فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:17 Issue: 1, Jan 2019

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:17 Issue: 1, Jan 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/01/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یوسف ویسانی، انسیه جنابی، علی دل پیشه، سلمان خزایی* صفحات 1-10
    مقدمه
    ماهیت دلایل ابتلا به پره اکلامپسی در زنان باردار نامشخص است. اطلاعات ما در مورد نقش ها بیماری زایی تیروزین کیناز 1 (sFlt-1)، و فاکتور رشد جفتی (PlGF) در حال حاضر محدود است.
    هدف
    در این متاآنالیز ما به بررسی نقش های بیماری زایی محلول تیروزین کیناز 1 (sFlt-1) فاکتور رشد جفتی (PlGF) در پیش بینی از ابتلا به پره اکلامپسی در زنان پرداخته شده است.
    موارد و روش ها
    در یک جستجوی سیستماتیک از پایگاه داده های بین المللی از جمله در PubMed، Scopus و Web of Science، با کلیدواژه های MeSH و دیگر کلمات مرتبط در یک جستجوی سیستماتیک به منظور ارزیابی مطالعات مرتبط انجام شد. برای ارزیابی ناهمگنی موجود در مطالعه ها از شاخص I2 استفاده شد. اندازه اثرات اصلی با مدل اثر تصادفی برآورد شد. تجزیه و تحلیل در زیرگروه ها نیز انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار Stata نسخه 12 (Stata Corp، College Station، TX، USA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    نسبت شانس کلی (OR) افزایش خطر پره اکلامپسی در زنان پس از افزایش به سطح sFlt-1 (16/9،24/1 :95%CI) 5/20، و برای سطح پایینPlGF (3/75 ،1/33 :95% CI) 2/53 بود. میانگین تفاوت استاندارد شده (SMD) برای sFlt-1 و PlGF در زنان مبتلا به پره اکلامپسی نسبت به گروه شاهد به ترتیب (1/89 ،0/43 :95%CI ) 1/15 و (52/-0 ،1/377- :95% CI) 0/94- بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از این متاآنالیز، افزایش سطح sFlt-1 و کاهش سطح PlGF باعث پیشرفت پره اکلامپسی می شود.
    کلیدواژگان: عوامل آنژیوژنیک، پره اکلامپسی، sFLT-1 PlGF
  • سمیرا رجایی، علیرضا علی همتی، علی عابدالهی* صفحات 11-22
    مقدمه
    اکسیداتیو استرس از علل شایع اختلالات ناباروری نظیر تخمدان پلی کیستیک است. جنیستئین از ترکیبات اصلی سویا است که سیستم تولیدمثل را تحت تاثیر قرار می دهد.
    هدف
    مطالعه حاضر، اثرات آنتی اکسیدانی جنیستئین بر بافت تخمدانی پلی کیستک القاء شده رت است.
    موارد و روش ها
    40 رت ماده ویستار به صورت تصادفی به گروه های زیر تقسیم شدند: 1) گروه کنترل (تیمار دریافت نکردند)، 2) گروه پلی کیستیک القاء شده با استرادیول والرات، گروه تخمدان غیرپلی کیستیک تیمار شده با جنیستئین و گروه تخمدان پلی کیستیک تیمار شده با جنیستئین. پس از وزن کردن رت ها تحت بیهوشی کشته شده و نمونه های سرمی و تخمدانی جمع آوری شد و مطالعات هیستوپاتولوژیکی و میزان اکسیدان-آنتی اکسیدان اندازه گیری شد.
    نتایج
    تخمدان های پلی کیستیک تعداد بیشتری فولیکول آترتیک را نشان دادند. میزان مالون دی آلدئید سرمی و بافت تخمدانی به طور معنی دار در این گروه افزایش یافت در حالیکه میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی، فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز کاهش یافت (0/001p<) نمونه های بافت تخمدانی پلی کیستیک که جنیستئین دریافت کرده بودند، فولیکول های طبیعی را نشان دادند. میزان مالون دی آلدئید سرمی و بافت تخمدانی به طور معنی دار در این گروه کاهش یافت و میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی، فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز افزایش یافت (0/001p<).
