فهرست مطالب

مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد
سال هشتم شماره 1 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • روناک شاهوی، کژال حسامی، فرزانه ظاهری، لیلا هاشمی نسب صفحه 2
    سابقه و اهداف
    بهبود و ارتقاء کیفیت آموزش بالینی مستلزم بررسی مستمر وضعیت موجود، شناخت نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف است که در این مورد نظرات و ایده های دانشجویان به عنوان عنصر آموزشی می تواند راه گشای برنامه آینده باشد هدف این مطالعه، بررسی تجربیات دانشجویان مامایی فارغ التحصیل از عوامل موثر بر یادگیری بالینی آنان بود.
    روش بررسی
    نوع پژوهش حاضر، کیفی با رویکرد فنومنولوژی (پدیده شناسی) است. با ده دانشجوی فارغ التحصیل مامایی که با نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شده بودند و با آنان مصاحبه شد. معیار ورود به مطالعه، گذراندن امتحان فینال بود. داده ها به روش تحلیل درون مایه ای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    متن مصاحبه های استخراج شده، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و کدهای مفهومی از آن استخراج و سپس کدها به چند مفهوم اصلی دسته بندی شدند. مفاهیم منتخب یا درونمایه های اصلی شامل: عوامل تسهیل کننده و باز دارنده یادگیری بودند که عوامل تسهیل کننده یادگیری شامل درونمایه های فرعی: عملکرد مربیان، احساس رضایت دانشجو و آموزش های پیش بالینی بود. هم چنین درونمایه عوامل بازدارنده یادگیری شامل درونمایه های فرعی: فقدان تسهیلات و امکانات محیطی، عدم هماهنگی برنامه ریزی های آموزشی و نحوه برخورد پرسنل بهداشتی درمانی بود.
    نتیجه گیری
    با عنایت به یافته های پژوهش، باید شرایط و امکانات و تجهیزات در برنامه ریزی های مربوط به آموزش مامایی سهیم گردند تا محیطی حمایت کننده برای دانشجو فراهم گردد و منجر به ایجاد تجربه مثبت و گامی موثر در راستای ارتقاء کیفیت یادگیری بالینی باشد.
    کلیدواژگان: آموزش بالینی، دانشجویان مامایی، پدیده شناسی، مطالعه کیفی
  • زهره خزاعی، طاهره خزاعی*، محمدحسن نمایی، الهام جانانه صفحه 14
    سابقه و اهداف

    اخذ شرح حال کامل و انجام معاینات فیزیکی، به پزشک کمک می نماید تا ضمن تشخیص صحیح بیماری، برنامه مراقبت و درمان بیمار را به درستی طراحی کند. با توجه به تاثیر عوامل زیاد در شرح حال نویسی، مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل موثر و بازدارنده در گرفتن شرح حال از دیدگاه دانشجویان پزشکی انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی – مقطعی در سال 90-1389 روی 137 نفر از دانشجویان پزشکی (کارآموز، کارورز) در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد. برای تعیین دیدگاه دانشجویان از پرسش نامه و بررسی عملکرد آنان از چک لیست محقق ساخته استفاده گردید. دیدگاه دانشجویان به روش سرشماری و عملکرد آنان به صورت تصادفی سیستماتیک مشخص و اطلاعات در نرم افزار SPSS وارد و با آمار توصیفی و استنباطی (T-test) تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین نمره عوامل انگیزشی (40/40) نسبت به عوامل بازدارنده (59/9) برتری داشت. در میان عوامل انگیزشی گزینه «گرفتن شرح حال پایه ای برای تشخیص درست و درمان بیمار» بیشترین نمره (58/3) و در میان عوامل بازدارنده گزینه «گرفتن شرح حال تنها برای انجام رفع تکلیف» بیشترین نمره (57/2) را به خود اختصاص داده بود و همچنین تفاوت معنی داری در عمکلرد کارآموزان با کارورزان در گرفتن و ثبت شرح حال وجود داشت (005/0 P<).

    نتیجه گیری

    علی رغم نگرش مثبت دانشجویان نسبت به عوامل موثر در گرفتن شرح حال، عملکرد آنان در ثبت نشانه های بیماری و تشخیص و درمان بیماران رضایت بخش نبود که نیازمند توجه و نظارت دقیق اساتید بر فرآیند شرح حال گیری می باشد.

