فهرست مطالب

اپیدمیولوژی ایران - سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 44، زمستان 1395)

مجله اپیدمیولوژی ایران
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 44، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعیده آقا محمدی، الهه کاظمی، اردشیر خسروی*، حسین کاظمینی صفحات 1-11
    مقدمه و اهداف
    با شناسایی سبب های مرگ در جامعه می توان برای کاهش عوامل خطر بیماری های مختلف مداخله هایی مبتنی بر شواهد را طراحی و اجرا نمود. بنابراین هدف از انجام این مطالعه، بررسی روند 10 علت نخست مرگ کشور طی سال های 90-1385 بوده است.
    روش کار
    جمعیت مورد مطالعه در این مطالعه، تمامی مرگ های ثبت شده کشور در نظام ثبت مرگ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی سال های 90-1385 بوده است. داده ها پس از جمع آوری از نظر کیفیت، کم شماری موارد مرگ، سبب های بد تعریف شده و کدهای پوچ منطبق بر چارچوب مطالعه ی جهانی بار بیماری ها مورد بررسی و اصلاح قرار گرفته و در نهایت بر اساس علت، گروه سنی و جنسی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در سال 1390 بیماری های قلبی- عروقی 12/46 درصد، سرطان ها و تومورها 63/13 درصد، حوادث غیر عمدی 55/11 درصد سه گروه کلی سبب های مرگ بوده اند. 10 علت نخست مرگ در کل جمعیت در این سال به ترتیب: سکته قلبی، سکته مغزی،حوادث مربوط به حمل ونقل، بیماری های قلبی ناشی از پرفشاری خون، سایر بیماری های قلبی- عروقی، دیابت، بیماری های مزمن ریه و برونش، سرطان معده، سایر بیماری های قلبی و نارسایی کلیه بوده است.
    نتیجه‏ گیری: مرگ های ناشی از بیماری های غیر واگیر سهم زیادی از کل مرگ های کشور را به خود اختصاص می دهد. با توجه به برنامه های طرح تحول سلامت و لزوم اجرای مداخله ها، اطلاعات حاصل از ثبت دقیق سبب های مرگ برای طراحی بسته های خدمات و هم چنین برای ارزش یابی میزان موفقیت برنامه ها و مداخله های در حال اجرا از اهمیت بالایی برخوردار است.
    کلیدواژگان: روند، علت های مرگ، نظام ثبت، ایران
  • زهرا بلوکی، علیرضا باهنر *، کریم امیری، حسام الدین اکبرین، حمید شریفی، علی اکبری ساری، راضیه پرتوی صفحات 12-21
    مقدمه و اهداف
    بروسلوز در جمعیت دامی موجب افت چشم گیر سرمایه های اقتصادی کشورها می شود. برآورد خسارت های اقتصادی ناشی از این بیماری در جمعیت دامی، سطحی از آگاهی بر اهمیت این بیماری را به دست داده و توجیه عملیات مبارزه با این بیماری را ساده تر می نماید.
    روش کار
    اطلاعات لازم برای از سازمان دامپزشکی کشور و آمارنامه جهاد کشاورزی اخذ شد و زیان اقتصادی با فرض برابر بودن میزان شیوع بیماری در جمعیت دامی کل کشور با جمعیت دامی زیر پوشش عملیات مبارزه با محاسبه هزینه های حذف دام آلوده، افت تولید شیر، کاهش وزن دام و سقط جنین و افت باروری ناشی از بیماری برآورد شد. از آن جا که هزینه های مربوط به این بیماری به طور هم زمان واقع نشده است، مقایسه آن ها با انجام تطبیق برای ارزش زمانی پول و با استفاده از نرخ تنزیل صورت گرفت، تا مقایسه این هزینه ها با یکدیگر امکان پذیر شود.
