فهرست مطالب

پژوهش سیاست نظری - پیاپی 23 (بهار و تابستان 1397)

نشریه پژوهش سیاست نظری
پیاپی 23 (بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/05
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمد کمالی زاده، سعید عطار* صفحه 1
    در این مقاله تلاش خواهد شد تا با رجوع به نظریه نظام ها در چارچوب نظریه های ساختاری- کارکردی در علوم سیاسی، به شاخصه های قابل اتکایی برای ارزیابی کارآمدی دولت ها و نظام های سیاسی دست یابیم تا بتوان با اتکا بر آنها، مبانی و چارچوب نظری متقنی برای پژوهش در این زمینه در چارچوب علوم سیاسی تدارک دید. از این رو پرسش اصلی ما در این مقاله، جست وجوی شاخص های قابل اتکا برای کارآمدی دولت از منظر علوم سیاسی است. برای پاسخ به این پرسش، کارآمدی را در قالب ظرفیت های شش گانه متصور برای هر دولت مورد بحث قرار خواهیم داد. ظرفیت های شش گانه انحصار مشروع کاربرد زور، استخراجی، شکل دادن به هویت ملی، تنظیمی، حفظ انسجام درونی و بازتوزیعی را که در این مقاله با عنوان معیارهای کارآمدی دولت مورد بازخوانی قرار گرفته اند، می توان مجموع وظایف یا اختیارات مرسوم دولت نیز به شمار آورد. تلقی ما در این مقاله از مفهوم کارآمدی، علاوه بر تقارن های فراوان با فهم اقتصادی و مدیریتی از این مفهوم، به واسطه پیوند با مفهوم کلیدی «قدرت» در علوم سیاسی و در نظر گرفتن جایگاه واقعی دولت ها در جوامع و کشورهای امروزی - با تاکید بر وظایف، اختیارات و توانمندی های آنها از یکسو و انتظارات از آنها از سوی دیگر – نزدیک ترین و کاربردی ترین برداشت از مفهوم کارآمدی در علوم سیاسی است که می تواند مبنا و چارچوب نظری وثیقی برای پژوهش در زمینه کارآمدی دولت باشد.
    کلیدواژگان: کارآمدی، ظرفیت دولت، قدرت دولت، نظریه های ساختاری - کارکردی و علوم سیاسی
  • مهدی میرزایی *، علیرضا محسنی تبریزی صفحه 27
    با عنایت به نتایج متناقض و متفاوت یافته های پژوهشی درباره رابطه دین داری و فرهنگ سیاسی در چند دهه گذشته، مقاله حاضر می کوشد تا نشان دهد که چه متغیری، نوع رابطه دین داری و فرهنگ سیاسی را متاثر می سازد. روش مطالعه از نوع اسنادی و مبتنی بر مرور مبانی نظری و تجربی مربوط به دین داری و فرهنگ سیاسی است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که نوع قرائت و فهم از دین و فرهنگ سیاسی در تعیین نوع رابطه دین داری و فرهنگ سیاسی تاثیرگذار است. به عبارت روشن تر، همان طور که نوع دین داری افراد بر اساس نوع قرائت (فهم) از دین می تواند سخت گیرانه، معتدل و تساهل گرایانه باشد، فرهنگ سیاسی افراد را نیز بر اساس همان ملاک می توان به فرهنگ سیاسی سخت گیرانه، معتدل و تساهل گرا تقسیم بندی کرد و نوع قرائت از دین (و به تبع آن دین داری) و فرهنگ سیاسی که خود انواع دین داری و فرهنگ سیاسی را منجر می شود، بر نوع همبستگی این دو تاثیر دارد، به طوری که قرائت های همخوان و متناظر از دین و فرهنگ سیاسی منجر به رابطه مثبت بین این دو موضوع و متقابلا قرائت های ناهمخوان منجر به رابطه منفی می گردد. مقاله حاضر کوشیده است مناسبات میان متغیرهای دین داری و فرهنگ سیاسی را در قالب یک مدل نظری- تبیینی ارائه دهد.
