فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:15 Issue: 10, Oct 2017

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:15 Issue: 10, Oct 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/09/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سارا دربندی، مهسا دربندی، حمیدرضا خرم خورشید، ابوالفضل شیرازی، محمدرضا صادقی، آشوک آگاروال، صفا الحسنی، محمد مهدی نادری، احمت ایاز، محمد مهدی آخوندی* صفحات 601-612

    عملکرد میتوکندری و تعداد کپی DNA آن می تواند در بروز بسیاری از بیماری های انسانی نقش داشته باشد. اخیرا تکنیک انتقال هسته (NT) به عنوان تکنیک کمک باروری جدید در افزایش فعالیت میتوکندری سلول های تخمک در مقاصد تحقیقی و بالینی کاربرد زیادی دارد. در این مطالعه مروری با جمع آوری مقالات مستند از سال 1966 تا سبتامبر 2015، روش های مختلف انجام این تکنیک برای تخمک های نابالغ گزارش شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان دهنده تمامی روش های انجام تکنیک انتقال وزیکول ژرمینال (GVT) در تخمک های پستانداران، بررسی میزان فیوژن و لقاح تخمک های حاصل و همچنین ارزیابی پتانسیل کاربرد کلینیکی این تکنیک می باشد. به نظر می رسد با مطالعه بر روی این تکنیک جدید می توان امیدوار بود در آینده نزدیک راهی برای درمان موثر تخمک های مسن یا تخمک های حاوی مشکلات میتوکندریایی گشوده گردد.

    کلیدواژگان: انتقال وزیکل ژرمینال، انتقال هسته، تخمک نابالغ
  • صفحات 613-618
    مقدمه

    ارتباط میکوپلاسما ژنیتالیس با ناباروری ثابت شده است. این عفونت ها بدون علامت و از نظر تشخیصی مشکل می باشد. فهم عوامل خطر مرتبط میتواند تسهیل بخش غربالگری بهتر گروه های در معرض خطر باشد.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه، تشخیص شیوع و عوامل خطر عفونت میکروباکتریوم ژنیتالیس در بین زنان نابارور در ایبادان بود. 

    موارد و روش ها:

    این مطالعه به صورت مقطعی در 2 بیمارستان در ایبادان بر روی 267 زن نابارور و 135 زن بارور بین مارچ تا نوامبر 2015 انجام شد. با استفاده از یک پرسشنامه طراحی شده، اطلاعات اقتصادی و خصوصیات رفتاری مراجعین جمع آوری و سپس نمونه سواپ اندوسرویکس جهت بررسی میکروباکتریوم ژنیتالیس تهیه شد. ژن MgPa به وسیله PCR بررسی شد. باندهای باند شده 495 کیلو باز بعنوان نمونه مثبت میکروباکتریوم ژنیتالیس در نظر گرفته شد.

    نتایج

    در بین زنان نابارور 43 نفر (10/16%) شواهد عفونت میکروباکتریوم ژنیتالیس را داشتند. در صورتی که تنها 3 نفر (2/2%) از زنان بارور مبتلا بودند (001/0>p). عوامل خطر همراه شامل: وجود بیش از یک شریک جنسی در زندگی (97/33-76/3CI: 95% ،13/10OR:)، وجود شریک جنسی دیگر برای شوهر (63/90-08/2CI: 95% ،88/12OR:)، منوگالیستی متوالی (ازدواج های متعدد بعد از مرگ همسر) (27/8-35/4CI: 95% ،6OR:) و شرایط اقتصادی- اجتماعی پایین (10/6-28/1CI: 95% ،80/2OR:). هیچ ارتباطی بین سابقه های قبلی عفونت های انتقال یافته از طریق جنسی و میکروباکتریوم ژنیتالیس پیدا نشد.

    نتیجه گیری

    ریسک عفونت میکروباکتریوم ژنیتالیس مشابه دیگر بیماری های انتقال یافته از نظر جنسی می باشد. لذا غربالگری معمولی باید به روش های جدیدتر جهت بررسی میکروبی زنان نابارور تغییر یابد.