    یافته ها
    بیش ترین خسارت ناشی از بروسلوز در جمعیت دامی کشور در طول دوره مطالعه مربوط به سال 1393 بوده است. مجموع خسارت های ناشی از بروسلوز در جمعیت گوسفندی حدود 53/5 برابر همین مقدار در جمعیت گاوی کشور است. مجموع خسارت های مستقیم ناشی از بروسلوز دامی در کل دوره 12 ساله مطالعه با در نظر گرفتن 6 درصدی نرخ تنزیل برابر با 2/8129112 میلیون ریال برآورد شد.
    نتیجه‏ گیری: با وجود هزینه هایی که برنامه های کنترل و مراقبت بیماری به جامعه تحمیل می کند، حجم زیاد خسارت های ناشی از بیماری که بدون انجام این عملیات به طور قطعی چندین برابر خواهد شد، توجیه کننده خوبی برای تخصیص بودجه مناسب برای پیش گیری از خسارت های مالی و بهداشتی در سطح کل جامعه خواهد بود.
    کلیدواژگان: بروسلوز، دام، خسارت، هزینه مستقیم، اقتصادی
  • منوچهر کرمی*، سیدمحسن زهرایی، محمد مهدی گویا صفحات 22-27
    مقدمه و اهداف
    واکسن هموفیلوس آنفلوانزا از آذرماه 1393 به برنامه ی کشوری ایمن سازی اضافه شده است. برنامه ریزی برای اضافه کردن واکسن پنوموکوک در ایران نیز بنا به توصیه سازمان جهانی بهداشت صورت گرفته است. با توجه به ضرورت پایش و ارزش یابی اثرات واکسن های جدید، در این مطالعه رویکردهای مربوط و چالش های روش شناختی مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش کار
    امکان سنجی استفاده از رویکرد مراقبت گام به گام سازمان جهانی بهداشت برای ارزیابی اثرات واکسن با یک مطالعه امکان سنجی و استفاده از روش های مختلف پایش و ارزش یابی اثرات واکسن پیش و پس از ادغام واکسن جدید با بهره مندی از افراد صاحب نظر بررسی شد.
    یافته ها
    طرح های مورد استفاده برای پایش و ارزش یابی اثرهای واکسن های جدید شامل راه اندازی نظام های مراقبت به منظور پایش روند بیماری مربوط در فاصله دو سال پیش تا 3 سال پس از ادغام واکسن، بررسی های دوره ای اپیدمیولوژیک و مطالعه های اثربخشی واکسن است. یافته های مطالعه امکان سنجی بیان گر برتری استفاده از نظام مراقبت دیده ور مبتنی بر بیمارستان متناسب با شرایط کشور است.
    نتیجه‏ گیری: انجام مطالعه های مرور ساختارمند و فراتحلیل به منظور مستندسازی روند بیماری های ناشی از هموفیلوس آنفلوانزا و پنوموکوک ضرورت دارد. به منظور پایش اثرات غیرمستقیم واکسن پنوموکوک انجام بررسی های دوره ای برای تعیین شیوع حالت حاملی ناحیه حلق و بینی نیز پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: هموفیلوس آنفلوانزا، پنوموکوک، واکسن، ایمن سازی، کودکان
  • عبدالرضا صلاحی مقدم*، آزیتا حیدری هنگامی، مهرگان حیدری هنگامی صفحات 28-35
    مقدمه و اهداف
    ایران از نظر جغرافیای جانوری به طور کلاسیک در منطقه ی پاله آرکتیک قرار دارد، اما مناطق جنوبی ایران از نظر جغرافیایی، فون و فلور با سایر مناطق ایران تفاوت هایی دارد. امروزه با فراهم شدن تکنولوژی و لزوم مقایسه شیوع بیماری ها در مناطق برای ارایه الگوهای اپیدمیولوژیک، لازم دانستیم تا حدود مناطق شبه گرمسیری با دقت بیش تری تعیین شود.
