فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتاد و چهارم شماره 12 (پیاپی 192، اسفند 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسین خیراندیش، احسان شجاعی فر، علی پاشا میثمی * صفحات 829-842
    زمینه و هدف

    حجامت یکی از روش های سنتی درمانی است که از زمان های بسیار دور در سراسر دنیا رواج داشته و دارد. با توجه به فراوانی قابل توجه استفاده و تجویز این روش درمانی و وجود نقطه نظرات پراکنده در مورد اثربخشی حجامت، مطالعه ی حاضر به منظور بررسی نظام مند داده های معتبر علمی منتشر شده در مورد انواع حجامت و تعیین موارد مطرح به منظور توصیه احتمالی و یا پژوهش در مورد این روش درمانی، به انجام رسید.

    روش بررسی

    در این مطالعه ی مروری با جستجوی نظام مند در موتورهای جستجوگر Google، PubMed، Scopus، به همراه موتورهای جستجوگر فارسی IranMedex و SID، در نهایت 99 مطالعه ی مختلف از مجلات معتبر داخلی و بین المللی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. به منظور مقایسه نتایج مطالعات مختلف، بیماری های مورد بررسی در 19 گروه بر اساس شباهت های ماهیت و بیماری زایی طبقه بندی شدند.

    یافته ها

    مطالعات، تاثیر حجامت بر بیش از 50 بیماری مختلف را بررسی کرده اند. در 9/84% از مطالعات نتیجه معنا دار در مورد تاثیر حجامت گزارش شده است. در مورد بیماری های عضلانی و اسکلتی، درد با منشاء مختلف و مشکلات پوستی بیشترین تعداد مطالعات کارآزمایی بالینی با تخصیص تصادفی انجام شده است. از این بین بیشترین مطالعات در زمینه تاثیر حجامت در رابطه با دردهای کمر بوده و نتایج به سود حجامت را گزارش کرده اند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نوع مطالعات صورت گرفته می توان نتیجه گرفت حجامت به عنوان یک روش درمانی دارای تاثیر در بیماری های مختلفی منجمله بیماری های اسکلتی-عضلانی و پوستی به عنوان یک مداخله ی گزارش شده است.

    کلیدواژگان: حجامت، طب سنتی، مقاله مروری نظام مند
  • محمد جواد فاطمی*، شیرین چهرودی، توران باقری، سحر صالح، امیر آتشی، محسن صابری، سید ابوذر حسینی، شیرین عراقی صفحات 843-851
    زمینه و هدف
    سلول های بنیادی با یا بدون داربست حمل کننده این سلول ها به عنوان روش های جدید در درمان زخم های حاد و مزمن مطرح شده اند. مطالعه حاضر با هدف بررسی امکان استفاده از نانوفیبرهای پلی اترسولفون به عنوان اسکافولد نگهدارنده سلول های بنیادی با منشا چربی با یا بدون فاکتور رشد در ترمیم زخم تمام ضخامت در رت انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی در تیرماه 1392 در آزمایشگاه حیوانات بیمارستان حضرت فاطمه (س) تهران انجام شد. 48 رت به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. پس از ایجاد زخم در سطح خلفی رت ها، پوشش زخم در گروه اول با پلی اترسولفون (PES) همراه سلول های بنیادی چربی (ASC) و فاکتور رشد (GF)، در گروه دوم با پلی اترسولفون همراه سلول های بنیادی چربی (ASC)، در گروه سوم با پلی اترسولفون به تنهایی، در گروه چهارم (کنترل) با گاز وازلین انجام شد. سپس در روزهای 20 و 35 با فتوگرافی وسعت زخم و سرعت ترمیم و همچنین در روزهای 20 و 45 با نمونه برداری مشخصات هیستوپاتولوژی نمونه ها بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج سرعت ترمیم زخم در گروه کنترل به طور معناداری بهتر بود (001/0P=، 013/0P=، 008/0P=). در بررسی خصوصیات هیستوپاتولوژیک نیز گروه کنترل در روز 20 به طور معناداری نتایج بهتری داشت (001/0P<) و اما در روز 45 نتایج در پارامترهای متفاوت یکسان نبود.
    نتیجه گیری
    داربست پلی اتر سولفون به تنهایی یا همراه سلول های بنیادی برگرفته از چربی نتوانست ترمیم زخم را بهبود بخشد. همچنین اضافه شدن فاکتور رشد VEGF نتوانست تغییر واضحی در ترمیم زخم ایجاد کند.
