فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:16 Issue: 2, Feb 2018

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:16 Issue: 2, Feb 2018

  • تاریخ انتشار: 1396/12/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید زواره*، زهرا قلی زاده، تقی لشکربلوکی صفحات 69-76
    مقدمه

    مسیر پیام رسانی Wnt/β-catenin، هوموستاز سلولی را کنترل می کند. بافت های تولید مثل در پاسخ به تغییرات هورمون استروییدی پویا هستند. نقش هورمون های استروییدی در کنترل مسیر Wnt/β-catenin شناخته شده اند، اما نقش آنها در بافت های تولید مثلی هنوز معلوم نیست.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف بررسی الگوهای بیان ژن های هدف Wnt/β-catenin در بافت های تولید مثلی موش طی دوره چرخه فحلی طبیعی انجام شده است.

     موارد و روش ها:

    در این مطالعه تجربی، موش NMRI بالغ، با توجه به اسمیر واژینال، به گروه های پرواستروس، استروس، مت استروس و دی استروس دسته بندی شدند. ارزیابی بافت شناسی بافت های رحم و تخمدان نیز برای تایید مراحل چرخه فحلی انجام شد. واکنش زنجیره ای رونویسی معکوس کمی در زمان واقعی برای ارزیابی بیان ژن های هدف Wnt/β-catenin (Myc، Ppard، Id2، Birc5 و Ascl2) در بافت رحم و تخمدان در مراحل مختلف چرخه فحلی انجام شد.

    نتایج

    سطوح بیان Id2، Ascl2 و Pprd در بافت رحم در مرحله پرواستروس به طور معنی داری بیشتر از مراحل دیگر بود. در عین حال، بیان BIRC5 در بافت رحم در مرحله مت استروس به طور معنی داری بیشتر از مراحل دیگر بود. علاوه بر این، بیان Myc به طور قابل ملاحظه ای در مرحله دی استروس بالاتر از مراحل استروس و مت استروس بود. در بافت تخمدان، بالاترین بیان Id2، Ascl2 و Birc5 در مرحله پرواستروس شناسایی شد، در حالی که بیشترین بیان Myc و Ppard در مرحله استروس مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه شواهد حمایتی را ارایه می دهد که تغییرات در مشخصات هورمونی در مراحل مختلف چرخه فحلی نقش کلیدی در الگوی بیان ژن های هدف Wnt/β-catenin در بافت تخمدان و رحم دارد.

    کلیدواژگان: ژن های هدف Wnt، β-catenin، چرخه فحلی، تخمدان، رحم
  • صفحات 77-82
    مقدمه

    در برخی مطالعات، ارتباط بین لقاح آزمایشگاهی (IVF)، فشارخون بارداری و نتایج بارداری نشان داده شده است. با این حال، هنوز اینکه IVF یا ویژگی های خاص بیماران نابارور مسیول نتایج بدتر حاملگی و اثر بر روی نوزادان باشد مورد بحث می باشد.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه بررسی خصوصیات مادران مرتبط با اختلالات فشارخون (HD) در بارداری های IVF و ارزیابی نتایج حاملگی و نوزادان بود.

    موارد و روش ها

    این مطالعه توصیفی مقطعی با رویکرد STROBE گزارش شده است. این مطالعه در مرکز بالینی دانشگاه کوزوو، دانشکده پزشکی دانشگاه پریشتینا انجام شد. 207 زن باردار تحت درمان IVF به دو گروه تقسیم شدند: گروه بدون HD در طول بارداری (گروه IVF) و گروه HD در دوران بارداری (گروه IVF+HD). داده های مربوط به مادر، ماما و نوزاد در دو گروه مقایسه شد. مقادیر 0/05p< معنی دار و 0/001p< به عنوان بسیار معنی دار نظر گرفته شد.

