فهرست مطالب

مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد
سال دهم شماره 1 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی ایمان زاده * صفحات 2-11
    سابقه و اهداف
    یکی از ضروریات سازمان های جدید توجه به مولفه های سازمان های یادگیرنده است. در این پژوهش فاکتورهای ویک و لئون از دیدگاه اعضای هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان مورد بررسی و ارزیابی واقع شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی است. جامعه مورد مطالعه را تمام اعضای هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان تشکیل می دهند. حجم نمونه را 81 نفر از اعضای هیئت علمی دانشکده پزشکی به صورت سرشماری تشکیل می دهند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی ابزار استفاده شده از طریق نظرات متخصصین و پایائی آن نیز از طریق آلفای کرونباخ932/ 0 تامین گردید. از آمار و آزمون t همبسته برای تحلیل داده ها استفاده شد و برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 17 استفاده گردید.
    یافته ها
    دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان بر اساس فاکتورهای ویک و لئون به معنای واقعی آن سازمان یادگیرنده نیست و در هر پنج فاکتور رهبری، برنامه و ارزیابی، اطلاعات، نوآوری و ابتکار و اجرا مدل ویک و لئون تفاوت ها بین میانگین وضع موجود و مطلوب معنی دار است.
    نتیجه گیری
    برای تبدیل شدن این سازمان به سازمان یادگیرنده پیاده سازی برنامه هایی نظیر تقویت تفکرات خلاقانه، مشارکت دادن اعضای هیئت علمی در تصمیمات دانشگاه و آگاهی دانشکده ها از برنامه های یکدیگر ضروری است.
    کلیدواژگان: ارزیابی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، اعضای هیئت علمی، مدل ویک و لئون
  • مرضیه آزادیان *، مرضیه مومن نسب صفحات 12-25
    سابقه و اهداف
    دانشجویان پرستاری به عنوان کسانی که مسائل و چالش های حرفه پرستاری را از نزدیک تجربه می کنند، می توانند اطلاعات خوبی را در اختیار مدیران پرستاری قرار دهند. این مطالعه با هدف تبیین ادراک دانشجویان پرستاری از چالش های حرفه ای در دانشکده پرستاری مامایی حضرت فاطمه(س)شیراز در سال 1391 انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه کیفی با مشارکت 15 دانشجوی مقطع کارشناسی پرستاری، با نمونه گیری هدفمند انجام گردید. مشارکت کنندگان در دو گروه متمرکز و 10 مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته شرکت نمودند. از مصاحبه عمیق، نیمه ساختاریافته برای جمع آوری داده ها استفاده شد. متن کلیه جلسات ضبط و بلافاصله کلمه به کلمه نسخه برداری شد. جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل درون مایه ای استفاده گردید. کدگذاری در سه مرحله انجام و درون مایه های اصلی و فرعی مشخص شدند.
    یافته ها
    یافته ها در قالب چهار درون مایه اصلی و یازده درون مایه فرعی شامل آموزش پرچالش (با درون مایه های فرعی ضعف برنامه آموزشی، توانمندی ناکافی اساتید،کمبود انگیزه و تعهد دانشجویان، عدم تناسب امکانات و تجهیزات)، مراقبت غیراصولی (با درون مایه های فرعی مراقبت غیر همه جانبه و شکاف تئوری–عمل)، هویت حرفه ای-اجتماعی نامناسب (با درون مایه های فرعی درک نادرست عمومی از حرفه پرستاری، عملکرد سازمان های ذی ربط، مشخص نبودن جایگاه دانشجوی پرستاری در نظام سلامت) و پژوهش های ناکارآمد (با درون مایه های فرعی پژوهش دانشجویی و پژوهش غیر مبتنی بر نیاز) استخراج شدند.
    نتیجه گیری
    دیدگاه دانشجویان پرستاری محدود به مسائل آموزشی نبوده و سایر ابعاد حرفه ای را نیز در بر می گیرد. مدیران و برنامه ریزان پرستاری می توانند با استفاده از تجربیات دانشجویان به راه کارهای مناسبی در جهت ارتقا حرفه پرستاری دست یابند.