    نتیجه گیری
    در نتیجه تیمار با جنیستئین اثرات مفیدی در رت های پلی کیستیک از طریق بالا بردن ظرفیت آنتی اکسیدانی جفت تخمدانی اعمال می کند.
    کلیدواژگان: جنیستئین، آنتی اکسیدان، تخمدان، تکامل فولیکولی
  • زیبا ظهیری سروری، داوود پورمرزی، نیلوفر صفرخواه* صفحات 23-32
    مقدمه
    با توجه به پذیرش دارو از طرف بیمار و کاهش استرس روانی و تعداد ویزیت ها، بررسی برروی Corifollitropin alfa توسط محققین در خصوص اثربخشی، عوامل موثر بر پاسخ، دوز مصرفی و افراد واجد شرایط دریافت کننده دارو صورت گرفته اما هنوز توافق نظری وجود ندارد و نیازمند مطالعات بیشتر نیز می باشد.
    هدف
    مقایسه اثر دو داروی gonal-f و FSH طولانی اثر، در زنان تحت درمان با میکرواینجکشن.
    موارد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، بیماران به دو گروه دریافت کننده Gonal-F و Corifollitropin alfa تقسیم شدند و تعداد فولیکول های غالب، تعداد تخمک ها، مدت زمان تحریک تخمک گذاری، تعداد جنین، موفقیت بارداری در دو گروه با هم مقایسه شد.
    نتایج
    از بین 109 بیمار شرکت کننده در دو گروه دریافت کننده Gonal-F و Corifollitropin alfa از نظر مدت زمان تحریک تخمک گذاری، تعداد فولیکول ها، تعداد تخمک ها، تعداد کل جنین ها و تعداد جنین های منتقل شده اختلافی مشاهده نشد. همچنین پیامدهای بارداری ongoing pregnancy، حاملکی chemical (تست مثبت باراری) و حاملگی کلینیکال (دیدن ضربان قلب جنین، عدم انتقال جنین، سقط زیر 14 هفته بین دو گروه یکسان بود. همچنین از نظر عوارض نیز سندرم تحریک بیش از حد تخمدان، و بروز چندقلویی و حاملگی خارج رحمی بین دو گروه اختلافی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثربخشی یکسان Corifollitropin alfa با داروی قبلی، آن را می توان به عنوان جایگزین برای تحریک تخک گذاری در بیماران تحت درمان کمک باروری معرفی کرد.
    کلیدواژگان: بارداری، گنال اف، Corifollitropin alfa، r-FSH
  • محبوبه شاکری، سیما جعفری راد* صفحات 33-40
    مقدمه
    کمبود ویتامین D یکی از نگرانی های عمده ی تغذیه ای است و منجر به مشکلات چندی در برخی از گروه های جمعیتی می گردد.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه ی بین وضعیت ویتامین D مادر با افزایش وزن حاملگی، پارامترهای بیوشیمیایی مادر، نوع زایمان و شاخص های رشد نوزادان در هنگام تولد انجام گردید.
    موارد و روش ها
    یک مطالعه طولی بین ماه های مارس و ژوئن 2017 روی 82 مادر در شهر اهواز انجام شد. نمونه های خون هر مادر در میانه ی سه ماهه سوم به منظور تعیین شاخص های لیپیدی (کلسترول تام، تری گلیسیرید، لیپوپروتئین کلسترول با چگالی کم و لیپوپروتئین کلسترول با چگالی زیاد)، قند خون ناشتا و 25- هیدروکسی ویتامینD اخذ گردید. ارزیابی تن سنجی نوزادان با کمک کارت بهداشتی نوزادان در هنگام تولد صورت گرفت.
    نتایج
    میانگین سطح 25- هیدروکسی ویتامین D مادری nmol/L 22/52 بود. 7/33% مادران کمبود ویتامین D داشتند، 76/6% دارای ویتامین D ناکافی و 15/9% طبیعی بودند. میانگین وزن، قد و دور سر نوزاد مادرانی که در سهک سوم سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D قرار داشتند، به طور معنی داری بیشتر از سهک اول بود (به ترتیب 0/001p<، 0/004 p=و 0/001p<). سطح سرمی ویتامین D مادر دارای ارتباط معکوسی با قند خون ناشتا بود.
