فهرست مطالب

اپیدمیولوژی ایران - سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 43، پاییز 1395)

مجله اپیدمیولوژی ایران
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 43، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهزاد دماری، مرضیه فقیه جویباری، ژیلا نجف پور، مژده صفری، علیرضا خوشنویسان صفحه 1
    مقدمه و اهداف
    تعیین کننده های اجتماعی سلامت بر گستره ی وسیعی از پیامدهای سلامت تاثیرگذار است.. این مطالعه با هدف تحلیل ارتباط بین فاکتورهای تعیین کننده اجتماعی سلامت و تومور بدخیم مغز و مدت بقا در بیماران انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی– تحلیلی بود که به صورت گذشته نگر در سال 1393 در بیمارستان های امام خمینی و شریعتی تهران انجام شد. اطلاعات 148 بیمار با روش سرشماری جمع آوری شد. اطلاعات جمع آوری شده شامل اطلاعات مرتبط با بیمار (سن، جنس، قومیت، سطح تحصیلات، وضع اشتغال، وضع تاهل، وضع بیمه سلامت، و تعداد اعضای خانوار) و دسته دوم اطلاعات مرتبط با تومور و بیماری شامل مرحله/درجه، نخستین و آخرین زمان پیگیری درمان، نوع درمان انتخابی، مدت زمان بقای بیمار پس از دریافت درمان بود. در نهایت داده ها وارد نرم افزار SPSS نسخه 15 شد، و مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج بیانگر آن بود که بین متغیرهای تعداد اعضای خانوار، میزان تحصیلات، وضع اشتغال و سن با مدت زمان بقا ارتباط آماری معنی دار وجود داشت (P <0.001) و افراد با تومور درجه 3 خطر نسبی فوت کم تری (P <0.05) و بیماران در گروه سنی P<0.001)) 30-18 سال و نیز جنس مرد و افراد شاغل با خطر نسبی فوت بیش تری مشاهده شد. (P <0.05).
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش تعیین کننده های اجتماعی در رخداد برخی از سرطان ها پیشنهاد می شود نظام ثبت اطلاعات یکپارچه برای بیماری های مختلف در کشور ایجاد شود تا بر مبنای اطلاعات آن سیاست گذاری آگاه از شواهد و ارتقای کیفیت زندگی بیماران و نیز مدت بقای آن ها را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: تومور بدخیم مغز، تعیین کننده های اجتماعی سلامت، بقا
  • زهرا چراغی، سحر ناز نجات، لیلا حقجو، فاطمه صالحی صفحه 10
    مقدمه و اهداف
    سوال اصلی که مطرح است این است که افراد چگونه وضعیت کیفیت زندگی خود را ارزیابی می کنند و از دیدگاه آنان چه عواملی روی کیفیت زندگی شان بیشترین تاثیر را دارد؟ در صورتی که جواب این سوالات را بدانیم می توانیم تحلیل بهتری از یافته های کیفیت زندگی داشته باشیم.
    روش کار
    در این مطالعه کیفی که از نوع آنالیز محتوا بود، از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. نمونه گیری به صورت حداکثر تنوع فرصت طلبانه ازنظر جنس، سن، تحصیلات، قومیت و وضعیت اقتصادی انجام شد. ابتدا از افراد خواسته شد به صورت بلند فکرکردن به سوال کیفیت زندگی کلی پاسخ دهند سپس از آنان پرسیده شد که زمانی که پاسخ را انتخاب می کردند چه عواملی در تصمیم آنان در مورد وضعیت کیفیت زندگی شان بیشتر موثر بود. در نهایت به صورت استقرایی آنالیز کیفی را انجام و مدل ذهنی شرکت کنندگان، استخراج گردید.
    نتایج
    در مجموع این مطالعه کیفی 32 تم و پنج طبقه اصلی استخراج شد. طبقات شامل عوامل جسمانی، روان شناختی، اقتصادی- اجتماعی، مسائل خانوادگی و محیطی بودند. از مهم ترین عوامل موثر بر کیفیت زندگی سلامت جسمانی خود و اطرافیان، رضایتمندی و انتظارات، مهارت زندگی، مشکلات مالی، آلودگی محیطی، اوقات فراغت و تفریحات، محیط خانواده، روابط فامیلی و نقش همسر در کیفیت زندگی بود.
