فهرست مطالب

مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد - سال هشتم شماره 3 (پاییز 1392)

مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد
سال هشتم شماره 3 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عبدالحسین شکورنیا*، منصور امین، مریم طاهرزاده صفحات 2-12
    سابقه و اهداف
    استفاده از نظرات فارغ التحصیلان برای ارزشیابی اساتید می تواند در تایید و اعتبار نتایج ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان مفید واقع شده و در پذیرش نتایج این ارزشیابی نزد اساتید و مدیران موثر واقع گردد. این مطالعه با هدف مقایسه نمرات ارزشیابی استاد توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان طراحی و اجرا شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی 84 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان مورد ارزشیابی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای بود که بر اساس مقیاس لیکرت تهیه شده و شامل 15 سوال پنج گزینه ای بود. این پرسشنامه توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان تکمیل شد و مورد آنالیز قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزارSPSS V18 تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان به ترتیب 41/0±04/4 و 47/0±96/3 بود (26/0=P) و ضریب همبستگی بین نمرات ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان 618/0 بدست آمد (0001/0=P).
    نتیجه گیری
    عدم تفاوت بین میانگین نمرات ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان نشان دهنده توافق دانشجویان و فارغ التحصیلان در ارزشیابی اساتید و بیانگر ثبات نمرات ارزشیابی اساتید و اعتبار نتایج ارزشیابی های دانشجویی می باشد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی استاد، دانشجویان، فارغ التحصیلان
  • کامران میرزایی، ثریا زحمت کش صفحات 13-22
    سابقه و اهداف
    در سال های اخیر، پزشکان جهت ارتقاء هر چه بیشتر کیفیت مراقبت های بالینی ارائه شده جهت بیماران، تجربه بالینی خود را با شواهد پژوهشی حاصل از موارد بالینی مشابه ترکیب و در قالب پزشکی مبتنی بر شواهد ارائه نموده اند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر اجرای دوره کوتاه مدت آموزش پزشکی مبتنی بر شواهد بر آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دوره های بالینی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از پزشکی مبتنی بر شواهد بود.
    روش بررسی
    در یک مطالعه نیمه تجربی، دانشجویان پزشکی سه دوره مقطع کارآموزی پزشکی اجتماعی شرکت داده شدند (جمعا 24 نفر). در این دوره، دانشجویان 5 مرحله استاندارد اجرای پزشکی مبتنی بر شواهد شامل پرسش، جستجو، ارزیابی نقادانه شواهد و به کارگیری و ارزشیابی شواهد را به ترتیب در یک کارگاه دو روزه آموزش دیده و سپس با راهنمایی استاد به اجرا درآوردند. در ادامه سطح آگاهی، نگرش و توانایی دانشجویان در رابطه با پزشکی مبتنی بر شواهد همراه با سطح رضایتمندی آنان از دوره با استفاده از پرسشنامه پیش آزمون و پس آزمون مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه بیانگر افزایش سطح آشنایی دانشجویان با اصطلاحات کاربردی در پزشکی مبتنی بر شواهد بود (0001/0>P). همچنین در این مطالعه افزایش قابل ملاحظه آماری در سطح نگرش دانشجویان و نیز توانایی آنان در اجرا و کاربرد پزشکی مبتنی بر شواهد مشاهده شد. میزان رضایت مندی دانشجویان بعد از اجرای کارگاه از محتوا و نحوه اجرای کارگاه نیز به ترتیب در 7/91% و 5/87% موارد خوب ارزیابی شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد نیاز به آموزش دانشجویان پزشکی در مقطع بالینی در خصوص مفاهیم و واژه های اپیدمیولوژی رایج در بحث پزشکی مبتنی بر شواهد به منظور افزایش توانایی آنان در تحلیل نقادانه مقالات مورد مطالعه آنان با هدف افزایش توانایی آنان در اتخاذ تصمیمات بالینی مناسب و صحیح به خصوص به صورت عملی و به شکل آموزش کارگاهی و عملی وجود دارد.
