فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:12 Issue: 3, Mar 2014

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:12 Issue: 3, Mar 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/01/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله مروری
  • لیلا علیزاده، رضا عمانی سامانی* صفحات 169-174
    جنین های اهدایی، امید دیگری برای زوجین نابارور هستند که به دلایلی امکان تولید جنین برای ایشان وجود ندارد. در جامعه ای که اهدای تخمک به شکل تجاری مورد پذیرش قرار گرفته است، زوجین بارور می توانند به عنوان منبعی مناسب جهت حذف کمبود جنین اهدایی به شمار آیند. در ایران، در برخی مراکز درمانی، زوج های بارور را برای تهیه و بهره گیری از جنین تحت روش های پیشرفته کمک باروری قرار می دهند. در این مقاله تلاش شده است، فواید و مضرات بهره گیری از زوجین بارور جهت اهدای جنین را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم. با توجه به سهم اندک موانع قانونی و اخلاقی در استفاده از جنین-های منجمد مازاد در مقایسه با خطرات احتمالی در مواجهه با بکارگیری زوجین بارور و همچنین نظر به ملاحظات آورده شده در مقاله، توصیه می شود تا از جنین های اهدایی منجمد استفاده کنیم تا بدینوسیله از آسیب های مختلف ناشی از دارو برای زوجین بارور پیشگیری کنیم. لذا لازم است که در این راستا دستورالعمل های مناسب تهیه و تدوین گردد.
    کلیدواژگان: جنین، تخمک، اهداء، اخلاقی، قانونی، مذهبی، جنین منجمد، زوجین بارور
  • مقاله اصیل
  • آناهیتا خدابخشی کولایی، عدالت اسدی، لادن منصور، لیلی مصلی نژاد*، جلیل فتح آبادی صفحات 175-182
    مقدمه
    یکی از جنبه های منفی و تاثیرگذار بیماری های مزمن، ایجاد مشکل و اختلال در روابط جنسی زوجین است. سلامت جنسی یکی از فاکتو رهای مهم و تاثیرگذار بر رضایت جنسی و زناشویی زوجین محسوب می شود
    هدف
    پژوهش حاضر تحقیقی جامع است که با هدف بررسی اختلالات جنسی در زنان دارای همسر دیابتی انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش بر روی نمونه ای به اندازه 200 نفر صورت گرفته است که 100 نفر از آن از جامعه زنان دارای همسر دیابتی و 100 نفر دیگر از جامعه زنان دارای همسر غیردیابتی به روش نمونه گیری جامعه در دسترس انتخاب شدند. هردوگروه به پرسشنامه های ویژگی های شخصی و دموگرافیک (محقق ساخته)، دلزدگی زناشویی، احقاق جنسی و باورهای بدکارکردی جنسی پاسخ دادند. داده ها به کمک نرم افزار SPSS و با کاربرد آمار توصیفی و تحلیلی تحلیل گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد، بین دلزدگی زناشویی، باورهای بدکارکردی جنسی و احقاق جنسی در زنان دارای همسر دیابتی با زنان دارای همسر غیردیابتی در هرسه مولفه مورد بررسی تفاوت معناداری وجود دارد؛ زنان دارای همسر دیابتی در مولفه احقاق جنسی از میانگین پایین تر و در مولفه دلزدگی زناشویی و باورهای بدکارکردی جنسی نیز از میانگین بالاتری نسبت به زنان دارای همسر غیر دیابتی برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش به نظر می رسد یکی از عوامل مهمی که در ایجاد و یا افزایش دلزدگی زناشویی، تشدید باورهای غلط جنسی در زمینه عملکرد جنسی و میزان پایین احقاق جنسی در زنان تاثیرگذار است، اختلال و کژکاری جنسی در همسر می باشد. در واقع زنانی که همسرشان از بیمارهای مزمنی چون دیابت (که منجر به اختلال در عملکرد جنسی فرد می شود) رنج می برند، دارای احقاق جنسی پایین تر و میزان دلزدگی زناشویی و باورهای بدکارکردی جنسی بالاتری از سایر زنان هستند.
    کلیدواژگان: دیابت، فعالیت جنسی، اختلالات جنسی
  • زهرا پورموحد، سید مجتبی یاسینی اردکانی*، محمدعلی خلیلی، ایمان حلوایی، علی نبی، مژده قاسمی، فرزانه فصاحت صفحات 183-188
    مقدمه
