت دقیق نیازهای سلامت آنان می باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی نیازهای خدماتی سلامت باروری و جنسی مردان و رضایت از خدمات دریافت شده است.

    موارد و روش ها

    این مطالعه توصیفی در سال 2014 بر روی 1068 مرد بالغ شهر اهواز انجام شد. روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی بود. پس از طراحی پرسشنامه و تایید روایی و پایایی آن نیاز سنجی خدمات سلامت باروری و جنسی مردان شامل نیازهای احساس شده ، نیازهای بیان شده، نیازهای برآورده نشده انجام شد.

    نتایج

    اولویت نخست نیازهای احساس شده، نیاز بیان شده و نیاز برآورده نشده مردان در زمینه خدمات سلامت باروری و جنسی، به ترتیب شامل: غربال گری و تشخیص سرطان های دستگاه تناسلی مردانه، دریافت روش های پیشگیری از بارداری، تشخیص و درمان اختلالات عملکرد جنسی مردان بود. در زمینه نیازهای مهارتی سلامت باروری و جنسی اولویت های نخست نیازهای احساس شده، نیاز بیان شده و نیاز برآورده نشده مردان به ترتیب شامل: مهارت پیشگیری از STD، HIV/AIDS، دریافت مشاوره در زمینه نحوه استفاده صحیح از روش های پیشگیری از بارداری و نحوه مقاومت در برابر فشار همسالان بود. مهمترین نیازهای سلامت باروری و جنسی مردان با ویژگی های دموگرافیک آنان ارتباط معنی دار آماری داشت (0/05p<).

    نتیجه گیری

    مردان نیازهای برآورده نشده فراوانی در زمینه سلامت باروری و جنسی دارند. مداخله های آموزشی و ارایه خدمات در جهت ارتقای سلامت باروری و جنسی مردان باید در اولویت قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سلامت باروری، سلامت جنسی، نیاز سنجی، مردان
  • فرشته مرادی، شهیده جهانیان سادات محله، سعیده ضیائی* صفحات 767-774
    مقدمه

    در طول سنین باروری، مغز انسان یک هدف برای هورمون های استروییدی است. استروژن ها بر روی عملکر نورون ها از طریق تاثیر عصبی و اثرات غیر مستقیم بر استرس اکسیداتیو، التهاب، عروق مغزی و سیستم ایمنی بدن، تاثیر می گذارد.

    هدف

    ارزیابی تاثیر HRT سنتی بر عملکرد شناختی زنان یایسه.

    موارد و روش ها

    در این کارآزمایی بالینی تصادفی، 140 زن یایسه شرکت کرده بود. زنان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. هر زن در گروه مورد، HRT سنتی (0/625 میلی گرم استروژن کونژوگه را به همراه 2/5 میلی گرم مدروکسی پروژسترون استات روزانه) و یک قرص 500 میلی گرم کلسیم +200 واحدی ویتامین D به مدت چهار ماه دریافت کرد. زنان در گروه کنترل فقط یک قرص 500 میلی گرم کلسیم +200 واحدی ویتامین D به مدت چهار ماه دریافت کردند. پرسشنامه ارزیابی شناختی مونترآل (MOCA) و مقیاس گرین (GCS) بعد از مداخله پر شد و در دو گروه مقایسه شدند.

    نتایج

    میانگین نمرات MoCA پس از مداخله نشان می دهد که تمام دامنه های MoCA به استثنای جهت گیری در گروه مورد نسبت به گروه کنترل بهبود یافت. بعد از درمان بین دو گروه اختلاف معنی داری در حافظه وجود داشت. دامنه های MoCA و مقیاس های GCS پس از مداخله ارتباط منفی داشتند (p=0/006, r=0/235).

    نتیجه گیری

    بتاثیر HRT بر عملکرد شناختی باید در مطالعات آینده نگر بزرگتر در گروهی از زنان در سنین اولیه و انتهایی یایسگی، با ارزیابی دوره ای از عملکرد شناختی آنها در طول این سال های پیگیری، انجام شود.