    کلیدواژگان: ناباروری، میکوپلاسما ژنیتالیس، شیوع، عوامل خطر، غربالگری
  • مرضیه ظهرابی، الهام رحمانی، نیلوفر معتمد، صمد اکبرزاده* صفحات 619-624
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) متداول ترین بیماری اندوکرین می باشد و مرتبط با مقاومت به انسولین می باشد. CXCL5 سیتوکین جدیدی است که از بافت چربی سفید در شرایط چاقی ترشح می گردد و با مهار کردن مسیر سیگنالینگ انسولین باعث مهار فعالیت انسولین و پیشبرد مقاومت به انسولین می گردد.

    هدف

    هدف این مطالعه ارزیابی سطح سرمی CXCL5 در زنان PCOS با BMI نرمال می باشد.

    موارد و روش ها

    این مطالعه یک مطالعه مورد- شاهدی است که 30 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) با BMI نرمال به عنوان گروه بیمار و 30 زن سالم (عدم PCOS) با BMI نرمال به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. سطح سرمی انسولین و سیتوکین CXCL5 و دیگر فاکتور های هورمونی مرتبط به روش الیزا و پارامتر های بیوشیمیایی به کمک اتوآنالیزر اندازه گیری شدند.

    نتایج

    نتایج این مطالعه افزایش معناداری را در غلظت انسولین، HOMA-IR، LH، LH/FSH، FBS، تستوسترون و پرولاکتین در گروه PCOS در مقایسه با گروه کنترل نشان داد در حالی که غلظت های CXCL5 ،کلسترول،LDL-C ، HDL-C، DHEAS، کراتینین و HOMA-B در بین دو گروه تفاوتی نداشت.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه تفاوت معناداری در غلظت سرمی CXCL5 در خانم های PCOS با BMI نرمال مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، مقاومت به انسولین، سیتوکین CXCL5، هیپرانسولینمیا، هیپراندروژنیسم
  • احسان سالارکیا، غلامرضا سپهری*، پروین تراب زاده، جلیل آبشناس، آرزوی صابری صفحات 625-634
    مقدمه

    گزارش های زیادی در مورد اثرات مصرف طولانی مدت سولفاسالازین بر ناباروری مردان گزارش شده است، اگرچه اطلاعات دقیقی از تاثیر مصرف کوتریموکسازول بر کیفیت اسپرم وجود ندارد.

    هدف

    در این تحقیق به بررسی اثرات مصرف کوتریموکسازول و مصرف توامان با اسیدفولیک بر کیفیت اسپرم در موش صحرایی نر پرداختیم.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، تعداد 136 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، به 9 گروه: کنترل، شم (دریافت کننده نرمال سالین)، اسید فولیک (1mg/kg/daily) و گروه های دریافت کننده داروی کوتریموکسازول (mg/kg 30 ,60 و 120) و اسید فولیک (1 mg/kg) به تنهایی یا به صورت توامان به مدت 14 و 28 روز به صورت وریدی تقسیم شدند. در پایان روز 14 و 28 نمونه اسپرم تهیه و از نظر تعداد، تحرک و زنده بودن مورد بررسی قرار گرفت. نمونه بافت تثبیت شده بیضه نیز پس از رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ایوزین از نظر تعداد سلول های لیدیگ، اسپرماتید و اسپرماتوسیت، عروق خونی و قطر لوله های اسپرم ساز زیر میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفت.

    نتایج

    تجویز کوتریموکسازول به مدت 14 و 28 روز سبب کاهش معنی دار در تعداد، تحرک و درصد اسپرم زنده در مقایسه با گروه کنترل شد (0.001 <p)، همچنین دوزهای بالای کوتریموکسازول کاهش معنی داری در قطر لوله های اسپرم ساز و تعداد سلول های اسپرماتید و اسپرماتوسیت در مقایسه با گروه کنترل به همراه داشت (0.001 <p). تجویز توامان اسیدفولیک تا حدی این اثرات سوء بر کیفیت اسپرم و اثرات بر ساختاری بیضه در دوز های بالای کوتریموکسازول (mg/kg 60 و 120) را بهبود بخشید. (0.001 <p).