    ارتباط تنگاتنگی بین پرسنل مراکز ناباروری با زوجین نابارور و نقش آن ها در ارتقای سلامت روان وجود دارد. سلامت روانی از جمله اضطراب و افسردگی پرسنل شاغل در مراکز ناباروری کمتر مورد توجه بوده و به نظر می رسد این میزان متفاوت باشد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین اضطراب و افسردگی در کادر درمانی مراکز ناباروری و مقایسه آن با بخش های زنان و زایمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است که به روش مقطعی انجام شد. تعداد 199 نفر پرسنل شاغل در مراکز ناباروری و بخش های زنان و زایمان چهار استان به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و تست اضطراب پنهان اسپیل برگر و افسردگی بک (Beck) اطلاعات جمع آوری شد. داده ها با استفاده از جداول توزیع فراوانی، آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (آنووا) در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    اضطراب کارکنان بخش زنان و زایمان شهر اصفهان (54.69±13.58) و افسردگی کارکنان مرکز ناباروری شیراز (14.94±10.87) از سایر کارکنان بیشتر بود. بطور کلی ارتباط بین اضطراب، افسردگی و محل کار (به ترتیب با p=0.047, 0.008) معنی دار گردید. همچنین میانگین اضطراب کارکنان 4 بخش از بخش های زنان و زایمان و یک بخش از بخش های ناباروری معنی دار شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نوع مراجعین به مراکز ناباروری که زوج های ناباروری هستند که مشکل آن ها سال ها طول کشیده و احتمال موفقیت در امر درمان کم می باشد و از طرف دیگر در بخش های زنان و زایمان که معمولا مراجعین با نتیجه مثبت روبرو هستند، اضطراب کارکنان تحت تاثیر وضعیت بیماری نمی باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، مراکز ناباروری، بخش های زنان و زایمان
  • صفیه جمالی، حسین زارعی، اطهرراسخ جهرمی صفحات 189-198
    مقدمه
    نازایی به عنوان تلخ ترین تجربه زندگی عملکرد جنسی را تحت تاثیر قرار می دهد. تعدادی از مطالعات اضطراب وافسردگی و عدم رضایتمندی زناشویی و اختلال عملکردجنسی را از پیامدهای روانشناختی نازایی معرفی می کنند. فاکتورهای زیادی از جمله حجم توده بدنی بر روی عملکرد جنسی زنان تاثیر دارد.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی شیوع و اختلال عملکردجنسی زنان نابارور و ارتباط عملکرد جنسی با شاخص توده بدنی در زنان نابارور مراجعه کننده به کلینیک نازایی می باشد.
    مواد و روش ها
    یک مطالعه مقطعی بین 502 زن نابارور مراجعه کننده به کلینیک هنری شهر جهرم بین آوریل تا دسامبر 2012 می باشد. زنان نابارور بر طبق وزن و شاخص توده بدنی به سه گروه: گروه یک 24/9-20=BMI و گروه دو 29/9-25=BMI وگروه سه 29≤BMI تقسیم شدند. برای بررسی عملکرد جنسی از پرسشنامه بین المللی عملکرد جنسی زنان (FSFI) استفاده شد. داده ها به وسیله تست های آماری t-test و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    میانگین سنی زنان 30.95±6.80 بود.نتایج نشان داد که 87/1% از زنان نابارور اختلال عملکرد جنسی داشتند و این اختلال عملکرد جنسی بین گروه های 1 و 2 و 3 به ترتیب 22/30، 31/47 و 45/23 درصد بود. نمره عملکرد جنسی در سه گروه زنان نابارور: گروه یک 21.65±1.70، گروه دو 18.08±1.52 و گروه سه 12.21±3.62 بود.که این اختلاف بین گروه ها از نظر آماری معنی دار بود (0/001>p).
    نتیجه گیری
    شیوع اختلال عملکرد جنسی در زنان کاملا بالاست و این ممکن است به خاطر عدم آگاهی آنها از عملکرد جنسی و فقدان آموزش جنسی در جامعه ما باشد. بالابودن حجم توده بدنی می تواند بر نازایی تاثیر داشته باشد. همانطور که در این مطالعه دیده شد افزایش وزن و چاقی دارای تاثیر منفی روی عملکرد جنسی می باشد.
    کلیدواژگان: نازایی، شاخص عملکرد جنسی زنان، چاقی، شاخص توده بدنی
  • محمد علی خلیلی، مریم دهقان*، سعیده نظری، اعظم آقا رحیمی صفحات 199-204
    مقدمه

    پیوند بافت تخمدان برای حفظ باروری یه یک روش اورژانسی می باشد. علاوه بر این، بلوغ آزمایشگاهی (IVM) از اووسیت های به دست آمده از بافت تخمدان ممکن است بر نقص باروری در بعضی از موارد خاص فائق آید.