    کلیدواژگان: شناخت، هورمون درمانی جایگزین، زنان پس از یائسگی
  • صفحات 775-782
    مقدمه

    مایع پرتیوین (PF) از زنان نابارور مبتلا به آندومتریوز حاوی مدیوتورهای التهابی است که می توانند بر فولیکولوژی موثر باشند.

    هدف

    هدف این مطالعه بررسی تاثیر زردچوبه بر بیان فاکتورهای رشد بود که به وسیله بررسی بیان فاکتور 9 ((gdf-9، Kit Ligand Kit L)) و تومورنکروز فاکتور آلفا ((TNFα در کمپلکس های کومولوس تخمک گوساله (COC) کشت داده شده در PF زنان نابارور مبتلا به آندومتریوز انجام شد.

    موارد و روش ها

    این مطالعه تجربی بر روی 21 زن نابارور (40-20 ساله) مراجعه کننده به بیمارستان دکتر Sutomo از ژانویه تا ژولای 2015 مراجعه کردند انجام شد. COC از فولیکول های آنترال تخمک های گوساله آسپره شد. PF از زنان نابارور با آندومتریوز که به علت ناباروری تحت لاپاروسکوپی قرار گرفته بودند تهیه شد. زردچوبه به عنوان یک ادویه با خاصیت ضد التهابی قوی به محیط کشت بافتی TCM199 و PF اضافه شد. COC گوساله در سه محیط مختلف کشت داده شده: 1. TCM199، 2. TCM199+PF،3. زردچوبه+TCM199+PF، سپس بیان GDF-9، Kit L و TNFαبه وسیله روش ایمنوهیستوشیمیایی اندازه گیری شد.

    نتایج

    بیان GDF-9 در COC گوساله کشت داده شده در PF با زردچوبه در مقایسه با آنهایی که بدون زردچوبه کشت داده شده بودند افزایش یافته بود (به ترتیب 0/98±2/67، 0/67±0/5، p≤0/001). همچنین بیان Kit L در COC گوساله کشت داده شده با زردچوبه بود در مقایسه با آنهایی که بدون زردچوبه کشت داده شده بود افزایش نشان داد (به ترتیب 1/23±2/67، 0/49±0/33،p≤0/001). یک تفاوت معنی دار در بیان TNFα نیز در گروه با و بدون زردچوبه مشاهده شد (p≤0/001).

    نتیجه گیری

    اضافه کردن زردچوبه به محیط کشت حاوی PF به دست آمده از زنان نابارور با آندومتریوز می تواند باعث افزایش بیان فاکتورهای رشد در COC گوساله شود. افزایش بیان GDF-9 و Kit L می تواند باعث بهبود فولیکولوژنز گردد.

    کلیدواژگان: کورکومین، گاو، GDF-9، Kit Ligand، TNFα، آندومتریوز
  • فاطمه شریعتی، رها فوایدی، فریبا رمضانعلی، پگاه قرائیان، پروانه افشاریان، بهروز افلاطونیان، رضا افلاطونیان، مریم شاه حسینی* صفحات 783-790
    مقدمه

    اندومتریوز یک بیماری رایج و التهابی مزمن است که با حضور بافت اندومتر در خارج از حفره ی رحمی شناخته می شود. منشا و چگونگی ایجاد این بیماری پیچیده است و به واسطه فاکتورهای متعددی ایجاد می شود. شواهد متعددی مبنی بر حضور سلول های بنیادی در لایه ی اندومتر رحم وجود دارد و این می تواند نقش احتمالی این سلول ها را در ایجاد این بیماری نشان دهد.

    هدف

    در این مطالعه بررسی بیان ژن REX-1 و همچنین بررسی بیان ژن های OCT-4، NANOG، SOX-2 در بافت اندومتر زنان مبتلا به اندومتریوز در مقایسه با گروه کنترل انجام شده است.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه10 نمونه اندومتر اکتوپیک (نا به جا) و 10 نمونه اندومتر یوتوپیک (به جا) به عنوان گروه اندومتریوز انتخاب شدند. گروه کنترل 23 نفر خانم سالم بدون اندومتریوز در سه فاز از چرخه قاعدگی می باشد. بررسی بیان ژن های OCT-4، NANOG، SOX-2 و REX-1 توسط تکنیک Real-time PCR مورد آزمایش قرار گرفت.