    روش کار
    نقشه رقومی تقسیمات سیاسی ایران به عنوان نقشه پایه مورد استفاده قرار گرفت. اطلاعات هواشناسی شامل دمای متوسط سالانه مناطق و وجود یا عدم وجود پرندگان، خزندگان و جوندگان و ناقلان مهم مناطق و بیماری های گرمسیری جمع آوری شده و در سامانه اطلاعات جغرافیایی سازماندهی شدند و با استفاده از روش های زمین آمار احتمال پراکندگی آن ها در کشور محاسبه و در نهایت نقشه هایی تجمیع فراوانی های یاد شده تهیه و با توجه به احتمالات مختلف تهیه و دو لایه با بهترین حدود با توجه به تعاریف قبلی اپیدمیولوژیک ارایه شد.
    یافته ها
    با توجه به لایه ها بین 125-113 شهرستان کشور از 8 استان در مناطق جغرافیای جانوری شبه گرمسیری قرار دارند که 3 شهرستان به طور بارزی ویژگی هایی شبیه منطقه ایندومالاین دارند. جدول شهرستان هایی که در حدود مناطق شبه گرمسیری قرار می گیرند، نقشه مناطق فوق ارایه شد و نقشه رقومی مورد نظر برای استفاده کاربران در سایت انجمن اپیدمیولوژیست های ایران ارایه می شود.
    نتیجه‏ گیری: هرچند ایران در منطقه پاله آرکتیک قرار دارد، اما حدودی از مناطق شبه گرمسیری در آن دیده می شود که تعیین دقیق آن برای ارایه الگوهای بیماری لازم است و این مطالعه نخستین گام ها برای تعیین نقشه یاد شده را برداشته است.
    کلیدواژگان: اقلیم شناسی پزشکی، ایران، اپیدمیولوژی، Health، GIS، جغرافیای جانوری
  • سارا شریفی، منوچهر کرمی*، نادر اسماعیل نسب، قدرت الله روشنایی، حسین فرسان صفحات 36-43
    مقدمه و اهداف
    بیماری های قلبی- عروقی یکی از عمده ترین دلایل مرگ در ایران به شمار می رود، با کنترل آلودگی هوا می توان میزان بروز این بیماری های قابل پیش گیری و مرگ ناشی از آن را کاهش داد. هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط بین افزایش سطح آلودگی هوا و میرایی از بیماری های قلبی و تنفسی در شهر تهران است.
    روش کار
    میانگین غلظت روزانه پنج آلاینده ی مونواکسید کربن (Carbon monoxide) ، دی اکسید نیتروژن (Nitrogen dioxide )، ازن، (Ozone) دی اکسید گوگرد(Sulfur dioxide) و ذرات معلق (PM10) (Particulate matter with a diameter less than 10 microns) از 8 ایستگاه هواشناسی شهر تهران جمع آوری شد و اثر غلظت آن ها به روی تعداد مرگ روزانه ناشی از بیماری های قلبی- عروقی و تنفسی با استفاده از سری زمانی و مدل رگرسیون پوآسن GLARMA(Generalized Linear Autoregressive Moving Average ) ارزیابی شد. هم چنین عناصر اقلیمی مانند میانگین دما و رطوبت روزانه و حداقل و حداکثر دما به عنوان عوامل مخدوش کننده در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    پس از برازش مدل نهایی و تعدیل اثر عوامل مخدوش کننده مورد نظر از بین آلاینده ها، میانگین روزانه ازن (P=0.02) و ذرات معلق (P<0.001) با تعداد مرگ روزانه رابطه آماری معنی داری را نشان داد.