    کلیدواژگان: دانشجویان پزشکی، دیدگاه، عملکرد، شرح حال گیری، معاینه فیزیکی
  • محمد موذنی بیستگانی صفحه 22
    سابقه و اهداف
    روش های مختلف تدریس، پیامدها و عملکردهای متفاوتی دارند. از طرفی حجم مهارت های مورد نیاز یادگیری دانشجویان زیاد و زمان آموختن آن ها کم است. هدف از این مطالعه، مقایسه دو روش تدریس با استفاده از گزارش یک مورد واقعی به عنوان یک رویکرد ترکیبی و سخنرانی در یادگیری درس جراحی عمومی در دانشجویان پزشکی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت نیمه تجربی بر روی دو گروه متوالی دانشجویان پزشکی ورودی 88 (33 و 36 نفره) به دو شیوه سخنرانی و گزارش یک مورد واقعی انجام گرفت. در پایان هر دوره، آزمون بیست سوالی چهار گزینه ای که به روش استاندارد تهیه شده بود گرفته شد. سپس نمرات هر دو گروه، با استفاده از آزمون های آماری توصیفی، دقیق فیشر و T-TEST مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمرات در گروه تدریس با استفاده از گزارش یک مورد واقعی 79/1 ± 83/16 و در گروه سخنرانی 70/1 ± 69/12 بود که اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود داشت. (001/0 P<) میانگین نمرات در سوالات با تاکسونومی 2 و 3 در دو گروه اختلاف معنی دار داشتند ولی این اختلاف در سوالات با تاکسونومی 1 معنی دار نبود. میانگین نمره ارزشیابی مدرس از طرف دانشجویان در گروه گزارش یک مورد واقعی نسبت به گروه سخنرانی 74/1 (70/8%) افزایش داشت.
    نتیجه گیری
    روش های تدریس با رویکرد ترکیبی به واسطه ایجاد یادگیری بهتر باعث افزایش سطح نمرات، به خصوص در مورد سوالات تفسیری و تحلیلی گردیده و رضایت بیشتری را از جانب دانشجو به همراه دارند.
    کلیدواژگان: تدریس، توکسونومی، سخنرانی، گزارش یک مورد واقعی
  • حسین عقیلی، صغری یاسایی، شهره طاهری مقدم *، سیده حدیثه محمدی صفحه 30
    سابقه و اهداف

    تحصیل در رشته دندانپزشکی می تواند با تنش های متعددی همراه باشد که از جمله آن ها برخورد با محیط آموزشی نا آشنای بالینی است. تماس زودرس با محیط بالینی به عنوان یکی از راهکارهای کاهش تنش حرفه ای، جهت دهی به نگرش دانشجویان و ایجاد انگیزش مطرح شده است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر یک دوره آشنایی با محیط بالینی بر نگرش به حرفه و آموزش پزشکی دانشجویان انجام گرفته است.

    روش بررسی

    این مطالعه مداخله ای روی 72 نفر از دانشجویان علوم پایه دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، به صورت دوره کوتاه مدت آشنایی با محیط بالینی در سال تحصیلی 91 - 90 صورت گرفت. روش نمونه گیری از نوع سرشماری و طول دوره به صورت یک روزه از ساعت 8 صبح تا 1 بعد از ظهر در قالب گروه های 12 نفره برگزار شد. نگرش دانشجویان نسبت به حرفه و آموزش دندانپزشکی توسط پرسشنامه ای که حاوی 25 سوال و در قالب مقیاس 5 مرحله ای لیکرت طراحی شده بود، در ابتدا و انتهای دوره به صورت خود ایفا سنجیده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمارهای توصیفی و paired-t-test استفاده شد.