    کلیدواژگان: دین داری، فرهنگ سیاسی، نوع قرائت، فهم و مدل نظری
  • گیتی پورزکی * صفحه 57
    چالش روش های فهم درست اندیشه به طور عام و اندیشه سیاسی به طور خاص، چالشی است که طی چندین سده متاخر میان متفکران این حوزه جریان داشته است. یکی از این روش های پیشنهادی، هرمنوتیک بوده است. اما هرمنوتیک به مثابه روش، گاه مورد این نقد قرار گرفته است که از عینیت گرایی لازم برخوردار نبوده است. رویکرد ذهن گرایانه و روش شناسی فرد گرایانه مستتر در آن از سوی برخی رویکردهای رقیب مورد چالش قرار گرفته است. در این مقاله کوشش می شود که با استفاده از روش فلسفه تطبیقی و استفاده از ابزار و مفاهیم تحلیلی هرمنوتیک اسکینر و گادامر در خوانش متن به شکلی بازاندیشانه به بازسازی یک روش تلفیقی دست یازیم. در این مسیر به شکل تطبیقی از آموزه های اسکینر و گادامر استفاده می کنیم تا با گذر از آنها به یک روش ترکیبی برای فهم اندیشه دست یابیم. در این روش، ضمن استفاده از فن کنش گفتاری مورد استفاده هرمنوتیک اسکینر، به نقش مخاطب در معنایابی نهایی به شیوه گادامری توجه می شود. این روش تلفیقی در خوانش متن بی تاثیر از روش های بازاندیشانه و ساخت یابی نیست.
    کلیدواژگان: خوانش متن، هرمنوتیک، فلسفه تطبیقی، اسکینر و گادامر
  • سید مجتبی تقوی نژاد*، گارینه کشیشیان صفحه 79
    نسبت یابی میان لیبرالیسم و پلورالیسم از زمره مسائلی است که موافقان و مخالفان آموزه لیبرالیسم درباره آن به بحث و گفت وگوهای فراوان پرداخته اند. عده ای، لیبرالیسم را تنها آموزه ای می دانند که در قالب آن، پلورالیسم قابلیت تحقق و عملیاتی شدن دارد و برخی آن را به دلیل ادعای جهان شمولی اش واجد همسازی با پلورالیسم نمی دانند. این مسئله، «آیزایا برلین» از متفکران برجسته قرن بیستم را بر آن داشت تا به بررسی امکان طرح لیبرالیسم آگونیستی بر مبنای پلورالیسم ارزشی بپردازد و راه کارهایی برای خروج لیبرالیسم از وضعیتی که در آن به عدم همسازی با پلورالیسم متهم شده است، ارائه دهد. در این مقاله قصد بر آن است تا با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی و با جمع آوری داده ها بر اساس منابع کتابخانه ای، همچنین با طرح این سوال که راه کار آیزایا برلین برای همساز کردن لیبرالیسم با پلورالیسم چه بوده است؟ به بررسی این فرضیه بپردازد که آیزایا برلین با طرح پلورالیسم ارزشی در قالب لیبرالیسم در تلاش بود که لیبرالیسم را با پلورالیسم همساز نماید. در این میان ایده برلین از منظری انتقادی نیز نقد و بررسی خواهد شد. در مجموع و با مقایسه براهین برلین از یکسو و مخالفان همسازی لیبرالیسم و پلورالیسم از سوی دیگر، آنچه حاصل شد این است که لیبرالیسم نه در همسازی کامل و نه در ناهمسازی کامل با پلورالیسم قرار دارد، بلکه لیبرالیسم تا حدی می تواند به پذیرش پلورالیسم اقدام نماید که ارزش های مورد تاییدش برای بقای خود دچار مشکل نشود.