    نتیجه گیری
    علاوه بر وضعیت سلامتی عوامل خانوادگی مانند محیط خانواده و مشکلات مالی بر ارزیابی مردم جامعه ایران از کیفیت زندگی شان موثر است. همین طور شرکت کنندگان این مطالعه بر این باور بودند که سلامت محیط جزء اصلی کیفیت زندگی آنان است.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، آنالیز محتوا، ایران
  • حسین میرزایی، محمدحسین پناهی، کورش اعتماد، علی قنبری مطلق، کورش هلاکویی نایینی صفحه 21
    مقدمه و اهداف
    سرطان کولورکتال سومین سرطان شایع در مردان و دومین سرطان شایع در زنان در کل جهان است. برنامه ی غربالگری سرطان کولورکتال در ایران به صورت پایلوت از اواخر سال 1389با هدف کاهش بار ناشی از بیماری سرطان کولورکتال در حال اجرا است. هدف از این مطالعه ارزشیابی برنامه غربالگری سرطان کولورکتال در ایران است.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی است، که روی داده های حاصل از اجرای پایلوت برنامه غربالگری سرطان کولورکتال در 15 دانشگاه علوم پزشکی کشور و در سال 1393 انجام شده است. ابتدا شاخص های ارزشیابی برنامه غربالگری سرطان کولورکتال از طریق مرور جامع پایگاه های علمی، مصاحبه با افراد صاحب نظر و اجرای پایلوت ارزشیابی تعیین شد. سپس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 شاخص های تعیین شده از طریق آنالیزهای آماری توصیفی محاسبه شدند.
    یافته ها
    شاخص های تعیین شده و مقدار آن ها بدین صورت است: میزان پوشش 04/33 درصد، میزان مشارکت 3/53، فراوانی افراد مشاوره شده 6/99 درصد، فراوانی نمونه های خونی تهیه شده 37 درصد، فراوانی افراد کولونوسکوپی شده 8/54 درصد، میزان تشخیص سرطان 7/2 درصد و میزان تشخیص پولیپ 1/18 درصد بوده است. در بین افرادی که نمونه خون از آن ها گرفته شده بود، 6/1 درصد دارای سندروم پولیپوز آدنوماتوز فامیلی (FAP) و 29 درصد سرطان کولورکتال غیرپولیپی ارثی (HNPCC) و 06/43 درصد اسپورادیک بوده اند.
    نتیجه گیری
    اجرای برنامه غربالگری در ایران با سایر کشورهای اجرا کننده برنامه تفاوت هایی دارد، که بیش تر شاخص ها تحت تاثیر این تفاوت ها قرار گرفته اند. این تفاوت ها شامل نوع آزمون غربالگری و گروه هدف برنامه بودند.
    کلیدواژگان: غربالگری، پایلوت، سرطان کولورکتال، ارزشیابی
  • مهناز صلحی، نازیلا نژاد دادگر، اکبر معصوم علیزاده صفحه 29
    مقدمه و اهداف
    سبک زندگی یکی از مهم ترین شاخص های ارتقای کیفیت زندگی افراد است. با توجه به نقش تاثیرگذارکارکنان به عنوان نیروی انسانی ارزشمند، هدف این مطالعه تعیین وضع سبک زندگی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سال 1394 است.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی توصیفی– تحلیلی روی320 نفر ازکارمندان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل که به صورت تصادفی انتخاب شدند؛ انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها شامل فرم مشخصات جمعیت شناختی و پرسشنامه استاندارد سبک زندگی HPLP2 بود. اعتبار پرسشنامه درایران توسط محمدی باضریب آلفای کرونباخ 82 درصد برای کل ابزار و برای زیر شاخه ها 91-64 درصد تعیین شده است. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزارSPSS و آزمون های آماری t ، آزمون مربع کای ، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی انجام شد.
