فهرست مطالب

سالمندشناسی - پیاپی 3 (زمستان 1395)

نشریه سالمندشناسی
پیاپی 3 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • وحیدرضا برهانی نژاد، طاهره منصوری، راضیه سادات حسینی، افسانه کجایی بیدگلی، رضا فدای وطن صفحه 1
    مقدمه
    رفتارهای خودمراقبتی مهمترین راهکار در زمینه مدیریت بیماری دیابت به ویژه در سالمندان به شمار می آید. این مطالعه با هدف بررسی تعیین کننده های خود مراقبتی در سالمندان دیابتی شهر کرمان با تاکید بر نقش دانش دیابتی صورت گرفت.
    روش
    در این مطالعه مقطعی 374 سالمند دیابتی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی مجری برنامه غربالگری شهر کرمان به روش نمونه گیری خوشه ایمرحله ای وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در خصوص رفتارهای خودمراقبتی و پیشگویی کننده های آن، پرسشنامه مقیاس رفتارهای خودمراقبتی توبرت گلاسکو و همچنین پرسشنامه محقق ساخته دانش دیابتی بود. در این مطالعه روایی و پایایی پرسشنامه ها مورد تایید قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی تست، آنالیز واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی در محیط نرم افزار 17 Spss تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    توان خودمراقبتی اکثر واحدهای پژوهش در حد ضعیف بود (61/3%). بین گروه سنی (0/003=P)، وضعیت تاهل، تحصیلات، درآمد، نوع درمان و عوارض دیابت (0/001≥ P) در سالمندان مورد مطالعه با رفتارهای خودمراقبتی رابطه معنی دار آماری وجود داشت. همچنین بین ابعاد خودمراقبتی با دانش دیابتی همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشته و دانش دیابتی 57 درصد از واریانس رفتارهای خودمراقبتی را پیش بینی می کند (0/001≥ P).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه حاکی از نقش تعیین کننده دانش دیابتی در ارتقاء رفتارهای خودمراقبتی بود. در نتیجه طراحی یک مداخله آموزشی مدون به منظور ارتقاء دانش دیابتی و به دنبال آن مراقبت و مدیریت صحیح بیماری دیابت در سالمندان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سالمندان، دیابت نوع دو، دانش دیابتی، خودمراقبتی
  • علی اکبر پیراسته مطلق، گلباد حکمتی اصل، علی تقوایی نیا، علی درخش صفحه 11
    مقدمه
    از جمله عواملی که می توانند سلامت روان افراد سالمند را تحت تاثیر قرار دهند، تنوع استرس ها، ناتوانی در برابر آینده و مرگ و نگرش آنها نسبت به مرگ است. این در حالی است که معنویت و عاطفه مثبت متغیرهایی هستند که می توانند بر سلامت روان این افراد تاثیر داشته باشند. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی نقش معنویت و عاطفه مثبت در نگرش نسبت به مرگ سالمندان شهر یاسوج بود.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه مردان و زنان 55 سال به بالای شهر یاسوج هستند. نمونه آماری شامل 250 نفر بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه تجدید نظر شده نگرش نسبت به مرگ (DAP-R)، مقیاس عاطفه مثبت و منفی (PANAS) و پرسشنامه سنجش معنویت (SQ) است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-17 و آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام و همزمان و همین طور تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که بین معنویت و نگرش نسبت به مرگ ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. بین عاطفه مثبت و نگرش نسبت به مرگ ارتباط مثبت و معناداری وجود داشت. نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که مولفه های خودآگاهی معنوی و فعالیت های معنوی به ترتیب بهترین پیش بینی کننده های نگرش نسبت به مرگ بودند. همچنین، نتایج رگرسیون همزمان نشان داد که متغیر عاطفه مثبت نسبت به معنویت پیش بینی کننده بهتری برای متغیر نگرش نسبت به مرگ است.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های به دست آمده می توان استنباط کرد که عاطفه مثبت و معنویت نقش تاثیرگذاری در نگرش سالمندان نسبت به مرگ دارند.