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد داروی کوتریموکسازول سبب کاهش کیفیت اسپرم و اثرات سوء بر بافت بیضه می شود که مصرف توامان اسید فولیک تا حدی این اثرات سوء را در موش صحرایی بهبود می بخشد. مکانیسم این فرآیند هنوز ناشناخته و نیازمند تحقیقات بیشتری است.

    کلیدواژگان: کوتریموکسازول، اسیدفولیک، بیضه، کیفیت اسپرم، موش صحرایی
  • الهه مصداقی نیا، بهناز محمد ابراهیمی، فاطمه فروزانفرد، حمیدرضا بنفشه* صفحات 635-640
    مقدمه

    سقط خود بخودی مکرر شیوع بالایی دارد. اتیولوژی آن در 40-30% موارد ناشناخته است. اما یکی از علل آن بالا بودن مقاومت شریان رحمی می باشد.

    هدف

    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر درمان با ویتامین E و آسپیرین بر میزان جریان خون رحمی در زنان با سقط مکرر به علت اختلال در خونرسانی رحمی است.

    موارد و روش ها

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده بر روی 99 زن با ایندکس جریان خون رحمی((Pulsatility Index (PI) بیشتر از 5/2 و دارای سابقه بیش از 2 نوبت سقط انجام گرفت. بیماران بصورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند (دریافت کننده آسپیرین، ویتامین E و آسپیرین به همراه ویتامین E). پس از 2 ماه ایندکس جریان خون (PI) رحمی مقایسه شد.

    نتایج

    هر سه رژیم درمانی باعث تقویت جریان خون رحمی و کاهش معنی دار میانگین PI شریان رحمی شدند. در بیماران دریافت کننده ویتامین E به همراه آسپیرین کمترین میزان PI در میان گروه ها مشاهده شد (001/0>p).

    نتیجه گیری

    نتیجه مطالعه حاضر نشان داد که ویتامین E و آسپیرین و به خصوص تجویز ترکیبی آنها سبب بهبود جریان خون رحمی در زنان مبتلا به سقط مکرر به علت اختلال در خونرسانی رحمی می شود. انجام مطالعات دقیق تری برای بررسی اثر درمانی داروهای فوق بر نتایج بارداری و پیشگیری از سقط مکرر ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: سقط مکرر، آسپیرین، ویتامین E و ایندکس جریان خون رحمی
  • فرهاد گلشن ایرانپور، خاطره فاضلیان، غلامرضا دشتی* صفحات 641-648
    مقدمه

    نونوکسینول 9 یک سورفاکتانت غیر یونی است که بخاطر اثرات کشندگی آن بر اسپرم بطور وسیع مورد استفاده است. بدلیل آنکه نونوکسینول 9 ممکن است سبب تخریب احتمالی بافت های پوششی دستگاه تناسلی زن شود، یافتن ترکیبات جدید متوقف کننده حرکت اسپرم ضروری است.

    هدف

    هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات تیموکینون به عنوان یک ماده بالقوه متوقف کننده حرکت اسپرم، بر روی حرکت و بقا اسپرم انسان بود.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، اثرات مقادیر 5، 10، 20، 50، 100 میکروگرم بر میلی لیتر، 1 و 10 میلی گرم بر لیتر تیموکینون بر نمونه های مایع منی نوروموزواسپرم مورد بررسی قرار گرفت. تحرک و بقا اسپرمی در کسرهایی از نمونه مایع منی که فاقد و یا حاوی تیموکینون بودند، مقایسه شدند. 32 نمونه مایع منی جهت ارزیابی اثرات تیموکینون بر تغییرات غشاء میتوکندری تحت تاثیر 50 میکروگرم بر میلی لیتر تیموکینون قرار گرفتند. بررسی فلوسیتومتری پس از رنگ آمیزی اسپرم ها با JC-1انجام پذیرفت.

    نتایج

    مقادیر بالای 20 میکروگرم بر میلی لیتر تیموکینون تمامی اسپرمها را بالاخره در محیط کشت متوقف می کنند. افزودن میزان 50 میکروگرم بر میلی لیتر تیموکینون، درصد اسپرم های زنده را بطور معنی دار کاهش نمی دهد و نتایج فلوسیتومتری نشانگر آن هستند که این میزان از تیموکینون می تواند پتانسیل غشاء داخلی میتوکندری را کاهش دهد.