    کلیدواژگان: پلی اترسولفون، نانوفایبر، اسکافولد، سلول های بنیادی، فاکتور رشد
  • مرجان ظریف یگانه، سمیرا کبیری، سارا شیخ الاسلامی، حسنا حسان منش، مهدی هدایتی* صفحات 852-860
    زمینه و هدف
    سرطان تیرویید شایعترین سرطان غدد درون ریز می باشد. 10-5% کل انواع سرطان های تیرویید را سرطان مدولاری تیرویید تشکیل می دهد. وجود جهش های پروتوآنکوژن RET به ویژه در اگزون های 10 و 11 و 16 در ایجاد سرطان مدولاری تیرویید به خوبی نشان داده شده است. بنابراین، شناسایی جهش های این ژن امکان تشخیص زود هنگام بیماری را برای افرادی که علایم بیماری را بروز نداده اند، ایجاد می کند. هدف از مطالعه حاضر، تعیین جهش اگزون های 17 و 18 پروتوآنکوژن RET در افراد مبتلا به سرطان مدولاری تیرویید و اعضای درجه یک خانواده آنان در جمعیت ایرانی بود .
    روش بررسی
    مطالعه حاضر بر روی 311 نفر (190 بیمار و 121 نفر اعضای خانواده آن ها) به روش نمونه گیری ساده با تشخیص پاتولوژی و ارجاع به پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد (مهرماه 1392 تا 1394). محتوای DNA ژنومی با روش استاندارد نمک اشباع/پروتئینازکا استخراج شد. تعیین جهش اگزون های 17 و 18 پروتوآنکوژن RET با استفاده از روش PCR-Sequencing انجام شد.
    یافته ها
    تعداد 20 جهش بدمعنی در کدون 982 شامل CGC>TGC c.2944C>T،، (rs17158558) p.Arg982Cys اگزون 18 پروتوآنکوژن RET یافت گردید، از این تعداد، 16 جهش هتروزیگوت و چهار جهش هموزیگوت بودند. همچنین، 154 تغییر نوکلئوتیدی G>A (rs2742236) در اینترون 18 و چهار تغییر نوکلئوتیدی C>T (rs370072408) در اینترون 17 مشاهده شد. در اگزون 17 جهشی یافت نگردید.
    نتیجه گیری
    از آن جایی که جهش یافت شده در کدون 982 اگزون 18، جز جهش های بدمعنی بوده و منجر به تغییر اسیدآمینه آرژینین به سیستئین در ساختار پروتئین تیروزین کیناز RET می گردد و همچنین با توجه به امتیاز SIFT(0.01) و Polyphen(0.955) این جهش، می توان آن را جز جهش های خطرناک درنظر گرفت. ازطرفی چون فراوانی این جهش در بین بیماران مبتلا به سرطان مدولاری تیرویید در این مطالعه 4/6% محاسبه گردید، از این رو در صورت تایید پاتوژن بودن این جهش، احتمالا بررسی اگزون 18 نیز جز آزمایش ژنتیکی غربالگری RET مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرطان مدولاری تیرویید، جهش ژرم لاین، پروتوآنکوژن RET
  • هما محسنی کوچصفهانی*، سمیه ابراهیمی باروق، جعفر آی، اعظم رحیمی صفحات 861-868
    زمینه و هدف
    ریزمولکول پورمورفامین آگونیست پروتئین Smoothened در مسیر سیگنالینگ سونیک هچ هاگ (Sonic hedgehog) است. استفاده از سونیک هچ هاگ باعث پیشروی تمایز عصبی می شود و سلول های تمایز یافته، پروتئین های ویژه ی بافت عصبی را بیان می کنند. نوروفیلامنت و استیل کولین ترانسفراز، پروتئین های ویژه نورون های حرکتی هستند که بیان آن ها در سلول های در حال تمایز نشان دهنده تبدیل آن ها به نورون های حرکتی است. هدف از این مطالعه بررسی توانایی مولکول پورمورفامین در تمایز سلول های بنیادی اندومتریال به نورون حرکتی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تحلیلی که در مهر ماه 1394 در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت، سلول های بنیادی به روش آنزیمی از بافت اندومتریوم رحم جداسازی شدند. پس از پاساژ سوم فلوسایتومتری برای مارکرهای مزانشیمی انجام شد. سپس سلول ها به دو گروه کنترل و تمایزی تقسیم شدند. در گروه تمایزی، سلول ها با محیط تمایزی حاوی پورمورفامین تیمار شدند. سپس تست ایمونوسیتوشیمی (ICC) و همچنین Real-time PCR برای بیان مارکرهای سلول های عصبی انجام شد.
    یافته ها
    آنالیز فلوسایتومتری نشان داد که سلول های بنیادی اندومتریال برای CD90، CD105 و CD146 مثبت و برای CD31، CD34 منفی هستند. نتایج ICC و Real-time PCR نشان داد که سلول های تیمار شده با پورمورفامین، مارکرهای نورون های حرکتی نوروفیلامان و استیل کولین ترانسفراز را بیان می کنند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که ریزمولکول پورمورفامین با فعال نمودن مسیر سیگنالینگ سونیک هچ هاگ توانایی القای تمایز سلول های بنیادی به سلول های عصبی، به ویژه نورون های حرکتی را دارد.
