فهرست مطالب

مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد
سال هفتم شماره 4 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صفحه 1
  • مقالات پژوهشی
  • زهرا پیشکار مفرد، علی نویدیان *، حسن ربابی صفحه 2
    سابقه و اهداف

    ارزیابی دقیق و عینی صلاحیت بالینی و حرفه ای، یکی از مهم ترین ابعاد آموزش بالینی دانشجویان گروه پزشکی است. آزمون بالینی با ساختار عینی، طیف وسیعی از مهارت های فنی و اساسی را در موقعیت های تجربی ارزیابی می کند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه رضایتمندی دانشجویان پرستاری از دو روش ارزشیابی سنتی و ارزشیابی عملی _با ساختار عینی _در دانشکده پرستاری و مامایی زاهدان انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر یک مطالعه مداخله ای است. واحدهای مورد پژوهش 35 دانشجوی پرستاری بودند که واحد درسی اصول و مهارت های پرستاری عملی را در نیمسال اول سال تحصیلی 90-1389 اخذ کردند و هر دو روش ارزشیابی عملی با ساختار عینی و سنتی در ارزیابی پایان ترم در مورد آن ها انجام گرفت. اطلاعات از طریق پرسشنامه پژوهشگر ساخته 21 گزینه ای پس از تایید روایی و پایایی، جمع آوری شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 15 و با استفاده از آزمون های کای دو، تی زوج و مستقل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین سن دانشجویان 46/2 ± 74/19 سال بود. 80% دانشجویان از روش ارزشیابی عملی با ساختار عینی راضی و کاملا راضی و 9/2% ناراضی یا کاملا ناراضی بودند. این میزان بعد از اعلام نمره به ترتیب 5/81% و 7/3% بود. 4/79% دانشجویان از روش ارزشیابی سنتی راضی و کاملا راضی و 8/11% ناراضی یا کاملا ناراضی بودند. این میزان بعد از اعلام نمره به ترتیب 63% و 1/11% بود. مقایسه میانگین نمره رضایتمندی دانشجویان بعد از اعلام نمره نشان داد رضایت از روش ارزشیابی عملی با ساختار عینی به طور معنی داری بیشتر از روش ارزشیابی سنتی بود (02/0 = P).

    نتیجه گیری

    با توجه به رضایتمندی دانشجویان پرستاری از روش ارزشیابی عملی با ساختار عینی در این مطالعه، به کارگیری آن در همه گروه های آموزشی پزشکی _علی رغم موانع اجرایی آن_ ضرورت دارد.