    هدف

    هدف این مطالعه ارزیابی بهترین مکان برای پیوند بافت تخمدان در موش سوری بود همچنین، امکان سنجی از بلوغ آزمایشگاهی (IVM) اووسیت های به دست آمده از بافت تخمدان اتوگراف تازه مورد بررسی قرار گرفتند.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه از موش ماده 6 هفته استفاده شد و نیمی از تخمدان به صورت اتوگراف به زیر کپسول کلیه (K) و عضله پشت (B) و ماهیچه ساق پا (L) پیوند زده شد و وسط هورمون گنادوتروپین پس از پیوند تخمدان تحریک گذاری شد. سپس توانایی تخمک ها به بلوغ بعد IVM مورد بررسی قرار گرفت. 14 روز پس از پیوند، تخمدان پیوند شده بازیافت شد و مورد پردازش بافت شناسی و ارزیابی فولیکول در مقایسه با گروه شاهد قرار گرفت. همچنین بلوغ آزمایشگاهی (IVM) اووسیت های به دست آمده از بافت تخمدان مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    تعداد کل فولیکول در پیوند تخمدان زیر کپسول کلیه به طور معنی داری بالاتر بود (3.5±3.17) و فولیکول های آنترال تنها در پیوند تخمدان زیر کپسول کلیه مشاهده شد. تعداد تخمک نابالغ بازیابی شده با استفاده از تکنیک IVM درگروه پیوند تخمدان زیر کپسول کلیه به طور معنی داری بالاتر از گروه های دیگر بود (p=0.008, p=0.016).

    نتیجه گیری

    کپسول کلیه مکان امیدوار کننده برای اتوگرافت بافت تخمدان در موش است که منجر به بقای فولیکولی بهتر و نتایج IVM موفقیت آمیزتری می شود.