    کلیدواژگان: نگرش نسبت به مرگ، عاطفه مثبت، معنویت، سالمند
  • مریم داودی، ناهید شتاب بوشهری، رسول عابدان زاده صفحه 21
    مقدمه
    فرایندها و راهکارهای شناختی از قبیل خودگفتاری آموزشی یکی از روش های مناسب و کاربردی مداخله ای جهت بهبود عملکرد افراد است لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تناوب خودگفتاری آموزشی بر اجرای عملکرد حرکتی در سالمندان انجام پذیرفت.
    روش
    روش اجرای این تحقیق از نوع نیمه تجربی بود که با طرح پیش آزمون، پس آزمون و یادداری در سه گروه خودگفتاری با یک تکرار، خودگفتاری با سه تکرار و گروه کنترل بدون خودگفتاری صورت گرفت. تعداد 36 نفر از سالمندان شهر اهواز به صورت در دسترس انتخاب شده و به طور همگن در سه گروه قرار گرفتند. ابتدا یک پیش آزمون گرفته شد، سپس افراد به مدت دو هفته و هر هفته سه جلسه به تمرین مهارت پاس سینه بسکتبال مطابق با آزمون مهارتی بسکتبال جانسون پرداختند. پس از آخرین جلسه تمرینی، پس آزمون و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، آزمون یادداری به عمل آمد. هوشیاری کامل و داشتن سلامت روانی و ذهنی از معیارهای ورود به مطالعه بود. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس مرکب و تحلیل واریانس درون گروهی تجزیه و تحلیل شد. سطح معناداری 0/05>P در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تمرین خودگفتاری با یک تکرار (پیش آزمون (53/2+66/17) تا آزمون یادداری (36/2+16/20)) نسبت به تمرین خودگفتاری با سه تکرار (پیش آزمون (69/1+16/17) تا آزمون یادداری (71/1+25/17)) و نیز گروه کنترل از پیش آزمون (60/1+25/16) تا یادداری (61/1+66/16) (تاثیر مثبتی را در عملکرد پاس سینه بسکتبال در بین سالمندان در پس آزمون و یادداری دارد (0/05>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق می توان بیان کرد که خودگفتاری آموزشی با تواتر پایین موجب بهبود اجرای مهارت های نیازمند دقت مثل پاس سینه بسکتبال در سالمندان می گردد.
    کلیدواژگان: ورزش، یادگیری، بسکتبال، پاس سینه، سالمند
  • الهام قربانیان، هادی محمدلو، رویا رسولی، فاطمه خوشپور، حعفر ثمری صفا، حمید کارگربرزی صفحه 29
    مقدمه
    با توجه به افزایش شمار جمعیت سالمندان توجه به رضایت زناشویی آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. این در حالی است که برای ارزیابی رضایت زناشویی این افراد نیاز به ابزاری مناسب که متناسب سالمندان آن جامعه باشد، احساس می شود. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی های روان سنجی پرسشنامه رضایت زناشویی سالمندان و رابطه مولفه های آن با صمیمیت جنسی و سلامت روان در سالمندان استان تهران بود.
