فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 50 (بهار 1396)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 50 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الناز سیاوشی*، نجمه جوریان، یهناز سیاوشی صفحه 1
    صنایع خلاق اخیرا به عنوان یک مجموعه در حال رشد و مهم در صنایع شناخته شده است که در رویه های سیاست گذاری مورد توجه قرار گرفته است. ارزش اقتصادی صنایع خلاق فراتر از تولید آشکار کالاهای فرهنگی و یا به کارگیری افراد خلاق است و می تواند به عنوان نقش محرک و تسهیلگر فرایند تغییر درکل اقتصاد گسترش یابد. به نظر محققین نوآوری و خلاقیت بستر لازم برای اجرای اقتصاد مقاومتی و پویایی شرکت های صنعتی جهت کسب دانش فنی و تکنولوژی تولید پایدار می باشد. نوآوری ایجاد شده توسط کاربران شاید مهم ترین تغییر در فرآیند نوآوری از زمان انقلاب صنعتی بوده و در حال تبدیل به یک رویکرد بسیار قدرتمند و به سرعت در حال رشد است. این رویکرد دارای مزایایی بیش از نوآوری تولیدکننده محور (که مورد توجه تجارت برای صدها سال بوده است ) می باشد. هنگامی که کاربران بتوانند برای خود نوآوری داشته باشند، آنها میتوانند دقیقا آن چه می خواهند (به جای اتکا به تولید کنندگان که اغلب ناقص عمل می کنند) توسعه دهند .کاربران یک منبع مهم از ایده های خلاق برای محصولات و خدمات جدید هستند. در این مقاله برای بیان رابطه پویای بین صنایع خلاق و اقتصاد مدرن از چهار مدل صنایع خلاق استفاده شده است؛که با تکیه بر مدل نوآوی، تلاش بر آن است که با مرور ادبیات مربوط به صنایع خلاق، ابتدا چالش های مربوط به صنایع خلاق شناسایی شوند سپس با توجه به این چالش ها به طراحی سازمآن های صنایع خلاق با رویکرد نوآوری کاربرمحور پرداخته شود.
    کلیدواژگان: نوآوری، نوآوری کاربر، صنایع خلاق، طراحی سازمان، چالش
  • سعید شوال پور*، صادق حسین زاده ملکی، مهدی غفوری فرد، میرسامان پیشوایی صفحه 11
    با گذشت بیش از دو دهه از شکل گیری پارک های علم و فن آوری در ایران، برخی چالش های متعدد موجب شده که با توجه به ماموریتی که برای آن ها تعریف شده است، پارک ها نتوانند خدمات قابل توجهی برای شرکت های فعال در عرصه فن آوری های نرم کشور داشته باشند. یکی از چالش هایی که پارک های علم و فناوری در کشور با آن مواجه هستند، نبود معیار مشخصی برای تعیین خدمات بهینه قابل ارائه به توسعه شرکت های فعال در عرصه فن آوری های نرم است. از این رو در این پژوهش سعی شده با بررسی مدل های مختلف جهانی از پارک های علم و فن آوری های نرم و همچنین بررسی میدانی نظرات برخی فعالان این عرصه در داخل، پیشنهاداتی را جهت تقویت و توسعه خدمات پارک های علم و فن آوری و با هدف گسترش و ارتقای شرکت های کوچک و متوسط در عرصه تکنولوژی های نرم ارائه شود. در این مطالعه از روش فرایند مرور منابع و همچنین مصاحبه کیفی غیر ساختاری جهت گردآوری اطلاعات و جهت جمع بندی پژوهش نیز از روش تصمیم گیری چند معیاره تاپسیس فازی استفاده شده است. نتایج تحقیق حاضر بیانگر آن است که خدماتی مانند اعطای وام های کم بهره، ارائه پیشنهاد درباره خطرهای پیشبرد و توسعه شرکت ها، انتقال تجربیات مورد نیاز شرکت ها از جمله تحلیل بازار، ویژگی های جمعیتی و نیازهای آنان برای توسعه و موفقیت این شرکت ها حائز اهمیت فراوانی است.
