فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:12 Issue: 2, Feb 2014

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:12 Issue: 2, Feb 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/12/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصیل
  • *Fadlalla Elfateh، Ruixue Wang، Zhihong Zhang، Yuting Jiang، Shuang Chen، Ruizhi Liu صفحات 95-102
    مقدمه
    طیف گسترده ای از بیماری ها شامل مشکلات ژنتیکی تا مشکلات آمیزشی می تواند بر باروری مردان موثر باشد. در این رابطه عوامل ژنتیکی به-عنوان شایع ترین عوامل مطرح شده در 15-10% علل ناباروری مردان دخالت دارند.
    هدف
    هدف از انجام مطالعه بررسی تاثیر ناهنجاری های ژنتیکی بر روی کیفیت منی و سطح هورمون های تولیدمثلی در مردان نابارور شمال چین بود.
    مواد و روش ها
    2034 مرد نابارور شامل 691 بیمار با پارامترهای غیرطبیعی اسپرم به صورت گذشته نگر بررسی شدند. آزمایش منی بر طبق راهنمای WHO انجام شد. ریزحذف های کروموزوم y بوسیله PCR بررسی شدند. آنالیز کروموزومی به وسیله G-banding انجام شد.
    نتایج
    شیوع کاریوتیپ غیرطبیعی در بیماران با اسپرم غیرطبیعی 12/01% بود (83/691). شایع ترین این اختلالات سندروم کلین فیلتر 73/35% بود (31/83). همچنین حجم بیضه ها و میزان تستوسترون و نسبت تستوسترون به LH در بیماران با ریزحذف های کروموزوم y به طور معنی داری کمتر از مردان بارور بود. به علاوه میزان FSH و LH به طور معنی داری در بیماران با ریزحذف کروموزوم y بالاتر از مردان بارور بود. ناهنجاری های ترانسلوکاسیون اثر خفیفی بر حرکت اسپرم داشت.
    نتیجه گیری
    ریزحذف های کروموزوم y و اختلالات کروموزوم های جنسی به خصوص سندروم کلین فیلتر (47,XXY) اثرات مخرب شدیدی بر روی میزان طبیعی حجم بیضه و تعداد اسپرم دارد در حالی که اختلالات ترانسلوکاسیون می تواند اثرات مخربی بر حرکت اسپرم داشته باشد.
    کلیدواژگان: ناهنجاری کروموزومی، ناباروری مردان، کیفیت منی، میکرودلیشن کروموزوم y
  • حامد فنایی*، سمیرا خیاط، ایمان حلوایی، وحید رمضانی، یاسر عزیزی، امیر کساییان، جلال مردانه، محمدرضا پرویزی، مریم اکرمی صفحات 103-110
    مقدمه
    استرس اکسیداتیو در نمونه های منی اسپرم تراتو منجر به کسب نتایج ضعیف توسط روش های کمک باروری می شود. در میان آنتی اکسیدان ها، اسید آسکوربیک خنثی کننده طبیعی رادیکال های آزاد است و با حضور خود نیز به مکانیسم های دیگر درگیر در کاهش فرآیندهای متعدد مخرب رادیکال های آزاد کمک می کند.
    هدف
    هدف اصلی از انجام این مطالعه ارزیابی اثرات محافظتی اضافه کردن اسید آسکوربیک بر نتایج کشت برون تنی نمونه های اسپرم تراتو بود.
    مواد و روش ها
    نمونه های منی حاوی اسپرم های تراتو از 15 نفر داوطلب تهیه، پردازش و سانتریفیوژ شدند و در دمای 37 درجه سلسیوس تا جهت شناور شدن اسپرم ها انکوبه شدند. اسپرم شناور به چهار گروه تقسیم و به مدت یک ساعت در انکوباتور تحت شرایط مختلف انکوبه گردید: گروه کنترل، گروه 10 میکرومول A23187، گروه 600 میکرومول اسید آسکوربیک و گروه 10 میکرومول A23187 + 600 میکرومول اسید آسکوربیک. پس از انکوباسیون تحرک، قابلیت بقاء، واکنش آکروزومی، آسیب DNA اسپرم و سطوح مالون دی آلدئید ارزیابی شدند.
    نتایج
    نتایج ما نشان داد پس از یک ساعت انکوباسیون اسید آسکوربیک به طور معنی داری سطح مالون دی آلدئید را در گروه اسید آسکوربیک (nmol/ml 1.4±0.11) در مقایسه با گروه کنترل (nmol/ml1.58±0.13) (p<0.001) کاهش داد. در انتهای انکوباسیون حرک پیشرونده و قابلیت بقاء در گروه اسید آسکوربیک(به ترتیب 64.5±8.8% و 80.3±6.4%) به طور معنی داری (به ترتیب 0/05>p و 0/001>p) بیشتر از گروه کنترل (به ترتیب %54.5±6.8 و %70.9±7.3) بود. A23187 به طور معنی داری (0/001
    نتیجه گیری
    افزودن اسید آسکوربیک به نمونه های منی حاوی اسپرم های تراتو حین آماده کردن اسپرم جهت استفاده در روش های کمک باروری می تواند منجر به حفاظت سلول های اسپرم در برابر استرس اکسیداتیو شود و احتمالا منجر به بهبود نتایج درمان این بیماران گردد.
