فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:15 Issue: 1, Jan 2017

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:15 Issue: 1, Jan 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/11/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزاد روشن ضمیر، سید مرتضی صفوی* صفحات 1-10
    مقدمه

    دی آسپارتیک اسید (D-ASP) در بافت‌های نورواندوکرین بی مهرگان و مهره داران وجود دارد و در آنجا اعمال فیزیولوژیکی مهمی انجام می دهد. به تازگی، گزارش شده است که D-ASP در سنتز و ترشح تستوسترون نقش دارد و فرض بر این است که می تواند به عنوان یک افزایش دهنده ترشح تستوسترون برای مردان نابارور و توسط ورزشکاران برای افزایش توده عضلانی و قدرت استفاده شود.

    هدف

    هدف از این مطالعه، خلاصه کردن شواهد عملی موجود مربوط به اثرات D-ASP بر میزان تستوسترون خون است.

    مواد و روش ها

    ما تمام انواع مطالعاتی که اثر D-ASP را بر سطوح تستوسترون خون که تا اکتبر 2015 منتشر شده بود را با استفاده از جستجو در پایگاه داده های PubMed، Web of Science، ProQuestو Scopus مورد بررسی سیستماتیک قرار دادیم.

    نتایج

    از 396 مقاله یافته شده، 23 مطالعه حیوانی و 4 مطالعه انسانی مرتبط با موضوع در این مطالعه وارد شدند. مطالعات حیوان نشان دادند که اثر D-ASP وابسته به گونه، جنس و ارگان مورد بررسی است. D-ASP اگزوژن باعث افزایش سطح هورمون تستوسترون در حیوان مذکر می شود، در حالی که مطالعات در انسان نتایج متناقض به همراه داشته است. شواهد این ارتباط در انسان هنوز به دلیل مطالعات محدود و کیفیت پایین آنها کافی نمی باشد.

    نتیجه گیری

    مطالعات بیشتر با حجم نمونه و مدت بررسی بیشتر هنوز مورد نیاز است تا اثر D-ASP را بر غلظت تستوسترون به اثبات برساند.

  • نجف زارع، بیژن نوری*، فریبا مرادی، مریم پرواره صفحات 11-16
    مقدمه

    تاکنون در ایران مطالعه ای در جنوب ایران برای بررسی زمان تا اولین باروری (TTFP) انجام نشده است. فاکتورهای مدل زندگی، اشتغال و فاکتورهای محیطی بعنوان عوامل تاثیرگذار بر باروری پیشنهاد شده است.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه بررسی TTFP در جنوب ایران و عوامل تاثیرگذار بر آن با استفاده از مدل های شکننده بود.

    مواد و روش ها

    برای 882 زن روستایی جنوب ایران که بصورت تصادفی انتخاب شدند داده های مربوط به زمان تا اولین باروری گرد آوری شد. تنها اطلاعات مربوط به اولین بارداری که با برنامه باشد وارد مطالعه شد. اطلاعات بوسیله پرسشنامه هایی که توسط خود زنان تکمیل می شد گردآوری شد. تحلیل داده ها با استفاده از مدل های شکننده و شکنندگی اشتراکی تحلیل و اثر عوامل مرتبط بررسی شد.

    نتایج

    میانه TTFP برابر 4/6 ماه بود. از بین فاکتورهای بررسی شده، سن ازدواج، قد، تحصیلات، نظم قایدگی قبل از بارداری در مدل چند متغیره معنادار شدند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه برای اولین بار بمنظور بررسی فاکتورهای تاثیرگذار بر زمان سپری شده تا اولین بارداری انجام گرفت، و فاکتورهای بیولوژگی مورد بررسی قرار گرفت.

    کلیدواژگان: مدل بقا، مدل های شکننده، شکننده، زمان تا بارداری
  • مهتاب ستاری، مهدی قیامی راد*، عالیه قاسم زاده، زهرا محمد اوغلی ریحان صفحات 17-22
    مقدمه

    ناباروری از جمله معضلات بزرگ جامعه امروز است و تقریبا 15-10% زوج ها را درگیر کرده است. کلامیدیا تراکوماتیس یکی از شایعترین عفونت های مقاربتی منجر به ناباروری است.

    هدف

    هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی آنتی بادی های ضدکلامیدیا تراکوماتیس در زنان نابارور مراجعه کننده به بیمارستان الزهراء شهرتبریز و بررسی برخی عوامل تاثیرگذار احتمالی بود .