    کلیدواژگان: ادراک، دانشجویان پرستاری، چالش های حرفه ای، تحقیق کیفی، تحلیل محتوا
  • شهناز مجاهد *، محسن عباسیان، خدیجه نصیریانی، طاهره سلیمی صفحات 26-35
    سابقه و اهداف
    آموزش یکی از وظایف اصلی دانشگاه های علوم پزشکی است فاصله آنچه در کلاس درس آموزش داده می شود و خدماتی که در بالین ارائه می گردد به عنوان یک مشکل اساسی به چشم می خورد لذا بر آن شدیم تا پژوهشی با هدف تعین نظرات کارکنان پرستاری و مامایی در رابطه با میزان کاربرد بالینی دروس تخصصی انجام دهیم.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1392 بر روی کلیه کارکنان مامایی و پرستاری شاغل در بیمارستان های دولتی شهر یزد باسابقه کار 6ماه تا 5 سال انجام شد. پرسشنامه استفاده شده شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم نظرسنجی در زمینه میزان کاربرد دروس تخصصی در بالین بود که بر اساس مقیاس پنج گزینه ای لیکرت با توجه به سرفصل های تخصصی دروس دو رشته تهیه شده بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و استنباطی (تی مستقل و انالیز واریانس) انجام شد.
    یافته ها
    بیشترین میانگین کاربرد دروس تخصصی پرستاری در بالین مربوط به دروس اصول و مهارت های پرستاری 97/ 0±95/ 3 پرستاری ویژه: 05/ 1±8/ 3، پرستاری بیماری های داخلی و جراحی 3 و 4 و کمترین میانگین کاربرد دروس مربوط به درس بهداشت جامعه بود همچنین بیشترین میانگین کاربرد دروس تخصصی مامایی در بالین مربوط به دروس بارداری و زایمان(1/ 01± 68/ 4)،تغذیه مادر و کودک (2/ 1 ±06/ 4) و کمترین میانگین کاربرد دروس تخصصی مربوط به درس بی حسی و بی هوشی بود.
    نتیجه گیری
    به منظور افزایش هماهنگی یادگیری های نظری و خدمات بالینی، بازنگری کوریکولوم رشته پرستاری و مامایی و تدارک برنامه های آموزشی مناسب در حین تحصیل، پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش بالینی، کاربرد دروس تئوری، پرستاری، مامایی
  • مریم زرقانی، رقیه اسکروچی *، آغافاطمه حسینی، محمود نوری شادکام، عاطفه گل محمدی، مهرداد مستغاثی صفحات 36-46
    سابقه و اهداف
    کتابخانه یکی از عناصر اساسی در مراکز آموزشی و دانشگاه ها می باشد که نقش آن برآورده کردن نیازهای اطلاعاتی و آموزشی دانشجویان است. آموزش مجازی نیز از این امر مستثنی نیست و وجود کتابخانه مجازی به عنوان پشتیبانی مهم برای برنامه های آموزشی مجازی می باشد. هدف این پژوهش بررسی دیدگاه مدیران و دانشجویان مراکز آموزش مجازی در خصوص ایجاد کتابخانه مجازی و نقش آن در آموزش مجازی و همچنین منابع موجود در این کتابخانه ها می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی - پیمایشی است. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن تایید گردید. جامعه پژوهش شامل 19 مرکز آموزش مجازی دانشگاه های شهر تهران بوده است. در بین 19 مرکز، از 5 مرکز به روش تصادفی ساده نمونه گیری به عمل آمد. حجم نمونه دانشجویان با استفاده از فرمول کوکران، 360 نفر تعیین شد. روش گردآوری داده ها به صورت آنلاین و حضوری انجام گرفت. داده ها با استفاده از آمار توصیفی در نرم افزارهای SPSS 18 و اکسل تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که دیدگاه مدیران و دانشجویان در برخی موارد مربوط به رسالت و خدمات کتابخانه مجازی مشابه و در برخی موارد متفاوت از یکدیگر بوده است. اغلب مدیران یکی از دلایل راه اندازی سیستم آموزش مجازی را آموزش مادام العمر افراد دانسته و علت عدم استفاده افراد از کتابخانه مجازی را، عدم دانش کافی راجع به کتابخانه مجازی دانسته اند. مدیران و دانشجویان، بهترین فرمت منابع در کتابخانه مجازی را فرمت PDF می دانستند.
    نتیجه گیری
    از اساسی ترین وظایف کتابخانه مجازی، آموزش مادام العمر و توانمند سازی کاربران در جهت تامین نیازهای اطلاعاتی و آموزشی می باشد. اصلی ترین علت عدم راه اندازی کتابخانه های مجازی، عدم دانش کافی راجع به کتابخانه مجازی بوده است.