    کلیدواژگان: پلورالیسم، لیبرالیسم، پلورالیسم ارزشی، لیبرالیسم آگونیستی، ناسازگاری ارزش ها
  • رضا دوستدار، مظفر نامدار* صفحه 113
    «مهدی حائری یزدی» در کتاب «حکمت و حکومت» به تشریح فلسفه سیاسی خود درباره رابطه حکومت و مردم پرداخته است. درون مایه نظریه حائری یزدی در باب وکالت مالکان شخصی مشاع را می توان تلاشی نظری به منظور تبیین مالکیت شخصی و مشاع، حاکمیت مردمی حکومت، وکالت دولت از سوی شهروندان، ابتنای مشروعیت حکومت به نظر مردم و پاسخگو بودن حکومت به مردم و نیز توجه به نقش و جایگاه متقابل دین (فقه) و سیاست دانست. این نظریه با عنوان «وکالت مالکان شخصی مشاع» معروف شده است. مهدی حائری یزدی بر پایه مطالعه در زیست طبیعی و تاریخی انسان کوشیده است تا با رویکردی متفاوت، به توضیح رابطه مردم با حکومت بپردازد. هدف این مقاله، بررسی نظریه وکالت مالکان شخصی مشاع، بر اساس الگوی تحلیلی نظریه های سیاسی است. بنابراین این پرسش را مورد کاوش قرار می دهد که آیا نظریه وکالت مالکان شخصی مشاع بر اساس معیارهای چهارگانه امکان تولیدکنندگی، راهبردهای تولید، شیوه تولید و نوع تولید از اعتبار لازم برخوردار است؟ این مقاله با بهره گیری از مطالعه کتابخانه ای و روش توصیفی - تحلیلی به ارزیابی نظریه مهدی حائری یزدی پرداخته است. بر همین اساس مفروض این مقاله آن است که یک نظریه سیاسی، زمانی معتبر خواهد بود که ضمن پاسخگویی به پرسش های اساسی این پژوهش، از توانمندی قابل قبولی در ارزیابی بر اساس معیارهای چهارگانه یک نظریه سیاسی خوب برخوردار باشد. یافته های پژوهش نشان می دهد که علی رغم تلاش های مهدی حائری یزدی، این نظریه نارسایی ها و نقصان هایی دارد که در این پژوهش به آنها پرداخته شده است. پس از مروری بر این نظریه، تلاش شده است تا اندیشه سیاسی وی را در بستر ارزیابی یک نظریه سیاسی بررسی کنیم. در مجموع در ارزیابی اندیشه سیاسی حائری، با عنایت به پاسخ های وی به چهار سوال اصلی که به یک نظریه سیاسی شکل می دهد و نقدهای واردشده بر آن و با لحاظ معیارهای چهارگانه امکان تولیدکنندگی، راهبردهای تولید، شیوه تولید و نوع تولید به ارزیابی این نظریه اقدام شده است.
    کلیدواژگان: نظریه های سیاسی، نظریه های حکومت، حکومت مالکان شخصی مشاع، وکالت فقیه و مالکیت شخصی مشاع
  • محمد لعل علیزاده *، مسعود غفاری صفحه 149
    مقاله حاضر با هدف ساخت تئوری در باب رابطه فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی بر رفتارهای سیاسی کردها آغاز شد. در راستای این هدف و به منظور پاسخ به این سوال که «چه رابطه ای میان فناوری های جدید اطلاعاتی و ارتباطاتی و تغییر رفتارهای سیاسی کردها وجود دارد؟» به تبیین تئوریک رابطه جهانی شدن و هویت های قومی و تبیین تئوریک رابطه فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی با هویت های قومی خواهیم پرداخت. با ترکیب نظریه های یادشده، دستگاه نظری مناسب با پرسش مقاله فرموله خواهد شد و فرضیه پژوهش از این نظریه ساخته شده، استخراج خواهد شد.
    با استفاده از منابع کتابخانه ای، شواهد نظری و عملی تحولات معرفت شناختی و تغییر رفتارها به سمت دموکراتیک گردآوری شد. با تحلیل ویژگی های هفده گانه ماهواره و اینترنت، چگونگی تغییر رفتارها به سمت مسالمت آمیز شدن به روش تحلیلی و توصیفی نشان داده می شود و با اشاره به نقش و تاثیر دایاسپورای کردی و تحلیل تغییر استراتژی آنها به سمت دموکراتیک شدن، شواهد تاثیر ماهواره و اینترنت بر تغییر رفتارها به سمت دموکراتیک شدن با شواهد و یافته های نظری، موردی و ثانوی در چارچوب نظریه و فرضیه پژوهش ارائه خواهد شد.
