فهرست مطالب

دانشکده دندان پزشکی اصفهان - سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 60، پاییز 1396)

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 60، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/25
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مقاله های پژوهشی
  • مهرداد برکتین، دایان عارف، محبوبه میرزاخانی، میلاد جهانگیر مقدم صفحات 219-226
    مقدمه
    خاصیت مرطوب شوندگی، یکی از مهمترین خصوصیات سطحی جامدات است که رابطه ی معکوس با زاویه ی تماس مایع با سطح دارد. با توجه به این که پرداخت نهایی کامپوزیت های ترمیمی دندان پزشکی بر خصوصیات سطح و زاویه ی تماس و مرطوب شوندگی موثر است، پژوهش حاضر به تاثیر روش های مختلف پرداخت سه نوع کامپوزیت متداول بر میزان زاویه ی تماس آب مقطر پرداخته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تجربی- آزمایشگاهی، 45 دیسک از کامپوزیت های 350 Z، 100 Z، Micro Rod Fiber با قطر یک و ارتفاع نیم سانتی متر با فشردن ماده در یک دیسک دایره ای، بین دو بلوک شیشه ای آماده شد. تمام نمونه ها، چهل ثانیه کیور شدند. 1/3 نمونه های هر گروه بدون پرداخت، 1/3 با مولت و 1/3 با دیسک پرداخت شدند. پس از آماده سازی سطح به سه حالت فوق، یک قطره آب مقطر توسط سمپلر، روی سطح قرار داده شد و توسط دوربین دیجیتال، زاویه ی تماس ثبت گردید. برای اندازه گیری زاویه ی تماس از نرم افزار CorelDRAW version X5 استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون Duncan و واریانس، تجزیه و تحلیل شدند (05/0 = α).
    یافته ها
    بین روش های مختلف پرداخت، تفاوت معنی دار وجود داشت (001/0 > p value)، اما تفاوت بین سه نوع کامپوزیت، معنی دار نبود (05/0 < p value).
    نتیجه گیری
    بیشترین میانگین زاویه ی تماس، در گروه بدون پالیش و پس از آن در گروه پرداخت شده با دیسک مشاهده شد. صیقلی تر بودن سطح، باعث زاویه ی تماس بیشتر و در نتیجه مرطوب شوندگی کمتر سطح و دوام بالینی بیشتر بود.
    کلیدواژگان: رزین های کامپوزیتی، مرطوب شوندگی، صیقل دندان
  • احسان حکمتیان، میترا یداللهی، نجمه روشن ضمیر، هادی کریمیان، آزاده تدین فرد صفحات 227-235
    مقدمه
    مراحل رویش دندانی، شامل یک سری رویدادهای ثابت و به هم پیوسته ی قابل اندازه گیری است که می تواند برای تخمین سن، قابل استفاده باشد. بعد از سن 14 سالگی تنها دندان هایی که هنوز در حال تکامل هستند، مولر سوم می باشد. لذا در بازه ی سنی 17-21 سال تنها این دندان ها می توانند برای تخمین سن استفاده شوند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط مرحله ی رویش دندانی عقل پایین و سن تقویمی در جوانان 17-21 سال بود.
    مواد وروش ها
    در این مطالعه ی تحلیلی، 125 کلیشه ی پانورامیک (74 زن و 51 مرد) در بازه ی سنی 17-21 سال مورد بررسی قرار گرفت. مراحل رویش دندان مولر سوم پایین به چهار مرحله (1- عدم رویش، 2- رویش آلوئولی، 3- رویش لثه ای،
    4- رویش کامل) تقسیم شد. سپس از ارتباط بین مراحل رویش با سن تقویمی، به منظور پیش گویی سن اشخاص، استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز رگرسیون استفاده گردید.
    یافته ها
    ضریب همبستگی بین مراحل رویش دندان عقل سمت راست و چپ مندیبل و سن تقویمی به ترتیب 367/0 و 315/0 می باشد. همچنین ضریب همبستگی بین دو سمت راست و چپ زیاد (932/0) می باشد. معادله ی رگرسیون به دست آمده از این مطالعه برای تخمین سن، عبارت است از: (مرحله ی رویش عقل پایین سمت چپ 398/0- ) (مرحله ی رویش عقل پایین سمت راست 055/1 + 854/16 = سن تخمینی) متوسط سنی در مراحل رویش آلوئولی، لثه ای و رویش کامل دندان عقل به ترتیب 2/18، 19 و 5/19 سال گزارش شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه می تواند به عنوان روش کمکی در تعیین سن افراد بالای 15 سال به کار رود.
    کلیدواژگان: پزشکی قانونی، تخمین سن، سن دندانی
  • مرجان بلبلیان، مریم تفنگ چی ها، محمد قاسمی صفحات 236-243
    مقدمه
    از دلایل عدم موفقیت در درمان ریشه، نداشتن آگاهی از مورفولوژی کانال ریشه است. در این مطالعه به بررسی ریشه و کانال دندان های قدامی ماگزیلا با استفاده از تصاویر CBCT (cone beam computed tomography) پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی که در سال 1393 انجام گرفت، 83 تصویر CBCT در بایگانی یک مرکز تخصصی رادیولوژی که به دلایل مختلف تهیه شده بود، با نرم افزار Romexis Viewer ارزیابی شد. تصاویر بطور همزمان توسط یک رادیولوژیست و یک اندودنتیست در سه بعد، مورد بررسی قرار گرفت و داده ها ثبت گردید. در این تصاویر، متغیرهای زیر بررسی گردید: تعداد و مورفولوژی ریشه ها، تعداد کانال ها در هر ریشه، جهت انحنای ریشه و کانال ها در جهات باکولینگوالی و مزیودیستالی. همچنین مشخصات دموگرافیک و اطلاعات مرتبط از پرونده ی بیماران استخراج و ثبت شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS نسخه ی 21 و با آزمون های آماری 2χ و فیشر مورد ارزیابی قرار گرفت (05/0 = α).
    یافته ها
    تعداد 115 دندان سانترال، 114 دندان لترال و 115 دندان کانین ماگزیلا بررسی گردید. از میان دندان های سانترال بررسی شده، 2/32 درصد مرد و 8/67 درصد زن بود، 1/99 درصد دارای کانال تایپ I و 9/0 درصد کانال تایپ V بود. از میان دندان های لترال بررسی شده، 6/31 درصد مرد و 4/68 درصد زن بود که 2/98 درصد تایپ Iو 8/1 درصد تایپ V را شامل می شد. از میان دندان های کانین بررسی شده، 6/29 درصد کانال ها تایپ I، 6/2 درصد تایپ V و 9/0 درصد (1 مورد) کانین دو ریشه که هر دو، تایپ I ورتوچی بودند.
