فهرست مطالب

مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد - سال دهم شماره 2 (تابستان 1394)

مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد
سال دهم شماره 2 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سعید میرزایی، سعید حسینی، عاطفه ترابی اردکانی، نادیا ارومیه ای* صفحات 97-104
    مقدمه
    سرمایه انسانی از ابزار های مهم توسعه است. یکی از منابع انسانی مهم در کشور و به خصوص در موسسات آموزش عالی و پژوهشکده ها و موسسات تحقیقاتی، استعدادهای درخشان می باشد. از جمله اقداماتی که در ایران در این خصوص صورت گرفته ایجاد دفتر های استعداد درخشان می باشد که رسالت آنها شناسایی استعدادهای برتر است. در این بین نقش دانشگاه به عنوان سازمانی که این فرهیختگان در آن به فعالیت علمی مشغول هستند، قابل توجه می باشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی موانع و عوامل انگیزشی دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی کرمان است.
    روش بررسی
    تحقیق حاضر مطالعه ای کیفی و مقطعی است و در سال 92 انجام شده است. نمونه گیری به صورت نمونه ی در دسترس و روش جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه ساختاریافته انجام گرفت و نهایتا داده ها به روش تحلیل چارچوبی، تحلیل شدند.
    نتایج
    یافته های حاصل از مطالعه حاضر شامل دو کد اصلی موانع انگیزشی و عوامل انگیزشی است. در بخش اول موانع انگیزشی با سه کد مشکل ساختاری، ضعف ارتباطی و مشکلات عملکردی و 8 کد فرعی عنوان شده است. بخش دوم این مطالعه شامل ارائه راهکار های انگیزشی به منظور بهبود عملکرد دفتر از دیدگاه شرکت کنندگان در پژوهش می باشد.
    نتیجه گیری
    دفتر استعداد درخشا ن برای انجام رسالت خود، جهت شناسایی استعداد های برتر و تبدیل این استعداد ها به افراد نخبه نیازمند ایجاد اصلاحاتی است.
    کلیدواژگان: دانشجویان، استعداد درخشان، انگیزش، مطالعه کیفی
  • رضا دهنویه، علیرضا کلانتری، مهتا افسری، فاطمه عباس زاده، محمد محمدی، سمیه نوری حکمت* صفحات 105-118
    مقدمه
    فرصت های مطالعاتی، راهکاری برای به روز کردن دانش اعضای هیات علمی و پاسخگویی به نیازهای آموزشی روزافزون این افراد، می باشد. هدف از این مقاله، تعیین چالش های موجود در استفاده از فرصت های مطالعاتی، جهت استفاده هر چه بهتر از این مورد، در هر یک از دانشگاه های علوم پزشکی کشور می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع کاربردی و به روش کیفی است که در سال 1392 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه بوده و بدین منظور، نمونه پژوهش 19 نفری از افراد آشنا با موضوع در دانشگاه به صورت هدفمند و طبقه ای انتخاب شده و از آنها در خصوص موضوع، سوالاتی به صورت باز پرسیده شد. تحلیل داده ها به روش تحلیل چارچوبی داده های کیفی انجام شده است.
    یافته ها
    مهم ترین چالش های استفاده از فرصت های مطالعاتی در دسته های مشکلات مرتبط با دانشگاه، فرد، سطوح ارشد سیاست گذاری، اخذ پذیرش، کشورمقصد، نظام اقتصادی مالی و ارزیابی ونظارت طبقه بندی گردید.
    نتایج
    مهم ترین چالش های استفاده از فرصت های مطالعاتی در دسته های مشکلات مرتبط با دانشگاه، فرد، سطوح ارشد سیاست گذاری، اخذ پذیرش، کشور مقصد، نظام اقتصادی مالی و ارزیابی و نظارت طبقه بندی گردید.
    نتیجه گیری
    استفاده از پتانسیل فرصت های تحصیلی جهت افزایش مهارت های مختلف اعضای هیات علمی نیازمند برنامه ای منسجم است که در آن مشکلات شناسایی شده در این مطالعه به حداقل کاهش یابد.
