فهرست مطالب

مطالعات انقلاب اسلامی - پیاپی 52 (بهار 1397)

فصلنامه مطالعات انقلاب اسلامی
پیاپی 52 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فواد ایزدی ، اسفندیار خدایی صفحات 7-26
    آمریکا در طول سال های جدال هسته ای، بیشتر شرکای تجاری ایران را به کاهش تجارت با تهران واداشت. اما در همین دوران، چین نه تنها تجارت با ایران را کاهش نداد، بلکه مبادلات تجاری این کشور با جمهوری اسلامی چندین برابر نیز شد و تا حدودی خلا ناشی از عقب نشینی شرکت های اروپایی و آسیایی را جبران نمود و از فشار تحریم ها بر ایران کاست. این پژوهش با استفاده از روش ردیابی فرایند، به دنبال پاسخ به این پرسش است که چرا دولت اوباما نتوانست چین را همانند سایر شرکای تجاری ایران با تحریم ها همراه سازد و با چه محدودیت هایی در این زمینه مواجه بود. یافته های این پژوهش نشان می دهد که چندین دهه رشد اقتصادی فوق العاده موجب شده است که چین در جایگاهی قرار گیرد که ابزارهای قدرت آمریکا نظیر فشار، تهدید، تحریم و دیپلماسی به آسانی بر پکن کارگر نیفتد و یا برای آمریکا گران تمام شود.
    کلیدواژگان: آمریکا، چین، تحریم های ایران، سیاست خارجی، روش ردیابی فرایند _
  • سیدعلی اصغر میرخلیلی ، محمد ستوده، حسین ارجینی صفحات 27-50
    بیداری اسلامی در سال 2011 م افزون بر پیامدهای بسیار عمیق بر معادلات منطقه ای و فرامنطقه ای، منافع بازیگرانش ازجمله آمریکا را با چالش مواجه کرد. ازاین رو آمریکا درصدد کنترل و مدیریت این تحولات در راستای منافع راهبردی خود برآمد. پرسش اصلی مقاله حاضر با استفاده از رویکرد تحلیلی، گونه شناسی راهبردهای آمریکا در مواجهه با بیداری اسلامی است. یافته های تحقیق نشان می دهد که آمریکا علی رغم اتخاذ الگوی رفتاری محتاطانه در ابتدای این تحولات، در ادامه تنوعی از راهبردهای نرم (با هدف حفظ وضع موجود) مانند مصادره بیداری اسلامی، تغییر هویت آن، ارائه مدل لیبرال دموکراسی و معرفی الگوی بدیل (ترکیه) را اتخاذ کرده است. راهبردهای سخت نیز (با هدف تغییر وضع موجود) مانند مداخله نظامی بشردوستانه، کنترل نیابتی و شبیه سازی نافرمانی مدنی، از سوی این کشور اعمال گردید که هدف اساسی، تامین منافع راهبردی برای آمریکا بوده است.
    کلیدواژگان: بیداری اسلامی، دموکراسی، کنترل نیابتی، دیپلماسی عمومی، مداخله بشردوستانه راهبردهای آمریکا
  • سید ابراهیم سرپرست سادات صفحات 51-74
    شناخت مسئله های تمدن سازی نظام اسلامی، دغدغه اصلی مقاله حاضر می باشد؛ موضوعی که واکاوی علل و عوامل موثر در فرایند پیشرفت ایران، ارزیابی روندهای جاری و بازشناسی فرصت ها و چالش های پیش روی نظام اسلامی در امر تمدنی را می طلبد. در این مقاله در پاسخ به این سوال که مسئله انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن در امر تمدن سازی کدام است؟ با کاربست روش توصیفی تحلیلی، تلاش گردید مولفه های سه گانه فرهنگی، نظری و ساختاری برآمده از نسبت سنجی میان فرهنگ و تمدن، مصداق یابی گردد و از دو منظر فرصت ها و آسیب ها تبیین شود. استدلال های انجام شده نشان می دهد نقطه تمایز انقلاب اسلامی با سایر انقلاب ها با ابتنای آن بر فرهنگ متعالی اسلامی، معنویت و عدالتی است که آسیب در آن از آسیب های در خور تامل انقلاب اسلامی در فرایند تمدن سازی محسوب می گردد. جمهوری اسلامی برای دست یافتن به تمدن اسلامی می بایست حرکت پیوسته ای را در سه مولفه فرهنگی، نظری و ساختاری اتخاذ نماید. در این راستا از ضروری ترین راهبردهای جمهوری اسلامی، جستجوی هویت تمدنی، بسترسازی برای رفتن دانشگاه به سمت نخبه پروری و نظریه پردازی و کوشش برای تحقق کامل مقتضیات مردم سالاری دینی است.