    کلیدواژگان: ارزشیابی سنتی، ارزشیابی عملی با ساختار عینی، رضایتمندی، دانشجوی پرستاری
  • بهرام علی قنبری هاشم آبادی، هوشنگ گراوند، اعظم محمدزاده قصر، سیدعلی اکبر حسینی صفحه 15
    سابقه و اهداف
    آگاهی مدرسین از رابطه یادگیری خودراهبر و گرایش به تفکر انتقادی به عنوان دو مشخصه یادگیری مهم در فراگیران و تاثیر آن در موفقیت تحصیلی منجر به ارتقاء فرآیند آموزشی فعال و همچنین کسب نتایج مطلوب یاددهی- یادگیری و موفقیت تحصیلی خواهد شد. بنابراین، هدف از انجام این مطالعه، تعیین رابطه گرایش به تفکر انتقادی و یادگیری خود راهبر و نقش آن بر موفقیت تحصیلی دانشجویان پرستاری و مامایی بود.
    روش بررسی
    جامعه آماری این پژوهش، کلیه دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی بودند. نمونه ای به حجم 214 نفر (26 درصد مرد و 74 درصد زن) انتخاب شد. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه های آمادگی برای یادگیری خودراهبر و گرایش به تفکر انتقادی بودند. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، علاوه بر روش های آمار توصیفی (همبستگی پیرسون، میانگین و انحراف معیار)، از روش آمار استنباطی (t مستقل) نیز استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین یادگیری خودراهبر و گرایش به تفکر انتقادی با موفقیت تحصیلی رابطه معناداری وجود ندارد (05/0 P>). اما بین یادگیری خودراهبر و گرایش به تفکر انتقادی، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (45/0 r=، 0001/0 P<). نتایج آزمون t نشان داد که در کل مقیاس یادگیری خودراهبر و گرایش به تفکر انتقادی بین دانشجویان دختر و پسر تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0 P>) اما بین موفقیت تحصیلی دانشجویان دختر و پسر تفاوت معناداری وجود داشت (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از این است که بین یادگیری خودراهبر و گرایش به تفکر انتقادی با موفقیت تحصیلی رابطه معناداری وجود ندارد، اما بین خود راهبری و گرایش به تفکر انتقادی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: گرایش به تفکر انتقادی، یادگیری خودراهبر، موفقیت تحصیلی، دانشجویان پرستاری و مامایی
  • فتیحه کرمان ساروی، علی نویدیان، محمود ایمانی صفحه 28
    سابقه و اهداف
    بهبود و ارتقاء کیفیت آموزش پرستاری مستلزم بررسی مستمر وضعیت موجود جهت اصلاح نقاط ضعف می باشد و دانشجویان به عنوان دریافت کنندگان خدمات آموزشی بهترین منبع برای شناسایی مشکلات آموزشی هستند. هدف این مطالعه تبیین درک دانشجویان پیرامون کیفیت آموزش پرستاری است.
    روش بررسی
    در این مطالعه کیفی، 40 دانشجوی پرستاری سال چهارم با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. سپس 8 مصاحبه گروه مدار صورت گرفت. کلیه مصاحبه ها روی کاغذ پیاده و با روش تحلیل محتوا تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    با استفاده از تحلیل دست نوشته ها، تعداد قابل توجهی درون مایه اولیه و سه درون مایه اصلی که هر یک چند درون مایه فرعی داشتند، استخراج شد. درون مایه اصلی در سه طبقه، شامل «آموزش تئوری»، «آموزش بالینی» و «فاصله تئوری و بالین» دسته بندی شدند که این درون مایه های اصلی و فرعی با جملاتی از بیانات شرکت کنندگان در مطالعه توضیح داده شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد وضعیت آموزش تئوری و بالینی نیازمند تامین جامع تر شیوه های آموزشی در جهت یکپارچه کردن دانش و عمل، امکانات و تجهیزات محیط بالین و بازنگری ابزارهای ارزشیابی بالینی است و ضرورت دارد در این ابعاد تمهیداتی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش تئوری و بالینی، دانشجویان پرستاری، آنالیز محتوی
  • حسین جعفری ثانی، فاطمه بلوچزاده، سمیه بهمن آبادی * صفحه 41
    سابقه و اهداف

    یکی از حوزه های بسیار مهم تاثیرگذار بر خود راهبری و یادگیری دانشجویان، ارزشیابی کلاسی ادراک شده توسط دانشجویان است. چرا که ارزشیابی جزء جدایی ناپذیر آموزش بوده و یکی از برجسته ترین عواملی است که می تواند بر انگیزش و یادگیری فراگیران تاثیر بگذارد. پ ژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ساختار ارزشیابی کلاسی ادراک شده تبحری محور و عملکردی محور با خودراهبری در یادگیری دانشجویان پرستاری و مامایی صورت پذیرفت.

    روش بررسی

    روش این پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه دانشجویان کارشناسی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودند که در سال تحصیلی 91-1390 مشغول به تحصیل بودند. به روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی بر حسب جنسیت، تعداد 220 دانشجو انتخاب شدند و پرسشنامه های ساختار ارزشیابی کلاسی ادراک شده و پرسشنامه خود راهبری در یادگیری را تکمیل نمودند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد بین ساختار ارزشیابی کلاسی ادراک شده تبحری محور و ساختار ارزشیابی کلاسی ادراک شده عملکردی محور رابطه معنادار و مثبتی وجود دارد (01/0 > P). همچنین بین ساختار ارزشیابی کلاسی ادراک شده تبحری محور و خودراهبری در یادگیری رابطه معنی دار و مثبتی وجود دارد (01/0 > P). اما بین ساختار ارزشیابی کلاسی ادراک شده عملکردی محور و خود راهبری رابطه معناداری وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، پیشنهاد می شود، برنامه های اساسی نظام تعلیم تربیت و آموزش عالی با تغییر ساختار ارزشیابی و تبدیل آن از شیوه نمره گرا و عملکرد گرا به سمت فرایندگرایی و تبحر محوری باشد. در آن صورت بین عملکردهای انتخاب شده و ساختارهای ارزشیابی سازنده و یادگیری محور روابط مثبتی مشاهده خواهد شد و یاد گیرندگان از تحصیل لذت بیشتری خواهند برد.