    کلیدواژگان: پیوند تخمدان، بلوغ آزمایشگاهی، موش
  • مریم شفیع پور، مریم صباغیان، مریم شاه حسینی، محمدعلی صدیقی گیلانی* صفحات 205-208
    مقدمه
    یکی از علل ناباروری در مردان ضعف حرکتی اسپرم(آستنواسپرمیا) می باشد. سپتین ها ازجمله پروتئین هایی هستند که به صورت رشته ای با یکدیگر و یا با پروتئین های اسکلت سلولی در ارتباط هستند و از این طریق بر روی حرکت اسپرم تاثیر می گذارند. در سال های اخیر سپتین ها به عنوان بیومارکرهای مولکولی جهت ارزیابی روند اسپرماتوژنز مورد توجه محققین قرار گرفتند.
    هدف
    در این مقاله ما برای اولین بار تغییرات بیان سپتین 14 دربافت بیضه مردان با اسپرماتوژنز نرمال را با مردانی که دارای نقص در اسپرماتوژنز هستند مقایسه کردیم.
    مواد و روش ها
    به منظور یافتن پاسخ مناسب برای این سوال ما تحقیقات خود را بروی 3 گروه انجام دادیم: گروه اول (Sertoli cell) افرادی که فاقد سلول جنسی در بافت بیضه هستند، گروه دوم (arrest) افرادی که اسپرماتوژنز در بافت آنها صورت گرفته اما در یکی از مراحل اسپرماتوسیت یا اسپرماتید متوقف شده، گروه سوم (normal) این افراد دارای اسپرماتوزوآی بالغ بودند. میزان بیان سپتین 14 در بافت این بیماران به کمک آنالیزهای RT-PCR,Q-PCR اندازه گیری شد.
    نتایج
    مقایسه سطح mRNA از septin14 نشان داد که در بافت های با مشتقات جزئی (10=n) و یا اسپرماتوژنز (10=n)، بیان septin 14 به طور قابل توجهی بالاتر از سلول سرتولی بافت تنها بود.
    نتیجه گیری
    بنابرابن میزان بیان این پروتئین می تواند بیومارکر مولکولی جهت ارزیابی روند اسپرماتوژنز باشد.
    کلیدواژگان: سپتین 14، بیان، اسپرماتوژنز، ناباروری مردان، آزوسپرمیا
  • طیبه امیرشاهی*، غلامرضا نجفی، وحید نجاتی صفحات 209-216
    مقدمه
    بلئومایسین آنتی بیوتیکی گلیکوپپتیدی است که در درمان سرطان های انسانی از جمله سرطان بیضه کاربرد دارد. ژل رویال (RJ)، از غدد هیپوفارنکس فک پایین زنبور کارگر ترشح می گردد و غنی از مواد معدنی، هورمون های طبیعی، ویتامین B و اسید مولیک است که برای بازسازی و رشد بافت حائز اهمیت می باشد.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر محافظتی ژل رویال بر شاخصه های باروری و پارامترهای بیوشیمیایی در رت های نر بالغ تحت درمان با داروی بلئومایسین می باشد.
    مواد و روش ها
    40 رت نر نژاد ویستار (gr 20±220) به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند (10=n). گروه کنترل: این گروه دو بار در هفته نرمال سالین (10 میلی لیتر/کیلوگرم) را به صورت درون صفاقی دریافت نمودند. گروه ژل رویال: روزانه ژل رویال (100 میلی گرم/کیلوگرم) را به صورت خوراکی و به مدت 48 روز دریافت نمودند. گروه بلئومایسین: بلئومایسین (10میلی گرم /کیلوگرم) از طریق درون صفاقی دریافت نمودند و گروه بلئومایسین + ژل رویال: که بلئومایسین (10 میلی گرم /کیلوگرم به صورت درون صفاقی و دو بار در هفته) و ژل رویال (100 میلی گرم/کیلوگرم به صورت خوراکی) را به مدت 48 روز دریافت نمودند. پس از پایان دوره تیمار، فاکتورهای بیوشیمیایی بافت بیضه و همچنین غلظت تستوسترون سرمی، تعداد و تحرک اسپرم ها، قابلیت زنده ماندن اسپرم، بلوغ و آسیب DNA اسپرم، مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آنووای یک طرفه مورد ارزیابی قرار گرفتند. تغییراتP کوچکتر از 0/05 معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    بلئومایسین سبب کاهش معنی دار (0/05>p) غلظت تستوسترون سرمی، تعداد، تحرک و قابلیت زنده ماندن اسپرم ها گردید. علاوه بر این میزان پراکسیداسیون لیپیدی، اسپرم های نابالغ و همچنین، اسپرم با DNA آسیب دیده در گروه دریافت کننده داروی بلئومایسین افزایش یافت. این در حالی است که مصرف توام ژل رویال همراه با داروی بلئومایسین در گروه ترکیبی باعث بهبودی نسبی در تمامی پارامترهای مذکور گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که داروی بلئومایسین تاثیر منفی بر پارامترهای بیوشیمیایی و شاخصه های باروری داشته در صورتی که ژل رویال با خواص آنتی اکسیدانی خود اثرات مثبتی بر آسیب های ناشی از مصرف این دارو اعمال کرده است.
    کلیدواژگان: بلئومایسین، ژل رویال، تستوسترون، بیضه، موش صحرایی
  • مقاله کوتاه
  • نسیم برهانی، معرفت غفاری نوین، مهدی منوچهری، محسن روزرخ، بهرام کاظمی برهانی، آمنه کوچکی، احمد حسینی، رضا ماستری فراهانی، میرداود عمرانی* صفحات 217-220
    مقدمه
    هایپوسپادیاس یکی از شایع ترین اختلالات مادرزادی در جنس مذکر است که با تغییر در تکامل پیشابراه، پوست و بخش شکمی آلت تناسلی مشخص می گردد. ژن آندروژن رسپتور از طریق اعمال تاثیرات آندروژن، نقش حیاتی در تکامل سیستم تناسلی خارجی مردانه ایفا می کند.
    هدف
    در این مطالعه پروموتر ژن آندروژن رسپتور از نظر وجود تغییرات احتمالی جدید و اگزون شماره یک ژن مذکور از نظر وجود 5 پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی شناخته شده در افراد مذکر سالم و بیمار مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    DNA نمونه خون افراد بیمار (تعداد=100) و افراد سالم (تعداد=100) استخراج گردید. قطعات مورد نظر پروموتر و اگزون شماره یک، با استفاده از تکنیک PCR تکثیر گردید. ناحیه پروموتری جهت وجود تغییرات جدید تعیین سکانس شد و اگزون شماره یک از نظر وجود 5 پلی مورفیسم (rs139767835, rs78686797, rs62636528, rs62636529, rs145326748) با کمک تکنیک RFLP مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که یک تغییر تک نوکلئوتیدی (C→T) در باز 480- در ناحیه پروموتری دو فرد بیمار وجود دارد (2%). هیچ کدام از SNPs مذکور در گروه های بیمار و سالم دیده نشد(0%).