    کلیدواژگان: فرصت مطالعاتی، چالش، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، اعضای هیات علمی
  • رضا حسین آبادی، محمد غلامی، شورانگیز بیرانوند *، اکرم تاروردیان، خاطره عنبری صفحات 119-128
    مقدمه
    منتورینگ، به عنوان یک استراتژی نقش مهمی در توسعه حرفه ای دانشجویان پرستاری دارد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر شیوه آموزشی مولتی منتورینگ بر صلاحیت بالینی دانشجویان پرستاری صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای کلیه دانشجویان ترم 8 پرستاری دانشکده پرستاری خرم آباد در دو ترم متوالی به صورت سرشماری انتخاب و به روش تصادفی ساده در گروه منتورشیپ و گروه روتین قرار گرفتند. نمونه های گروه منتورشیپ با همکاری دو منتور، کارآموزی در عرصه خود و نمونه های گروه کنترل به روش روتین و با حضور تمام وقت مربی دوره را به پایان رساندند. صلاحیت بالینی دانشجویان قبل و پس از 10 هفته از طریق پرسشنامه 6 بعدی صلاحیت بالینی تعیین و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج آزمون تی زوجی قبل و بعد از مداخله در گروه منتورشیپ تفاوت معنی داری از نظر زیر مقیاس نمره آموزش و همکاری، و نمره کل صلاحیت بالینی نشان داد (05 / 0 > p). درحالیکه در گروه روتین قبل و بعد از مداخله از نظر نمره کل صلاحیت بالینی و زیر مقیاس های آن تفاوت معنی داری وجود نداشت (05 / 0 < p). همچنین بعد از مداخله، تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر میانگین نمرات زیر مقیاس های برنامه ریزی و ارزشیابی مراقبت پرستاری، ارتباط بین فردی و نمره کل صلاحیت بالینی وجود داشت (05 / 0 > p).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد بکارگیری شیوه آموزشی مولتی منتورینگ منجر به ارتقاء صلاحیت بالینی دانشجویان پرستاری و افزایش رضایتمندی آنها از دوره آموزشی می شود.
    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، صلاحیت بالینی، منتورشیپ، آموزش بالینی
  • عبدالرحیم داوری، علیرضا دانش کاظمی، حسین عقیلی، فاطمه مظفری* صفحات 129-137
    مقدمه
    دستیابی به پیشرفت و خودکفایی، در گرو پرداختن به تحقیق و پژوهش هدفمند و سرمایه گذاری برروی پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه هاست. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط خودکارآمدی پژوهشی و عملکرد پژوهشی در دانشجویان و دستیاران دانشکده دندانپزشکی یزد در سال 93-1392 انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، دانشجویان سال آخر دندانپزشکی عمومی و تخصصی دانشکده دندانپزشکی یزد جامعه پژوهش را تشکیل دادند. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه خودکارآمدی پژوهشی و عملکرد پژوهشی جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16و آزمون های T-test و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    در مطالعه حاضر، 80 دانشجو با میانگین سنی 67/ 4 ± 30/ 27 سال شرکت داشتند. 22 نفر(5/ 27%) از افراد شرکت کننده پسر و 58 نفر(5/ 72%) دختر بودند. میانگین کلی خودکارآمدی پژوهشی 62/ 27 ± 79 / 159و میانگین نمره عملکرد پژوهشی افراد مورد بررسی 37/ 16 ± 02/ 11 بود. نتایج نشان داد. بین مقیاس کلی خودکارآمدی پژوهشی با عملکرد پژوهشی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد(p-value=0.004،r=. 03). میانگین کلیه حیطه های خودکارآمدی پژوهشی بر حسب سن افراد مورد مطالعه(بجز در حیطه مهارت ها و تبحرها) اختلاف معنی دار آماری نداشت(05/ 0< p). میانگین نمره عملکرد پژوهشی برحسب سن افراد اختلاف آماری معنی داری را نشان داد(p-value=0.023). اختلاف آماری معنی داری بین میانگین نمره کل و نمره حیطه های هفتگانه خودکارآمدی پژوهشی و عملکرد پژوهشی با جنسیت افراد مورد مطالعه مشاهده نشد(05/ 0< p).