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 184نمونه سرم خون زنان نابارور (گروه مورد) و 100 نمونه سرم زنان باردار (گروه شاهد) به صورت تصادفی، با کسب رضایت از آنها پس از تکمیل پرسشنامه ای اخذ شد. نمونه های اخذ شده برای تعیین فراوانی آنتی بادی های اختصاصی IgG و IgM ضد کلامیدیا تراکوماتیس به روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    میزان شیوع آنتی بادی های IgGو IgM ضدکلامیدیاتراکوماتیس در زنان نابارور به ترتیب 88/35% و 44/5% و در گروه شاهد به ترتیب 18% و 2% گزارش شد, که نشانگر بالا بودن معنی دار عیار (035/0=p) IgG و(004/=p)IgM ضد کلامیدیاتراکوماتیس در زنان نابارور می باشد. همچنین تفاوت معنی دار در میزان آنتی بادی زنان شهری و روستایی دیده نشد (690/0=p)IgG و (486/0=p) IgM. بیشترین موارد مثبت در گروه های سنی 30-21 سال بود . تفاوت معنی دار بین سن زنان نابارور و میزان تیتر آنتی بادی یافت نشد. بین نازایی با فاکتور لوله ای و میزان تیتر آنتی بادی های (208/0=p) IgG و (082/0=p) IgM ضد کلامیدیا تراکوماتیس رابطه معنی دار وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به مقادیر بالای آنتی بادی ضد کلامیدیا تراکوماتیس در زنان نابارور در مقایسه با گروه کنترل ارزیابی و درمان عفونت های کلامیدیایی در این دسته از بیماران الزامی می باشد.

    کلیدواژگان: کلامیدیا تراکوماتیس، زنان نابارور، تبریز
  • مینا جعفرآبادی*، مژده صالح نیا، رعنا صدفی صفحات 23-32
    مقدمه

    مدل های حیوانی جهت شناخت اتیولوژی اندومتریوزیس می تواند ابزار سودمند و مناسبی باشند.

    هدف

    در این مطالعه دو مدل حیوانی اندومتریوز در دو سطح مرفولوژی و ملکولی با هم مقایسه شدند.

    مواد و روش ها

    ابتدا بافت اندومتر انسانی به تکه‌هایی کوچک بریده شده، سپس قطعات بافتی اندومتر به صورت شکل تصادفی درناحیه زیر جلدی به موش‌های تحت تیمار با اشعه گاما منتقل شدند (مدل A) و یا برای جداسازی سلول‌ها مورد استفاده قرار گرفتند. سلول‌های جدا شده پس از پاساژ چهارم با استفاده از فلوسیتومتری، مارکر CD90 در آن‌ها ارزیابی شد. سپس به تعداد 106 × 2 سلول CD90 مثبت به همان روش قبلی به موش های تحت تیمار با اشعه گاما منتقل شدند (مدل B) و در شرایط کنترل شده و استریل نگهداری شدند. بعد از بیست روز بافت اکتوپیک ایجاد شده در هر دو مدل جمع آوری شدند و جهت ارزیابی مرفولوژیک، PAS و میزان بیان ژن‌های استیوپونتین و ماتریکس متالوپروتییناز 2 با تکنیک Real Time RT PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند. سطح 17 بتااسترادیول سرم موش‌ها قبل و پس از پیوند مقایسه شد.

    نتایج

    بافت غددی شبیه بافت اندومتر در زیر جلد موش در هر دو مدل ایجاد شده بود. تعداد مقطع غدد در واحد سطح، میزان سطح 17 بتااسترادیول سرم و میزان بیان ژن‌های استیوپونتین و ماتریکس متالوپروتییناز 2 در مدل B نسبت به مدل A بیشتر بود (03/0=p).

    نتیجه گیری

    در مجموع مدل آندومتریوزیس با بکار گیری سلول های آندومتر CD90 کشت شده، موفقیت بیشتری را از نظر مرفولوژی و سطح غدد شکل گرفته، فعالیت 17 بتااسترادیولی بالا و نیز بروز ژن های مرتبط با اندومتریوز نشان داد.