    نتیجه گیری

    تیموکینون می تواند بدون کاهش جمعیت اسپرم های زنده، حرکت اسپرم ها را در محیط کشت متوقف نماید. بنابراین، تیموکینون را می توان به عنوان یک ماده شیمیایی جدید طبیعی که توانایی بالقوه در متوقف کردن اسپرم ها دارد، مورد توجه قرار داد.

    کلیدواژگان: سیاه دانه، مواد متوقف کننده اسپرم، حرکت اسپرم، تیموکینون
  • ملیحه الزمان منصفی*، اکرم نادی، زینب علی نژاد صفحات 649-660
    مقدمه

    مریم گلی (Salvia officinalis L) جهت درمان از زمان های گذشته استفاده می شده است اما درباره اثرات این گیاه بر روی دستگاه تناسلی سالم اطلاعات کمی وجود دارد. بررسی اثرات سمی مریم گلی بر روی سلول های گرانولوزا و بلوغ اووسیت ها مورد بررسی قرار گرفت.

    هدف

    در تحقیق حاضر اثرات این گیاه بر روی سلول های گرانولوزا و اووسیت های طبیعی بررسی می شود.

    موارد و روش ها

    سلول های گرانولوزا و اووسیت ها از تخمدان های تحریک شده برای تخمک گذاری موش های نابالغ استخراج شدند. 24 ساعت بعد سلول ها با دوز های 0، 10، 50 ،100، 500 و 1000 میکرو گرم در هر میلی لیتر عصاره هیدروالکلی مریم گلی تیمار شدند. زیستایی، تراکم کروماتین، سطح استردیول و پروژسترون، میزان لیپید، اپوپتوز و فعالیت الکالین فسفاتاز سلول های گرانولوزا اندازه گیری شد. مراحل مختلف بلوغ تخمک ها شامل ژرمینال وزیکول (GV)، گسستگی ژرمینال وزیکول (GVBD) و متافاز (MII)بررسی شد.

    نتایج

    نتایج بیانگر سمیت دوزهایμg/ml 500 و 1000 عصاره بود. اکثر سلول های گرانولوزا در دوز μg/ml 100 در مراحل اولیه اپوپتوز بودند اما در دوز μg/ml 500 مرگ سلولی مشاهده شد. سطح پروژسترون در دوزμg/ml 100 و بالاتر از آن کاهش یافت ولی سطح استردیول و فعالیت الکالین فسفاتاز در این دوزها افزایش نشان داد. قطرات لیپیدی موجود درسلول های گرانولوزا در کلیه دوزها بخصوص μg/ml 500 و 1000 از کاهش چشمگیری برخوردار بود. هسته و سیتوپلاسم اووسیت ها در تمامی دوزها به سمت متراکم شدن پیش رفت و از شدت میوز آن ها کاسته شد.

    نتیجه گیری

    دوزهای بالای عصاره هیدروالکلی مریم گلی زیستایی، تکثیر، ترشح سلول های گرانولوزا و رسیدگی اووسیت ها را مهار می کند.

    کلیدواژگان: سلول گرانولوزا، بلوغ ازمایشگاهی تخمک، اووسیت، تخمدان، مریم گلی
  • بررسی تجربی اثر عصاره هندوانه ابوجهل بر فرایند التهاب و استرس اکسیداتیو در رت های مبتلا به سندروم پلی کیستیک تخمدانی القاء شده توسط استرادیول
    محمدحسین برزگر بفروی، همایون خزعلی*، مهدی کلانتر، آرزو خرادمهر صفحه 661
    مقدمه

    هندوانه ابوجهل (CCT) به عنوان یک عامل ضد دیابتی، ضد التهابی، و ضد اکسیدانی مورد استفاده قرار می گیرد. پلی کیستیک تخمدان (PCOS) یک اختلال تولید مثلی و متابولیکی می باشد که در آن سطح گنادوتروپین ها و هورمون های جنسی در خون به هم می ریزد.