    نتیجه گیری
    در هر گروه دندانی، حداقل یک مورد دارای مورفولوژی متفاوت و غیر شایع بود. توزیع مورفولوژی در زن و مرد یکسان مشاهده شد.
    کلیدواژگان: آکانال ریشه، مورفولوژی، cone-beam computed tomography
  • الهام ارژنگ، احمد متقی، ابوالفتح حسین زاده، نسرین سادات دیباجی، محمد مظفری وانانی صفحات 244-249
    مقدمه
    از جمله داروهایی که برای کاهش عوارض بعد از جراحی دندان مولر سوم نهفته تجویز می شود، داروهای کورتیکواسترویید هستند تا بدین وسیله سطح کیفیت زندگی بیماران بهبود یابد. هدف از این مطالعه، تاثیر مصرف دگزامتازون قبل از جراحی دندان مولر سوم نهفته ی فک پایین بر روی کیفیت زندگی بیماران بعد از جراحی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی، بر روی 60 بیمار کاندید جراحی دندان مولر سوم نهفته ی پایین انجام شد. در 30 نفر (گروه مورد) نیم ساعت قبل از جراحی، دگزامتازون 8 میلی گرم تجویز شد و گروه دوم به عنوان شاهد انتخاب شدند. به هر گروه دو پرسش نامه ی استاندارد سنجش سطح کیفیت زندگی، 14-OHIP (Oral Health Impact Profile-14) و HRQOL (Heath-Related Quality of Life) قبل از جراحی و 1، 7 و 14 روز بعد از جراحی داده شد. در هر گروه جمع نمرات دو پرسش نامه به عنوان نمره ی کیفیت زندگی محاسبه و در هر دو گروه با یکدیگر مقایسه شد. نتایج با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 18 و آزمون t، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری (05/0 > p value) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سطح کیفیت زندگی در دو گروه، یک روز بعد از جراحی، پایین تر از قبل از جراحی بود (001/0 = p value)، یک هفته بعد از جراحی بالاتر از یک روز بعد از جراحی بدست آمد (001/0 = p value) و در گروه مورد، دو هفته بعد از جراحی بالاتر از قبل از جراحی بود و در کل، میانگین سطح کیفیت زندگی در گروه مورد، بالاتر از گروه شاهد نشان داده شد.
    نتیجه گیری
    جهت ارتقای سطح کیفیت زندگی بعد از جراحی دندان مولر سوم نهفته ی پایین، می توان از دگزامتازون تزریقی قبل از جراحی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: دگزامتازون، دندان مولر سوم نهفته، کیفیت زندگی
  • آزیتا آزاد، زهرا تلطف، پگاه مومنی صفحات 250-257
    مقدمه
    هدف از این مطالعه، بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد والدین کودکان دبستانی شهر شیراز از خدمات دندان پزشکی پیشگیرانه و بررسی ارتباط آن با تحصیلات والدین بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی- مقطعی، والدین 400 دانش آموز مقطع ابتدایی شهر شیراز در سال 1394 مورد بررسی قرار گرفتند. یک چک لیست به هر دانش آموز داده شد تا توسط والدینشان تکمیل شود. میزان آگاهی، بر حسب درصد پاسخ های درست محاسبه گردید و میزان استفاده از خدمات دندان پزشکی پیشگیرانه برای فرزندان به عنوان نگرش در نظر گرفته شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه ی 17 با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون های t مستقل و تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شدند (05/0 > p value).
    یافته ها
    تعداد 400 نفر شامل 95 پدر (8/23 درصد)، 290 مادر (5/72 درصد) و 15 نفر سایر افراد (8/3 درصد) در این سنجش شرکت کردند. نمره ی آگاهی افراد مورد بررسی در خصوص خدمات دندان پزشکی پیشگیرانه، 4/20 ± 3/46 از 100 درصد بدست آمد. آگاهی والدین، ارتباط معنی دار و مستقیمی با میزان تحصیلات آنها نشان داد (05/0 > p value). نگرش والدین، ارتباط معنی دار و مستقیمی با میزان تحصیلات آنها داشت (05/0 > p value). وضعیت شغلی والدین (شاغل در مقایسه با بیکار/ خانه دار) بر نگرش آنها تاثیر قابل توجهی نداشت (05/0 < p value). والدین با آگاهی بیشتر، سطح نگرش بالاتری را نشان دادند (001/0 = p value).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که آگاهی والدین مورد بررسی از خدمات دندان پزشکی پیشگیرانه ناکافی بود. لذا افزایش اطلاعات آنها از طریق برنامه های آموزشی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: نگرش و آگاهی، والدین، فیشور سیلانت، فلورایدتراپی، ارتودنسی پیشگیرانه
  • جابر یقینی، نرگس نقش، احمد مقاره عابد، هاجر حدادی، هژیر یوسف شاهی، ساره شریفی صفحات 258-263
    مقدمه
    بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه، مشکلات بسیاری دارند که همین موضوع باعث می شود تا مراقبین از ناحیه ی دهان و بهداشت آنها غافل شوند. این امر در آینده مشکلات و بیماری ها و به دنبال آن هزینه های زیادی را به بیمار تحمیل می کند. هدف از این مطالعه آن بود تا با اندازه گیری شاخص التهاب لثه و شاخص دبری در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه، وضعیت بهداشت دهان را در آنان بررسی کند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی- مقطعی، 140 بیمار که تحت تهویه ی مکانیکی بودند، مورد معاینه قرار گرفتند و شاخص التهاب لثه و شاخص دبری در آنان اندازه گیری شد. پرسش نامه ای نیز در این باره تنظیم و در اختیار همراه بیمار قرار گرفت. سپس اطلاعات وارد نرم افزار SPSS نسخه ی 22 شد و ضریب همبستگی اسپیرمن محاسبه گردید. با درجه ی اطمینان 95 درصد (05/0 < p value) محاسبه آماری انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره ی شاخص التهاب لثه 5/1 و میانگین نمره ی شاخص دبری، 9/1 بود. با توجه به نتایج محاسبه ی ضریب همبستگی اسپیرمن، ارتباط بین استفاده از مسواک قبل از بستری شدن با شاخص التهاب لثه و شاخص دبری، معنی دار بود (001/0 < p value)، همچنین مدت زمان بستری با شاخص التهاب لثه و شاخص دبری رابطه ی معنی دار داشت (001/0 < p value) ولی رابطه ی بین سن، جنس، شاخص التهاب و شاخص دبری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه این گونه برداشت می شود که سطح بهداشت دهان در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه با استانداردها فاصله زیادی دارد، لذا توجه بیشتر به این موضوع ضروری است.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، شاخص التهاب لثه، شاخص دبری