    کلیدواژگان: اسید آسکوربیک، اسپرم تراتو، واکنش آکروزومی، قطعه قطعه شدن DNA
  • محمدحسین رازی، فرشته محسنی*، راضیه دهقانی فیروزآبادی، سیما جنتی، ناهید یاری، سحابه اعتباری صفحات 111-116
    مقدمه
    براساس تئوری دو سلول دو گونادوتروپین، در فولیکول FSH (هورمون محرک فولیکولی) و LH (هورمون لوتئینیزه کننده) اثرات اصلی خود بر سلول های گرانولوزا و تکا اعمال می کنند. LH برای تولید آندروژن ضروری است. آندروژن ها برای تولید استرادیول به وسیله سلول های گرانولوزا استفاده می شود. سرکوب عمیق LH در برخی بیماران نرموگنادوتروپیک می تواند باعث اثرات مضر متعدد شود.
    هدف
    هدف اصلی این مطالعه این می باشد که زنان با پاسخ تخمدانی نرمال که تحت تحریک تخمدانی کنترل شده جهت IVF یا ICSI قرار گرفته اند ممکن است از تجویز rLH سود ببرند.
    مواد و روش ها
    40 بیمار که کاندید درمان ART (روش های کمک باروری) بودند به صورت تصادفی انتخاب شدند. در همه بیماران پروتکل لوتئال طولانی اثر برای القا تخمک گذاری استفاده شد. بیماران به صورت تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. گروه 1 (تعداد 20) با پروتکل طولانی الاثر استاندارد (اگونیست GnRH) و rFSH به تنهایی، گروه 2(تعداد 20) با با پروتکل طولانی الاثر استاندارد (اگونیست GnRH) و rFSH و rLH درمان شدند. نتایج از نظر آماری در دو گروه آنالیز و مقایسه شد.
    نتایج
    تعداد اووسیت های بدست آمده، اووسیت های بالغ، جنین های تقسیم شده، جنین های انتقال یافته، سطوح استرادیول در روز تجویز hCG (هورمون گونادوتروپین جفتی)، میزان لانه گزینی و بارداری کلینیکی در گروه 2 بالاتر بود اما از نظر آماری معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    تجویز rLH در اواخر فاز فولیکولی اثر مفیدی بر پیامد بارداری در زنان جوان با میانگین سنی 31 سال نداشت. احتمالا استفاده از حجم نمونه بزرگتر جهت بررسی دقیق تر اثرات تجویز rLH ضروری است. همچنین ممکن است که rLH در بیماران مسن تر مفید باشد.
    کلیدواژگان: روش های کمک باروری، تحریک تخمدانی، تحریک گونادوتروپین ها
  • لیلی مصلی نژاد، نحله پرندآور، مرتضی غلامی، سارا عبداللهی فرد صفحات 117-124
    مقدمه
    درمان های کمک باروری امید به باروری را برای زنان نابارور فراهم نموده است اما همیشه این امید به واقعیت مبدل نمی شود.
    هدف
    هدف اصلی این تحقیق بررسی تجربیات زنده زنان نابارور دارای شکست درمان های ناباروری از عوامل افزایش دهنده و کاهنده امید می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک تحقیق کیفی (با رویکرد پدیدار شناسی) است. 23 نفر که سابقه شکست در درمان های ناباروری داشتند و در سال 1392جهت درمان به متخصص زنان (مرکز ناباروری دکتر راسخ) مراجعه کرده بودند در این تحقیق مشارکت داشتند. داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری و آنالیز داده ها از طریق راهبرد تفسیر داده ها در رویکرد پدیدارشناسی و از طریق متد هفت بخشی کلایزری انجام گردید.
    نتایج
    از مجموع 96 کد جمع آوری شده، داده ها در دو بخش عمده طبقه بندی شد که فاکتورهای کاهنده و افزایش دهنده امید در درمان های باروری را شامل میشد. فاکتورهای افزایش دهنده امید مشتمل بر منابع مذهبی، تعامل و حمایت خانواده، و اطلاع رسانی از طریق رسانه ها و فاکتورهای کاهنده را طبیعت درمان و ذهن منفی نگر به خود اختصاص میداد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که امید به درمان های کمک باروری به فاکتورهای متعددی وابسته است که امید به درمان های باروری را در زوجین نابارور تغییر می دهد. بنابراین در مشاوره این زنان می بایست هر دو عوامل و فاکتورهای مثبت و منفی را مد نظر قرار داد، میزان پاسخ به درمان را بررسی نمود وحمایت مناسبی در تعریف شکست از ایشان به عمل آورد.