    نتایج

    برخی از خصوصیات مادر در IVF+HD نسبت به گروه IVF به طور معنی داری بیشتر بود (مانند: سن بالاتر (0/0001=p)، تک اولادی (0/038p=)، چاقی (0/0001=p) و مصرف سیگار (0/0001=p). اختلاف معنی داری بین گروه ها در مورد پیامدهای بارداری وجود نداشت همچنین زمان PROM در گروه IVF+HD نسبت به گروه IVF به طور معنی داری بیشتر بود (0/036=p). با توجه به نتایج نوزاد، تنها تفاوت آماری معنی داری در نمره 5 دقیقه آپگار بود که در گروه IVF+HD نسبت به گروه IVF بدون HD بالاتر بود (0/002=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به تفاوت معنی داری در ویژگی های مادران IVF حاملگی ها با HD در مقایسه با حاملگی های بدون عوارض، پیشگیری از HD در حاملگی های به دنبال IVF در کوزوو به شدت پیشنهاد می شود. علاوه بر این، ایجاد یک ثبت ملی برای ارزیابی نتایج حاصل از درمان IVF توصیه می شود.

    کلیدواژگان: لقاح آزمایشگاهی، فشار خون حاملگی، نتایج، کوزوو
  • فرناز قبادی، فرهاد رحمانی فر، داود مهربانی*، امین تمدن، مهدی دیانت پور، شاهرخ زارع، ایمان رازقیان جهرمی صفحات 83-92
    مقدمه

    سلول های بنیادی مزانشیمی استرومال اندومتریوم (EnMSC) برای عملکرد، ترمیم و بازسازی رحم حیاتی هستند.

    هدف

    این پژوهش روش جداسازیEnMSC ها را معرفی کرده و خصوصیات EnMSC ها را در میش های بالغ و نابالغ مقایسه نموده است.

    موارد و روش ها

    نمونه های بافت اندومتریوم از رحم 10 میش از کشتارگاه جمع آوری شد. سلول های اندومتر رحم با استفاده از انکوباسیون سرما و سپس خرد کردن بافت و درمان با کلاژناز نوع I از بافت جدا شدند. سلول های جدا شده در محیط کشت سلولی کشت داده شده و سلول های چسبیده به فلاسک ها به عنوان EnMSC ها جمع آوری و دوباره کشت داده شدند. برای شمارش سلول ها، زمان دو برابر شدن جمعیت (PDT) اندازه گیری شد و 104×2/2 سلول در پاساژ 4 در پلیت های کشت 24 چاهکی قرار داده شدند تا نمودارهای رشد سلول های جداسازی شده مقایسه شود. واکنش زنجیره ای پلی مراز رونویسی معکوس (RT-PCR) برای شناسایی نشانگرهای CD34 و CD73 انجام شد. پتانسیل استخوانی شدن و چربی شدن سلول های جدا سازی شده با استفاده از آزمون تمایز سلولی انجام شد.

    نتایج

    EnMSC ها به فلاسک ها چسبیدند و شکل دوکی به خود گرفتند. بر اساس یافته های شمارش سلولی و نمودارهای رشد، EnMSC ها در میش های نابالغ به طور معنی داری بیشتر از گوسفندان بالغ تکثیر شدند. PDT مربوط بهEnMSC ها در میش های نابلغ در حدود 21 ساعت بود درحالیکه این زمان در گوسفندان بالغ 2 برابر بیشتر (45 ساعت) بود. آنالیزهای RT-PCR نشان داد کهEnMSC ها برای CD73 مثبت و برای CD34 منفی بودند. EnMSC ها به استیوبلاست و آدیپوسیت تمایز داده شدند.

    نتیجه گیری

    بر اساس خصوصیات سلول های بنیادی مزانشیمی تایید شده در EnMSC ها، آنها می توانند به عنوان نامزدی در سلول درمانی و پزشکی ترمیمی استفاده شوند.