    کلیدواژگان: بایسته های فرهنگی، بایسته های نظری، بایسته های ساختاری، تمدن اسلامی ایرانی _
  • ابوالفضل اسکندری فاروجی، اصغر منتظرالقائم، علی اکبر کجباف، هادی وکیلی صفحات 75-96

    انقلاب اسلامی ایران از مهم ترین رویدادهای اواخر قرن بیستم در جهان، دگرگونی های گسترده ای را در حوزه های سیاسی و اجتماعی ایران به همراه داشته است. تاریخ نگاری نیز از این دگرگونی ها بی نصیب نماند. تاریخ نگاری امری مهم، پیچیده و حاصل تعامل آگاهانه ذهن مورخ با واقعه تاریخی است و در هر عصری برخاسته از اندیشه ها و گفتمان های نسل معاصر خود است که در پرتو آن، دوره های تاریخ نگاری متفاوتی شکل گرفته اند. چنان که نمی توان پذیرفت تاریخ نگاری انقلاب اسلامی در سبک، روش و نگرش، ادامه تاریخ نگاری عصر پهلوی باشد. آنچه در تاریخ نگاری اهمیت دارد، شناخت روند رخداد تاریخی، نگرش و تفکر مورخ، پیرامون آن است. به این خاطر مورخان در تاریخ نگاری انقلاب اسلامی و تحلیل رخدادهای تاریخی ضروری است بر مقدمات و بایسته هایی در این امر توجه نمایند تا زمینه های شکل گیری تاریخ نگاری جامع و مستندی را فراهم سازند. در این پژوهش سعی شده است ضمن اشاره به سیر تکوین تاریخ نگاری انقلاب اسلامی، با روشی تحلیلی و مسئله محور، مهم ترین ضرورت ها، بایستگی ها و آسیب های تاریخ نگاری نقد و بررسی شود.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، تاریخ نگاری، تاریخ شفاهی، سندپژوهی
  • علیرضا دانشیار صفحات 97-116
    پژوهش حاضر به تفسیر سیاسی مفاهیم قرآنی از منظر آیت الله خامنه ای در انقلاب اسلامی پرداخته است. هدف آن، آشنایی با رویکرد تفسیر سیاسی آیت الله خامنه ای از قرآن و تاثیر آن، در انقلاب اسلامی است. روش این پژوهش، توصیفی تحلیلی است. در تفسیر سیاسی قرآن، متن معتبر (آیات قرآن) و تاثیر زمینه های سیاسی، اجتماعی و فکری در پدید آمدن تفسیر سیاسی مفاهیم قرآن و کاربرد آن در انقلاب اسلامی، نقش داشته است. در این رویکرد، دین پاسخ گوی تمام نیازهای فردی، اجتماعی و سیاسی است. آیت الله خامنه ای قبل از انقلاب اسلامی به تفسیر سیاسی مفاهیم اعتقادی (نظیر توحید، نبوت و امامت) از قرآن کریم، در راستای حرکت، مبارزه و انقلاب علیه وضع موجود (استبداد داخلی و سلطه خارجی) ، استفاده کرده است. تفاسیر سیاسی بعد از انقلاب، ناظر به ساختار نظام سیاسی، مبارزه با نظام سلطه و وحدت مسلمین معطوف است.