    کلیدواژگان: درمان های کمک باروری، ناباروری، امید، تحقیق کیفی، مطالعه پدیدار شناسی
  • زهرا شایان، سید محمدتقی آیت اللهی، نجف زارع*، فریبا مرادی صفحات 125-130
    مقدمه
    در سال های اخیر، مطالعه فواصل تولد یکی از مهم ترین تعیین کننده های سطوح باروری در جوامع بوده که با میزان باروری و رشد جمعیت ارتباط دارد.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه در ابتدا به کاربردن تحلیل بقاء برای مدل بندی فاصله اولین تولد و سپس تعیین فاکتورهای موثر بر این فاصله است.
    مواد و روش ها
    در یک نمونه گیری چندمرحله ای تاریخچه باروری 858 زن در نواحی روستایی شهرستان شیراز در سال 1387 جمع آوری گردید. با استفاده از مدل رگرسیونی کاکس و روش های پارامتری، فاکتورهای موثر بر فاصله اولین تولد مورد بررسی قرار گرفت. باقی مانده های کاکس- اسنل، آماره نسبت درست نمایی و معیار اطلاع آکائیک برای ارزیابی بهترین برازش مدل پارامتری به داده ها بکار گرفته شد.
    نتایج
    در بین متغیرهای توضیحی، سن ازدواج، سطح سواد زنان و وضعیت قاعدگی بیشترین اثرات معنی دار (0/01>p) بر طول مدت فاصله تولد بعد از ازدواج داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مدل های پارامتری مناسب، ابزار سودمندی برای مدل بندی فاصله اولین تولد می باشد؛ واقعیتی که در تحقیقات کمتر به آن توجه شده است.
    کلیدواژگان: فاصله اولین تولد، تحلیل بقاء، مدل های پارامتری
  • سیده بتول حسن پور ازغدی، معصومه سیمبر*، ابوعلی ودادهیر صفحات 131-138
    مقدمه
    ناباروری یک رویداد مهم زندگی است که مشکلات روانی و اجتماعی به همراه دارد. نوع و میزان مشکلات آن در بستر فرهنگی- اجتماعی مناطق مختلف جغرافیایی و جنس افراد مبتلا متفاوت است.
    هدف
    هدف این مطالعه کیفی تعیین پیامدهای روانی ناباروری در زنان نابارور ایرانی در جستجوی درمان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی کیفی با استفاده از روش آنالیز محتوا با 25 زن با ناباروری اولیه و ثانویه که هیچ فرزند زنده ای نداشتند، انجام شد. مشار کت کنندگان از یک مرکز بزرگ تحقیقات بهداشت باروری شهر تهران به صورت مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع انتخاب شدند. داده ها با استفاده از 32 مصاحبه ی نیم ساختار یافته جمع آوری و به روش آنالیز محتوای قراردادی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    شامل 4 تم اصلی1- واکنش های شناختی ناباروری (مشغولیت ذهنی؛ آشفتگی روانی) 2- واکنش های شناختی سیر درمان (آشفتگی روانی؛ سخت بودن کنترل بر خود در برخی شرایط؛ کاهش اعتماد به نفس؛ احساس ناکامی) 3- واکنش های عاطفی- هیجانی ناباروری (ترس، اضطراب و نگرانی؛ احساس تنهایی و گناه؛ غم و اندوه و افسردگی؛ حسرت) 4- واکنش های عاطفی- هیجانی سیر درمان (ترس، اضطراب و نگرانی؛ خستگی و درماندگی؛ غم و اندوه و افسردگی؛ ناامیدی) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد زنان نابارور در جستجوی درمان با مشکلات روانی- عاطفی متعددی مواجه می شوند که که تاثیرات مخربی بر رفاه روانی افراد نابارور و زوجین دارد. ولی در اغلب موارد به نازایی به عنوان یک مشکل پزشکی نگریسته می شود و به ابعاد روانی- عاطفی، اجتماعی و فرهنگی آن توجه کمتری می شود.
    کلیدواژگان: نازایی، پیامدها، روانی، درمان، جستجو، مطالعه کیفی
  • محمد ابراهیم بیکی، سیدمحسن میراسماعیلی، مجید پورانتظاری، اسماعیل امرایی، وحید یوسفی، حمیدرضا سپنانی، علیرضا طالبی*، مرتضی انوری، محمد فضیلتی، علی اصغر فلاح، عصمت منگلی صفحات 139-144
    مقدمه
    امروزه نانوذرات به طور وسیعی در اغلب صنایع به کار گرفته می شوند. جهت تعیین اثرات مخرب احتمالی نانوذرات نقره بر تولید مثل انسان، مطالعات زیادی آغاز گردیده اند. به هر حال اطلاعات موجود مبنی بر تاثیرات نانوذرات بر پارامترهای اسپرم و سایر معیارهای تولیدمثلی ناکافی بوده و مورد توافق نمی باشند.