    یافته ها

    کلیه پرسشنامه ها توسط دانشجویان تکمیل شد (Response Rate = 100%). نگرش دانشجویان نسبت به حرفه و آموزش دندانپزشکی مورد بررسی قرار گرفت و نمره نگرش قبل و بعد از مواجهه با محیط بالینی به ترتیب 57/94 و 54/100 بود که این تفاوت با (001/0 P <) معنی دار بود.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه، آثار مثبت مواجهه زودرس بالینی بر نگرش دانشجویان دندانپزشکی سال اول و دوم به حرفه و آموزش دندانپزشکی مشاهده شد و عوامل دموگرافیک روی نگرش دانشجویان اثر داشت و پیشنهاد می گردد که برگزاری دوره های مواجهه زودرس بالینی به عنوان بخشی از برنامه آموزشی دانشجویان دندانپزشکی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: برخورد زودرس، محیط بالینی، دانشجویان دندانپزشکی
  • قنبر روحی، حمید آسایش، سید احمد بطحایی، علیرضا شعوری بیدگلی، محمد تقی بادله، حسین رحمانی صفحه 45
    سابقه و اهداف
    خودکارآمدی به باور های فرد درباره توانایی هایش در یادگیری یا انجام کارهای مهم در زندگی اطلاق می شود و یکی از مهم ترین عوامل پیش بینی کننده موفقیت در کارها می باشد، بنا بر این احتمالا خودکارآمدی بر عملکرد و موفقیت تحصیلی دانشجویان نیز موثر خواهد بود. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط خودکارآمدی و انگیزه تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی (همبستگی)، تعداد 275 نفر دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان به طور تصادفی انتخاب شدند. برگه اطلاعات جمعیت شناختی، مقیاس انگیزه تحصیلی و مقیاس باورهای خودکارآمدی به عنوان ابزار گردآوری داده ها استفاده شدند. داده ها در محیط نرم افزار آماری SPSS 16 با آزمون های آماری توصیفی، آزمون تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در تمامی آزمون ها سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن دانشجویان شرکت کننده در این مطالعه، 47/2 ± 97/20 بود. دانشجویان دختر 68 درصد از نمونه را تشکیل می دادند. میانگین و انحراف معیار نمرات دانشجویان در مقیاس خودکارآمدی 03/4 ± 28/30 بود و 2/50 درصد از دانشجویان از نظر خودکارآمدی نمره بالاتر از میانگین داشتند. خودکارآمدی با انگیزه درونی و نمره کل مقیاس انگیزه تحصیلی ارتباط معنادار داشت (05/0 > P). ارتباط نمرات خرده مقیاس های بی انگیزگی و انگیزه بیرونی با خودکارآمدی معنی دار نبود. دو جنس از نظر نمرات مقیاس خودکارآمدی اختلاف معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها، باورهای دانشجویان در مورد توانایی های خود برای انجام کارها با انگیزه تحصیلی ارتباط دارد و بهبود خودکارآمدی می تواند سبب بهبود انگیزه تحصیلی دانشجویان شود.
    کلیدواژگان: دانشجو، خودکارآمدی، انگیزه تحصیلی، دانشگاه، آموزش دانشگاهی
  • حجت رشیدی جهان، محسن صفاری*، هرمز سنایی نسب، امیر پاکپور، مجتبی خواجه آزاد صفحه 52
    سابقه و اهداف

    آشنایی با سبک یادگیری دانشجویان می تواند نقش قابل توجهی در برنامه ریزی درسی اساتید و بهبود یادگیری ایفا نماید. هدف از این مطالعه، ارزیابی سبک های یادگیری دانشجویان رشته های مختلف علوم پزشکی و شناخت عوامل موثر در تعیین سبک یادگیری ایشان بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک، تعداد 180 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) از رشته های مختلف علوم پزشکی که مشغول تحصیل در مقاطع مختلف بودند، به صورت تصادفی انتخاب گردیدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه سبک یادگیری کولب و پرسشنامه دموگرافیک در اردیبهشت ماه سال 1391 جمع آوری گردیدند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، تی مستقل، کای اسکوئر یا فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. برای انجام تحلیل ها از نرم افزار SPSS استفاده گردید.

