فهرست مطالب

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:15 Issue: 4, Apr 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/02/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید کاظم کاظمینی، مجید امتیازی*، فاطمه اولیا، پریسا خانی صفحات 187-194

    ناباروری از معضلات اساسی در علم پزشکی است و درمان آن همواره از دغدغه پزشکان بوده است. طب سنتی ایران بعنوان یکی از مکاتب طبی، دیدگاه های ویژه ای در این خصوص دارد که آشنایی با آن می تواند برای جامعه پزشکی مفید و راهنما باشد. در این مطالعه با بررسی رویکردهای طب سنتی ایرانی در مورد علل رخداد نازایی در زوجین سعی گردید تا با شناخت جامع تری از عقاید و نظرات حکمای قدیم در خصوص این بیماری، به الگویی جدید در شناخت و تقسیم بندی علل نازایی دست یافته شود. این مطالعه، یک مطالعه مروری توصیفی است که از کتاب های مهم طب سنتی و مقالات موجود در زمینه نازایی مردان و زنان مورد بررسی قرار گرفت و مطالب طب جدید هم از کتب مربوطه و مقالات استخراج شد و در آخر مورد مقایسه اجمالی قرار گرفت. پزشکان طب سنتی ایران، علل ناباروری زوجین را در قدیم بررسی نموده و آن را به علل زنانه و مردانه تقسیم کرده اند و علل کلی ناباروری در هردو جنس را ناشی از اختلالات ساختاری و عملکردی سیستم تناسلی و بدن دانسته که با مقایسه با طب رایج، مشترکات زیادی دارد و توجه ویژه طب سنتی به کل نگر بودن در برخورد با بیماری ها و دخالت همه اعضاء بدن بویژه اعضای رییسه (قلب، کبد، مغز، تخمدان ها و بیضه ها) در انجام درست یک فرآیند از جمله سیستم تولیدمثل و نیز توجه به اختلالات مزاجی جالب توجه بوده است. با توجه به وجوه مشترک زیاد طب سنتی و نوین در تقسیم بندی علل ناباروری، لذا میتوان در درمان نازایی از روش های درمانی طب سنتی ایران به عنوان راهکار مکمل بهره گرفت و نیز به عللی که در طب سنتی بر خلاف طب رایج اشاره شده است به پژوهش و بررسی بیشتر پرداخت.

    کلیدواژگان: ناباروری، طب سنتی ایران، مزاج، زن، مرد
  • رامین سلیم نژاد، قاسم سازگار*، محمدجواد سعیدی بروجنی، سیدمجتبی موسوی، فاطمه فاطمه صالحی، فاطمه قربانی صفحات 195-202
    مقدمه

    دیابت به سبب افزایش استرس اکسیداتیو باعث ایجاد اثرات تخریبی در فرایند اسپرماتوژنز می شود.

    هدف

    هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره کلپوره بر روند اسپرماتوژنز و ساختار بیضه در موش های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین می باشد. 

    موارد و روش ها:

    32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 4 گروه کنترل، دیابتی و دیابتی تحت درمان با دزهای 50 و 100 عصاره کلپوره تقسیم شدند. گروه کنترل و دیابتی آب مقطر و گروه تحت درمان نیز (50 و 100 میلی گرم / وزن بدن) عصاره کلپوره روزانه به مدت 6 هفته دریافت کردند. پس از گذشت 6 هفته بیضه چپ خارج شده و مطالعات بافت شناسی صورت گرفت. همچنین برای اندازه گیری سطح سرمی گلوکز و هورمون تستوسترون نیز خونگیری از ورید گوشه چشم انجام گردید.