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات مضر نانوذرات نقره بر پارامترهای اسپرم، تعداد سلول های لایدیگ و میزان هورمون های جنسی در موش صحرایی به عنوان یک مدل تجربی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 75 سر موش صحرایی ویستار نابالغ را به 5 گروه (1 گروه کنترل و 4 گروه تجربی) تقسیم نمودیم. گروه های تجربی به ترتیب غلظت های 25، 50، 100 و200 میلی گرم بر کیلوگرم نانوذرات نقره را به طور روزانه دریافت کردند. بعد از 45 روز (تقریبا یک دوره اسپرماتوژنز در موش صحرایی) نمونه خون جهت بررسی سطح هورمون های جنسی LH، FSH و تستوسترون از حیوانات گرفته شد. سپس اپیدیدیم و بیضه هر حیوان جهت بررسی پارامترهای اسپرم و تعداد سلول های لایدیگ جدا گردید.
    نتایج
    نتایج مطالعه کاهش معنی داری را در تعداد سلول های لایدیگ در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل نشان داد. علاوه بر این کاهش معنی داری در سطح تستوسترون و افزایش معنی داری در سطح هورمون LH در گروه های تجربی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده گردید که متناسب با دز مصرف نانوذرات نقره بود. در سطح هورمون FSH بین گروه های مختلف تفاوتی مشاهده نشد. در ارتباط با پارامترهای اسپرم، کاهش معنی داری در تحرک و مورفولوژی طبیعی اسپرم در گروه های تجربی در مقایسه با گروه کنترل دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که نانوذرات نقره علاوه بر اختلال در سطح هورمون های جنسی، قادر هستند که بر تعداد سلول های لایدیگ و پارامترهای اسپرم نیز اثر بگذارند. قابل ذکر است که اثرات نانوذرات نقره بر پارامترهای تولیدمثلی مذکر وابسته به دز می باشد.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، پارامتر های اسپرم، هورمون های جنسی، سلول های لیدیگ
  • مقاله کوتاه
  • روشن نیکبخت، مهین طاهری مقدم*، هما قانعی صفحات 145-150
    مقدمه
    از آنجاییکه زایمان پیش از موعد می تواند منجر به مرگ و میر و بیماری در نوزادان گردد، لذا به نظر می رسد که استفاده از توکولیتیک ها در درمان آن ضروری باشد.
    هدف
    در این مطالعه میزان اثربخشی و عوارض جانبی نیفدیپین و سولفات منیزیم در درمان زایمان پیش از موعد بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه به 100 خانم باردار با تشخیص زایمان پیش از موعد، به طور تصادفی داروی نیفدیپیین (50 نفر) و سولفات منیزیم (50 نفر) داده شد. بیماران قبل از مصرف توکولیتیک هیچگونه داروی مسکن استفاده ننمودند. همچنین در حین مطالعه اگر بیماری انقباضات رحمی اش ادامه داشت درمان قطع و از سایر داروهای توکولیتیکی استفاده می شد. متغیرهای اندازه گیری شده عبارت از میزان تاخیر در زایمان، میزان موفقییت داروها و اثرات جانبی آن ها می باشد.
    نتایج
    هر دو دارو تاثیر یکسانی در جلوگیری از زایمان پیش از موعد و تاخیر در آن داشتند (نسبت 56% به 64% در نیفیدپین و سولفات منیزیم) و اختلاف معنی داری در دو گروه مشاهده نشد. همچنین از نظر خصوصیات مادری نیز بین دو گروه اختلاف معنی داری وجود نداشت. میزان کلی موفقیت و عوارض جانبی نیز در هر دو گروه مشابه بود. 6% از گروه نیفدپین و 2% در گروه سولفات منیزیم احتیاج به قطع درمان ناشی از علائم شدید حاصل از دارو داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به مشابهت اثربخشی و عوارض جانبی دو داروی نیفدیپین و سولفات منیزیم، مصرف خوراکی نیفدپین می تواند جایگزین مناسبی برای درمان زایمان پیش از موعد باشد.
    کلیدواژگان: نیفدیپین، سولفات منیزیم، زایمان پیش از موعد
  • مسعود حبیبی، علیرضا بهرامی، افسانه مرتضی، محمدعلی صدیقی گیلانی، غلامرضا حسن زاده، محسن قدمی، حمید چوبینه* صفحات 151-154
    مقدمه
    سیتومگالو ویروس یک بیماری عفونی در انسان می باشد. مطالعات اخیر نقش این بیماری عفونی را در ناباروری مردان نشان داده است.
