فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 48 (پاییز 1395)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 48 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد مهدی ذوالفقارزاده*، مهدی هاجری، حسین افتخاری صفحه 1
    در سال های اخیر، اقتصاد دانش بنیان که در آن دانش، نوآوری و فناوری عامل اصلی رشد اقتصادی و تولید ثروت برای یک کشور محسوب می شود، جایگزین اقتصاد سنتی شده است. از طرفی شرکت های دانش بنیان به عنوان قلب تپنده ی اقتصاد دانش بنیان شناخته می شوند که سهم به سزایی در تولید ناخالص داخلی و ایجاد ارزش افزوده برای کشورها دارند تا جایی که می توان بهبود فضای اقتصاد دانش بنیان را تا حد زیادی منوط به بهبود وضعیت این شرکت ها دانست. از این رو، حل چالش های پیش روی شرکت های دانش بنیان در تصمیم گیری ها و خط مشی گذاری-ها اهمیتی دو چندان می یابد. از طرف دیگر، دیپلماسی علم و فناوری شکل نوظهوری از دیپلماسی بین المللی برای مواجهه با چالش های نوظهوری است که علم و فناوری نقش اساسی در آن ایفا می کنند. دیپلماسی علم و فناوری در واقع استفاده از ظرفیت های علم و فناوری برای تحقق اهداف سیاست خارجی و همین طور استفاده از ظرفیت های دیپلماسی برای پیشبرد علم و فناوری است. لذا در تحقیق حاضر ابتدا با استفاده از روش مطالعه کتابخانه ای و مرور آثار دیگر صاحبنظران، ضمن معرفی ویژگی های اقتصاد دانش بنیان، چالش های این قبیل شرکت ها در قالب مفاهیمی چون نظام نوآوری و تحقیق و توسعه ی ضعیف، توسعه ی نامتناسب منابع انسانی و محیط اقتصادی و تجاری نامناسب کشور و هم چنین بررسی تاثیر اعمال تحریم ها بر فعالیت این شرکت ها شناسایی شده است. سپس با تکیه بر ظرفیت های نهفته در مقوله دیپلماسی علم و فناوری، راهکارهایی برای حل این چالش ها ارائه شده است.
    کلیدواژگان: دیپلماسی، دیپلماسی علم و فناوری، تحریم، اقتصاد دانش بنیان، شرکت های دانش بنیان
  • مصطفی صفدری رنجبر*، سید سروش قاضی نوری، غلامرضا توکلی صفحه 11
    امروزه کلید کامیابی بسیاری از شرکت های پیشرو و کشورهای پیشرفته، توجه ویژه به بخش خدمات و نوآوری در کسب و کارهای خدماتی است. به گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، امروزه بخش خدمات بیش از 60 درصد از اقتصاد چهل کشور مطرح دنیا را شامل می شود. همچنین، سهم خدمات در اقتصاد کشور ما نیز در سال های گذشته رشدی شتابان داشته و از مجموع سهم بخش های صنعت و کشاورزی فراتر رفته است. علیرغم جایگاه کلیدی خدمات در رشد و توسعه اقتصادی کشورها، این موضوع در کشور ما از دیدگاه نظری مورد بی توجهی قرار گرفته است. لذا، با توجه به شواهد ارائه شده که همگی دلالت بر اهمیت و جایگاه کلیدی خدمات در اقتصاد کشورها دارد، لازم است تا موضوع نوآوری در خدمات مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد و سیاست ها و راهبردهایی برای ارتقای آن در سطح کشور ارائه گردد. بنابراین، هدف