    کلیدواژگان: آموزش پزشکی، پزشکی مبتنی بر شواهد، آموزش بالینی، دانشجو
  • خدیجه احراری*، شعبانعلی علیزاده، محمدرضا علیزاده صفحات 23-32
    سابقه و اهداف
    با توجه به اهمیت شناخت تاثیر مداخلات آموزشی در جهت حل مشکلات یادگیری و عملکرد بهتر دانشجویان، این مقاله با هدف بررسی تاثیر دو روش آموزشی کارگاهی و نظام واحدی مهارت های مطالعه و یادگیری بر راهبردهای مطالعه و یادگیری دانشجویان انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع شبه تجربی و به صورت دو گروه مداخله و یک گروه کنترل بود. نمونه پژوهش را کلیه دانشجویان پرستاری و مامایی ورودی 1390 دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد واحد اراک تشکیل می داد. برای گرداوری داده ها از پرسشنامه مشخصات فردی و دموگرافیک و پرسشنامه ال ای اس اس ای استفاده شد. این پرسشنامه دارای ده مقیاس شامل نگرش، انگیزش، کنترل وقت، اضطراب، تمرکز، پردازش اطلاعات، انتخاب ایده اصلی، راهنمای مطالعه، خود آزمایی و راهبردهای آزمون می باشد. دانشجویان گروه های مداخله پس از تکمیل پرسشنامه راهبردهای مطالعه و یادگیری طبق برنامه در دوره آموزشی مهارت های مطالعه و یادگیری شرکت کردند. سپس دانشجویان مجددا پرسشنامه ال ای اس اس ای را تکمیل نمودند و داده ها توسط نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    نتیجه گیری
    میانگین نمرات نگرش، پردازش اطلاعات، اضطراب و مدیریت زمان بعد از آموزش کلاسی افزایش داشت و این تغییر به لحاظ آماری کنترل معنی دار بود. میانگین نمرات پردازش اطلاعات اضطراب و خود آزمایی بعد از آموزش کارگاهی افزایش داشت و این تغییر به لحاظ آماری معنی دار بود.
    اگر آموزش کلاسی با ضوابط کلاس های درسی برگزار گردد، احتمالا نتایج بهتری از آموزش بدست خواهد آمد. همچنین در روش کلاسی چون حداقل در نیمی از ترم دانشجویان با مدرس مربوطه می توانند در ارتباط باشند و مشکلات و سوالات خود را مطرح کرده و پاسخ دریافت کنند این روش می تواند ارزشمندتر باشد. به نظر می رسد انجام تحقیقی در خصوص تاثیر آموزش فردی و مشاوره تحصیلی دانشجویان بر اساس نیاز و ویژگی های آنان در تکمیل مطالعات موجود مفید است.
    کلیدواژگان: روش های آموزشی، مهارت های مطالعه و یادگیری
  • معصومه دل آرام صفحات 33-43
    سابقه و اهداف
    مشاوره و راهنمایی ناکافی، در دستیابی دانشجویان به اهداف آموزشی و حرفه ای ایجاد اختلال نموده و بدین صورت ممکن است آن ها از منابع مناسب جهت رفع نیازهای آموزشی خود استفاده ننمایند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه میزان رضایت مندی دانشجویان از عملکرد اساتید مشاور قبل و پس از اجرای طرح استاد مشاور انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- مقطعی که جامعه آن را کلیه دانشجویان رشته های مختلف در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تشکیل دادند، در دو مرحله در نیمسال اول 91-90 و نیمسال اول 92-91 انجام شد. تعداد نمونه 244 نفر و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ای خود ساخته مشتمل بر دو بخش اطلاعات فردی و تحصیلی دانشجویان و 10 سوال چند گزینه ای در مقیاس لیکرت جهت سنجش میزان رضایت آن ها از عملکرد استاد مشاور بود. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون هایتی زوج، کا- اسکوئر و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    «فراهم بودن امکان دسترسی به استاد مشاور» تنها موردی از موارد ده گانه رضایت مندی دانشجویان بود که تفاوت معنی داری را قبل و پس از اجرای طرح در دانشجویان دانشکده پرستاری نشان داد (01/0=P) در حالی که در سایر موارد تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که اجرای طرح استاد مشاور نتوانسته است جایگاه رضایت بخشی را برای دانشجویان فراهم کند. نظارت کافی دانشگاه بر اجرای صحیح فرآیند طرح، حمایت از اساتید مشاور و تقویت جایگاه آنان می تواند به بهبود این فرآیند کمک نماید.