    یافته ها
    نمره سبک زندگی در9/6 درصد کارمندان ضعیف در3/75 درصد متوسط و در 8/17 درصد خوب بود. میانگین و انحراف معیار نمره های مسوولیت پذیری سلامت 9/4 ±19/22، رشد معنوی 2/5±93/27، روابط میان فردی 6/4±29/24، مدیریت استرس 45/4±51/20، فعالیت فیزیکی 8/4±53/17 و تغذیه 2/4 ±95/23 بود. زنان در بیش تر شاخص ها وضع بهتری نسبت به مردان داشتند. میان جنس و سن با مدیریت استرس (002/0=P)، جنس و مسوولیت پذیری سلامت (002/0=P)، تحصیلات و مسوولیت پذیری سلامت (001/0=P)، تحصیلات و تغذیه (004/0=P)، درآمد و تغذیه (001/0=P)، تحصیلات و روابط بین فردی (003/0=P)، رابطه ی آماری معنی دار آماری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    اکثرکارمندان سبک زندگی متوسط داشتند. کم ترین نمره در شاخص های سبک زندگی مربوط به فعالیت فیزیکی و مدیریت استرس بود. انجام مداخله ها برای ارتقای فعالیت فیزیکی، مدیریت استرس در این کارکنان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، کارکنان، پرسشنامه HPLP2
  • فرشته عثمانی، ابراهیم حاجی زاده، پروین منصوری صفحه 36
    مقدمه و اهداف
    داده های مطالعه هایی که در آن هر فرد امکان تجربه متعدد یک پیشامد را در زمان های مختلف داشته باشد؛از نوع حوادث بازگشتی هستند. از رایج ترین رویکردهای تحلیل رخدادهای بازگشتی،به دست آوردن برآوردی از میانگین/نرخ بروز رخدادها در زمان های مختلف است. دراین زمینه یکی از مواردی که می تواند به شناخت بیش تر اثر فاکتور مورد نظر بر پاسخ کمک کند، مشخص کردن تغییرپذیری اثر متغیرهای کمی روی نرخ وقوع رخدادها در طول زمان است. در این مطالعه از روش های کرنل و بی اسپلاین برای هموارسازی برآورد ضرایب در مدل نرخ با ضرایب وابسته-زمان و کاربرد آن درداده های مبتلایان به پسوریازیس استفاده شد.
    روش کار
    در این مطالعه از داده های موجود در پرونده های بیماران مبتلا به پسوریازیس که در طی فروردین 1385تاخرداد1393در بخش پوست بیمارستان امام خمینی تهران،عود منجربه بستری داشته اند، استفاده شد. برای بررسی میزان عود بیماری در طول سال از مدل نرخ با ضرایب وابسته-زمان استفاده شد و تغییرپذیری اثرات با استفاده از آزمون والد مورد ارزیابی قرار گرفت. برای برآورد ضرایب در مدل نرخ وابسته-زمان از توابع بی اسپلاین و کرنل کمک گرفته شد. در پایان یافته های حاصل از دو روش براساس برآوردهای به دست آمده با یکدیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان دادکه براساس نتیجه آزمون والد، اثرمتغیری مانند فصل عود روی میزان عود پسوریازیس به صورت معنی داری متفاوت است(P<0.01). هم چنین باتوجه به برآورد ضرایب از دو روش بی اسپلاین وکرنل تفاوت چندانی بین این دو روش مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    در شرایطی که اثرمتغیر موردبررسی روی وقوع رخدادها درنقاط مختلف زمانی متفاوت است؛استفاده از مدل نرخ با ضرایب وابسته زمان می تواند برآورد مناسب تری از اثر متغیر مورد نظر بر پاسخ ارایه دهد.