    کلیدواژگان: تمایز، سلول های بنیادی اندومتریال، پورمورفامین، مسیر سونیک هچ هاگ
  • مهتاب زینال زاده، یوسف رضا یوسف نیا پاشا، زینت سادات بوذری*، محدثه مهدوی، مژگان نعیمی راد صفحات 869-874
    زمینه و هدف
    کلومیفن سیترات در القای تخمک گذاری بسیار موفق است، ولی معمولا اختلافی بین میزان تخمک گذاری و حاملگی وجود دارد. اگر درمان در پیش از سیکل اخیر شروع شود این اثر منفی ممکن است کاهش یابد. از این رو مطالعه حاضر با هدف مقایسه زمان شروع کلومیفن سیترات در فاز لوتئال و روز سوم قاعدگی و اثر آن بر رشد فولیکول تخمدانی، ضخامت آندومتر و میزان تخمک گذاری و بارداری انجام گردید.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی 115 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک که به مرکز نازایی فاطمه الزهرا بابل از فروردین ماه سال 1391 به مدت یک سال مراجعه نمودند، به طور متوالی در دو گروه قرارگرفتند. در یک گروه کلومیفن سیترات mg 100 روزانه به مدت پنج روز از روز اتمام مدروکسی پروژسترون و در گروه دیگر کلومیفن سیترات از روز سوم پریود پس از دریافت مدروکسی پروژسترون تجویز شد. سپس رشد فولیکول تخمدانی، ضخامت آندومتر و میزان تخمک گذاری و بارداری در دو گروه مقایسه شدند.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که در گروه تجویز زودتر 14 نفر (6/%63) از بیمارانی که فولیکول غالب تشکیل دادند باردار شدند که در گروه تجویز دیرتر هشت نفر (4/%36) بوده است که از لحاظ آماری تفاوت معناداری با هم داشتند (001/0P<). ولی از نظر تعداد فولیکول، ضخامت آندومتر، میزان بارداری تفاوت آماری معناداری دیده نشد. وقوع بارداری در گروه تجویز زودرس کلومیفن 5/25% و در گروه تجویز دیرتر کلومیفن 3/13% بود (882/0P=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه شروع درمان با کلومیفن سیترات در فاز لوتئال در صورتی که منجر به ساختن فولیکول غالب شود میزان وقوع بارداری موفق بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: نازایی، سندروم تخمدان پلی کیستیک، کلومیفن سیترات، تخمک گذاری، میزان بارداری
  • کارولین ابش زاده، فریدون سیاسی، مصطفی قربانی، فریبا کوهدانی، نگین فراستی، گیتی ستوده* صفحات 875-884
    زمینه و هدف
    پرستاران مستعد ابتلا به استرس مداوم ناشی از شغلشان هستند که منجر به اختلالات جسمی و روحی بسیاری می شود که زندگی شخصی و شغلی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد از این رو هدف این مطالعه بررسی الگوهای غذایی و ارتباط آن ها با اندازه های تن سنجی در پرستاران شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران بود.
    روش بررسی
    مطالعه مقطعی حاضر از بهمن 1392 تا آبان 1393 در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد که 320 پرستار زن با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. انجام طرح تحقیقاتی حاضر با کد 24371 در کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد تایید قرار گرفت. اندازه گیری های تن سنجی و فشارخون انجام شد. جهت ارزیابی فعالیت بدنی از پرسشنامه بین المللی فعالیت بدنی IPAQ فرم کوتاه استفاده شد.
    یافته ها
    با استفاده از روش تحلیل عاملی، سه نوع الگوی غذایی غالب در افراد مورد مطالعه شناسایی شد که تحت عنوان الگوی غذایی سالم، ناسالم و سنتی نامگذاری شد. الگوی غذایی سالم ارتباط معنادار مستقیمی با وزن و نمایه توده بدنی پس از تعدیل با عوامل مخدوش گر نشان داد (به ترتیب 05/0=P و 01/0=P). بین الگوی ناسالم و اندازه های تن سنجی ارتباط معناداری وجود نداشت. بین فشارخون سیستولی و دیاستولی و سهک های الگوی غذایی ناسالم ارتباط معکوس معناداری وجود داشت (001/0=P و 03/0=P). بین الگوی غذایی سنتی و اندازه های تن سنجی و فشارخون ارتباط معناداری وجود نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    الگوی غذایی سالم با اندازه های تن سنجی ارتباط مستقیمی داشت و الگوی غذایی ناسالم با فشارخون ارتباط معکوس داشت. بین الگوی غذایی سنتی و اندازه های تن سنجی و فشارخون ارتباط وجود نداشت.