این مقاله آن است که ابتدا به مرور مفاهیم خدمات و نوآوری خدمات، ویژگی های نوآوری خدمات، برخی پژوهش های انجام شده در زمینه نوآوری خدمات و رویکردهای موجود در رابطه با موضوع نوآوری در خدمات بپردازد. علاوه بر این، به سیاست های مطرح شده توسط دانشگاه کمبریج و برخی پژوهشگران به منظور ارتقای نوآوری در بخش خدمات اشاره شده است. در پایان نیز برخی سیاست های پیشنهادی در راستای ارتقای نوآوری در بخش خدمات ارائه می گردند که شامل پیشنهاداتی برای پژوهشگران، نوآوران و سیاستگذاران می شود. شرکت ها و سازمان های فعال در حوزه های خدماتی می توانند با اجرای پیشنهادهای ارائه شده، نرخ نوآوری های خدماتی را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: خدمات، نوآوری، رویکردها، دیدگاه ها، سیاست ها
  • الهام امینی*، محمد بنی اسدی، مهرداد حاتمی، حسین وحیدی صفحه 22
    اقتصاد دانش بنیان اقتصاد نوینی است که در آن تولید، توزیع و استفاده از دانش، منبع اصلی رشد و ایجاد ثروت است. موتور محرک اقتصاد دانش بنیان شرکت های دانش بنیان هستند. تحقیق حاضر در مطالعه ای موردی با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی به بررسی عوامل موثر بر پیشرفت این شرکت ها، در پارک دانشگاه تهران پرداخته است. برای این منظور، نظرسنجی از دو گروه هدف، شامل مدیران شرکت ها و کارشناسان خبره وزارت بهداشت انجام شده است و برای امتیازدهی از روش تحلیل سلسله مراتبی استفاده شده است. تکنیک AHP بطور گسترده در حوزه های مختلف تصمیم گیری چند معیاره از قبیل ارزیابی، برنامه ریزی و توسعه، تصمیم گیری و پیش بینی بکار گرفته شده است. برای این منظور 8 عامل مهم شامل عوامل فناوری، اجتماعی، شرایط بازار، سیاسی، مدیریتی، اقتصادی، قانونی و زیست محیطی بررسی شده است و نظرات دو گروه هدف مذکور با هم مقایسه شده اند. همانطور که از نتایج مشخص است، تمامی عوامل مورد بررسی یعنی فناوری، مدیریت، بازار، اقتصاد، قوانین، سیاست، اجتماعی و محیط زیست از نظر هر دو گروه هدف بر پیشرفت شرکت های دانش بنیان اثر داشتند. شاخص های فناوری، اقتصاد و قوانین به ترتیب سه فاکتور اصلی و تاثیرگذار از دیدگاه مدیران شرکت های دانش بنیان شناخته شده است. معیارهای محیط زیست، اجتماعی و سیاست کم اهمیت ترین انتخاب شده اند. در صورتی که کارشناسان خبره وزاتخانه مسائل مدیریتی را به عنوان فاکتور اصلی در نظر گرفته اند.
    کلیدواژگان: شرکت های دانش بنیان، عوامل موثر، تحلیل سلسله مراتبی، رتبه بندی، دانش محور
  • میثم جعفری اسکندری*، لیلا علی بیگی صفحه 29
