فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 53 (زمستان 1396)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 53 (زمستان 1396)

  • 90 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1397/01/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • غلامرضا ملک زاده *، محمد امین ملک زاده صفحه 1
    در فضای کسب و کار و اقتصاد دانش محرک امروز مفاهیمی چون سازمان های دانش بنیان، دانش محور و دانش محرک جایگاهی خاص دارند. یکی از نیازهای اساسی چنین سازمان هایی آن است که بدانند حداکثر کاری که سازمان می تواند انجام دهد چقدر است؟ و در یک موقعیت مشخص، چه حالتی می تواند کاردهی یک سازمان را به حداکثر مقدار خود برساند تا با استفاده از این آگاهی بتوانند در تغییر و واکنش به تغییرات محیطی موفق باشند. برای رسیدن به این هدف ها، نه تنها خودآگاهی فردی بلکه خودآگاهی سازمانی و روش های رسیدن به خودآگاهی سازمانی می تواند بسیار سودمند باشد و ابزارهائی را در اختیار مدیران سازمان های دانش محرک قرار دهد که به موفقیت آن ها در فضای کسب و کار امروز جهانی کمک کند. این خودآگاهی می تواند در قالب داشبورد مدیریتی نیز نمایش داده شود. در این مقاله تلاش شده است ضمن تشریح مفهوم خودآگاهی سازمانی و مفاهیم مرتبط با آن، مهم ترین روش های ارزیابی اثربخشی و کارآیی سازمانی به عنوان ابزارهایی برای رسیدن به خودآگاهی سازمانی معرفی شوند. در این راستا الگوئی برای رسیدن به خودآگاهی سازمانی موسوم به شاخص کل اثربخشی سازمانی معرفی می گردد که با استفاده از آن می توان ضمن تشخیص موقعیت، مسیر حرکت سازمان بر مبنای آگاهی را نیز تصحیح کرد و با پایش مستمر و آگاهانه اقدامات طراحی شده و اقدامات انجام شده، نقاط قوت و ضعف سازمانی را تشخیص و با تکیه برخودآگاهی سازمانی، مزیت های رقابتی سازمان را توسعه داد.
    کلیدواژگان: دانش محرک، دانش بنیان، خودآگاهی سازمانی، اثربخشی، پایش سازمان
  • ندا جعفری پستکی، مصطفی ابراهیم پور ازبری *، محسن اکبری صفحه 9
    امروزه سازمان های دانش بنیان به عنوان یک ابزار توسعه اقتصادی شناخته می شوند و ازآنجایی که در بازار فعلی شرکت ها با محیط های عملیاتی آشفته ای روبرو هستند، این امر شرکت ها را وا می دارد که به توسعه محصول جدید اندیشه کنند. یک راه ممکن برای کسب دانش جدید در فعالیت های تحقیق و توسعه، روابط باز و برقراری مشارکت است. مشارکت به دستیابی به منابع خارجی مکمل، کاهش هزینه و ریسک نوآوری، پذیرش محیط های پویا و ایجاد درآمد بالا کمک می کند. یکی از عواملی که می تواند در توسعه مشترک برای به دست آوردن ایده و دانش مکمل موثر باشد، نوآوری باز در سازمان است که با ایجاد قابلیت های کشف فناوری خارجی و بهره برداری از فناوری خارجی موجب توسعه هرچه بهتر محصولات و زمینه ساز نوآوری در محصولات می گردد. نوآوری باز و توسعه مشترک محصول دو مفهوم قابل توجه در ادبیات مدیریت و سازمان های دانش بنیان هستند و پویایی محیطی می تواند نقش مهمی در رابطه بین این دو ایفا کند. بنابراین شرکت های دانش محور که با تکیه بر دانش، نوآوری و تجاری سازی آن شکل می گیرند، با توجه به مفاهیم نوآوری باز و نقش تعدیل گری پویایی محیطی، می توانند به توسعه مشرک محصول بپردازند. لذا در این مقاله، براساس مطالعات پیشین و با تمرکز بر شرکت های دانش بنیان، به تحلیل رابطه نوآوری باز بر توسعه مشترک محصول با نقش تعدیل گری پویایی محیطی پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: توسعه مشترک محصول، نوآوری باز، پویایی محیطی، سازمان های دانش بنیان