    نتیجه گیری
    با توجه به همبستگی خودکارآمدی پژوهشی با عملکرد پژوهشی دانشجویان، آگاهی از سطح خودکارآمدی پژوهشی می تواند برنامه ریزی بهتر، جهت ارتقا آن و به دنبالش عملکرد پژوهشی را در پی داشته باشد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی پژوهشی، عملکرد پژوهشی، دانشجویان دندانپزشکی
  • محمد اکبری بورنگ* صفحات 138-149
    مقدمه
    یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر موفقیت تحصیلی دانشجویان، انگیزش تحصیلی آنان می باشد. این پژوهش با هدف بررسی نقش دورنمای آینده شغلی بر انگیزش تحصیلی دانشجویان طراحی و اجرا گردید.
    روش بررسی
    این تحقیق از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری کل دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال تحصیلی 93-92 را شامل می شود. نمونه مورد بررسی، براساس فرمول کوکران 285 مشارکت کننده به شیوه خوشه ایتصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه، تصویرسازی ذهنی از شغل آتی و انگیزش تحصیلی استفاده شد. داده های به دست آمده به روش معادله یابی ساختاری با کمک نرم افزار PLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج بدست آمده نشان داد که مدل از برازش خوبی برخوردار بوده و (تمامی مسیرهای مستقیم و غیر مستقیم به جز مسیر مستقیم تصویرسازی ذهنی از شغل آتی به بی انگیزشی معنی دار بوده و تایید گردیدند(01/ 0> P)). نتایج نشان داد دانشجویان رشته هوشبری در مقایسه با دانشجویان پزشکی، بهداشت و علوم آزمایشگاهی از بی انگیزشی بالاتری بهره مند هستند. دانشجویان اتاق عمل در مقایسه با دانشجویان پرستاری دارای انگیزش بیرونی بالاتری بودند. دانشجویان اتاق عمل در مقایسه با دانشجویان پزشکی از انگیزش درونی در سطح پایین تری برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش و نقش تصویر سازی ذهنی از شغل آتی بر انگیزش تحصیلی دانشجویان، توجه مدرسان و استادان بر فراهم سازی زمینه برای تصویرسازی دانشجویان از شغل آتی ضروری می نماید.
    کلیدواژگان: تصویرسازی ذهنی، انگیزش تحصیلی، دانشجو، شغل
  • ماندانا شیرازی، سید احمد محمدی کیا *، ایمان جهانیان صفحات 150-162
    مقدمه
    بیماران استاندارد، افرادی هستند که برای ایفای نقش بیمار آماده می شوند به صورتیکه واقعی به نظر برسند و دارای عملکردی ثابت باشند.
    روش بررسی
    مرور نظام مند فعلی با رویکرد BEME به منظور انتخاب روش ها و رویکردهای آموزش بر پایه بهترین شواهد، برای اولین بار در ایران صورت گرفت. بانک های اطلاعاتی مورد جستجو در این مطالعه Medline، Cinahl، Web of Science، Eric، Cochrane، Jama، Ebsco و Scopus بودند. بر اساس معیار های ورود و خروج، 42 مقاله جهت وارد شدن به چک لیست مورد پذیرش قرار گرفتند. چک لیست مورد استفاده برگرفته از BEME coding sheet می باشد که متناسب با اهداف مطالعه برخی معیارها به آن اضافه و توسعه(Develop) یافت.
    نتایج
    از 42 مقاله وارد شده به مطالعه، همه مقالات به روش جستجوی الکترونیکی مورد جستجو قرار گرفته اند. با توجه به چک لیست طراحی شده، انواع مهارت های ارتباطی که مورد بررسی قرار گرفته اند، به این صورت بوده است که 7 مقاله برقراری ارتباط پزشک و بیمار، 2 مقاله آغاز کردن بحث و گفتگو با بیمار، 7 مقاله مهارت های شنیداری، 16 مقاله ارتباط کلامی با بیمار، 18 مقاله ارتباط غیر کلامی با بیمار، 7 مقاله به جمع آوری اطلاعات، 5 مقاله به مبادله اطلاعات، 5 مقاله به درک دیدگاه بیمار، 13 مقاله به بیان خبر بد به بیمار، 10 مقاله به همدردی با بیمار و 1 مقاله در ارتباط با به توافق رسیدن با بیمار پرداخته اند.