    کلیدواژگان: اندومتریوم، سلول های بنیادی مزانشیمی استرومال، تعیین خصوصیت، تمایز، گوسفند
  • طیبه قیاسوند، محمدتقی گودرزی*، غلامرضا شفیعی، علیرضا زمانی، جمشید کریمی، مرضیه قربانی، ایرج امیری صفحات 93-100
    مقدمه

    نیوپترین یک مارکر مهم و حساس برای تخمین فعالیت سیستم ایمنی سلولی است. استرس اکسیداتیو نقش مهمی در اتیولوژی ناباروری مردان ایفا می کند. افزایش گونه های واکنشگر اکسیژن همراه با افزایش سطح نیوپترین می باشد. بنابراین نیوپترین ممکن است در فرآیند ناباروری مردان دخیل باشد.

    هدف

    هدف این مطالعه مورد-شاهدی تعیین سطح نیوپترین در مردان نابارو و نورمواسپرمیک بود. علاوه بر آن شناسایی ارتباط نیوپترین با مارکر های استرس اکسیداتیو شامل اکسیدان کل، مالون دی آلدهید، فراگمانتاسیون DNA اسپرم و ظرفیت کل آنتی اکسیدانی پلاسمای سمینال از اهداف دیگر این مطالعه بود.

     موارد و روش ها:

    چهل و هفت مرد نابارور (ایدیوپاتیک) و چهل و سه مرد نورمواسپرمیک برا ساس معیار های سازمان بهداشت جهانی انتخاب شدند. نمونه های خون و مایع منی از آنها گرفته شد. به دنبال آن مقادیر نیوپترین، اکسیدان کل، مالون دی آلدهید، آنتی اکسیدان کل و فراگما نتاسیون DNA اسپرم اندازه گیری شد.

    نتایج

    سطوح نیوپترین، اکسیدان کل، مالون دی آلدهید در سمینال پلاسمای مردان نابارور به طرز معنی داری بالاتر از مقادیر مشابه در گروه مردان نرمواسپرمیک بود (مقادیر p به ترتیب 0/038 و 0/018 و 0/028). علاوه بر آن میزان فراگمانتاسیون DNA اسپرم در مردان نابارور بالاتر از گروه کنترل بود (0/001>p). همچنین ظرفیت کل آنتی اکسیدانی سمینال پلاسما در گروه نابارور کمتر از گروه کنترل بود (p=0/002). در مقادیر سرمی نیوپترین، کل اکسیدان و مالون دی آلدهید تفاوتی بین دو گروه مورد مطالعه دیده نشد.

    نتیجه گیری

    وجود یک ارتباط معکوس معنی دار بین نیوپترین سمینال پلاسما و ظرفیت کل آنتی اکسیدانی در مردان نابارور فرضیه نقش احتمالی نیوپترین را در ناباروری مردان تقویت می کند. لذا نیوپترین را می توان به عنوان مارکری در تشخیص و پایش ناباروری پیشنهاد نمود.

    کلیدواژگان: ناباروری، نئوپترین، اکسیدان کل، آنتی اکسیدان کل، آسیب DNA
  • حمیدرضا ثامنی، سارا سادات جوادی نیا، منوچهر صفری، محمدحسن تبریزی امجد، نسرین خان محمدی، هومن پارسایی، سام زربخش* صفحات 101-108
    مقدمه

    کویرستین یک فلاونویید با توانایی بهبود رشد جنین در محیط آزمایشگاهی می باشد، و اکتینومایسین D یک القاء کننده آپوپتوز در سلول های جنینی است.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر کویرستین بر روی تعداد سلول های زنده و آپوپتوزی، ضخامت زونا پلوسیدا و میزان هچ شدن جنین های قرار گرفته در معرض اکتینومایسین D پیش از لانه گزینی در موش بود.

