فهرست مطالب

فصلنامه علوم مدیریت ایران
پیاپی 22 (تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/05/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • کامران فیضی، لعیا الفت، محمدتقی تقوی فرد، محسن مرادی باستانی صفحه 1
    رابطه همکاری میان سازمانی در زنجیره تامین، پدیده ای است که در دهه اخیر توجه بسیاری از صنایع را به خود جلب کرده است. در این پژوهش مدل رابطه همکاری میان سازمانی برای بهبود عملکرد زنجیره تامین در بستر دو نظریه مبادله اجتماعی و هزینه-مبادله مورد بررسی قرار گرفته است. روش این پژوهش توصیفی و همبستگی است. قلمرو زمانی این تحقیق سالهای 1388 و 1389 است. قلمرو مکانی تحقیق نیز شرکت های تولید کننده در زنجیره تامین فرش ماشینی ایران بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارشناسان ارشد و متخصصان مرتبط با زنجیره تامین فرش ماشینی ایران می باشد. اندازه نمونه آماری اخذ شده از جامعه آماری 150 نفر است. متغیرهای فرعی و متغیرهای مشاهده گر تحقیق، از طریق مطالعه تحقیقات پیشین، پژوهش ترکیبی و تحلیل عاملی اکتشافی، استخراج شده اند. به جز دو فرضیه فرعی، تمامی فرضیات فرعی و اصلی تحقیق تایید شدند. یافته اصلی این تحقیق مدل رابطه همکاری میان سازمانی در زنجیره تامین و کاربرد آن در بهبود عملکرد زنجیره های تامین در صنعت فرش ماشینی ایران است.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین، نظریه مبادله اجتماعی، نظریه هزینه، مبادله، روابط خریدار، تامین کننده، رابطه همکاری میان سازمانی
  • نغمه سادات کرباسی، سیدبابک علوی صفحه 27
    هدف این مطالعه موردی، شناسایی تاثیر ویژگی های درونی یک سازمان بر طراحی و پیاده سازی اثربخش نظام جانشین پروری می باشد. ویژگی های سازمان مورد مطالعه عبارتند از: رسمیت پایین، برخورداری از رشد سریع، وجود کارکنان دانش محور، و برخورداری از مالکان و مدیران مشترک. در این تحقیق با استفاده از روش تجزیه و تحلیل تم بر روی داده های حاصل از مصاحبه های نیمه-ساختاریافته، روش های مناسب اجرای هر گام از برنامه جانشین پروری و ملاحظات پیاده سازی این برنامه در هر گام، بر اساس ویژگی های خاص این شرکت، مورد بررسی قرار گرفته است. بر این اساس پیشنهادهای نظری اولیه ای برای تحقیقات آتی ارائه شده است تا بتوان با استفاده از آنها، روش های مناسب اجرای هر گام از برنامه جانشین پروری و نیز ملاحظات پیاده سازی ناشی از شرایط سازمانی را در شرایط مشابه شناسایی نمود.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی جانشین پروری، رسمیت پایین، رشد سریع سازمان، مدیران و مالکان مشترک، کارکنان دانش محور، امکان سنجی اجرای برنامه
  • میلاد بختی، آرین قلی پور صفحه 61
    استفاده از تیم در سازمان ها به منظور بهره مندی از هم افزایی موجود در کار تیمی و همچنین ایجاد ظرفیت جهت تطبیق هرچه بهتر سازمان با محیط، روندی است که در دو دهه ی اخیر شتاب فزاینده ای به خود گرفته است. روندی که ضرورت پرداختن به پویایی های تیمی و انجام پژوهش هایی با هدف شناسایی عوامل موثر بر ارتقای اثربخشی تیم ها را بیش از پیش تبیین می کند. پژوهش حاضر به ارائه ی مدلی در راستای تبیین عوامل ارتقادهنده ی اثربخشی تیمی می پردازد که عبارتند از متغیرهای کلیدی حمایت سازمانی ادراک شده، رفتارهای شهروندی سازمانی و سرمایه ی اجتماعی. در این راستا روابط میان متغیرهای ذکر شده در قالب مدلی مفهومی ارائه و به صورت هم زمان آزمون شد. ابزار گردآوری داده پرسشنامه است و جامعه ی آماری کارکنان شرکت مخابرات هستند. یافته ها حاکی از برازش مناسب مدل های اندازه گیری و مدل ساختاری پژوهش است و کلیه ی روابط مفروض در مدل به جز رابطه ی بین متغیرهای حمایت سازمانی ادراک شده و سرمایه ی اجتماعی معنادارند. مدل برازش شده می تواند راهنمای مناسبی برای اقدام مدیران در جهت ارتقای اثربخشی تیمی باشد.
    کلیدواژگان: اثربخشی تیمی، رفتار شهروندی سازمانی، حمایت سازمانی اداراک شده، سرمایه ی اجتماعی
  • مهدی شیخ زاده، محمدرضا آراستی، روزبه کتب زاده صفحه 101
|