    کلیدواژگان: مشاوره، راهنمائی، رضایت مندی، دانشجو
  • فتح الله بوذرجمهری*، مهسا منصوریان، یاسمن هرندی، حسین بوذرجمهری صفحات 44-52
    سابقه و اهداف
    آموزش عالی نیروی محرکه و عامل پیشرفت هر جامعه ای است. دانش آموختگان علوم پزشکی نقش اساسی در تامین سلامت جامعه دارند؛ لذا آموزش عالی در این حوزه از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و از دو بعد انتقال اطلاعات و القای اخلاق حرفه ای بسیار مورد توجه است. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اخلاق حرفه ای و تدریس موثر اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از منظر دانشجویان این دانشگاه است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی با تکمیل 160 پرسشنامه توسط دانشجویان رشته های مختلف دانشکده های پزشکی، بهداشت، پیراپزشکی و پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، که به شیوه تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. به منظور ارزیابی تدریس موثر، از مولفه های روش شناسی، رابطه تعاملی با دانشجویان، دانش پژوهی، محوریت رشد دانشجو، مدیریت کلاس و ارزیابی مناسب استفاده شد. ارزیابی اساتید توسط مولفه های گزارش مطلبی فرد و همکاران انجام گرفت. پرسشنامه ای حاوی 30 سوال از مولفه های یاد شده طراحی و روایی سنجی شد.
    یافته ها
    به نظر دانشجویان 70% اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد دارای ویژگی شخصیت ممتاز، راعی حرمت کلاس، خوددار غیبت از همکاران، ماهر در تدریس، رازدار و ساعی در رشد علمی دانشجویان می باشند. بیش از 50% دانشجویان معتقدند اساتید این دانشگاه دارای ویژگی های تدریس موثر هستند. انتقاد دانشجویان به اساتید شامل عدم تالیف کتب مرتبط، عدم صرف وقت کافی برای دانشجویان، یکنواختی روش آموزش، کم توجهی به مسائل دانشجویان و عدم دقت کافی در ارزیابی دانشجویان بود.
    نتیجه گیری
    اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد معمولا از شایستگی علمی و اخلاقی برخوردارند ولی باید به مسائل دانشجویان بیشتر توجه نموده و برای تعامل با آنان وقت بیشتری صرف نمایند.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، ویژگی استاد خوب، تدریس موثر، دانشگاه علوم پزشکی یزد
  • عصمت نوحی*، عباس عباس زاده صفحات 53-62
    سابقه و اهداف
    چالشی که امروزه آموزش پرستاری با آن روبرو است توسعه یک برنامه درسی با راهکارهای مناسب خصوصا در آموزش بالینی به منظور توسعه مهارت های تفکر انتقادی در فرایند مراقبت از بیماران است. هدف این مطالعه، تعیین تاثیر آموزش مشارکتی بیمار محور در کارآموزان پرستاری بر تفکر انتقادی و فرایند مراقبت از بیماران بخش داخلی قلب بیمارستان شفا دانشگاه علوم پزشکی کرمان بوده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که بر روی دانشجویان ترم پنج پرستاری که با تخصیص تصادفی به دو گروه 30 نفر مداخله آموزش مشارکتی و 30 نفر شاهد آموزش بالینی بر اساس روش معمول تقسیم شده بودند، انجام گرفت. ابزار پژوهش پرسشنامه ای متشکل از سه بخش اطلاعات دموگرافیکی، سوالات مربوط به فرایند پرستاری و آزمون مهارت های تفکر انتقادی استاندارد کالیفرنیا فرم بود.