    کلیدواژگان: رخدادهای بازگشتی، بی اسپلاین، کرنل، مدل نرخ با ضرایب وابسته زمان، پسوریازیس
  • سمیه نمرودی، حمید استاجی، رضا مازندرانی صفحه 47
    مقدمه و اهداف
    گونه های سالمونلا عامل یکی از مهم ترین بیماری های باکتریایی قابل انتقال بین حیوان و انسان در نقاط مختف دنیا هستند. گربه های بدون نشانه های بالینی که ممکن است هفته ها انواع سالمونلاها را از طریق مدفوع خود دفع کنند؛ می توانند نقش مهمی در آلودگی محیط ایفا کنند. هدف از این مطالعه، تعیین نقش گربه های روستایی در انتشار گونه های باکتری سالمونلا بود.
    روش کار
    دفع سالمونلا در 170 نمونه (سوآب رکتال) به دست آمده از گربه های به ظاهر سالم روستایی در استان های گلستان و مازندران، به وسیلهPCR و آزمون های رایج کشت میکروبی مورد بررسی قرار گرفت. پس از سروتایپینگ، حضور ژن های s pv R و spv Bو الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در سالمونلاهای جدا شده مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 170 نمونه بررسی شده، 25 نمونه ( 7/14 درصد) به سالمونلا شامل سرووارهای اینتریتیدیس (52 درصد)، دابلین (28 درصد) و تیفی موریوم (20 درصد) آلوده بودند. حضور ژن های حدت spv R و spv B در 5 سالمونلا از 25 سالمونلای جدا شده در این پژوهش شناسایی شد. بیش ترین مقاومت دارویی جدایه ها نسبت به آنتی بیوتیک های استرپتومایسین، لینکواسپکتین و تتراسایکلین دیده شد. تفاوت آماری معنی داری در فراوانی آلودگی به سالمونلا در جنس های نر و ماده و هم چنین بین گربه های نمونه گیری شده در 2 استان گلستان و مازندران دیده نشد.
    نتیجه گیری
    شناسایی سالمونلاهای زئونوتیک دارای ژن های حدت spv R و spv B و مقاوم به آنتی بیوتیک در گربه های روستایی بدون نشانه های بالینی، بیانگر خطر مهم و بالقوه این حیوانات برای بهداشت عمومی هست. انجام مطالعه های مشابه در جمعیت گربه ها در راستای اجرای برنامه های جلوگیری، کنترل و ریشه کنی سالمونلا در مناطق روستایی شمال ایران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: گربه روستایی، سالمونلا، مقاومت آنتی بیوتیکی، ژن های حدت spv R و spv B
  • رضا علی اکبری خویی، عنایت بخشی، آزیتا آذر کیوان، اکبر بیگلریان صفحه 56
    مقدمه و اهداف
    حجم نمونه کم می تواند تجزیه و تحلیل داده های آماری از جمله داده های بقا را تحت تاثیر قرار دهد. کاهش حجم نمونه می تواند به دلایل مختلف، از جمله از دست رفتن اطلاعات رخ دهد؛ یعنی داده های گم شده در برخی از متغیرها وجود داشته باشد. هدف این مطالعه، براورد پارامترها با استفاده از روش های بازنمونه گیری بوت استرپ و جک نایف در تحلیل بقای بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور است.