    کلیدواژگان: آموزش مجازی، کتابخانه مجازی، منابع، فرمت منابع
  • زهرا ملکی، ایمان نادری، جمال عاشوری *، امید زاهدی صفحات 47-56
    سابقه و اهداف
    طرحواره درمانی به عنوان یکی از روش های درمانی مهم، برای درمان اختلالات شناختی طراحی شده است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش طرحواره درمانی بر کاهش علائم اختلال اضطراب و افسردگی دانشجویان پرستاری و مامایی انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش طولی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بود. جامعه آماری این پژوهش همه دانشجویان دختر دانشکده پرستاری و مامایی مراجعه کننده به مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد بودند. در مجموع 40 دانشجوی دختر مبتلا به اختلال اضطراب و افسردگی با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه (هر گروه 20 دانشجو) طرحواره درمانی و کنترل قرار داده شدند. گروه آزمایش 10 جلسه 70 دقیقه ای با روش طرحواره درمانی آموزش دید. همه گروه ها پرسشنامه های اضطراب کتل و افسردگی بک را به عنوان پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری دو ماهه تکمیل کردند. داده ها با روش کوواریانس چند متغیره (مانکووا) تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که علائم اختلال اضطراب و افسردگی گروه آزمایش برخلاف گروه کنترل در مراحل پس آزمون و پیگیری 2 ماهه به طور معناداری کاهش یافته است (05/ 0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد طرحواره درمانی روش موثری برای کاهش علائم اختلال اضطراب و افسردگی دانشجویان دختر بود؛ بنابراین مشاوران و درمانگران برای کاهش علائم اختلال اضطراب و افسردگی می توانند از طرحواره درمانی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: آموزش، طرحواره درمانی، اضطراب، افسردگی، دانشجویان، پرستاری، مامایی
  • بهادر حاجی محمدی، سپیده خلعتبری لیماکی *، سکینه گرایلو صفحات 57-69
    سابقه و اهداف
    بهداشت مواد غذایی در نظام آموزش علوم پزشکی کشور به عنوان یکی از دروس رشته های بهداشت تدریس می گردد. هدف از این مطالعه بررسی دیدگاه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد پیرامون درس بهداشت مواد غذایی جهت مشخص شدن عوامل موثر بر ارتقای کیفیت آموزش بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه از 130 دانشجو که درس بهداشت مواد غذایی را می گذراندند انجام شد. پرسشنامه حاوی سوالاتی در 5 گروه اطلاعات دموگرافیک، نحوه برنامه ریزی آموزشی، امکانات و تجهیزات آموزشی، سرفصل های درس بهداشت مواد غذایی و تاثیر آموزش این درس بر ارتقاء علمی دانشجو بود. امتیاز دهی نیز بر اساس طیف لیکرت انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمون های آماری تی مستقل و ANOVA انجام شد.
    یافته ها
    دانشجویان معتقد بودند که ضرورت وجود واحد عملی نیز برای این درس زیاد می باشد (06/ 1±79/ 3) و فراهم آوردن امکانات جهت بازدید از مراکز تهیه و توزیع غذا سهم خیلی زیادی در بهبود وضعیت آموزشی آنها دارد (83/ 0±51/ 4). همچنین استفاده از فیلم های آموزشی را خیلی موثرتر از تدریس تئوری این واحد درسی دانستند (79/ 0±36 /4). دانشجویان در حد زیادی موافق تغییر بعضی از سرفصل ها به سرفصل های جدیدی که در کلاس ارائه می شد، بودند و گذراندن این درس را در محیط کار آینده شان به عنوان کارشناس بهداشت بسیار موثر دانستند (95/ 0±03/ 4).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق ضرورت تجدید نظرکلی در مورد این واحد درسی و در نظر گرفتن واحد عملی برای آن در دانشگاه های علوم پزشکی کشور احساس می شود.
    کلیدواژگان: بهداشت مواد غذایی، دیدگاه، دانشجویان کارشناسی، یزد
  • سعید خزایی *، امیر مشهدی صفحات 72-83
    سابقه و اهداف
    یادگیری به کمک ارتباطات سیار به دست اندرکاران آموزش و یادگیری امکان می دهد تا با پیگیری روند تولید گفتمان بین المللی از چند و چون شکل گیری انگاره ها و دانش فراگیران مطلع شوند. باعرضه شکل مجازی بازی های بومی در کنار بازی های پیش ساخته بر روی تلفن همراه، پژوهش حاضر در پی آن است که با کاربرد پودمان یاددهی و یادگیری ترکیبی، میزان بروز مولفه شناختی خلاقیت و عملکرد نوشتار انگلیسی فراگیران ایرانی را در پاره های تمرین مشتمل بر بازی مورد بررسی قرار دهد.
