فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:13 Issue: 2, Feb 2015

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:13 Issue: 2, Feb 2015

  • تاریخ انتشار: 1393/12/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه بازرگانی پور، سید عبدالوهاب تقوی، علی منتظری، فضل الله احمدی، رضا چمن، احمد خسروی* صفحات 61-70
    مقدمه

    سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) باعث کاهش قابل توجه کیفیت زندگی مرتبط با سلامت می گردد. اگرچه، میزان تاثیر در هر حیطه در میان جوامع مختلف متغیر بوده و تاکنون این موضوع که کدام حیطه از ابعاد اختصاصی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد، نامشخص است.

    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی نظام مند تاثیر PCOS روی حیطه های کیفیت زندگی اختصاصی مرتبط با سلامت می باشد.

    مواد و روش ها

    جستجوی متون با استفاده از موتورهای جستجوگر پایگاه های اطلاعاتی (PubMed, PsychInfo, Cinahl, Central, Scopus) شش مقاله مرتبط را یافت نمود. دو داور، با استفاده از ابزارهای نظام مند این مقالات را ارزیابی نمودند. نمرات هر حیطه از پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با PCOS (PCOSQ) و نسخه اصلاح شده آن (MPCOSQ) شامل 1140 زن مبتلا به PCOS وارد متاآنالیز گردید.

    نتایج

    میانگین ترکیبی بعد روان (04/5-77/0 CI 95%؛ 40/4)، نازایی (45/4-81/3 CI 95%؛ 13/4) و وزن (42/5-33/2 CI 95%؛ 88/3) نسبت به میانگین ترکیبی حیطه قاعدگی (04/4-63/3 CI 95%؛ 84/3) و هیرسوتیسم (35/4-26/3 CI 95%؛ 81/3) بالاتر بود.

    نتیجه گیری

    متاآنالیز حاضر نشان داد که مهم ترین حیطه های موثر بر کیفیت زندگی اختصاصی بیماران مبتلا به PCOS شامل هیرسوتیسم و قاعدگی می باشند. بر اساس این یافته ها، آگاهی رسانی ارایه دهندگان خدمات بهداشتی به این موضوع و انجام مراقبت های متناسب توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: مرور نظام مند، متا آنالیز، سندروم تخمدان پلی کیسیتک، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت
  • وحیده شهنازی، مینا زارع، محمد نوری، مهزاد مهرزاد صدقیانی، شبنم فایضی، مریم دارابی، سجاد خانی، مسعود دارابی* صفحات 71-78
    مقدمه

    در حال حاضر، اسید چرب امگا-3 ایکوزاپنتاانوییک اسید (EPA) به عنوان مکمل بهبود دهنده ناباروری به ویژه در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) کاربرد بالینی دارد.

    هدف

    این مطالعه به منظور بررسی اثر EPA بر بیان ژن های فاکتور رشد شبه انسولین 1 (IGF-1) و سیکلواکسیژناز 2 (COX-2) در کشت سلول های گرانولوزای بدست آمده از بیماران تحت IVF و همچنین مقایسه با همین اثر در سلول های گرانولوزای بیماران مبتلا به PCOS طراحی شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، سلول های گرانولوزای انسانی از زنان نرمال و مبتلا به PCOS طی درمان IVF جداسازی شد. سلول های بدست آمده کشت داده شدند و پس از انکوباسیون با غلظت های مختلف EPA، از نظر میزان بیان IGF-1 و COX-2 با روش Real-time PCR بررسی شدند.

    نتایج

    در مقایسه با کنترل، همه غلظت های EPA باعث افزایش بیان mRNA ژن IGF-1 شدند. غلظت های بالای EPA در حضور FSH نوترکیب (rFSH) اثر افزایشی بر IGF-1 و اثر کاهشی بر COX-2 داشتند (01/0=p). این اثرها در سلول های گرانولوزای بدست آمده از بیماران مبتلا به PCOS بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    اثر EPA بر بیان ژن های IGF-1 و COX-2 در سلول های گرانولوزا در جهت مخالف یکدیگر بود و این اثر در وضعیت PCOS شاخص تر بود. این یافته ها بیانگر مکانیسم های مولکولی ممکن برای تاثیر مثبت اسیدهای چرب امگا-3 بر باروری زنان به ویژه در بیماران مبتلا به PCOS می باشد.