    یافته ها

    میانگین سنی نمونه های پژوهش 03/7 ± 33/29 و بیشتر آن ها (80%) مذکر بودند. سبک های غالب یادگیری در شرکت کنندگان به ترتیب عبارت بودند از: واگرا (7/76%)، سازگار (8/12%)، جاذب (8/7%) و همگرا (8/2%). نتایج نشان داد، عواملی همچون: سن، جنس، تاهل، محل زندگی، تحصیلات پدر و مادر، معدل و مقطع تحصیلی می تواند در تعیین ابعاد سبک یادگیری دانشجویان، به درجات مختلف حائز اهمیت باشد. یافته ها همچنین حاکی از آن است که سبک یادگیری غالب در شرکت کنندگان مطالعه در بین افراد دارای معدل ها و مقاطع تحصیلی مختلف تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.

    نتیجه گیری

    با توجه به شناخت سبک یادگیری غالب در دانشجویان و رابطه عوامل دموگرافیک با سبک یادگیری، لازم است ضمن توجه به عوامل موثر در تعیین سبک یادگیری، برنامه ریزی مناسبی برای هماهنگ سازی سبک تدریس متناسب با سبک یادگیری غالب صورت گیرد.

    کلیدواژگان: سبک یادگیری، دانشجویان، پزشکی
  • عابدین وکیلی، مریم تیموری، راهب قربانی صفحه 65
    سابقه و اهداف
    کلاس های درس، مکانی برای انتقال تجربیات اساتید به دانشجویان و درک بهتر مطالب درسی است. غیبت دانشجویان در کلاس، می تواند باعث افزایش میزان افت تحصیلی گردد. پژوهش حاضر با هدف بررسی دیدگاه دانشجویان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی سمنان به علل غیبت آن ها در کلاس های دروس تخصصی در سال 1390 انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، با استفاده از پرسشنامه محقق- ساخته و با مشارکت دانشجویان ترم دوم و بالاتر مقطع علوم پایه پزشکی و کارشناسی دانشکده پزشکی سمنان انجام شد. یک پرسشنامه حاوی مشخصات دموگرافیک و عوامل تاثیرگذار بر غیبت دانشجویان که شامل علل مربوط به استاد، دانشجو، فرآیند آموزشی و شرایط فیزیکی کلاس با مراجعه حضوری محقق قبل از شروع کلاس درس در اختیار دانشجویان قرار گرفت. سوالات پرسشنامه در مقیاس لیکرت از صفر تا 4 به ترتیب برای پاسخ بسیار کم، کم، متوسط، زیاد، بسیار زیاد نمره گذاری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، 39% دانشجویان به ازای هر واحد درسی دو ساعت و 4/22% چهار ساعت غیبت دارند و 6/38% اظهار داشتند غیر از موارد اضطراری اصلا غیبت نمی کنند. مناسب نبودن روش تدریس استاد (1/1 ± 4 / 53/3)، نداشتن خواب کافی در شب قبل از کلاس درس و خستگی ناشی از آن (33/1 ± 4 / 45/3)، و عدم شیوایی بیان استاد (21/1 ± 4 / 43/3)، به ترتیب مهم ترین عوامل موثر بر غیبت دانشجویان از کلاس بود و عدم علاقه به رشته تحصیلی (13/1 ± 4 / 76/1)، کم ترین تاثیر را بر غیبت دانشجویان دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، پیشنهاد می شود برنامه ریزان آموزشی به عواملی که به عنوان مهم ترین عوامل غیبت از کلاس درس توسط دانشجویان مطرح شده توجه نمایند و در جذب اساتید، تسلط علمی، شیوایی بیان را مد نظر قرار داده و در کنار آن وضعیت روحی - روانی دانشجویان نیز توجه کرده تا دانشجویان با رغبت و علاقه بیشتری در محیط های آموزشی حاضر گردند.
    کلیدواژگان: غیبت، عقیده، دانشجویان، دانشکده پزشکی، ایران
  • مهران کریمی صفحه 74
|
  • R. Shahoei, K. Hesami, F. Zaheri, L. Hashemi Nasab Page 2
    Introduction
    Improvement and promotion of the quality of clinical education requires continuous assessment of the current situation, and also identifying the strengths and weaknesses. Student's views and ideas as learner can help future planning. This study aims to identify the experiences of midwifery graduates about factors affecting their clinical learning.
    Methods
    A qualitative study using phenomenology approach was conducted. Ten midwifery graduates were selected based on purposive sampling and then interviewed. Data were analyzed by thematic analysis.
    Results
    The extracted conceptual codes were classified into several main concepts. There were two main themes; factors facilitating learning and factors preventing learning, and seven sub themes; performance of instructor, pre-clinical training, students satisfaction, lack of peripheral facilities, lack of coordination of educational planning and behaviors of health care personnel.
    Conclusion
    Trained human resources and equipment for midwifery educational planning are needed to provide a supportive learning atmosphere and promote the quality of clinical learning.
    Keywords: Clinical education, midwifery students, phenomenology, qualitative study
  • Z. Khazaee, T. Khazaee, M. H. Namayi, E. Jananeh Page 14
    Introduction