    روش بررسی
    پژوهش کاربردی حاضر با 84 آزمودنی از جامعه آماری دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در نیمسال دوم سال تحصیلی 92-93 انجام شد. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه نگرش (قبل از اجرای پژوهش)، ارزشیابی تکوینی عملکرد فراگیران در طول دوره و مصاحبه متمرکز (بعد از اجرای پژوهش) می شد. داده ها از طریق تی تست زوجی، آزمون فریدمن و ضریب همبستگی اسپرمن مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل داده های حاصل از انجام پژوهش حاضر تاثیر معنادار پودمان ترکیبی یادگیری مبتنی بر بازی را بر مهارت نوشتار انگلیسی فراگیران ایرانی تایید کرد. به علاوه، نتایج از تاثیر معنادار نوع بازی مجازی بر ایجاد بار شناختی و در نتیجه بروز خلاقیت فراگیران در حین یادگیری نوشتار انگلیسی حکایت داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل شده می تواند مقدمه ای برای بسط کاربرد بازی مجازی در یاددهی و یادگیری سایر مهارت های زبان انگلیسی به مخاطبان آموزش عالی و بررسی اثر آن بر توان و رویکرد فراگیران تلقی شود.
    کلیدواژگان: بازی، یادگیری، خلاقیت، شناخت، نوشتار
  • محمدرضا جوادی، کاوه اسلامی، ریتا مجتهدزاده، میترا ذوالفقاری *، خیرالله غلامی، سید ناصر استاد، محسن مرادی باستانی صفحات 84-91
    سابقه و اهداف
    لزوم توانمندسازی مدیران داروخانه ها در زمینه ارائه مراقبت های دارویی پس از اجرای طرح تحول سلامت بیش از پیش احساس می شود. هدف از این مطالعه طراحی، اجرا و ارزشیابی دوره مجازی کوتاه مدت مراقبت های دارویی بود.
    روش بررسی
    ابتدا به منظور ارزیابی نیاز آموزشی با 5 نفر مدیران داروخانه های بیمارستانی به روش کیفی مصاحبه انجام شد و نیازهای آموزشی مشخص گردید. پس از تدوین کوریکولوم، فرایند طراحی آموزشی به منظور اجرای مجازی برنامه انجام گرفت. مدرسین دوره در برنامه کارگاه های سه روزه توانمندسازی دوره شرکت نمودند. طرح درس الکترونیکی دوره تدوین شد و محتواهای مولتی مدیا در سامانه نماد مجازی دانشگاه قرار داده شد. پذیرش فراگیران مجازی به صورت اینترنتی انجام شد. دوره اول پذیرش به مدت یکسال و در سه پودمان به صورت الکترونیکی ترکیبی اجرا گردید. ارزشیابی از شرکت کنندگان در انتهای هر پودمان با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته به صورت خودگزارش دهی انجام گرفت و سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    38 مدیر داروخانه در این دوره شرکت کردند. در طول برگزاری دوره 10 نفر (26 درصد) از ادامه برنامه انصراف دادند و 28 شرکت کننده موفق به کسب نمره قبولی در دوره شدند. میانگین نمرات آزمون های کتبی 18 با انحراف معیار 45/. بود. 65 درصد شرکت کنندگان کل دوره را خوب و 35 درصد متوسط توصیف کردند.
    نتیجه گیری
    با توجه نیازسنجی انجام شده و نتایج ارزشیابی مبنی بر رضایت شرکت کنندگان از برگزاری این دوره می توان برگزاری این دوره در سطح آموزش کشوری را به مسئولین ذی ربط پیشنهاد داد.
    کلیدواژگان: آموزش مجازی، مراقبت دارویی، دوره کوتاه مدت مجازی، مدیریت اجرایی
|
  • A. Imanzadeh* Pages 2-11
    Introduction
    One of the requirements of modern organizations is attention to learning organization. This study aims to evaluate Medicine School of Hamadan University of Medical Sciences as ‘learning organization’ according to Wick and Leon factors.
    Methods
    In this cross sectional study, all faculty members of Medicine School of Hamadan University of Medical Sciences were studied. The sample size included 81 faculty members that selected form census. Data was collected using a valid and reliable questionnaire (Cronbach's alpha 0/932). Statistics and t-test was used for data analysis and data analysis software SPSS version 17 was used.