  • ابوالفضل میرزارمضانی *، سید مهدی گلستان هاشمی، سید محمدمسعود ناصریان صفحه 18
    امروزه، بقای سازمانی درگرو گرایش به سمت محصولات جدید و به کارگیری روش هایی برای ایجاد آن هاست. متغیر بودن قوانین رقابتی در دنیای کسب وکار، فرایند ارائه محصول جدید به بازار را با اهمیت خاصی جلوه داده است. به شکل ساده فرایند توسعه محصول جدید عبارت است از استفاده از منابع و قابلیت ها برای ایجاد یک محصول جدید یا بهبود یک محصول موجود. در طول فرایند توسعه محصول جدید ریسک های مختلفی وجود دارد؛ که به طورکلی به سه دسته عمده تقسیم می گردند: ریسک های فناورانه، ریسک های سازمانی و ریسک های بازاریابی. طبق مطالعات صورت گرفته ریسک های فناورانه از مهم ترین و تاثیرگذارترین ریسک ها در فرایند توسعه محصول جدید محسوب می گردند. ریسک فناورانه اشاره دارد به ناتوانی یک شرکت در درک کامل یا دقت پیش بینی برخی از جنبه های فنی محیط که مربوط به پروژه های توسعه محصول جدید است. از این رو شناسایی، کاهش و مدیریت این ریسک ها به بالا بردن درصد موفقیت فرایند توسعه محصول جدید کمک شایانی می کند. در این پژوهش، با بررسی ادبیات موضوع در حوزه های فرایند توسعه محصول جدید، ریسک و مدیریت ریسک، تعداد 20 نوع از ریسک های فناورانه متداول در فرایند توسعه محصول جدید از ادبیات موضوع استخراج گردیده و با استفاده از نظرات تعدادی از خبرگان دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان که در این حوزه تخصص دارند بررسی و توسط فرایند تحلیل شبکه ای (ANP) اولویت بندی گردیدند. در پایان نتایج به دست آمده نشان داد که سه ریسک فناورانه «ثبات و پایداری محصول»، «نیروی انسانی متخصص (دانش فنی و تجربه)» و همچنین «کارکرد (عملکرد) مورد انتظار محصول» در فرایندهای توسعه محصول دارای بالاترین اولویت است.
    کلیدواژگان: توسعه محصول جدید، ریسک، ریسک فناورانه، فرایند تحلیل شبکه ای، ANP
  • سید عبدالعلی ذوالانواری، جعفر نظام دوست، مهتاب عشقی عراقی * صفحه 27
    کارآفرینان نقش و جایگاه خاصی در جریان پیشرفت و توسعه اقتصادی بسیاری از دولت ها در کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه دارند. حضور کارآفرینان به عنوان یک راهبرد جدید در سازمان ها برای حصول نوآوری و استفاده از فرصت ها برای بهره مندی، رشد و بقای سازمان اهمیت خاصی دارد. صنایع کوچک و متوسط به کمک کارآفرینان و با بکارگیری نوآوری ها و ایده های جدید، تلاش ها را با توجه به نیازهای روز بازار به محصول و یا خدمات تبدیل کرده است. این تحقیق از نظر ماهیت از نوع تحقیقات کیفی، با توجه به هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ روش گردآوری داده ها، جزو تحقیقات توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق را 80 صنایع کوچک و متوسط استان مرکزی تشکیل دادند که از این تعداد براساس فرمول کوکران تعداد 66 صنایع کوچک و متوسط به عنوان جامعه نمونه انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه های استاندارد ابتکار و نوآوری شغلی مارتین پاچمن با ضریب آلفای کرونباخ 881/0 و مهارت های کارآفرینی اسمیت 896/0 استفاده گردیده است. براساس نتایج بدست آمده، رابطه معنی داری بین مهارت های کارآفرینی و نوآوری های رادیکالی و افزایشی در نمونه مورد بررسی مشاهده گردید همچنین به منظور رتبه بندی مولفه ها از آزمون ناپارامتریک فریدمن و همبستگی اسپیرمن استفاده شده است زیرا داده هایی که جمع آوری شده است از نوع کیفی (اسمی و رتبه ای) می باشد. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که رتبه مهارت های فرایندی و مدیریتی بالاتر از مهارت های شخصی کارآفرینی و فنی می باشد و رتبه مهارت های فنی و ارتباطی بیشتر از مهارت های شخصی کارآفرینی است. مهارت های کارآفرینی، محیط خارجی و محیط داخلی بر نوآوری های رادیکالی و افزایشی موثر است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، مهارت، نوآوری های رادیکالی و افزایشی
  • مریم درویشی *، علیرضا ضیایی صفحه 36
    در سیستم اقتصادی جهانی و رقابت روزافزون موجود، خلاقیت و نوآوری در حکم بقا و کلید موفقیت سازمان ها است. در چنین شرایطی، کسب و کارها دریافته اند که کسب مزیت رقابتی پایدار مبتنی بر سرمایه های فکری آن هاست و موفقیتشان تا حد زیادی به توانایی آن ها در مدیریت این دارایی ارزشمند بستگی دارد. در کنار موارد یاد شده و با افزایش نگرانی های زیست محیطی از طرف مصرف کنندگان، دولت ها و جوامع مختلف در سراسر جهان، شرکت های تولیدی در صدد توسعه ی برنامه های دوستدار محیط زیست مانند توسعه ی محصول سبز، برند سبز، فناوری و نوآوری سبز برآمده اند. مرور پیشینه نشان می دهد که علی رغم پژوهش های متعددی که در حوزه بررسی رابطه بین سرمایه فکری و نوآوری در سازمان ها انجام شده است به مفاهیم نوآوری فناورانه سبز و ارتباط آن با سرمایه فکری سبز توجه بسیار محدودی شده است. بر این اساس پژوهش حاضر به بررسی تاثیر ابعاد سرمایه فکری سبز بر نوآوری فناورانه سبز پرداخته است. جامعه آماری این پژوهش را تمام شرکت های فعال در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی استان خوزستان تشکیل می دهند، چرا که توجه به ملاحظات زیست محیطی در صنایعی که در ارتباط مستقیم با محیط زیست قرار دارند از اهمیتی دوچندان برخوردار است. در پژوهش حاضر از رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری و روش PLS جهت آزمون فرضیه ها و مدل مفهومی پژوهش استفاده شده است. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که تمام ابعاد سرمایه فکری سبز شامل سرمایه ساختاری، انسانی و رابطه ای سبز به شکل مستقیم بر نوآوری فناورانه سبز اثرگذار هستند. همچنین براساس نتایج نهایی این پژوهش سرمایه انسانی سبز بیشترین تاثیر را هم به شکل مستقیم و هم غیر مستقیم از طریق تقویت سایر ابعاد سرمایه فکری سبز بر نوآوری فناورانه سبز دارد. در نتیجه ضروری است که توسعه و تقویت این بعد از سرمایه فکری سبز در اولویت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری سبز، نوآوری سبز، فناوری سبز، نوآوری فناورانه، مدلسازی معادلات ساختاری 558 KB
  • کبری یزدانی *، حسینعلی حسن پور صفحه 45
    همواره تاسیس شرکت های بزرگ نیازمند هزینه های زیادی است و ایجاد شرکت های سهامی راهکار موثری جهت انجام فعالیت های اقتصادی است. از طرفی تغییرات محیط شرکت ها را ملزم به داشتن راهبرد موثر و کارآمد می کند. که مدیریت سبد پروژه ها به عنوان الگوی نوین مدیریتی به منظور پیاده سازی راهبردها به کمک شرکت ها می آید. در این مقاله، با بررسی ادبیات موضوع و مطالعه چارچوب ها و با استفاده از ابزار مصاحبه و پرسشنامه، مدل پیشنهادی برای یک شرکت سهامی خاص، که شامل فرایندهای «تهیه برنامه راهبردی سبد پروژه، تعریف سبد