    نتیجه‏ گیری: با توجه به یافته های این مطالعه که با روش آماری جدیدی به آنالیز روابط بین آلاینده ها و مرگ پرداخته، لازم است برای کاهش موارد مرگ از بیماری های قلبی- عروقی و تنفسی اقدام های مناسب پیش گیرانه کارآمدتری روی منابع تولید آلاینده های ازن و ذرات معلق (PM10) صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: سری زمانی، مدل پوآسن، GLARMA، آلودگی هوا، تهران
  • سمیه میرشکار، سید مرتضی صفوی *، قاسم یادگار فر صفحات 44-54
    مقدمه و اهداف
    غذا از جمله نیازهای اصلی انسان است، که در قالب«امنیت غذایی» مطرح می شود. این مطالعه با هدف بررسی رابطه وضع ناامنی غذایی با کوتاه قدی توام با چاقی و اضافه وزن در کودکان 11-7 ساله شهرستان زابل انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه طی 2 مرحله انجام شد در مرحله اول (مقطعی) 3443 دانش آموز 11-7 ساله با نمونه گیری طبقه ای– خوشه ایو در مرحله دوم تمام کودکانی که بر اساس نمودار رشد CDC دچار کوتاه قدی توام با چاقی یا اضافه وزن (56 نفر) بودند؛ به عنوان گروه «مورد» و 112 دانش آموز که بر اساس همان استاندارد دارای قد و وزن مناسب برای سن بودند؛ به عنوان گروه «شاهد» انتخاب شدند. دانش آموزان گروه مورد و شاهد از لحاظ سن، جنس و دبستان هم سان بودند. برای ارزیابی امنیت غذایی خانوار پرسشنامه امنیت غذایی 18 گویه ای (USDA) با مصاحبه از مادران تکمیل شد.
    یافته ها
    شیوع کوتاه قدی 95/17 درصد، چاقی 56/4 درصد، اضافه وزن 98/10 درصد و شیوع کوتاه قدی توام با چاقی و اضافه وزن 71/1 درصد در جمعیت مرحله ی اول مطالعه بود. بین ناامنی غذایی با کوتاه قدی توام با چاقی و اضافه وزن ارتباط آماری معنی داری نشان داد. به طوری که ناامنی غذایی در گروه مورد با وضع اقتصادی ضعیف، زندگی در منزل استیجاری، شغل کارگر و بیکار برای سرپرست خانواده و سطح سواد پایین سرپرست ارتباط آماری معنی داری را نشان داد.
    نتیجه ‏گیری: از آن جا که بین ناامنی غذایی و کوتاه قدی توام با چاقی و اضافه وزن ارتباط آماری معنی داری نشان داد؛ طراحی برنامه های مداخله ای برای پیش گیری یا کاهش نا امنی غذایی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: امنیت غذایی، کوتاه قدی، چاقی، اضافه وزن
  • سحر حمزه، علیرضا سلطانیان، جواد فردمال صفحات 55-63
    مقدمه و اهداف
    فاصله اطمینان توزیع دو جمله ای با پارامتر p، باید دقیق و دارای احتمال پوششی α-1 به ازای همه مقادیر P باشد. در این مطالعه خطای اسمی نوع اول و احتمال پوششی فاصله های اطمینان کلوپر- پیرسون، والد، ویلسون و تبدیل آرک سینوس مکرر مقایسه شدند.
    روش کار
    به منظور مقایسه ی برآورد فاصله اطمینان حاصل از چهار روش فوق، از شبیه سازی استفاده شد. داده ها 1000 بار از توزیع دوجمله ای و پوآسن با پارامترهای p، n و μ=np تولید شدند. برای شبیه سازی و تحلیل داده ها از نرم افزار R نسخه ی 3.0.2 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از مطالعه شبیه سازی شده نشان داد تبدیل آرک سینوس مکرر حدود اطمینان را بین فاصله [0،1] نگه می دارد و احتمال پوششی مناسبی دارد، اما برای برخی از مقادیر p، خطای نوع اول بالا و احتمال پوششی پایینی دارد. فاصله اطمینان دقیق کلوپرپیرسون حدود اطمینان را بین فاصله [0،1] نگه می دارد و خطای نوع اول یا به طور عکس احتمال پوششی قابل قبول و خوبی دارد. سایر روش ها حدود اطمینان را به ازای مقادیر غایی p، بین نگه [0،1] نمی دارند.
    نتیجه‏ گیری: این مطالعه حاضر داد که برآورد فاصله اطمینان به روش کلوپر- پیرسون نسبت به سایر روش ها سطح اسمی خطای نوع اول را ثابت و کوچک تر محاسبه می کند.