    روش کار
    در این مطالعه هم گروه تاریخی از اطلاعات 296 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور که در طی سال های 1373 تا بهار سال1392 به کلینیک ظفر در شهر تهران مراجعه کرده بودند؛ استفاده شد. برای تحلیل مدل های بقای مختلف پارامتری به داده ها برازش داده شد و پس از انتخاب بهترین مدل، از الگوریتم های بازنمونه گیری بوت استرپ و جک نایف استفاده شد. تحلیل داده ها با نرم افزار STATA نسخه 12 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از روش های بازنمونه گیری بیانگر کاهش خطاهای استاندارد و کوتاه تر شدن فواصل اطمینان بودند. همچنین به کارگیری روش های باز نمونه گیری بوت استرپ و جک نایف منجر به معنی داری گروه های سنی و نسبت والدین (001/0 >P) در مقایسه با مدل لوگ-نرمال (900/0
    نتیجه گیری
    با مقایسه طول فواصل اطمینان، روش بازنمونه گیری جک نایف عملکرد بهتری نسبت به روش بازنمونه گیری بوت استرپ داشت و بنابراین استفاده از این روش، در نمونه های با اندازه کم پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تحلیل بقا، روش های بازنمونه گیری، تالاسمی ماژور
  • کورش هلاکویی نایینی، محمد علی منصورنیا، محمدحسین پناهی، عادل الدوما، شهرزاد نعمت اللهی صفحه 64
    مطالعات مورد-شاهدی لانه گزیده و مورد-همگروهی یکی از شایع ترین راهکارها برای کاهش هزینه در مطالعات همگروهی آینده نگر به شمار می آیند. به دلیل اهمیت و نیاز به این نوع مطالعات در حوزه های پزشکی و بهداشت طی سال های اخیر، در این مطالعه سعی شده است مرور جامعی از اطلاعات به روز در خصوص این دو نوع مطالعه با محوریت تخمین اندازه اثر، نمونه گیری، روش های تجزیه و تحلیل و ملاحظات آماری و متدولوژیک ارائه شود. بطور خلاصه مزایای طرح مورد- همگروهی ناشی از نمونه گیری تصادفی شاهدها می باشد. از سوی دیگر مزایای طرح لانه گزیده علاوه بر مقرون به صرفه بودن آن از منظر اقتصادی، ناشی از همسان سازی روی واحد زمان نیز است. در نهایت، قضاوت در خصوص طرح برتر به عواملی نظیر اهداف مطالعه، چگونگی انتخاب اعضای همگروه، چگونگی تعیین موردها و شاهدها از درون همگروه و چگونگی جمع آوری اطلاعات متغیرها بستگی دارد. در یک موقعیت خاص عواملی که سبب اولویت بندی نکات مذکور و کارآیی آماری می شوند بستگی به خصوصیات و ماهیت همان مطالعه خواهند داشت.
    کلیدواژگان: مورد، همگروهی، مورد، شاهدی لانه گزیده، طرح مطالعه اپیدمیولوژیک، اندازه اثر
|
  • B. Damari, M. Faghihi Juibari, J. Najafpoor, M. Safari, A. Khoshnevisan Page 1
    Background And Objectives
    Social determinants of health affect a wide range of health consequences. The aim of this study was to analyze the effects of social determinants of health factors on survival in patients with malignant brain tumors.
    Methods
    This cross-sectional retrospective study was done in Imam Khomeini and Shariati Hospitals in 2014. Based on inclusion criteria, the data of 148 patients were collected. The collected data included demographic information (including age, sex, education level, employment status, marital status, health insurance status, number of household members), information about the tumor and disease (stage / grade), The first and the last time of follow-up, type of selected treatment, and the duration of survival after treatment. We used SPSS 15 to analyze data.
    Results
    Our results showed a significant relationship between survival and variables such as the size of the household, education, employment status, and age. Patients with grade 3 tumors had a lower relative risk of dying while employed patients, patients in the age range 18-30 years, and male patients had a higher relative risk of dying (lower survival).
    Conclusion
    Lack of reliable databases and appropriate integration and communication between different organizations recording to patient data, and also probable sensitivity in obtaining personal information has led to the lack of systematic information about the impact of social determinants of health. it is recommended that a system of recording integrated information for different disease should be established in the country for designing informed policies based on the evidence.
    Keywords: Malignant brain tumor, Social determinants of health, Survival
  • Z. Cheraghi, S. Nejat, L. Haghjoo, F. Salehi Page 10
    Background And Objectives
    The main question that arises in ‘Quality of Life’ (QOL) studies is how people assess this phenomenon and what factors affect it. Using these answers, we can better analyze the findings of QOL studies in our country.
    Methods
    In this content analysis, we carried out semi-structured interviews, and applied maximum variation opportunistic sampling in terms of gender, age, education, ethnicity, and economic status. First, we asked the participants to answer the question on QOL by thinking aloud. Then, they were asked to discuss the factors that affected their choice a posteriori. Finally, the inductive qualitative analysis was done and the mental model of the participants was extracted.
    Results
    We extracted five main categories and 33 themes. These categories included physical factors, psychological factors, socioeconomic factors, family issues, and environmental factors. Physical health, expectations, satisfaction, community engagement, financial problems, environmental pollution, leisure and recreation, family environment, family relationships and the role of the wife were the most important factors affecting the QOL in the participants’ opinions.