    کلیدواژگان: اندومتریوز، استئوپونتین، سلول های استرومایی، ماتریکس متالوپروتئیناز دو، مدل حیوانی
  • مهران درست قول*، حمیداله غفاری، ناهید شهبازیان، مریم میرانی صفحات 33-40
    مقدمه

    قابلیت پذیرش آندومتر نقش کلیدی در وقوع یک لانه گزینی موفق داشته و اختلال در آن منجر به کاهش باروری شده و میزان موفقیت روش های کمک باروری را محدود می سازد.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف ارزیابی قابلیت پذیرش آندومتر زنان مبتلا به ناباروری ناشناخته بر اساس سنجش میزان بیان اینتگرین بتا-3، کلسی تونین و پلکسین بی-1 انجام گرفت. موارد و

    روش ها

    میزان بیان اینتگرین بتا-3، کلسی تونین و پلکسین بی-1 از طریق اندازه گیری محتوای mRNA با استفاده از تکنیک real-time RT-PCR در آندومتر زنان مبتلا به ناباروری ناشناخته (16n=) و زنان بارور (10n=) اندازه گیری شد. برای این منظور در روز 7LH+ بعد از اوولاسیون از آندومتر زنان بیوپسی تهیه شد.

    نتایج

    اختلاف معنی داری در بیان اینتگرین بتا-3 و کلسی تونین بین زنان مبتلا به ناباروری ناشناخته و زنان بارور مشاهده شد. میزان بیان پلکسین بی-1 در آندومتر دو گروه زنان بارور و نابارور تفاوت معنی داری را نشان نداد. همبستگی معنی داری بین میزان بیان اینتگرین بتا-3 با بیان کلسی تونین و پلکسین بی-1 در زنان بارور و نابارور مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    کاهش بیان اینتگرین بتا-3 و کلسی تونین به تنهایی یا بطور توامان می تواند منجر به بروز ناباروری ناشناخته شده و این ژن ها را می توان بعنوان مارکرهایی مولکولی بالقوه ای جهت سنجش وقوع ناباروری در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: ناباروری ناشناخته، لانه گزینی، اینتگرین بتا-3، کلسی تونین و پلکسین بی-1
  • فرشته استوان، علی گل*، عبدالرضا جوادی صفحات 41-48
    مقدمه

    دیابت ملیتوس یکی از شایع ترین اختلالات متابولیسم می باشد و تقریبا 100میلیون نفر در جهان مبتلا می باشند.

    هدف

    بررسی اثرات پالپ حنظل بر فاکتورهای اکسیدانی و آنتی اکسیدانی بیضه و اپی دیدیم در رت های دیابتی ناشی از استرپتوزوتوسین می باشد.

    موارد و روش ها

    24 رت نر به 4 گروه تقسیم شدند: 1) N (نرمال) گروه، 2)N+C گروه ،3)D (دیابتی) گروه و 4) D+C گروه. گروه N وD ، ml 2 نرمال سالین به صورت دهانی از طریق گاواژ را به مدت دو هفته دریافت کردند و گروه N+C وD+C به مدت دو هفته mg/kg 10 پودر پالپ حنظل را دریافت کردند. دیابت به وسیله تزریق درون صفاتی mg/kg 65 استرپتوزوتوسین ایجاد شد.

    نتایج

    گروه D یک افزایش معنی دار در غلظت هایH2O2 (هیدروژن پروکسید) و MDA (مالون دی مالون دی آلدیید) و فعالیت CAT (کاتالاز) و همچنین یک کاهش معنی دار در فعالیت POD(پراکسیداز) در مقایسه با گروه N را دارد.

    نتیجه گیری

    پالپ حنظل در 2 هفته اثرات مفیدی بر تغییرات اکسیدانی و آنتی اکسیدانی در سیستم تولید رت ها دیابتی ناشی از استرپتوزوتوسین دارد.

    کلیدواژگان: دیابت، کاتالاز، پراکسیداز، مالون دی اکسید، اکسیدان
  • لیلا پورعلی، صدیقه آیتی*، شیرین توکلی زاده، حوریه سلیمانی، فاطمه طیموری ثانی صفحات 49-54
    مقدمه