    کلیدواژگان: پارک علم و فن آوری، فن آوری نرم، خدمات فرهنگی، شرکت های کوچک و متوسط، صنایع خلاق
  • ناصر صفایی*، فرشته طالقانی نیا، احمد کیامنش صفحه 21
    امروزه شرکت های دانش بنیان به عنوان یک گزینه کلیدی برای تولید ثروت در کشورهای درحال توسعه، وظیفه تبیین و مدل سازی فرآیندهای تحقیق و توسعه را بر عهده دارند و در اشاعه نوآوری کمک شایانی به صنعت می کنند. درواقع شرکت های دانش بنیان یکی از مهم ترین مولفه های اقتصاد مقاومتی و کلید تحقق آن به شمار می آیند و رشد و بالندگی آن ها می تواند مقاومت در برابر هجمه های اقتصادی را رقم بزند. ازاین رو شناسایی و رتبه بندی عوامل تاثیرگذار در اجرای مدیریت دانش در این گونه شرکت ها یکی از ضرورت های تحقیقاتی است که در این پژوهش به آن پرداخته شده است. در حال حاضر تعداد 33 پارک علم و فناوری و بیش از 2700 شرکت دانش بنیان در پارک ها مستقر هستند. پرسشنامه ای بین 70 شرکت دانش بنیان واقع در پارک های علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان دومین پارک برتر کشور توزیع شد. در این تحقیق، روش های مطالعه موردی و گردآوری اطلاعات به صورت میدانی بکار گرفته شده است. پرسشنامه با استفاده از تکنیک لیکرت طراحی شده و مشتمل بر 3 عامل اصلی سازمان، نیروی انسانی و فناوری اطلاعات و 11 زیر معیار زیر است؛ اهداف و چشم انداز، رهبری، اجرایی، کاربرد، نرم افزاری، زیرساخت، فرهنگ سازمانی، ایجاد انگیزه مالی و غیرمالی، الگوبرداری و ارزیابی. با تحلیل اطلاعات، آلفای کرون باخ 78/0 به دست آمد و با استفاده از آزمون های فریدمن و T تک آزمونی ازجمله عوامل تاثیرگذار بر اجرای موفق مدیریت دانش می توان به اهداف و چشم اندازهای سازمان به عنوان مهم ترین عامل و به ایجاد انگیزه مالی به عنوان کم اهمیت ترین معیار، اشاره نمود، این نتیجه گیری با توجه به ماهیت شرکت های دانش بنیان قابل توجیه است.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، پارک علم و فناوری، شرکت دانش بنیان، اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان
  • یاسر قاسمی نژاد* صفحه 29
    نوآوری نه تنها پایه و اساس فناوری بوده، بلکه به عنوان محرک تغییرات فناورانه در سازمان ها محسوب می شود. یعنی تحول و تکامل در فناوری، به خلاقیت و نوآوری بستگی دارد. به این ترتیب که سازمان های صنعتی توسط فرآیندی از محصولات و خدمات جدید و نوآورانه باعث تغییرات در مرزهای فناوری می شوند. با نظر به تحقیقات انجام شده در زمینه نوآوری مشاهده می شود که محققان زیادی به اهمیت فرآیند نوآوری، در ارتقای رقابت پذیری و بهره وری سازمان اشاره کرده اند. اما تحقیق جامعی به صورت ویژه در ارتباط با تبیین مراحل حیاتی در فرآیند نوآوری فناورانه و تعیین شاخص های ضروری جهت پیاده سازی موفق این مراحل مشاهده نشده است. در این تحقیق با بررسی مطالعات گذشته در ارتباط با فرآیند نوآوری تلاش گردیده تا با استفاده از روش تحلیل محتوای یک دسته بندی جدیدی از ابعاد، مولفه ها و شاخص های حیاتی در فرآیند نوآوری فناورانه سازمان، ارائه گردد. با مرور و بررسی نظریات محققین مختلف در ارتباط با موضوع فرآیند نوآوری فناورانه، نتیجه تحقیق در قالب سه بعد «تولید ایده»، «پیاده سازی ایده» و «تجاری سازی و انتشار» همراه با مولفه ها و شاخص های مربوطه تقسیم بندی شد. بعد ارزیابی و پیاده سازی ایده از مهم ترین ابعاد (مراحل) فرآیند نوآوری فناورانه است. لذا سازمان ها باید تحقق این مرحله را مورد توجه بیشتری قرار دهند. نهایتا شاخص های وجود فرآیند پرورش مفاهیم ایده به شکل عملی و قابل کاربرد، شناسایی مسائل و نیازهای سازمان، وجود آزادی عمل برای کارکنان در انجام فرآیند کاری و همچنین استفاده از دانش بازاریابی و مهارت های فروش و انتشار از عمده ترین شاخص های موثر در پیاده سازی فرآیندهای نوآوری فناورانه بوده اند.