    نتیجه گیری
    بیمار استاندارد به عنوان یک روش آموزشی و یک شیوه آموزش و ارزیابی طی سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. کمبود مقالات در این حیطه، احتمال خلاء در تصمیم گیری های آموزشی را موجب می شود که انجام مرورهای نظام مند خصوصا از نوع BEME و بروز رسانی آن به دلیل سرعت رشد مقالات این حیطه، تا حدودی به حل این مشکل کمک خواهد کرد.
    کلیدواژگان: مرور نظام مند، بیمار استاندارد، مهارت های ارتباطی، دانشجویان پزشکی
  • نیلوفر محقق، مریم زرقانی *، عاطفه گل محمدی، رشا اطلسی، مسعود صالحی، ایمان تهمتن، محمود نوری شادکام، مهرداد مستغاثی صفحات 163-173
    مقدمه
    ایجاد انگیزه در اساتید، آموزش محققین، بهره برداری بهتر از شواهد و ایجاد ارتباط بین اعضای جوامع علمی، زمینه استفاده و انتقال دانش، بر اساس نیازهای جامعه و آموزش جامعه نگر را فراهم می کند. هدف اصلی این پژوهش، ارزیابی فرآیند تولید دانش و استفاده از شواهد در مراکز تحقیقاتی دانشگاه های علوم پزشکی تهران و ایران، همچنین کاربرد آن در ارتقاء سیستم سلامت و آموزش جامعه نگر دانشجویان می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- مقطعی است. جامعه مورد پژوهش، نهایتا شامل 68 مرکز پژوهشی وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی تهران و ایران می باشد. ابزار پژوهش، پرسشنامه ساخته شده توسط نجات و همکاران در دو بخش تولید دانش و ترویج استفاده از شواهد است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    وضعیت تولید و استفاده از دانش، در دانشگاه های علوم پزشکی ایران و تهران، در حیطه«تولید دانش و شواهد» قابل استفاده در تصمیم گیری ها در وضعیت مطلوب و در حیطه ترویج شواهد در وضعیت نامطلوب، قرار داشته و نیاز به مداخله دارد.
    نتیجه گیری
    در ابتدای تدوین هر پژوهشی، شناسایی مخاطبین خاص نتایج حاصل از پژوهش، باعث کاربردی شدن شواهد و دانش تولید شده می گردد. این امر، منجر به انجام پژوهش ها، مطابق با نیاز های جامعه می شود. وضعیت دانشگاه های علوم پزشکی در ایران از نظر آموزش جامعه نگر و پزشکی مبتنی بر شواهد، احتیاج به بازنگری دارد. با بهبود وضعیت تولید و ترویج دانش مبتنی بر شواهد، توسعه کیفی چشم گیری در آموزش جامعه نگر به وجود خواهد آمد.
    کلیدواژگان: تولید دانش، ترجمه دانش، تولید شواهد، مراکز تحقیقاتی
  • مهدی محمدی *، رضا ناصری جهرمی، فهیمه کشاورزی، اطهر راسخ جهرمی صفحات 174-183
    مقدمه
    افرادی که در سطح بالایی از عشق به یادگیری هستند، تمایل دارند به عنوان نوآور و جزء اولین کسانی باشند که خود را با وضعیت های جدید منطبق می سازند. هدف از این مطالعه، بررسی رابطه بین عشق به یادگیری با نوآوری جهانی در دانشجویان پزشکی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی از میان دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جهرم در سال تحصیلی 93- 94 و براساس روش نمونه گیری تصادفی با استفاده از فرمول کوکران تعداد 200 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه عشق به یادگیری مک فارلن و پرسشنامه نوآوری جهانی هرت و همکاران بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS، آزمون T استاندارد، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون ساده و آزمون T مستقل تحلیل گردید.