    نتایج

    مطالعه بافت شناسی بیضه موش های صحرایی دیابتی کاهش معناداری در قطر لوله های منی ساز و ضخامت اپی تلیوم زایا (05/0=p) و نیز تغییرات تخریبی در نظم سلولی نشان داد. آنالیز آماری تغییرات معناداری در گروه تحت درمان با دز 100 عصاره کلپوره در مقایسه با گروه دیابتی نشان داد (05/0=p)، اما گروه دریافت کننده دز 50 عصاره تغییر معناداری نداشت (08/0=p). نتایج این مطالعه همچنین نشان داد که درمان با دز 100 عصاره به طور معناداری باعث بهبود سطح سرمی گلوکوز (001/0=p) و تستوسترون می شود (03/0=p).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که دیابت موجب تغییرات تخریبی در بافت بیضه موش های صحرایی می شود و تجویز عصاره کلپوره عوارض ناشی از دیابت را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: دیابت قندی، استرس اکسیداتیو، کلپوره، بیضه
  • طاهره بهروزی لک*، معصومه حاج شفیعها، فریبا نان بخش، سیما اشنویی صفحات 203-208
    مقدمه

    استیل سیستیین NAC به عنوان مکمل درمانی همراه با کلومیفن سیترات در تحریک تخمک گذاری بیماران با سندرم تخمدان پلی کیستیک بدون مقاومت به کلومیفن بکار برده می شود.

    هدف

    هدف این مطالعه بررسی تاثیر NAC بر روی میزان بارداری در بیماران PCOs کاندید IUI می باشد.

    موارد و روش ها

    مطالعه مداخله ای بر روی بیماران PCOs کمتر از 38 سال انجام شد و بطور تصادفی ساده به دو گروه تقسیم شدند. در گروه مداخله (49 نفر)؛ 2/1 گرم NAC و mg 100 کلومیفن سیترات (CC) + Mg 5 لتروزول روزانه از روز 3 سیکل قاعدگی به مدت 5 روز تجویز شد و در گروه کنترل (48 نفر) همان رژیم دارویی بدون NAC می باشد. برای رشد فولیکول ، گنال- اف روز 5، 7 و 9 قاعدگی در بیماران تزریق شد. زمانی که اندازه فولیکول 18≤ میلی متر شد، HCG (IU 5000) عضلانی تزریق شده و پس از 24-36 ساعت IUI انجام شد.

    نتایج

    از نظر آماری تفاوت معنی دار بین دو گروه از نظر BMI (28/0=p)، سطح FSH (66/0=p) و LH (64/0=p)، ضخامت آندومتر (14/0=p)، میانگین تعداد فولیکول های رشد یافته (20/0=p) و وقوع بارداری (09/0=p) وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    استیل سیستیین به عنوان مکمل درمانی تحریک تخمک گذاری در بیماران PCOs کاندید IUI موثر نبود و به عنوان مکمل درمانی و با کلومیفن سیترات در چنین بیمارانی توصیه نمی شود.

    کلیدواژگان: N - استیل سیستئین، سندرم تخمدان پلی کیستیک، تحریک تخمک گذاری، تزریق داخل رحمی
  • مژده صالح نیا*، مهری فیاضی، شکریه احسانی صفحات 209-216
    مقدمه

    با توجه به جمعیت کم از سلول های انسانی مزانشیمی آندومتر در داخل بافت و کاربرد بالقوه خود در درمان و بافت مهندسی، بعضی از تحقیقات در گسترش خود در شرایط آزمایشگاهی متمرکز شده است.

    هدف

    هدف این مطالعه بررسی تاثیر فاکتور مهار کننده لوسمی (LIF) بر تکثیر سلول‏های استرومایی آندومتر بود.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه تجربی سلول‏های استرومایی آندومتر انسانی پس از پاساژ چهارم جدا شدند و به دو گروه کنترل وآزمون با LIFتقسیم شدند. سلولهادر گروه آزمون در حضور 10 نانوگرم بر میلی لیتر LIF کشت شدند سلولهای در غیاب LIF به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. نرخ تکثیر با استفاده از آزمون MTT و مارکر CD90 توسط تکنیک فلوسایتومتری وبیان ژن‏های پرتوانی Oct4 و Nanog، ژن شاخص تکثیری PCNA و ژن LIFr با روش کمی Real time RT-PCR در هر دو گروه آزمون و کنترل مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نرخ تکثیر در سلول‏های بنیادی آندومتر تیمار شده با LIF و گروه کنترل به ترتیب 06/0±61/1، 17/0±17/1 بود و این نرخ در گروه تیمار شده باLIF بالاتر از گروه کنترل بود (05/0=p). درصد سلول های CD90 مثبت در گروه کنترل 08/0±26/94% و در گروه تیمار با LIF 37/0±96/98% بود که به طور معنی داری افزایش داشت (05/0≥p). میزان بیان تمام ژن‏های هدف در گروه تیمار شده باLIF بالاتر از گروه کنترل بود (04/0=p).