    نتایج

    بیان ژن های OCT-4، NANOG و SOX-2 در اندومتر بیماران مبتلا به اندومتریوز نا به جا در مقایسه با گروه نرمال افزایش بیان معناداری را نشان داد (0/048, p=0/035 p=0/041p=)، اما افزایش بیان معنادار در مورد REX-1 در بین گروه بیمار و کنترل مشاهده نشد. همچنین تفاوت بیان در گروه کنترل در بین سه فاز چرخه قاعدگی دیده شد (0/031= p=0/031 ,p=0/047p).

    نتیجه گیری

    بر اساس داده های این تحقیق، نقش ژن های بنیادینگی در تکثیر و رشد اندومتر نرمال تایید می گردد بطوریکه تفاوت در سطح بیان این ژن ها می تواند در پاتوژنز بیماری اندومتریوز نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: اندومتریوز، ژن های بنیادینگی
  • مجتبی کریمی پور، زهرا دیبایی، عباس احمدی*، معصومه زیرک جوانمرد، الناز حسینعلی پور صفحات 791-800
    مقدمه

    فینیل هیدرازین باعث کم خونی می شود و نشان داده شده که دارای اثرات مضر بر روی سیستم تولیدمثل در مردان می باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی اثرات محافظتی ویتامین C بر کیفیت پارامترهای اسپرم، پتانسیل لقاح آزمایشگاهی و تکامل جنینی در موش های آنمی همولیتیک القا شده توسط فنیل هیدرازین می باشد.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه 32 موش نر بالغ به چهار گروه تقسیم شدند: گروه Ι (کنترل) که نرمال سالین را دریافت کردند، گروه II (گروه فنیل هیدرازین) که ابتدا بعنوان دوز اولیه 8 میلی گرم بر 100 گرم وزن بدن و سپس هر 48 ساعت یکبار دوز 6 میلی گرم بر 100 گرم وزن بدن را بصورت داخل صفاقی دریافت کردند، گروه III (گروه ویتامین C) که روزانه ویتامین C را بصورت داخل صفاقی با دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن دریافت کردند، و گروه IV (گروه فنیل هیدرازین و ویتامین C). بعد از 35 روز کیفیت پارامترهای اسپرم، درصد اسپرم های با آسیب DNA و لقاح آزمایشگاهی تا مرحله تشکیل بلاستوسیست بررسی شد.

    نتایج

    یک کاهش معنا دار) 0/001(p< در تمامی پارامترهای اسپرم (تعداد، تحرک، زنده مانی و مورفولوژی نرمال) در گروه فنیل هیدرازین نسبت به گروه کنترل مشاهده شد.این پارامترها و میزان آسیبDNA در گروهII (گروه فنیل هیدرازین و ویتامین C) بطور معنا دار) 0/001(p< در مقایسه با گروه فنیل هیدرازین بهبود یافته بود.علاوه بر این فنیل هیدرازین سبب کاهش معنا دار) 0/001(p< میزان لقاح آزمایشگاهی و کاهش تشکیل جنین های دو سلولی و بلاستوسیست در مقایسه با گروه کنترل شده بود و تجویز ویتامین C در گروه IV بطور معنا دار سبب بهبود درصد لقاح شده بود) 0/002(p= اما تاثیر معنا دار بر افزایش درصد تشکیل جنین های دو سلولی و بلاستوسیست نداشت.

    نتیجه گیری

    داده های این مطالعه نشان داد که ویتامین C باعث کاهش اثرات مضر فنیل هیدرازین بر کیفیت پارامترهای اسپرم و میزان لقاح آزمایشگاهی می شود، اما تاثیر معنادار بر تکامل و رشد جنین آزمایشگاهی و پتانسیل باروری نداشت.