    کلیدواژگان: ارزشیابی کلاسی، یادگیری، خودراهبری در یادگیری، دانشجویان پرستاری و مامایی
  • زهره عنبری، رحمت الله جدیدی صفحه 52
    سابقه و اهداف
    طراحی ابزاری مناسب برای سنجش توانمندی دستیاران بنابر نقش ویژه آنان در نظام آموزشی درمانی دانشگاه ها بیش از پیش مورد توجه برنامه ریزان آموزش عالی قرار گرفته است. این پژوهش با هدف ارزیابی و مقایسه آزمون ارتقاء دستیاران در دانشگاه علوم پزشکی اراک انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی - تحلیلی 750 سوال از آزمون ارتقاء دستیاران در گروه های جراحی، داخلی، اطفال، زنان و بیهوشی از ابعاد رعایت اصول ساختاری، سطح پوشش تاکسونومی، شاخص های تمیز و دشواری و نیز میزان پوشش اهداف یادگیری در دانشگاه علوم پزشکی اراک مقایسه شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل: چک لیست استاندارد میلمن، چک لیست تعیین سطح تاکسونومی و پوشش اهداف و نیز دستگاه تصحیح اوراق (OMR) بود. روایی و پایایی ابزارها تایید گردید و داده ها بر اساس آزمون های x2 و anowa تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، گروه زنان با میانگین (2/4 ± 5/4) دارای کم ترین اشکال ساختاری، گروه داخلی از بعد پوشش بالاترین سطح تاکسونومی (40% در سطح کاربرد و 47% در سطح فهم) و گروه جراحی بالاترین درصد پوشش اهداف یادگیری (7/90%) و نیز به عنوان مناسب ترین سوالات از بعد شاخص دشواری (3/67%)و تمیز (5/73%)سوالات در مقایسه با سایر گروه ها ارزیابی شد. بین اشکالات ساختاری، پوشش اهداف یادگیری و سوالات استاندارد در بین گروه های آموزش بالینی اختلاف معناداری مشاهده گردید (001/0 = P).
    تیجه گیری: این پژوهش بر لزوم تقویت تیم های ارزیابی آزمون، ارتقاء سیستم های الکترونیکی تحلیل آزمون، برگزاری کارگاه های آموزشی و کنترل سوالات قبل از برگزاری آزمون تاکید نموده و اعمال سیاست های تشویقی و انجام مشاوره با کارشناسان تعلیم و تربیت و روان سنجی آزمون را به عنوان اثربخش ترین استراتژی ها ذکر می نماید.
    کلیدواژگان: مقایسه، آزمون، ارتقاء دستیاران، دانشگاه علوم پزشکی
  • سید مجتبی یاسینی اردکانی، شاهین بنایی بروجنی، مهدی میرزایی علویجه، فاضل زینت مطلق، ریحانه فاریابی صفحه 63
    سابقه و اهداف
    شناخت سبک های یادگیری در یادگیری بهینه، افزایش بازدهی آموزش، جهت دهی به فعالیت های تدریس و یادگیری حائز اهمیت است. این تحقیق با هدف بررسی سبک های یادگیری و روش آموزش ترجیحی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد در سال 1391 انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 354 نفر از دانشجویان به روش تصادفی - طبقه ای مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات، دو پرسشنامه استاندارد Joy Reid و پرسشنامه روش آموزش