    کلیدواژگان: الگوهای غذایی، اندازه های تن سنجی، فشارخون، پرستاران
  • مجید کرمانی، محسن دولتی، احمد جنیدی جعفری، روشنک رضایی کلانتری صفحات 885-892
    زمینه و هدف
    آلودگی هوا به ویژه پدیده ریزگردها و ذرات معلق موجب مرگ تعداد زیادی از شهروندان شده و بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی-عروقی و تنفسی را ایجاد می کنند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف کمی سازی اثرات بهداشتی منتسب به ذرت معلق کوچکتر از μm 10 تهران طی دهه گذشته (1384-1393) انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی بود. فرایند انجام این مطالعه 12 ماه به طول انجامید. محل انجام پژوهش گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی ایران بود. ابتدا داده های ساعتی از شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران و اداره کل محیط زیست تهران دریافت گردید. سپس بر اساس معیارهای سازمان بهداشت جهانی، اعتبارسنجی گردیده و شاخص های آماری مورد نیاز جهت کمی سازی اثرات بهداشتی در نرم افزار Excel محاسبه گردید. در نهایت برآورد تعداد موارد کل مرگ، مرگ قلبی-عروقی و تفسی و بیماری های قلبی-عروقی و تنفسی با استفاده از مدل AirQ انجام گرفت.
    یافته ها
    تعداد موارد کل مرگ، مرگ ناشی از بیماری های قلبی-عروقی و تنفسی به ترتیب ناشی از مواجهه با ذرات معلق در مجموع دهه گذشته 17776، 12121 و 3306 مورد بود. همچنین مجموع تعداد موارد مراجعه به بیمارستان به علت بیماری های قلبی-عروقی و تنفسی در دهه گذشته به ترتیب 20990 و 54352 نفر طی سال های 1393-1384 بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج اثرات و پیامدهای بهداشتی ناشی از مواجهه با ذرات معلق در کلانشهر تهران بسیار شدید می باشد و موجب افزایش مرگ و میر و بیماری های قلبی-عروقی و تنفسی در میان شهروندان می گردد.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، سلامت، مرگ، بیماری قلبی، بیماری تنفسی
  • فرشید کمپانی، اشرف سادات حکیم، محمد بهادرام*، رسول پور نصیر صفحات 893-897
    زمینه و هدف
    عفونت دستگاه ادراری، بیماری شایع در کودکان است. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط هایپوناترمی با شدت عفونت مجاری ادراری انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی-مقطعی در بیمارستان گلستان اهواز و طی سال های 1391-1390 انجام گرفت. 120 کودک مبتلا به عفونت دستگاه ادراری واجد شرایط ورود به مطالعه در دو گروه مساوی هایپوناترمیک و غیرهایپوناترمیک، تقسیم شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. داده های بیماران در طی دوران بستری ثبت گردید.
    یافته ها
    متوسط شمارش White blood cell (WBC)، مثبت شدن C-reactive protein (CRP)، متوسط Erythrocyte sedimentation rate (ESR) و متوسط طول مدت تب دار بودن به طور معناداری در بیماران هایپوناترمیک بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد بین هایپوناترمی و شدت بیشتر عفونت دستگاه ادراری ارتباط معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: عفونت دستگاه ادراری، هایپوناترمی، کودکان، ارتباط، لکوسیتوز، C-reactive protein
  • صدیقه آیتی، لیلا پورعلی*، مسعود پزشکی راد، عطیه وطنچی، هدی باقری، الناز آیتی صفحات 898-903
    زمینه و هدف
    آنوریسم کاذب شریان رحمی یک علت نادر و تهدید کننده حیات در خونریزی دیررس پس از زایمان است. آمبولیزاسیون اورژانسی شریان رحمی راه درمانی مناسبی برای کنترل خونریزی در این موارد می باشد. هدف از این گزارش معرفی یک مورد آمبولیزاسیون شریان رحمی در خونریزی پس از زایمان دیررس به دلیل آنوریسم کاذب شریان رحمی بود.
    معرفی بیمار: خانم 25 ساله با سابقه سه بار سزارین که به دلیل سزارین پیشین همراه آبریزش 35 روز پیش از مراجعه تحت سزارین قرار گرفته بود. 35 روز پس از زایمان دچار خونریزی واژینال شدید شد. در سیر بستری به دلیل تکرار چند نوبت خونریزی واژینال شدید، سرم تراپی و ترانسفوزیون های مکرر انجام شد. پس از پایدار شدن شرایط بیمار، با تشخیص آنوریسم کاذب شریان رحمی، آمبولیزاسیون انجام شد.
    نتیجه گیری
    آمبولیزاسیون شریان رحمی یک درمان محافظه کارانه مناسب در خونریزی های دیررس پس از زایمان است که می تواند جایگزین اعمال جراحی وسیع مانند هیسترکتومی شود.
    کلیدواژگان: آنوریسم کاذب، آمبولیزاسیون شریان رحمی، خونریزی پس از زایمان
  • یوسف شفایی، وحید صادقی فرد، بیتا شهباززادگان* صفحات 904-908
    زمینه و هدف
    قطع کامل دست از سطح کف دست در اثر کار با اشیاء برقی تیز و برنده زندگی روزمره افراد را مختل می نماید. پیوند عضو آسیب دیده موجب بهبود کیفیت زندگی فرد و شکل ظاهری و توان عملکردی اندام مورد نظر می شود.