    هدف
    در این مطالعه هدف ما نشان دادن نقش عفونت سیتومگال در مردان نابارور با عوامل نامشخص می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ما یک مطالعه شاهد- موردی بوده است. از سرولوژی 200 مرد مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه 154 نفر نابارور و 46 نفر غیرنابارور تشخیص داده شدند. از این افراد اسپرم- ادرار و خون گرفته شد. وجود سیتومگالوویروس در نمونه های بیماران از طریق PCR مشخص گردید.
    نتایج
    154نفر نابارور و 46 نفر غیر نابارور در مطالعه حضور داشتند. عفونت سیتومگال در 25 نفر از کل افراد مشاهده گردید.حرکت- تعداد و مرفولوژی اسپرم در گروه کنترل بیشتر و بهتر از افراد نابارور بود. ولی تفاوت معنی داری بین آنهایی که عفونت سیتومگال داشتند با آن هایی که نداشتند دیده نشد (هم در گروه کنترل و هم در گروه بیمار). مرفولوژی اسپرم ارتباط منفی با مصرف سیگار داشت (r=-0.15; p<0.03). علیرغم اینکه عفونت سیتومگال در بیماران نابارور بیشتر بود (5 نفر از 46 نفرشاهد در مقابل 20 نفر از 154 بیمار) ولی از جهت آماری تفاوت معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    عفونت سیتومگال نقش قابل توجهی در ناباروری مردان نشان نداد. بر اساس مطالعات قبل می توان فرض کرد که عفونت سیتومگالی یکی از عوامل مهم ناباروری مردان می باشد ودرمان آن می تواند به پیشرفت کیفیت اسپرم کمک کند. هرچند که این مورد در مطالعه ما تایید نگردید.
    کلیدواژگان: ناباروری مردان، عفونت سیتو مگالوویروس
  • گزارش مورد
  • مهری جمیلیان* صفحات 155-158
    مقدمه
    شیوع حاملگی خارج ازرحم بین 2-5/1% متغیر می باشد. حاملگی خارج از رحم دوطرفه بسیار نادر می باشد وممکن است یک در 200000 بارداری اتفاق بیفتد.
    مورد: این گزارش در مورد یک خانم 25 ساله ای می باشد که به علت نازایی اولیه ناشی از فاکتور لوله ای به روش تزریق اسپرم داخل رحمی حامله شده است. سی روز پس از این اقدام، به علت دردلگن وخونریزی واژینال مراجعه می نماید. سونوگرافی لگن، رحم خالی، توده درآدنکس ها، با مایع در بن بست دوگلاس گزارش کرد. بیمار تحت جراحی لاپاراتومی اورژانس قرار گرفت وسالپنژکتومی چپ وسالپنگوستومی راست انجام شد.
    نتیجه گیری
    این مورد پیشنهاد می کند در موارد نازایی وحاملگی خارج رحمی بایستی به طور دقیق با آزمایش بارداری سرمی و سونوگرافی ترانس واژینال احتمال حاملگی خارج از رحم دو طرفه رادر نظر داشت ودر حین لاپاراتومی، هر دو آدنکس را از جهت احتمال حاملگی خارج از رحم بررسی کرد تا بتوان موربیدیتی ومورتالیتی را در این مواردکاهش داد.
    کلیدواژگان: حاملگی خارج از رحم، دوطرفه، تزریق اسپرم داخل رحمی
|
  • Fadlalla Elfateh, Ruixue Wang, Zhihong Zhang, Yuting Jiang, Shuang Chen, Ruizhi Liu* Pages 95-102
    Background
    Wide range of disorders ranging from genetic disorders to coitaldifficulties can influence male fertility. In this regard, genetic factors are highlightedas the most frequent, contributed to 10-15%, of male infertility causes.
    Objective
    To investigate the influence of genetic abnormalities on semen quality and reproductive hormone levels of infertile men from Northeast China.
    Materials And Methods
    2034 infertile men including 691 patients with abnormal sperm parameters were investigated retrospectively. Semen analysis was performed according to the World Health Organization guidelines. Y chromosome micro deletions were detected by polymerase chain reaction assays. Chromosome analysis was performed using G-banding.
    Results
    The incidence of abnormal chromosomal karyotype in the patients with abnormal sperm parameters was 12.01% (83/691). The most frequent cause was Klinefelter''s syndrome 37.35% (31/83). As the same as chromosomal abnormalities group, the volumes of testes (p=0.000 and 0.000, respectively) and the levels of testosterone (T) (p=0.000), and testosterone/ luteinizing hormone (T/LH) (p=0.000) of patients with Y chromosome micro deletions were significantly lower than those of fertile group. In addition, the levels of follicle-stimulating hormone (FSH) (p=0.000), and luteinizing hormone (LH) (p=0.000) were significantly higher in patients with Y chromosome micro deletions than those in the fertile group. Translocation abnormalities displayed slight effect on sperm motility.