  • سعید آذربایجانی، دایان عارف صفحات 264-270
    مقدمه
    سمان های گلاس آینومر و گلاس آینومرهای رزین مدیفیه RMGI (resin modified glass inomer) در صورتی که بتوانند استحکام باند کافی جهت اتصال براکت ها را فراهم کنند، به عنوان یک ادهزیو اپتیمال در ارتودنسی شناخته خواهند شد. هدف از این مطالعه، مقایسه ی استحکام باند دو نوع ماده ی ادهزیو Lc Fuji ortho و Transbond XT بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تجربی- آزمایشگاهی، 32 دندان پرمولر سالم کشیده شده، به دو گروه 16 تایی تقسیم شد. گروه اول با Fuji Ortho Lc و گروه دوم با Transbond XT باند شدند. پس از گذشت 72 ساعت، استحکام باند برشی آنها اندازه گیری شد. سپس نمونه ها در یک دستگاه استریومیکروسکوپ با بزرگ نمایی 10 بررسی شدند و محل شکست باند آنها توسط شاخص ادهزیو باقی مانده ARI (adhesive remant indea) امتیازدهی شد. داده ها با آزمون آماری t-test تجزیه و تحلیل شدند (05/0 = α).
    یافته ها
    میانگین استحکام باند برشی در گروه 1 برابر 73/7 و در گروه 2 برابر با 79/16 بود که تفاوت آنها از نظر آماری معنی دار بود (001/0 > p value). از نظر میزان شکست باند، بیشترین شکست مربوط به نمره ی 3 (بین 10 تا 90 درصد از ماده ی ادهزیو بر روی سطح دندان باقی مانده است) دیده شد.
    نتیجه گیری
    Fuji Ortho Lc دارای استحکام باند برشی کمتر از Transbond XT است، ولی در محدوده ی قابل قبول به عنوان ادهزیو ارتودنسی بود.
    کلیدواژگان: استحکام باند برشی، براکت، ادهزیو
  • سید محمد رضوی، آرش قدوسی، فاطمه الماسی، سارا حسین پور، محمد جنتی کیا، امیرمیلاد خدارحمی صفحات 271-279
    مقدمه
    با توجه به این که در پژوهش های دندان پزشکی، رعایت کدهای اخلاقی مورد توجه زیادی قرار نگرفته است، این پژوهش با هدف بررسی میزان رعایت کدهای اخلاقی مورد تصویب کمیته ی کشوری اخلاق در پژوهش های بالینی انجام شده طی سال های 1380-1394 در دانشکده ی دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی، از نوع مقطعی بود که بر روی 361 پایان نامه صورت گرفت. کلیه ی پایان نامه های موجود در دانشکده ی دندان پزشکی اصفهان بین سال های 1380 تا 1394، (در یک بازه ی زمانی 15 ساله) که دارای تحقیقات انسانی بودند انتخاب و رعایت یکایک کدهای اخلاقی در آنها مورد بررسی قرار گرفت. همچنین پایان نامه ها به سه دوره ی 5 ساله از سال 80 تا 84، 85 تا 89 و 90 تا 94 تقسیم شدند و کلیه ی نتایج توسط آزمون 2χ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در 239 مورد (7/68 درصد) از آزمودنی ها رضایت نامه اخذ شده است. در 243 مورد (3/67 درصد) آزمودنی ها با رضایت کامل و بدون اجبار وارد مطالعه شده بودند. در 184 مورد (8/54 درصد) از طرح ها در مورد روش تحقیق، فواید و زیان های آن به آزمودنی ها توضیح داده و به سوالات آنها پاسخ داده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش حاضر، به نظر می رسد رعایت اصول علمی اخلاق در پژوهش های انسانی در مطالعات دانشجویان عمومی تا رسیدن به حد مطلوب، راهی طولانی دارد، ولی روند رعایت اصول بویژه در مقایسه ی دوره های 5 ساله، نشان دهنده ی بهبود در رعایت اخلاق پزشکی در طی تحقیقات بود.
    کلیدواژگان: اخلاق در پژوهش، رضایت آگاهانه، کدهای اخلاقی، اخلاق پزشکی
  • فائزه اسلامی پور، فرزانه احمدی صفحات 280-290
    مقدمه
    ارزیابی تاثیرات مال اکلوژن بر قضاوت دوستان و همسالان و پذیرش اجتماعی نوجوانان می تواند در تعیین میزان اولویت درمان های ارتودنسی و تاثیر آن در حل مشکلات روابط و تعاملات اجتماعی نوجوانان کارساز باشد. لذا پژوهش حاضر به بررسی تاثیر زیبایی دندانی در پذیرش اجتماعی از دیدگاه همسالان در نوجوانان 12 تا 15 ساله ی شهر اصفهان در سال 1395 پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی، بر روی 420 نوجوان 12 تا 15 ساله در شهر اصفهان انجام گرفت. پنج نسخه ی مختلف عکس با تغییر ناحیه دنتوفشیال از یک پسر و یک دختر اصلاح شد. این تغییرات شامل دندان های طبیعی، دندان های بیرون زده، فقدان دندان های لترال، بی نظمی دندان های قدامی ماگزیلا و دیاستم خط میانی بود. هر یک از عکس ها به 42 نوجوان (21 دختر و 21 پسر) نشان داده شد و از آنها خواسته شد برداشت خود را از پذیرش اجتماعی فرد در زمینه های پیدا کردن دوست، جذابیت چهره، محبوبیت اجتماعی، توانایی رهبری ثبت کنند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که اکلوژن نرمال در حیطه ی دوستیابی، محبوبیت اجتماعی، جذابیت و توانایی رهبری به ترتیب با (70/27 ± 14/47)، (69/71 ± 32/45)، (30/29 ± 64/29)، (04/29 ± 92/45) بالاترین میانگین را به دست آورد. با این حال فقط در حیطه ی دوستیابی (004/0 =(p value و جذابیت (005/0 = (p value، ثنایای بیرون زده بطور معنی داری میانگین پایین تری از اکلوژن نرمال به دست آورد. در حیطه ی توانایی رهبری (033/0 = p value) و محبوبیت (008/0 = p value)، بین جنس مشاهده گر و تصویر رابطه معنی دار شد.