    معرفی بیمار: بیمار مرد جوانی که در حین کار کردن با دستگاه علف بر برقی دچار قطع کامل دست راست از ناحیه وسط کف دست شده بود به طوری که همزمان دچار تخریب و له شدگی شدید بند دیستال انگشت اول دست راست نیز شده بود. بیمار پس از مراجعه به اورژانس بیمارستان دکتر فاطمی شهرستان اردبیل، (سال 1392 بهمن ماه) تحت عمل جراحی پیوند کف دست قطع شده قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    قطع کامل دست و پیوند موفقیت آمیز آن جزو موارد کمیاب و قابل گزارش می باشد. پیوند دست از ناحیه قطع شده کامل کف دست و پیگیری های بیمار در طی 10 ماه حاکی از موفقیت آمیز بودن عمل داشت. خون رسانی دست بیمار و حرکات انگشت و پیشرفت عصبی از نظر حسی در طی این مدت در حد قابل قبول بود.
    کلیدواژگان: پیوند، قطع عضو، آناستوموز جراحی
|
  • Hussein Kheirandish, Ehsan Shojaeeefar, Alipasha Meysamie Pages 829-842
    Background

    Cupping is one of the most common traditional medical procedures in Iran¡ which is widely used and prescribed from long time ago. Putting a cup on the skin with induction of negative pressure¡ causes an artificial inflammation with collection of some body fluids under the skin which can be extracted by scarification. Different mechanisms and effects are attributable to cupping based on several assumptions and theories. Regarding to the vast use of this traditional therapeutic method and relatively different point of views about the effects of cupping¡ this study was performed to systematically assess published studies in this field and also to find probable indications of cupping.

    Methods

    In this systematic review¡ according to search via Google Scholar¡ PubMed¡ Scopus databases and Iranian databases (IranMedex and SID)¡ 99 different scientific articles about cupping and it`s positive and negative effects were assessed. Different diseases categorized in 19 groups according to the pathophysiology and organ similarities for better presentation

    Results

    More than 50 different disorders have been studied in randomized or nonrandomized clinical trials. 84.9% of reviewed papers have reported significant positive effects of cupping. The most common disorders studied in the reviewed papers were musculoskeletal¡ pain and skin disorders¡ especially low back pain has been studied more with positive results of cupping.

    Conclusion

    In Iran the prevalence of cupping performance is really high. The reported positive effects and also complications especially infection were also dramatic. It seems performing systematic studies on cupping effects in different disorders and designing and implementing an active surveillance system for cupping in our country is essential. According to the type of studies¡ authors concluded that cupping have been reported as an effective intervention for some diseases such as musculoskeletal and skin disorders¡ but further methodologically elaborated studies with larger sample sizes should be considered for recommending this intervention scientifically.

    Keywords: cupping, systematic review, traditional medicine
  • Mohammd Javad Fatemi*, Shirin Chehroudi, Tooran Bagheri, Sahar Saleh, Amir Atashi, Mohsen Saberi, Seyed Aboozar Hoseini, Shirin Araghi Pages 843-851
    Background
    Acute and chronic wound healing has always been problematic. Stem cells with or without the scaffold carrying these cells have been proposed as new methods in the treatment of wounds. In this case study we have tried to examine the effect of scaffold made of polyether sulfone (PES) alone, with stem cells and along with stem cell and growth factor on wound healing in rats.
    Methods
    This experimental study was conducted in Animal Laboratory of Hazrat Fatemeh Hospital in 2012. In this study, 48 rats were randomly divided into four groups. A wound created on the back of each rat at the size of 3×3 cm. The surface of the wound in the first group is covered with PES seeded with adipose-derived stem cell (ASC) and growth factor (GF), in the second group with polyether Sulfone seeded with ASC, in the third group only with PEWS, and in the fourth group (control) with Vaseline gauze. On 20th and 35th days, the surface of the wound was assessed by photography in order to understand the process of healing. In addition, on days 20 and 45, the histopathology characteristics of the samples were studied with a biopsy of the wounds.
    Results
    The Results of wound healing in the control group was better than the other groups and its statistical difference between others was meaningful. (P=0.008, P=0.013, P=0.001) On day 20, by examining histopathological characteristics including epithelialization, the number of inflammatory cells, the amount of angiogenesis and collagen synthesis in control group, we gained better results. (P=0.000), But on day 45, the results in different parameters were not equal.
    Conclusion
    polyether sulfone scaffold alone or with adipose-derived stem cells couldn’t improve the process of wound healing. Also adding vascular endothelial growth factor (VEGF) did not change the results significantly.