    موارد و روش ها

    جنین های دو سلولی به طور تصادفی به چهار گروه (کنترل، کویرستین، اکتینومایسین D و کویرستین+اکتینومایسین D) تقسیم شدند. درصد بلاستوسیست ها و بلاستوسیست های هچ شده و ضخامت زونا پلوسیدا محاسبه شد. تعداد بلاستومرها با استفاده از رنگ آمیزی هوخست و پروپیدیوم یدید، و تعداد سلول های آپوپتوزی با استفاده از روش تانل شمارش شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که استفاده از کویرستین به طور معنا داری رشد جنین ها را در مقایسه با گروه کنترل بهبود بخشید (p=0/037). به علاوه، کویرستین به طور معنا داری اثرات مخرب اکتینومایسین D بر رشد جنین ها را کاهش داد (p=0/026)

    نتیجه گیری

    کویرستین ممکن است از جنین ها در برابر اکتینومایسین D محافظت کند به طوری که تعداد سلول های زنده را افزایش و تعداد سلول های آپوپتوزی را کاهش دهد، که می تواند به رشد بلاستوسیست ها، نازک شدن ضخامت زونا پلوسیدا و افزایش میزان هچ شدن جنین موش کمک کند.

    کلیدواژگان: کوئرستین تکوین جنین، زونا پلوسیدا، آپوپتوز، توده سلولی داخلی بلاستوسیست
  • صفحات 109-114
    مقدمه

    فشار خون بالا ناشی از بارداری (PIH) علت مهم مرگ و میر مادران است. راه مناسب برای کاهش آن، شناسایی عوامل پیش از تولد و زایمان است که خطر ابتلا به پرفشاری خون ناشی از بارداری را مشخص می کند. شکل موج داپلر شریان رحم به یک جریان بالا با مقاومت کم در 22-24 هفته حاملگی تبدیل می شود.

    هدف

    مطالعه عوامل خطرساز مادری و شکل موج داپلر شریان رحم در حاملگی سه ماهه اول و پیش بینی وقوع فشار خون ناشی از حاملگی.

    موارد و روش ها

    این مطالعه آینده نگر شامل بررسی اولتراسوند داپلر شریان رحم 697 زن با حاملگی تک قلویی در هفته 20-23 بارداری که برای اسکن معمول مراجعه کرده بودند انجام شد. PIH در 57 مورد (8/18%) از همه حاملگی ثبت شد.

    نتایج

    سن مادر> 34 سال، تک اولادی، وجود فشار خون مزمن با افزایش خطر ابتلا به PIH همراه بود. شاخص پالسایی بالا (>95th percentile) در مقایسه با شاخص پالسایی پایین یک ابزار خوب برای تشخیص فشار خون ناشی از بارداری (حساسیت 91/23% و ویژگی 99/06%، 0/05>p) بود. حضور پالسایی بالا یک عامل خطر مهم برای ابتلا به PIH زودرس در مقایسه با PIH دیررس بود.

    نتیجه گیری

    داپلر شریان رحمی می تواند به طور ایمن در زمان سه ماهه دوم حاملگی در زمان اسکن معمول برای شناسایی ناهنجاری ها انجام شود. این روش ساده، مقرون به صرفه، قابل اجرا و با نرخ تشخیص خوب است.

    کلیدواژگان: فشار خون بالا، پره اکلامپسی، تروفوبلاست، سونوگرافی، داپلر، شریان رحم
  • صفحات 115-118
    مقدمه

    وضعیت سلامت مادران در توسعه پاتولوژی کلیوی کودکان اهمیت زیادی دارد.

    هدف

    شناسایی ویژگی های ماکروسکوپی جنین ها و کلیه های نوزادان مادرانی که حاملگی آنها با پره اکلامپسی همراه بود.

    موارد و روش ها

    این مطالعه شامل کلیه های 106 جنین کامل و نوزادان مادران با بارداری فیزیولوژیک، بارداری همراه با پره اکلامپسی بود. در حین اتوپسی، شکل، بافت، سطح، و رنگ در هر کلیه بررسی شد و سپس وزن، طول، عرض و ضخامت آن اندازه گیری شد.