    کلیدواژگان: ایکوزاپنتاانوئیک اسید، فاکتور رشد شبه انسولین 1، سیکلواکسیژناز 2، سلول های گرانولوزا، سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • نسرین سحرخیز، ساغر صالحپور*، محبوبه توسلی، علی عقیقی صفحات 79-84
    مقدمه

    پیش از ساخت آنالوگ های GnRh لوتیینیزاسیون پیش از موعد در سیکل های IVF به طور شایعی رخ می داد. سطح بالای پروژسترون که به صورت ناخواسته طی برخی از سیکل های IVF رخ می دهد با اثرات جانبی روی نتایج بارداری همراه است که احتمال داده می شود ناشی از افزایش نامناسب سطح LH باشد.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه ارزیابی سطح پروژسترون در روز تزریق HCG در پروتکل آگونیست و آنتاگونیست GnRh و ارتباط آن با نرخ بارداری بالینی و سقط بود.

    مواد و روش ها

    107 خانم که تحت تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) قرار گرفته بودند و 46 نفر از آنها در پروتکل آنتاگونیست طولانی و 61 نفر از آنها در پروتکل آنتاگونیست قرار داشتند وارد مطالعه شدند، نمونه خون از این افراد برای اندازه گیری سطح پروژسترون در روز تزریق HCG گرفته شد. نرخ بارداری بالینی و سقط به عنوان نتایج اصلی و نرخ بارداری بیوشیمیایی و نرخ لانه گزینی به عنوان نتایج ثانویه در نظر گرفته شدند.

    نتایج

    شیوع افزایش پیش از موعد پروژسترون (ng/ml 2/1≤p) در کلیه بیماران 1/13% (14 از 107) بود و در گروه پروتکل آنتاگونیست طولانی به میزان 2/15% (7 از 46) و در گروه پروتکل آنتاگونیست به میزان 5/11% (7از 61) بود. افزایش پیش از موعد پروژسترون ارتباط معنی داری با نرخ بارداری بالینی در کلیه بیماران (174/0=p) و در گروه پروتکل آنتاگونیست طولانی (545/0=p) و در گروه پروتکل آنتاگونیست (129/0=p) نداشت. همچنین افزایش پیش از موعد پروژسترون ارتباط معنی داری با نرخ سقط در کلیه بیماران تحت مطالعه نداشت.

    نتیجه گیری

    افزایش پیش از موعد پروژسترون در زمان تزریق HCG منجر به کاهش نرخ بارداری و نرخ لانه گزینی و افزایش نرخ سقط نمی شود.

    کلیدواژگان: سطح پروژسترون، تزریق HCG، پروتکل آگونیست طولانی، پروتکل آنتاگونیست، تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم
  • مجید طاعتی*، مهرنوش مقدسی، امید دزفولیان، پیمان اسدیان، مرتضی زنده دل صفحات 85-92
    مقدمه

    پیچ خوردگی بیضه از مواردی است که مداخله سریع جراحی جهت خون رسانی مجدد به آن ضروری است. آسیب ناشی از عدم خونرسانی و خونرسانی مجدد به بیضه ها (ایسکمیا/ رپرفیوژن) در ارتباط با تولید مواد میانجی التهابی و مرگ برنامه ریزی شده (آپوپتوزیس) سلول های زایا در بیضه ها است.

    هدف

    در مطالعه حاضر ما تاثیر هورمون گرلین را بر میزان مواد میانجی التهابی وآپوپتوزیس سلول های زایا در بیضه ها در شرایط ایسکمیا/ رپرفیوژن مورد بررسی قرار داده ایم.