    شرکتی که به توسعه محصول جدید، حضور در بازار و جنبه های تجاری سازی نوآوری توجه نماید به عنوان یک شرکت دانش بنیان معرفی می شود. در این شرکت ها با توجه به اینکه تمرکز سرمایه بر روی نوآوری و تجاری سازی است لذا عدم توجه به ریسک های بازار و اقتصاد، خسارت قابل توجهی را به شرکت وارد می نماید. به منظور انجام اقدامات پیشگیرانه در راستای کاهش اثرات ریسک و خسارت وارده بر این شرکت ها، وجود یک روش قدرتمند در شناسایی و رتبه بندی واقعی از ریسک ها ضرورت می یابد. مرحله شناسایی و اولویت بندی ریسک ها از تاثیر گذارترین مراحل در فرآیند مدیریت ریسک است. به همین خاطر در این پژوهش برای تحلیل ریسک پروژه های شرکت های دانش بنیان از ترکیب تکنیک تحلیل اثرات و حالت شکست ریسک(RFMEA) و فرایند تحلیل شبکه ای(ANP) استفاده شده است که در آن پارامترهای FMEA در قالب یک شبکه با هم مرتبط می شوند و این امر به تجمیع مزایا و توانمندی ها در روش ANP-RFMEA نسبت به روش FMEA منجر می شود. ابتدا با مطالعه و مرور پژوهش های انجام شده در حوزه تحقیق، ریسک های پروژه های شرکت های دانش بنیان شناسایی شده و با استفاده از ابزار پرسشنامه در اختیار کارشناسان مربوطه گذاشته می شود و در نهایت نتایج آن با استفاده از رویکرد تلفیقی ANP-FMEA مورد تجزیه و تحلیل و رتبه بندی قرار می گیرد. در آخر توانمندی روش فوق در مقایسه با روش FMEA در رتبه بندی ریسک ها نشان داده می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت ریسک، فرآیند شبکه، نوآوری، شرکت دانش بنیان، روش RFME
  • مصطفی بختیاروند*، اکرم آقامحمدی صفحه 38
    دارندگان حقوق مالکیت فکری بویژه مخترعین غالبا از زمان خلق ایده تا تجاری سازی آن با چالش افشای اطلاعات محرمانه ای که در جریان قراردادهای مجوز بهره برداری در اختیار اشخاص ثالث قرار می دهند، مواجه هستند. در حقیقت هدف عمده از انعقاد قراردادهای محرمانگی حمایت از انواع اموال فکری از قبیل دانش فنی، اسرار تجاری و... است تا زمینه نظارت و مدیریت صحیح و کارآمد بر نحوه بهره برداری از آنها فراهم شود.. استفاده از قرارداد عدم افشاء در زمینه فناوری های پیشرفته به ویژه برای شرکت های رایانه ای و اینترنتی در جریان قرارداد مجوز بهره برداری بسیار معمول است. از طرف دیگر پژوهشگران و مخترعان شرکت های دانش بنیان در فرآیند دستیابی به حمایت های مالکیت فکری نیز ممکن است با چالش هایی نظیر افشای اطلاعات محرمانه مواجه شوند. نکته مهم عدم آگاهی بسیاری از صاحبان ایده و مخترعین از نحوه انعقاد چنین قراردادی است. در ارائه اطلاعات محرمانه قرارداد عدم افشاء فقط اطلاعات محرمانه را پوشش می دهد و قبل از انعقاد قرارداد مجوز بهره برداری یا در طول مذاکرات برای محافظت از آنها منعقد می شود. امضاء و انعقاد این گونه قراردادها در صورت عدم آگاهی از قوانین و ویژگی های آن برای طرفین می تواند خطرناک و تعهدات سنگینی به دنبال داشته باشد. در این مقاله با نگاهی تحلیلی-توصیفی، به تعریف، ضرورت، عملکرد و انواع قرارداد عدم افشاء و شرایط معمول در آن می پردازیم. نتایج این مقاله، لزوم اطلاع رسانی دقیق و کارآمد حقوقی به دارندگان اموال فکری در زمینه انعقاد قرارداد محرمانگی و اصلاح ساحتار قانونی فعلی را جهت حمایت از حقوق این اشخاص نمایان می سازد.