    نتایج

    کلیه ها در جنین ها و نوزادان مادران مبتلا به پره اکلامپسی شدید با لوبولار مشخص شد. در جنین ها و نوزادان مادرانی که مبتلا به پره اکلامپسی خفیف بودند، جرم کلیه چپ بیش از جرم کلیه راست شد. در پره اکلامپسی متوسط و شدید مادر هیچ تفاوتی بین توده کلیه های چپ و راست در جنین ها و نوزادان مشاهده نشد. طول، عرض و ضخامت کلیه های راست و چپ در جنین ها و نوزادان در مورد پره اکلامپسی مادر با شدت متغیر متفاوت نبود. مقادیر کلیه ارگانومتریک در نوزادان نسبت به جنین ها در مواردی که از حاملگی مادران پره اکلامپسی خفیف و متوسط رنج می برند، بیشتر بود. در پره اکلامپسی شدید مادران، مقدار ارگانومتریک کلیه در جنین ها و نوزادان متفاوت نبود.

    نتیجه گیری

    پره اکلامپسی متوسط و شدید مادران، رشد کلیه در جنین ها و نوزادان را کاهش می دهد که با کاهش پارامترهای سنجش کلیه انجام می شود.

    کلیدواژگان: جنین، کلیه، ماکروسکوپی، نوزاد، پره اکلامپسی
  • فیروزه احمدی*، سمیه موخواه صفحات 119-122
    مقدمه

    مالفورماسیون شریانی وریدی رحم (UAVM)، شرایط نادر عروقی در زنان سنین باروری است که عمدتا به همراه خونریزی می باشد. با وجود اینکه این مالفورماسیون نادر است اما تهدیدکننده ی حیات است. سونوگرافی ترانس واژینال داپلر یک روش تشخیصی عالی، غیرتهاجمی است که بطور وسیع در دسترس است.

    مورد:

     مورد یک زن 30 ساله با سابقه ی 8 سال ناباروری است که بدنبال درمان آی یو آی، حاملگی مولار داشت. بیمار علیرغم درمان بامتوترکسایت، خونریزی واژینال پایدار داشت. این بیمار توسط سونوگرافی ترانس واژینال و کالر داپلر ارزیابی شد. بدلیل نمای مشکوک، آنژیوگرافی برای تایید UAVM، انجام شد.

    نتیجه گیری

    یکی از عوارض مربوط به حاملگی مولار UAVMاست. نخستین اقدام تشخیصی UAVM، سونوگرافی ترانس واژینال و کالر داپلر است. روش تشخیصی UAVM آمبولیزاسیون است. برای زنانی که تمایل به حفظ باروری دارند، آمبولیزاسیون بهترین درمان است

    کلیدواژگان: آمبولیزاسیون، حاملگی مولار، سونوگرافی سه بعدی، مالفورماسیون شریانی روریدی رحم
|
  • Saeed Zavareh, Zahara Gholizadeh., Taghi Lashkarbolouki Pages 69-76
    Background

    The Wingless-type (Wnt)/β-catenin signaling pathway controls cell homeostasis. Reproductive tissues are dynamic in response to steroidal hormone changes. Steroidal hormones are known to control the Wnt/β-catenin pathway, but their role in reproductive tissues remains unknown.

    Objective

    The present study aims to investigate the expression patterns of Wnt/β-catenin target genes in mouse reproductive tissues during the normal estrous cycle.

    Materials And Methods

    In this experimental study, 16 adult NMRI mice were grouped as proestrus, estrus, metestrus, and diestrus according to vaginal smear and histological evaluation of uterine and ovarian tissues. Uterine horns and ovarian tissues were collected. Reverse transcription quantitative polymerase chain reaction was performed to evaluate the expression of Wnt/β-catenin target genes (Myc2, Ppard, Id2, Birc5, and Ascl2) at different stages of the estrous cycle.