    کلیدواژگان: فرآیند نوآوری، تولید ایده، پیاده سازی ایده، تجاری سازی ایده، انتشار نوآوری
  • ابراهیم جمالی*، مهناز برخورداری احمدی صفحه 41
    با توجه به این که وجود ریسک در پروژه ها می تواند اثر معنی داری بر عملکرد کوتاه مدت و نیز اثر منفی بلند مدت بر عملکرد مالی سازمان داشته باشد، بنابراین مدیریت ریسک برای کاهش شکست های ناشی از ریسک های مختلفی نظیر چرخه های نامطمئن اقتصادی، تقاضای نامطمئن مشتری و حوادث طبیعی و انسانی غیرقابل پیش بینی و... ضروری است. مطالعات پیشین نشان می دهد که داشتن یک لیست جامع از ریسک های مهم در زمینه پروژه های نفتی و گازی و هم چنین اولویت بندی و تعیین اهمیت آنها حائز اهمیت است. شناسایی و اولویت بندی ریسک های پروژه ها بر اساس استانداردPMBOK در شرکت فنی و مهندسی تهران جنوب برای اولین بار توسط محقق صورت می گیرد. به منظور شناسایی ریسک های شرکت فنی مهندسی تهران جنوب با استفاده از روش های شناسایی و گروه بندی ریسک براساس استاندارد PMBOK از یک گروه خبرگان استفاده شد که ریسک ها در چهار گروه دسته بندی گردیدند. بعد از شناسایی ریسک ها، گروه خبرگان وزن معیارهای زمان، هزینه، محدوده و کیفیت را براساس فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی و براساس مقایسات زوجی مشخص نمودند. سپس جهت برآورد میزان اهمیت تاثیرگذاری هر کدام از ریسک ها بر روی معیارهای چهارگانه اصلی شناسایی شده پرسش نامه ای در نظر گرفته شد. هم چنین پرسش نامه دیگری برای تعیین میزان احتمال هر مولفه ریسک، طراحی شده که به صاحب نظران مربوطه ارائه گردید. سپس با استفاده از ضرب نتایج حاصل از این دو پرسشنامه ماتریس تصمیم نهایی بدست آمد. بعد با اعمال وزن های به دست آمده از معیارهای چهارگانه که از روش AHP فازی به دست آمد در ماتریس تصمیم و با استفاده از تکنیک TOPSIS فازی به اولویت بندی رسیک ها در معیارهای چهارگانه پرداخته شد که نهایتا رتبه بندی ریسک ها نسبت به یکدیگر و در گروه های چهارگانه براساس نزدیکی به جواب ایده آل و دورترین فاصله از جواب ضدایده آل محاسبه گردید.
    کلیدواژگان: شناسایی مخاطرات، رتبه بندی مخاطرات، استاندارد PMBOK، AHP فازی، TOPSIS فازی
  • عباس خمسه*، شهره قنبریها، فریدون اوحدی صفحه 51
    این پژوهش با مدل توسعه یافته ای در 8 عامل مدیریت تحقیق و توسعه به بررسی و تحلیل عوامل موثر بر مدیریت تحقیق و توسعه شرکت پارس خودرو می بپردازد . و عملکرد شرکت را مشخص می کند. روش پژوهش توصیفی –پیمایشی بوده و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بوده است که روایی آن با قضاوت خبرگان و پایایی آن با الفای کرونباخ و نرم افزار SPSS مورد تائید قرار گرفت .با توجه به محدود بودن جامعه آماری پژوهش ، از روش کل شماری استفاده شده است از سوی دیگر برای رتبه بندی عوامل موثر بر مدیریت تحقیق و توسعه در شرکت پارس خودرو از مقایسات زوجی با تکنیک ANP با استفاده از نرم افزار SUPER DECISIONS استفاده نموده است .نتایج حاصل از خروجی نرم افزار نشان دهنده آن است که عامل مالی رتبه اول و به ترتیب عامل مدیریتی، عامل یادگیری و نوآوری ، عامل تکنولوژیکی ، عامل تجاری سازی ، عامل فنی و مهندسی ، عامل سیستمی رتبه های بعدی را کسب نموده اند .