    نتیجه گیری
    طبق یافته های این مطالعه، وجود ثنایای بیرون زده در ارتباطات اجتماعی نوجوانان از جمله دوستیابی و جذابیت تاثیرگذار بوده و افراد با اکلوژن نرمال در این دو حیطه موفق تر بودند. لذا برای بهبود ارتباطات نوجوانان در این سن، درمان این مال اکلوژن پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: زیبایی دندانی، درک اجتماعی، توانمندی های اجتماعی
  • پرویز دیهیمی، فریماه کاظم زاده، مروارید فنایی صفحات 291-299
    مقدمه
    بیماری های پری اپیکال دندانی، نتیجه ی نهایی پولپیت های درمان نشده یا نقصان درمان های ریشه هستند. هدف از این مطالعه، تعیین و مقایسه ی شیوع انواع ضایعات پری اپیکال دهان برحسب متغیرهای دموگرافیک در مراجعین بخش آسیب شناسی دهان دانشکده ی دندان پزشکی اصفهان در سه دوره ی زمانی مختلف از سال 1367 تا 1394 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی گذشته نگر، نمونه های بیوپسی موجود در بایگانی بخش آسیب شناسی دهان دانشکده ی دندان پزشکی اصفهان از سال 1367 تا 1394 مورد مطالعه قرار گرفت. ضایعات پری اپیکال بر اساس متغیرهای سن، جنس، نوع ضایعه، علت ایجاد ضایعه و محل ایجاد ضایعه بررسی و مقایسه گردید. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ی 22 استفاده شد. بعد از جمع آوری اطلاعات، داده ها توسط آزمون های آماری 2χ، Fisher''s exact test، واریانس یک طرفه ANOVA و Tukey آنالیز شدند (05/0 = α).
    یافته ها
    از 10686 مورد بیوپسی دهان، 582 مورد (44/5 درصد) مربوط به ضایعات پری اپیکال بود. از 582 ضایعه ی پری اپیکال، 1/71 درصد، دنتال گرانولوم و 3/15 درصد، کیست رادیکولر بودند و سایر موارد با درصد شیوع بسیار کمتر پس از آن ها قرار داشتند که 4/41 درصد در مردان و 1/58 درصد در زنان دیده شد. شایع ترین توزیع فراوانی در گروه سنی 21-30 سال بود. شایع ترین محل درگیری در مولرهای مندیبل با 3/48 درصد و سپس در ناحیه ی انسیزورهای ماگزیلا با 5/32 درصد و مولرهای ماگزیلا با 4/21 درصد موارد بود. توزیع فراوانی ضایعات پری اپیکال در دوره ی اول، 11 درصد، دوره ی دوم، 9/23 درصد و در دوره ی سوم، 1/65 درصد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که شیوع ضایعات پری اپیکال در دوره ی اخیر افزایش چشمگیری داشته است. افزایش بروز ضایعات پری اپیکال ثانویه به درمان ریشه در دوره ی دوم و سوم نسبت به دوره ی اول موید درمان ناقص ریشه در بیماران می باشد.
    کلیدواژگان: شیوع، ضایعات پری اپیکال، پریودنتیت اپیکال، درمان ریشه
  • فاطمه سهیلی پور، امیر منصور شیرانی، سعید سهیلی پور، احمد مقاره عابد صفحات 300-307
    مقدمه
    اختلالات گیجگاهی فکی، یکی از شایع ترین دلایل مراجعه ی بیماران به کلینیک های دندان پزشکی می باشد. با توجه به آناتومی پیچیده ی این مفصل و مجاورت آناتومیک با گوش، بیماری های مفصل گیجگاهی فکی علت بسیاری از اختلالات گوش مانند درد، وزوز گوش، احساس پری در گوش و سرگیجه شناخته شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر لیزر کم توان بر درمان درد و وزوز گوش ناشی از اختلالات مفصل گیجگاهی فکی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، از نوع کارآزمایی بالینی بود. بیماران با علایم درد و وزوز گوش ارجاعی از مفصل گیجگاهی فکی که توسط متخصص گوش و حلق و بینی و متخصص بیماری های دهان، فک و صورت معاینه شدند تحت مطالعه قرار گرفتند. جمعیت مورد مطالعه به صورت تصادفی، به دو گروه 16 تایی درمان با لیزر و گروه 17 تایی شاهد با لیزر خاموش تقسیم شدند. افراد در گروه لیزر به مدت 4 هفته و طی 12 جلسه لیزر
    دیود LT-R با طول موج 660 نانومتر و دوزJ/cm2 9/2 در ناحیه ی گوش دریافت کردند و در ناحیه ی مفصل گیجگاهی فکی و نواحی حساس عضلانی، لیزر با دوز J/cm28 تابانده شد. شدت وزوز و درد گوش با استفاده از مقیاس THI (tinnitus handicap inventory) و VAS (visual analogue scale) در چهار زمان ثبت و با آزمون های t زوجی، ویلکاکسون، من ویتنی و فریدمن بررسی شد (05/0 = α).
    یافته ها
    در گروه لیزر نمرات هر دو مقیاس THI و VAS بطور معنی داری کاهش پیدا کرده بودند (004/0 =p value )، اما در گروه شاهد، شدت درد و وزوز گوش در چهار بازه ی زمانی تفاوت معنی داری نشان نداده است (641/0 =p value ).
    نتیجه گیری
    این مطالعه اثر سودمند و مفید لیزر کم توان بر درد و وزوز گوش بیماران را نشان داد، اما دوام طولانی مدت دیده نشد.