    کلیدواژگان: آیت الله خامنه ای، تفسیر سیاسی قرآن، انقلاب اسلامی، مفاهیم قرآنی
  • رحمت عباس تبار مقری ، آقای سید محمد هاشمی میارکلایی صفحات 117-136
    با فروپاشی شوروی در سال1990م، نظم لیبرال با محوریت آمریکا، منطق حاکم بر روابط بین الملل را شکل داد. اما این نظم، ساختار معیوبی دارد که موجبات خسران بشریت را فراهم می آورد. در اندیشه آیت الله خامنه ای برای تغییر نظم موجود جهانی و دستیابی به نظم مطلوب جهانی، دستورالعمل جامعی وجود دارد. پرسش اصلی مقاله این است که نظم مطلوب جهانی از دیدگاه آیت الله خامنه ای دارای چه اصول و ویژگی هایی است؟ با بهره گیری از نظریه پردازی «داده بنیاد» ، یافته ها حاکی از آن است که آیت الله خامنه ای نظم موجود جهانی را به دلیل ماهیت سلطه گرایانه و استکباری و به دلیل ابتناء بر پایه های باطل و اصول ظالمانه به شدت مورد انتقاد قرار داده؛ چراکه آن را در تقابل با شرافت و کرامت انسانی قلمداد می کند. اما در مقابل، به نظمی قائل است که مقبول و مطلوب و متناسب با نظام احسن و آفرینش بوده و بر پایه فطرت الهی انسان شکل گرفته است؛ نظمی که هدفش از یک سو تربیت و تزکیه انسان و از سوی دیگر تامین رفاه دنیوی و سعادت اخروی است.
    کلیدواژگان: نظم موجود جهانی، آیت الله خامنه ای، نظریه داده بنیاد، تمدن اسلامی
  • آقای مرتضی بابایی ، محمد مهدی باباپور، علی قاسمی صفحات 137-158
    مهم ترین چالش جهان اسلام در دوره معاصر، چالش فکری و فرهنگی متاثر از هجوم آموزه ها و ارزش های تمدن غرب و متعاقب آن بروز بحران هویت است. در چنین شرایطی وقوع انقلاب اسلامی برپایه مبانی اصیل اسلامی، هویت فرهنگی جدیدی که از آن می توان با عنوان «هویت اسلامی انسانی» یاد کرد را به ارمغان آورد و نقطه عطف تاریخی و سرآغاز دوران جدید از حکومت اسلامی در تاریخ جهان اسلام شد و مفاهیم ناب الهی– انسانی در چارچوب آموزه های دین مبین اسلام احیاء گردید. تاثیرگذاری انقلاب اسلامی در جهان اسلام از زوایای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر تلاش دارد پیوندهای هویتی انقلاب اسلامی با تحولات معاصرجهان اسلام را تحلیل و اثبات نماید هویت خواهی که از عوامل شکل گیری انقلاب اسلامی بود؛ به دلیل ظرفیت فرهنگی ایجاد شده و غنای محتوایی، موجب احیای هویت در جهان اسلام گشت. لذا با پیوند دو مقوله هویت و فرهنگ، رفتارها، کنش و واکنش های جوامع اسلامی را بر اساس هویت فرهنگی ایجاد شده توسط انقلاب اسلامی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و بر همین اساس ضمن احصاء فرصت ها و چالش های پیش آمده، به ترسیم چشم انداز آینده پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، هویت، هویت فرهنگی، بیداری اسلامی
  • محمد جواد هراتی ، علی آزرمی صفحات 159-180
    با توجه به تفاوت مفهوم پیشرفت متناسب با مبانی معرفتی و فلسفی، نگرش های فکری گوناگونی در ایران نسبت به صورت بندی این مسئله مبادرت ورزیده اند. بر این اساس مقاله حاضر با استناد به نگرش های فوکو، هگل و درنهایت نگرش های بومی به بررسی صورت بندی مفهوم پیشرفت در رویکردهای هگلی و پست مدرن و اسلامی ایرانی پرداخته و در تلاش برای پاسخ به این سوال است که چه ارتباطی میان رویکردهای هگلی و پست مدرن با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت وجود دارد؟ نگرش های هگلی در ایران، نگاهی خطی به پیشرفت داشته و تنها الگوی ثابت در این امر را اخذ تجربه غرب می داند، در حالی که نگرش های پست مدرن، دیدگاهی غیرخطی (گسست تاریخ) به پیشرفت داشته و الگوی معیار در امر پیشرفت را الگوهای غیر خطی می داند. نگارندگان بر این باورند که الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، علی رغم تلاش برخی برای ارتباطش با رویکرد پست مدرن، ارتباط چندانی با این رویکرد به مفهوم پیشرفت نداشته و رویکردی مبتنی بر هستی شناسی، انسان شناسی و معرفت شناسی متفاوت را ارئه می دهد.