    کلیدواژگان: توزیع دوجمله ای، نسبت، فواصل اطمینان دقیق و تقریبی، احتمال پوششی، خطای نوع اول
  • رضا پاکزاد، فرشید علاء الدینی * صفحات 64-71
    مقدمه و اهداف

    با وجود محاسبه راحت آلفای کرونباخ که قابلیت اطمینان درونیدرونی ابزار را می سنجد، استفاده نادرست و سوء برداشت از آن به صورت گسترده دیده شده است. عدم تفکیک تک بعدی و با ثبات بودن ابزار و نیز عدم توجه به تفاوت بین آلفای خام و آلفای استاندارد شده از موارد سوءبرداشت این ضریب است. هم چنین نقض پیش فرض های آلفا می تواند باعث افزایش یا کاهش آلفای محاسبه شده شود. در این مقاله نشان داده شده است که، یک ضریب آلفا بسیار بزرگ اما گمراه کننده می تواند هنگامی که فرضیه تک بعدی بودن نقض می شود، به دست آید. هم چنین استفاده از خطای استاندارد اندازه گیری به عنوان یک شاخص قابلیت اطمینان نشان داده شده است. در نهایت بحث تعمیم پذیری آلفا به طور مختصر بیان شده است.

    کلیدواژگان: قابلیت اطمینان، ثبات درونی درونی، ضریب آلفای کرونباخ، استفاده نادرست از آلفا، ضریب آلفای طبقه بندی شده
|
  • S. Aghamohammadi, E. Kazemi, A. Khosravi *, H. Kazemeini Pages 1-11
    Background And Objectives
    By identifying the causes of death, interventions can be designed and implemented to reduce the risk factors of different diseases. The aim of this study is to determine the trend of ten leading causes of death in the Islamic Republic of Iran in 2011.
    Methods
    The study population comprised all deaths recorded in the death registration system of the Ministry of Health and Medical Education (MOHME) from 2006 to 2011. The data related to causes of death reviewed and modified in terms of quality, underreporting of deaths, and garbage codes using the Global Burden of Disease study methods. Finally, the data were analyzed by sex and age groups.
    Results
    The leading causes of death were cardiovascular diseases (46.12%), cancers and tumors (13.63%) and unintentional injuries (11.55%) in 2011. The 10 leading causes of death in the general population were myocardial infarction, stroke, transportation-related accidents; blood pressure induced heart disease, other cardiovascular diseases, diabetes, chronic pulmonary and bronchial diseases, gastric cancer, other heart diseases and renal failure.
    Conclusion
    Deaths from non-communicable diseases still account for a large proportion of total deaths. According to the Heath System Reform Plan in Iran and the need for new interventions, it is very important to register the exact causes of death to design service packages and also evaluate the success rate of ongoing interventions.
    Keywords: Trend, Cause of death, Registration system, Iran
  • Z. Boluki, A. Bahonar *, K. Amiri, H. Akbarin, H. Sharifi, A. Akbari Sari, R. Partovi Pages 12-21
    Background And Objectives
    Brucellosis in livestock has led to a significant reduction in the economic capital in Iran. Estimation of the economic losses due to this disease helps to highlight the importance of the disease and makes it easy to justify brucellosis control programs.
    Methods
    Estimation was done based on the data received from the Iran Veterinary Organization and statistics book of the Iranian Ministry of Agriculture. Economic Loss was estimated assuming the equality of the incidence of the disease in total livestock population with its incidence in tested livestock. The direct costs of culled brucella positive animals, reduced milk production, reduced weight of animal, abortion, and reduced fertility were calculated based on the price of the animal or the product in each year. Due to inflation, the costs were adjusted using the discount rate. Therefore, the losses were compared in each year.
    Results
    The maximum loss due to brucellosis in the studied period occurred in 2014. Comparison of the losses due to bovine and ovine brucellosis showed that the total economic loss in the sheep and goat population was 5.53 times greater than the loss in the cattle population. Estimation of total economic loss in 12 years of the study was 8,129,116 million IRR (1 USD≅35000 IRR).