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهد که این تغییر تک نوکلئوتیدی در پروموتر آندروژن رسپتور می تواند در اتیولوژی هایپوسپادیاس و تکامل این آنومالی نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: هایپوسپادیاس، ژن آندروژن رسپتور، پروموتر
  • مرتضی ملازاده*، هادی کریم زاده، محمدرضا عزیزی صفحات 221-226
    مقدمه
    آنتی بادی های ضدهسته سلول (ANAs) در زنان با سقط مکرر گزارش شده است. حضور سطوح متوسط تا بالای این آنتی بادی ها نشان دهنده یک شرایط اتوایمیون است که می تواند سلامت جنین را به مخاطره اندازد.
    هدف
    در این مطالعه ما شیوع آنتی بادی های ضدهسته را در زنان با سابقه 2 یا تعداد بیشتری از سقط های بدون توجیح را مورد بررسی قرار دادیم.
    مواد و روش ها
    560 بیمار با سابقه سقط مکرر بدون توجیح، در مقایسه با 560 فرد سالم به عنوان گروه کنترل طی یک دوره 13 ماهه مورد بررسی قرار گرفتند. از روش ایمونوفلورسنس برای تشخیص ANAs استفاده شد.
    نتایج
    از 560 بیمار، آنتی بادی های ضدهسته در 74 مورد (13/2%) و تنها 5 مورد (0/9 %) ازگروه کنترل یافت شدند (0/001>p). در بین موارد مثبت در گروه بیمار، تیترهای پایین آنتی بادی (1/80-1/40) در حدود 38% موارد، تیترهای متوسط (1/320-1/160) در 46% و تیترهای بالا (1/640<) در حدود 16% موارد به ترتیب مشاهده گردید. در نهایت بررسی میکروسکوپی الگوهای ANA نشان داد که حدود نیمی از موارد مثبت، آنتی بادی های ضد کمپلکس DNA-histone داشتند که با بیماری لوپوس اریتماتوز سیستمیک ارتباط دارد.
    نتیجه گیری
    آنتی بادی های ضدهسته سلول در زنان با سابقه سقط مکرر بدون توجیه غیرمعمول نیست که می تواند بیانگر نقش احتمالی اختلالات اتوایمیون در سلامت جنین، لااقل در گروهی از بیماران باشد.
    کلیدواژگان: آنتی بادی های ضد هسته، سقط مکرر، ایمونوفلورسنس غیر مستقیم، اتوایمیون
|
  • Leila Alizadeh, Reza Omani Samani* Pages 169-174
    The use of donated embryos has offered hope for infertile couples who have no other means to have children. In Iran, fertility centers use fertile couples as embryo donors. In this paper, the advantages and disadvantages of this procedure will be discussed. We conclude that embryo-donation should be performed with frozen embryos thus preventing healthy donors from being harmed by fertility drugs. There must be guidelines for choosing the appropriate donor families. In countries where commercial egg donation is acceptable, fertile couples can be procured as embryo donors thus fulfilling the possible shortage of good quality embryos. Using frozen embryos seems to have less ethical, religious and legal problems when compared to the use of fertile embryo donors.
    Keywords: Embryo, Gamete, Donation, Legal, Ethical, Religious, Frozen embryo, Fertile couples
  • Anahita Khodabakhshi Koolaee, Edalat Asadi, Ladan Mansoor., Leili Mosalanejad*., Ali Fathabadi Pages 175-182
    Background
    One of negative and influential factor to chronic diseases is creation of sexual problems in the couple''s sexual relationship. Sexual health is one of the most important factor in Sexual and marital satisfaction.
    Objective
    This study aims to compare the relationship between couple burnout, sexual assertiveness, and sexual dysfunctional beliefs in women with diabetic and non-diabetic husbands.
    Materials And Methods
    This cross sectional descriptive study was a causal comparative one. The research plan was derived from the master’s dissertation for family counseling in Shahid Beheshti University which was done during 2011-2012 in Tehran, Iran. Totally 200 participants were included in this study; 100 participants were women with diabetic husbands and the others were women with non-diabetic husbands. These participants were selected by purposeful sampling method. Data were collected using personality traits and demographic characteristics’ questionnaire, couple burnout Measure, Hulbert index of sexual assertiveness and sexual dysfunctional beliefs Questionnaire.
    Results
    Results of the multi-variable analysis of variance indicated that there was a significant difference between couple burnout, sexual assertiveness, and sexual dysfunctional beliefs in women with diabetic and non-diabetic husbands. Women with non-diabetic husbands had a higher mean score in sexual assertiveness factor compared to women with diabetic husbands, whereas in couple burnout and sexual dysfunctional beliefs factors, women with diabetic husbands had a higher mean score.
    Conclusion