    کلیدواژگان: لیزر کم توان، وزوز گوش، درد گوش، اختلالات مفصل گیجگاهی فکی
  • مقاله مروری
  • آیلین احتشامی، مائده قاسمی، مریم خروشی صفحات 308-322
    مقدمه
    در هنگام سخت کردن مواد نوری با دستگاه لایت کیور، تابش یکنواخت و با شدت کافی نور، زمان و تکنیک صحیح تابش نور، طیف تابش و بررسی منظم و دوره ای دستگاه لایت کیور، اهمیت زیادی در موفقیت این مواد دارند. همچنین روش های کنترل عفونت این دستگاه ها برای جلوگیری از انتقال آلودگی، امروزه بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند.
    شرح مقاله: جستجوی الکترونیک در پایگاه های PubMed و Science Direct با سطح دسترسی دانشگاهی و با کلید واژه های light curing unit، dental restoration failures، resin composite restorations، dental restoration repair در بین سال های 1985-2016 صورت گرفت.
    نتیجه گیری
    در این مقاله سعی شده تا اهمیت نقش دستگاه لایت کیور LCU (light curing unit) و نکات مرتبط با آن مورد بحث قرار گیرند. همچنین نتایج تابش مقادیر کم یا زیاد انرژی نور، نگرانی در مورد آزادسازی مواد از رزین های کاملا کیور نشده و خطرات بینایی بحث شده اند. توصیه های کاربردی جهت استفاده ی بهتر دندان پزشکان از دستگاه لایت کیور ارایه شده است تا بدین ترتیب بیماران نیز از ترمیم های رزینی ایمن و با دوام بیشتر بهره مند گردند.
    کلیدواژگان: ترمیم کامپوزیت رزین، دستگاه لایت کیور، دندان پزشکی
  • گزارش مورد
  • حمید مجتهدی، میلاد پروین، علیرضا پرهیز صفحات 323-331
    مقدمه
    شکستگی های ناحیه ی کندیل یکی از شایع ترین شکستگی های ناحیه صورت می باشد. امروزه توافق کلی جهت درمان جراحی و یا غیر جراحی شکستگی های کندیل وجود ندارد. از شایع ترین عوارض درمان جراحی می توان به آسیب عصب فیشیال (چهره ای) اشاره کرد. در مطالعه ی حاضر، به ارزیابی روش جراحی رترومندیبولار انتروپاروتید در جااندازی و فیکساسیون شکستگی های ساب کندیلار پرداخته شد.
    شرح مورد: در طی مطالعه ی گزارش مورد در دوره ی زمانی بین دی ماه 1393 تا بهمن 1394، 10 بیمار با تشخیص شکستگی ساب کندیلار در مرکز آموزشی درمانی بیمارستان سینا مورد درمان جراحی شکستگی ساب کندیلار با روش رترومندیبولار انتروپاروتید قرار گرفتند. بیماران پس از درمان از نظر میزان باز کردن دهان، اکلوژن، آسیب عصب زوج هفتم، عوارض غدد بزاقی، عفونت و اسکار به جای مانده در محل برش در فواصل زمانی 1 و 2 هفته، 1 و 6 ماه مورد ارزیابی قرار گرفتند. در پیگیری 6 ماهه ی بیماران هیچ موردی از آسیب عصب چهره ای مشاهده نشد. تمامی بیماران از نظر میزان باز کردن دهان در محدوده ی نرمال بودند. اسکار برش جراحی به سختی قابل تشخیص بود.
    نتیجه گیری
    روش جراحی رترومندیبولار انتروپاروتید روشی مناسب و ایمن جهت درمان شکستگی های کندیل می باشد. از این روش می توان جهت شکستگی های ساب کندیلار با لول بالا و پایین و همچنین شکستگی های راموس و کرونوئید نیز استفاده کرد. با وجود برش کوچک جراحی، دسترسی مستقیم به ناحیه ی شکستگی فراهم شده و اسکار حاصل از آن اندک است.
    کلیدواژگان: کندیل مندیبل، شکستگی مندیبل، تکنیک فیکسیشن فکی
  • پرویز دیهیمی، حمید پورصادقی، سهیلا دریساوی، سعیده خالصی صفحات 332-342
    مقدمه
    لنفوم ها، گروهی از نئوپلاسم ها می باشند که در آنها سیستم لنفورتیکولار به ویژه، گره های لنفاوی تحت تاثیر قرار می گیرد. این بیماری فرمی از نئوپلاسم های بدخیم توپر ناشایع است که طیفی از نماهای بالینی و پاتولوژیک را ایجاد می نماید. با این وجود لنفوم، یکی از شایع ترین تومورها در ناحیه ی سر و گردن می باشد که طبق برخی پژوهش ها، پس از کارسینوم سلول سنگفرشی دهان و تومورهای غدد بزاقی، سومین بدخیمی شایع در ناحیه ی حفره ی دهان و ماگزیلوفاشیال محسوب می شود. تنها 2/0 تا 3 درصد از لنفوم غیر هوچکین خارج عقده ای اولیه در ناحیه ی دهان دیده شده است.
    شرح موارد: هدف از گزارش این دو مورد، ارزیابی بالینی و هیستوپاتولوژی لنفوم غیر هوچکین دهانی در دو بیمار مراجعه کننده به دانشکده ی دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود.
    نتیجه گیری
    با وجود شیوع کم لنفوم غیر هوچکین در دهان، تشخیص این گونه ضایعات در ناحیه دهان، فک و صورت به دلیل شباهت به ضایعات التهابی و خوش خیم همواره مورد بحث بوده است. احتمال اشتباه در تشخیص به موقع بسیار زیاد بوده و درمان را به تاخیر می اندازد. بررسی دقیق ضایعه، رادیوگرافی مناسب و پیگیری بیمار از اهمیت خاصی برخوردار است.
    کلیدواژگان: لنفوم غیر هوچکین، لنفوم خارج عقده ای، لنفوم داخل دهانی
|
  • Mehrdad Barekatain, Parvin Mirzakocheki- Broujeni, Dayan Aref, Mahboubeh Mirzakhani, Milad Jahangirmoghadam Pages 219-226
    Introduction
    Wettability of solids is an important surface characteristic that has an inverse relationship with contact angle of the liquid with surface. Since the final polishing of composite resin restorations affects the surface characteristics such as contact angle and wettability, this study evaluated the effect of different composite resin polishing methods on contact angle of distilled water.