    کلیدواژگان: ویتامین C، فنیل هیدرازین، اسپرم، لقاح، موش
  • معصومه حاج شفیعها*، طاهره بهروزی لک، نسرین حاجی لو، یعقوب دلدار، مینا قربانی، فدیه حق اللهی صفحات 801-806
    مقدمه

    برداشت ناموفق اووسیت از فولیکول های تخمدانی بالغ، سندرم فولیکول تهی نامیده می شود. دلیل خاصی برای این سندرم وجود ندارد و تعیین آن با استفاده از التراسوند یا سطح هورمونی مشکل است. مکانیسم های ایجاد کننده آن نیز نامشخص است .

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی سطح B-HCG در مایع فولیکول های با و بدون اوسیت در بیماران تحت درمان با تزریق اسپرم به سیتوپلاسم انجام شد.

    مواد و روش ها

    73 زوج نابارور که تحت درمان استاندارد تحریک تخمدان جهت ICSI قرار گرفتند و در روز تخمک برداری از هر بیمار دو نمونه مایع فولیکولی حاوی 2-3 فولیکول با اووسیت و مایع فولیکولی حاوی 2-3 فولیکول بدون اووسیت جمع آوری شد. این فولیکول ها از نظر شکل و اندازه یکسان بودند. نمونه ها جهت اندازه گیری B_HCG به آزمایشگاه ارسال شد سپس سطح آن در دو گروه با و بدون اووسیت در هر بیمار اندازه گیری و مقایسه شد.

    نتایج

    در این مطالعه، سطح B-HCG مایع فولیکول با حضور اووسیت (42/92-8/35) 18/20 (IU/L) و بدون حضور اووسیت (25/81-5/45) 13/50 (IU/l) بود اگرچه سطح B-HCG در مایع فولیکولی حاوی اوسیت بالاتر می باشد اما آزمون آماری این تفاوت را معنی دار نشان نداد (0/16=p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد سطح B_HCG مایع فولیکولی عامل سندرم فولیکول تهی نباشد و بیش تر اختلال در فعالیت فولیکوژنز عاملل این سندرم باشد.

    کلیدواژگان: تزریق اسپرم داخل سیتوپلاسم، سندرم فولیکول تهی، هورمون گنادوتروپین جفتی
|
  • Mohammad Hossein YektaKooshali, Masoud Hamidi *, Seyed Mohammad Taghi Razavi Tousi, Iraj Nikokar Pages 731-744
    Background

    Group B Streptococcus (GBS) is an important pathogen in newborns and pregnant women.

    Objective

    The present study was carried out to estimate the prevalence of GBS colonization in pregnant women in Iran.

    Materials and Methods

    This systematic review and meta-analysis was based on Preferred Reporting Items for Systematic Reviews and Meta-Analysis guideline using the national databases including Society for Information Display, Magiran, Irandoc,Iran Medex, and international databases including MEDLINE, Web of Science, Scopus,PubMed, Science-Direct, Cochrane, Embase, Elton Bryson Stephens Company, Centre for Evidence-Based Medicine, Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature, and Google Scholar, published by 01/30/2017. The I2 index was used to measure
    heterogeneity between the studies.

    Results

    In a total of 667 documents, 30 (4.49%) were selected. In this study, the prevalence of GBS colonization in 10090 Iranian pregnant women was calculated as 13.65% [confidence interval (CI): 95%: 10.56–17.45]. Based on geographic region,24.63% [CI: 95%: 11.52–45.06] in the West and 8.75% [CI: 95%: 6.43–11.8] in the East were the highest and lowest areas in Iran, respectively, and were statistically significant (p = 0.001). Also, with regards to swapping sampling area, Vaginal with 11.96%, Vaginal and Rectal with 13.62%, and Anal and Vaginal with 25.63% were the least to the greatest, respectively, and were statistically significant (p = 0.001).

    Conclusion

    Therefore, based on the recommendation of Centers for Disease Control and Prevention as reported by the Ministry of Health and Medical education, early diagnosis, and screening of high-risk women should be done at 35–37 weeks of pregnancy.