    It seems that one of the most important factors which influences and increases couple burnout, increases wrong sexual beliefs regarding sexual function, and decreases sexual assertiveness in women is their husbands’ sexual dysfunction. In fact, women whose husbands suffer from chronic diseases such as diabetes (which results in sexual dysfunction) have lower sexual assertiveness and higher couple burnout and sexual dysfunctional beliefs compared with other women.
    Keywords: Sexual dysfunction, Diabetes, Sexual activity
  • Zahra Pourmovahed, Seyed Mojtaba Yassini Ardekani*, Mohammad Ali Khalili, Iman Halvaei, Ali Nabi, Mojdeh Ghasemi, Farzaneh Fesahat Pages 183-188
    Background
    Regarding the close and continuous interaction of infertility staff with hopeless infertile couples and in the contrary the atmosphere of happiness especially in obstetric wards make a sense that considering anxiety and depression it would be a difference between these two wards.
    Objective
    The objective of this study is the comparison of the rate of depression and anxiety between the two wards of infertility and obstetrics and gynecology.
    Materials And Methods
    This study is a descriptive-correlation study based on cross-sectional method. 199 individuals who were the staff of infertility and obstetrics and gynecology wards in four provinces enrolled in this study through stratified sampling. Data collection was done by demographic questionnaire, Spiel Berger and Beck depression inventory tests. Data were analyzed by SPSS software using ANOVA test.
    Results
    The result showed the rate of anxiety in obstetrics and gynecology staff of Isfahan center (54.69±13.58) and depression rate had increased level in infertility staff of Shiraz center (14.94±10.87). Overall, there was significant correlation between anxiety, depression and work place (p=0.047, 0.008 respectively). According to ANOVA test, the mean value of anxiety level was higher in the staff of four obstetrics and gynecology centers and one infertility center
    Conclusion
    As long as we know that infertile couples have little chance for success rate and obstetrics and gynecology wards patients have little risk of failure in treatment, it could be mentioned that the anxiety and depression in the staff are not correlated with the client illness.
    Keywords: Anxiety, Depression, Infertility departments, Obstetrics, gynecology departments
  • Safieh Jamali*, Hossein Zarei, Athar Rasekh Jahromi Pages 189-198
    Background
    Infertility as the bitterest life experience can affect sexual function. Many studies have shown agitation، depression، marital dissatisfaction، and sexual dysfunction as the psychological outcomes resulting from infertility. Many factors، including body mass index، influence the female sexual function.
    Objective
    This study aimed to assess the prevalence of female sexual dysfunction and the relationship between sexual function and body mass index in the Iranian infertile women who had attended the infertility clinic.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 502 infertile women who had attended Honoree clinic، Jahrom in Iran between April 2012 and December 2012. The infertile cases were classified into three groups according to the body mass index: 20-24. 9 (Group I)، 25-29. 9 (Group II)، and >29. 9 and above (Group III). In addition، Female sexual function index (FSFI) questionnaire was used in order to assess the sexual problems. Finally، the data were analyzed by descriptive statistics، ANOVA and Student’s t-test.
    Results
    The mean age of women was 30. 95±6. 80 years. The results showed that 430 subjects (87. 1%) had sexual dysfunction. Furthermore، the rate of sexual dysfunction among the infertile women was reported as 23. 30%، 31. 47%، and 45. 23% in groups I، II، and III، respectively. Considering body mass index، FSFI score was 21. 65±1. 70 in the women with normal weight، 18. 08±1. 52 in overweight women، and 12. 21±3. 62 in obese women and the difference was statistically significant (p<0. 001).
    Conclusion
    The prevalence of sexual dysfunction was quite high in infertile women، which might be due to the lack of knowledge about marital issues and lack of training in the society. If body mass index is too high، it can have a great effect on fertility. In this study، being overweight and obese based on body mass index had a negative effect on the infertile woman’s sexual function.
    Keywords: Infertility, FSFI, Body mass index, Obesity
  • Mohammad Ali Khalili, Maryam Dehghan*, Saeedeh Nazari, Azam Agha, Rahimi Pages 199-204
    Background