    هدف

    هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر عصاره هندوانه ابوجهل بر میانگین غلظت پلاسمایی هورمون های تستوسترون، LH, FSH و گلوکز و نیز مطالعه فرایند فولیکولوژنز در رت های پلی کیستیک می باشد.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه تجربی چهل موش صحرایی نژاد ویستار به پنج گروه تقسیم شدند (تعداد هر گروه 8). به گروه 1 (کنترل) فقط روغن کنجد به عنوان حلال استرادیول والرات تزریق شده، گروه 2 (شم) پس از پلی کیستیکی شدن در اثر تزریق 4 میلی گرم استرادیول والرات به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به شکل درون عضلانی، سرم فیزیولوژی خورانده شده و در سه گروه تجربی پس از القاء پلی کیستیک در آن ها به مدت بیست روز به گروه 3، 50 میلی گرم عصاره گیاه، به گروه4، 50 میلی گرم متفورمین و به گروه 5 ترکیبی از 50 میلی گرم عصاره و متفورمین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خورانده شده است. سطح سرمی LH, FSH با استفاده از متد الیزا و سطح سرمی گلوکز با استفاده از شیوه اکسیداتیو اندازه گیری شد. مطالعه بافتی تخمدان به روش رنگ آمیزی هماتوکسیلین–ایوزین انجام شد

    نتایج

    در گروه های تجربی کاهش معنی داری در غلظت هورمون های تستوسترون و LH در مقایسه با گروه شم مشاهده شد، در حالی که غلظت FSH در گروه های تجربی و شم تفاوت معنی داری نداشت. بررسی های بافت شناسی نشان می دهد که در گروه های تجربی در مقایسه با گروه شم تعداد فولیکول های پره آنترال و آنترال و جسم زرد افزایش معنی داری نشان می دهد.

    نتیجه گیری

    بهبود قابل توجه تظاهرات هورمونی و بافتی در نمونه های پلی کیستیک می تواند ناشی از اثرات عصاره گیاه باشد. بنابراین عصاره این گیاه می تواند به عنوان داروی موثر در درمان پلی کیستیک به حساب آید.

    کلیدواژگان: پلی کیستیک تخمدان، رت نژاد ویستار، Citrullus colocynthis، التهاب
|
  • Sara Darbandi, Mahsa Darbandi, Hamid Reza Khorram Khorshid, Abolfazl Shirazi, Mohammad Reza Sadeghi, Ashok Agarwal, Safaa Al-Hasani, Mohammad Mehdi Naderi, Ahmet Ayaz, Mohammad Mehdi Akhondi* Pages 601-612

    16 September 2017 Abstract Nuclear transfer procedures have been recently applied for clinical and research targets as a novel assisted reproductive technique and were used for increasing the oocyte activity during its growth and maturation. In this review, we summarized the nuclear transfer technique for germinal vesicle stage oocytes to reconstruct the maturation of them. Our study covered publications between 1966 and August 2017. In result utilized germinal vesicle transfer techniques, fusion, and fertilization survival rate on five different mammalian species are discussed, regarding their potential clinical application. It seems that with a study on this method, there is real hope for effective treatments of old oocytes or oocytes containing mitochondrial problems in the near future.

    Keywords: Germinal vesicle, Micromanipulation, Nuclear transfer, Oocyte
  • Tinuade Adesola Ajani, Timothy A. Olusesan Oluwasola*, Mustapha A. Ajani, Rasheed Ajani Bakare Pages 613-618
    Background

    The association of mycoplasma genitalium (M. genitalium) with infertility has been documented. The infections are asymptomatic and difficult to diagnose. Understanding the associated risk factors will help in facilitating better screening measures for at-risk groups.

    Objective

    The aim was to determine the prevalence of, and risk factors for, M. genitalium infection among infertile women in Ibadan.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, 402 women (267 infertile and 135 fertile) referred to 2 hospitals in Ibadan between March and November 2015 were enrolled. Information was obtained, using structured questionnaire, on sociodemographic and behavioral characteristics of the respondents while endocervical swabs were obtained for detection of M. genitalium. MgPa gene was diagnosed using the conventional Polymerase chain reaction. Bands corresponding to 495kb were documented as positive for M. genitalium.

    Results

    Among the infertile women, 43 (16.1%) had evidence of M. genitalium infection as against 3 (2.2%) of women without infertility (p

    Conclusion

    The risk factors for M. genitalium infection are similar to those peculiar to other sexually transmitted infections. Its routine screening should be incorporated into the current protocol for microbiological evaluation of infertile women.