    Keywords: growth factor, nanofibers, polyether sulfone, stem cells, tissue scaffolds
  • Marjan Zarif Yeganeh, Samira Kabiri, Sara Sheikholeslami, Hosna Hesanmanesh, Mehdi Hedayati* Pages 852-860
    Background
    Thyroid carcinoma is the most common endocrine malignancy. Medullary thyroid carcinoma (MTC) approximately accounts for 5-10% of all thyroid carcinoma. Nowadays, it is obviously, the mutations in REarranged during transfection (RET) proto-oncogene, especially, mutations in exons 10, 11 and 16 are associated with MTC pathogenesis and occurrence. Thus, early diagnosis of MTC by mutation detection in RET proto-oncogene allows to identify patients who do not have any developed symptoms. The aim of this study was to screening of germline mutations in RET proto-oncogene exons 17 and 18 in MTC patients and their first degree relatives in Iranian population.
    Methods
    In this cross-sectional study, three hundred eleven participates (190 patients, 121 their relatives) were referred to endocrine research center, Shahid Beheshti University of Medical Science during September 2013 until September 2015. The inclusion criteria were pathological and clinical diagnosis. After whole blood sampling, genomic DNA was extracted from peripheral blood leucocytes using the standard Salting Out/Proteinase K method. Nucleotide change detection in exons 17 and 18 was performed using PCR and direct DNA sequencing methods.
    Results
    In this study, twenty missense mutations [CGC>TGC, c.2944C>T, p.Arg982Cys (rs17158558)] which included 16 heterozygote and 4 homozygote mutations were found in codon 982 (exon 18). In the present study, 154 G>A (rs2742236) and 4 C>T (rs370072408) nucleotide changes were detected in exons 18 and intron 17 respectively. There was no mutation in exon 17.
    Conclusion
    It seems that because of arginine to cysteine substitutions in RET tyrosine kinase protein structure and its polyphen score (0.955) and SIFT score (0.01) the mutation in codon 982 (exon 18) could be have pathogenic effects. On the other hands, the mentioned mutation frequency was 6.4% among MTC patients, so this mutation of exon 18 could be checked in genetic screening tests of RET proto-oncogene. Although this needs more study.
    Keywords: cross- sectional studies, germline mutation, medullary thyroid carcinoma, RET proto, oncogene
  • Homa Mohseni Kouchesfahani*, Somayeh Ebrahimi Barough, Jafar Ai, Azam Rahimi Pages 861-868
    Background
    Small molecule Purmorphamin (PMA) is the agonist of smoothened protein in Sonic hedgehog (Shh) signaling pathway. Effect of purmorphamin small molecule on differentiation of mesenchymal cells into bone tissue has been studied previously. Use of Shh causes progression of neural differentiation, and the differentiated cells express specific neural markers. Neurofilament (NF) and acetylcholine esterase (Chat) are specific markers of motor neurons and their expression in differentiated cells indicates their conversion into motor neurons. The aim of this study was to evaluate the ability of PMA to differentiate the human endometrial stem cells (hEnSCs) into motor neurons.
    Methods
    This analytical study was done in Tehran University of Medical Sciences laboratory on September of 2015. In this study hEnSCs were enzymatically extracted from endometrial tissue. After third passages, the flow cytometry was done for mesenchymal stem cells markers. The mesenchymal stem cells were divided into control and differentiated groups. FBS 10%ು೼嵶 was added to the culture medium of control group and the differentiating group was treated with differentiating medium containing N2, PMA, DMEM/F12, FBS, B27, IBMX, 2ME, FGF2, RA, BDNF. After 21 days immunocytochemistry (ICC) test was done for the expression of NF and Chat proteins and Real-time PCR analysis for expression of neural markers such as NF, Chat, Nestin and GFAP (as glial marker) at mRNA level.
    Results
    The flow cytometry analysis showed that hEnSCs were positive for mesenchymal markers CD90, CD105 and CD146 and negative for endothelial marker CD31, and hematopoietic marker CD34. The immunocytochemistry and Real time-PCR results showed that the cells treated with PMA expressed motor neuron markers of NF and Chat.
    Conclusion
    According to the results of this study, it can be concluded that small molecule PMA has the potency to induce the differentiation of hEnSCs into neural cells, specifically motor neurons by activating Shh signaling pathway.
    Keywords: differentiation, endometrial stem cells, purmorphamin, sonic hedgehog pathway
  • Mahtab Zeinalzadeh, Yousefreza Yousefnia Pasha, Zinatossadat Bouzari*, Mohadese Mahdavi, Mojgan Naeimi Rad Pages 869-874
    Background
    Clomiphene citrate is very successful in inducing ovulation; there is usually a discrepancy between ovulation and pregnancy rate. If treatment is started early in the cycle this negative effect is reduced. The aim of this study was to investigate the effect of the time of administration of clomiphene citrate on follicular growth, endometrial thickness and ovulation and pregnancy rates in PCOS (Polycystic ovary syndrome) patients.