    Results
    According to the interviewees, Medicine School of Hamadan University of Medical Sciences is not a real learning organization. In all the five factors such as Leadership, Assessment / Program, Information, Innovation and Implementation the difference between the existing and desired situation was meaningful.
    Conclusion
    To be a learning organization implementation of programs such as creative thinking, participation in decision making and critical appraisal of teaching curriculums are essential.
    Keywords: Evaluation, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences
  • M. Azadian*, M. Momen Nasab Pages 12-25
    Background
    Nursing students experience closely the challenges of being professional nurses during their education. This study aims to explain the nursing students’ perception of professional challenges in Fatemeh Nursing and Midwifery School in Firozabad in 2012.
    Methods
    In this qualitative study 15 nursing students were selected by purposeful sampling. They participated in two focus groups and 10 in- depth semi- structured interviews. The interviews were recorded and transcribed verbatim. Thematic analysis was performed to analyze data in three stages.
    Results
    The findings were categorized into four themes and 11 subthemes. The main themes were: challenging education، non standard care، inappropriate social- professional identity، and not being a researcher.
    Conclusion
    The viewpoints of nursing students encompass all aspects of their future profession. These experiences can be used to reduce the students’ perceived challenges.
    Keywords: Perception, nursing, students, professional, Qualitative
  • Sh Mojahed *, M. Abbasian, Kh Nasiriani, T. Salimi Pages 26-35
    Introduction
    The gap between what is taught in the classroom and at the bedside to provide services is a major problem in training of nursing and midwifery students. This study aims to investigate the views of nursing and midwifery personnel in relation to the clinical application of nursing and midwifery courses.
    Methods
    This cross-sectional study investigated all nursing and midwifery staff employed by the government hospital in Yazd city with work experience of 6 months to 5 years. The data collection tools was a questionnaire consisted of two parts; demographics data and viewpoints of clinical application of training courses.
    Results
    Principles and skills of nursing (97. 0 ± 95. 3), intensive care nursing (1. 05 ± 3. 80)، medical and surgical nursing 3 and 4 gained the highest score and community health gained the lowest score. The highest mean scores in midwifery were related to obstetrics and maternal and child nutrition and Anesthetics gained the lowest score.
    Conclusions
    Coordination between theoretical learning and clinical nursing and midwifery services should be improved. Decision makers should consider these findings to improve the quality of low score courses.
    Keywords: Clinical application, Theory course, Nursing, Midwifery
  • M. Zarghani, R. Eskrootchi *, A. Hoseini, M. Noorishadkam, A. Golmohammadi, M. Mostaghaci Pages 36-46
    Introduction
    Library is one of the essential elements of universities which provide some important educational needs of students. Virtual education can not be exempted and virtual libraries are important support for virtual training programs. The purpose of this study is to evaluate the viewpoint of administrators and students in virtual education centers about the virtual library, its role and resources.
    Methods
    This study was a descriptive survey. The research instrument was a researcher made questionnaire that its validity and reliability was confirmed. The study population consisted of 19 virtual training centers in Tehran city. Out of 19 centers, simple randomized sampling was done in five Centers. The sample size was 360 students. Data collection was conducted online and descriptive statistics using SPSS 18 and Excel software were used.
    Results
    The results showed that viewpoints of administrators and students about the mission and services of virtual libraries in some cases were similar and in some cases were different. One of the administrators’ reasons for setting up a virtual learning system was lifelong learning, and lack of knowledge about virtual libraries was the reason for inadequate use of virtual libraries. The best format of virtual library from the administrators’ and students’ viewpoint, was portal document format (PDF).
    Conclusion
    One of the most important function of a virtual library, is lifelong learning and empowering users to provide information and educational needs. The main reason for not setting up a virtual library is t lack of knowledge about it.
    Keywords: Virtual, education, library, resources, formats
  • Z. Maleki, I. Naderi, J. Ashoori*, O. Zahedi Pages 47-56
    Introduction
    Schema therapy is an important treatment method for cognitive disorders. This study aimed to examine the effect of education schema therapy in reducing symptoms of anxiety and depression in nursing and midwifery students.