    Conclusion
    Y chromosome micro deletions and sex chromosome disorders particularly Klinefelter’s (47, XXY), have severe adverse influence on normal hormone levels, testicular volume and sperm count, whereas translocation abnormalities may inversely correlate with sperm motility
    Keywords: Chromosomal abnormalities, Male infertility, Semen quality, Y, chromosome microdeletions. Introduction
  • Hamed Fanaei*, Samira Khayat, Iman Halvaei, Vahid Ramezani, Yaser Azizi, Amir Kasaeian, Jalal Mardaneh, Mohammad Reza Parvizi, Maryam Akrami Pages 103-110
    Background
    Oxidative stress in teratozoospermic semen samples caused poorassisted reproductive techniques (ART) outcomes. Among antioxidants, ascorbicacid is a naturally occurring free radical scavenger and as such its presence assistsvarious other mechanisms in decreasing numerous disruptive free radical processes.
    Objective
    The main goal of this study was to evaluate potential protective effects of ascorbic acid supplementation during in vitro culture of teratozoospermic specimens.
    Materials And Methods
    Teratozoospermic semen samples that collected from 15 volunteers were processed, centrifuged and incubated at 37PoPC until sperm swimmed-up. Supernatant was divided into four groups and incubated at 37PoPC for one hour under different experimental conditions: Control, 10 μm A23187, 600μm ascorbic acid and 10 μm A23187+600 μm ascorbic acid. After incubation sperm motility, viability, acrosome reaction, DNA damage and malondialdehyde levels were evaluated.
    Results
    Our results indicated that after one hour incubation, ascorbic acid significantly reduced malondialdehyde level in ascorbic acid group (1.4±0.11 nmol/ml) compared to control group (1.58±0.13 nmol/ml) (p<0.001). At the end of incubation, progressive motility and viability in ascorbic acid group (64.5±8.8% and 80.3±6.4%, respectively) were significantly (p<0.05 and p<0.001, respectively) higher than the control group (54.5±6.8% and 70.9±7.3%, respectively). A23187 significantly (p<0.0001) increased acrosome reaction in A23187 group (37.3±5.6%) compared to control group (8.5±3.2%) and this effect of A23187 attenuated by ascorbic acid in ascorbic acid+A23187 group (17.2±4.4%). DNA fragmentation in ascorbic acid group (20±4.1%) was significantly (p<0.001) lower than controls (28.9±4.6%).
    Conclusion
    In vitro ascorbic acid supplementation during teratozoospermic semenprocessing for ART could protect teratozoospermic specimens against oxidativestress, and it could improve ART outcome.
    Keywords: Ascorbic acid, Teratozoospermic sperm, Acrosome reaction, DNA fragmentation, Oxidative stress
  • Mohammad Hossein Razi, Fereshteh Mohseni, Razieh Dehghani Firouzabadi, Sima Janati, Nahid Yari, Sahabeh Etebary Pages 111-116
    Background
    Based on classical two-cell, two-gonadotropin theory, in the follicle, follicle-stimulating hormone (FSH) and luteinizing hormone (LH) put on their main effects on the granulosa and theca cells. LH is essential for androgens production. Androgens are used for estradiol production by granulosa cells. Profound suppression of LH concentrations in some normogonadotropic patients can cause several adverse effects.
    Objective
    The main clinical purpose of this study was that normoresponder women treated with controlled ovarian super ovulation for IVF or ICSI may benefit from co-administration of rLH.
    Materials And Methods
    40 patients who were candidates for assisted reproductive technology (ART) were randomly selected. In all patients long luteal protocol was used for ovulation induction. Patients were randomly divided into two groups: Group 1 (n=20) with standard long protocol (GnRH agonist) and r-FSH alone, Group 2 (n=20) with standard long protocol (GnRH agonist) and r-FSH with r-LH. Results were statistically analyzed and compared in two groups.
    Results
    The number of retrieved oocytes, mature oocytes, cleaved embryos, transferred embryos, estradiol levels in Human chorionic gonadotropin (hCG) administration day, implantation rate and clinical pregnancy rate in group 2 were higher but not significantly different.
    Conclusion
    Administration of rLH in late follicular phase had no beneficial effect on outcomes in young women with mean age of 31 years. Maybe a greater sample size should be used to see the effects more accurately; also it is possible that rLH will be useful in older patients.
    Keywords: Assisted reproductive technology, Ovarian stimulation, Gonadotropin stimulation
  • Leili Mosalanejad, Nehle Parandavar, Morteza Gholami, Sare Abdolahifard Pages 117-124
    Background
    Assisted reproductive treatments (ART) [DK1] provide the hope of pregnancy for infertile women, but do not always turn this hope into reality.