    Keywords: Streptococcus agalactiae, Iran, Pregnancy, Prevalence, Female
  • Zeinab Mardanshahi *, Abbasali Karimpour Malekshah, Fereshteh Talebpour Amiri, Reza Valadan Pages 745-756
    Background

    Benzo(a)pyrene (BaP) as an environmental pollutant is ubiquitous in the environment and it has destructive effects on human health. So far, various studies have demonstrated that BaP can cause adverse effects on the female reproductive system, but the existing information is limited about the effects of BaP on the endometrial receptivity and embryo implantation.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the effects of BaP on the endometrial receptivity and implantation in mice.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 40 pregnant BALB/c mice were divided into 5 groups (n = 8/each) as follows: experimental groups received the doses of 100 μg/kg, 200 μg/kg, and 500 μg/kg BaP dissolved in corn oil, the control group received normal saline and sham group received corn oil. Pregnant mice administered these solutions from Day 1 to Day 5 of gestation by gavage. On Day 6, the mice were sacrificed. Then their embryos were counted and the hormonal, histomorphological and molecular analyses were performed on themocusa of uterine tube.

    Results

    The data revealed that BaP reduces estrogen and progesterone levels, decreases the number of implantation site, endometrium thickness, uterine lumen diameter, stromal cells and endometrial glands, and blood vessels in the endometrium.
    However, the expression of Activin receptor-like kinase 5 and E cadherin genes was not changed by BaP with different doses.

    Conclusion

    The finding of this study showed that BaP can change estrogen and progesterone levels, and endometrial morphology leads to impairing the endometrial receptivity and decreasing the number of implantation site.

    Keywords: Benzo(a)pyrene, Embryo implantation, Estrogen, Progesterone, ALK5, E-cadherin
  • Mojgan Javadnoori, Marjan Hajizadeh *, Nahid Javadifar, Mohammad Hossein Haghighizadeh Pages 757-766
    Background

    The sexual and reproductive health (SRH) needs of men have received little attention in Iran’s healthcare system. Developing appropriate strategies to meet men’s needs requires careful assessment and recognition of their health needs.

    Objective

    The objective of this study is to assess men’s SRH needs and satisfaction with received services.

    Materials and Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted with 1068 adult men aged between 20 and 60 years in Ahvaz in 2014. For obtaining the SRH services needs of men, in addition to the self-reported felt needs, expressed needs and unmet needs, a need assessment was also done using a questionnaire that was developed for the research; its validity and reliability were assessed.

    Results

    The men’s perceived, expressed and unmet needs for SRH services were, priority-wise, screening and diagnosis of male genital cancers (63.3%), receiving contraceptive methods (36%), diagnosis, and treatment of male sexual dysfunction (86.9%), respectively. Preventing sexually transmitted disease/AIDS (72.1%), using contraceptives correctly (39.5%), and resisting peer pressure (86.6%) were, respectively, the first felt, expressed, and unmet skills men needed. The results of multivariate logistical regression showed that there was a significant statistical correlation between men’s SRH needs and their socio-demographic factors (age, marital/educational status, income) (𝑝 < 0.05).

    Conclusion

    Iranian men have many unmet SRH needs. Felt and expressed SRH needs were different. Educational and counseling services are as important as clinical services.

    Keywords: Reproductive health, Needs assessment, Men
  • Fereshteh Moradi, Shahideh Jahanian Sadatmahalleh, Saeideh Ziaei * Pages 767-774
    Background

    During the reproductive age, the human brain becomes a target for gonadal steroid hormones. Estrogens influence neural function through effects on neurons and affects indirectly the oxidative stress, inflammation, the cerebral vascular and the immune system.

    Objective

    To evaluate the effect of the traditional hormone replacement therapy (HRT) on the cognitive function in postmenopausal women.

    Materials and Methods

    In this randomized clinical trial, 140 postmenopausal women, from November 2014 to February 2015, were included. Women were randomly divided into two groups. Each woman in the case group took traditional HRT (0.625mg conjugated equine estrogens+2.5mg medroxyprogesterone acetate daily) plus one Cal+D tablet (500 mg calcium+200 IU vitamin D) daily for four months. Women in the control group received only one Cal+D tablet (500 mg calcium+200 IU vitamin D) daily for four months period. The Montreal Cognitive Assessment (MoCA) and Green
    Climacteric Scale (GCS) questionnaires filled out after the intervention and compared between the two groups.