    نتیجه گیری
    سطح پایین ویتامین D سرم ممکن است منجر به پیامد حاملگی نامطلوب و زایمان نوزادان با رشد ناکافی در هنگام تولد گردد.
    کلیدواژگان: ویتامین D، بارداری، نوزاد، رشد، زایمان، گلوکز خون
  • مریم زمانی، رباب لطیف نژاد رودسری*، مریم مرادی، حبیباللهاسماعیلی صفحات 41-50
    مقدمه
    در دوره پس از زایمان بسیاری از زوجین کاهش رضایت مندی از رابطه جنسی را تجربه می کنند. رویکردهای مشاوره سلامت جنسی مختلفی برای زنان در دوره پس از زایمان جهت رفع نگرانی ها و مشکلات رایج جنسی طراحی شده است.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر "برنامه سلامت جنسی زنان در دوره ی پس از زایمان" بر رضایت جنسی زنان در دوره پس از زایمان انجام شد.
    موارد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی یک سو کور تصادفی در سال 1395 بر روی 75 زن 18 تا 35 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی مشهد با شکایت کاهش رضایت جنسی انجام شد. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، مقیاس استرس، اضطراب، افسردگی-21 و پرسشنامه رضایت جنسی لارسن انجام شد. گروه مداخله 4 جلسه مشاوره جنسی گروهی-زوجی بر اساس "برنامه سلامت جنسی زنان در دوره ی پس از زایمان" دریافت کردند. گروه کنترل تنها مراقبت های روتین را دریافت کردند.
    نتایج
    هر دو گروه مداخله و کنترل از نظر متغیرهای دموگرافیک همگن بودند. طبق آزمون من ویتنی نمره رضایت جنسی درگروه مداخله نسبت به گروه کنترل در 8 هفته پس از مداخله افزایش معناداری داشت (0/001>p). همچنین بر اساس آزمون ویلکاکسون، در گروه مداخله تفاوت آماری معنی داری در میانگین نمرات رضایت جنسی قبل و بعد از مداخله وجود داشت (0/001>p).
    نتیجه گیری
    "برنامه سلامت جنسی در دوره پس از زایمان" موجب افزایش رضایت جنسی شد. لذا این برنامه جهت ارتقای رضایت جنسی زنان در دوره پس از زایمان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: رضایت جنسی، مشاوره جنسی، سلامت جنسی، دوره پس از زایمان
  • نازیلا نجدی، فاطمه صافی، شهرزاد هاشمی دیزجی*، غزال صحراییان، یحیی ژند صفحات 51-56
    مقدمه
    در برخی از بیماران با سابقه خانوادگی بیماری وابسته به جنس، تشخیص جنسیت جنین در سه ماهه اول بارداری بسیار اهمیت دارد در بیماری های وابسته به جنس که در اثر موتاسیون در کرموزوم X تنها جنین های مذکر درگیر می شوند. همچنین هایپرپلازی مادرزادی آدرنال تنها جنین های مونث را متاثر می سازد، بنابراین تشخیص زود هنگام جنسیت جنین اهمیت پیدا می کند.
    هدف
    هدف تعیین دقت اندازه گیری AGD جنین به روش سونوگرافی در سه ماهه اول برای پیش بینی جنسیت جنین بود.
    موارد و روش ها
    316 در این مطالعه آینده نگر 316 زن با بارداری تک قلو در فاصله زمانی یک سال تحت سونوگرافی برای تعیین AGD و CRL قرار گرفتند، نتیجه حاصل با جنسیت قطعی جنین بعد از تولد مقایسه شد.
    نتایج
    316 زن ارزیابی شدند، بهتر Cutoff برای سن بارداری 11 هفته تا 11 هفته و 6 روز، 4/5 میلی متر، برای سن بارداری 12 هفته تا 12 هفته و 6 روز، 4/9 میلی متر و برای سن بارداری 13 هفته تا 13 هفته و 6 روز، 4/8 میلی متر بدست آمد.