    نتیجه گیری

    تحقیق حاضر نشان داد که LIF تاثیر زیادی را روی تکثیر، بقا و حفظ خصوصیات پلوری پوتنسی سلول های استرومایی آندومتر انسانی داشته و می تواند استفاده کلینیکی و سلول درمانی داشته باشد.

    کلیدواژگان: آندومتریوم، تکثیر سلولی، بیان ژن، فاکتور مهارکننده لوسمی، سلول های استرومایی
  • صفحات 217-224
    مقدمه

    والپروییک اسید (VPA) یک داروی ضد صرع بوده که می توانید منجر به مشکلات باروری در مردان شود. هرچند، مطالعه ای بر روی تغییرات هیستوپاتولوژی بیضه و اپیدیدیم و میزان بیان ژن گیرنده آندروژن به دنبال مصرف VPA انجام نشده است.

    هدف

    بررسی تغییرات هیستوپاتولوژیک و سطوح پروتئین گیرنده بیضه و اپیدیدیم در موش تحت درمان با VPA.

    موارد و روش ها

    شصت و چهار موش صحرایی نر بالغ به دو گروه VPA (8 موش در هر گروه) و شاهد تقسیم شدند. موش تحت درمان با 500 میلی گرم در کیلوگرم، VPA به صورت درون صفاقی برای 10 روز متوالی تزریق شد. در هر روز، تمام پارامترهای باروری از جمله بافت شناسی توسط رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ایوزین بیان پروتئین گیرنده آندروژن به روش وسترن بلات در بیضه و اپیدیدیم مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    موش ها در گروه VPA به طور چشمگیری تغییرات مربوط به هیستوپاتولوژی نسبت به گروه کنترل نشان دادند. سلول های بزرگ چند هسته و سلولهای زایا پوسته ریزی در روز ششم مشاهده شد. فروپاشی سلولهای جنسی و افزایش فضاهای بین سلولی اپیتلیوم لوله های منی ساز در روز هفتم تا دهم در گروه VPA مشاهده شد. علاوه بر این، تعداد زیادی گسترده سلولهای غول آسای چند هسته ای و لایه برداری کامل به وضوح از روز هشتم تا دهد مشاهده شد. چنین سلولهای جنسی کنده شده به وضوح در لومن اپیدیدیم در روز دهم مشاهده شد. نرخ افزایش غلظت اسپرم حدود 32.31٪ در روز دهم در گروه شاهد (003/0=p) دیده شد. علاوه بر این، بیان ژن گیرنده آندروژن در بیضه و اپیدیدیم در موش تحت درمان در مقایسه با VPA نسبت به گروه شاهد کاهش نشان داد.

    نتیجه گیری

    درمان با VPA باعث تغییرات هیستولوژیک اپیتلیوم سلول زایا در لوله های سمینی فر شده و منجر به کاهش بیان گیرنده های آندروژن در بیضه و اپیدیدیم می شود.

    کلیدواژگان: والپروئیک اسید، بیضه، اپیدیدیم، هیستوپاتولوژی، گیرنده آندروژن
  • صدیقه آیتی، لیلا پورعلی*، مسعود پزشکی راد، فرخ سیلانیان طوسی، سیروس نکوئی، محمدتقی شاکری، منصوره سادات گل محمدی صفحات 225-230
    مقدمه

    چسبندگی های غیرطبیعی جفت یکی از علل خونریزی های شدید رحمی و شایع ترین علت هیسترکتومی بعد از زایمان می باشد. از ریسک فاکتورهای مهم آن جراحی های قبلی رحم و جفت سر راهی است که با توجه به افزایش آمار سزارین شیوع آن در حال افزایش است. با شناسایی چسبندگی غیرطبیعی جفت و برنامه ریزی دقیق برای زمان و مکان ختم بارداری می توان مورتالیتی و موربیدیته ناشی از عوارض چسبندگی را کاهش داد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی ارزش تشخیصی سونوگرافی کالر داپلر و MRI در تشخیص چسبندگی های غیر طبیعی جفت می باشد. 