    روش
    این مطالعه به صورت مقطعی و از نوع همبستگی بود که در آن 389 سالمند ساکن منطقه 1 و 6 شهر تهران در سال 94 به صورت در دسترس انتخاب و پرسشنامه رضایت زناشویی هاینز، صمیمیت جنسی بطلانی و سلامت روان گلدنبرگ و هیلر را تکمیل نمودند و داده ها به روش تحلیل عاملی تاییدی و اکتشافی با استفاده از نرم افزار لیزر مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شاخص روایی محتوایی این مقیاس توسط 4 تن از متخصصان مورد تایید قرار گرفت. نتایج تحلیل عاملی به شیوه چرخش متمایل از نوع آبلیمن مستقیم، رابطه سه عامل کلی (رضایت از ارتباطات و همدلی، رضایت از روابط جنسی و عاطفی و رضایت از سلامت همسر) را در پرسشنامه نشان داد که 56/43درصد واریانس کل را تبیین می کند. میزان پایایی با روش آلفای کرونباخ 0/89و با روش دو نیمه کردن 0/72به دست آمد. همچنین یافته ها نشان دادند که رضایت زناشویی سالمندان از طریق صمیمیت جنسی و سلامت عمومی قابل پیش بینی است (0/001=p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد نسخه فارسی پرسشنامه رضایت زناشویی سالمندان از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار بوده و می توان از آن در محیط های پژوهشی، بالینی و درمانی جهت سنجش میزان رضایت زناشویی سالمندان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، سالمندان، صمیمیت جنسی، سلامت روان
  • جلیل اعتماد، زبیده دهقان منشادی، نقی مظفری صفحه 39
    مقدمه
    اضطراب وجودی، از جمله مهمترین هیجانات است که نقشی تعیین کننده در دوره های مختلف رشد و از همه مهمتر دوران بزرگسالی و سالمندی دارد. هدف اصلی این تحقیق بررسی ویژگی های روانسنجی نسخه ی فارسی پرسشنامه ی اضطراب وجودی (EAQ) برای جمعیت سالمند و سالخورده بود.
    روش
    این مطالعه، یک مطالعه روانشناختی بود که بر روی 161 سالمند در شهر شیراز انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های اضطراب وجودی تیلیش، اضطراب وجودی گود و گود و مقیاس معنویت آرونسون بود که پس از ترجمه پرسشنامه اضطراب وجودی تیلیش، روایی همگرا-واگرا و تحلیل عامل تاییدی و پایایی همسانی درونی به دست آمد. از نمونه گیری در دسترس برای جمع اوری داده ها استفاده شد و داده ها با نرم افزار اس پی اس اس ورژن 22 و اموس (AMOS) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    تحلیل عامل تاییدی سه فاکتور پوچی، بی معنایی، گناه، محکومیت و سرنوشت، مرگ را تایید کرد. شاخص های نیکویی برازش رضایت بخش بود (پس از اعمال شاخص های اصلاح). همچنین برای بررسی روایی همگرا-واگرا، پرسشنامه ی اضطراب وجودی تیلیخ با مقیاس اضطراب وجودی گود و گود و پرسشنامه ی معنویت ارونسون و همکاران رابطه معنادار داشت. علاوه بر ضرایب آلفای کرونباخ برای هر یک از خرده مقیاس ها و عوامل مرگ، سرنوشت، بی معنایی، پوچی و احساس گناه، محکومیت نیز به ترتیب 0/51، 0/41و 0/51بود.
    نتیجه گیری
    این تحقیق شواهد اولیه ی مطلوبی را درباره ی ویژگی های روانسنجی نسخه ی فارسی EAQ برای جمعیت سالمند و سالخورده ی ایرانی فراهم کرد. از این پرسشنامه می توان جهت جمع آوری اطلاعات در پژوهش ها و همچنین سنجش اضطراب مرگ در روان درمانی ها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مقیاس اضطراب وجودی، سالمندان، روانسنجی
  • صدیقه مهرچهره بریمانی، علی خانزاده صفحه 49
    مقدمه
    بسط معنایی و مفهوم سازی عواملی کلیدی برای حل مساله و یادگیری مفاهیم علمی در یادگیرندگان هستند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مطالعه در بسط معنایی و مفهوم سازی در سالمندان زن و مرد 60 سال به بالا شهر تهران انجام گردیده است.