    Results

    The expression levels of Id2, Ascl2, and Pprd in uterine tissue were significantly higher at the proestrus phase than at the other stages. Meanwhile, Birc5 expression in uterine tissue was significantly higher at the metestrus stage than at the other stages. Furthermore, Myc2 expression was significantly higher at the diestrus stage than at the estrus and metestrus stages. In the ovarian tissue, the highest expression of Id2, Ascl2, and Birc5 was detected at the proestrus stage, whereas the highest expression of Myc2 and Ppard was observed at the estrus stage.

    Conclusion

    This study showed that Wnt/β-catenin target genes profiles are different among estrous cycle. It seems that different hormonal profiles during estrous cycles play a key role in the expression pattern of Wnt/β-catenin target genes in ovarian and uterine tissue.

    Keywords: Wnt signaling pathway, Beta catenin, Estrous cycle, Mice
  • Merita Vuniqi-Krasniqi, Myrvete PaÇarada, QËndresË Daka, Zeqir Dervishi, Astrit Bimbashi, Kushtrim Dakaj Pages 77-82
    Background

    Relationships between in-vitro fertilization (IVF), gestational hypertension, and pregnancy outcomes are demonstrated in a number of studies. However, it is still debated if IVF treatment or specific characteristics of infertile patients are responsible for worse obstetrical and neonatal outcomes.

    Objective

    The aim of this study was to investigate maternal characteristics associated with hypertensive disorders (HD) in IVF conceived pregnancies and to assess the obstetrical and neonatal outcomes.

    Materials And Methods

    In this observational, cross-sectional study, 207 pregnant women who underwent IVF treatment were consecutively divided into two groups: a group that had no HD during pregnancy (IVF group) and a group that had HD during pregnancy (IVF group). Maternal, obstetrical and neonatal data of the two groups were compared.

    Results

    Some maternal characteristics were significantly higher in IVF compared to IVF group such as: older age (p=0.0001), primiparity (p=0.038), obesity (p=0.0001), and cigarette smoking (p=0.0001). There were no significant differences between the groups in regard to obstetrical outcomes besides premature rupture of membranes time that was significantly higher in IVF group compared to IVF group (p=0.036). In regard to neonatal outcomes, the only statistically significant difference was in the 5th min Apgar score, which was higher in IVF group compared to IVF group without HD (p=0.002).

    Conclusion

    With regard to significantly higher differences in maternal characteristics of IVF conceived pregnancies complicated with HD, compared to uncomplicated ones, development of a specific national prevention measure for HD of IVF conceived pregnancies in Kosovo is strongly suggested. In addition, setting up of a national registry is recommended in order to evaluate the outcomes of IVF treatments properly.

    Keywords: In vitro fertilization, Gestational hypertension, Outcomes, Kosovo
  • Farnaz Ghobadi, Farhad Rahmanifar, Davood Mehrabani, Amin Tamadon, Mehdi Dianatpour, Shahrokh Zare, Iman Razeghian Jahromi Pages 83-92
    Background

    Endometrial mesenchymal stem stromal cells (EnMSCs) are critical for uterine function, repair, and regeneration.

    Objective

    This study introduced isolation technique of EnMSCs and compared the characteristics of EnMSCs in mature and immature ewes.

    Materials And Methods

    Endometrial tissue samples from the uterus of 10 ewes were collected from the slaughterhouse. Endometrial cells were isolated from tissue using cold incubation and then chopping and treating was performed with collagenase type I. Isolated cells were cultured in cell culture medium and then attached cells to flasks were harvested as EnMSCs and subcultured. To enumerate the cells, the population doubling time (PDT) was determined and 2.2×104 cells in passage 4 were seeded into 24-well culture plates to compare the growth curves of isolated cells. Reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR) was performed for detection of CD34 and CD73 markers. The osteogenic and adipogenic potential of isolated cells were determined using differentiation tests.