    موارد و روش ها

    در این مطالعه برای 82 بیمار پرخطر از نظر چسبندگی غیرطبیعی جفت سونوگرافی کالر داپلر و MRI انجام شد. نتایج این اقدامات با نتایج بالینی حین سزارین و پاتولوژی نهایی جفت و رحم، از نظر چسبندگی غیرطبیعی جفت مقایسه شد. ارزش تشخیصی سونوگرافی داپلر و MRI با هم مقایسه شدند.

    نتایج

    متوسط سن بیماران 32 سال بود، متوسط تعداد حاملگی ها در این بیماران حاملگی سوم بود، %46 بیماران جفت پرویا داشتند و %96 سابقه جراحی قبلی رحم را ذکر می کردند، %20 (17 بیمار) بیماران دارای جسبندگی غیرطبیعی جفت بودند. در مطالعه حاضر حساسیت داپلر %87 و حساسیت MRI %76 بود (37/0=p). ویژگی سونوگرافی داپلر و MRI در تشخیص چسبندگی های غیرطبیعی جفت به ترتیب %63 و %83 بود (01/0=p).

    نتیجه گیری

    در بیماران پرخطر از نظر چسبندگی های غیرطبیعی جفت انجام سونوگرافی کالرداپلر به عنوان اولین روش تشخیصی توصیه می شود. در صورت یافته های غیرقطعی در سونوگرافی داپلر، با توجه به اختصاصیت بالای MRI این روش به عنوان روش تشخیصی تکمیلی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: چسبندگی غیر طبیعی جفت، سونوگرافی داپلر، MRI
  • عباس افلاطونیان، ربابه حسینی سادات*، رامش برادران، مریم فرید مجتهدی صفحات 231-238
    مقدمه

    درمان بیماران با پاسخ ضعیف هنوز هم به عنوان چالش عمده در روش های کمک باروری (ART) می باشد. پروتکل شروع تاخیری آنتاگونیست GnRH یکی از روش های درمان است که به این بیماران توصیه می شود، اما مطالعه در مورد این پروتکل ناکافی است.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه بررسی پروتکل شروع تاخیری آنتاگونیست GnRHدر بیماران با پاسخ ضعیف و اثر آن بر نتایج IVF است.

    موارد و روش ها

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی بود. 60 زن نابارور با معیارهای بولونیا برای تشخیص پاسخ دهندگان ضعیف تخمدان که کاندید لقاح آزمایشگاهی (IVF) بودند در دو گروه قرار گرفتند. در گروه مورد (30 نفر) که از پروتکل شروع تاخیری آنتاگونیست GnRH استفاده شد، استروژن در اوایل فاز فولیکولی تجویز شد سپس 7 روز قبل از تحریک تخمدان با گنادوتروپین درمان با آنتاگونیست GnRH انجام شد. گروه شاهد (30 نفر) تحت درمان با پروتکل آنتاگونیست قرار گرفتند. در نهایت تعداد تخمک های بالغ، تعداد جنین و میزان حاملگی در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.

    نتایج

    بارداری شیمیایی و بالینی، در حال پیشرفت و میزان لانه گزینی در پروتکل شروع تاخیری بالاتر بود هرچند که از نظر آماری معنی دار نبود. ضخامت آندومتر در گروه مورد به طور معنی داری بالاتر بود. تفاوت آماری معنی داری در تعداد تخمک بالغ، پرونوکلیوس ها، تشکیل جنین و نتایج لقاح خارج رحمی در دو گروه وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به دست امده از مطالعه ما، پروتوکل شروع تاخیری انتاگونیستGNRH و پروتوکل انتاگونیست معمول تفاوت معنی داری در نتایج IVF در بیماران با پاسخ ضعیف تخمدان نداشت.

    کلیدواژگان: نتایج حاملگی، پاسخ دهندگان ضعیف، لقاح آزمایشگاهی، پروتکل انتاگونیست GnRH
  • سید علی آقایان، عفت السادات آذین، راضیه معصومی*، مرضیه عربان، محبوبه رسول زاده بیدگلی، شاهرخ آقایان، سید علی آذین صفحات 239-244
    مقدمه

    با توجه به نقش دانش جنسی و تاثیر آن بر ارتقای سلامت جنسی افراد جامعه، سنجش این متغیر با استفاده از ابزارهای حساس، معتبر و مناسب ضروری است.