    نتایج
    میزان عشق به یادگیری دانشجویان بیشتر از سطح مطلوب اما میزان نوآوری جهانی آنان کمتر از سطح حداقلی است. بین عشق به یادگیری و نوآوری جهانی دانشجویان رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد و عشق به یادگیری پیش بینی کننده مثبت و معنی دار نوآوری جهانی دانشجویان است.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این پژوهش، عشق به یادگیری در بروز نوآوری جهانی دانشجویان موثر است و زمینه رشد و شکوفایی استعدادها و سوق یافتن آنها به سوی خودشکوفایی را فراهم می سازد.
    کلیدواژگان: عشق به یادگیری، نوآوری جهانی، دانشگاه، دانشجویان پزشکی
  • مهرداد مستغاثی *، رضا بهنام فر، محمود نوری شادکام، محمدرضا حیدری صفحات 184-185
|
  • S. Mirzaee, S. Hosseini, A. Torabi Ardakani, N. Oroomiei* Pages 97-104
    Introduction
    Human capital is regarded as an important tool for development. In fact، human talents involve one of the important human resources in Iran sporadically in higher education and research institutions. Within the measures taken in this regard in Iran، establishing the Office of Gifted and Talented can be mentioned aiming to identify the top talents. Therefore، the role of university as an organization، in which scholars are engaged in scientific activities، is taken significantly in to account. The present study aims to investigate the barriers and factors motivating the students are in Kerman University of Medical Sciences.
    Method
    This qualitative cross-sectional study was conducted in 2013. The study Sample was via convenience sampling method and the study data was gleaned by a semi-structured interview with 30 persons. Moreover، the study data was analyzed by framework analysis.
    Results
    The findings of this study involve the two original codes of motivational barriers as well as motivational factors. In the first section motivational barriers with three codes including structural problems، poor communication، performance problems as well as 8 minor codes were proposed. Moreover، in The second secti o n of this study، motivational strategies were mentioned intended to ameliorate the functioning of the Office in terms of the individuals، attitude participating in this study.
    Conclusion
    The Talented Office necessitates to be reformed identify the top talents and to alter such talents into elite talents.
    Keywords: Motivation, Students, Talent, Qualitative research
  • R. Dehnaveh_A. R Kalantari_M. Afsari_F. Abbaszade_M. Mohamadi_S. Noori Hekmat* Pages 105-118
    Introduction
    The sabbatical leave has been recognized as a universal method to fulfill the increasing needs of academic staff to upgrade their knowledge, as well as to enhance responsiveness to their educational needs. Therefore, this study aimed to determine the existing challenges of sabbatical leave in order to be applied efficiently in each of medical universities in Iran.
    Methods
    This qualitative applied study was conducted in 2013 in Kerman (a city in Southeast of Iran). The study data were collected through several deep interviews with 19 outstanding faculty members who were selected throughout a purposeful and systematic sampling. Topic related open questions were asked, and the data were analyzed utilizing the framework approach to qualitative data.
    Results
    The main challenges of appropriate use of the sabbatical leave were classified into problems concerned with the university, individuals, policy makers, admissions, destinations, banking as well as financial issues, and evaluation and monitoring.
    Conclusion
    The study findings revealed that effective use of the potential capacity of sabbatical leaves in order to promote faculty members, different studies requires a comprehensive plan by which the identified the problems are identified in this study declines to the lowest level.
    Keywords: challenge, faculty members, Kerman University of medical sciences, Sabbatical leave
  • R. Hosseinabadi, M. Gholami, Sh Biranvand *, A. Tarverdian, K. Anbari Pages 119-128
    Introduction
    Mentoring, as a strategy, plays an important role in professional development of nursing students. Hence, this study was aimed to determine the effect of multi-mentoring educational method on clinical competencies of 8th term nursing students.
    Methods
    In this intervention study, all of 8th term nursing students of Khorramabad school of nursing in two consecutive term were selected through census method and divided into two groups of mentorship and control(routine) trough simple random method. The subjects in the mentorship group completed their field training with corporation of two mentors. The subjects in the control group done their training in the presence of a full-time instructor. Nursing student's clinical competence was measured before and 10 weeks after the intervention using the 6-dimension scale of clinical competencies. Furthermore, the mentor-ship group in regard with the study date were analyzed using descriptive statistics and T-test.