    Methods
    This randomized controlled trial study was performed on 115 PCOS (Polycystic ovary syndrome) women in Fateme Zahra Fertility and Infertility Research Health Center in April 2012. Patients randomly divided into two groups. Patients in the early group (No. 55) received 100 milligrams of clomiphene citrate tablet daily starting the next day after finishing medroxyprogesterone acetate tablet for 5 day, whereas the patient in the late group (No. 60) received 100 milligrams of clomiphene citrate tablet daily for 5 day starting on day 3 of the menstrual cycle. Then on follicular growth, endometrial thickness and ovulation and pregnancy rates by SPSS software, version 16 (Armonk, NY, USA) were compared in two groups.
    Results
    36.4% of patients of early administration of clomiphene and 60% of patients in the later administration of Clomiphene were able to build dominant follicle. This difference was statistically significant (P
    Conclusion
    According to the results of this study, if the dominant follicle was made, with administration of clomiphene citrate in luteal phase the incidence of successful pregnancy is higher.
    Keywords: clomiphene, infertility, ovulation, polycystic ovary syndrome, pregnancy rate
  • Karolin Abashzadeh, Fereydoun Siassi, Mostafa Qorbani, Fariba Koohdani, Negin Farasati, Gity Sotoudeh* Pages 875-884
    Background
    Nurses are prone to continuous stress due to their job situation that lead to many physical and psychological disorders. this job stress also affects their personal life and career. The aim of this study was to evaluate the association between major dietary patterns and anthropometry in nurses.
    Methods
    We conducted a cross-sectional study from February to October 2014. In this cross-sectional study, 320 female nurses were selected randomly from eight hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences in 2014. This research project carried out with the code 24371 Tehran University of Medical Sciences in Research Ethics Committee approved. Anthropometry and blood pressure measurement was done. Data on physical activity were obtained using the short version of international physical activity questionnaire.
    Results
    Three dietary patterns were identified using factor analysis and labeled: healthy, unhealthy and traditional. The healthy dietary pattern score was significantly related to weight and body mass index (BMI) of participants after adjusting for confounders (P=0.05, P=0.01, respectively). There was not significant association between the unhealthy dietary pattern and anthropometry measures. The unhealthy dietary pattern score was inversely related to systolic and diastolic blood pressure after adjusting for confounders (P=0.001, P=0.03, respectively). There was not any significant association between the traditional dietary pattern and anthropometry and blood pressure measures (P>0.05).
    Conclusion
    According to the result of this study, three dietary patterns including, healthy, unhealthy and traditional were identified in nurses. The healthy dietary pattern was associated with weight and BMI and the unhealthy dietary pattern was inversely associated with blood pressure. The traditional dietary pattern had no effect on anthropometry and blood pressure measures.
    Keywords: anthropometry, blood pressure, diet, nurses
  • Majid Kermani, Mohsen Dowlati, Ahmad Jonidi Jafari, Roshanak Rezaei Kalantari Pages 885-892
    Background
    Air pollution, especially the phenomenon of dust and particulate matter can cause mortality of many civilians, and causes various diseases including cardiovascular and respiratory diseases. One of the major pollutants in the air is particulate matter that concentration has increased over recent years. So, present study with aim of Quantification Health Endpoints Attributed to particulate matter in Tehran, Capital of Iran during the past decade (2005-2014) by AirQ software, version 2.2.3 (WHO European Centre for Environment and Health) was performed.
    Methods
    This study is a descriptive-analytic investigation. The process of performance this study lasted 12 months. Subject of this the study and research was in Environmental Health Engineering Department of Iran University of Medical Sciences. Exact data of every hour pollutants were taken from Department of environmental (DOE) Islamic Republic Iran and Air Quality Control Company of Tehran. Then validated according to the World Health Organization (WHO) guidelines and Statistical parameters for quantifying health effects were calculated in excel software. Finally, assessment of cases total mortality, cardiovascular mortality, respiratory mortality and cardiovascular disease and respiratory disease, with AirQ software was performed.
    Results
    The results of this study showed that the number of total mortality, cardiovascular mortality and respiratory mortality caused by exposure to Particulate matter smaller than 10 microns (PM10) in the past decade is 11776, 12121 and 33066 cases respectively. Also the total number of hospital admission due to cardiovascular disease and respiratory disease in the past decade is 20990 and 54352 cases in 2005-2014 years.
    Conclusion
    According to the results of this study, during the last decade the level of air pollution and Concentration of pollutants in Tehran Increased. Effects and health consequences due to exposure to Particulate matter smaller than 10 microns (PM10) in Tehran Metropolis Is very severe and increased mortality and cardiovascular and respiratory diseases among the citizens of Tehran.
    Keywords: air pollution, cardiovascular disease, health, mortality, respiratory disease
  • Farshid Kompani, Ashrafalsadat Hakim, Mohammad Bahadoram*, Rasool Poornasir Pages 893-897
    Background
    Urinary tract infection is a common infectious disease in children and associated with the risk for renal scarring and long-term complications, usually consists of pyelonephritis and may cause complications such as scars in kidney, hypertension and renal failure. Some studies demonstrated association between urinary tract infection and electrolyte disturbances such as hyponatremia. The present study has been designed for assessment of association between urinary tract infection and hyponatremia in children.