    مواد و روش ها

    45 سر موش بزرگ صحرایی نر جهت مطالعه انتخاب و بصورت تصادفی در سه گروه هر کدام 15 سر تقسیم شدند. در حیوانات حاضر در دو گروهی که بصورت تجربی تحت شرایط ایسکمیا/ رپرفیوژن قرار می گیرند یعنی گروه های دریافت کننده گرلین و سرم فیزیولوژی، پیچ خوردگی بیضه به میزان 720 درجه در خلاف جهت حرکت عقربه های ساعت به مدت یک ساعت ایجاد و سپس با رفع پیچ خوردگی اجازه داده شد که خون رسانی به بیضه ها به مدت 4 ساعت، یک روز و یا 7 روز انجام گیرد. در گروه سوم پیچ خوردگی در بیضه ها ایجاد نگردیده و به عنوان کنترل بکار رفتند. گرلین 15 دقیقه قبل از رفع پیچ خوردگی بصورت داخل صفاقی به گروه دریافت کننده هورمون تزریق گردید. برداشت بیضه ها در انتهای زمان های مورد اشاره برای خون رسانی مجدد انجام و با روش ایمونوهیستو شیمی میزان BAX، PCNA، IL-1β ،IL-6 و TNF-α در بافت بیضه اندازه گیری شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که در گروه دریافت کننده گرلین تعداد سلول های اسپرماتوسیت دارای پروتئین آنتی BAX در روز 7 پس از رپرفیوژن بطور معنی داری در مقایسه با گروهی که گرلین دریافت نکرده و همزمان پیچ خوردگی بیضه در آنها ایجاد شده بود کمتر است. مقایسه بین این دو گروه تفاوت معنی داری از نظر ایجاد PCNA در سلول های اسپرماتوسیت و اسپرماتوگونی در هیچ یک از روز های نمونه برداری (1 و 7) نشان نداد. تزریق گرلین بطور معنی داری میزان IL-6 و TNF-α را کاهش داده در حالیکه بر میزان IL-1β تاثیری نداشت.

    نتیجه گیری

    میتوان نتیجه گیری کرد که گرلین دارای اثرات قابل ملاحظه ضد التهابی و ضد آپوپتوزیس در آسیب ناشی از ایسکمیا/ رپرفیوژن است.

    کلیدواژگان: گرلین، ایسکمی، خونرسانی مجدد، بیضه، آپوپتوز
  • اعظم قانعی، اکرم جوکار*، محمدرضا حسنی قوام، محمدابراهیم قانعی صفحات 93-100
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک اختلال متابولیکی شایع و یک بیماری اندوکرین ناهمگن در زنان سنین باروری بوده که مجموعه ای از علایم و اختلالات هورمونی (هایپر انسولینمی، هایپرآندروژنمی، افزایش سطح LH و هایپرپرولاکتینمی در 30% موارد) را شامل می شود. درمان PCOS با توجه به سن بروز آن که بیشتر زنان جوان در سنین باروری را درگیر کرده و نیز با توجه به عوارض مرتبط با آن مانند ناباروری از اهمیت بالایی برخوردار است. مطالعات اندکی در زمینه درمان بیماران مبتلا به PCOS با استفاده از آگونیست های طولانی اثر رسپتور دوپامین وکاهنده ترشح پرولاکتین نظیر کابرگولین انجام شده است. در سال های اخیر استفاده از کابرگولین در درمان PCOS به صورت چشمگیری مورد توجه قرار گرفته است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی اثراضافه کردن کابرگولین به داروی متفورمین که درمان معمول در این بیماران می باشد به انجام رسیده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی به انجام رسید، 110 بیمار مبتلا به PCOS با شرایط مورد نظر، به روش نمونه گیری آسان انتخاب شده و به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. گروه مورد تحت درمان با متفورمین gr 1 روزانه همراه با کابرگولین mg 5/0 هفتگی به مدت 4 ماه قرار گرفته و گروه کنترل نیز تحت درمان با متفورمین gr 1 روزانه به اضافه پلاسبو به صورت هفتگی قرار گرفتند. سپس اطلاعات مورد نظر همچون اطلاعات دموگرافیک و آزمایشگاهی در پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شد و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    نتایج

    مقایسه میانگین پرولاکتین قبل و بعد از مداخله در گروه مورد اختلاف معنی داری داشت (001/0> p). ولی در گروه شاهد میانگین پرولاکتین قبل وبعد از مداخله تغییر معناداری نداشت (08/0=p). مقایسه میانگین تغییرات DHEAS (09/0=p)، وزن (73/0=p) و تستوسترون (072/0=p) در دو گروه مورد مطالعه قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی داری نشان نداد در حالی که در مورد تغییرات پرولاکتین (001/0>p) اختلاف معنی دار بود. کلیه بیماران در هر دو گروه مورد مطالعه سیکل قاعدگی نامنظم داشتند که میزان منظم شدن بعد از مداخله در دو گروه مورد 2/58 % و در گروه شاهد 4/36 % بود که با (022/0=p) تفاوت معنی دار بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که کابرگولین می تواند به عنوان یک درمان مناسب برای بیماران PCOS با پرولاکتین بالا برای بهبود اختلالات قاعدگی و کاهش آندروژن های سرم به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، دوپامین آگونیست، کابرگولین، متفورمین، سیکل قاعدگی، علایم آزمایشگاهی
  • رویا فرجی درخانه، مریم اصغرنیا*، نسترن فرهمند، علی اکبر علی پور صفحات 101-106
    مقدمه

    خونریزی ناشی از پارگی حاملگی لوله ای علیرغم روش های تشخیصی و درمانی پیشرفته، هنوز مهمترین علت مرگ و میر مادری مرتبط با حاملگی در سه ماهه اول بارداری است. اندازه گیری β-hCG که یک مارکر دقیق قابلیت حیات تروفوبلاستی است، به طور معمول برای تشخیص و پیگیری نتایج درمان این بیماران استفاده می شود.