    یافته ها
    میانگین نمرات پس آزمون تفکر انتقادی گروه مورد 8/12 و گروه شاهد 23/9 بود که از لحاظ آماری این تفاوت معنی دار بود 05/P<. همچنین در رابطه با مقایسه میانگین نمره پس آزمون فرایند پرستاری در دو گروه 8/15 مورد و 43/13 شاهد اختلاف معنی دار آماری 05/ 0P< مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    هر دو گروه از نظر آموزشی پیشرفت داشته اند. از آن جایی که دانشجویان گروه مورد به صورت گروهی در مطالعه بیماران واقعی (case study) مشارکت می نمودند و جستجوی اطلاعات را در مراقبت نقادانه بکار می بردند، لذا پیشرفت گروه مورد به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد بیشتر بوده است و این تفاوت منجر به دسته بندی اطلاعات، درک و فهم از موقعیت بیمار استدلال منطقی و اولویت بندی مشکلات و ارزشیابی می شده است.
    کلیدواژگان: یادگیری مشارکتی، استدلال بالینی، تفکر انتقادی، آموزش، فرایند پرستاری، کارآموزان
  • کمال میانداری، محمد علی سرلک، سیدعلی اکبر احمدی، نجمه جلالیان صفحات 63-80
    سابقه و اهداف
    آینده غیرقطعی است و ما به راهبردی تا حد امکان آینده گرا نیازمندیم. با یک بازبینی گسترده روندهای جهانی، سرعت فزاینده تغییرات محسوس است. اگر دانشگاه ها همچنان به صورت سنتی اداره شوند، نمی توانند به صورت سریع و خلاقانه نسبت به نیازهای آینده عکس العمل نشان دهند. از این رو آن ها بایستی مجهز به زیرساختارها، بسترها و اندیشه های آینده گرایانه باشند تا به شیوه ای کنش گرانه و پیش دستانه به پیشواز تغییر بشتابند و حتی خود، عامل و کنشگر تغییرات باشند. لذا هدف ما در این تحقیق طراحی مدل ابعاد و مولفه های آینده گرایی است.
    روش بررسی
    تحقیق حاضر از نوع کیفی است که به منظور طراحی و تبیین مدل سازمان آینده گرا صورت گرفته است. در این تحقیق برای مشخص کردن ابعاد و مولفه های سازمان آینده گرا از شیوه تم گذاری استفاده شده که در حوزه ادبیات به بیش از 30 منبع مراجعه شد و در روش مصاحبه های اکتشافی از 18 خبره نظرسنجی شده است، که محاسبه پایایی آن ها، با روش توافق درون موضوعی با محاسبه ضریب فای، انجام شد.
    یافته ها
    با توجه به مصاحبه های اکتشافی و ادبیات موجود، 38 مولفه با ضریب فای بالای 80 درصد بین محقق و دو همکار متخصص، شناسایی گردیدند که در 8 بعد با توافق 100 درصد طبقه بندی شدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق، یک سازمان آینده گرا و به طور اخص یک دانشگاه آینده گرا بایستی آینده نگر، نسبت به محیط هوشیار، در برابر تغییرات چابک و چند چهره، متوجه به ارزش های آتی ذی نفعان، دارای فرهنگ آینده گرا و افرادی با ویژگی های روان شناختی مثبت و دانش مدار باشد.