    کلیدواژگان: ماهواره و اینترنت، دایاسپوراکردها، رفتار سیاسی و مسالمت آمیز
  • حجت کاظمی* صفحه 187
    جهت گیری فکری نسل های مختلف روشن فکری ایرانی از متن درگیری و تامل در مسئله انحطاط و عقب ماندگی، نحوه برون رفت از آن و نهایتا نسبت میراث سنتی و مدرنیته غربی در فرایند توسعه شکل گرفته است. این مقاله می کوشد تا جایگاه و مختصات چنین بحثی را نزد نسل دوم روشن فکری یعنی گروهی از روشن فکران ایرانی که فعالیت فکری - سیاسی خود را در راستای استقرار دولت پهلوی قرار دادند، بررسی کند. بخش اول مقاله در پی تحلیلی از فرایند گذار از نظریه دولت مشروطه به نظریه دولت مطلقه نوساز و ترکیب افراد، گروه ها و نشریه هایی است که چنین تحولی را تحقق بخشیدند. بخش دوم مقاله در پی ارائه تصویری از مجادله ها و دیدگاه های متنوع مطرح میان این نسل درباره مسئله تجدد و نحوه مواجهه با آن است. در این بخش از مقاله، دیدگاه ها ذیل دو رویکرد «تجدد با حداقل تصرف ایرانی» و «تجدد مبتنی بر گزینش و انطباق با شرایط بومی» دسته بندی و دیدگاه چهره ها و گروه های حامی هر یک تشریح شده است. بخش انتهایی مقاله در پی پاسخ به چرایی عدم تعمیق مباحث مربوط به مسئله انحطاط و تجدد در میان این نسل و تمرکز بیشتر آنها بر ابعاد عینی تر برنامه نوسازی و نحوه تحقق آن است.
    کلیدواژگان: انحطاط اندیشی، تجدد، دولت مطلقه و روشن فکری، نوسازی
  • مسعود اخوان کاظمی*، محمد کریم محمدی صفحه 219
    حقیقت پراگماتیکی در اندیشه «ریچارد رورتی»، بدیلی است برای جست وجوی حقیقت به اسلوبی که سنت فکری و فلسفی غرب تاکنون بدان پرداخته است. در بررسی مفهوم حقیقت، رویکرد عمل گرایانه رورتی به تقابل با دو روایت مطرح در اندیشه فلسفی غرب برمی خیزد: از یکسو با روایت افلاطونی - دکارتی، که در آن حقیقت به مثابه امری متافیزیکال تعبیر می شود و از سوی دیگر با روایت فراتجدد که معتقد به شالوده شکنی حقیقت است و حکم به نسبی بودن آن می کند. نویسندگان در پاسخ به این پرسش که: نسبت برقرارشده میان حقیقت و سیاست، چه پیامدهایی در حوزه اندیشه سیاسی رورتی دارد، به صورت بندی این فرضیه پرداخته اند که «نسبت برقرارشده میان حقیقت و سیاست در اندیشه رورتی، منجر به ابداع سیاست متکی به امید اجتماعی بر مبنای تز اولویت دمکراسی بر فلسفه شده است». بر این اساس تلاش شده است با واکاوی الگوی حقیقت پراگماتیکی ای که رورتی پیش می نهد، نشان داده شود که این الگو، ادامه همان مفهوم حقیقت در سنت پراگماتیستی «ویلیام جیمز» و «جان دیویی» در قالب چرخش زبانی است. همچنین شاخصه آن تاکید بر همبستگی است در مقابل آنچه رورتی خواست عینیت می نامد. این روایت در عین حال که قادر است بدون داشتن هرگونه ادعای عینیت از درافتادن در دام نسبی گرایی بپرهیزد، مفهومی را مدنظر دارد که به شیوه ای عملی در راه برآورده ساختن مقاصد و حل معضلات سیاسی، مفید فایده واقع شود.