    هدف

    هدف ما از انجام این مطالعه، بررسی ارزش پیشگویی غلظت β-hCG سرم مادر برای شانس پارگی در حاملگی های لوله ای جهت شناسایی زنان در معرض خطر است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت مقطعی- تحلیلی گذشته نگر بر روی زنان مبتلا به حاملگی لوله ای درمان شده در مرکز آموزش و درمانی بیمارستان الزهرا شهر رشت، طی سال های 1380 الی 1387 انجام شد. داده ها برای هر خانم از پرونده پزشکی جمع آوری شدند. در نهایت بیماران در دو گروه مبتلا به پارگی لوله ای و بدون پارگی مقایسه شدند. آنالیز آماری به کمک SPSS ورژن 19 انجام شد.

    نتایج

    در مجموع 247 نفر مبتلا به حاملگی لوله ای وارد مطالعه شدند. 197 نفر (8/79%) حاملگی لوله ای پاره نشده و 50 نفر (2/20%) پاره شده داشتند. سطح میانگین β-hCG در بیماران مبتلا به حاملگی لوله ای پاره شده نسبت به پاره نشده به طور معنی داری بیشتر بود (IU/ml 67/3849±09/3063 در مقابل IU/ml 86/3429±29/1851 و 0001/0˂p). آنالیز لوجستیک نیز نشان داد که غلظت IU/ml 1750˃β-hCG ریسک فاکتور قابل توجه ای برای پارگی حاملگی لوله ای است (68/1-18/1:CI 95% 41/1:OR).

    نتیجه گیری

    سطح بالای β-hCG به نظر می رسد ریسک فاکتور مهمی برای پارگی در حاملگی لوله ای باشد.

    کلیدواژگان: حاملگی نابجا، حاملگی لوله ای، خطر پارگی لوله ای، غلظت β-hCG سرمی
  • فهیمه رشیدی میبدی، احمد حائریان اردکانی*، فرزانه وزیری، آرزو خبازیان، سالم محمدی اصل صفحات 107-112
    مقدمه

    تا بحال بحث هایی پیرامون ارتباط تغییرات هورمونی و ویژگی های فردی- اجتماعی مادران با سلامت پریودنتال آن ها در دوره بارداری انجام شده است.

    هدف

    با توجه به کمبود اطلاعات در مورد وضعیت پریودنتال زنان باردار در یزد، این مطالعه با هدف بررسی تغییرات شاخص نیاز به درمان پریودنتال (CPITN) طی بارداری و ارزیابی ارتباط احتمالی میان این شاخص و ویژگی های دموگرافیک مادران انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک مطالعه توصیفی طولی است. نمونه ها شامل 115 زن باردار مراجعه کننده به مراکز درمانی یزد بودند. جمع آوری اطلاعات مادران با کمک پرسشامه ای سه قسمتی شامل رضایت نامه، داده های دموگرافیک و CPITN ثبت شده، انجام شد. معاینات با استفاده از نور یونیت دندانپزشکی، آینه مسطح و پروب مدرج WHO صورت گرفت.

    نتایج

    در ابتدای مطالعه، 61% سکستانت های بررسی شده وضعیت لثه ای سالم داشتند 9/25% دارای کد 1 و 4% دارای کد 2 بودند. کد 3 و 4 در هیچ سکستانتی دیده نشد. میان مقادیر CPITN کمتر و تحصیلات بالاتر، اشتغال به کار و دفعات بیشتر مسواک زدن مادران ارتباط معناداری وجود داشت اما میان این شاخص با سن مادر و تعداد حاملگی ها ارتباطی دیده نشد. ارتباط میان CPITN و افزایش سن جنینی نیز معنادار بود.