    Methods
    This is a descriptive, cross-sectional study has been conducted on 120 children have referred to the Golestan Hospital, Ahvaz Jundishapur University of Medical Science from 21 March 2011 until 20 March 2013. A total of 120 children who were aged 6 months to 12 years and had febrile urinary tract infection. The study population and were classified into two group of sixty children: hyponatremic and nonhyponatremic. We compared the laboratory findings in two groups with each other. The data included serum sodiom level, white blood cell (WBC) count, erythrocyte sedimentation rate (ESR), C-reactive protein (CRP) and ddimercaptosuccinic acid (DMSA) scan results collected from children with febrile urinary tract infections admitted in pediatric ward. Data analysis was performed using descriptive statistics, chi-square and independent T-test with SPSS software, ver. 20 (IBM, Armonk, NY, USA).
    Results
    In this study, 120 patients, 104 females (86.7%) and 16 males (13.3%) aged six months to 12 years were evaluated. All the patients were studied in terms of positive DMSA Scan. In the first group (hyponatremic) 31, and the second group (without hyponatremia) 13 patients were identified. There was a significant association between hyponatremia and WBC count, ESR, CRP, duration of fever and abnormal DMSA scan.
    Conclusion
    We conclude that there is significant association between hyponatremia and severity of urinary tract infection in children.
    Keywords: association, children, C, reactive protein, hyponatremia, leucocytosis, urinary tract infections
  • Sedigheh Ayati, Leila Pourali*, Masoud Pezeshkirad, Atiyeh Vatanchi, Hoda Bagheri, Elnaz Ayati Pages 898-903
    Background
    Late postpartum hemorrhage (PPH) is defined as uterine bleeding between 24 hours until 12 weeks after delivery. Uterine artery pseudoaneurysm is a rare cause of life-threatening late postpartum hemorrhage (PPH). Emergency uterine artery embolization (UAE) is an appropriate method for control of hemorrhage. The aim of this report was to present a case of uterine artery embolization in late postpartum hemorrhage due to uterine artery pseudoaneurysm.
    Case Presentation
    A 25-year-old woman with the history of three previous cesarean sections was admitted 35 days after the last cesarean. She had severe vaginal bleeding for 35 days after cesarean section. Because of severe vaginal bleeding 35 days after cesarean section, the patient was at nearly shock state (BP=90.60 mmHg, positive tilt test, tachycardia PR=120/m). In speculum examination, she had severe vaginal bleeding, but there was no lesion in vagina or cervix, also, bimanual examination of the uterus and adnexal area were normal. She reanimated by two liters of normal saline and uterotonic agents (oxytocin and methergine) were administered.
    Laboratory data showed severe anemia (Hb=6.5 gr/dl), but coagulation tests were normal. Ultrasonography didn’t show any abnormality. Because of continuation of vaginal bleeding after stabilization of the patient, UAE was planned. During pelvic angiography, a pseudoaneurysm was diagnosed and then it was treated by successful UAE.
    Conclusion
    Uterine artery embolization is a conservative management for control of late postpartum hemorrhage. It can be a useful and alternative method for uterine and hypogastric artery ligation and hysterectomy, therefore it has an important role in treatment and fertility preservation for young women.
    Keywords: postpartum hemorrhage, pseudoaneurysm, uterine artery embolization
  • Yousef Shafaee, Vahid Sadeghifard, Bita Shahbazzadegan* Pages 904-908
    Background
    Even though replantation surgery has now become a routine procedure, it remains delicate and demanding surgery, requiring adequate training and expertise in microsurgical techniques. Functional outcomes following replantation vary with the level of injury. Replants of the fingers distal to the flexor superficial are insertion, the hand at the wrist, and the upper extremity at the distal forearm can achieve good function. With the advent of refined microscopes, sutures, and needles, along with specialized surgical training, replantation has become a routine part of hand-surgery practice in centers all over the world. Clearly, survival does not equate with function. Amputations constitute multisystem injury, with disruption of skeletal support (bone), motor function (muscle), sensibility (nerve), circulation (blood vessel), and soft-tissue coverage (skin). A lot of News work-related accidents published daily. Complete amputation of the palm with sharp objects electric disrupts quality of life and irreversible effects on their life. Replantation or repair the damaged organ can improve their quality of life, functional body.
    Case Presentation
    The case is a man with complete amputation of the palm while working with an electrical machine, at the same time as damage and severe crush was also the distal phalanx of the first finger of the right hand. Patient was admitted to the emergency unit at Fatemi Hospital of Ardabil city in January 2014, Iran, and underwent to surgery for replantation.
    Conclusion
    Complete amputation of palm and its successful replantation are among rarely occurred and reportable cases. Complete amputation of palm and successful replantation and the 10-month follow-up indicated that the patient had a successful operation. No abnormalities were found in the blood circulation, and finger grasping was acceptable. Nerve development was acceptable.
    Keywords: amputation, replantation, surgical anastomosis