    Results

    The mean points of the MoCA after the intervention indicate that all MoCA domains except for the orientation improved in the case group. There was a significant difference in the memory domain after the treatment between the two groups. MoCA domains and GCS were negatively correlated after the intervention (𝑟 = −0.235, 𝑝 =0.006).

    Conclusion

    The HRT has affected some of the MoCA factors. The effects of HRT on cognitive function should be studied in a large prospective study in a group of women in their early and late menopausal ages with periodic assessment of their cognitive function during these follow-up years.

    Keywords: Cognition, Hormone replacement therapy, Postmenopausal women
  • Hendy Hendarto *, Muhammad Yohanes Ardianta Widyanugraha, Widjiati Widjiati Pages 775-782
    Background

    Peritoneal fluid (PF) from infertile women with endometriosis contains inflammatory mediators that may interfere with folliculogenesis.

    Objective

    The aim was to evaluate the effects of curcumin on growth factors expression by evaluating Growth Differentiation Factor-9 (GDF-9), Kit Ligand (KitL), and Tumor Necrosis Factor 𝛼 (TNF𝛼) expressions in bovine cumulus-oocyte complexes (COC)s cultured with PF from infertile women with endometriosis.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 21 infertile women (aged between 20 and 40 years) who refered to Dr Sutomo Hospital from January to July 2015 were enrolled. COCs were aspirated from antral follicles of bovine ovaries. PF was collected from infertile women with endometriosis undergoing laparoscopy for infertility evaluation. Curcumin, a strong anti-inflammatory turmeric, was added in Tissue Culture Medium 199 (TCM199) and PF for culture medium. Bovine COCs were cultured into three groups of the medium: 1. TCM199, 2. TCM199 + PF, and 3. TCM199 + PF + curcumin. GDF-9, KitL, and TNF𝛼 expressions were examined using immunohistochemistry technique.

    Results

    GDF-9 expression of bovine COCs cultured in PF with curcumin addition (2.67 ±  0.98) was found to increase compared to those cultured without curcumin (0.50 ± 0.67) (p ≤ 0.001). It was similar to KitL expression of bovine COCs cultured with curcumin (2.67 ± 1.23), which increased compared to those without curcumin (0.33 ± 0.49) (p ≤ 0.001). A significant difference in TNF𝛼 expression was noted between groups with or without curcumin (p ≤ 0.001).

    Conclusion

    In the culture of PF from infertile women with endometriosis, curcumin addition improves the growth factors expression of bovine COCs. The increase of GDF- 9 and KitL expressions will improve folliculogenesis.

    Keywords: Curcumin, Bovine, GDF9, Kit Ligand, TNF??, Endometriosis
  • Fatameh Shariati, Raha Favaedi, Fariba Ramazanali, Pegah Ghoraeian, Parvaneh Afsharian, Behrouz Aflatoonian, Reza Aflatoonian, Maryam Shahhoseini * Pages 783-790
    Background

    Endometriosis is a common, chronic inflammatory disease which is defined as an overgrowth of endometrial tissue outside the uterine cavity. The etiology of this disease is complex and multifactorial but there is a strong evidence that supports the presence of endometrial stem cells and their possible involvement in endometriosis.

    Objective

    In this study, we analyzed the mRNA expression of REX-1 stemness gene and reconsidered three other stemness genes SOX-2, NANOG, OCT-4 in women with endometriosis compared to normal endometrium.

    Materials and Methods

    Ten ectopic and ten eutopic tissue samples along with 23 normal endometrium specimens were recruited in this study. The expression levels of OCT-4, NANOG, SOX-2, and REX-1 genes were evaluated by the quantitative real-time polymerase chain reaction.

    Results

    The transcription levels of OCT-4, NANOG, and SOX-2 mRNA were significantly increased in ectopic lesions compared with eutopic and control group (p = 0.041, p = 0.035, p = 0.048), although the REX-1 mRNA increase was not significant between endometriosis and control groups. Also, there were differences in the expression level of these genes in normal endometrium during the menstrual cycles (p = 0.031, p = 0.047, p = 0.031).