    Conclusion
    More serious attention should be paid to animal brucellosis from both health and economic points of view. Prevention from massive economic losses and human brucellosis control and eradication will not be possible without controlling the disease in the animal population.
    Keywords: Brucellosis, Animal, Economic, Loss, Direct cost
  • M. Karami *, Sm Zahraei, Mm Gouya Pages 22-27
    Background And Objectives
    The Haemophilus influenzae (Hib) conjugate vaccine (HibCV) using a pentavalent formulation was introduced to the Iranian routine immunization program from November 2014. Iran is preparing to include Pneumococcal conjugate vaccines (PCV), as well. Measuring and monitoring the impact of HibCV and PCV are necessary to provide evidence for introduction and sustained administration of this vaccine.
    Methods
    We addressed the possibility of implementing the "3-tiered approach to IB VPD surveillance" as proposed by the World Health Organization using a feasibility study. Expert opinions were asked to address published literature regarding the study design and methods of measuring the impact of newly introduced vaccines.
    Results
    There are different methods and study designs to measure the impact of new vaccines, including population based active surveillance systems and vaccine effectiveness studies. The results of the feasibility study and expert opinions highlighted the superiority of a sentinel hospital-based surveillance system in Iran.
    Conclusion
    It is necessary to conduct some systematic reviews and meta-analyses to provide evidence for the trend of Hib and Streptococcus pneumonia related diseases, i.e. invasive bacterial diseases including meningitis, pneumonia, and sepsis. To monitor indirect effects of the PCV vaccine, implementing periodic surveys on the prevalence of nasopharyngeal carriers are recommended.
    Keywords: Haemophilus influenza, Streptococcus pneumonia, Pneumococcal Conjugate Vaccine, Immunization, Children
  • A. Salahi Moghaddam*, A. Heydari Hengami, M. Heydari Hengami Pages 28-35
    Background And Objectives
    Iran is classically located in the Palearctic zoogeographic zone, but southern pasts of Iran are drastically different from other parts in terms of fauna and flora. Nowadays, considering the technological advances and the ability to locate the zone border using aerial photos, and the need for comparing the prevalence of the diseases in different locations, it is necessary to identify the border of tropical-like zones as detailed as possible.
    Methods
    The shapefile of the political classification of Iran was used as the base map and metrological and terrestrial data were obtained from Iran Climatologic Research Center and literature review. Data were arranged in the Geospatial Information System and after geostatistical analysis, a raster map was generated and a probability map for all tropical conditions was calculated and generated as a raster map. Tropical areas were proposed in two layers.
    Results
    According to our study, between 113 to 125 districts from 8 provinces were located in tropical-like zones. Three of these districts had typical criteria of the Indo-Malayan zone and others resembled the Afrotropical zone. The table of the districts located in the tropical-like zones and the shapefile of these areas are available on the website of Iran Epidemiology Society.
    Conclusion
    Although Iran in located in the Palearctic zoogeographic area, there are some southern areas which resemble tropical regions and accurate definition of borders is a basic essential need for geo-referenced epidemiology and determining the disease pattern. This study provided a preliminary map for this field of study.
    Keywords: Medical climatology, Iran, Epidemiology, Health-GIS, Zoogeography
  • S. Sharifi, M. Karami *, N. Esmailnasab, Gh Rooshanaei, Farsan Pages 36-43
    Background And Objectives
    Cardiac diseases are a major cause of death in Iran. The number of deaths from cardiac diseases can be reduced through controlling air pollution. The aim of this study was to determine the relationship between increased air pollution and mortality from respiratory and cardiac diseases in Tehran.
    Methods
    The average daily concentrations of five pollutants, including carbon monoxide (CO), nitrogen dioxide (NO2), ozone (O3), sulfur dioxide (SO2), and particulate matter less than 10 microns (PM10) were collected from 8 stations in Tehran, Iran. Then, their effects on the number of daily deaths due to cardiovascular and respiratory diseases were calculated using time series and Poisson GLARMA model (generalized linear autoregressive moving average). The climatic elements such as mean, maximum, and minimum temperature and daily humidity were considered as confounding factors.