    Objective
    The purpose of this study was to explore the lived experience of infertile women from increasing and decreasing factors of hope in infertile women with failure in infertility treatment.
    Materials And Methods
    Using a qualitative research design (Phenomenology study), 23 subjects were selected who had experienced infertility failure visited by gynecologist (Jahrom Infertility center) in 2012. The data were collected through semi structured interviews and analyzed using interpretive research strategies of phenomenology by Collizi''s seven-stage method.
    Results
    Totally 96 codes were identified. The data arranged in two categories. The factors decreasing and increasing hope in infertility treatments. Totally 5 themes and 20 sub themes were extracted. The increasing factors which emerged from the data contain «spiritual source», «family interaction and support» and «information through the media», and decreasing factors contain «nature of treatments» and «negatively oriented mind».
    Conclusion
    The results illustrated that hope to ART dependent to variety of factors that change hope in infertile couples; therefore counseling for these women should involve the provision of both positive and negative information, evaluation of the response to treatment, and assistance in defining their future
    Keywords: Assisted reproductive therapy, Infertility, Hope, Qualitative research, Phenomenology
  • Zahra Shayan, Seyyed Mohammad Taghi Ayatollahi, Najaf Zare, Fariba Moradi Pages 125-130
    Background
    In recent years, the study of birth intervals has been a main determinant of the levels of fertility in the populations, as it is associated with rates of fertility and population growth.
    Objective
    The purpose of this study was to firstly apply survival analysis for modeling of first birth interval and secondly to explore its determinants.
    Materials And Methods
    In a cross sectional study, the fertility history of 858 women was collected in rural areas of Shiraz (southern Iran) in 2008. We used the survival analysis such as cox regression and alternative parametric models to evaluate the prognostic factors of first birth interval.
    Results
    Among the explanatory variables of interest, age at marriage, level of women''s education, and menstrual status had highly significant effects on the duration of birth interval after marriage (p<0.01).
    Conclusion
    It is concluded that the suitable parametric models would be a useful tool for fitting to first birth interval, the fact that has been less paid attention to in researches
    Keywords: First birth interval, Survival analysis, Parametric models
  • Seyede Batool Hasanpoor, Azghdy, Masoumeh Simbar, Abouali Vedadhir Pages 131-138
    Background
    Infertility is a major life event that brings about social and psychological problems. The type and rate these problems in the context of socio-cultural of different geographical areas and sex of people is different.
    Objective
    The aim of this qualitative study was to explain the psychological consequences of infertility in Iranian infertile women seeking treatment.
    Materials And Methods
    This qualitative study was done using qualitative contentanalysis on 25 women affected by primary and secondary infertility with nosurviving children in 2012. They were purposefully selected with maximum samplevariation from a large Fertility Health Research Center in Tehran, Iran. Data werecollected using 32 semi-structured interviews and analyzed by the conventionalcontent analysis method.
    Results
    The findings of this study include four main themes: 1. Cognitive reactions of infertility (mental engagement; psychological turmoil). 2. Cognitive reactions to therapy process (psychological turmoil; being difficult to control in some situations; reduced self-esteem; feelings of failure). 3. Emotional-affective reactions of infertility (fear, anxiety and worry; loneliness and guilt; grief and depression; regret). 4. Emotional-affective reactions to therapy process (fear, anxiety and worry; fatigue and helplessness; grief and depression; hopelessness).
    Conclusion
    This study revealed that Iranian infertile women seeking treatment face several psychological-emotional problems with devastating effects on the mental health and well-being of the infertile individuals and couples, while the infertility is often treated as a biomedical issue in Iranian context with less attention on the mental-emotional, social and cultural aspects
    Keywords: 53TInfertility, Consequences, Psychological, Treatment, seeking, Qualitative study
  • Mohammad Ebrahim Baki, Sayyed Mohsen Miresmaili, Majid Pourentezari, Esmail Amraii, Vahid Yousefi, Hamid Reza Spenani, Ali Reza Talebi, Morteza Anvari, Mohammad Fazilati, Ali Asghar Fallah, Esmat Mangoli Pages 139-144
    Background
    Nano-particles are extensively employed in most industries. Several studies have been started to explore the probable detrimental effects of nano-particles on human reproduction. However, there is insufficient and controversially evident of effects of silver nano-particles on sperm parameters and other reproductive indices.
    Objective
    Investigation of the effects of silver nano-particles on sperm parameters, sex hormones and Leydig cells in rat as an experimental model.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 75 male prepubertal Wistarrats were categorized in five groups including control group and 4 experimentalgroups (n=15 in each group). The rats in the experimental groups were fed silvernano-particles (60 nm in dimension) with concentrations of 25, 50, 100, and 200mg/kg/day. After 45 days (about one duration of spermatogenesis in rat), samples ofblood were taken from the rats for testosterone, leuteinizing hormone (LH), andfollicle stimulating hormone (FSH) assessments. Afterwards, the epididymis and thetestis of each rat were dissected for analyzing sperm parameters and Leydig cells.