    کلیدواژگان: حقیقت متافیزیکال، شالوده شکنی حقیقت، رورتی، حقیقت پراگماتیکی و امید اجتماعی
  • عباس منوچهری، سعید نریمان * صفحه 251
    رهیافت قابلیت هر چند در نقد مبانی هنجاری و اخلاقی اقتصاد، به ویژه اقتصاد رفاه و توسعه از دهه 80 میلادی توسط «آمارتیا سن» به حوزه های دانشگاهی راه یافت، با سرعت زیادی توانست در بیشتر حوزه های علوم انسانی بسط قابل توجهی بیابد. یکی از مهم ترین دغدغه های این رهیافت، به حاشیه رفتن انسان از محور توسعه و رفاه بوده است و نقد عمده ای که این رهیافت بر دیگر رویکردها وارد می کرد، در نظر گرفتن انسان به مثابه موجودی منفعل در آنها بوده است. به عقیده برخی از منتقدان، این رهیافت هر چند تلاش کرد مفهوم جدیدی از انسان در حوزه اقتصاد ارائه دهد، نتوانست از انسان اقتصادی جریان رایج علم اقتصاد پا فراتر نهد و تنها توانسته است مفهومی انسانی تر از توسعه ارائه دهد، نه توسعه برای انسان ها. عمده نقدهایی که بر مبانی انسان شناسی این رهیافت وارد شده است، شامل سه نقد نارسایی مفهوم انسان، پیشاسیاسی - اجتماعی بودن و در نهایت فردگرایی روش شناختی است. در این مقاله سعی می شود ضمن پاسخ به این سه نقد مبتنی بر تعریف عاملیت که آمارتیا سن در رهیافت خود آن را بسط داده است، با گذار از عاملیت کنشگر به شهروندی عاملیتی، تمهیدی نظری- فلسفی برای نارسایی مبانی انسان شناسی رهیافت قابلیت تدوین گردد.
    کلیدواژگان: رهیافت قابلیت، آمارتیا سن، انسان شناسی، شهروندی و عاملیت
  • حسن قاسمی *، ابوالفضل شکوری صفحه 275
    مسئله حاکمیت در دین، محل مناظرات طولانی بوده است که با پیگیری تفاسیر این مفهوم در متون مقدس، آرای مختلفی را می توان دید. «توماس هابز»، نظریه پرداز حاکمیت در اوایل دوره مدرن با تفسیر کتاب مقدس و بر اساس روش شناسی علمی خود، نقش بسزایی در تدقیق رابطه دو حوزه حاکمیت و دین داشته است. این مقاله، تحول در مفهوم حقوق طبیعی را همچون پل واسط میان حاکمیت و دین در نظریه هابز برجسته می کند و با تطبیق این مفهوم در تفسیری که هابز از کتاب مقدس دارد، مدعی است که هابز، مولفه اصلی نظریه خود یعنی قرارداد اجتماعی را در خوانش متن مقدس گنجانده و آن را به نفع مرجعیت یک حاکم مقتدر که در پی صلح و امنیت فرد و به طور کلی حفظ حقوق طبیعی فرد است، تفسیر می کند.
    کلیدواژگان: حاکمیت، هابز، کتاب مقدس، حقوق طبیعی و تفسیر
  • یعسوب اصغری نیاری*، رضا محمود اوغلی صفحه 305
    این پژوهش به بررسی رابطه محرومیت نسبی و خشونت سیاسی در بین شهروندان زاهدانی می پردازد. استان سیستان و بلوچستان به علت شرایط خاص اقلیمی و فرهنگی، همواره یکی از مناطق حساس و چالش زا در ایران بوده است. دو چالش اصلی اقلیت گرایی قومی و اقلیت گرایی مذهبی، این منطقه را مستعد رفتارهای خشونت آمیز می کند. پدیده خشونت سیاسی در مناطقی از کشور که به شدت متاثر از ارزش های سنتی و قومیتی خود هستند و گرایش و پایبندی کمتری نسبت به حکومت مرکزی دارند، بیشتر مشهود است. خشونت های سیاسی در این منطقه محصول علل و عوامل مختلف و متنوعی است و ابعاد عینی و ذهنی متعددی دارد که در این پژوهش به تبیین رابطه احساس محرومیت نسبی با خشونت سیاسی پرداخته می شود. روش تحقیق مورد استفاده در این بررسی، روش پیمایشی است. فن جمع آوری اطلاعات، استفاده از پرسشنامه بوده است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه شهروندان شهر زاهدان بوده است که حجم نمونه 384 نفری به شیوه نمونه گیری خوشه ایانتخاب شد. اطلاعات گردآوری شده به کمک نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین احساس محرومیت نسبی با رفتارهای خشونت آمیز در میان شهروندان مورد بررسی، ارتباط معنی داری وجود دارد. تفاوت های مذهبی، دوری از مرکز و مراودات فرهنگی، بافت زندگی عشیره ای، فقر و بیکاری، عدم مشارکت فراگیر، قاچاق، ضعف زیرساخت ها، همانندی های فرهنگی، قومی، مذهبی با دو کشور بحران زده افغانستان و پاکستان، تقویت جریان های ضد شیعه نظیر فرقه وهابیت از جانب بیگانگان از جمله عربستان و پاکستان و مشکلات طبیعی مثل کمبود آب، خشک سالی و... از علل اساسی خشونت سیاسی در این منطقه محسوب می شود.