    Keywords: Infertility, Mycoplasma genitalium, Prevalence, Risk factors, Screening
  • Marzieh Zohrabi, Elham Rahmani, Niloofar Motamed, Samad Akbarzadeh* Pages 619-624
    Background

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is the most common endocrine disease and associated with insulin resistance. CXC Ligand 5 (CXCL5) is a new cytokine which is secreted from white adipose tissue during obesity and by blocking insulin signaling pathway inhibits the activity of insulin and promotes insulin resistance.

    Objective

    The aim of this study was to assess serum level of CXCL5 in PCOS women with normal body mass index.

    Materials And Methods

    In this case-control study, 30 PCOS women with normal body mass index as the case group and 30 non-PCOS women as the controls were enrolled. Serum levels of CXCL5, insulin and other hormones factors related with PCOS were measured by ELISA method, also the biochemical parameters were measured by autoanalyzer.

    Results

    Significant increases in serum insulin concentration, homeostasis model assessments of insulin resistance, luteinizing hormone, luteinizing hormone/follicle-stimulating hormone, fasting blood sugar, testosterone, and prolactin were observed in the case group compared to the controls. were in the serum level of CXCL5, cholesterol, low-density lipoprotein-cholesterol, high-density lipoprotein-cholesterol,dehydroepiandrosterone-sulfate, creatinine, and homeostasis model assessment of beta cell function between these two groups.

    Conclusion

    In this study, no significant change was observed in serum concentrations of CXCL5 in PCOS women with normal BMI.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Insulin resistance, CXCL5 cytokine, Hyperinsulinemia, Hyperandrogenism
  • Ehsan Salarkia, Gholamreza Sepehri*, Parvin Torabzadeh, Jalil Abshenas, Arezoo Saberi Pages 625-634
    Background

    Male infertility has been reported following long-term sulfasalazine, however, the precise effects of co-trimoxazole on sperm quality is controversial.

    Objective

    In this study, we evaluated the effects of co-trimoxazole and its co-administration with folic acid on sperm quality and histological changes of testes in male rats.

    Materials And Methods

    In this experimental study, 136 male Wistar rats were divided into 9 groups: I (control), II (vehicle) received saline, III: received folic acid (1 mg/kg /daily i.p., and IV- IX received co-trimoxazole (30, 60, and 120 mg/kg/daily; i.p.)纉 acid (1 mg/kg/daily; i.p.) for 14 or 28 days. Sperm samples were obtained from each group at the end of 14th and 28th days. Sperm numbers, motility, and viability were evaluated on a hemocytometer. Hematoxylin and Eosin stained testes were done for evaluation ofthe number of Leydig cells, vascularity, spermatids, spermatocytes, and means of seminiferous tubules diameter under light microscopy.

    Results

    Co-trimoxazole treatment for either 14 or 28 days caused a significant decrease in the percentage of sperm number, motility, and viability (p

    Conclusion

    The data showed the adverse effects of co-trimoxazole on sperm quality and testes morphology which was protected partially by folic acid co-administration in rats. The underlying mechanism (s) needs further investigations.

    Keywords: Co, trimoxazole, Folic acid, Testis, Sperm quality, Rats
  • Elaheh Mesdaghinia, Behnaz Mohammad-Ebrahimi, Fatemeh Foroozanfard, Hamid Reza Banafshe* Pages 635-640
    Background

    Recurrent spontaneous abortion has high incidence rate. The etiology is unknown in 30-40%. However high uterine artery resistance is accounted as one of the recurrent abortion reasons.

    Objective

    The objective of the current study was to determine the impacts of vitamin E and aspirin on the uterine artery blood flow in women having recurrent abortions due to impaired uterine blood flow.

    Materials And Methods

    This randomized clinical trial was conducted on 99 women having uterine pulsatility index (PI) more than 2.5 and the history of more than two times abortions. The candidates were categorized into three groups; receiving aspirin, only vitamin E, and aspirin븫媚 E. After 2 months, uterine PIs were compared with each other.