    Materials and Methods
    In this in vitro study 45 composite resin samples (Filtek Z350, Filtek Z100 and Micro Rod Fiber) were prepared, measuring 0.5 cm in height and 1 cm in diameter, by compressing composite resin samples in a round disk between two glass slabs. All the samples were cured for 40 seconds. One-third of the samples in each group were not polished, one-third were polished with a mullet and one-third with a disk. One drop of distilled water was placed on the surface and contact angle was measured by a digital camera after preparing the surfaces as described above. For contact angle measurement, Corel Draw software program version X5 was used. Data were analyzed with ANOVA and Duncan test (α = 0.05).
    Results
    There were significant differences between polishing methods (p value 0.05).
    Conclusion
    The maximum contact angle was observed in group with no polishing, followed by the group polished by disks. Highly polished surfaces will give rise to a greater contact angle, less wettability and more clinical longevity.
    Keywords: Composite resins, Tooth polishing, Wettability
  • Ehsan Hekmatian, Mitra Yadollahi, Najmeh Roshanzamir, Hadi Karimiam, Azadeh Tadayonfard Pages 227-235
    Introduction
    Tooth eruption stages include a series of fixed and continuous measurable processes that can be used for age estimation. After 14 years of age the only teeth that are still developing are the third molar tooth. Therefore during 17‒21 years of age only these teeth can be used for estimation of age.
    Materials and Methods
    In this analytical study, 125 panoramic radiographs of 74 females and 51 males, 17‒21 years of age, were assessed. Stages of lower third molar eruption were divided into 4 stages (no eruption, alveolar eruption, gingival eruption and complete eruption). Then the relationship between eruption stages and chronological age was used to predict each subject’s age. Pearson’s correlation coefficient and regression analyses were used for the analysis of data.
    Results
    Correlation coefficients between the right and left side eruption stages and chronological age were 0.367 and 0.315, respectively. In addition, the correlation coefficient between the right and left sides was significant (0.932). Regression equation derived from this study for age estimation is: estimated age = 16.85 (1.055 stage of Rside) – (0.398 stage of Lside) Mean ages at alveolar, gingival and complete eruption stages were 18.2, 19 and 19.5 years, respectively.
    Conclusion
    The results of this study can be used as an adjunctive technique to determine the age in subjects older than 15 years of age.
    Keywords: Age estimation, Dental age, Legal medicine
  • Marjan Bolbolian, Maryam Tofangchiha, Mohammad Ghasemi Pages 236-243
    Introduction
    One of the main reasons for the failure of endodontic therapy is lack of knowledge about the anatomy and morphology of roots and root canals. Therefore this study was designed to evaluate the root and root canal morphologies of permanent maxillary incisors in an Iranian population using CBCT images.
    Materials and Methods
    A total of 83 CBCT images from the 2014 archives of a radiology center were evaluated with the use of Romexis viewer software program. The images were evaluated simultaneously by one radiologist and one endodontist in three dimensions and data were recorded. The variables evaluated in these images included the number and morphology of the roots, the number of canals in each root, and the curvature of the roots and canals in the buccolingual and mesiodistal directions. The subjects’ demographic data were extracted from the patient files. Data was analyzed using and chi-squared and Fisher’s tests (α
    Results
    A total of 115 central incisors, 114 lateral incisors and 115 canines were evaluated; 33.2% of the central incisors belonged to males and 67.8% to females, with 99.1% of the root canals being Type I and 0.9% being Type V. Of all the lateral incisors evaluated, 31.6% belonged to males and 68.4% to females, with 98.2% being type I and 1.8% being Type V. Finally, of all the canines evaluated 29.6% exhibited Type I and 2.6% exhibited Type V root canal morphology and 0.9% (one tooth) had two root, both being type V based on Vertucci classification.
    Conclusion
    In each tooth type, at least one tooth had a different and uncommon morphology. There was no difference in root canal morphology between males and females.
    Keywords: Cone-beam computed tomography, Morphology, Root canal
  • Elham Arzhang, Ahmad Motaghi, Abolfath Hosseinzadeh, Nassrin Sadat Dybagi, Mohammad Mozaffari Vanani Pages 244-249
    Introduction
    Corticosteroids are one group of medications that are administered to reduce complications and improve the quality of life after surgery of impacted third molars. This study aimed to evaluate the effect of premedication with dexamethasone on quality of life after surgical removal of impacted mandibular third molars.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was carried out on 60 patients undergoing surgical removal of impacted mandibular third molar teeth. In 30 subjects (the case group), 8 mg of dexamethasone was administered half an hour before surgery. The second group was selected as the control group. Two standard questionnaires of OHIP-14 and HRQoL designed to assess of quality of life were distributed among the subjects in both groups after surgery and at 1-, 7- and 14-day postoperative intervals. The total scores of these two questionnaires were reported as patient’s quality of life score in each group and compared between the two groups. The results were analyzed with SPSS, using t-test at a significance level of p value
    Results
    The mean quality of life in the two groups was lower on the first day after surgery compared to the preoperative period (p value = 0. 001). It was higher one week after surgery compared to the one-day postoperative interval (p value = 0. 001); and two weeks after surgery it was higher than the preoperative period. In all the cases٫ the standard of quality of life was higher in the case group compared to the control group.
    Conclusion
    To improve the quality of life after surgical removal of impacted mandible third molars dexamethasone injection can be used before surgery.
    Keywords: Dexamethasone, Impacted third molar tooth, Quality of life
  • Azita Azad, Zahra Tallatof, Pegah Moemeni Pages 250-257
    Introduction
    The aim of this study was to evaluate knowledge, attitudes and performance of primary students’ parents about preventive oral services and its relationship with their education in Shiraz.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was conducted on 400 parents of elementary students in Shiraz in 2015. A checklist was handed in to each student to take home to be completed by the parent(s). Knowledge was determined based on the percentage of correct responses, and the use of preventive oral services for children was considered as attitude. Data were analyzed with SPSS 17, using Pearson’s correlation coefficient, independent t-test and path analysis (p value
    Results
    A total of 400 subjects, including 95 fathers (23.8%), 290 mothers (72.5%) and 15 other people (3.8%), participated in this survey. The subjects’ knowledge score on preventive dental services was 46.3 ± 20.4 out of 100. Knowledge of parents exhibited a direct and significant correlation with their educational level (p value 0.05). Parents with more knowledge exhibited higher attitude levels (p value = 0.001).
    Conclusion
    This study showed that parental knowledge about preventive dental services was insufficient; therefore, it is recommended that their awareness be increased through educational programs.