    هدف

    هدف این مطالعه، بررسی ویژگی های روانسنجی نسخه فارسی پرسشنامه Acquisition of sexual Information Test بود.

    موارد و روش ها

    این مطالعه مقطعی و از نوع توصیفی-تحلیلی بر روی جمعیت زنان مراجعه کننده به کلینیک بهداشتی درمانی گلابچی شهر کاشان سال 1395 انجام شد. ابزار مورد نظر توسط Dusek و همکاران در سال 1977 طراحی شده است که شامل 50 سوال 4 گزینه ای در حیطه های بیماری های مقاربتی، روش های جلوگیری از بارداری، روابط جنسی و باروری ، جنبه های بیولوژیکی جنسی مردان و زنان و تکامل انسان می باشد. پایایی ازمون با استفاده از روش آزمون–باز آزمون انجام شد. روایی صوری پرسشنامه با استفاده از دو روش کیفی و کمی (شاخص ضریب تاثیر) و روایی محتوایی ابزار نیز به دو صورت کیفی و کمی و با استفاده از ضریب نسبی روایی محتوا (CVR) و شاخص روایی محتوا (CVI)، بررسی شد.

    نتایج

    میزان همبستگی در پایایی آزمون- بازآزمون 0.85 بدست امد. در روایی صوری کیفی، ابهام سوالات 10، 15، 43 رفع گردید و در روایی صوری کمی میزان نمره تاثیر همه سوالات بیشتر از 1.5 بود. در روایی کیفی محتوا، متخصصین اظهار داشتند که سطح کلی سوالات پرسشنامه برای جامعه مورد نظر بالا می باشد و بعضی از سوالات را بی ربط به دانش جنسی می دانستند مانند سوالاتی در زمینه خودپنداره جنسی و تکامل انسان. اکثریت سوالاتCVR کمتر از 56/0 و CVI کمتر از 7/0 را کسب کردند.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه مشخص شد که نسخه فارسی پرسشنامه کسب دانش جنسی اعتبار لازم جهت استفاده در جامعه ایرانی را دارا نمی باشد. این مسئله می تواند به علت تفاوت های فرهنگی و اجتماعی بین جوامع باشد. همچنین این شکست استفاده از ابزار اصلی، اهمیت سازگاری ابزار با محیط تحقیق جدید را نشان می دهد که نشان دهنده توجه به تطابق بین فرهنگی ابزار می باشد.

    کلیدواژگان: اعتباریابی، دانش جنسی، تطابق بین فرهنگی
|
  • Seyed Kazem Kazemeini, Majid Emtiazy, Fatemeh Owlia, Parisa Khani Pages 187-194

    Infertility is one of the most important reproductive health concerns in the conventional medicine. Iranian traditional medicine presents different viewpoints in this regard which they could be of benefit and a good guide for the society of medicine. This study sought to provide the comprehensive investigation on the causes of infertility according to Iranian traditional medicine for understanding of old sage's ideas and categorizing of the causes of infertility. In this narrative review, we searched causes of infertility in traditional medicine books and available articles in this field. Iranian traditional physicians have investigated the causes of infertility in couples and attributed them to male and female causes. They have divided the main causes of infertility in both sexes into structural and functional abnormalities, that both traditional medicine and conventional medicine have a lot of participations, but the traditional medicine believes holistic approach in the treatment of diseases and the involvement of all parts of the body particularly specialty board members (heart, liver, brain, ovary, and testicles) in the proper conduct activities in different parts of the body such as reproduction system. There is also special attention to temperament Mizaj disorders. Given the numerous commonalities existing between traditional and conventional medicine in categorizing the causes of infertility, Iranian traditional medicine methods can be applied as a complementary solution in infertility. It could be also subject to further research and investigation due to its opposition to modern medicine in some regards.