    Findings
    The results of paired t-test demo instructed a significant difference in the sub-score of teaching-collaboration and total score of clinical competence (p<0.05), whereas no significant difference was observed in the total score of clinical competence and its sub-scales in the control group(p>0.05). Moreover, significant difference was reported in the scores of planning/evaluation of nursing care, interpersonal relationship s well as total score of clinical competence between the two groups (p<0.05).
    Conclusion
    The finding of this study revealed that implementing multi-mentoring method can result in promoting nursing student’s clinical competence and increasing their satisfaction with the course.
    Keywords: Clinical competence, clinical education, Mentorship, Nursing students
  • Ar Davari, Ar Danesh Kazemi, H. Aghili, F. Mozafari* Pages 129-137
    Introduction
    Achieve to maximum progress and improvement, just depends on addressing targeted research investment and investment of researchers and students. So, the present study was accomplished by the aim of evaluation of the relationship between self-efficacy in research and research performance of dental student of Yazd Dental College in 2014.
    Methods
    In this cross-sectional study, all interns and assistants in Yazd Dental School were participated. The required data were collected by using the Self-efficacy in Research and Research Performance questionnaire plus demographic variables (age, sex and duration of using denture). The data were analyzed by SPSS ver.16 using ANOVA, T-test and Pearson's correlation coefficient.
    Results
    In the present study, 80 students with the mean age 27.30±4.67 years were participated. Twenty-two students (27.5%) were males and 58 (72.5%) were females. The overall mean of self-efficacy in research was 159.79 ± 27.69. And the mean of research performance was 11.02 ± 16.37. The results showed that there was a significant and positive relationship between the overall scale of self-efficacy and research (p-value=0.004,r=. 03). Based on the age, there was no significant difference in the mean score of self-efficacy in research in all aspects but in the areas of skills and expertise (p>0.05). There was a significant difference in the mean score of research performance in terms of the age(p-value=0.023). There was no statistical significant between the overall mean score and the score of seven parts of self-efficacy in research and research performance in the terms of sex (P>0.05).
    Conclusions
    Regarding the association of self-efficacy in research with research performance of dental students, it can be stated that awareness of the level of self efficacy in research can lead to better planning for improving the research performance.
    Keywords: Self, efficacy in Research, Research Performance, Dental student
  • M. Akbari Booreng* Pages 138-149
    Introduction
    One of the important factors affecting on students’ educational success is their educational motivation. This study was designed and performed for investigating the role of the future career prospects in students’ educational motivation.
    Methods
    This was a cross sectional analytic study. For this purpose according to Cochrane formula, 285 participants were selected based on the random-cluster method out of all students of Birjand University of Medical Sciences in 2013-2014 academic year. The questionnaires of mental illustration of the future career and educational motivation were used to gather data. The collected data were analyzed through Structural Equation-Finding Method by using PLS software.
    Results
    The findings of the present study showed that the used model had a suitable fitting. All direct and indirect paths were significant and confirmed (p<0.01), but the direct path of mental illustration of the future career to demotivation. The results also revealed that the students of Anesthesiology had less motivation compared to the students of medicine, health and laboratory sciences. Moreover, the students of operating room had more extrinsic motivation than nursing students. The students of operating room had less intrinsic motivation than the students of medicine.
    Conclusion
    With regard to the results of this study and the role of future career prospects in the students’ educational motivation, it seemed that providing a situation for students’ mental illustration of their future career by instructors and university lecturers was necessary.
    Keywords: Mental illustration, Educational motivation, Student, Career
  • S. M Shirazi_S. A Mohammadikia *_I. Jahanian Pages 150-162
    Introduction
    Standardized patients, people who are prepared to act as patient as if they are factual and proven performance.