    تزریق داخل رحمی اسپرم (IUI) اولین روش درمانی در بسیاری از موارد ناباروری می باشد. این روش بدنبال تحریک کنترل شده تخمدان (COH) انجام می شود. اولین خط درمانی در COH کلومیفن می باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه مقایسه کلومیفن سیترات و لتروزول با گنادوتروپین در سیکل های تزریق داخل رحمی اسپرم می باشد.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی آینده گر 180 بیمار مراجعه کننده به مرکز ناباروری میلاد انتخاب شدند. گروه اول 5 میلی گرم در روز لتروزول بین روزهای 3 تا 7 سیکل قاعدگی دریافت کردند. در گروه دوم 100 میلی گرم در روز کلومیفن به روش مشابه تجویز شد. در هر 2 گروه گنادوتروپین یایسگی انسانی (HMG) روزانه با شروع از روز 6 تا 8 سیکل تجویز گردید. بعد از مشاهده 2 فولیکول بزرگتر از 16 میلی متر تخمک گذاری توسط تجویز 5000 واحد گنادوتروپین کوریونیک انسانی (HCG) تحریک گردید و بعد از 36 ساعت IUI انجام شد.

    نتایج

    دو گروه از نظر مشخصات پایه یکسان بودند. تعداد فولیکول های بالغ، سیکل های لغو شده و سقط در بین 2 گروه یکسان بود. ضخامت آندومتر در زمان تزریق HMG در گروه لتروزول بیشتر بود. تحریک بیش از حد تخمدان در گروه کلومیفن بطور معناداری بیشتر مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد لتروزول با عوارض کمتر جایگزین خوبی برای کلومیفن باشد.

    کلیدواژگان: تحریک تخمدان، گنادوتروپین، لتروزول، کلومیفن سیترات
  • بتول تیموری، آرزو اسماعیل زاده* صفحات 55-56
    مقدمه

    اگر چه لیومیوم ها از مشکلات شایع ژنیکولوژیک هستند، معکوس شدگی غیر نفاسی رحم به دلیل لیومیوم یک مشکل کلینیکی نادر می باشد. این شرایط به علت یک لیومیوم ساب ماکوس بزرگ که توان سرویکس را دیلاته کند و به سمت واژن پیش رود می تواند بوجود آید. بیماران می توانند علایم متعددی نظیر خونریزی شدید واژینال، درد لگن و احتباس شدید ادراری گاه گاه داشته باشند.

    مورد: 

    در اینجا یک مورد خانم 32 ساله نولی پار با سابقه نازایی 17 ساله غیر قابل توجیه با یک میوم بزرگ پایدار که از واژن بیرون زده است معرفی شده است. برای معکوس شدگی رحم بیمار تحت لاپاراتومی قرار داده شد.

    نتیجه گیری

    برش Haultain (برش طولی در موقعیت خلفی) برای اصلاح معکوس شدگی رحم بکار بردیم. و سپس خود میوم را از طریق برش خلفی رحم خارج گردید.

    کلیدواژگان: لیومیوم، معکوس شدگی واژن، برش Haultain، لاپاراتومی
|
  • Farzad Roshanzamir, Seyyed Morteza Safavi Pages 1-10
    Background

    D-Aspartic acid (D-Asp) is in invertebrate and vertebrate neuroendocrine tissues, where it carries out important physiological functions. Recently, it has been reported that D-Asp is involved in the synthesis and release of testosterone and is assumed can be used as a testosterone booster for infertile men, and by athletes to increase muscle mass and strength.

    Objective

    The aim of this review is to summarize available evidence related to the effects of D-Asp on serum testosterone levels.

    Materials And Methods

    We conducted a systematic review of all type studies, which evaluated the effect of the D-Asp on blood testosterone including published papers until October 2015, using PubMed, ISI Web of Science, ProQuest and Scopus database.

    Results

    With 396 retrieved records, 23 animal studies and 4 human studies were included. In vivo and in vitro animal studies revealed the effect of D-Asp depending on species, sex and organ-specific. Our results showed that exogenous D-Asp enhances testosterone levels in male animal’s studies, whereas studies in human yielded inconsistent results. The evidence for this association in man is still sparse, mostly because of limited number and poor quality studies.

    Conclusion

    There is an urgent need for more and well-designed human clinical trials with larger sample sizes and longe

    Keywords: D-Aspartic acid, Testosterone, Systematic review
  • Najaf Zare, Bijan Nouri, Fariba Moradi, Maryam Parvareh Pages 11-16
    Background

    Time to first pregnancy (TTFP) has never been studied in an Iranian setting. Lifestyle, occupational and environmental factors have been suggested to affect the female reproduction.

    Objective

    This study was conducted to measure TTFP in the south of Iran and survey the effects of several similar factors on TTFP by frailty models.