    نتیجه گیری
    AGD به عنوان یک علامت سونوگرافیک جهت تعیین زود هنگام جنسیت جنین در سه ماهه اول به ویژه بعد از هفته 12 کمک کننده است.
    کلیدواژگان: اولتراسونوگرافی، جنسیت، مذکر، مونث، سه ماهه بارداری، اول
  • زینب حمزه گردشی، فرشته یزدانی*، فروزان الیاسی، محمود موسی زاده، سپیده پیوندی، کشور صمدایی گله کلایی، مریم شهیدی صفحات 57-66
    مقدمه
    ناباروری یکی از پر استرس ترین و بحرانی ترین حادثه در زندگی افراد نابارور است که استرس درک شده حاصل از آن می تواند بر روی ثبات زندگی فردی، خانوادگی، زناشویی اثر بگذارد.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تاثیر برنامه مشاوره ای توسط ماما بر میزان استرس درک شده زنان نابارور تحت درمان با روش های کمک باروری (IVF) انجام شد.
    موارد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده تعداد 50 نفر زن نابارور مراجعه کننده به مراکز درمان ناباروری شهر ساری در سال 95 انتخاب و به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. گروه مداخله شش جلسه مشاوره گروهی را دریفت کردند. در حالی که گروه کنترل فقط مراقبت روتین را دریافت کردند. استرس درک شده ناباروری با استفاده از پرسشنامه روا و پایای استرس ناباروری نیوتن ابتدا قبل از مداخله و سپس در روز برداشت تخمک، روز انتقال جنین و روز انجام آزمایش بارداری مورد سنجش قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد میانگین و انحراف معیار نمره استرس درک شده ناباروری قبل از مداخله در گروه کنترل 12/14±167/92 و در گروه مداخله 13/27±166/75 بوده است. میانگین استرس درک شده پس از مداخله در روز برداشت تخمک در گروه کنترل 19/37±177/12 و در گروه مداخله 13/88±115/75، در روز انتقال جنین در گروه کنترل 18/34±179/40 و در گروه مداخله 15/37±118/08 و در روز آزمایش بارداری در گروه کنترل 14/97±183/76 و گروه مداخله 16/24±120/50 بوده است. میانگین استرس درک شده ناباروری بعد از مداخله بین دو گروه از نظر آماری معنادار بوده است.
    نتیجه گیری
    مشاوره گروهی یکی از روش های موثر جهت کاهش استرس درک شده زنان تحت درمان با روش های کمک باروری می باشد.
    کلیدواژگان: ناباروری، مشاوره گروهی، استرس درک شده ناباروری
  • لیلی حفیظی، نیره قمیان* صفحات 67-70
    مقدمه
    رحم تک شاخ در 0/1% از جمعیت عمومی وجود دارد. این ناهنجاری مولرین، خطرات مامایی مهمی از جمله سقط جنین، زایمان زودرس و پارگی شاخ فرعی را به همراه دارد.
    مورد
     بیمار، یک خانم 24 ساله با سن حاملگی 12 هفته و با حاملگی اول دوقلو بود. یک قل در رحم تک شاخ و قل دوم در شاخ فرعی بدون ارتباط بود. شاخ فرعی دچار پارگی شده بود. در لاپاروتومی اورژانس، شاخ فرعی و لوله فالوپ حذف شد. حاملگی در رحم تک شاخ ادامه یافت و در هفته 38 بارداری به علت پارگی زودرس پرده ها سزارین انجام شد و یک جنین طبیعی متولد شد.
    نتیجه گیری
    حاملگی دوقلو در رحم تک شاخ و شاخ فرعی یک وضعیت نادر است که خطر زیادی را برای مادر به همراه دارد. برای جلوگیری از مرگ و میر مادران، نیاز به افزایش آگاهی در مورد این بیماری نادر ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: بارداری، رحم، ناهنجاری مجرای مولرین
|
  • Yousef Veisani, Ensiyeh Jenabi, Ali Delpisheh, Salman Khazaei* Pages 1-10
    Background
    The etiological nature of preeclampsia is heterogeneous. The use of biomarkers indices in early pregnancy helps to have appropriate stratification of pregnancies into high- and low risk for the purpose of choosing timely interventions.