    کلیدواژگان: قرارداد مجوز بهره برداری، قرارداد حفظ محرمانگی، اطلاعات محرمانه، تعهدات محرمانگی، شروط معمول قرارداد محرمانگی
  • مارال محقق*، بابک شیرازی صفحه 44
    شبکه هوشمند برق، نوعی از شبکه برق مدرن، جهت رفع مشکلات اساسی شبکه برق فعلی است و دارای قابلیت های اطمینان و ایمنی بالاتر، خودترمیمی، توانایی پشتیبانی از منابع انرژی تجدیدپذیر و کاهش اثرات زیست محیطی می باشد. ضرورت حرکت به سمت هوشمندسازی در کشور و نوپا بودن این دانش، سبب گردیده ارزیابی فناوری ها جهت توسعه و تعیین نسبی جذابیت فناوری های محصول و فرایند در این صنعت احساس شود. شبکه توزیع برق، بخش مهمی از یک سیستم قدرت به شمار می آید و همچنین نزدیک ترین بخش از شبکه به مصرف کنندگان می باشند، لذا باید توجه خاصی به آن شود. هدف این تحقیق اولویت بندی فناوری های شبکه هوشمند برق با توجه به شاخص های جذابیت، در شرکت توزیع برق مازندران می باشد. بدین ترتیب، ابتدا لیستی از فناوری های کلیدی مرتبط با هوشمندسازی صنعت برق تهیه شد. سپس 9 شاخص جذابیت شناسایی شد. پرسش نامه ای جهت اخذ نظرات تصمیم گیرندگان در مورد جایگاه هر فناوری در هر معیار طراحی شد و در اختیار تیم خبره قرار گرفت. از ابزار Saw که یکی از ابزارهای مدل تصمیم گیری چند شاخصه است، جهت وزن دهی به شاخص ها، مشخص کردن وضعیت نسبی هر فناوری، تصمیم گیری گروهی و ارزیابی فناوری ها استفاده شد. نتایج نشان می دهد صدور صورت حساب لحظه ای، فناوری وایرلس، پیش بینی بار، محاسبه بهای انرژی و نرم افزارها و دانش های فنی مربوط به آن، به ترتیب 5 فناوری اول در نتایج اولویت بندی براساس شاخص های جذابیت در شرکت توزیع برق مازندران هستند. همچنین به عنوان قدمی اساسی جهت برنامه ریزی و راهبردهای فناوری و مدیریت زمان می باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی فناوری، اولویت بندی، شاخص های جذابیت، شبکه هوشمند توزیع برق، مدل تصمیم گیری چند شاخصه
  • عباس خمسه*، محمدحسن ناصرملی، علی رمضانی صفحه 50
    نوآوری ذاتا دارای ریسک است و حتی شرکت های رشد یافته نیز نمی توانند ریسک های نامحدود انجام دهند. عوامل متعددی از قبیل نوع و شیوه رهبری سازمان، منابع مالی، توانمندی کارکنان و... در اجرای فرایند نوآوری تاثیرگذار می باشند که پس از شناسایی عوامل و شاخص های موثر بر مدیریت نوآوری، تعیین اولویت و رتبه بندی آنها، مدیران را در برنامه ریزی و مدیریت بهتر فرایند نوآوری یاری می کند و باعث کاهش ریسک های فعالیت های نوآورانه می گردد. از این رو در این پژوهش که به عنوان یک مطالعه موردی در شرکت مپنا پارس، صورت گرفته، تعداد 55 شاخص موثر بر مدیریت نوآوری، در 8 بعد شامل: عوامل مالی، مدیریتی، سازمانی، تحقیقاتی، انسانی، فرهنگی، خارجی و عوامل سیستمی دسته بندی گردید و سپس با توجه به میزان تاثیر آنها بر مدیریت نوآوری در شرکت مپنا پارس هر کدام از این شاخص ها و ابعاد اولویت بندی شده و اولویت هرکدام تعیین گردید. که با توجه به نتایج آن، عوامل انسانی، مدیریتی و فرهنگی نسبتا در وضع مطلوب می باشند و سایر عوامل یعنی عوامل مالی، سازمانی، خارجی، سیستمی و تحقیقاتی در وضعیت نامطلوب قرار دارند. همچنین میان شاخص ها، شاخص های سبک رهبری سازمان، میزان حمایت سازمانی از کارکنان خلاق، حمایت مدیریت ارشد از فعالیت های نوآورانه دارای بالاترین اولویت و شاخص های وجود منابع علمی، تبدیل دانش ضمنی به دانش صریح، توسعه محصولات جدید، تعامل با تامین کنندگان، تعامل با مراکز دانشگاهی و تحولات فناوری، دارای کمترین اولویت می باشند.