    Results
    The results demonstrated a statistically significant reduction in number of Leydig cells in experimental groups compared to control one. In addition, the data showed a reduction in testosterone and a rise in LH level which was more obvious in high doses (p<0.05); however, FSH level showed a reduction but it was not statistically significant. A significant decrease was also found in sperm motility and normal sperm morphology in the experimental groups compared to the control one.
    Conclusion
    Our results demonstrated that silver nano-particles, in addition to interruption in functions of sex hormones, can diminish the number of Leydig cells and sperm parameter indices. It should be noted that the effects of nano-particles on reproductive indices are dose-dependent.
    Keywords: Silver nano, particles, Sperm parameters, Sex hormones, Leydig cells
  • Roshan Nikbakht, Mahin Taheri Moghadam, Homa Ghaneee Pages 145-150
    Background
    Preterm labor is the leading cause of infant morbidity and mortality so it may be necessary to administer tocolytics for treatment of it.
    Objective
    The aim of this study was to compare the efficacy and safety of magnesium sulfate and nifedipine in the management of preterm labor.
    Materials And Methods
    100 women with documented preterm labor were randomly assigned to receive magnesium sulfate (n=50) and nifedipine (n=50) as tocolytic therapy. Before tocolysis, patient did not receive any sedation. After tocolysis, if patient continued to have contractions, they received other tocolytic agents. The main outcome variables examined were days gain in utero, success rate and side effects.
    Results
    Both drugs were equally effective in prevention of labor and delaying delivery >7 days, 56% vs. 64% in the nifedipine and magnesium sulfate groups, and the days gain in utero was no statistically different in two groups. 6% of nifedipine group and 2% of magnesium sulfate group required drug discontinuation due to severe symptoms. There were also no significant differences in maternal characteristics between two groups. The total success rate and side effects were similar in two groups.
    Conclusion
    Oral nifedipine could be a suitable alternative for magnesium sulfate with the same efficacy and side effects in the management of preterm labor.
    Keywords: Nifedipine, Magnesium sulfate, Preterm labor
  • Masoud Habibi, Alireza Bahrami, Afsaneh Morteza, Mohammad Ali Sadighi Gilani, Gholamreza Hassanzadeh, Mohsen Ghadami, Hamid Choobineh Pages 151-154
    Background
    Cytomegalovirus (CMV) is a prevalent infection in humans. Recent studies have shown the role of CMV infection in male infertility disorder.
    Aim
    Here we aimed to study the role of CMV infection in men with idiopathic infertility.
    Materials And Methods
    We performed a case-control study of CMV serology in 200 patients attending male infertility clinic of a university hospital. There were 154 men diagnosed with infertility and 46 men without infertility. The patients were asked to donate their sperm, blood, and urine. The presence of CMV infection was studied using quantitative polymerase chain reaction.
    Results
    CMV infection was present in 25 of all the studied participants. Controls had a higher sperm count and sperm motility and sperm morphology compared to patients. There were no significant differences in the studied variables between those with and without CMV infection, nor in patients, neither in controls. Sperm morphology was negatively correlated with cigarette smoking (r=-0.15; p<0.03). Even though the prevalence of CMV infection was higher in patients with infertility in control and patient (5/46 vs. 20/154) respectively, this was not statistically significant.
    Conclusion
    We did not show a significant role for CMV infection in male infertility. Based on the previous studies, it could be assumed that CMV infection is an important part of the male infertility and its treatment would improve the sperm quality, however this was not confirmed by the present study.
    Keywords: Male infertility, Cytomegalovirus infection, Sperm morphology
  • Mehri Jamilian Pages 155-158
    Background
    The incidence of ectopic pregnancy varies between 1.5-2% of all pregnancies. Bilateral tubal ectopic pregnancy is rare. It may occur in 1 per 200 000 pregnancies.Case: This is a case report of 25 year-old woman who underwent intra uterine insemination (IUI), because of tubal factor infertility (unilateral). On the 30PthP day after the IUI she complained from pelvic pain and vaginal bleeding. Pelvic ultrasound showed bilateral tubal ectopic pregnancy with fluid in Douglas Pouch and empty uterine cavity. Exploratory laparotomy, left salpingectomy, and right salpingostomy were performed on the same day of admission.
    Conclusion
    The above case suggests that cases presenting with infertility and ectopic pregnancy should be followed very closely with β-hCG and or Trans Vaginal Sonography (TVS) to exclude double ectopic. So, as in this case, early diagnosis is essential for prevention of maternal morbidity and mortality
    Keywords: Ectopic pregnancy, Bilateral, Intra uterine insemination