    روش
    در این پژوهش توصیفی، نمونه پژوهش به شیوه در دسترس و متناسب با اهداف پژوهش انتخاب شد. آزمودنی ها به 3 زیرگروه تقسیم می شدند: سالمندانی که مطالعه نمی کردند، آنهایی که حداکثر 30 دقیقه در روز مطالعه می کردند و سالمندانی که حداقل 60 دقیقه و بیشتر در روز مطالعه داشتند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته ای بود که بسط معنایی و مفهوم سازی 3 گروه سالمندان را با کلماتی مبتنی بر مفاهیم عینی و انتزاعی اندازه گیری می نمود. گروه ها از نقطه نظر سطح سواد همتاسازی شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و تحلیل های استنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که میزان مطالعه افراد سالمند در مفاهیم انتزاعی در نوشتن اجزاء و ویژگی های مفهوم، در مفاهیم عینی و انتزاعی درترکیب و اندراج مفهوم مورد نظر در مفاهیم دیگر، در ایجاد رابطه نزدیک بین مفهوم موردنظر با مفاهیم دیگر و در کل مفاهیم ذکر شده در مقابل مفهوم موردنظر تاثیر دارد.
    نتیجه گیری
    ضعف قوای ذهنی علاوه بر قوای جسمی یکی از عوارض سالمندی می باشد، لذا بایستی آنها را با تغییر الگوی زندگی سالمندان به تاخیر انداخت.
    کلیدواژگان: بسط معنایی، مفهوم سازی، سالمندان
  • عمید شمس الله ، عبدالله فرهادی نسب، سیما سادات نوربخش صفحه 57
    مقدمه
    ابزارهای زیادی برای غربالگری دمانس طراحی گردیده است که قابلیت کاربرد آن ها در گروه های سالمند با برخی محدودیت ها همراه است. به علاوه مطالعات اندکی به بررسی و مقایسه نتایج مقیاس طبقه بندی دمانس و آزمون ترسیم ساعت در افراد بدون دمانس پرداخته اند. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه نتایج مقیاس بالینی طبقه بندی دمانس و آزمون ترسیم ساعت در افراد بالای 65 سال ایرانی می باشد.
    روش
    در این مطالعه مقطعی تحلیلی، تعداد 80 سالمند بالای 65 سال مقیم خانه های سالمندان در شهر تهران با نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پس از ثبت متغیرهای دموگرافیک و بالینی افراد (سن، جنس، سطح تحصیلات، داروهای دریافتی و بیماری های زمینه ای)، برای هر یک از شرکت کنندگان مقیاس بالینی طبقه بندی دمانس و آزمون ترسیم ساعت تکمیل شد. برای بررسی ارتباط بین متغیرها از آزمون های آماری مانند t مستقل، کای اسکور و دقیق فیشر استفاده شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    سن افراد با نمره مقیاس طبقه بندی دمانس همبستگی مثبت (00/0=P، 36/0=r) و با نمره آزمون ترسیم ساعت همبستگی معکوس (00/0=P، 46/0-=r) نشان داد. ارتباطی بین جنسیت و توزیع فراوانی شیوع دمانس بر اساس مقیاس طبقه بندی دمانس و آزمون ترسیم ساعت یافت نشد. میانگین نمره آزمون ترسیم ساعت بین افراد سالم و افراد با بیماری های فشارخون (02/0=P)، سایکوز (01/0=P) و دوقطبی (03/0=P)؛ و میانگین نمره مقیاس طبقه بندی دمانس بین افراد سالم و افراد مبتلا به بیماری های فشارخون (00/0=P)، ایسکمیک قلب (00/0=P) و بیماری مزمن انسداد ریه (04/0=P) اختلاف معنی داری نشان داد. در افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای، ازنظر میزان تشخیص دمانس بین مقیاس طبقه بندی دمانس و آزمون ترسیم ساعت تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت. حال آنکه در افرادی که هیچ بیماری زمینه ای نداشتند، فراوانی تشخیص دمانس با آزمون ترسیم ساعت بیشتر از مقیاس طبقه بندی دمانس بود (00/0=P).