    Conclusion
    In addition to the health status, family issues such as the family environment and financial problems affected the QOL. Moreover, the participants believed environmental health was an integral part of QOL.
    Keywords: Quality of life, Content analysis, Iran
  • H. Mirzaei, Mh Panahi, K. Etemad, A. Ghanbari, Motlagh, K. Holakouie, Naini Page 21
    Background And Objectives
    Colorectal cancer is the third most common cancer in men and the second most common cancer in women in the world. The colorectal cancer screening program was conducted in Iran as a pilot in the late 2010 with the aim of reducing the burden of colorectal cancer. The aim of this study was to evaluate the colorectal cancer screening program in Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on data from the pilot colorectal cancer screening programs. First, the indicators of the colorectal cancer screening program were determined through a comprehensive review of scientific databases, interviews with experts and implementation of pilot evaluation. Then, the indicators were calculated through descriptive analysis using SPSS version 18.
    Results
    The indicators and their values were as follows: coverage rate 33.04%, participation rate 53.3%, percentage of consulted people 99.6%, percentage of blood samples 37%, percentage of colonoscopy 54.8%, cancer detection rate 2.7%, and polyp detection rate 18.1%. Among people who gave blood samples 1.6% had familial adenomatous polyposis (FAP) syndrome, 43.06% had hereditary no polyposis colorectal cancer (HNPCC) syndrome, and 29% were sporadic cases.
    Conclusion
    The screening program in Iran has differences with other countries which have affected the indicators.
    Keywords: Screening, Pilot, Colorectal cancer, Evaluation
  • M. Solhi, N. Nejhaddadgar, A. Masoum Alizadeh Page 29
    Background And Objectives
    Lifestyle is one of the most important indicators of improving the quality of the people's lives. Given the key role of employees as valuable human resources, the aim of this study was to evaluate the lifestyle of the employees working in Ardabil University of Medical Sciences in 2015.
    Methods
    In this cross-sectional study, 320 employees working in Ardabil University of Medical Sciences were randomly included. The data collecting tools were a demographic form and the Walker questionnaire, which contained two questions related to the six dimensions of lifestyle. Data were analyzed with correlation tests, Chi-square, T-test, and Linear regression using SPSS.
    Results
    The lifestyle score was poor in 6.9%, moderate in 75.3%, and good in 17.8% of the employees. The mean and standard deviation of lifestyle dimensions was 22.19±4.9 for health responsibility, 27.93±5.2 for spiritual growth, 24.29±4.6 for interpersonal relations, 20.51±4.4 for stress management, 17.53±4.8 for physical activity, and 23.95±4.2 for nutrition. Women had higher scores than men in most items. There were significant relationships between gender and age with stress management (P=.002), gender and health responsibility (P=.002), educational level and health responsibility (P=.001), educational level and nutrition (P=.004), income and nutrition (P=.001), and educational level and interpersonal relations (P=.003).
    Conclusion
    The majority of employees their lifestyle was in the middle. The lowest score was related to physical activity and stress management. Interventions for promoting physical activity and stress management among employees is proposed.
    Keywords: Lifestyle, Employee, HPLP2 questionnaire
  • F. Osmani, E. Hajizadeh, P. Mansoori Page 36
    Background And Objectives
    In studies in which each person may experience an event at different times, they are recurrent events.One of the most popular approaches in analyzing recurrent event is obtaining an estimate of the means/rate of events at different times. In this context,one of the things that could help to better understand the effect of this factor on the response is determining the variability due to quantitative variables in the rate of events over time. In this study,we applied kernel and B-spline methods to estimate coefficients in the time dependent-coefficients rate model and showed its application in data of psoriasis.
    Methods
    In this study,data of patients with psoriasis who had a relapse leading to hospitalization in the Dermatology Department of Imam Khomeini Hospital,between 2005 and June 2013 were used. To investigate the relapse rate during these years,time-dependent coefficients rate model was used and the variability of these effects was assessed using the Wald test. Both b-Spline and kernel methods were used for estimating time varying coefficients in the time-dependent rate model.Finally,the results of the methods were compared based on estimates obtained.