    کلیدواژگان: پیشرفت، هگل، پست مدرن، انقلاب اسلامی، الگوی اسلامی ایرانی
  • محمد جمیری ، سید یوسف قرشی صفحات 181-200
    بخش عمده ای از ادبیات موجود در باب احزاب دولتی، ناظر به عملکرد، کارایی و در نهایت، فرجام احزاب (مردم، ملیون) است. در حالی که مسئله اصلی این مقاله، انگیزه و نیت موسس احزاب نام برده است. پرسش تحقیق این است که «چرا دولت های اقتدارگرا، اقدام به تاسیس حزب می کنند» ؟ یافته های مقاله با اتکا به امتزاج چارچوب های مفهومی گدز و ماگالونی در باب احزاب دولت ساخته در اتصال به دو مورد مطالعاتی حزب مردم و ملیون، حکایت از آن دارد که احزاب به مثابه ابزارهایی برای بقای رئیس دولت (دیکتاتور) عمل می کنند. بدین معنا که احزاب، زمان سقوط دیکتاتور را به آینده دور موکول و یا به استمرار حضور او در حکومت کمک می نمایند. بر این اساس، استنتاج می شود که محمدرضا پهلوی با اتکا به دو کارویژه مرسوم احزاب، یعنی کارویژه های «کنترل» و «رضایت بخشی» و به طور تفصیلی تر، به مدد اقداماتی همچون بازتعریف نقش پادشاه، موازنه رقبای سیاسی، کادرسازی و درنهایت، همسان ساختن احزاب و گروه های سیاسی مخالف، به استمرار حضور خود در قدرت کمک شایانی کرده است.
    کلیدواژگان: ایران، پهلوی دوم، احزاب دولت ساخته، حزب مردم، حزب ملیون
  • آقای اسماعیل عارفی گوروان ، عباس کشاورز شکری صفحات 201-220
    سوال اصلی پژوهش حاضر آن است که ویژگی های شخصیتی و فعالیت های شهید حسن باقری در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس چیست؟ برای پاسخ به این سوال، با استفاده از روش تحلیلی، اسناد و مدارک مربوطه مورد بررسی قرار گرفت. یافته های تحقیق حاکی از آن است که شهید حسن باقری دارای ویژگی هایی مهم در زمینه های مختلف شخصیتی و انقلابی است. ازجمله ویژگی های شخصیتی، اخلاص، نماز اول وقت، شجاعت و دلیری، روحیه جهادی، ساده زیستی و… است. در حوزه فعالیت های انقلابی ایشان در دوره شکل گیری انقلاب، می توان به فعالیت در دانشگاه، فعالیت انقلابی در دوره خدمت سربازی، فرار از پادگان رژیم وقت، عضویت در روزنامه جمهوری و عضویت اطلاعات سپاه اشاره نمود. همچنین در دوره دفاع مقدس، ایشان فرماندهی عملیات شکست محاصره سوسنگرد، امام مهدی#، ثامن الائمه، طریق القدس، تثبیت تنگه چزابه، فتح المبین، بیت المقدس، رمضان، مسلم بن عقیل و محرم، را بر عهده داشته و در ماموریت های محوله با موفقیت عمل نموده است.
    کلیدواژگان: حسن باقری، دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، تاریخ معاصر
|
  • Fo`ad Izadi D.c , Esfandiar Khodaee D.c Pages 7-26
    USA during the years of nuclear conflict, forced all Iran`s trade participants to decrease their trade part. Yet, during the same years, china, on the contrary, multiplied its trade part with Iran and satisfied Iran`s need and decreased sanctions` press on it. The paper, using process tracing technique, intended to study the question: why did Obama fail in forcing China to follow the sanctions against IRI? What may be regarded as his limitations in the field? As shown in the study, many decades of extraordinary economic development have put china in such a position that American tools of power such as press, threat, sanction and diplomacy may not be effective on China.