    Results

    EnMSCs adhered to the flasks and displayed spindle-shape. Based on findings of the cell count and the growth curves, the EnMSCs growth was significantly more prominent in immature ewes in comparison to mature sheep. The PDT of EnMSCs in immature ewes was about 21 hr whereas this time period was two times higher (45 hr) in mature sheep. RT-PCR analyses of EnMSCs were positive for CD73 and negative for CD34. EnMSCs were differentiated into osteoblasts and adipocytes.

    Conclusion

    Based on mesenchymal stem cells characters confirmed in EnMSCs, they can be a candidate for cell therapy and regenerative medicine.

    Keywords: Endometrium, Mesenchymal stromal stem cells, Characterization, Differentiation, Sheep
  • Tayebeh Ghiasvand, Mohammad Taghi Goodarzi, Gholamreza Shafiee, Alireza Zamani, Jamshid Karimi, Marzieh Ghorbani, Iraj Amiri Pages 93-100
    Background

    Neopterin is a significant and sensitive marker in estimating the activity of cellular immune system. Oxidative stress plays a role in the etiology of male infertility. Increased reactive oxygen species is accompanied with increase in neopterin level. Hence neopterin may be involved in male infertility.

    Objective

    The objective of this case-control study was to determine neopterin level in idiopathic infertile and normospermic men; furthermore, to identify its relationship with oxidative stress markers including total oxidant, malondialdehyde, sperm DNA fragmentation, and total antioxidant capacity of seminal plasma.

    Materials And Methods

    Forty seven infertile and forty three normospermic males were selected according to WHO criteria. Their semen and blood samples were taken; subsequently, the levels of neopterin, total oxidant, total antioxidant, malondialdehyde, and sperm DNA fragmentation were measured.

    Results

    The levels of neopterin, total oxidant, and malondialdehyde in seminal plasma of infertile males were significantly higher than those of normospermic group (p=0.038, 0.018, and 0.028, respectively). Furthermore, sperm DNA fragmentation in infertile men was higher than that of control group (p

    Conclusion

    The significant inverse correlation between seminal plasma neopterin and total antioxidant in the infertile males supports a possible role of neopterin in male infertility. Neopterin can be suggested as a marker in monitoring and diagnosis of idiopathic male infertility.

    Keywords: Infertility, Neopterin, Oxygen radical absorbance capacity, DNA damage
  • Hamid Reza Sameni, Sara Sadat Javadinia, Manouchehr Safari, Mohammad Hasan Tabrizi Amjad, Nasrin Khanmohammadi, Houman Parsaie, Sam Zarbakhsh Pages 101-108
    Background

    Quercetin is a flavonoid with the ability to improve the growth of embryos in vitro, and actinomycin D is an inducer of apoptosis in embryonic cells.

    Objective

    The aim was to evaluate the effect of quercetin on the number of viable and apoptotic cells, the zona pellucida (ZP) thickness and the hatching rate of preimplantation embryos exposed to actinomycin D in mice.

    Materials And Methods

    Two-cell embryos were randomly divided into four groups (Control, Quercetin, actinomycin D, and Quercetin actinomycin D group). Blastocysts percentage, hatched blastocysts, and ZP thickness of blastocysts was measured. The number of blastomeres was counted by Hoechst and propidium iodide staining and the apoptotic cells number was counted by TUNEL assay.

    Results

    The results showed that the use of quercetin significantly improved the growth of embryos compared to the control group (p=0.037). Moreover, quercetin reduced the destructive effects of actinomycin D on the growth of embryos significantly (p=0.026).

    Conclusion

    quercetin may protect the embryos against actinomycin D so that increases the number of viable cells and decreases the number of apoptotic cells, which can help the expansion of the blastocysts, thinning of the ZP thickness and increasing the hatching rate in mouse embryos.