پروژه، مدیریت تغییرات راهبردی، ایجاد ساختار شبکه ای سبد پروژه ها، اولویت بندی و انتخاب پروژه ها براساس مدل ANP، سنجش ارزش کسب شده سبد پروژه، جمع آوری و تحویل اطلاعات به ذینفعان، تایید سبد توسط ذی نفعان، تصویب و اجرای سبد پروژه، نظارت بر سبد پروژه و بازخورد» می باشد، ارائه گردیده است. و روایی و پایایی مدل پیشنهادی با جمع آوری 14 پرسشنامه و فرمول لاشه و ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفته است. در این مقاله با استفاده از مطالعه میدانی صورت گرفته در یک شرکت سهامی خاص، معیارهای لازم برای اولویت بندی و انتخاب پروژه ها که شامل معیار سودآوری اقتصادی و منابع انسانی و همچنین معیار مربوط به ابعاد اجتماعی است استخراج شد و با استفاده از فرایند تحلیل شبکه، پروژه های منتخب براساس معیارها اولویت بندی شدند. روایی و پایایی تحقیق نیز با استفاده از فرمول لاشه و آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: مدیریت سبد پروژه، اولویت بندی و انتخاب پروژه ها، تصمیم گیری چند معیاره، فرایند تحلیل شبکه، شرکت سهامی خاص
  • حمید حنیفی * صفحه 58
    پیوستن به سازمان تجارت جهانی یکی از ابعاد جهانی شدن است و باعث می شود که تجارت آزاد بهتر صورت گیرد. ولی برای اینکه از این تجارت آزاد سوء استفاده نشود، باید قوانین تکمیلی و موافقت نامه هایی به قوانین سازمان تجارت جهانی متصل باشد، یکی از آنها، موافقت نامه تریپس است که درخصوص حقوق مالکیت فکری است. حقوق مالکیت فکری عبارت است از حقوق ناشی از خلاقیت های فکری در زمینه های علمی، صنعتی، ادبی و هنری که از راه دانش، هنر یا ابتکار آفریننده آن پدید می آید. البته قوانین سازمان تجارت جهانی و حقوق مالکیت فکری، با وجود مزایایی که دارند، دارای نواقصی نیز می باشند. با توجه به اینکه ایران عضو ناظر سازمان تجارت جهانی است، در آینده زود یا دیر باید به عنوان عضو قطعی محسوب شود، بنابراین در این دوران لازم است مقدمات حضور را فراهم نماید، لذا در این تحقیق، عواملی استخراج گردیدند که برای آمادگی حضور ایران در سازمان تجارت جهانی موثر می باشند. ضمنا برای انجام این تحقیق، ابتدا مقالات با موضوعات حقوق مالکیت فکری و سازمان تجارت جهانی استخراج و مقالات مرتبط تر با این دو عنوان جداسازی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند، و در مرحله بعد، با توجه به تجزیه و تحلیل صورت گرفته در مقالات منتخب مرور شده، و وجود ارتباطات در بعضی از متغیرها با یکدیگر، و ترکیب آنها با استفاده نظرات خبرگان، عوامل مهم این دو مقوله، دسته بندی گردیدند. و در نهایت با توجه به اینکه این موارد از عوامل موثر در سازمان تجارت جهانی و حقوق مالکیت فکری محسوب می شدند، پیشنهاداتی درخصوص آنها ارایه شد که باعث تقویت آنها می گردد و منجر به آمادگی ایران در دوران قبل از ورود به سازمان تجارت جهانی می شود. این عوامل در دو گروه دسته بندی شدند: 1) عامل حقوق مالکیت فکری که عوامل فرعی آن عبارتند از: الف) عوامل انگیزشی، ب) عوامل ارتباطی، ج) قوانین مالکیت فکری، د) عوامل مرتبط با روش های انتقال فناوری، ه) عوامل بازاری، و) منافع عمومی، ر) عوامل مرتبط با تعامل حقوق بشر با حقوق مالکیت فکری. 2) عامل سازمان تجارت جهانی که عوامل فرعی آن عبارتند از: الف) عوامل زیرساختی، ب) عوامل نظارتی، ج) عوامل مرتبط با چالش های داخلی، د) عوامل تقلیدی، ه) عوامل تشویقی، و) عوامل پیش اصلاحات، ر) عوامل حقوقی.