    Keywords: USA, China, Iran`s Sanction, Foreign Policy, Process Tracing Technique
  • R Mirkhalili Seyyed Aliasgha D.c , Sotudeh Mohammad D.c, Arjini Hosein D.c Pages 27-50
    Islamic awakening of 2011, in addition to its very deep consequences on regional and post regional equations, challenged its players` interests including USA`s. USA, therefore, intended to control and manage the changes on its interests. The question of the paper focuses on a typology of USA`s strategies against Islamic awakening. As shown in the paper, in spite of its cautious measures at the beginning of the changes, USA has taken some soft strategies including confiscating Islamic Awakening, changing its essence, giving a liberal-democratic model and presenting a model like that of Turkey to conserve the present condition. In the hard field, yet, USA took such strategies as military measures, controlling by Deputy and simulating civil disobedience
    Keywords: Islamic Awakening, Democracy, Controlling by Deputy, Public Diplomacy, Humanistic Measures, USA`s Strategies
  • Sarparast Sadat Seyyed Ebrahim D.c Pages 51-74
    Perceiving and introducing the problems of Islamic system`s civilization-making has been regarded as the main concern of the paper. The subject necessitating the study of the causes and elements for Iran`s progress, assessing current processes and recognizing opportunities for and threats against Islamic system in the field of civilization. The question of the paper, therefore, may be as follows: what may be known as the problems of IRI and of its governmental system in the field of civilization-making? By this descriptive and analytic study an attempt has been made to determine the extensions of the cultural, theoretical and structural components resulted from measuring the interrelation between culture and civilization and to be explained with regard to opportunities and threats. As understood, the essential difference of IR, as being founded on Islamic rich culture, with other revolutions lies in such a spirituality and justice that their damage is regarded as one of those considerable damages in the process of civilization-making. Such being the case, it is necessary for IRI to form a progressive movement in cultural, theoretical and structural components. In this way, seeking civilizational identity, paying attention to university, theorizing and an attempt for establishing all grounds and conditions of democracy would be as the most necessities
    Keywords: Cultural Necessities, Theoretical Necessities, Structural Necessities, Islamic-Iranian Civilization
  • Abolfazl Eskandari Farooji M.r, Asghar Montazerolqaem D.c, Aliakbar Kajbaf D.c, Hadi Vakili D.c Pages 75-96

    IRI, as one of the most important worldly happenings at the last years of the twentieth century, has been followed by great and vast changes in Iran`s social and political fields. And so has been in the field of historiography. Historiography is a notable and complicated subject rising from historian`s active and mental interaction with historical events. In each era, it is based upon its contemporary thoughts and discourses on which different eras of historiography appeared. On this basis, one never views the historiography of IRI as a continuance of Pahlavi`s one. What notable in historiography lies in knowledge of the way in which the historical event happens and historian`s thought of it. It is, therefore, necessary for Historians to note the grounds and desirable conditions in historiography of IRI and in studying historical events to prepare the grounds for a complete and documented historiography. In the paper, it has been tried to study the line in which the historiography of IRI occurred and criticize it.

    Keywords: IRI, Historiography, Historicism, Verbal History, Document-Based Study
  • Alireza Daneshyar D.c Pages 97-116
    Present paper has studied Ayatollah Khamenei`s view on political comment of Quranic concepts during IRI. The purpose lies in awareness with Ayatollah Khamenei`s approach of political comment of Quranic concepts and its effects in IRI. The method of study is descriptive-analytic. When analyzing political comment of the holy Quran, in addition to the holy text of the Quran, political, social and mental have been effective in appearance of political comment of Quranic concepts and their application in IRI. In this approach, religion has been known to be answering all human needs in individual, social and political fields. Before revolution, Ayatollah Khamenei has used such Quranic teachings as tawhid, nobowwat and imamat to support revolutionary movement against present condition (inner despotism and foreign prominence). Quranic political comment after revolution has been focused on the structure of political system, fighting against prominence system and Muslims unity
    Keywords: Ayatollah Khamenei, Quranic Political Comment, IRI, Quranic Concept
  • Rahmat Abbastabar Moqri D.c , Seyyed Mohammad Hashemi Miarkolaei M.r Pages 117-136