    Keywords: Infertility, Iranian traditional medicine, Male infertility, Female infertility, Mizaj
  • Ramin Salimnejad, Ghasem Sazegar, Mohammad Javad Saeedi Borujeni, Seyed Mojtaba Mousavi, Fatemeh Salehi, Fatemeh Ghorbani Pages 195-202
    Background

    Diabetes has an adverse effect on spermatogenesis by rising oxidative stress.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the effect of Teucrium Polium extract administration on spermatogenesis and testicular structure in diabetic rats induced with Streptozotocin.

    Materials And Methods

    32 male Wistar rats were randomly divided into four groups (n=8/each): control group, diabetic group received distilled water, and two experimental groups included diabetic rats treated with 50 and 100 mg/body weigh of Teucrium Polium extract for 6 six weeks. After six weeks, the left testis had been removed and the morphometrical study was performed. Blood samples were collected from the ophthalmic veins of the rats and plasma levels of glucose and testosterone hormone were measured afterward.

    Results

    The reduction in diameters of the seminiferous tubules and thickening ofthe wall of the seminiferous tubules (p=0.05) were seen in diabetic rats. Also, thedegenerative changes in cells arrangement have been observed. Statistical analysisshowed the use of Teucrium Polium significantly improved the above disorders intreatment group (100 mg/BW) in contrast to the non treated diabetic group (p=0.05),but no significant difference was seen between the experimental group treated with50 mg/BW of Teucrium polium and diabetic group (p=0.08). These data alsorevealed that treatment of diabetic rats with 100 mg/BW of Teucrium Polium extractsignificantly improves the change in serum glucose (p=0.001) and testosterone(p=0.03).

    Conclusion

    The results of the present study indicate that diabetes produces degenerative changes in the testis of rats and administration of Teucrium polium reduces complications resulted from diabetes.

    Keywords: Diabetes mellitus, Oxidative stress, Teucrium polium, Testes
  • Tahereh Behrouzi Lak, Masoomeh Hajshafiha, Fariba Nanbakhsh, Sima Oshnouei Pages 203-208
    Background

    N-acetyl cysteine (NAC) was proposed as an adjuvant to clomiphenecitratefor ovulation induction in patients with polycystic ovary syndrome (PCOS)without clomiphene citrate resistance.

    Objective

    To evaluate the effect of NAC on pregnancy rate in PCOS patients whowere candidates for intrauterine insemination.

    Materials And Methods

    In this randomized clinical trial 97 PCOS women aged 18-38 years were enrolled in two groups, randomly. For the case group (n=49), NAC(1.2 gr) clomiphene citrate (100 mg) letrozole (5mg) were prescribed dailyfromthe third day of menstruation cycle for five days. The control group (n=48) had thesame drug regimen without NAC. In order to follicular development, GONAL-Fwas injected on days of 7-11 menstrual cycles in all participants. When the folliclesize was 18mm or more, HCG (10000 IU) was injected intramuscular and theintrauterine insemination was performed after 34-36 hr.

    Results

    There was no significant difference between study groups regarding BMI(p=0.28), FSH level (p=0.66), LH level (p=0.67), mean endometrial thickness(p=0.14), mean number of mature follicles (p=0.20) and the pregnancy occurrence(p=0.09).

    Conclusion

    NAC is ineffective in inducing or augmenting ovulation in PCOSpatients who were candidates for intrauterine insemination and cannot berecommended as an adjuvant to CC in such patients.

    Keywords: N-acetyl cysteine, Polycystic ovary syndrome, Intrauterine insemination, Ovulation induction
  • Mojdeh Salehnia, Mehri Fayazi, Shokreya Ehsani Pages 209-216
    Background

    Concerning the low population of human endometrial mesenchymal cells within the tissue and their potential application in the clinic and tissue engineering, some researches have been focused on their in vitro expansion.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effect of leukemia inhibitory factor (LIF) as a proliferative factor on the expansion and proliferation of human endometrial stromal cells.

    Materials And Methods

    In this experimental study, the isolated and cultured human endometrial stromal cells from women at ovulatory phase aged 20-35 years, after fourth passage were divided into control and LIF-treated groups. In the experimental group, the endometrial cells were treated by 10 ng/ml LIF in culture media and the cultured cells without adding LIF considered as control group. Both groups were evaluated and compared for proliferation rate using MTT assay, for CD90 marker by flow cytometric analysis and for the expression of Oct4, Nanog, PCNA and LIFr genes using real-time RT-PCR.