    Ovarian tissue transplantation is emerging technologies for fertility preservation. In addition, in vitro maturation (IVM) of oocytes retrieved from ovarian tissues may overcome the fertility defects in certain cases.

    Objective

    The aim was to evaluate the best site for ovarian tissue transplantation in mice. Also, feasibility of IVM of oocytes retrieved from auto grafted ovarian tissues was freshly assessed.

    Materials And Methods

    Hemi-ovaries from 6 weeks old mice were auto grafted into kidney capsule (K) versus the back muscle (B) and leg muscle (L) in a mouse auto graft model which was stimulated with gonadotrophins. Then ovarian grafts were recovered and processed histologically for follicle assessment compared with control, also the ability of oocytes to mature with IVM was studied 14 days after transplantation.

    Results

    Total follicle count was significantly higher in K-graft (3.5±3.17) and the antral follicles were only observed in K-site model. The number of retrieved immature oocytes as well as successful IVM in K-grafts was significantly higher than other groups (p=0.008, p=0.016).

    Conclusion

    The kidney capsule is a promising site for ovarian tissue auto graft in mice. This resulted in better follicular survival and IVM outcomes.

    Keywords: Ovarian transplantation, In vitro maturation, Mouse
  • Maryam Shafipour, Marjan Sabbaghian, Maryam Shahhoseini, Mohammad Ali Sadighi Gilani Pages 205-208
    Background
    Septins are an evolutionary conserved group of GTP-binding and filament-forming proteins that have diverse cellular roles. An increasing body of data implicates the septin family in the pathogenesis of diverse states including cancers, neurodegeneration, and male infertility.
    Objective
    The objective of the study was to evaluate the expression pattern of Septin14 in testis tissue of men with and without spermatogenic failure.
    Materials And Methods
    The samples retrieved accessible random between infertile men who underwent diagnostic testicular biopsy in Royan institute. 10 infertile men with obstructive azoospermia and normal spermatogenesis and 20 infertile men with non-obstructive azoospermia were recruited for real-time reverse transcription (RT)-PCR analysis of the testicular tissue. Total RNA was extracted with trizol reagent.
    Results
    Comparison of the mRNA level of septin14 revealed that in tissues with partial (n=10) or complete spermatogenesis (n=10), the expression of septin 14 was significantly higher than sertoli cell only tissues.
    Conclusion
    The testicular tissues of men with hypospermatogenesis, maturation arrest and sertoli cell only had lower levels of septin 14 transcripts than normal men. These data indicates that Septin 14 expression level is critical for human spermatogenesis.
    Keywords: Septin 14, Expression, Spermatogenesis, Male infertility, Azoospermia
  • Tayebeh Amirshahi*, Gholamreza Najafi, Vahid Nejati Pages 209-216
    Background
    Bleomycin (BL) is a glycopeptide antibiotic obtained from the bacterium Streptomyces verticillus which is routinely used for treatment of human cancers. Royal jelly (RJ) is a production from the hypo pharyngeal, mandibular and post cerebral glands of nurse bees. RJ consists of 66% water, 15% sugars, 5% lipids, and 13% proteins, essential amino acids and vitamins.
    Objective
    The aim of present study was to evaluate protective effect of royal jelly on sperm parameters and malondialdehyde (MDA) production in rat.
    Materials And Methods
    Forty adult male wistar rats (220±20gr) were randomly divided into 4 groups (n=10). Control group (CG) received normal saline 10 ml/kg twice a week with Intraperitoneal (I.P) for 48 days (0.3 ml/rat(. Royal Jelly group (RJG) received jelly (100 mg/kg daily) for 48 days orally. Bleomycin group (BLG) received BL (10 mg/kg twice a week) with I.P for 48 days. Royal Jelly+ Bleomycin group (RJ+BLG) received royal Jelly (100 mg/kg /day) orally concomitant with BL administration. Sperm count, motility, and viability were investigated and chromatin quality and DNA integrity were also analyzed. Serum testosterone and MDA concentrations were measured as well.