    Keywords: Attitude, Fissure sealant, Knowledge, Fluoride therapy, Parents, Preventive orthodontics
  • Jaber Yaghini, Narges Naghsh, Ahmad Moghare Abed, Hajar Hadadi, Hajir Yousefshahi, Sare Sharifi Pages 258-263
    Introduction
    Patients admitted into intensive care units (ICU) have many problems, distracting the attention of health care providers from their oral cavity and its health. This causes problems and illnesses later on, imposing high costs on the patients. The aim of this study was to evaluate oral health status in patients admitted into ICU by determining gingival and debris indexes.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 140 patients under mechanical ventilation were examined to determine gingival and debris indexes. A questionnaire was also prepared in this context and delivered to patients’ relatives. Data were analyzed with SPSS 22 and Spearman’s correlation coefficient was determined. Statistical significance was set at p value
    Results
    The means of gingival and debris indexes were 1.5 and 1.9, respectively. Spearman’s correlation coefficients showed an association between toothbrushing before hospitalization and gingival and debris indexes (p value
    Conclusion
    Based on the results of this study, it appears that the oral hygiene in patients admitted into intensive care units is far from the standards.
    Keywords: Debris index, Gingival inflammation index, ICU
  • Saeed Azarbaijani, Dayan Aref Pages 264-270
    Introduction
    Glass-ionomer cements and resin-modified glass-ionomers could be optimal orthodontic adhesives if they can provide adequate bonding strength. The aim of this study was to compare the shear bond strength of two orthodontic adhesives: Fuji Ortho LC and Transbond XT.
    Materials and Methods
    In this in vitro study, 32 sound extracted premolars were divided into two equal groups (n = 16). Brackets were bonded with Fuji Ortho LC in group 1 and Transbond XT in group 2. After 72 hours their shear bond strengths were measured; then the samples were analyzed under a stereomicroscope at ×10 and debonding locations were scored using Adhesive Remnant Index. Data were analyzed with t-test (α = 0.05).
    Results
    The mean shear bond strength values in groups 1 and 2 were 7.73 and 16.79, respectively, with no significant difference (p value
    Conclusion
    The shear bond strength of Fuji Ortho LC was less than that of Transbond XT, but still in an acceptable range for orthodontic bonding.
    Keywords: Adhesive, Bracket, Shear bond strength
  • Seyed Mohammad Razavi, Arash Ghodusi, Fatemeh Almasi, Sara Hosseinpour, Mohammad Jannatikia, Amir Milad Khodarahmi Pages 271-279
    Introduction
    Since compliance with ethical codes in dental research has not received much attention, the aim of this study was to evaluate the observance of ethical codes approved by the National Ethics Committee on clinical research carried out during in 2001‒2015 in Isfahan Dental School.
    Materials and Methods
    This cross-sectional descriptive/analytical study was conducted on 361 dissertations available in Esfahan Dental School from 2001 to 2015 (over a period of 15 years), consisting of research involving human beings. Compliance with ethical codes in these dissertations was evaluated. The dissertations were divided into three 5-year periods as follows: from 2001 to 2005, 2006 to 2010 and 2011 to 2015. Data were analyzed with chi-squared test.
    Results
    In 239 cases (68.7%), consent has been obtained from the subjects and in 243 cases (67.3%) the subjects were enrolled with full consent without any obligation. In 184 cases (54.8%) of dissertations, explanations had been provided for the subjects about the methodology and its advantages and disadvantages, and their questions had been answered.
    Conclusion
    Based on the results of this review, it appears compliance with ethical codes in human research has a long way to reach an ideal level; however, comparison of compliance with ethical codes between the 5-year periods reflects improvements in compliance with medical ethics in research.
    Keywords: Ethical codes, Informed consent, Medical ethics, Research ethics
  • Faezeh Eslamipour, Farzaneh Ahmadi Pages 280-290
    Introduction
    Evaluation of the effect of malocclusion on peers’ judgment and social acceptance of adolescents might be useful in determining orthodontic treatment priorities and its effect on solving social problems and social interactions of adolescents. Therefore this study was undertaken to determine the effect of dental esthetics on social acceptance of 12‒15-year-old adolescents as judged by peers in Isfahan in 2016.
    Materials and Methods
    The subjects in this descriptive study consisted of 420 adolescents 12‒15 years of age in Isfahan. The photographs of two adolescents, of one male and of one female, were used to create 5 versions of each photograph, including normal incisors, protruded incisors, missing lateral incisors, crowded incisors, and midline diastema. Each image was shown to 42 adolescents (21 girls and 21 boys), and their perceptions about every individual's social acceptance were documented in terms of friendship, facial attractiveness, social popularity and leadership ability. Descriptive tests and ANOVA were used for analysis of data. Statistical significance was set at p value
    Results
    The highest mean score in friendship (47.1±27.7), social popularity (42.9±31.5), attractiveness (29.6±29.3), and leadership ability (45.9±29.1) was reported for normal occlusion. However, protruded teeth exhibited significantly lower mean scores only in friendship (p value = 0.004) and attractiveness (p value = 0.03). In the fields of leadership (p value = 0.03) and popularity (p value = 0.008), there was a significant relationship between the genders of the image and the observer.
    Conclusion
    Based on the results of this study, protruded teeth influenced the judgment of a peer’s social acceptance, including friendship and popularity. Adolescents with normal occlusion enjoyed a higher level of social acceptance. Therefore, to improve adolescents’ social relationships, it is advisable to correct this malocclusion.
    Keywords: Dental esthetics, Social ability, Social understanding
  • Parviz Deyhimi, Farimah Kazemzadeh, Morvarid Fanaie Pages 291-299
    Introduction
    Periapical diseases are the end result of untreated pulpitis or failure of root canal therapy. The aim of this study was to evaluate and compare the prevalence of different periapical lesions in terms of demographic variables in patients referring to the Department of Oral Pathology of Isfahan Dental School in three different time periods from 1988 to 2015.
    Materials and Methods
    In this retrospective cross-sectional study, biopsy samples available in the archives of Oral Pathology Department of Isfahan Dental School from1988 to 2015 were studied. Periapical (PA) lesions were evaluated and compared in terms of age, sex, type, etiology and location. Data were analyzed with SPSS. After data collection, data were analyzed with chi-squared test, Fisher’s exact test, ANOVA and Tukey test (α = 0.05).