    Materials And Methods

    The data on TTFP were available for 882 women who were randomly selected from the rural population (the south of Iran). Only the first and the planned pregnancies of every woman were included. The data were collected retrospectively by using self-administered questionnaires. Frailty and shared frailty models were used to determine which factors had the highest impact on TTFP.

    Results

    The median TTFP was 6.4 months and several factors were surveyed. However, only the age of marriage, height, maternal education and regularity of menstruation prior to conception were selected in the multivariable models.

    Conclusion

    Among the several factors which were included in the study, the result of frailty model showed that the height, age of marriage and regular menstruation seemed more notable predictors of TTFP.

    Keywords: Survival models, Frailty models, Fertility, Time to pregnancy
  • Mahtab Sattari, Mehdi Ghiami Rad, Zahra Mohammadoghli Reihan Pages 17-22
    Background

    Infertility is one of the major issues in society and its incidence is estimated to be almost 10-15%.. Chlamydia is an important cause of sexually transmitted diseases leading to infertility.

    Objective

    This study was designed to determine the frequency of anti-Chlamydia trachomatis (anti-C. trachomatis) antibodies in infertile women at Alzahra hospital, Tabriz, Iran.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, the blood samples were collected randomly from 184 infertile women (case group) and 100 pregnant women (control group).the frequency of specific IgG and IgM anti-Chlamydia trachomatis antibodies were evaluated using ELISA.

    Results

    The frequency of anti-C. trachomatis IgG in pregnant and infertile women was 18% and 35.88%, respectively. The frequency of anti- C. trachomatis IgM in pregnant and infertile women was 2% and 5.44%.Our results showed the significant high rate of anti-Chlamydia trachomatis IgG (p=0.035), IgM (p=0.004) (p0.05).

    Conclusion

    According to the high frequency of antibody anti-C. trachomatis among infertile women in competition to the control group, evaluation and treatment of Chlamydia infections is necessary in these patients.

    Keywords: Chlamydia trachomatis, Infertile women, Tabriz
  • Mina Jafarabadi, Mojdeh Salehnia, Rana Sadafi Pages 23-32
    Background

    The animal models of endometriosis could be a valuable alternative tool for clarifying the etiology of endometriosis.

    Objective

    In this study two endometriosis models at the morphological and molecular levels was evaluated and compared.

    Materials And Methods

    The human endometrial tissues were cut into small fragments then they were randomly considered for transplantation into γ irradiated mice as model A; or they were isolated and cultured up to fourth passages. 2×106 cultured stromal cells were transplanted into γ irradiated mice subcutaneously as model B. twenty days later the ectopic tissues in both models were studied morphologically by Periodic acid-Schiff and hematoxylin and eosin staining. The expression of osteopontin (OPN) and matrix metalloproteinase 2 (MMP2) genes were also assessed using real time RT-PCR. 17-β estradiol levels of mice sera were compared before and after transplantation.

    Results

    The endometrial like glands and stromal cells were formed in the implanted subcutaneous tissue of both endometriosis models. The gland sections per cubic millimeter, the expression of OPN and MMP2 genes and the level of 17-β estradiol were higher in model B than model A (p=0.03).

    Conclusion

    Our observation demonstrated that endometrial mesenchymal stromal cells showed more efficiency to establish endometriosis model than human endometrial tissue fragments

    Keywords: Endometriosis, Matrix metalloproteinase 2, Osteopontin, Stromal cells
  • Mehran Dorostghoal, Hamid O. Allah Ghaffari, Nahid Shahbazian, Maryam Mirani Pages 33-40
    Background

    Endometrial receptivity plays a key role in the establishment of successful implantation and its impairment may contribute to subfertility and limit the assisted reproduction techniques (ART) success.

    Objective

    The aim of present study was to investigate endometrial receptivity in terms of β3 integrin, calcitonin and plexin-B1 expression in women with unexplained infertility.

    Materials And Methods

    We evaluated expression of β3 integrin, calcitonin and plexin-B1 through mRNA level measurement with real-time RT-PCR, in the endometrium of 16 infertile patients with unexplained infertility and 10 fertile women. Endometrial biopsies were collected during a single menstrual cycle on postovulatory day LH in each subject.