    Methods
    In this pre-test, post-test study, all nursing and midwifery students who referred to counseling center of Islamic Azad University–Mashhad Branch were assessed. Forty students with anxiety and depression were randomly assigned to two groups (n=20 each) included schema therapy and control groups. The experimental group educated 10 sessions of 70 minutes by schema therapy method. Both groups completed the Cattel anxiety and Beck depression questionnaires as pre-test, post-test and after two months of follow-up. Data was analyzed using multivariate analysis of covariance (MONCOVA) method.
    Results
    of anxiety and depression of the intervention group was significantly decrease compare to the control group in post-test and after two months of follow-up (P<0.05).
    Conclusion
    schema therapy is an effective method to reduce symptoms of anxiety and depression in nursing and midwifery students. Counselors and therapist can use schema therapy to reduce symptoms of anxiety and depression disorder.
    Keywords: Education, schema, therapy, anxiety, depression, nursing, midwifery, students
  • B. Hajimohammadi, S. Khalatbari Limaki *, Sakineh Gerayllo Pages 57-69
    Introduction
    Food hygiene Is one of the main courses offered by schools of public health. The purpose of this study was to investigate under graduate students’ view point about food hygiene course thought in the School of Public Health of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences.
    Methods
    In this cross-sectional study, One hundred thirty students who enrolled in the food hygiene course, participated. The questionnaire consisted of five parts including: demographics, educational planning, educational facilities, food hygiene course topics and effectiveness in improving student’s knowledge Data were analyzed by SPSS software V. 18.
    Results
    of the participants expressed their high priority for practical units of this course (3.79 ± 1.06) and their wants for visiting centers of food production and distribution have to improve their learning (4.51 ± 0.83). Also use of instructional videos found very effective (4.36 ± 0.79). Students agreed to change some parts of the curriculum with new topics and stated that this course will be highly effective in their future professional competency (4.03 ± 0.95).
    Conclusion
    According to the results, general revision of this course and adding practical units to it, will address their needs and improve their professional competency.
    Keywords: Food, hygiene, V=viewpoint, students
  • S. Khazaie*, A. Mashhadi Pages 72-83
    Introduction
    Parallel with the rapid advancements in information and communication technology (ICT) and evolving learner behaviors, language teaching and learning discipline looks to from the application of these developments for learning and teaching English as a lingua franca (ELF). However, acquisition of ELF is deemed to be a demanding experience affecting learners both psychologically and socially, among others. With the goal of developing novel practice episodes in L2 English writing classrooms, the present study adapted an m-game-mediated blended module of L2 learning.
    Methods
    Eighty four female and male medical students from Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences were purposefully selected to learn L2 writing through the blended module in 42 dyads during the second semester of 2014-2015 academic year. To adopt a triangulation research design, data were collected using three major instruments, namely attitude questionnaire, formative assessment and interview.
    Results
    In the first and third practice episodes, entertainment for the most part, took precedence over the intended instructional content and subject matter. But, when the materials were fed into the native gaming scene participants did pay more attention to the intended content. In effect, the amount of learner's familiarity with the practicing contexts shaped their conceptual schemata and also flourished their creativity.
    Conclusion
    In the nutshell, moderating unfamiliarity of the practicing context bails learners out from becoming overwhelmed by cognitive overload. However, unwarranted moderation in learning setting, in turn, nips the conditions that stifle learner's creativity in the bud; thus resulting in their underperformance.
    Keywords: Game, learning, creativity, cognition, writing
  • M. Javadi, K. Eslami, R. Mojtahedzadeh, M. Zolfaghari *, Kh Gholami, Sn Ostad, M. Moradi Bastani Pages 84-91
    Introduction
    There is more need for pharmacy managers’ development regarding pharmaceutical care after Heath Reform Project. In this study, we designed, delivered and evaluated a virtual one-year short course of pharmaceutical care for pharmacy managers.
    Methods
    We interviewed with five hospital pharmacy managers for educational need assessment. Then we developed the curriculum and performed a systematic instructional design for its blended delivery. Faculty members participated in a three-day workshop and then developed their course plans, multimedia e-contents and completed their assessment (courses’ panels) in the university Learning Management System. We delivered the one-year MBA in three modules. At the end of each module, participants evaluated the courses via a researcher-made questionnaire.
    Results
    In total, 38 pharmacy managers participated in the course. Ten participants (26%) left the study and 28 participants succeeded to pass the final written exam with the overall score of 18.0/20 (±0.45). The participants found the program useful for their career.
    Conclusion
    Considering the participants’ feedback, We recommend this virtual pharmaceutical care are program for hospital pharmacy managers.
    Keywords: Virtual, course, pharmaceutical, care, program