    Results
    Of 10686 oral biopsies, 582 (5.44%) were PA lesions. Of 582 PA lesions, 71.1% were dental granulomas and 15.3% were radicular cysts and the other cases were other lesions with lower prevalence rates; 41.4% of the lesions belonged to males and 58.1% to females. The most common frequency was detected in the 21‒30-year age group. The most common site of involvement was the mandibular molars with 48.3%, maxillary incisors with 32.5% and maxillary molars with 21.4%, respectively. Distribution frequencies of PA lesions were 11%, 23.9% and 65.1% in the first, second and third periods, respectively.
    Conclusion
    The results showed that the prevalence of PA lesions has increased significantly in recent years. Increased incidence of periapical lesions secondary to root canal therapy (RCT) in the second and third periods in comparison with the first period is an indication of inadequate RCT treatment in patients.
    Keywords: Apical periodontitis, Periapical lesions, Prevalence, Root canal therapy
  • Fatemeh Soheilipour, Amir Mansour Shirani, Saied Soheilipour, Ahmad Moghareabed Pages 300-307
    Introduction
    Temporomandibular disorders are one of the most common reasons for patients attending dental clinics. Considering the complex anatomy of temporomandibular joint and its proximity to ear, joint disorders have been known as one the major reasons for aural symptoms such as tinnitus, otalgia, ear stuffiness feeling and vertigo. The aim of this study was to examine the effectiveness of low level laser therapy (LLLT) in treating tinnitus originating from temporomandibular joint (TMJ) disorders.
    Materials and Methods
    In this randomized clinical trial, patients with symptoms and signs of tinnitus and otalgia were examined by an otolaryngologist. Patients with tinnitus and otalgia originating from TMJ were included in the study based on diagnoses reached by an oral medicine specialist. The subjects were randomized into the laser (n = 16) and control (n = 17) groups, using off-mode laser in the control group. In the laser group, the patients were treated with LT-R laser for 4 weeks in 12 sessions. The patients received laser beams in the ear area with a wavelength of 660 nm and a dose of 2.9 J/cm2. In addition, the patients received laser with a dose of 8 J/cm2 in the TMJ area and sensitive muscular regions. The tinnitus and otaliga intensity was evaluated with THI (tinnitus handicap inventory) and VAS (visual analog scale) at 4 time intervals and analyzed with paired t-test and Wilcoxon, Mann-Whitney and Friedman tests.
    Results
    In the laser group, both the THI and VAS scores decreased significantly (p value = 0.004). However, in the control group, pain intensity and tinnitus did not show any significant differences between the 4 time intervals (p value = 0.641).
    Conclusion
    The results of this study showed the positive effect of low-level laser therapy on tinnitus and otalgia. However, long-term effects were not detected.
    Keywords: Low-level laser, Otalgia, Temporomandibular joint disorders, Tinnitus
  • Ailin Ehteshami, Maedeh Ghasemi, Maryam Khoroushi Pages 308-322
    Introduction
    Characteristics of light-curing units (LCU), including irradiation uniformity and adequate light intensity, emission spectrum, exposure duration, correct light-curing technique, and regular monitoring of the LCU, are important factors in the success of composite resin restorations. In addition, infection control methods for LCUs have drawn great attention in recent years to control infection.
    Search Strategy: An electronic search was carried out in PubMed and Science Direct databases from 1985 to 2016 using these key words: Light-curing unit, dental restoration failures, composite resin restorations, and dental restoration repair.
    Conclusion
    This article tries to draw attention to the importance of LCUs and discusses the relevant issues. Additionally, the consequences of delivering too little or too much light energy, the concerns over leakage from undercured resins, and the ocular hazards are discussed. Practical recommendations are provided to help clinicians improve their use of the LCU so that their patients can receive safe and potentially longer lasting resin restorations.
    Keywords: Composite resin restorations, Dentistry, Light-curing unit
  • Hamid Mojtahedi, Milad Parvin, Alireza Parhiz Pages 323-331
    Introduction
    Condylar fractures are one of the most common fractures of the facial region. Currently there is no general agreement on surgical or nonsurgical treatment of condylar fractures. Facial nerve injury is the known as an unfavorable consequence of surgical treatments. The aim of this study was to assess the application of retromandibular transmasseteric antero-parotid approach in open reduction and internal fixation of subcondylar fractures.
    Case Report: In a case series study from January 2014 to February 2015, 10 patients with subcondylar fractures underwent surgical treatment with retromandibular transmasseteric antero-parotid approach in Sina Educational/Treatment Center. Follow-ups were carried out at 1- and 2-week and 3- and 6-month postoperative intervals for the assessment of range of mouth opening, occlusion, facial nerve injury, salivary gland complications, infection and the amount of visible scar remaining. At 6-month follow-up of patients there was no case of facial nerve injury. All the patients exhibited normal range of motion of the mandible. Surgical scar was inconspicuous.
    Conclusion
    Retromandibular transmasseteric antero-parotid approach is appropriate and safe for open reduction and internal fixation of subcondylar fractures. This can be the method of choice for high and low subcondylar fractures and also coronoid and ramus fractures. Despite short surgical incision, it provides direct surgical access to the fracture area and the remaining surgical scar is indistinctive.
    Keywords: Jaw fixation technique, Mandibular condyle, Mandibular fracture
  • Parviz Deyhimi, Hamid Porsadeghi, Soheila Darisavi, Saeideh Khalesi Pages 332-342
    Introduction
    Lymphomas are a group of malignant neoplasms that affect the lymphoreticular system, especially the lymph nodes. This condition is a form of uncommon, solid malignant neoplasms with a wide spectrum of clinical and pathological features. However, lymphoma is one of the most tumors in the head and neck region and is the third most common malignant tumor in the oral cavity and maxillofacial region after squamous cell carcinoma and salivary gland neoplasms. Only 0.2‒3% of all the primary extranodal non-Hodgkin lymphomas occur in the oral cavity.
    Case Report: The aim of reporting these two cases was to clinically and histopathologically evaluate two patients with primary oral non-Hodgkin lymphoma, referred to the Dental School of Isfahan University of Medical Sciences.
    Conclusion
    Despite the low prevalence of oral lymphoma, the diagnosis of these lesions in the oral and maxillofacial region has been a matter of discussion because in many cases the clinical features are similar to inflammatory and benign lesions. The odds are high for errors in timely detection, deferring treatment. Careful examination of the lesion, appropriate radiography and patient follow-up are very important.
    Keywords: Extranodal lymphoma, Intraoral lymphoma, Non-Hodghkin lymphoma