    نتیجه گیری
    ازآنجایی که نمرات آزمون ترسیم ساعت تحت تاثیر سطح تحصیلات و بیماری زمینه ای افراد قرار دارد، به نظر می رسد این آزمون در افراد بالای 65 سال ابزار مناسبی در مقایسه با سیستم رایج مقیاس طبقه بندی دمانس جهت تشخیص دمانس در افراد نرمال نباشد. با این حال، بهتر است در آینده مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.
    کلیدواژگان: آزمون های عصب، روانشناسی، سالمند، دمانس
|
  • Vahidreza Borhaninejad, Tahereh Mansouri, Raziyehalsadat Hoseyni, Afsaneh Kojaie Bidgoli, Reza Fadayevatan Page 1
    Introduction
    self-care behaviors are an effective means in managing diabetes in the elderly. This study aimed to determine the predictors of diabetes self-care in the elderly in Kerman based on the role of diabetic knowledge.
    Method
    In this cross-sectional study, 374 elderly diabetic patients who had referred to health screening centers in Kerman were chosen via cluster sampling. To collect informations Toobert Glasgow’s diabetes self-efficacy scale and questionnaire based on diabetic knowledge was used. The validity and reliability of the questionnaire was confirmed. The data were analyzed using t test, ANOVA, Pearson correlation and linear regression analysis in SPSS software 17.
    Results
    Self-care capacity in most of diabetic elderly was weak (61/3%). Age, education level, marital status, income, complication, medication and diabetic knowledge (P
    Conclusion
    According to the results of this study, diabetic knowledge can determine behaviors self care. So it is necessary to develop an educational intervention based on diabetic knowledge with the goal of properly managing diabetes in the elderly patients.
    Keywords: Aged_Type 2 diabetes_Diabetic knowledge_Self-care.
  • Ali Akbar Pirasteh Motlagh, Golbad Hekmati Asl, Ali Taghvayi Neya, Ali Derakhsh Page 11
    Introduction
    Some factors can affect on older people's mental health including stress diversity, disability to face future and death and their attitudes towards death. However, the spirituality and positive affect have impact on elderly’s mental health. Therefore, the purpose of present study was investigating the role of spirituality and positive effect in attitudes towards death in elderlies of Yasuj city.
    Method
    This study was a descriptive correlational. The statistical population was included of men and women 55 years and older in Yasuj city. The statistical sample consisted of 250 subjects who selected by available sampling method. Data collection tools included revised questionnaire of attitudes towards death (DAP-R), positive and negative affect scale (PANAS) and spirituality questionnaire (SQ). Data were analyzed using software SPSS-17 and Pearson correlation coefficient, enter and stepwise regression analysis and path analysis.
    Results
    The results showed that there was a significant positive relationship between spirituality and attitude to death. There was a significant positive correlation between positive affect and attitudes towards death. The results of stepwise regression showed that spiritual self-awareness and spiritual activities were the best predictor of attitudes toward death. Also, the results of regression showed that positive affect than spirituality was better predictors for attitude toward death.
    Conclusion
    Based on the results obtained it can be concluded that positive affect and spirituality have influential role on the elderly attitudes toward death.
    Keywords: Attitudes towards Death, Positive Affect, Spirituality, Elderly.
  • M. Davoudi, N. Shetabbushehri, R. Abedanzadeh Page 21
    Introduction
    Instructional self-talk is one of the cognitive processes and strategies that is assumed to be one of the appropriate and applicable interferential methods which can be practiced to improve individuals’ performance. Hence, this study aimed to investigate the effect of instructional self- talk frequency on the older adult’s conduction of motor performance.