    کلیدواژگان: محرومیت، احساس محرومیت نسبی، خشونت سیاسی، قومیت و زاهدان
|
  • Mohammad Kamalizadeh, Saeed Attar * Page 1
    In this article we seek to attribute that to evaluate the effectiveness of government and political system, With reference to structural-functional systems theory to the theoretical framework. The main question in this article, is seeking for reliable indicators for the effectiveness of government from the perspective of political science. To answer this question, efficient capacities in the form of six capacities there for any government, will be discussed. Six potential monopoly of the legitimate use of force, extraction, shaping national identity, regulatory identity, maintaining internal and redistributive cohesion, in this article has been studied as indexes of government effectiveness. In this paper, our perception of efficiency can be considered as duties or common authorities in addition to great symmetry with economic understanding and management of this concept, linked with the key concept of "power" in political science. In this concept of efficiency, has been considered to the actual position of governments in countries and communities today, with an emphasis on the duties, powers and abilities as well as their expectations. This notion of efficiency, the closest and most functional conception of the concept of efficiency in political science which can be a reliable basis and theoretical framework for research on the effectiveness of the government.
    Keywords: Efficiency_capacity of the state_authority of state_structural - functional theories_political science
  • Mehdi Mirzaei *, Alireza Mohseni Tabrizi Page 27
    Given the conflicting results of different research findings on the relationship between religiosity and political culture in the past few decades, this article attempts to show what variable affects on type of relationship between religiosity and political culture. The type of research method is documentary and based on the theoretical and empirical foundations review of the religiosity and political culture. The research findings indicate type of reading and understanding of religion and political culture is influential in determining the type of relationship between religiosity and political culture. More precisely, As the type of religiosity of people according to the type of reading (understanding) of religion can be strict, moderate and too tolerant, The political culture of people can also be categorized according to the same criteria as strict, moderate, and too tolerant and the type of reading from religion (and hence religiosity) and the political culture that leads to different types of religiosity and political culture affects the type of correlation of them, so that consistent and corresponding readings of religion and political culture conducive to a positive relationship between them, mutually, inconsistent readings conducive to negative relationship. This article has attempted to offer the relationship between religiosity and political culture variables in the form of a theoretical - explanative model.
    Keywords: religiosity, political culture, type of reading, understanding, theoretical model
  • Giti Poorzaki * Page 57
    The challenge of methods of proper understanding of thought, in general, and that of political thought, in particular, is a challenge that the thinkers of this field have been facing for the past several centuries. One of these methods is hermeneutics. But hermeneutics, as a method, has at times been criticized for not enjoying the necessary objectivism. The subjective approach and individualistic method latent in it has been challenged by some rival methods. In this article, it has been attempted to attain a synthetic method in a revised form through employing comparative philosophical method and using analytical tools and concepts of Skinner and Gadamer’s hermeneutics in reading the text. The teachings of Skinner and Gadamer have been used in a comparative form so that by transition from them to a synthetic method is attained for understanding thought. In this method, while using the technique of speech act used by Skinner’s hermeneutics, the role of audience in finding the final meaning through Gadamer’s method is considered. This synthetic method of reading the text is not free from influence of revised and constructionist methods.