ترجیحی و بخش سوالات جمعیت شناختی و زمینه ای بود. داده های با کمک آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یک طرفه و تی تست مستقل مورد آزمون قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سن و معدل شرکت کنندگان به ترتیب برابر با 32/3 ± 84/21 و 77/1 ± 69/16 بود. از روش های آموزش ترجیحی در قسمت دروس نظری، روش سخنرانی و در قسمت دروس عملی، روش آموزش تیمی بیشترین امتیاز را کسب کرد. میان سبک یادگیری شنیداری و دیگر سبک های یادگیری همبستگی مستقیم و معناداری وجود داشت. علاوه بر این دانشجویان دانشکده های پزشکی و داروسازی در سبک های یادگیری شنیداری (014/0 P =) و دانشجویان دانشکده دندانپزشکی در سبک یادگیری حرکتی (001/0 P =) و گروهی (022/0 P =) بالاترین نمره را کسب کردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به تعیین سبک یادگیری و روش آموزش ترجیحی غالب در هر یک از دانشکده ها و لزوم اهمیت شناخت آن ها از طرف اساتید در جهت برنامه ریزی تدریس با هدف بالا بردن میزان یادگیری فراگیران، برگزاری نشست های هم اندیشی و استفاده از نتایج مطالعه حاضر در گروه های آموزشی دانشگاه مورد تاکید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: سبک یادگیری، یادگیری، روش آموزش، آموزش موثر، دانشجو
  • حمیده دهقانی، خدیجه دهقانی، خدیجه نصیریانی، علی دهقانی، همایون بنادرخشان صفحه 73
    مقدمه
    شناسایی نیازهای اموزشی نخستین گام در برنامه ریزی اموزشی پرستاران و پیش نیاز یک برنامه اموزشی موثر است. لذا این بررسی به منظور تعیین نیازهای آموزشی پرسنل پرستاری بیمارستانهای اموزشی انشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی شهر یزد انجام گردیده است.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مطالعه کیفی پیمایشی است که به روش نیازسنجی دلفی نیازهای اموزشی پرستاران شاغل در بیمارستانهای اموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی شهریزد در چهار مرحله بررسی شد.
    یافته ها
    تمامی پاسخگویان در 26 مورد به عنوان نیازهای آموزشی تخصصی و 17 موردنیاز اموزشی عمومی به توافق رسیدند که اولویت نیازهای تخصصی به ترتیب: احیاء قلبی ریوی، مراقبت ویژه، کار با دستگاه ها و تجهیزات بخش و اولویت نیازهای اموزشی عمومی شامل:مسایل حقوقی در پرستاری، کنترل عفونت، مدیریت در پرستاری، بوده است.
    بحث و
    نتیجه گیری
    از یافته های این تحقیق میتوان در تدوین برنامه های اموزش مداوم پرستاران استفاده نمودودرنهایت موجب ارتقاء عملکرد پرستاران و در نتیجه مراقبت بهتر از بیماران شد.
    کلیدواژگان: نیاز سنجی اموزش مداوم پرستاران تکنیک دلفی
  • نامه به سردبیر
  • احمد حائریان صفحه 84
|
  • Z. Pishkar Mofrad, A. Navidian, H. Robabi Page 2
    Introduction