    Results
    The results of this study showed that according to Wald test,the effect of the variables such as the season on the occurrence of psoriasis was significantly different (P-value
    Conclusion
    When the effect of a variable on the occurrence of the events is different at different time, then time-dependent coefficients rate model may provide a better estimate of the effect of variable on response.
    Keywords: Recurrent event, B, Splines, Kernel, Time, Dependent coefficient rates model, Psoriasis
  • S. Namroodi, H. Staji, R. Mazandarani Page 47
    Background And Objectives
    Salmonella spp. are one of the most important zoonotic agents with a worldwide distribution. Asymptomatic cats which may excrete Salmonella. spp for weeks can play important role in environmental contamination. The aim of this study was to access the role of rural cats in dissemination of Salmonella. spp.
    Methods
    Salmonella excretion was evaluated in 170 samples (rectal swabs) of apparently healthy rural cats from Golestan and Mazandaran provinces using PCR and conventional microbial culture tests. After serotyping, the presence of spv R and spv B genes and the antibiotic resistance pattern of isolated Salmoella spp. were surveyed.
    Results
    Out of 170 samples, 25 (14.7%) cases with Salmonella spp., including: 13 (52%) cases of S enteritidis, 7(28%) cases of S Dublin, and 5 (20%) cases of S typhymurium were recovered.
    The presence of spv R and spv B genes was detected in 5 out of 25 isolated Salmonella spp. The highest resistance of isolated Salmonella spp. was to Streptomycin, Lincospectin, and Tetracycline. The rate of Salmonella isolation was similar in male and female rural cats and also Golestan and Mazandaran provinces.
    Conclusion
    Detection of zoonotic serotypes of Salmonella spp with spv R and spv B genes and multidrug antibiotic resistance in apparently healthy rural cats make them a potential significant threat to public health. Similar studies on different populations of cats must be taken in consideration when prevention, control or eradication programs of salmonellosis are going to be carried out.
    Keywords: Rural Cat_Salmonella_Antibiotic resistance_spv R_spv B genes
  • R. Ali Akbari Khoei, E. Bakhshi, A. Azarkeivan, A. Biglarian Page 56
    Background And Objectives
    A small sample size can influence the results of statistical analysis. A reduction in the sample size may happen due to different reasons, such as loss of information, i.e. existing missing value in some variables. This study aimed to apply bootstrap and jackknife resampling methods in survival analysis of thalassemia major patients.
    Methods
    In this historical cohort study, the data of 296 patients with thalassemia major who were visited at Zafar Clinic, Tehran, from 1994 to 2013 were used. Parametric survival models were used to analyze the data. The log – normal survival model was selected as the best model and then the bootstrap and jackknife resampling algorithms were used for this model. Data analysis was carried out with the STATA 12.0 software.
    Results
    The results of the resampling methods showed that standard errors decreased and confidence intervals were shortened. In addition, the result of the bootstrap and jackknife resampling methods showed that age group and the relationship of the parents (P0.900).
    Conclusion
    Comparison of the confidence intervals suggests that the jackknife resampling method can be used when the sample size is small.
    Keywords: Survival analysis, Resampling methods, Thalassemia major
  • K. Holakouie Naieni, Ma Mansournia, Mh Panahi, A. Elduma, Sh Nematollahi Page 64
    Case-Cohort and nested case-control designs are the most well-known and cost-effective derivatives of prospective studies. Due to the popularity of these designs in recent years, the aim of this study is to provide a comprehensive and up-to-date description of them with respect to methodological issues such as sampling scheme, effect measure estimation, and analysis strategies. Overall, random sampling of controls in case-cohort and matching for time in nested design are considered their hallmarks. Eventually, decision on a better design depends on study objectives, sub-cohort selection, case and control determination, and method of data collection. It should be kept in mind that any particular study requires unique elaboration and delicate examination to choose from the designs.
    Keywords: Case, Cohort, Nested case, control, Epidemiologic study design, Effect measure