    Keywords: Text Interpretation, Skinner, Gadamer, hermeneutics, thought, political thought, method
  • Seyed Mojtaba Taghavi Nejad * Page 79
    Finding the relation between liberalism and pluralism is one of such issues that the advocates and opponents of the doctrine of liberalism have been discussing in many respects. Some consider liberalism as the only doctrine through which pluralism can be realized, and some do not see it consistent with pluralism because of its universal claim. This led Isaiah Berlin as the prominent thinkers of the twentieth century to examine the possibility of a pragmatic pluralism-based agonistic liberalism, and to propose solutions to liberalism from a situation in which it was accused of not being reconciled with pluralism. In this article, the purpose is to use the descriptive-analytical method and to collect data based on library resources, also by asking the question of what Isaiah Berlin's approach to reconciling liberalism with pluralism? The hypothesis is that Isaiah Berlin, with the design of value-oriented pluralism in the framework of liberalism, sought to reconcile liberalism with pluralism. Berlin's idea of criticism will also be criticized. In sum, comparing the arguments of Berlin on the one hand and the opponents of the reconciliation of liberalism and pluralism on the other, the result is that liberalism is neither in complete harmony, nor in complete dissonance with pluralism, but liberalism can, to a certain extent, accept the adoption of pluralism, which will not endanger its credible values for survival.
    Keywords: Pluralism, Liberalism, Value-oriented Pluralism, Agonistic Liberalism, Values Incompatibility
  • Mozafar Namdar * Page 113
    In his book Wisdom and Government, Mehdi Haeri Yazdi explains his political theory about relation of government and people. The theoretical theme of Haeri’s view of delegacy of collective proprietorships can be considered as theoretic effort to establish collective proprietorships, the republic sovereinty of government, government’s people-warranted authority, delegacy on behalf of people, foundation of government’s legitimacy based on people’s opinion, and government’s being coresponsible for its people as well as paying attention to the mutual role and status of religion and politics. This theory is titled “Delegacy of collective proprietorships”. Based on his studies in the natural and historical life of humanbeings, Mehdi Haeri Yazdi has tried to portray a different view of the mutual relationship between people and government. The goal of current study is to analyze Theory of collective proprietorships based on analytical framework of political theories. Therefore, the question it poses could be phrased as “Is the theory of collective proprietorships credible with regard to the fourfold criteria of possibility of production, production strategies, means of production, and the type of production?” Using library research techniques and descriptive-analytical approach, this study has analyzed Mehdi Haeri Yazdi’s views. To this end, it is presumed that a political theory is credible when side by side with answering the questions in this study, lends itself properly to evaluation of the fourfold criterion. The findings of this study demonstarte that despite Haeri Yazdi’s sincere efforts, his theory suffers from shortcomings that are pointed out in this study. Following a review of his theory, we have tried to analyze his theory with regard to political theories. Overall, viewing Haeri’s political theories, taking into consideration his answers to the four major questions that form a political theory, its received criticism—still with regard to the fourfold criteria—his theory is analyzed.
    Keywords: Political Theories, Government Theories, collective ownerships, Government of collective proprietorships
  • Mohammad Lal Alizadeh * Page 149
    The present article aims to build a theory about the relationship between information and communication technologies with Kurdish political behaviors. To this end, in order to answer the question "What is the relationship between the new information and communication technologies and the change of Kurdish political behaviors?" We will give a theoretical explanation of the relationship between globalization and ethnic identities and the theoretical explanation of the relationship of information and communication technologies with ethnic identities. By combining the aforementioned theories, the appropriate theoretical device formulated with the question of the paper will be extrapolated and the research hypothesis will be derived from this theory. Using library resources, theoretical and practical evidences of epistemological transformations and behavior change have been compiled for democratization. By analyzing the seventeen satellite and Internet properties, the way to change behaviors toward peacefulness is shown analytically and descriptively. Referring to the Kurdish Diaspora role and influence and the analysis of changing their strategy toward democratization, Evidence of the impact of satellite and Internet on changing behavior toward democratization and theoretical, case, and secondary evidence findings will be presented within the framework of the theory and research hypothesis.