    کلیدواژگان: آینده گرایی، سازمان آینده گرا، آموزش عالی
  • علی فخرموحدی*، محدثه یوسف پور، سجاد صادقی صفحات 81-95
    سابقه و اهداف
    آموزش بالینی از بخش های حائز اهمیت آموزش پرستاری می باشد. با توجه به اینکه در کشور ما آموزش پرستاری در دو دانشگاه آزاد و دولتی در حال انجام می باشد، کسب دیدگاه دانشجویان این دو دانشگاه می تواند در ارتقاء آن سودمند واقع گردد؛ لذا این مطالعه با هدف مقایسه رفتارهای آموزش بالینی مربیان پرستاری از دیدگاه های دانشجویان این دو دانشگاه انجام گردید.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع مقطعی بوده که 160 دانشجوی کارشناسی پرستاری از دانشگاه های دولتی و آزاد (هر کدام 80 نفر) در آن مشارکت داشتند. در این مطالعه از پرسشنامه اثربخشی آموزش بالینی پرستاری جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شد. این پرسشنامه دارای یک معیار لیکرت 7 امتیازی بود که دیدگاه دانشجویان را نسبت به رفتارهای مربیان پرستاری در دامنه هرگز (امتیاز 1) تا همیشه (امتیاز 7) اندازه گیری می نمود. در نهایت داده ها توسط آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از SPSS نسخه 18 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد از دیدگاه دانشجویان، میانگین رفتارهای مربیان بالینی به صورت کلی بالاتر از امتیاز 4 یا متوسط بود (31/1±52/5). همچنین رفتارهای مربیان در دانشگاه آزاد از امتیاز بیشتری نسبت به مربیان دولتی برخوردار بود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    اینکه مربیان دانشگاه آزاد امتیاز بالاتری را نسبت به مربیان دانشگاه دولتی کسب کرده بودند، خود نیاز به تامل بیشتری برای مسئولین دارد. همچنین مطالعات دقیق تری برای کشف عوامل تاثیرگذار بر ساختار و زمینه ی هر یک از این دو دانشگاه پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: پرستاری، دانشجویان، مربیان، دانشگاه دولتی و آزاد، رفتارهای آموزش بالینی اثربخش
|
  • Ah Shakurnia *, M. Amin, M. Taherzadeh Pages 2-12
    Introduction
    Using students'' evaluation vis a vis alumni can be a useful method of validation of the results. This study was carried out to compare faculty evaluation scores of Jundishapur University by current students and alumni of the university.
    Methods
    This descriptive study was carried out on 84 faculty members of Jundishapur University of Medical Sciences (JUMS) in Ahwaz. Current students and alumni were evaluated their teachers by completing questionnaires during 2011. The data collection tool was a questionnaire consisted of 15 questions on Likert scale.
    Results
    The mean faculty evaluation score by students and alumni were، 4. 04/5±0. 41 and 3. 96/5±0. 47 respectively (P=0. 26). Pearson correlation between the teacher evaluation scores by students and alumni were 0. 62 (P=0. 0001).
    Conclusion
    No difference between students and alumni evaluations were observed. This suggests agreement of students and alumni on teachers'' evaluation in JUMS. This result indicates reliability of students'' evaluation of teaching and overall validity of this evaluation method.
    Keywords: Student, evaluation, teaching, alumni, validity
  • K. Mirzaei, S. Zahmatkesh Pages 13-22
    Introduction
    To improve the quality of clinical care provided to patients، clinical experience of the physicians in Evidence Based Medicine (EBM) should be improved. The aim of this study was to examine the effect of a short course medical education on the evidence of information، attitude and work of clinical students at the Bushehr University of Medical Sciences.
    Methods
    In a quasi-experimental study، three groups of medical students (24 persons) who were studying in the community medicine course participated. In this course، students in a two-day workshop trained in an EBM workshop including; designing questions، search، critical evaluation of evidence، implementation and evaluation. Knowledge، attitude، ability of students to apply their knowledge and the level of satisfaction of the students from the course have been evaluated with pre and post-course questionnaires.