    In the year 1990, after the falling of the Soviet :union:, liberal order, with a pivotal part of USA, was dominated international relations. The order, however, has a faulty structure and leads to human detriment. In Ayatollah Khamenei`s thought there may be found a complete set of instructions for changing the present order to a desirable one. Such being the case, the question of the paper is presented as: on the basis of Ayatollah Khamenei`s view, what may be counted as the principles and the particularities of a desirable global order? With the use of grounded theory, it has been made clear that for Ayatollah Khamenei, present global order is of a cruel and tyrannical essence leading to humanistic irreparable damages. While, a humanistic global order should be in full harmony with the Divine order in the world as human God given nature demands. An order aiming at human education and purification from one hand and from other hand, preparing human happiness
    Keywords: Present Global Order, Ayatollah Khamenei, Grounded Theory, Islamic Civilization
  • Morteza Babaei M.r , Mohammadmahdi Babapoor D.c, Ali Qasemi D.c Pages 137-158
    The most important challenge of the contemporary Islamic world is of cultural and mental nature caused by attack of western civilization teachings and, then, by an identity crisis. In such conditions, IRI caused a new cultural identity, an Islamic-humanistic one, based on Islamic principles and became a historical and Islamic turning-point; in this way, Divine and humanistic teachings of Islam revived. Present study has intended to prove and analyze identity links of IR to contemporary changes of Islamic world. Identity-seeking as one element of IR in the shadow of caused cultural capability and richness of content led to an Islamic identity in Islamic world. The paper, therefore, with the link of culture and identity analyzes deeds and changes in Islamic societies on the basis of cultural identity produced by IRI. Finally, measuring happened opportunities and threats, it has drawn the future view
    Keywords: IRI, Cultural Identity, Islamic Awakening, Challenges against IRI
  • Mohammadjavad Harati D.c , Ali Azarmi D.c Pages 159-180
    With regard to the difference between the concept of appropriate progress with epistemological and philosophical principles, Iranian various mental lines of thought have sought to formulate the problem. On this basis, the paper, relying on Foucaultian, Hegelian and, finally, native views, has studied the formalization of the concept of progress in Hegelian, postmodern and Islamic-Iranian approaches and has tried to answer the question: what relation may be found between Hegelian and postmodern view and Islamic-Iranian model of progress? Hegelian views in Iran have considered the category of progress as a line and the only fixed model as getting experience from the West. While, postmodern views have considered it not being as a line. As viewed in the paper, Islamic-Iranian model of progress, in spite of an attempt made by some to connect it to the postmodern one, is not of such a connection and presents another approach with different ontology, anthropology and epistemology
    Keywords: Progress, Hegel, Postmodern, IRI, Islamic-Iranian Model
  • Mohammad Jamiri D.c , Seyyed Yusof Qorashi D.c Pages 181-200
    A main part of present literature of state parties carries performance, efficiency and, finally, end of the parties (Mardom and Melliun), while, the main problem of the paper lies in the intention and purpose of those who established them. The question of the paper, therefore, is proposed as: why do authoritarian states establish parties? As findings of the paper show, such parties function as a means to increase the life of despotic states and lengthen their time of government and help their presence in government. On this basis, Mohammadreza Pahlavi, relying on two common particular functions of the parties, that is control and the state of being satisfying and, in more detail, in the shadow of a reconsideration of role of the king, balance of political rivalries, staff-educating and, finally, harmonizing political parties and groups, he prpare the ground for his longer presence in government
    Keywords: Iran, Second Pahlavi, State-Made Parties, Continuance, Mardom Party, Melliun Party
  • Esma`il Arefi Gurvan D.c , Abbas Keshavarz Shokri D.c Pages 201-220
    The question of the paper focused on Shahid Hasan Baqeri`s character and activities during Islamic revolution and holy defense. The question was studied analytically and on the basis of available documents and evidences. As understood by the paper, Shahid Baqeri was qualified with notable properties with regard to revolution and character. Characteristically viewed, ikhlas, the first time prayer, bravery, jihadist character, simple manner of life may be regarded as his bold properties. Regarding his activities during Islamic revolution, one may refer to his activities at University, his revolutionary part during his soldiering in Pahlavi regime and escaping from garrison, membership in Jomhuri newspaper and Sepah-e Pasdaran. And again, in holy defense, he acted successfully as commander in military opperations of breaking Susangerd siege, Imam Mahdi (aj), Thamen-ul-A`emmah, Tariq-ul-Qods, Tangeh Chazzabeh, Fath-ol-Mobin, Bayt-ul-Muqaddas, Ramazan, Moslem ibn Aqil and Moharram
    Keywords: Hasan Baqeri, Holy Defense, Islamic Revolution, Contemporary History.