    Results
    BL caused decline significantly (p<0.05) sperm count, sperm viability, motility as well as testosterone concentration compared to control group while significant (p<0.05) increases in immature sperm, sperm with damaged DNA and MDA concentration were announced in BL in comparison with CG and RJ+BLG. Royal jelly improved Bleomycin-induced toxicity on sperm parameters and testosterone and MDA concentrations.
    Conclusion
    The present results support the idea that BL adversely affects sperm parameters and MDA and the RJ with antioxidant properties has positive effects on these parameters.
    Keywords: Bleomycin, Royal jelly, Testis, Testosterone, Rat
  • Nasim Borhani, Marefat Ghaffari Novin, Mehdi Manoochehri, Mohsen Rouzrokh, Bahram Kazemi, Ameneh Koochaki, Ahmad Hosseini, Reza Masteri Farahani, Mir Davood Omrani Pages 217-220
    Background
    Hypospadias is one of the most common congenital abnormalities in the male which is characterized by altered development of urethra, foreskin and ventral surface of the penis. Androgen receptor gene plays a critical role in the development of the male genital system by mediating the androgens effects.
    Objective
    In present study, we looked for new variations in androgen receptor promoter and screened its exon 1 for five single nucleotide polymorphisms (SNP) in healthy and hypospadias Iranian men.
    Materials And Methods
    In our study, at first DNA was extracted from patients (n=100) and controls (n=100) blood samples. Desired fragments of promoter and exon 1 were amplified using polymerase chain reaction. The promoter region was sequenced for the new variation and exone 1 screened for five SNPs (rs139767835, rs78686797, rs62636528, rs62636529, rs145326748) using restriction fragment length polymorphism technique.
    Results
    The results showed a new single nucleotide variation (C→T) at -480 of two patients’ promoter region (2%). None of the mentioned SNPs were detected in patients and controls groups (0%).
    Conclusion
    This finding indicates that new single nucleotide polymorphism in androgen receptor promoter may have role in etiology of hypospadias and development of this anomaly.
    Keywords: Hypospadias, Androgen receptor gene, Promoter
  • Morteza Molazadeh*, Hadi Karimzadeh, Mohammad R. Azizi Pages 221-226
    Background
    Antinuclear antibodies (ANAs) in women with recurrent miscarriage have been reported. The presence of moderate to high titers of these antibodies represents an autoimmune condition that can endanger the health of the fetus in pregnant women.
    Objective
    In this study, we evaluated the prevalence of ANAs in Iranian women with a history of two or more unexplained abortion.
    Materials And Methods
    560 women with unexplained recurrent miscarriage and 560 healthy controls accounted for this study over a period of 13 months. ANAs were detected by indirect immunofluorescence technique.
    Results
    ANAs were detected in 74 of 560 (13.21%) patient with recurrent miscarriage, and in only 5 of 560 (0.9%) controls (p<0.001). ANA positivity was generally found with low-positive results (1.40-1.80) in about 38% of positive cases, whereas moderate titres (1.160-1.320) and high titres (>1.640) were seen in about 46% and 16% of cases respectively. Finally evaluating of microscopic ANA patterns revealed that about half of positive cases had antibodies against DNA- histone complex, associated with systemic lupus erythematosus disease.
    Conclusion
    Antinuclear antibodies are not uncommon in women with unexplained recurrent miscarriage, suggesting the possible role of an autoimmune disorder on abortion, at least in a subgroup of patients.
    Keywords: Recurrent miscarriage, Antinuclear antibodies, Indirect immunofluorescence
  • Julio Elito J., Uacute, Nior, Leandro Gustavo Oliveira, Marcelo Oct, Aacute, Vio Fernandes Silva, Edward Araujo J., Uacute, Nior*, Luiz Camano Pages 227-228