    کلیدواژگان: تکنولوژی، تحقیق و توسعه، مدیریت تحقیق و توسعه، صنایع خودروسازی، پارس خودرو
  • حسین غفاری*، ابراهیم علی رازینی صفحه 63
    هدف اصلی در این تحقیق، شناسایی عوامل استراتژیک موثر در موفقیت بنگاه های کوچک و زودبازده با رویکرد کارت امتیازی متوازن از دیدگاه مدیران در این بنگاه هاست. این تحقیق کاربردی و توصیفی است داده های آن در آبان ماه و آذرماه سال هزار و سیصد و نود و چهار جمع آوری شده است. جامعه آماری این تحقیق 70 بنگاه صنعتی است. روش انتخاب نمونه آماری بصورت تصادفی ساده است و بنگاه های انتخاب شده در نمونه آماری بر اساس تعداد بنگاه های هر شهر صنعتی به صورت تصادفی ساده انتخاب شده است و در مجموع 60 بنگاه مورد بررسی قرار گرفته شد. داده های این تحقیق از طریق پرسشنامه محقق ساخته که شامل 35 پرسش است جمع آوری شده است. در تحلیل این داده ها از نرم افزار20 spss استفاده شده است. تحلیل این داده ها شامل آمارهای توصیفی است که به سطح تحصیلات مدیران این بنگاه ها می پردازد. در تحلیل استنباطی و آزمون سوالات این تحقیق از آزمون کالموگروف - اسمیرنوف برای نرمال بودن داده ها استفاده شده است. با توجه به نتایج آزمون کالموگروف - اسمیرنوف از آزمون دوجمله ای جهت پاسخگویی به سوال های مربوط به مولفه ها و برای بررسی سوال های مربوط به ابعاد از آزمون tتک نمونه و همچنین از آزمون فریدمن برای اولویت بندی عوامل استراتژیک استفاده شده است. در پایان با بررسی نتایج بدست آمده می توان گفت بنگاه های کوچک و زود بازده از حیث توازن در منظرهای مختلف ارزیابی متوازن در وضعیت مناسبی قرار دارند و نظر مدیران در این رابطه بیانگر توجه همگن به هر چهار منظر (بعد) اصلی در این شیوه است. ولیکن، عوامل استراتژیکی تاثیر گذاری وجود دارد که ازدید مدیران مخفی مانده و توسط مدیران بنگاه مورد کم توجهی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: بنگاه های کوچک و وزود بازده، عوامل استراتژیک، مدیریت استراتژیک، کارت امتیازی متوازن، شهرصنعتی کاوه
  • شایان جلالت*، محمود مرادی، محسن اکبری صفحه 70
    طی دهه های اخیر، اقتصاد کشور های توسعه یافته و در حال توسعه ی جهان دچار نوعی تغییر تدریجی شده است. در این سال ها منابع و دارایی های فیزیکی اهمیت استراتژیک خود را از دست داده اند و نقش دانش چه در عرصه ی تولید محصول و چه در زمینه ی ارائه ی خدمت پر اهمیت تر از هر زمان دیگری شده است. امروزه دانش به عنوان محرک بهره وری و رشد اقتصادی شناخته می شود و همین امر موجب شده تا نقش اطلاعات، فناوری و یادگیری در عملکرد اقتصادی در کانون توجهات قرار گیرد. به واسطه ی همین تغییرات بنیادین، تاسیس و فعالیت شرکت های کوچک و متوسط دانش محور و تولید و عرضه ی محصولات مبتنی بر دانش و فناوری های پیشرفته رشد قابل توجهی یافته است. یکی از ابعاد مهم فعالیت تولید کنندگان این نوع محصولات، حضور در بازار های بین المللی است. سال هاست کشور های توسعه یافته ی جهان صادرات محصولات دانش بنیان را به عنوان یک رویکرد موثر در زمینه ی توسعه ی اقتصادی مورد توجه قرار داده اند. با این وجود، توجه به چنین رویکردی در عرصه ی اقتصادی در کشور ایران سابقه ی زیادی نداشته و بررسی اطلاعات و آمار های موجود، نتایج متناقضی را در زمینه ی عملکرد کشور در این حوزه نشان می دهد. پژوهش حاضر ضمن بررسی عملکرد کشور در زمینه ی صادرات دانش بنیان و برخی از چالش هایی که فعالان این عرصه با آن مواجه اند، به تبیین راهکار های بهبود دهنده با تمرکز بر عوامل موثر بر عملکرد صادرکنندگان محصولات دانش بنیان در بازار های صادراتی پرداخته و پیشنهاد های کاربردی و پژوهشی در این زمینه ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: محصولات دانش بنیان، صادرات دانش بنیان، بازار، عملکرد، قابلیت پویا
|
  • Elnaz Siavashi*, Najme Jooriyan, Behnaz Siavashi Page 1
    Creative Industries recently has been recognized as a growing and important industry so that is considered in policy-making procedures. The economic value of the creative industries is beyond the obvious production of cultural goods or the use of creative people and can be expanded as a driver and facilitator in the process of changing the entire economy. According to researchers, innovation and creativity are the necessary conditions for the implementation resistance economy and dynamic performance of industrial companies to gain technical knowledge and technology for sustainable production. Perhaps user innovation has been the most important change in the innovation process since the industrial revolution in the innovation process and is becoming a very powerful and growing approach. This approach has more advantages than the driven producer innovation (which has been the focus of attention for hundreds of years). When users are able to innovate, they can develop exactly what they want (rather than relying on manufacturers that act often very imperfect). therefore, users are an important source of creative ideas for new products and services. In this paper we have used four models of creative industries to express the dynamic relationships between the Creative Industries and modern economy; Relying on innovation model, by reviewing the literature on creative industries, we identified challenges related to creative industries and then according to these challenges was designed creative industries organization for user innovation approach.