    Objective
    The aim of this systematic review was to determine the pathogenic role of soluble soluble fms-like tyrosine kinase-1 (sFlt-1) and placental growth factor (PlGF) inthe prediction of preeclampsia in women.
    Materials and Methods
    We performed a systematic search of the international databases including PubMed, Scopus, and Web of Science until August 2017. The quality of included studies was assessed using the Newcastle-Ottawa Scale. The primary outcome in this review was preeclampsia. The statistical heterogeneity was assessed using the X2 test and quantified by I2. Pooled effects size was obtained by random effects model. Subgroup  analyses were also carried out.
    Results
    Totally, 284 records were identified in the initial search and 15 records were finally included in the meta-analysis. The pooled odds ratios (ORs) for the association between the high level of sFlt-1 and low level of PlGF and subsequent development of preeclampsia among women were 5.20 (95% CI: 1.24–9.16) and 2.53 (95% CI: 1.33–3.75), respectively. The mean difference for sFlt-1 and PlGF in women with preeclampsia compared to controls was 1.15 (95% CI: 0.43–1.86) and –0.94 (95% CI: –1.37–0.52),respectively.
    Conclusion
    According to the results from this meta-analysis, increased levels of sFlt-1 and reduced levels of PlGF predict the subsequent development of preeclampsia.
    Keywords: Angiogenic factors, Preeclampsia, sFLT-1, PlGF
  • Samira Rajaei, Alireza Alihemmati, Ali Abedelahi* Pages 11-22
    Background
    Oxidative stress is the most frequent cause of female infertility disorders including polycystic ovary syndrome (PCOS). Genistein as a major component of soybean isoflavone scavenges free radicals by antioxidant activities.
    Objective
    The present study examines the antioxidant effects of genistein on ovarian tissue following experimental PCOS in rats.
    Materials and Methods
    Twenty female Wistar rat were randomly divided into the following groups (n=5 each group): (I) control group (no treatment); (II) induced PCOS (injection of estradiol valerate); (III) genistein-treated non-PCOS (received genistein); and (IV) genistein-treated PCOS groups. The weight of rats were measured and the blood samples collected and centrifuged. The oxidant and antioxidant activity of plasma and ovaries were measured. All rats were sacrificed under anesthesia, and ovaries were collected and weighted. Histological examination and follicular quality were assessed by staining.
    Results
    In histological observation, the induced PCOS rats displayed more number of atretic follicles and the follicular quality in genistein-treated rats was similar to the control groups. The plasma and ovaries malondialdehyde levels significantly increased in PCOS rats (p < 0.001), while the total antioxidant capacity levels, glutathione peroxidase, and superoxide dismutase activities significantly decreased (p < 0.001). The plasma and ovary  malondialdehyde levels significantly decreased in PCOS rats that were treated with genistein (p < 0.001) and the total antioxidant capacity (p < 0.05), glutathione peroxidase, and superoxide dismutase activities significantly increased (p < 0.001).
    Conclusion
    Treatment with genistein preserved follicular quality by increasing antioxidant activities and scavenging oxidant levels in PCOS rats.
    Keywords: Genistein, Antioxidant, Ovary, Polycystic, Follicle, Rats
  • Ziba Zahiri Sorouri, Davoud Pourmarzi, Niloufar Safar Khah* Pages 23-32
    Background
    The current treatment regimen for ovarian stimulation in Intracytoplasmic sperm injection (ICSI) patients is daily injections of Gonadotropins. Recombinant DNA technologies have produced a new recombinant molecule that is a long-acting Follicle Stimulating Hormone (FSH), named corifollitropin alfa. A single injection of long-acting FSH can replace seven daily FSH injections during the first week of controlled ovarian stimulation (COS) and can make assisted reproduction more patients-friendly. There is limited data with different results in this area.
    Objective
    To compare the effectiveness of long-acting FSH vs. daily r-FSH in terms of  pregnancy and safety outcomes in women undergoing ICSI cycles.