    Keywords: Satellite, Internet, Diaspora, Kurds, Political, Peaceful Behavior
  • Hojat Kazemi * Page 187
    The intellectual orientation of various generations of Iranian intellectalism has been shaped from the context of involvement and thinking in the issue of decadence and Underdevelopment, the way of exit from it, and finally the relation of traditional legacy and the western modernism in the process of development. This article attempts to analyze the position and coordinates of such a discussion for second generation of intellectualism, i.e. a group of Iranian intelluctuals that had intellectual-political activity orienting toward the establishment of Pahlavi State. The first part of article analyzes the transition process of constitutional State to the theory of new authoritarian and absolute State and the combination of people, groups and publications that realized such evolution. The second part of article provides an image of controversies and views being common between this generation and about the issue of modernity and the way of confronting it. In this part of article, the views are classified under two approaches of “modernity with minimum Iranian manipulation” and “selection-based modernity and adaptation with native conditions” and views of figures and supporting groups have been explained. The last part of article answers to the origins of the lack of deepening the issues related to the issue of decadence and modernity in this generation and more focus on the more objective dimensions of renovation and the way of its realization.
    Keywords: Decadence Thinking, Modernity, Absolute State, Intellectualism
  • Mohammad Karim Mohammadi, Masoud Akhavan Kazemi * Page 219
    The idea of pragmatic truth in Richard Rorty's thought is an alternative method to search the truth, not in a way that the western philosophical tradition has dealt with heretofore. In examining the notion of truth, Rorty's pragmatic approach contrast with the two narratives raised in western philosophical thought: on the one hand, with Platonic-Cartesian tradition, in which reality is interpreted as a metaphysical matter; and on the other hand, with post-modernist narrative who believes in the deconstruction of truth and claims of relativity of truth. To find an answer to the question: What are the proportions and consequences of established relation between truth and politics in Rorty’s political thought?, the authors formulate the hypothesis that "the connection established between truth and politics in Rorty's thought, leads to innovate a politics relying on social hope, based on the thesis of priority of democracy over philosophy". Accordingly, efforts have been made, by analyzing the pattern of pragmatic truth which posed by Rorty, to show that this pattern is a continuation of the same concept of truth in William James and John Dewey's pragmatic tradition in the form of linguistic turn. Also it is characterized by an emphasis on solidarity, versus of what Rorty calls “will of objectivity”. While this version is not without any claim of objectivity, and avoid falling into the trap of relativism, considers a concept that in a practical manner, is useful to meet pragmatically the objectives and solve the political problems.
    Keywords: Metaphysical truth, truth Deconstruction, Richard Rorty, Politics, Pragmatic Truth, Social Hope
  • Saeed Nariman * Page 251
    Although Amartya Sens capability approach initially emerged in academic area as a critique to normative and ethical economic foundations, especially welfare economics in 1980s, it has been employed extensively in the context of human development. One of the main concerns of this approach was the marginalization of human being from the axis of development and well-being and its main critique to others was to consider human as a passive being. Some critics have suggested that, although this approach attempted to introduce a new concept of human beings in economic area, it could not go beyond the current economical human of economics and it just provided more humane conception of development than development for human beings. The majority of criticisms of anthropological basis of Sens approach include three critiques of misinterpretation of human notion, being pre-socio political and methodological individualism. In this paper it's attempted to response to these three critiques based on the definition of agency which Sen has expanded in his approach and then design a theoretical-philosophical agency for misinterpretation anthropological foundation of capability approach by transition from agency (of actors) to citizenship.
    Keywords: capability approach, Amartya Sens, anthropology, citizenship, agency
  • Hassan Ghasemi *, Aboulfazl Shakouri Page 275
    Sovereignty issue has been the topic of long debates where the follow-up of interpretations of this concept in scripture has led to a variety of votes. Thomas Hobbes, the sovereignty theorist, has had a pivotal role in clarifying the relationship between Sovereignty and religion in the early era of modernism by interpreting Scripture based on his scientific method. This article highlights the transformation in the concept of natural rights as a bridge between sovereignty and religion in Hobbes's theory. In addition, this study corresponds to this concept with Hobbes's interpretation of Scripture and, thereby, it is claimed that Hobbes has embedded the main component of his theory, which is social contract, in reading the Scripture. Then, Hobbes interprets it in favor of a powerful ruling authority who is seeking for individual's peace and security and also the maintaining the individual's natural rights at large.
    Keywords: sovereignty, Hobbes, Scripture, natural right, interpretation
  • Yasoub Asghari Niyari *, Reza Mahmood Oghli Page 305