    Keywords: innovation, user innovation, creative industries, design organizations, challenge
  • Saeed Shavalpour*, Sadegh Hosseinzadeh, Mehdi Ghafori Fard, Mir Saman Pishvaee Page 11
    More than two decades of the formation of science and technology parks in Iran, some numerous challenges that such a mission that is defined for them , parks cannot significant services for companies operating in the country's soft - technology . One of the challenges that science and technology parks in the country was facing a certain criteria to determine optimum can provide services to the development of companies operating in the field of software technology . Hence in this research has been trying to examine the various models of science and technology parks global software and also field study, the opinions of some activists inside the arena , proposals to boosting and developing science and technology and services parks aimed at expanding and upgrading small and medium - sized companies in the field of software technologies . In this study of the process of reviewing the resources, as well as qualitative interview Nonconstructive to collect information and also to wrap up the research method of fuzzy decision - making . the results of the present study suggests that the basic services, such as low - interest loans , offering dangers of promoting and developing companies, the transfer of experience required companies, including a market analysis , and demographic characteristics of their needs for development and the success of the importance of these companies .
    Keywords: Park of Science, Technology, Software Technology, cultural services, small, medium-sized enterprises, creative industries
  • Naser Safaei*, Fereshte Thaleghani, Ahmad Kiamanesh Page 21
    Today, knowledge- based companies as a key option to produce wealth in developing countries is responsible for explaining and modeling research and development processes and significantly contributes to diffusion innovation in industry. In fact, knowledge-based companies are considered important components of resistance economy and its realization. Its growth and development could bring in to resistance against economical invasions. Hence, identifying and ranking factors effecting implementation of knowledge management in such companies is research necessity which is discussed the current research. Now, there are 33 science and technology parks and over 2700 knowledge-based company in parks. Questionnaires are distributed among 70 knowledge-based companies in science and technology Park of Tehran University as the second superior park in country. In the current research, case study and field-data collection are used. Questionnaire is designed using Likert technique and it consists in 3 major factors, organization, human resource, and information technology, and 11 following criteria: objectives and perspectives, leadership, executives, application, software, infrastructure, organizational culture, financial and non-financial incentives, modeling and evaluating. Analyzing information, Cronbach's alpha 0.78 was obtained and using Freidman test and T-test. Among factors effecting successful implementation knowledge management, one can refer to objects and organizational respective as the most important factor and financial incentives as the lowest important factor. This conclusion is reasonable according to nature of knowledge –based companies.
    Keywords: knowledge management, science, technology park, knowledge-based company, resistance economy, knowledge-based economy
  • Yaser Ghasemi Nejad* Page 29
    Not only innovation being the foundation and basis for technology, but also is considering as a driver of technological changes in organization. That means the transition and evolution of technology depends to the creativity and innovation. Thus industrial organizations by the process of new and innovative products and services make changes in technology frontiers. Considering researches have been done in a context of innovation, we can see that lots of researchers referred to the importance of innovation process to intensify competitiveness and productivity. But, in related to determining the critical phases in process of technological innovation, a comprehensive research has not been observed. In this research with using Content Analysis Method, a new category of critical dimensions, components, and indicators in technological innovation process of organization, has been represented by surveying the past studies in relation with innovation process. With revision and surveying the theories of different researchers in relation with the subject of technological innovation process, research's result subdivided in three dimensions accompanied with its components and indicators namely “Idea Generation”, “Idea Implementation”, and “Commercialization and Diffusion”. Based on this research organizations should more focus on idea evaluation and implementation dimension. Finally indicators like “growing process of idea concepts in a practical and usable way”, “identification of problems and needs of the organization”, “employee’s freedom in doing work process”, and also “using marketing knowledge, and selling and diffusion skills” have been the most important indicators affecting in Implementation of technological innovation process.