    نتیجه گیری

    احتمالا میان بالا رفتن ماه بارداری و افزایش نیاز به درمان های پریودنتال ارتباطی وجود دارد. بالا رفتن این شاخص طی بارداری نشان دهنده اهمیت مراقبت های پریودنتال در این دوران است.

    کلیدواژگان: CPITN، بارداری، وضعیت پریودنتال، دموگرافیک
  • صفحات 113-117
    مقدمه

    سارکوم بوتریویید سرویکس یک نوع بسیار نادر رامبومیوسارکوم (RMS) دستگاه تناسلی زنانه می باشد. این سارکوم معمولا درد دهه اول با دوم زندگی تشخیص داده می شود و با پولیپ سرویکس و یا ندرتا تدوه های نفوذکننده خود را نشان می دهد. در این گزارش مورد هدف ما گزارش یک بیمار 21 ساله با حاملگی اول و RMS امبریونال (سارکوم بوتریویید) سرویکس و همچنین شرح انواع درمان دریافت شده در مطالعه منابع و برجسته نمودن مزایای مدیریت سقط باروری در این بیماران می باشد.

    مورد: 

    یک زن 21 ساله با حاملگی اول از یک توده بیرون آمده از اینتراوتوس شکایت کرد که به شکل یک پولیپ سرویکس شبیه انگور cm 8×7 در آزمایش اسپکولوم مشاهده شد. آزمایش هیستوپاتولوژیک بیوپسی تهیه شده به همراه رنگ آمیزی ایمنوهیستوشیمیایی با دسیمن، میوژنین، S100، ویمنتین و میوگلوبین انجام شد. کولونوسکوپی، بیوپسی دوم و ترموگرافی پوزیترون emission جهت پیگیری استفاده شد. آزمایش هیستوپاتولوژیک نشان دهنده RMS امبریونال سرویکس بود. بیمار سه سیکل شیمی درمانی مرکب از دوکسوروبیسین و اینوسفامید دریافت کرد. او با جراحی موافقت نکرد زیرا که یک حاملگی برنامه ریزی نشده را در ماه بعد از شیمی درمانی داشت. او دیگر برای کنترل مراجعه نکرد. بعد از یک حاملگی بدون عوارض و یک زایمان موفق او در ماه ششک بعد از زایمان مراجعه کرد. بررسی کولوسکوپیک نشان دهنده یک ناحیه موضعی پولیپویید بود که آزمایش هیستوپاتولوژی بیوپسی نشان دهنده عود بود هرچند که توموگرافی پوزیترون emission غیراختصاصی بود. بنابراین درمان تکمیلی برنامه ریزی شد و conization و لنفاونوکتومی لگنی انجام شد. هیستوپاتولوژی نشان دهنده عدم وجود تومور در مواد conization و عدم درگیری لنف نودهای لگنی بود.

    نتیجه گیری

    مدیریت سقط باروری شامل شیمی درمانی ترکیبی دوکسوروبیسین و اینفوسفامید می تواند درمان انتخابی باشد. حاملگی و زایمان موفق در حین درمان امکان پذیر است. کولوسکوپی جهت تشخیص زودرس عود رحم می باشد.

    کلیدواژگان: رابدومیوسارکوم، امبریونال، سرویکس، بارداری، باروری ناخواسته
|
  • Fatemeh Bazarganipour, Seyed Abdolvahab Taghavi, Ali Montazeri, Fazlollah Ahmadi, Reza Chaman, Ahmad Khosravi Pages 61-70
    Background

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) has been shown to cause a reduction in health-related quality of life (HRQOL). However، the relative degree of impairment in each domain differed among samples، and it was not clear which aspect of disease-specific HRQOL (modified polycystic ovary syndrome health-related quality of life questionnaire) was most negatively affected.

    Objective

    To systematically review the effects of PCOS on specific domains of HRQOL.

    Materials And Methods

    Literature search using search engine of database (PubMed، PsychInfo، CINAHL، CENTRAL، and Scopus) between 1998 to December 2013 yields 6 relevant publications. Pairs of raters used structural tools to analyze these articles، through critical appraisal and data extraction. The scores of each domain of polycystic ovarian syndrome questionnaire (PCOSQ) or modified version (MPCOSQ) of 1140 women with PCOS were used in meta-analysis.

    Results

    The combine mean of emotional (4. 40; 95% CI 3. 77-5. 04)، infertility (4. 13; 95% CI 3. 81-4. 45) and weight (3. 88; 95% CI 2. 33-5. 42) dimensions were better، but menstruation (3. 84; 95% CI 3. 63-4. 04) and hirsutism (3. 81; 95% CI 3. 26-4. 35) domains were lower than the mean score of PCOSQ/MPCOSQ in related dimension.