    Taking patient's history and doing physical examinations help physicians to diagnose correctly and treat accordingly. There are several factors which may affect the quality of taking patient's history. This study aims to assess determinants of taking patient's history from the viewpoint of the students of Birjand Medical School.

    Methods

    This descriptive study was carried out in 2010-2011 on all 137 medical trainees and interns studying at Birjand Medical School. To determine the students’ attitudes towards history taking and to evaluate their performance a questionnaire and a check-list were used, respectively. The data analyzed using SPSS software. Descriptive-deductive statistics (T-test) were applied on the data.

    Results

    The average score of the motivational factors was more than the preventive factors. Among the motivational factors, the statement “taking patient history is a basis of proper diagnosis and treatment” (3.58); and among the preventive factors the statement “taking patient history just to evade responsibility”(2.57)had the highest scores. Moreover, there was a significant difference between the performance of trainees and interns in taking and recording patients’ history (P<0.005).

    Conclusion

    Although the students held a positive attitude toward taking patient's history, they didn’t have satisfactory performance in recording disease symptoms, diagnosis and treatment plans this entails more attention. Observation of trainers on the process of history taking may help.

    Keywords: Medical students, attitudes, performance, history taking, physical examination
  • M. Moazeni Bistegani Page 22
    Introduction
    various methods of teaching have different learning outcomes. Using a combination of teaching and training methods of training may boost education. This study compared lecture based and case based teaching as a combined approach in learning general surgery by medical students.
    Methods
    This study was a quasi-experimental performed on two consecutive groups of 33 and 36 students who were studying general surgery course. The two styles of teaching were lecture-based and real case teaching methods. The final exam included twenty multiple choice questions. The mean scores of each group of students were collected and analyzed accordingly with descriptive tests, Fisher’s test and T-test.
    Results
    The mean final mark of student's who received real case based education was 16.8/20 ± 1.8 and for the lecture group was 12.7± 1.7. There was a significant difference between the two groups (P <0.0001). In both groups, there were significant differences in the mean scores of questions with taxonomy two and three, but not in the questions with taxonomy one. Student's evaluation score of the teacher of the real case group increased by 1.7/20 (8.7%) in the case based group compared to the lecture group.
    Conclusions
    Case based teaching of general surgery led to a better outcome and students were more satisfied. It is recommended that case based education of surgery be encouraged.
    Keywords: Teaching_taxonomy_lecture_report of a real case
  • H. Aghili, S. Yassaei, Sh. Taheri Moghadam, S. H. Mohammadi Page 30
    Introduction

    Learning dentistry could have many tension and anxieties like encountering to a strange clinical environment. Early clinical exposure (ECE) is supposed to control these stresses. ECE program is an increasingly widespread component of educational curriculum. This study aims to determine the effect of early clinical exposure on the attitude of dental students’ towards dental education and profession.

    Methods

    An analytic study was performed on all 72 dental students studying basic science at Faculty of Dentistry of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences consisted of a short term course of introduction to clinical environment in academic year of 2011-2012. Every 12 students attended in an one day ECE course from 8 AM to 1 PM. Students ' attitude towards dental profession and education were assessed by a questionnaire included 25 items before and after the course. For data analysis descriptive paired-t-test was used.

    Results

    All students completed the questionnaires. Student's attitude towards dental education and profession was evaluated. Mean score of student's attitude before and after exposure to clinical environment were 94.6 and 100.5 respectively. Significant differences were found in the student's attitude before and after the course (P=0.001)

    Conclusion

    Based on the results of this study, we found a positive effect of early clinical exposure on attitudes of first and second year dental students. Demographic variations had an effect on the student's attitude. Therefore; we suggest that early clinical exposure should be added to educational curriculum of dental students.