    کلیدواژگان: نوآوری، مدیریت نوآوری، مدیریت فناوری، شرکت مپنا پارس، تجهیزات نیروگاهی
  • عاطفه ذوالفقاری*، حسام زند حسامی صفحه 58
    شبکه سازی از مهم ترین راهبردهای توسعه فناوری و نوآوری برای بهبود رقابت پذیری سازمان ها در محیط پر رقابت است. بنگاه ها با نیروی انسانی کارآمد و ظرفیت های داخلی خود قادر به ایده گرفتن، شناسایی اولویت های فناوری های جدید و نیازهای مشتریان از طریق آینده نگاری خواهند بود و سازمان ها برای این مهم به نوآوری و تقویت نوآوری باز نیاز خواهند داشت. این مقاله یک مطالعه کیفی است که با مطالعه اسناد، بانک های اطلاعاتی و مقالات آینده نگاری، مزیت رقابتی و شبکه سازی شکل گرفته است و با بررسی چشم انداز آینده با پس نگری (با طراحی یک سناریو) به نقش مهم شبکه سازی در کسب و کارهای کوچک و متوسط اشاره کرده است. براساس اطلاعات جمع آوری شده فرایند نوآوری باز در شبکه سازی کسب و کارهای کوچک و متوسط نقش بسیار مهمی دارد. با استفاده از فرایند نوآوری باز شرکت ها در طی مراحل کسب ایده تا رساندن محصول به بازار از سایر شرکت ها و سازمان های شبکه کمک دریافت کرده و در طول فرایند کسب ایده، دانش فنی، فناوری و خدمات، روش تولید و توزیع جدید تا دریافت بازارهای جدید در شبکه، باعث افزایش درآمد و کاهش هزینه های شرکت خواهند شد. همچنین در فرایند نوآوری باز شرکت ها مرتب در حال فروش ایده، دانش فنی، فناوری، و خدمات خود به سایر شرکت های شبکه بوده که باعث افزایش درآمد و کاهش هزینه های شرکت و در نهایت رسیدن به مزیت رقابتی برای شرکت خواهد شد.
    کلیدواژگان: شبکه سازی، مزیت رقابتی، کسب و کار کوچک و متوسط، نوآوری باز، آینده
|
  • Mohammad Mehdi Zolfaghar*, Mehdi Hajari, Hossein Eftekhary Page 1
    In recent years, traditional economy replaced with knowledge-based economy in which knowledge, innovation and technology are key determinants of economic growth and wealth creation for countries. Knowledge-based firms which have important role on GDP growth and added value for countries are known as heart of knowledge-based economy. Therefore, solving Knowledge-based firms challenges become more important in decision and policy making. On the other side, science and technology diplomacy is an emerging form of international diplomacy for facing with challenges which science and technology have important role on them. Science and technology diplomacy means using of science and technology capacities to achieve foreign policy objectives and using of diplomacy capacities to advance science and technology. In this study, knowledge-based economy characteristics’ are reviewed, and then knowledge-based firms challenges in terms of innovation system, weak research and development, disproportionate human resource development, inappropriate economic and commercial environment and sanctions are introduced based on library research. Then, based on latent capacity of science and technology diplomacy, numbers of solutions are presented.
    Keywords: Diplomacy, knowledge-based firms, knowledge-based economy, sanction, science, technology diplomacy
  • Mostafa Safdari Ranjbar*, Seyed Sorush Ghazinoori, Gholamreza Tavakoli Page 11
    The attention to service sector and innovation in service organizations is the key factor effective on many leading companies and developed countries successes. According to Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) report, today service sector comprises 60 percent of economy of forty superior economic countries in the world. Also, evidences show that, the share of service sector in our economy in recent years has increased and it is more than the total shares of industry and agriculture sectors. Despite the key role of service in the economic development of countries, this issue has been ignored in terms of theory in our country. Evidences that imply the importance and essence of service sector in the economy of many countries show the necessity of studying the issue of services innovation and presenting several related policies and strategies in order to enhancing service innovation in our country. In order to filling this gap, this paper aims at reviewing the concepts of service and service innovation, service innovation features, some researches in the field of service innovation and existing approaches about service innovation. Furthermore, some proposed policies by Cambridge University and several researchers were presented regarding to service innovation. At the end some recommended policies toward enhancing innovation in service sector are presented that encompass some suggestions for researchers, innovators and policy makers. Companies and organization in service sectors can enhance rate of innovation by implementing the proposed suggestions in this paper.