    کلیدواژگان: حقوق مالکیت فکری، سازمان تجارت جهانی، موافقت نامه تریپس
  • محمد باقری پبدنی، سید محمدرضا داودی * صفحه 69
    در کشورهای توسعه یافته انتقال فناوری ممکن است که یکی از راه حل ها برای رشد بخش های اقتصادی و صنعتی باشد. با این وجود موفقیت انتقال فناوری به طرز قابل توجهی به انتخاب مناسب فناوری از منابع مناسب، بستگی دارد. هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و ارزیابی عوامل تاثیرگذار بر انتقال فناوری با استفاده از روشAHP فازی می باشد. انتقال فناوری می تواند در راستای نوآوری محصولات و اجرای بهتر فرایندها، راهکارهای افزایش بهره وری و اثربخشی، سهم بیشتر از بازار و افزایش سود به سازمان کمک کند و این امر برای شرکت های کوچک و متوسط به دلیل اندازه و محدودیت منابع آن ها مفید می باشد. در این تحقیق، با استفاده از روش تحلیل محتوا با بررسی پیشینه تحقیق و سپس با استفاده از نظرات کارشناسان و افراد خبره 24 عامل تاثیرگذار مشخص و در 5 بعد شامل: مزیت نسبی در شرایط اقتصادی، بازاریابی مزایا و نیروهای مربوط، ویژگی های فنی، ملاحظات قانونی و نظارتی و مسائل راهبردی و مدیریتی دسته بندی شده اند. از روش AHP فازی جهت رتبه بندی ابعاد عوامل تاثیرگذار و ساختارهای مربوط به هر یک از این ابعاد استفاده شده است. با توجه به نتایج، مهم ترین معیار در زمینه انتقال فناوری شرکت فولاد مبارکه، سازمان های بین المللی از زیرمجموعه شاخص اصلی ملاحظات قانونی و نظارتی می باشد که براساس آن استفاده فنی و تامین مالی از سازمان های بین المللی و سازمان های همکاری مشترک که دارای قوانینی در جهت همکاری های مشترک برای بهبود محیط زیست می باشند، نقش مهمی در انتقال فناوری ایفا می نماید. پیشنهاد می شود شرکت مذکور با استفاده از نیروی انسانی ماهر و ایجاد سازوکار مناسب در جهت استفاده حداکثر از مزایای استفاده از این نوع فناوری ها در آینده ای نزدیک گام های موثری از سوی مدیران و کارشناسان شرکت فولاد مبارکه برداشته شود.
    کلیدواژگان: انتقال فناوری، روش تحلیل سلسله مراتبی فازی، عوامل تاثیرگذار بر انتقال فناوری، اجرای راهبردی، طرح اقدام راهبردی، شرکت فولاد مبارکه
|
  • Gholamreza Malekzadeh *, Mohammadamin Malekzadeh Page 1
    Nowadays Knowledge-based and Knowledge-driven enterprises are assumed important organizations for moving toward knowledge-based economy. But knowledge-driven organizations are facing multiple crises in job/work design, reengineering process, organizing activities to increase efficiency. The one that stands out and greatly affects the organization is the maximum amount of work that an organization is capable to complete in a given period. Managers want to know how they can improve productivity in an organization. To do this without the slightest fault, organizations must have mechanisms to help increase their level of awareness. One of those mechanisms involves finding indicators to assess the organizational effectiveness in a strategic way. One of these indicators is organizational awareness that can help to increase revenue and profitability by establishing competitive advantage. Organizational Awareness includes the ability to identify who the real decision‐makers are and the individuals who can influence them, and to predict how new events will affect individuals and groups within the organization. This paper aims to introduce a method to assess effectiveness and organizational efficiency as a tool for achieving organizational awareness. The most important methods to evaluate effectiveness is called Global Organizational Effectiveness Index Subsystem (GOEIS). GOEIS can be used to compare execution to planning, in some defined areas, to verify if the proposed objectives of the organization are being met or not. This effectiveness index is suitable to improve management and performance while increasing effectiveness and organizational awareness.
    Keywords: Knowledge Driven, Knowledge Based, Organizational Awareness, Effectiveness, Organizational Monitoring
  • Neda Jafari Postaki, Mostafa Ebrahimpour Azbari *, Mohsen Akbari Page 9
    Today, knowledge based organization are identified as economic development tools and given that, in current market, firms face turbulent operational environment, this will force firm to think about new product development. Knowledge based organization required to receive new idea and knowledge to produce product and service according to market, because their nature based of innovation and knowledge. So this firms rely to open innovation and building collaboration network with external partners in order to access new knowledge and technologies. One possible way to obtaining new knowledge in R&D activities, is open relationship and establish collaboration. Collaboration help to access external complementary resource, reduce innovation costs and risk, adapt to dynamic environment and generate higher revenues. One of factor that can be effective in co-development to obtain complementary idea and knowledge, is open innovation in the organization, which, by creating external technology acquisition and exploitation capabilities, help to developing and innovation products. Open innovation and co-development are two important concepts in management and knowledge based organizations literature and environmental dynamism can be perform important role in relationship between them. Thus, knowledge based organization that rely on knowledge, innovation and commercialization them, respect to open innovation and moderating environmental dynamism, can be consider to co-development. So, this paper based on previous studies and focusing on knowledge-intensive organization, to analysis of relationship open innovation on co-development with moderating role of environmental dynamism has been performed.