    Conclusion

    The meta-analysis showed that the most affected domains in specific HRQOL were hirsutism and menstruation. Based on these findings، we recommend healthcare providers to be made aware that HRQOL impairment of PCOS is mainly caused by their hirsutism and menstruation، which requires appropriate management

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Review, Meta-analysis, Quality of life
  • Vahideh Shahnazi, Mina Zaree, Mohammad Nouri, Mahzad Mehrzad, Sadaghiani, Shabnam Fayezi, Maryam Darabi, Sajjad Khani, Masoud Darabi Pages 71-78
    Background

    The omega-3 (ω-3) fatty acid eicosapentaenoic acid (EPA) is currently used in the clinic as a nutritional supplement to improve infertility, particularly in women with polycystic ovarian syndrome (PCOS).

    Objective

    The present study was designed to investigate the effect of EPA on insulin-like growth factor 1 (IGF-1) and cyclooxygenase 2 (COX-2) gene expression in primary cultured granulosa cells from patients undergoing in vitro fertilization (IVF), and also to compare this effect with those in granulosa cells of PCOS patients.

    Materials And Methods

    In this experimental study, human granulosa cells were isolated from follicular fluid of normal and PCOS women undergoing IVF by hyaluronidase digestions, followed by Percoll gradient centrifugation. Cells were cultured in vitro, exposed to a range of concentrations of the EPA (25-100 μM) for 24 hr, and investigated with respect to COX-2 and IGF-1 gene expression by real time-PCR.

    Results

    In both groups, all doses of the EPA significantly induced IGF-1 mRNAgene expression compared to the untreated control. High doses of EPA in thepresence of recombinant (r) FSH produced a stimulatory effect on IGF-1 and asuppressive effect (p=0.01) on the COX-2 gene expression, which were morepronounced in granulosa cells from PCOS patients.

    Conclusion

    EPA affect diversely the gene expression of IGF-1 and COX-2 in granulosa cells, which were more pronounced in PCOS compared to control. These findings represent the possible underlying molecular mechanisms for the positive impact of the ω-3 fatty acids on reproduction, especially in patients with PCOS.

    Keywords: Eicosapentaenoic acid, Insulin-like growth factor 1, Cyclooxygenase 2, Granulosa cells, Polycystic ovary syndrome
  • Nasrin Saharkhiz, Saghar Salehpour, Mahboobeh Tavasoli, Ali Aghighi Pages 79-84
    Background

    Premature luteinization during in vitro fertilization was commonly happened before the introduction of GnRh analogues. High level of unwanted progesterone is associated with adverse pregnancy outcome and is thought to be induced by inappropriate LH elevation.

    Objective

    To evaluate the progesterone level on the day of Human Chorionic Gonadotropin (HCG) triggering in GnRh agonist and antagonist protocols, and its correlation with clinical pregnancy rate and miscarriage rate.

    Materials And Methods

    One hundred and seven women underwent intracytoplasmic sperm injection with long agonist protocol (n=46) or antagonist protocol (n=61). Blood sample was obtained from each patient for progesterone level measurement in HCG administration day, then patients were divided into two groups according to their serum progesterone levels on the HCG triggering day: progesterone level <1.2 ng/ml, and progesterone level ≥1.2 ng/ml. Clinical pregnancy and miscarriage rates were evaluated as main outcomes and biochemical pregnancy rate and implantation rate were considered as secondary outcomes.

    Results

    The increased prevalence rate of premature progesterone (progesterone level ≥1.2 ng/ml) in total patients was 13.1% (14/107) and in long agonist protocol group and antagonist protocol group was 15.2% (7/46) and 11.5% (7/61) respectively. Premature progesterone rise had no significant correlation with clinical pregnancy rate in total patients (p=0.174), agonist protocol (p=0.545), and antagonist protocol (p=0.129). Also premature progesterone rise had no significant association with miscarriage rate in total patients (p=0.077), agonist protocol group (p=0.383) and antagonist protocol group (p=0.087).

    Conclusion

    A significant rise in progesterone levels at the time of HCG triggering doesn’t lead to decrease in pregnancy rate and implantation rate and increase in miscarriage rate.