    Keywords: Service, Innovation, Approaches, Perspectives, Policies
  • Elham Amini*, Mohammad Baniasadi, Mehrdad Hatami, Hossein Vahidi Page 22
    A modern economy is knowledge-based economy in which the production, distribution and use of knowledge is the main source of growth and wealth creation. Knowledge-based companies are the engine of this system. This study was conducted to survey of factors affecting the development of these companies. For this purpose, surveys of target groups, including corporate executives and experts from the Ministry of Health is done and to rate the Analytic Hierarchy Process is used. AHP technique is widely used in various fields such as multi-criteria decision assessment, planning, decision-making and forecasting has been used. For this purpose, eight important factors have been investigated, include technological factors, social, market conditions, political, administrative, economic, legal and environmental and compared comments of two groups. As is clear from the results, All factors (technology, management, marketing, economics, law, politics, society and environment) in terms of both the target group had effect on the development of knowledge-based companies. Indicators of technology, economics and law (in order of preference) from the perspective of firm managers are three major factors affecting. Standards of environmental, social and policy choices are at least important. The ministry experts have considered issues of management as key factor.
    Keywords: Knowledge-based Companies, Factors, AHP, Ranking, Knowledge Based
  • Meisam, Jafari Eskandari*, Leila Alibeigi Page 29
    A firm which pays close attention to provide a new product and market attendance and innovation commercialization is introduced as a knowledge based firm. In such firms, since invest emphasizes on innovation and commercialization, so lack of attention to economy and market risks may lead to a considerable damage to the firm. To do preventive measures toward reducing the risk effects and damages incurred by these firms, it is necessary to apply a powerful and significant method in identifying and real ranking of risks. To identify and prioritize the risk is considered as the most effective stages in risk management procedure. For this, in this research to analyze the risk of project in knowledge-based firms, a combination of RFMEA, ANP has been used, in which EMEA parameters are related in the form of a grid led to benefits and capabilities aggregation in the ANP-RFMEA method compared to FMEA. At first, the literature overview and studies in the literature domain, projects risks of knowledge based firms identified and provided the related experts by means of a verified questionnaire. Finally, its result is ranked and analyzed by the integrated approach of ANP-FMEA. Meanwhile, for the research and in order to reach a reliable result, all the ANP method stages is applied by means of SUPER DECISION software. At least, capabilities of the above mentioned compared to FMEA method is shown in risk ranking.
    Keywords: Risk Management, Knowledge, based Firm, Innovation, ANP Method, RFMEA Method
  • Mostafa Bakhtiarvand*, Akram Aghamohammadi Page 38
    IPRs owners, especially inventors, from the creation of idea up to its commercialization are often faced with disclosure of confidential information delivered to third parties during license agreement negotiations. In fact, the main purpose of confidentiality agreements is to protect different types of IPRs including know-how, trade secrets, etc. with a view to prepare the background for proper and effective supervision and management of their exploitation. The use of non-disclosure agreements in high-tech sector, specifically for computer and internet companies is a common in license agreement negotiations. On the other hand, researchers and inventors in knowledge-based companies may be faced with challenges like disclosure of confidential information in the process of acquiring IPRs protection. The important point is the ignorance of many idea owners and inventors as to how such agreements are concluded. When delivering confidential information, non-disclosure agreement covers merely this information and is concluded for its protection before license agreement is concluded or during license agreement negotiations. Signing and entering into such agreements, without knowledge of laws and their characteristics, may cause dangerous and heavy obligations for parties. In this paper, with an analytic-descriptive approach, we define non-disclosure agreement, its necessity, function, types and common terms and conditions. The results of this paper indicate the necessity of delivering accurate and efficient information to IPRs owners regarding entering into confidentiality agreements and the need to modify the current legal structure in order to protect their rights.