    Conclusion

    Based on our data, we confirm the dynamic role of stemness genes in proliferation and growth of normal endometrium during the menstrual cycle and conclude that differential expression

    Keywords: Endometriosis, Stemness genes
  • Mojtaba Karimipour, Zahra Dibayi, Abass Ahmadi *, Masoumeh Zirak Javanmard, Elnaz Hosseinalipour Pages 791-800
    Background

    Phenylhydrazine (PHZ) induced anemia and was shown to have harmful effects on the male reproductive system.

    Objective

    To investigate the protective effect of vitamin C (Vit C) on sperm parameters quality, in vitro fertilization potential and embryonic development in a mouse model of hemolytic anemia induced by PHZ.

    Materials and Methods

    Thirty-two NMRI adult male mice (n = 8/each) were randomly classified into four groups. Group I (control) received normal saline, Group II (PHZ) received 8 mg/100 gr body weight PHZ as initial dose, continued by 6 mg/100 gr intraperitoneally every 48 hr, Group III (Vit C) received Vit C (10 mg/kg, daily, intraperitoneally), and group IV (PHZ + Vit C) received PHZ and Vit C. After 35 days, sperm quality parameters, the percentage of sperm with DNA damage and in vitro fertilization outcomes up to blastocyst stage were evaluated.

    Results

    A significant (p < 0.001) reduction in all of the sperm parameters (count, motility, viability and normal morphology) were observed in group II (PHZ) compared with group I (control). In group IV (PHZ ± Vit C), these parameters and sperm DNA damage (p < 0.001) improved significantly when compared with PHZ-treated mice. Furthermore, PHZ caused a significant (p < 0.001) decrease in the fertilization rate and the percentage of pre-implantation embryos’ (two cell embryo and blastocyst) formation in comparison to group I (control), and Vit C supplementation in mice of group IV improved significantly the fertilization rate (p = 0.002), but it could not improve the percentage of two cell embryos and blastocyst production.

    Conclusion

    The data from this study indicated that Vit C decreased the adverse effects of PHZ on the quality of sperm parameters and in vitro fertilization rate, but it is insufficient to restore the in-vitro embryonic development and fertility potential.

    Keywords: Vitamin C, Phenylhydrazine, Sperm, Fertilization, Mice
  • Masoumeh Hajshafiha *, Tahere Behrouzi lak, Nasrin Hajiloo, Yaghoub Deldar, Mina Ghorbani, Fedyeh Haghollahi Pages 801-806
    Background

    The failure to retrieve oocytes from mature ovarian follicles is referred to as empty follicle syndrome. There is no exact explanation to this problem and it cannot be predicted using ultrasound or serum hormonal levels. The underlying mechanism of Empty follicle syndrome remains obscure.

    Objective

    In this study, the authors have investigated the relationship between the Beta-Human chorionic gonadotropin (𝛽HCG) levels in the follicular fluid with or without the oocyte in the follicles of patients undergoing Intracytoplasmic Sperm Injection.

    Materials and Methods

    Seventy-three infertile couples underwent standard long protocol induction ovulation for Intracytoplasmic sperm injection. On the day of oocyte retrieval, each patient had two samples; follicular fluid including 2–3 follicles with oocyte and follicular fluid including of 2–3 follicles without oocyte were collected in separate tubes. These follicles had similar shape and size. The Samples were transferred to a laboratory for measuring the 𝛽HCG level, after which the 𝛽HCG levels were compared to the follicles with and without the oocyte in each patient.

    Results

    In this study, the 𝛽HCG level of follicular fluid in the follicles containing oocyte was 18.20 (8.35–42.92) IU/L and in the follicles without the oocyte was 13.50 (5.45– 25.81) IU/L. Levels of 𝛽HCG in the follicular fluids containing the oocyte were higher than without oocytes, This difference was not statistically significant (p = 0.16).

    Conclusion

    It seems that the follicular fluid 𝛽HCG isn’t caused by empty follicle syndrome, and that dysfunctional folliculogenesis may be the cause of this syndrome.

    Keywords: Intracytoplasmic sperm injection, Empty follicle syndrome, HCG