    Results

    Significant differences regarding β3 integrin and calcitonin expression levels found between patients with unexplained infertility and the fertile women. Endometrial plexin-B1 expression levels showed no significant difference between fertile and infertile women. There were significant correlations between expression of β3 integrin with calcitonin and plexin-B1 in fertile and infertile women.

    Conclusion

    Reduced in endometrial expression of β3 integrin and calcitonin alone or together may contribute to unexplained infertility and these genes could account as the potential molecular markers of infertility

    Keywords: Unexplained Infertility, Implantation, β3 integrin, Calcitonin, Plexin-B1
  • Fereshteh Ostovan, Ali Gol, Abdolreza Javadi Pages 41-48
    Background

    Diabetes mellitus (DM) is one of the most common metabolic diseases in humans, affecting 100 million people around the world.

    Objective

    Investigating the effects of Citrullus colocynthis pulp on oxidant and antioxidant factors of testes and epididymis in streptozotocin-induced diabetic male rats.

    Materials And Methods

    Thirty-two male rats were divided into four groups eight each: 1) N (normal) group, 2) N group, 3) D (diabetic) group and 4) D group. Groups N and D received normal saline 2 ml orally for two weeks and groups N and D received 10 mg/kg.bw Citrullus colocynthis pulp orally for two weeks. Diabetes was induced by single intraperitoneal injection of streptozotocin (STZ) at 65 mg/kg.

    Results

    D group had a significant increase in H2O2 (Hydrogen peroxide) and MDA (malondialdehyde) concentrations, and CAT (catalase) activity, and also a significant decrease in Peroxidase (POD) activity compared to N group. D group had a significant decrease in H2O2 and MDA concentrations and, CAT activity and significant increase in POD activity compared to D group.

    Conclusion

    Citrullus colocynthis pulp in two weeks had beneficial effects on oxidants and antioxidants changes in reproductive system in streptozotocin-induced diabetic rats.

    Keywords: Diabetes, Catalase, Peroxidase, Malondialdehyde, Hydrogen peroxide, Oxidant
  • Leila Pourali, Sedigheh Ayati, Shirin Tavakolizadeh, Hourieh Soleimani, Fatemeh Teimouri Sani Pages 49-54
    Background

    Clomiphene citrate is one of the effective drugs for infertilitytreatment due to oligo-ovulation or anovulation. Intrauterine insemination (IUI) isone of more adherent methods for treatment of infertile cases which is followed bycontrolled ovarian hyperstimulation (COH).

    Objective

    the aim of this study was to evaluate Clomiphene citrate versus letrozolewith gonadotropins in IUI cycles.

    Materials And Methods

    In this prospective randomized trial, 180 infertile patientswho were referred to Milad Hospital were selected. The first group received 5mg/day letrozole on day 3-7 of menstrual cycle. The second group received 100mg/day Clomiphene in the same way as letrozole. In both groups, humanmenopausal gonadotropin was administered every day starting on day between 6-8of cycle. Ovulation was triggered with urinary Human Chorionic Gonadotropin(5000 IU) when have two follicles of ≥16 mm. IUI was performed 36 hr later.

    Results

    The number of matured follicles, cycle cancellation, and abortion were thesame in both groups. Endometrial thickness was higher at the time of humanmenopausal gonadotropin administration in letrozole group. Chemical and clinicalpregnancy rates were much higher in letrozole group. Ovarian hyperstimulation wassignificantly higher in clomiphene group.

    Conclusion

    Letrozole appears to be a good alternative to clomiphene citrate withfewer side effects.

    Keywords: Ovarian stimulation, Gonadotropin, Letrozole, Clomiphene citrate
  • Batool Teimoori, Arezoo Esmailzadeh Pages 55-56
    Background

    Although leiomyomas are the most common gynecologic disorders, non-puerperal uterine inversion due to leiomyoma is considered as a rare clinical problem. This condition can occur as a complication of a large sub-mucous leiomyoma that leads to dilate cervix and protrude into vagina. The patient may have several symptoms such as heavy vaginal bleeding, pelvic pain and intermittent acute urinary retention.

    Case:

     We presented a 32-year-old nulliparous woman with 17 years of unexplained infertility and diagnosis of a large vaginal prolapsed non-pedunculated leiomyoma.

    Conclusion

    Haultain’s procedure was used to reposition uterine inversion and remove leiomyoma through a posterior incision, using laparotomy.

    Keywords: Leiomyoma, Uterine inversion, Haultain's procedure, Laparotomy