    Materials and Methods
    In this clinical trial study, 109 women who were the candidates  for ICSI at azzahra hospital were divided in two groups. The first group received 150 units of daily Gonal-f from second or third day of menstruation. The second group received a 150IU corifollitropin alfa on the second or third day of mensuration, and the treatment continued from day eighth of stimulation with Gonal-f based on the ultrasound finding. Both the groups received GnRH antagonist from fifth day of stimulation. Two groups were compared in terms of number of dominantfollicles, number of oocytes, stimulation duration, total number of embryos, number of transferred embryos, and success rate of pregnancy.
    Results
    No significant difference was found between the two groups in terms of stimulation duration, number of follicles, number of oocytes, total number of embryos, and number of transferred embryos. Moreover, pregnancy outcomes including chemical pregnancy rate (positive pregnancy test), clinical pregnancy rate (detection of fetal heart), the rate of ovarian hyper-stimulation syndrome, multiple-pregnancy, ectopic pregnancy, and miscarriage didn’t have a significant difference between the two groups.
    Conclusion
    As corifollitropin alfa was as effective as r-FSH, it could be used as an alternative to ovulation stimulation method in patients undergoing ICSI.
    Keywords: Corifollitropin alfa, Gonal-F, Pregnancies, r-FSH
  • Mahboobeh Shakeri, Sima Jafarirad* Pages 33-40
    Background
    Vitamin D deficiency is a common nutritional concern and leads to several problems among some population groups.
    Objective
    The aim of the current study was to evaluate the relationship between maternal vitamin D status and gestational weight gain, maternal biochemical parameters, mode of delivery, and infants’ growth indices at birth.
    Materials and Methods
    A longitudinal study between March and June 2017 was carried on 82 mothers in Ahvaz. Blood samples of each mother were obtained at the mean of the third trimester to assay lipid indices (total cholesterol, triglycerides, lowdensity lipoprotein, and high-density lipoprotein cholesterol), fasting blood sugar, and 25-hydroxy vitamin D. Anthropometric assessment of newborns was recorded from neonatal health card at birth.
    Results
    Mean maternal 25-hydroxy vitamin D level was 22.52 nmol/L; 7.33% of mothers had vitamin D deficiency, 76.6% had vitamin D insufficiency, and 15.9% were normal. The mean neonate birth weight, length, and head circumference of mothers who were  on the third tercile of 25-hydroxy vitamin D serum level was significantly higher than  those in the first tercile (p < 0.001, p = 0.004 and p < 0.001, respectively). Maternal vitamin D serum level had an adverse relationship with fasting blood sugar.
    Conclusion
    Low levels of serum vitamin D may cause adverse pregnancy outcomes and delivery of infants with insufficient growth at birth.
    Keywords: Vitamin D, Pregnancy, Infant, Growth, Delivery, Blood glucose
  • Maryam Zamani, Robab Latifnejad Roudsari*, Maryam Moradi, Habibollah Esmaily Pages 41-50
    Background
    Many couples experience decreasing sexual satisfaction in postpartum period. Various sexual health counseling approaches have been designed for postpartum women to address their common sexual concerns and problems.
    Objective
    This study aimed to investigate the effectiveness of Women’s Postpartum Sexual Health Program (WPSHP) on women’s sexual satisfaction in postpartum period.
    Materials and Methods
    The study was a single blind randomized clinical trial on 75 postpartum women aged 18–35 yr with low sexual satisfaction who attended urban health-care centres in Mashhad, Iran in 2016. Data were collected using a demographic questionnaire, the Depression Anxiety Stress Scales-21, and the Larson Sexual Satisfaction Questionnaire. The intervention group received counselling based on the WPSHP, a four-session, group- and couples-based program. The control group  just received postpartum routine care.
    Results
    Both the intervention and control groups were homogeneous for demographic variables. According to the Mann-Whitney test, sexual satisfaction score in the  intervention group was significantly higher than the control group 8 weeks after the intervention (p < 0.001). According to the Wilcoxon test, there was a significant difference in the mean score of sexual satisfaction before and after intervention in the intervention group (p < 0.001).