    Objective evaluation of clinical and professional competency is one of the most important aspects in medical student's clinical education. Objective structural clinical exam (OSCE) evaluates a large spectrum of technical and basic skills in an experimental setting. The present study was carried out in order to comparing two methods of evaluation, traditional evaluation (TE) and objective structured practical evaluation (OSPE) on the satisfaction of nursing students in Zahedan Faculty of Nursing and Midwifery.

    Method

    This study is a quasi-experimental research. Thirty five nursing students who selected relevant units in the first trimester of 2011-12 academic year, participated in this study. TE and OSPE methods were both administered. Data were gathered via a 21 items researcher-made questionnaire after determination of its validity and reliability. Data were analyzed using SPSS software (version 15). Chi square, independent and paired t-tests were used.

    Results

    The average age was 19.7 ± 2.5. %80 of students satisfied or very satisfied with the OSPE evaluation and only % 2.9 were dissatisfied or very dissatisfied with this evaluation method. These rates were changed to %81.5 and %3.7 after announcement of grades respectively. %79.4 of students satisfied or very satisfied with the TE evaluation and %11.8 were dissatisfied or very dissatisfied with this evaluation method. These rates were changed to %63 and %11.1 after announcement of grades, respectively. After announcement of grades, the mean score of OSPE satisfaction was higher than TE satisfaction and this differences was statistically significant (P = 0.02).

    Conclusion

    Nursing students were satisfied with OSPE method in this study, it seems necessary to promote this evaluation method in nursing faculties.

    Keywords: Traditional Evaluation, Objective Structured Practical Evaluation, Satisfaction, Nursing Student
  • B. A. Ghanbari Hashemabadi, H. Garavand, A. Mohammadzadeh Ghasr, S. A. A. Hosseini Page 15
    Introduction
    Teacher's knowledge of self-directed learning and critical thinking are two predictors of learning in learners. This knowledge has impact on promotion of active learning process and academic achievement. This study evaluates the relation between tendency to critical thinking and self-direction in nursing and midwifery students and its role on their academic achievement.
    Methods
    All undergraduate students of nursing and midwifery school Mashhad University of Medical Sciences (N=550) were studies. Thirty nine percents (n=214) of students responded (%26 males and %74 females). Method of study was descriptive.
    Results
    There was no significant relationship between self-direction and tendency to critical thinking and Academic Achievement (P >0.05). However, there was significant and positive relationship between selfdirection and tendency to critical thinking (P < 0.0001, r: 0.45).there was no significant difference between male and female students in self- directed and tendency to critical thinking scales (P> 0.05). However there was significant difference between academic achievement of male and female students (P< 0.001).
    Conclusion
    Results show that there is no significant relationship between self-direction and tendency to critical thinking and academic achievement. However, there was significant and positive relationship between self-direction and tendency to critical thinking.
    Keywords: Tendency to critical thinking, Self, direction learning, Academic achievement, Nursing, Midwifery students
  • F. Kermansaravi, A. Navidian, M. Imani Page 28
    Introduction
    Improvement of the quality of nursing education involves continuous assessment of the current condition in order to improve the quality. The students who received educational services are the best source to recognize the existing problems in the education. This study aims to describe the experiences and viewpoints of nursing students on quality of nursing education
    Method
    In this qualitative study, 40 senior nursing students were selected according to purposeful sampling method. Then, eight focus group interviews were performed. All interviews were transcribed and analyzed according to content analysis method.
    Results
    Using thematic analysis, a significant number of preliminary themes and three main themes each with few other sub-themes, were emerged. The main themes were; “theoretical education”, “clinical education” and “the gap between theoretical and clinical education”.
    Conclusion
    It seems that theoretical and clinical education needs more comprehensive educational approaches to integrate knowledge and practice. We suggest that clinical assessment perform by faculties of nursing schools in clinical settings.
    Keywords: Theoretical, clinical education, Nursing students, content analysis
  • H. Jafari Sani, F. Balochzade, S. Bahmanabadi Page 41
    Introduction

    perceived class evaluation is one of the most important factors of self-directed learning in student. Class evaluation is an important part of class climate. The purpose of this study was to examine relationship between structure of perceived class evaluation and self-direction in learning for nursing and midwifery students.

    Method

    The population of this study consisted of nursing and midwifery student of Mashhad University of Medical Sciences who enrolled during 2011-12 semesters. A sample size of 220 was selected based on the stratified proportional sampling on the basis of gender. The sample was completed perceived class evaluation survey and self-direction in learning surveys.

    Result

    The results indicated that there was a significant correlation between structures of perceived class evaluation (erudition oriented) and structures of perceived class evaluation (performance oriented) (p 0.01). Also, the results showed that there was a positive and significant correlation between structure of perceived class evaluation (erudition oriented) and self-direction in learning (P<0.01).There was no significant correlation between structures of perceived class evaluation (performance oriented) and self-direction in learning.

    Conclusion

    Based on these conclusions, it is suggested to change structure of evaluation in basic programs of education and also higher education system to convert score oriented and performance oriented approach to process oriented and erudition oriented approach. This way, there will be a positive relationship between selected functions and constructive evaluation structure learners will be more pleased to study.