    Keywords: Product Development, Product Co-Development, Open Innovation, Environmental Dynamics, Knowledge Based Organizations
  • Abolfazl Mirza Ramezani *, Seyed Mahdi Golestan Hashemi, Seyed Mohammad Masoud Naserian Page 18
    Nowadays, Organizational survival depends on the tendency toward new products and the use of new ways to create them. Developing new product is a process through which a new product or a service is offered to the customers. More precisely, the new product development process involves using resources and capabilities to create a new product or improve an existing product. Given the shorter life cycle of products and technology developments, new product development process in the growth, survival, and competitiveness of the utmost importance. There are several risks during new product development process; that in general, are divided into three major categories: technological risks, organizational risks, and marketing risks. According to studies, the technological risks are one of the most important risks. Perceived technological risk refers to a firm’s inability to completely understand or accurately predict some aspects of the technological environment as it relates to NPD projects. Hence identifying and reducing these risks helps to increase the success rate of the new product development process. In this research, by reviewing the literature on the areas of the new product development process, risk and risk management, 20 types of common technological risks in new product development process are extracted from the literature and using a number of experts from Malek Ashtar University of Isfahan who are specialized in this field, they are prioritized by the Analytical Network Process (ANP).
    Keywords: New Product Development, Risk, Technological Risk, Analytical Network Process, ANP
  • Mahtab Eshghi Araghi *, Seyed Jafar Nezamdoust, Seyed Abdolali Zolanvari Page 27
    E
    ntrepreneurs have a key role in economic development of many governments throughout the developed and developing countries. The entrepreneurs ‘attendance as a new approach to achieve innovation and use opportunity in order to obtain benefits, growth and organization survival within organizations are particularly important. According to market needs, Small and medium enterprises (SMEs) has converted the efforts to products and services through entrepreneurs ‘help and new ideas. This study is aimed to determine the relationship between entrepreneurial skills and Radical and Aynkrvmntal innovation in SMEs. The method used in this research is descriptive and correlational. The population consisted of 3785 SMEs in Markazi Province was selected. The data was collected through Pachn Martin ‘creation and job innovation questionnaire with Cronbach's alpha coefficient 0/881 and Marguerite Hill ‘s organizational entrepreneurship questionnaire 0/871. Based on obtained results, the relationship between entrepreneurship skills and Radical and Aynkrvmntal innovation was observed in the studied sample (P_ Value= 0/022). And in order to rank the different components of entrepreneurial skills, Friedman and Spearman correlation test were used. The results show that the rating process and management skills are higher than personal, entrepreneurship, technical skills and rank of technical and communication skills are higher than personal skills of entrepreneurship. Skills (technical, managerial, processes, communication, personal entrepreneurship, the external environment and internal environment) influence Radical and Aynkrvmntal innovation.
    Keywords: Entrepreneurial, Skill, Innovation, Environment
  • Maryam Darvishi *, Alireza Ziaei Page 36
    In today’s competitive market environment and the global economic system, innovation is the key to success and survival of organizations. In such circumstance, businesses have found that obtaining sustainable competitive advantage is linked to their intellectual capital and the way they manage this valuable asset. In addition, with regard to the rising concern about environment from consumers, governments and different societies all over the world, manufacturers invest in developing programs associated with developing green product, green brand, green technology and green innovation. Review of existing literature revealed that, with some exceptions, the phenomenon of green technological innovation and it’s relation to green intellectual capital have been neglected by organizational scholars. Accordingly, this study investigates the abovementioned relationship. The data in this paper were gathered from a sample of companies operating in oil, gas and petrochemical industry, in Khuzestan. A partial least square (PLS) based structural equation model approach were applied to assess the study conceptual model and hypotheses. The results suggest that all three dimensions of green intellectual capital in terms of structural capital, human capital and relational capital are positively related to green technological innovation.