    Keywords: Progesterone rise, HCG triggering, GnRh agonist, GnRh antagonist, Intracytoplasmic sperm injection
  • Majid Taati, Mehrnoush Moghadasi, Omid Dezfoulian, Payman Asadian, Morteza Zendehdel Pages 85-92
    Background

    Testicular torsion is a medical emergency that requires surgical intervention to reperfuse the affected testis. Ischemia reperfusion injury is usually associated with proinflammatory cytokine generation and apoptosis of germ cells in the testes.

    Objective

    In this study we investigate the effect of ghrelin on the proinflammatory cytokines levels and germ cell apoptosis in testicular ischemia reperfusion.

    Materials And Methods

    45 male rats were selected for the study and randomly divided into 3 groups, each containing 15 rats. Animals in the testicular torsion and ghrelin treated groups were subjected to unilateral 720 counterclockwise testicular torsion for 1 hr and then reperfusion was allowed after detorsion for 4 hr, 1 and 7 days. The ghrelin-treated group received intraperitoneal injection of ghrelin 15min before detorsion. The expression levels of bcl-2-associated X protein and proliferating cell nuclear antigen in testicular tissue in the different groups were detected by immunohistochemical assay and tissue cytokines interleukin-1β, tumor necroses factor-α and interleukin-6 were measured using enzyme-linked immunosorbent assay.

    Results

    After being treated by ghrelin, the population of immunoreactive cells against BAX in the spermatocytes on day 7 after reperfusion significantly decreased when compared to tortion/ detortion-saline animals (p=0.024). In contrast, PCNA expression in the spermatocytes and spermatogonia were not significantly different between tortion/ detortion-ghrelin and tortion/ detortion-saline groups on both experimental days. Administration of ghrelin significantly attenuated the testicular tumor necroses factor-α and interleukin-6 levels compared with the untreated animals, but had no significant effect on the level of interleukin-1β.

    Conclusion

    Ghrelin offers remarkable anti-inflammatory and anti-apoptotic effects in testicular ischemia reperfusion injury.

    Keywords: Ghrelin, Ischemia, Reperfusion, Testes, Apoptosis
  • Azam Ghaneei, Akram Jowkar, Mohammad Reza Hasani Ghavam, Mohammad Ebrahim Ghaneei Pages 93-100
    Background

    30% of patients with polycystic ovary syndrome (PCOS) show mild, transient hyperprolactinemia. It is suggested that a reduction of the dopamine inhibitory effect might raise both prolactin and luteinizing hormone.

    Objective

    To investigate the adjuvant cabergoline therapy effects on menstrual irregularity and androgen system in PCOS women with hyperprolactinemia.

    Materials And Methods

    This randomized clinical trial was done on 110 polycysticovary syndrome women with increased serum prolactin concentration [1.5 fold morethan normal level (>37.5 ng/ml)]. Participants were divided into two groups: Casegroup (n=55) treated with metformin 1gr/day and cabergoline 0.5 mg/week for 4months and control group (n=55) treated with metformin 1g/day and placeboweekly. Testosterone, prolactin, and dehydroepiandrosterone sulfate level weremeasured before and four months after intervention in two groups. Also, situation ofmenstrual cycles asked and recorded before and after intervention.

    Results

    We found decrease in the mean of dehydroepiandrosterone sulfate, weightand total testosterone level in the two groups after intervention but their changeswere not significant. Patients in case group showed a significant decrease in serumprolactin level before and after intervention (p<0.001), but no difference was foundin control group. All patients in both studied groups had irregular menstrual cycles,which regulate after intervention and the difference was significant (p=0.02).

    Conclusion

    The results showed that cabergoline can be used as a safe administration in PCOS patients with hyperprolactinemia to improve the menstrual cycles. Considering that the administration of cabergoline plus metformin may reduce the required duration and dose of metformin, patient acceptability of this approach is higher.

    Keywords: Polycystic ovarian syndrome, Cabergoline, Metformin, Menstrual cycle, Laboratory findings
  • Roya Faraji Darkhaneh, Maryam Asgharnia, Nastaran Farahmand Porkar, Ali Akbar Alipoor M Pages 101-106
    Background

    Measurement of serum β-hCG concentration commonly used to diagnose tubal ectopic pregnancy (EP) and follow up patients treated conservatively.

    Objective

    The aim of this study was to determine the predictive value of maternal serum β-hCG concentration in ruptured tubal ectopic pregnancy to help physicians identify those women who are at greatest risk.