    Results
    After adjustment for potential confounding variables of the final model of the pollutants, the mean daily ozone level (P = 0.02) and particulate matters less than 10 microns (P
    Conclusion
    According to the results of this study that addressed the relationship between air pollutants and death using new statistical methods, it is necessary to take more effective measures to control ozone and particulate matters less than 10 microns to reduce the mortality of heart and respiratory diseases in Tehran.
    Keywords: Time series, Poisson model, GLARMA, Air pollution, Tehran
  • S. Mirshekar, Sm Safavi *, Gh Yadegarfar Pages 44-54
    Background And Objectives
    Food is one of the major needs of the humans that is defined in the context of food security. The objective of this study was to find the relationship between food insecurity and stunting combined with obesity and overweight in children aged 7-11 years old in Zabol.
    Methods
    This study had two phases. In the first phase (cross-sectional), 3443 students aged 7-11 years old were selected with stratified – cluster sampling. In the second phase, all of the children with stunting and obesity or overweight based on the CDC growth chart comprised the case group and 112 students with normal height and weight based on the CDC growth chart comprised the control group. The case and control groups were matched in terms of age, sex, and school. The food security USDA questionnaire that consists of 18 items was completed through interview with mothers to evaluate the family food security.
    Results
    The prevalence of stunting, obesity, and overweight was 17.95%, 4.56%, and 10.98% respectively and the prevalence of stunting combined with obesity and overweight was 1.71% in the first phase of the study. There was a significant relationship between food insecurity and stunting combined with obesity and overweight. Food insecurity had a significant relationship with low economic status, living in rented homes, labor job and unemployment of the household head, and low education level of the household head in the case group.
    Conclusion
    Because of the significant relationship between food insecurity and stunting combined with obesity and overweight, it is necessary to design interventional programs to prevent or reduce food insecurity.
    Keywords: Food security, Stunting, Obesity, Overweight
  • S. Hamzeh, Ar Soltanian, J. Faradmal Pages 55-63
    Background And Objectives
    When computing a confidence interval for a binomial proportion p, one must choose an exact interval that has a coverage probability of at least 1-α for all values of p. In this study, we compared the confidence intervals of Clopper-Pearson, Wald, Wilson, and double ArcSin transformation in terms of maintaining a constant nominal type I error.
    Methods
    Simulations were used to compare four methods of estimating a confidence interval, including the Clopper-Pearson, Wald, Wilson, and double ArcSic. The data were generated from the binomial and Poison distribution with parameters p, n and µ=np, 1000 were produced . Type I error of each method was calculated per simulation. The above methods were used to estimate confidence intervals in a meta-analysis study.
    Results
    The results of the simulation study showed that double ArcSin keep confidence interval at [0,1], but for some proportion has high type I error or low coverage probability. The Clopper–Pearson interval guarantees that the coverage probability is always equal to or above the nominal confidence level for any fixed p.
    Conclusion
    This study showed that confidence interval estimations the Clopper-Pearson than other methods of calculating the type I error fixed and smaller.
    Keywords: Binomial distribution, Proportion, Exact confidence interval, Approximate confidence interval
  • R. Pakzad, F. Alaeddini Pages 64-71

    Calculation of Cronbach's Alpha which measures the internal reliability of a tool is easy, but misuse and misconception are widely observed. Common misunderstandings of the Cronbach's Alpha include inability to differentiate between being one-dimensional and consistency, and between raw and standardized alpha. Violations of the assumptions of alpha could also cause an increase or decrease in the calculated alpha. In this paper, we showed that a very large but confusing alpha coefficient could be obtained, particularly when the one-dimensional theory is violated. Also, the use of standard error measurement as an index of the reliability has been presented. Finally, the generalizability of alpha coefficient is also discussed.

    Keywords: Reliability, Internal Consistency, Cronbach's Alpha Coefficient, Misuses of Cronbach's Alpha, Stratified Alpha Coefficient