    Keywords: Quercetin, Embryonic development, Zona pellucida, Apoptosis, Blastocyst inner cell mass
  • Nidhi Sharma, Krishnamurthy Jayashree, Kulasekaran Nadhamuni Pages 109-114
    Background

    Pregnancy induced hypertension (PIH) is a significant cause of maternal morbidity and mortality. Pregnancy-induced-hypertension can be prevented by identification of prenatal and antenatal factors. The uterine artery Doppler waveform transforms into a high flow with low resistance at 22-24 wk.

    Objective

    To study the maternal risk factors and uterine artery Doppler waveform in singleton mid-trimester pregnancy and predict the occurrence of pregnancy-induced hypertension.

    Materials And Methods

    This is a cohort study comprising of Doppler ultrasound examination of the uterine arteries at 20-23 wk gestation in 697 women with singleton pregnancies attending a routine target scan. The pregnant women were followed up. PIH was recorded in 57 (8.18%) of all pregnancies.

    Results

    Maternal age >34 yr, primiparity, the presence of chronic hypertension was also associated with increased risk of PIH. High pulsatility index (>95th percentile) as compared to low pulsatility index was a good tool for the detection of PIH (sensitivity 91.23% and specificity 99.06%, p

    Conclusion

    Uterine artery Doppler can be safely performed at the time of routine target anomaly scan in the second trimester. It is simple, economical, feasible and with good detection rates.

    Keywords: Hypertension, Preeclampsia, Trophoblasts, Ultrasonography, Doppler, Uterine artery
  • Iryna Sorokina, Tetyana Ospanova, Mykhailo Myroshnychenko, Iryna Korneyko Pages 115-118
    Background

    The state of the mother health is of great importance in the development of children renal pathology.

    Objective

    To reveal macroscopic features of the fetuses and newborns kidneys of the mothers whose pregnancy was complicated by preeclampsia.

    Materials And Methods

    The study involved the kidneys of 106 full-term fetuses and newborns of mothers with physiological pregnancy, complicated pregnancy by preeclampsia. During the autopsies, the shape, texture, surface, color were assessed in each kidney, and then its weight, length, width and thickness were measured.

    Results

    The kidneys in fetuses and newborns from mothers with severe preeclampsia were characterized by a more pronounced lobulation. In fetuses and newborns from mothers with mild preeclampsia, the mass of the left kidney prevailed over the mass of the right kidney. The organometric kidney values were greater in newborns compared to fetuses in the cases of complicated by mild and moderate preeclampsia maternal pregnancy.

    Conclusion

    Maternal moderate and severe preeclampsia delay renal growth in fetuses and newborns that manifest by a reduction of the kidneys organometric parameters.

    Keywords: Fetus, Kidney, Macroscopy, Newborn, Preeclampsia
  • Firoozeh Ahmadi, Somayeh Moukhah Pages 119-122
    Background

    Uterine arteriovenous malformation (UAVM) is a rare vascular condition in reproductive age presented mostly with bleeding. Although this malformation is infrequent, it is potentially life-threatening. Transvaginal Doppler ultrasonography is a widely available, noninvasive and excellent diagnostic method.

    Case:

     The case is a 30-yr-old woman with a history of eight-yr infertility.following intrauterine insemination treatment, she had a molar pregnancy. Despite methotrexate treatment, there was persistent vaginal bleeding. Assessment of this patient was done with transvaginal sonography and color Doppler. According to suspicious appearances, angiography was planned for confirmation of UAVM.

    Conclusion

    UAVM is one of the molar pregnancy complications. The first step for diagnosis of UAVM is transvaginal ultrasonography and color Doppler assessment. Embolization is the best treatment for women who intend to preserve fertility.

    Keywords: Color doppler ultrasonography, Embolization, Molar pregnancy, Arteriovenous malformation