    Keywords: License agreement, confidentiality agreement, confidential information, secrecy obligations, confidential agreement, common conditions
  • Maral Mohaghegh*, Babak Shirazi Page 44
    A smart grid is the modern power grid to resolve many issues of current power grid systems with higher reliability, self-healing, ability to support renewable energy sources and reduction of environmental impacts. Novelty and necessity of power smart grid knowledge has led to feel technologies assessment is needed for development and determination the attractiveness of product and process technologies in this industry. Distribution network is an important part of a power system and nearest part to the consumers that should pay special attention to it. The aim of this study was to prioritize power smart grid technology with respect to the attractiveness criteria in Mazandaran power distributed company. So, the list of key technologies related to power smart grid was prepared. Then 9 criteria were identified. Questionnaire was designed to obtain the experts’ point about the status of each technology in every criteria. Saw is Multiple Attribute Decision Making model for weighing the criteria, determining the relative status of each technology, group decision-making and technology assessment. The results show that moment billing, wireless, load forecasting, energy costs calculating and software are the most important technologies based on the attractiveness in the Mazandaran power distribution company. Also is the basic step for planning, strategy of technologies and time management.
    Keywords: Technology Assessment, Prioritization, Attractiveness Criteria, Power Distribution Smart Grid, Multiple Attribute Decision Making model
  • Abbas Khamseh*, Mohammad Hasan Nasermelli, Ali Ramezani Page 50
    Innovation is full of risk naturally and even developed company couldn’t do that non limitation risk. Innovation management has inter several elements such as kind and distributing organization management, financial resources, staff ability and …that is influenced in that performance that after recognizing elements and influenced index on innovation management, help to determine priority and ranking this elements of managers in programming and make to decrease cost and risk of innovation activities.so in this project as a sample of project in engineering company and constructing Pars Mapna generator is done and 55 influences index on innovation management in eight dimension: is characterized in financial elements , management, organization , researching , human , cultural, external and systematic elements and then is studied according to influences value on innovation management in Pars Mapna company with each of this index and the value of ranking and priority is determined . According to its results human, management and cultural elements is in a suitable position and other elements means financial, organization, external, systematic and searching is in a unsuitable position. Also among index, index of organization leadership method, the value of Also among indexes, index of organization management method, the value of organizing supporting from creative staffs, supporting from management from innovation have the highest priority and existing index such as scientific resources, transferring implied knowledge to clear knowledge, development of new product, cooperation with providing and university center and technical innovation have the lowest priority.
    Keywords: Innovation, Innovation Management, Technology Management, Mapna Parsco, Power Plan Requipment
  • Atefe Zolfaghari*, Hessam Zandhessami Page 58
    Networking technology and innovation is the most important development strategies to enhance the competitiveness of enterprises in an increasingly competitive environment of today's world. Firms will be able to Identifying new technologies, customer needs through foresight, capture ideas and thereby contribute to the implementation and strengthening of open innovation. This article is a qualitative study that by studying the documents, databases and articles foresight, competitive advantage, and networking is formed and is integrated with content analysis and scenario. The network of small and medium-sized enterprises, open innovation process data play an important role. According to data collected in the process of networking in open innovation of small and medium, enterprises are playing an important role. This article examines the future prospects with Back casting to design a scenario has been discussed and the important role of small and medium enterprises contained within the networking. In this type of business due to the use of open innovation process, companies in the course of an idea to getting products to market, from other companies or organizations in the network will receive assistance and business ideas, technical knowledge, technology, and services, production and distribution of new methods to get new markets in the emerging network, in this way company will increase revenue and reduce costs. In the process of open innovation companies regularly selling ideas, knowledge, technology and services are networking with other companies, thereby increasing revenue and reducing company costs and ultimately achieve a competitive advantage for the firms.
    Keywords: Networking, Competitive Advantage, Small, Medium, sized Enterprise, Future, Open Innovation