    Results

    All drug regimens caused an enhancement in uterine perfusion with a significant decline in uterine artery PI value. The women receiving vitamin E in accompanied with aspirin had the least mean PI of the uterine artery (p

    Conclusion

    Vitamin E, aspirin and especially their combination are effective in improving uterine artery blood flow in women with recurrent abortion due to impaired uterine blood flow. More well-designed studies are needed to find out whether the enhancement of uterine perfusion may lead to a better pregnancy outcome.

    Keywords: Recurrent abortion, Aspirin, Vitamin E Pulsatility index
  • Farhad Golshan Iranpour, Khatereh Fazelian, Gholam Reza Dashti* Pages 641-648

    16 September 2017 Abstract

    Background

    Nonoxynol-9 a nonionic surfactant is widely used for its spermicidal effects. Finding new sperm immobilizing agents is necessary because Nonoxynol-9 damages the tissues of female reproductive system.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effects of Thymoquinone (TQ) as a potential spermostatic compound on the motility and viability of human spermatozoa.

    Materials And Methods

    In this experimental study, the effects of 5, 10, 20, 50, 100 μg/ml, 1 and 10 mg/ml of TQ on normozoospermic semen samples were investigated. Sperm motility and viability were compared between untreated and TQ-treated aliquots of each semen sample. To evaluate the effects of TQ on the alteration of mitochondrial membrane potential (MMP), 32 semen samples were examined using 50 μg/ml of TQ. Flow cytometric analysis was performed after staining of spermatozoa with JC-1.

    Results

    Doses above 20 μg/ml of TQ could eventually immobilize all spermatozoa in culture medium. Adding 50 μg/ml of TQ did not significantly diminish the percentage of viable spermatozoa and flow cytometry results revealed that this amount of TQ could decrease sperm MMP.

    Conclusion

    TQ could discontinue the movement of sperm cells in medium without reducing the population of live spermatozoa. It is more likely that TQ exerts its spermostatic action by mitigating the MMP of spermatozoa. Therefore, TQ could be considered as a potential new natural spermostatic chemical.

    Keywords: Nigella sativa, Sperm immobilizing agents, Sperm motility, Thymoquinone
  • Malihezaman Monsefi*, Akram Nadi, Zeinab Alinejad Pages 649-660

    24 July 2017 Abstract

    Background

    Salvia officinalis L. has been used since ancient times but there are little data about effects of this herb on normal reproductive cells.

    Objective

    To investigate the toxicity effects of Salvia officinalis L. on granulosa cells (GCs) and maturation of oocytes.

    Materials And Methods

    GCs and oocytes were extracted from superovulated ovaries of immature mice. The cells were treated with concentrations of 10, 50, 100, 500, and 1000 μg/ml of Salvia officinalis hydroalcoholic extracts and compared with the control culture. Bioviability, chromatin condensation, estradiol and progesterone concentrations, lipid synthesis, apoptosis, and alkaline phosphatase activity of GCs were measured. In vitro maturation of oocytes by determination of different maturation stages of oocytes including germinal vesicle, germinal vesicle breaks down, and metaphase II were examined.

    Results

    The results revealed that 500 and 1000 μg/ml concentrations of Salvia officinalis L. were toxic. The most of the GCs were in the early stages of apoptosis in 100 μg/ml treated culture and cell death happened with 500 μg/ml treatment. Progesterone concentration was reduced in 100 μg/ml and higher doses but estradiol concentration and alkaline phosphatase showed opposite effects. The lipid droplets content of GCs reduced significantly in all groups especially in 500 and 1000 μg/ml. Finally, oocyte’s nucleus and cytoplasm showed a high level of condensation, and meiosis rate reduced in all treated cultures.

    Conclusion

    Our findings suggested that higher dose of Salvia officinalis hydroalcoholic extracts inhibits, oocyte maturation, GCs bioviability, proliferation, and secretion.

    Keywords: Granulosa cell, In vitro maturation, Oocytes, Ovary, Salvia officinalis
  • Effect of Citrullus colocynthis hydro - alcoholic extract on hormonal and folliculogenesis process in estradiol valerate - induced PCOs rats model: An experimental study
    Barzegar Mh, Khazali H., Kalantar Sm, Khoradmehr A Page 661