    Keywords: Green Intellectual Capital, Green Innovation, Green Technology, Structural Equation Modeling
  • Kobra Yazdani *, Hosseinali Hassanpour Page 45
    Established large companies always need a lot of costs that are not met, therefore, the creation of joint stock companies is an effective method for doing business. In addition, changes in the business environment makes companies to move forward and requires that they become associated with these changes. This requires an effective strategy and considering the fact that many of the strategies are not entered into the implementation phase, portfolio management as a new model of management to implement strategies to help companies comes to mind. In this paper, using literature review and study framework and using interviews and questionnaires, the model is designed for a Joint Stock Company. This includes : strategic plan portfolio, defined portfolio, strategic change management, network structure portfolio, prioritize and select projects based on ANP, measuring earned value project portfolio, collection and delivery information stakeholders confirmed the basket by stakeholders, ratification and implementation of the project portfolio, portfolio monitoring and feedback ". The validity and reliability of the proposed model by collecting 14 questionnaires and Cronbach's alpha coefficient formula and the carcass is proved. In this paper, a field study is conducted in a Joint Stock Company. The criteria necessary for prioritizing and selecting projects that include criteria of economic profit and human resources as well as criteria related to social aspects were extracted and using network analysis process, the selected projects were prioritized based on criteria. The reliability and validity research using Cronbach's alpha formula and carcass were examined.
    Keywords: Project Portfolio Management, Prioritize, Selection Projects, Multi-Criteria Decision Making, Analytical Network Process, Joint Stock Company
  • Hamid Hanifi * Page 58
    Joining to the World Trade Organization is one of the dimensions of globalization and will improve free trade. In order to prevent the abuse of this free trade, additional laws and agreements should be attached to the WTO rules. One of them is the TRIPS Agreement that is about the Intellectual Property Rights. Intellectual property rights consist of rights derived from intellectual creativity in the fields of science, industry, literature, art that arise from the knowledge and art or creativity of the creator. But, the laws of the WTO and intellectual property rights, despite their advantages, also have deficiencies. Considering that Iran is a member of the World Trade Organization's viewer, and in the near future or later will become as a final and definite member, therefore, during this time, it is necessary to provide the preliminaries of attendance. Thus, in this paper, some factors have been extracted that are effective in preparing for Iran's presence in the World Trade Organization. To do this, first, articles about the Intellectual Property Rights and also World Trade Organization were extracted and then, related articles were separated and analyzed with these two titles. In the next stage, considering the analysis of the selected articles reviewed, and having a relationship between some variables together, and their combination with expert's opinions, some important factors of these two items were categorized. Finally, Whereas these factors were considered as effective factors in the World Trade Organization and Intellectual Property Rights, some suggestions were made about them that strengthened these factors, which ultimately leads to readiness before entering the World Trade Organization. These factors were classified into two groups: 1) The factor of intellectual property rights whose sub-factors are: a) Motivational Factors, b) Connections Factors, c) Intellectual Property Rights Factors, d) Technology Transfer Factors, e) Market Factors, f) Public Interest Factors, g) Factors related to the Human Rights interactions with the Intellectual Property Rights. 2) The World Trade Organization whose sub-factors are: a) Infrastructural Factors, b) Regulatory Factors, c) Factors related to the Internal Challenges, d) Imitative Factors, e) Incentive Factors, f) Pre-reform Factors, g) Legal Factors.
    Keywords: Intellectual Property Rights, World Trade Organization, TRIPS Agreement
  • Mohammad Begheri Pidani *, Seyed Mohammadreza Davoudi Page 69
    In developed countries, technology transfer may be one of the solutions for the improvement or growth of economic or industrial sectors. However, the success of technology transfer significantly depends on the appropriate choice of technology from the appropriate resources.The aim of this study is to identify and evaluate the effective factors of technology transfer using fuzzy AHP method. Technology transfer can be helpful for this organization in market share and increasing return through innovation of products and better execution of processes, methods of increasing productivity and effectiveness, and this is beneficial to small and normal company’s with limited resources and sizes. In this paper, after reviewing the literature and using expert’s opinion, 24 effective factors are identified in 5 categories including: relatively advantageous in financial conditions, advantage marketing and related forces, technical characteristics, juridical and supervision considerations and issues of directorial and guideline. Furthermore, fuzzy AHP method is used to rank the dimensions and structures of these effective factors. according to the results, the most important criterion in the field of technology transfer of Esfahan’s mobarakeh steel company (MSC) and international organizations of subclasses of the main indicator is juridical and supervision considerations,of foreign investment and based on this the technical use and financing from international organizations and cooperative organizations that have laws about cooperation for improving the environment have an important role in technology transfer.
    Keywords: Technology Transfer, Fuzzy Hierarchical Analysis Method, Effective Factors in Technology Transfer, Strategic Implementation, Strategic Action Plan, Mobarakeh Steel Co