    Results

    The proliferation rate of control and LIF-treated groups were 1.17±0.17and 1.61±0.06 respectively and there was a significant increase in endometrialstromal cell proliferation following in vitro treatment by LIF compared to controlgroup (p=0.049). The rate of CD90 positive cells was significantly increased in LIFtreatedgroup (98.96±0.37%) compared to control group (94.26±0.08%) (p=0.0498).Also, the expression ratio of all studied genes was significantly increased in the LIFtreatedgroup compared to control group (p=0.0479).

    Conclusion

    The present study showed that LIF has a great impact on proliferation, survival, and maintenance of pluripotency of human endometrial stromal cells and it could be applicable in cell therapies.

    Keywords: Endometrium, Cell proliferation, Gene expression, Leukemia inhibitory factor, Stromal cells
  • Sitthichai Iamsaard, Wannisa Sukhorum, Supatcharee Arun, Nichapa Phunchago, Nongnuch Uabundit, Porntip Boonruangsri, Malivalaya Namking Pages 217-224
    Background

    Valproic acid (VPA), an anti-epileptic drug, can cause male subfertility. However, the degree to which testicular and epididymal histopathologies and androgen receptor (AR) expression are changed under VPA treatment has never been reported.

    Objective

    To investigate the histopathological changes and AR protein levels of testis and epididymis in VPA-treated rats for every single day.

    Materials And Methods

    Sixty-four adult male Wistar rats were divided intocontrol and VPA-treated groups (n=8/ each). Treated rats were injected with 500mg/ kgBW, intraperitoneally, VPA for 10 consecutive days. At the end of everyexperimental day, all reproductive parameters including histology by hematoxylinand eosin staining and protein expression of AR by Immuno-Western blot in testisand epididymis were examined.

    Results

    VPA-treated rats showed dramatically changes in testicular and epididymal histopathologies compared to control group. The multinucleated giant cells and sloughing of germ cells were observed on day 6. The germ cell disintegration and increased intercellular spaces of seminiferous tubular epithelium appeared in days 7-10 of VPA treatment. Additionally, extensive multinucleated giant cells and complete exfoliation were clearly found from days 8-10. Such exfoliated germ cells were clearly seen in its epididymal lumen at day 10. The increasing rate of sperm concentration was approximately 32.31% of that in control group at day 10 (p=0.03). Moreover, the protein expressions of testicular and epididymal AR (% intensity/ 80 μg protein lysate) was decreased in VPA-treated rats compared with control.

    Conclusion

    VPA treatment induces histologic changes of germ cell epithelium in seminiferous tubules and decreases the expression of testicular and epididymal

    Keywords: Valproic acid, Testis, Epididymis, Histopathology, Androgen receptor
  • Sedigheh Ayati, Leila Pourali, Masoud Pezeshkirad, Farokh Seilanian Toosi, Sirous Nekooei, Mohammad Taghi Shakeri, Mansoureh Sadat Golmohammadi Pages 225-230
    Background

    Placenta adhesive disorder (PAD) is one of the most common causes of postpartum hemorrhage and peripartum hysterectomy. The main risk factors are placenta previa and prior uterine surgery such as cesarean section. Diagnosis of placenta adhesive disorders can lead to a decrease of maternal mortality and morbidities.

    Objective

    The purpose of this study was to compare the accuracy of color Doppler ultrasonography and magnetic resonance imaging (MRI) in the diagnosis of PADs.

    Materials And Methods

    In this is cross-sectional study, Eighty-two pregnant women who were high risk for PAD underwent color Doppler ultrasound and MRI after 18 weeks of gestation. The sonographic and MRI findings were compared with the final pathologic or clinical findings. P

    Results

    Mean maternal age was 31.42±4.2 years. The average gravidity was third pregnancy. 46% of patients had placenta previa. The history of the previous cesarean section was seen in 79 cases (96%). The diagnosis of placenta adhesive disorder was found in 17 cases (21%). Doppler sonography sensitivity was 87% and MRI sensitivity was 76% (p=0.37). Doppler sonography specificity was 63% and MRI specificity was 83% (p=0.01).