    Keywords: Innovation Process, Idea Generation, Idea Implementation, Idea Commercialization, Innovation Diffusion
  • Ebrahim Jamali*, Mahnaz Barkhordai Ahmadi Page 41
    According that the risks in the project could have a significant effect on the short-term performance and long-term negative impact on financial performance, therefore, risk management is necessary to reduce failures due to various risks such as uncertain economic cycles, uncertain customer demand and unpredictable natural disasters and humanitarian. Previous studies have shown that having a comprehensive list of risks in oil and gas projects and also prioritizing and determine risks significance is important. In this study we identified TJ (Tehran Jonoob Co.) risks using PMBOK’s methods of risk identification and categorizing, Then specified the weight of the criteria’s (cost, time, quality, scope) using fuzzy hierarchical analysis (Fuzzy AHP) and Finally we discussed on prioritizing risks totally and in groups using TOPSIS method.
    Keywords: PMBOK Standard, Fuzzy AHP, Fuzzy Topsis, Identifying Risks, Prioritizing Risks
  • Abass Khamse*, Shohreh Ghanbariha, Fereydon Ohadi Page 51
    This study developed in 8 of the R & D management model to analyze the factors affecting the Pars Khodro Company will pay R & D management. And determines the performance of the company. . -Pymayshy Descriptive research and data gathering instrument was a questionnaire which its validity with the judgment of experts and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha and SPSS software. Due to the limited population of the study, the total number method is used to rank the factors affecting the management of research and development in Pars Khodro Company of paired comparisons with ANP techniques using software is used SUPER DECISIONS. The results obtained from the software indicates that financial factors were ranked first and managerial factors responsible for learning and innovation, technological platforms, operating commercial, technical factors, the operating system have won the next rank.
    Keywords: Technology, research, development, R, D management, automotive, Pars Khodro
  • Hosein Ghaffari*, Ebrahimali Razini Page 63
    The main purpose in this research is to identify the efficient strategic factors in success of small and early return firms from manager’s point of view, with the Balance Score Cards method approach. This is an applied, descriptive and survey research. The data are collected within 2015 November and December (Aban and Azar of 1394). Statistical society contains 70 firms that are selected in simple accidental method and totally 60 firms are studied. The data of this research are gathered by the certain questionnaire containing 35 questions. SPSS version 20 is used to analysis the data. In descriptive statistics, the education of managers is analyzed. Kolmogorov-Smirnoff test is used in inferential analysis to test the questions and normality of data. According to the results of Kolmogorov-Smirnoff test, the binomial test is used to answer the questions about the components (of B.S.C) and one-sample t-test is used to investigate the dimensions of it. Also and Friedman is used to rank the strategic factors. Finally the results of this research show that, the small quick-impact firms in terms of balancing different aspects, are in good situation and in this respect the opinion of managers, show the homogenous attention to the four main aspects in this method. However there are some strategic effective factors which may not be seen or be neglected by the managers.
    Keywords: small, quick-impact firms, strategic factors, strategic management, balance score card, kaveh, zarandieh industrial town
  • Shayan Jalalat*, Mahmoud Moradi, Mohsen Akbari Page 70
    During recent decades, developed and developing countries’ economy have changed incrementally. In these years, physical resources and assets have lost their strategic significance and importance of knowledge both in production and services has grown significantly. Knowledge is now recognized as the driver of productivity and economic growth, leading to a new focus on the role of information, technology and learning in economic performance. Due to these fundamental changes, establishment of knowledge intensive SMEs and production of Knowledge-based and high tech products has grown considerably. Operating in international markets is one of the most important aspects of knowledge-based products developers. Knowledge-based products export as an effective factor in economic development has been considered by developed countries for many years. Although, utilization of such an economic approach has not long history in Iran and investigation of related information indicates inconsistent results in this field. This paper reviews related literature to shed more lights on knowledge-based export performance and related challenges for Iranian practitioners and then introduces several solutions focusing on the factors affecting exporters’ performance through knowledge-based products in export markets, finally presenting some suggestions both on researches and/or executions.
    Keywords: Knowledge-Based Products, Knowledge-Based Export, Market, Performance, Dynamic Capability