    Method
    This study is of semi-experimental research which is comprised of pre, post and retention tests. 36 older adults from the city of Ahwaz were equally assigned to 3 groups. 1-repetition instructional self-talk, 3-repetition instructional self-talk and no self-talk; respectively distinguished the first, the second and the third group that is considered as the control group. Firstly, the participants took a pre-test. Afterwards they practiced basketball chest pass skill for 2 weeks, 3 sessions a week. After the last practice session, the post test was done and 48 hours following the post test, the retention test was done as well. The criteria to participate in the study were full awareness plus psychological and mental health. The data was analyzed with combined and within group variance analysis at the significance level of (p
    Results
    The findings of the study indicated that the practice of self-talk with 1-repetition in comparison with 3-repetition self-talk and no self-talk, had a positive effect on elders in conducting the chest pass during post and retention tests (p
    Conclusion
    Briefly speaking, less alternated self-talk may improve older adult performance in conducting skills that are attention requiring such as basketball chest pass.
    Keywords: Sport, Learning, Basketball, Chest pass, Older adults
  • E. Ghorbanian, H. Mohammadlo, R. Rasooli, F. Khoshpoor, J. Samarisafa, H. Kargarbarzi Page 29
    Introduction
    Given the increase in the number of elderly, thus the marital satisfaction is becoming more important than before. However the assessment of marital satisfaction of the elderly requires a right tool which is proportional to the elderly of the community,Therefore, The purpose of this study was to explore the psychometric properties of marital satisfaction in the elderly and relationship of its components with the mental health and sexual intimacy of elderly in the province of Tehran.
    Method
    In this cross-sectional and correlational study, 383 elderly residents from the regions 1 and 6 of Tehran in the year 2015 were selected to complete the Heinz’s marital satisfaction, Batlani’s sexual intimacy, and Goldenberg and Hiller’s mental health questionnaires. The data were analyzed using confirmatory and exploratory factor analysis and Lisrel software.
    Results
    Content validity index of the scale was confirmed by four professionals. Factor analysis of direct Oblimin rotation shows the relationship between the three general agent (satisfaction from communication and empathy, emotional and sexual satisfaction and the satisfaction from the health of spouse) in the questionnaires, accounting for the 59.23% of the total variance. Its reliability using Cronbach's alpha coefficient and using split method was (0.89) & (0/72), respectively. Additionally, the results showed marital satisfaction of elderly is predictable through sexual intimacy and general health (P= 0/001).
    Conclusion
    The results suggest that the Persian version of the marital satisfaction of the elderly questionnaire has desirable credibility and reliability and can be used in the research, clinical, and treatment environments in order to assess the marital satisfaction of the elderly.
    Keywords: Marital Satisfaction, Elderly, Mental Health, Sexual Intimacy
  • J. Etemad, Z. Dehghan Manshadi, N. Mozafari Page 39
    Introduction
    Existential Anxiety is one of the most important emotions that play a significant role in different periods of development and most importantly to adulthood and elderly. The Main purpose of the present study was assessing psychometric properties of the Persian version of the Existential Anxiety Questionnaire for The elderly.
    Method
    This study was a psychological study that was conducted on 161 elderly in Shiraz. Data collection tools were The Existential Anxiety Questionnaire (EAQ), existential anxiety scale (Good & Good, 1974) and Aronson-Woods Spirituality/Religiousness Index (IW) that after translation-back The Existential Anxiety Questionnaire (EAQ), Convergent-divergent validity, confirmatory factor analysis and internal consistency reliability was obtained. A convenience sample was used to collect data and data were analyzed by SPSS-22 and Amoss.
    Results
    Confirmatory Factor Analysis (CFA) confirms three factors of emptiness –meaninglessness, guilt-condemnation and fate-death. Goodness of fit index (GFI) was satisfactory (after using modification index). Also for verification of convergent-divergent validity, EAQ correlated significantly with Existential anxiety scale (EAS) and Aronson-Woods Spirituality/Religiousness Index (IW). Furthermore, Cronbach’s alpha coefficient was 0/51,0/41 and 0/51 for meaninglessness, guilt-condemnation and fate-death, respectively.