    Conclusion

    Women with high-risk factors for PAD should undergo Doppler ultrasonography at first. When results on Doppler sonography are equivocal for PAD, MRI can be performed due to its high specificity

    Keywords: Placenta previa, Color Doppler ultrasonography, Magnetic resonance imaging
  • Abbas Aflatoonian, Robabe Hosseinisadat, Ramesh Baradaran, Maryam Farid Mojtahedi Pages 231-238
    Background

    Management of poor-responding patients is still major challenge inassisted reproductive techniques (ART). Delayed-start GnRH antagonist protocol isrecommended to these patients, but little is known in this regards.

    Objective

    The goal of this study was assessment of delayed-start GnRH antagonistprotocol in poor responders, and in vitro fertilization (IVF) outcomes.

    Materials And Methods

    This randomized clinical trial included sixty infertilewomen with Bologna criteria for ovarian poor responders who were candidate forIVF. In case group (n=30), delayed-start GnRH antagonist protocol administeredestrogen priming followed by early follicular-phase GnRH antagonist treatment for7 days before ovarian stimulation with gonadotropin. Control group (n=30) treatedwith estrogen priming antagonist protocol. Finally, endometrial thickness, the ratesof oocytes maturation, , embryo formation, and pregnancy were compared betweentwo groups.

    Results

    Rates of implantation, chemical, clinical, and ongoing pregnancy indelayed-start cycles were higher although was not statistically significant.Endometrial thickness was significantly higher in case group. There were nostatistically significant differences in the rates of oocyte maturation, embryoformation, and IVF outcomes between two groups.

    Conclusion

    Delayed-start GnRH antagonist protocol can be a new hope method totreatment poor ovarian responders.

    Keywords: Pregnancy outcome, Poor responder, In vitro fertilization, GnRH antagonist protocol
  • Zahra Karimian, Effat Merghati Khoei, Raziyeh Maasoumi, Marzieh Araban, Mahbube Rasolzade, Shahrokh Aghayan, Seied Ali Azin Pages 239-244
    Background

    Iranian sexology researchers have emphasized the need for highquality scientific data on the dimensions of sexuality among adults, particularly withcultural considerations. Best practice and the delivery of sexual health services relyon rigorous facts extracted from surveys, but often those facts cannot be availabledue to the lack of culturally-sensitive questionnaires.

    Objective

    The aim of this study was to show the validity and reliability of thePersian version of the Acquisition of Sexual Information Test (ASIT), a measureselected due to its assemblages with Iranian culture.

    Materials And Methods

    Forward-backward procedure was applied to translate the50 items-Acquisition of Sexual Information Test from English into Persian. Afterlinguistic validation, a cross-sectional study was carried out and psychometricproperties of the Iranian version of five-dimension questionnaire were tested in athirty sample of reproductive-age, married, healthy and sexually active women. Facevalidity was assessed by qualitative and quantitative methods. Content validity wasalso assessed by calculating two quantitative indicators as content validity index(CVI) and content validity ratio (CVR). In the qualitative phase, experts assessed thequestionnaire from aspects such as wording, grammar, item allocation, and scaling.Reliability was assessed by test-retest analyses.

    Results

    Impact score was 1.5 in all questions. , the majority of participants (83.3%)stated that the overall level of content qualitative validity of the questionnaire for thetarget population was high but some of the questions were irrelevant to sexualknowledge such as questions in regard to sexual self-concept and human evolution.Many questions (90%) gained a CVR less than 0.56, and all of them gained CVIslower than 0.7. Correlation in test-retest reliability was 0.85 that was considered tobe acceptable.

    Conclusion

    Regardless of our initial assumptions about selecting the Acquisition ofSexual Information Test, the Persian version of sexual knowledge questionnaireseems to be culturally inappropriate for Iranian women. Although, we need surveydata for assessing the evidence-based needs for sexual health and best practice, butthe questions addressing various dimensions of sexuality such as knowledge must beculturally sensitive, comprehensive and appropriate. Our findings suggest that ASITas a well-known measure should be used in Iranian population with caution. It mustbe re-validated in different adult populations than that we selected in this study.

    Keywords: Psychometric properties, Sexual knowledge, Cross-cultural adaptation