    Conclusion
    WPSHP caused higher levels of sexual satisfaction. It is therefore recommended to use this program in women during the postpartum period to promote their sexual satisfaction.
    Keywords: Sexual satisfaction, Sexual counseling, Sexual health, Postpartum
  • Nazila Najdi, Fatemeh Safi, Shahrzad HashemiDizaji*, Ghazal Sahraian, Yahya Jand Pages 51-56
    Background
    In some patients with a family history of the gender-linked disease, determination of the fetal gender in the first trimester of pregnancy is of importance. In X-linked recessive inherited diseases, only the male embryos are involved, while in some conditions, such as congenital adrenal hyperplasia, female embryos are affected; hence early determination of fetal gender is important.
    Objective
    The aim of the current study was to predict the gender of the fetus based on the accurate measurement of the fetal anogenital distance (AGD) by ultrasound in the first trimester.
    Materials and Methods
    To determine the AGD and crown-rump length in this cross-sectional study, 316 women with singleton pregnancies were exposed to ultrasonography. The results were then compared with definitive gender of the embryos after birth.
    Results
    The best cut-off for 11 wk to 11 wk, 6 days of pregnancy was 4.5 mm, for 12 wk to 12 wk, 6 days was 4.9 mm, and for 13 wk to 13 wk, 6 days was 4.8 mm.
    Conclusion
    AGD is helpful as an ultrasonographic marker that can determine fetal gender in the first trimester, especially after 12 wks.
    Keywords: Sonography, Gender, Female, Male, Pregnancy, First trimester
  • Zeinab Hamzehgardeshi, Fereshteh Yazdani*, Forouzan Elyasi, Mahmood Moosazadeh, Sepideh Peyvandi, Keshvar Samadaee Gelehkolaee, Maryam Shahidi Pages 57-66
    Background
    One of the stressful and critical experiences that threat the individual, family, marital, and social stability is infertility.
    Objective
    To identify the effects of midwifery-led counselling programs on the perceived stress of the women undergoing assisted reproductive  treatment.
    Materials and Methods
    In this randomized clinical trial, 50 infertile women who underwent in vitro fertilization treatment for the first time were enrolled in two groups. The intervention group received six sessions of group counselling by M.Sc. midwifery of counseling student and the control group received only the routine care. All participants filled Newton’s standard questionnaire before and at the time of puncture, embryo transfer and the pregnancy test.
    Results
    The mean ± SD scores for the perceived infertility stress before the intervention in the control and the intervention groups were 167.92 ± 12.14 and 166.75 ± 13.27, respectively. The mean of perceived stress after intervention at the time of oocyte puncture in the control and case group were 177.12 ± 19.37 and 115.75 ± 13.88, at the time of embryo transfer were 179.40 ± 18.34 and 118.08 ± 15.37, and at the time of pregnancy test was 183.76 ± 14.97 and 120.50 ± 16.24, respectively. The perceived stress of infertility after intervention were statistically significant in the two group (p ≤ 0.001).
    Conclusion
    Group counselling is one of the effective methods for reducing the perceived stress in the women undergoing assisted reproductive treatment.
    Keywords: Infertility, Group counselling, Perceived infertility stress
  • Leili Hafizi, Nayereh Ghomian* Pages 67-70
    Background
    A unicornuate uterus is present in 0.1% of the general population. This müllerian anomaly carries significant obstetrical risk including abortion, preterm delivery, and rudimentary horn ruptures.
    Case
    The patient is a 24-yr-old primigravida with 12-wk gestational age and a twin pregnancy in the unicornuate uterus and non-communicating rudimentary horn. One fetus in the unicornuate uterus and other in the rudimentary horn that was ruptured. In urgent laparotomy rudimentary horn and fallopian tube excised. Pregnancy in theunicornuate uterus was continued and at 38-wk gestational age, cesarean section due to premature rupture of the membrane was performed and then normal fetus was delivered.
    Conclusion
    Twin pregnancy in a unicornuate uterus and rudimentary horn is a rare condition that carries a considerable risk to the mother. There is a need for increased awareness of this rare condition to prevent maternal morbidity and mortality.
    Keywords: Twin pregnancy, Uterus, Mullerian ducts