    Keywords: Evaluation of classroom, learning, self, directing in learning, nursing, midwifery students
  • Z. Anbari, R. Jadidi Page 52
    Introduction
    Designing a tool for measuring of residents’competency with attention to their main role in ducation and practice of university. This study aims to assess the residents’ promotion tests of clinical epartments at Arak University of Medicals Sciences.
    Methods
    This cross- sectional study that was undertook in 2010 at Arak University of Medical Sciences. even hundred and fifty multiple choice questions related to resident promotion tests in surgery, internal edicine, pediatrics, gynecology and anesthesiology was compared. Questionnaire of each department ontained 150 questions. hese questions were evaluated in the following domains: structure, Blum taxonomy, discrimination and ifficulty index of questions and compliance to the core curriculums. Data gathering tool were: Millmen tandard check list for evaluating questions’ structure and check list for evaluating Blum taxonomy and core urriculum and OMR system for evaluating discrimination and difficulty index. The validity and reliability f tools was confirmed and data were analyzed using by ANOVA and X2 tests.
    Results
    Results showed gynecology department had structural problem (4.5±4.2) compared with other epartments. Internal medicine department had the highest Blum domain (40% application and 47% omprehension), surgery department had the highest learning aims (90.7%) and was assessed as the most suitable questions from difficulty index (67.3%) and discrimination index (73.5%). There was significant difference between structural problem, core curriculum and rate of standard questions in various clinical epartments (P=0.001).
    Conclusion
    This study confirmed the necessity of test assessment in universities, to form effective educational workshops, control of questions before exams and incentives for clinical departments to design standard questions. Development of electronic question analysis system is recommended.
    Keywords: Comparison, exam, resident's promotion, university of medical sciences
  • S. M. Yassini Ardekani, S. Banaei Borujenei, M. Mirzaei Alavijeh, F. Zinat Motlagh, R. Faryabi Page 63
    Introduction
    Recognize learning styles are an effective and important way in optimizing learning and increasing training efficiency in order to improve learning quality. This study aimed to determine learning styles and preferred training methods in Students of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences during 2012.
    Methods
    This is a cross sectional among 354 students using stratified sampling method. Data were collected using two standard questionnaires, Joy Reid and questionnaire of preferred teaching methods and items about demographic and background were used.
    Results
    Average age and score of participants were 21.8±3.3 and 16.7±1.8 respectively. Preferred teaching methods in theoretical lessons were lectures and in practical lessons was team based method. There was significant correlation among auditory learning styles and others learning styles. In addition, students in Faculty of Medicine and Faculty of pharmacy employed learning styles of; auditory (P=0.014) and students in Faculty of Dentistry employed kinesthetic (P=0.001). Group styles (P=0.022) received the highest score.
    Conclusion
    Attention to the most preferred learning styles and prefers teaching methods in each of the faculties will enhance student's learning.
    Keywords: Learning style, Teaching method, Learning, Effective training, Student
  • H. Dehghani, Kh. Dehghani, Kh. Nasiriani, A. Dehghani, H. Banaderakhshan Page 73
    Introduction
    Need identification is the first step in educational planning. Need assessment process acts as a foundation for defining goals and making a proper ground for organizing other important elements by identifying needs and focusing on priorities. This study was designed to assess the educational needs of nursing personnel in Shahid Sadoughi Hospital in Yazd- Iran.
    Methods
    This is a qualitative survey study using Delphi four- stages need assessment technique. The study population was nursing personnel of Shahid Sadoughi Hospital and the samples were those who tended to participate in the study.
    Results
    There was consensus among all participants about 16 priorities, in specific educational needs, and 17 priorities in general needs. Top prioritized needs were cardiopulmonary resuscitation (CPR), intensive care, ward equipment handling, cardiac nursing care and intubation and ECG. In general scope the needs were nursing rights, infection control and nursing management.
    Conclusion
    The need assessment showed general and specific educational needs of nursing personnel using Delphi technique. These results could use for continuing educational program managers in quality core improvement of Nursing.
    Keywords: Educational needs assessment, Nursing continuous education, Delphi method