    Conclusion
    This research provides promising evidence about the psychometric properties of the Persian version of the Existential Anxiety Questionnaire (EAQ) in Iranian older people and elderly. This questionnaire can be used to collect information in research and measure the death anxiety in psychotherapy.
    Keywords: Existential Anxiety Questionnaire, Elderly, Psychometric
  • S. Barimani A. Khanzadeh Page 49
    Introduction
    Semantic expansion and conceptualization are key factors for problem-solving and learning scientific concepts in the learners. The purpose of this study is to evaluate the effects of reading on semantic expansion and conceptualization of the elderly men and women who are 60 years and older in Tehran.
    Method
    The research method is descriptive in terms of the method and is exploratory survey is terms of minor purpose. The method of sampling is based on availability, so in accordance with the purpose of the study, participants were selected. The participants were divided in 3 subgroups: The elderlies who do not study at all, those who study maximum 30 minutes a day and the elderlies who study 60 minutes and above each day. The research tool is the questioner built by the researcher. The researcher tries to measure semantic expansion and conceptualization of three groups of elderly people in the provided words that indicate concrete and abstract concepts. The groups were matched in terms of literacy level. Descriptive statistical methods such as mean, standard deviation and frequency distribution tables is used for data analysis and analysis method of one-way analysis of variance (ANOVA) is also used for inferential analysis.
    Results
    The results show that the amount of study of elderly people has an effect on writing components and features of the concept, on the objective and abstract concepts, on the composition and the inclusion of the intended concept into other concepts and in creating a close relationship between the desired concept and other concepts as well as the presented concepts against the intended concepts.
    Conclusion
    Mental and physical weakness is a symptom of old age, therefore it should be delayed by changes in the life style.
    Keywords: Semantic expansion, Conceptualization, Elderly
  • A. Shamsollah, A. Farhadinasab, S. Noorbakhsh Page 57
    Introduction
    Many instruments had been designed to screen dementia that their utilities are faced with some limitations. In addition, there is modicum of studies comparing the clinical dementia rating scale and clock drawing test on normal people without diagnosed dementia. The goal of the present study was comparing clinical dementia rating scale and clock drawing test among Iranian people, older than 65.
    Method
    In this analytical cross-sectional study, 80 over-65 year-old subjects were enrolled by convenient sampling. Demographic and clinical features including; age, sex, education level, medication, and diseases were collected. Then clinical dementia rating scale and clock drawing test were performed for each subject. To test the relationship between variables, independent t-test, Chi2 and exact Fisher test were used and were analyzed with SPSS ver.20.
    Results
    The age showed a positive correlation with clinical dementia rating score (P=0.00, r=0.36) and a negative correlation with clock drawing test score (P=0.00, r=0.46). But there was no relationship between gender and prevalence of dementia based on neither the clock drawing test nor the clinical dementia rating system. The mean clock drawing test score showed a significant difference between healthy people and those with blood pressure (P=0.02), psychosis (P=0.01) and manic-depression (P=0.03) disorders. Also, the mean clinical dementia rating score revealed a significant difference a between healthy subjects and those suffering from blood pressure (P=0.00), IHD (P=0.00), and COPD (P=0.04) diseases. In subjects suffering from at least one disease, the rate of dementia diagnosis by clock drawing test and clinical dementia rating systems did not significantly differed. However, in people without any disease, the prevalence of dementia diagnosed with clock drawing test was significantly higher than that diagnosed with clinical dementia rating (P=0.00).
    Conclusion
    based on findings of the present study, the education level as well as suffering from a disease can affect the clock drawing test results. Therefore, it seems that the clock drawing test system in people over 65 years, compared with the conventional clinical dementia rating system, might not be an appropriate diagnostic approach for dementia. However, more studies are needed to be done in future.
    Keywords: Neuropsychological tests, Elderly, Dementia