    Keywords: Early Clinical Exposure, clinical Environment, dental Student
  • Gh. Roohi, H. Asayesh, S. A. Bathai, A. R. Shouri Bidgoli, M. T. Badeleh, H. Rahmani Page 45
    Introduction
    self-efficacy is referred to individual's beliefs about their abilities to learn and doing significant tasks in life. This study aims to determine the relationship between self-efficacy and academic motivation in a group of medical science's students.
    Methods
    In this cross-sectional study 275 students of Golestan University of Medical Sciences (GOUMS) were selected using stratified random sampling method. A questionnaire consists of questions regarding demographic, academic motivation, and self-efficacy beliefs were used to collect data. Pearson correlation coefficients, independent T-Test and one way ANOVA were applied on the data.
    Results
    The average of students’ academic motivation was 30.3±4.0. 50.2 percent of students had self-efficacy higher than average. Self-efficacy had significant correlation with intrinsic motivation sub-scale (r=0.196, P=0.001) and total score of academic motivation scale (r=0.155, P=0.01). There were no significant correlations between self-efficacy and extrinsic motivation (r=0.054, P=0.376) and motivation sub-scale (r=0.104, P=0.08). There was no significant difference between two genders in self-efficacy.
    Conclusion
    Improvement in self-efficacy of medical science's students could improve their motivation.
    Keywords: Student, self, efficacy, motivation, university, academic training
  • Hojat Rashidi, Jahan, Mohsen Saffari, Hormoz Sanaeinasab, Amir Pakpour, Mojtaba Khajehazad Page 52
    Introduction

    Understanding the learning styles of students may help educational planning and improve the learning. This study aims to assess learning styles, and relevant determinants, of students who study in various disciplines of medical sciences at Baqiyatallah University of Medical Sciences (BUMS) in 2012.

    Methods

    In this cross-sectional study, 180 students from BUMS were selected randomly. Data were collected sing the Kolb learning style questionnaire during April/May 2012. One-way ANOVA, Student t-test, Chi-square or Fisher exact tests were used for analyzing the data.

    Results

    The mean age of participants was 29.3±7.0, majority of them were males. The preferred learning styles were diverger (76.7%), accommodator (12.8%), assimilator (7.8%) and converger (2.8%) respectively. The results showed that the factors such as age, sex, marriage status, father and mother education, grade point average (GPA) and academic degree could be important to determine learning style characteristics of students. The findings also indicate that the preferred learning style among the students with different GPAs or academic degrees are not different considerably.

    Conclusion

    Regarding the most preferred leaning style by the, proper planning to address proper teaching styles according to the preferred learning styles is necessary.

    Keywords: learning style, medicine, students
  • Abedin Vakili, Maryam Teimouri, Raheb Ghorbani Page 65
    Introduction
    Absence of students from classes can reduce the quality of education and increase the failure rate. The present study aims to assess the reasons of absence from classes in basic sciences from the viewpoints of medical students of Semnan University of Medical Sciences in 2011.
    Methods
    This cross-sectional study was performed using a questionnaire with the participation of medical students who undertook basic science's course and BSc. students who studied in year two of the course. A questionnaire containing demographic data and factors influencing on student's absence including teacher, student, educational processing and physical conditions of classrooms was designed. Students completed the questionnaire before starting of lectures in classrooms.
    Results
    The results showed that 39% of students were absent two hours and 22.4% were absent for four hours per course credit and 38.6% said they were not aim to be absent except in emergency situation. at all. Inappropriate teaching was identified as the main reason for absence (3.53 / 4±1.1) followed by inadequate sleep the night before the class (3.45 / 4±1.33) lack of scholarship in teaching (3.43 / 4±1.21) and lack of self-interest to the field (1.76 / 4±1.13).
    Conclusion
    Education planners should consider factors influencing on absence of students. In faculty recruitment, academic proficiency and scholarship of teaching should also be considered. Moreover, emotional status of students should be noticed.
    Keywords: Absence, students, medical school, opinion, Iran
  • Mehran Karimi Page 74