    Methods
    BEME systematic review of the current approach was for the first time. Databases searched in this study, Scopus, Medline Cinahl, Web of science, Eric, Cochrane, Jama, Ebsco. According to the study, the general criteria for inclusion of articles to study 42 papers were accepted for inclusion into the check list. Check list used is taken from the BEME coding sheet that fits certain criteria, it was added to the study objectives and was developed.
    Results
    42 Articles entered into the study, all articles were searched using electronic search. According to a Check list design, types of communication skills that have been studied in this way that doctors and patients communicate Article 7, Article 2 to start the discussion with the patient, listening skills Article 7, Article 16 verbal communication with the patient, patient 18, article nonverbal communication, such as body movements, eye contact, etc. 7 articles to gather information, to communicate article 5, article 5 to understand the patient's perspective, article 13 words, bad news patient (e.g. adversity, cancer, etc), articles 10 to empathize with the patient.
    Conclusions
    Standardized patients as a teaching method and teaching and assessment practices in recent years have been considered. The lack of articles in the area, the possibility of a vacuum in the decisions of the causes that systematic crossings are operating, particularly the kind of BEME and update that due to the growth of the papers in this area, partly to solve this problem will help.
    Keywords: Systematic review, Standardized patient, Communication skills, Medical students
  • N. Mohaghegh, M. Zarghani *, A. Golmohammadi, R. Atlasi, M. Salehi, E. Tahamtan, M. Noorishadkam, M. Mostaghasi Pages 163-173
    Introduction
    Utilizing as well as transferring knowledge can be provided via motivating teachers, educating researchers, better utilizing of evidence and creating communication between members of the scientific communities based on the needs of the community and community education. Therefore, the present study mainly aimed at evaluating the process of knowledge production and use of evidence in the research centres of Tehran and Iran University of Medical Sciences. Moreover, this study intended to investigate its application in improving the health system and community education of students.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, the study population finally consisted of 68 research centres affiliated to Tehran and Iran University of Medical Sciences. In order to glean the study data, a questionnaire was utilized by Nejat et al. in two fields of “knowledge production” and “promote using of evidence”, and the study data were analyzed using SPSS (version 18).
    Results
    The production and use of knowledge status in Tehran and Iran medical universities in regard with “knowledge and evidence production” used in decision-making was reported in a favourable condition. Moreover, an unfavourable condition was revealed regarding “promoting use of evidence” which needs proper intervention.
    Conclusion
    The study finding revealed that at the beginning of the formulation of each research, identifying the specific audience of the study results causes the produced evidence and knowledge to be applicable. This leads to conducting research in accordance with the needs of community. As a result, status of medical universities in Iran necessitates to be reviewed. Ameliorating production status and promoting evidence-based knowledge can lead to a significant qualitative development in community education.
    Keywords: Evidence production, Knowledge production, Knowledge translation, Research centres
  • M. Mohammadi *, Naseri Jahromi, F. Keshavarzi, A. Rasekh Jahromi Pages 174-183
    Introduction
    People who have a high level of learning love, tend to be as an innovator. As a matter of fact, they intend to lie within the first ones who are consistent with their new status. Therefore, this study aimed to investigate the relationship between love of learning and global innovation within medical students.
    Methods
    This descriptive-analytic study was carried out on students of Jahrom University of Medical Sciences during 2014-2015. The study sample consisted of 200 students who were selected via random sampling method using Cochran’s formula. McFarlane’s love of learning and Hurt’s global innovation questionnaires were utilized to glean the study data. Moreover, the study data were analysed via SPSS software (version 16), applying standard t-test, Pearson correlation-coefficients and linear regression.
    Results
    The study results indicated that the students’ love of learning was reported at a higher level than the desirable level, though their global innovation level was demonstrated to be lower than the minimum level. A positive significant relationship was observed between love of learning and global innovation. In other words, love of learning was considered as a positive and significant predictor of student's global innovation.
    Conclusion
    The study findings revealed that love of learning is influential in creating students’ global innovation. Furthermore, it can provide the ground for students’ growth and talent in order to lead students towards self-actualization.
    Keywords: Global Innovation, Love of Learning, Medical Students, University
  • M. Mostaghasi *, R. Behnamfar, M. Noori Shadkam, Mr Heydari Pages 184-185