    Materials And Methods

    This is a cross-sectional study conducted on all women with a diagnosis of tubal ectopic pregnancy who were treated in Alzahra Hospital, in Rasht, from March 2002 to February 2011. The data was collected for each woman from medical records and included age, parity, gravidia, gestational age, primary level of serum β-hCG, rupture status, past history of pelvic inflammation disease, EP, abortion, and intrauterine contraceptive device use. Women with tubal rupture were compared to those without rupture. Statistical analysis was conducted by SPSS 19 for Windows.

    Results

    A total of 247 cases of tubal ectopic pregnancy were recorded during the study period. One hundred and ninety seven (79.8%) were cases with unruptured EP and 50 patients (20.2 %) were cases with ruptured EP. The mean level of β-hCG was significantly higher in patients with ruptured EP compared to patients with unruptured EP (p=0.03). Logistic regression analysis revealed that >1750 IU/ml of β-hCG levels (OR: 1.41; 95% CI: 1.18-1.68) was the significant risk factors for tubal rupture.

    Conclusion

    Higher β-hCG levels seem to be significant risk factors for rupture of a tubal EP.

    Keywords: Tubal ectopic pregnancy, Tubal rupture, Serum β hCG concentration
  • Fahimeh Rashidi Maybodi, Ahmad Haerian, Ardakani, Farzaneh Vaziri, Arezoo Khabbazian, Salem Mohammadi, Asl Pages 107-112
    Background

    There have been speculations about the effects of hormonal changes and socio-demographic factors on periodontal health during pregnancy.

    Objective

    According to the lack of sufficient epidemiologic information about the periodontal status of pregnant women in Yazd, this study was accomplished to determine the changes of Community Periodontal Index for Treatment Needs (CPITN) during pregnancy and evaluating the possible relationship between this index and demographic characteristics of the mothers.

    Materials And Methods

    This was a longitudinal descriptive study. The samplesincluded 115 pregnant women who were referred to health centers of Yazd, Iran.The mothers’ data were obtained from a questionnaire consisted of 3 parts: consentpaper, demographic data and CPITN records. Examination was performed withdental unit light, flat dental mirror and WHO’s scaled probe.

    Results

    In the beginning of the study, 60.1% of checked sextants had healthy gingival status. 25.9% had code1 and 14% had code 2. Code 3 and 4 were not seen in any sextants. There was a significant relationship between lower CPITN and higher maternal education, occupation and more frequencies of tooth-brushing but there was not a relationship between CPITN and mother’s age and number of pregnancies. CPITN had a significant relationship with increasing of the gestational age.

    Conclusion

    There might be a relationship between increasing the month of pregnancy and more periodontal treatment needs. CPITN Increasing during pregnancy shows the importance of periodontal cares during this period.

    Keywords: CPITN, Pregnancy, Periodontal status, Demographic
  • Roya Faraji Darkhaneh, Maryam Asgharnia, Nastaran Farahmand Porkar, Ali Akbar Alipoor Pages 113-117
    Background

    Measurement of serum β-hCG concentration commonly used to diagnose tubal ectopic pregnancy (EP) and follow up patients treated conservatively.

    Objective

    The aim of this study was to determine the predictive value of maternal serum β-hCG concentration in ruptured tubal ectopic pregnancy to help physicians identify those women who are at greatest risk.

    Materials And Methods

    This is a cross-sectional study conducted on all women with a diagnosis of tubal ectopic pregnancy who were treated in Alzahra Hospital, in Rasht, from March 2002 to February 2011. The data was collected for each woman from medical records and included age, parity, gravidia, gestational age, primary level of serum β-hCG, rupture status, past history of pelvic inflammation disease, EP, abortion, and intrauterine contraceptive device use. Women with tubal rupture were compared to those without rupture. Statistical analysis was conducted by SPSS 19 for Windows.

    Results

    A total of 247 cases of tubal ectopic pregnancy were recorded during the study period. One hundred and ninety seven (79.8%) were cases with unruptured EP and 50 patients (20.2 %) were cases with ruptured EP. The mean level of β-hCG was significantly higher in patients with ruptured EP compared to patients with unruptured EP (p=0.03). Logistic regression analysis revealed that >1750 IU/ml of β-hCG levels (OR: 1.41; 95% CI: 1.18-1.68) was the significant risk factors for tubal rupture.

    Conclusion

    Higher β-hCG levels seem to be significant risk factors for rupture of a tubal EP.

    Keywords: Rhabdomyosarcoma, Embryonal, Cervix, Pregnancy, Fertility sparing