    Results
    Result of the study showed that the students’ familiarity with EBM terminology increased (p<0. 0001). In addition، this study indicated that there was a significant increase in the students’ attitude، and also their ability in application of EBM. Students were satisfied with the workshop. The content (91. 7%) and method of the implementation of the workshop (87. 5%) were positively evaluated.
    Conclusion
    The work shop works well. Practical training of EBM is recommended.
    Keywords: Medical, education, evidence based medicine, clinical, students
  • Kh Ahrari *, Sh Alizadeh, Mr Alizadeh Pages 23-32
    Introduction
    Every educational system should aim to improve educational skills of its students. This study aims to assess the effect of workshop based compare to lecture based education on the study and learning strategies of nursing and midwifery students of Arak Branch of Azad University
    Methods
    In this experimental study، the two different education method were evaluated with pre and post tests. All nursing and midwifery students who enrolled in nursing and midwifery faculty of Arak Branch of Azad University in 2011 were included. twenty students participated in class group، 25 students participated in workshop group and 17 students participated in the control group. LSSI questionnaire including، attitude، motivation، anxiety، time management، concentration، information processing، selecting main idea، self testing، study aids، test strategies was used. After completing the questionnaire the intervention groups participated in workshop for 16 hours and in lectures for two hours per week over 8 weeks. The same questionnaire was used for post-test.
    Results
    Mean attitude، information processing، anxiety، time management scores improved after educational class in the intervention compared to the control group. Also after the workshop، mean information processing، anxiety and self testing scores improved.
    Discussion
    In this study educational class and workshop were effective on information processing and anxiety management. We recommend investigation about personal education and educational counseling based on the students'' needs and wants.
    Keywords: Education, methods, study skills, learning skills
  • M. Delaram Pages 33-43
    Introduction
    Inadequate advice interferes with students’ achievements of educational and professional goals. The present study was carried out to compare the satisfaction of Shahrekord University of Medical Sciences'' students about the performance of academic advisors before and after implementation of the Advisors` Project.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out on 244 students studying in different programs at Shahrekord University of Medical Sciences in two stages at the first semester of 2010-2011 and the first semester of 2011-2012. For data collection، we used a self designed questionnaire including individual and educational information and 10 multiple-choice questions with Likert scale to assess the satisfaction of students from the advisor’ performance.
    Results
    From the ten items of satisfaction، only «providing access to an advisor» was significant after implementing Advisors` Project in Faculty of Nursing (P=0. 01).
    Conclusion
    It seems that the performance of advisors` project could not provide a satisfactory position for students. Adequate supervision of university students is crusial، proper implementation of the program can support faculty advisors to strengthen their position and help them to improve their supervision skills.
    Keywords: Advisor, guidance, satisfaction, medical, students
  • F. Bouzarjomehri *, M. Mansourian, Y. Herandi, H. Bouzarjomehri Pages 44-52
    Introduction
    Higher education is a driving force in many societies. Medical graduates have a key role in public health and community medicine. Adherence to professional ethics is crucial to achieve these goals.. This study aims to evaluate academics'' adherence to professional ethics in Shahid Sadoughi University (SSU) of Medical Science from the students''point of view.
    Methods
    In this explanatory study a questionnaire was completed by 160 students of Medical، Dentistry، Public Health، Nursing، Paramedical and Nursing and Midwifery schools of SSU. In order to assess teaching effectiveness، we considered components of the methodology، interactive relationship with students، scholarship، monitoring student''s development، classroom management and doing appropriate assessment. A questionnaire containing 30 questions of the relevant components was designed and its transparency was validated. The questionnaire was randomly distributed among students.
    Results
    70 percent of the students believed that the SSU academics have distinctive character، respect the sanctity of the classroom، do not gossip about their colleagues، are trained in teaching، are confident and do their best educate students. More than half believed that the teachers have effective teaching features. Students'' main concerns were; lacking compilation of related books، uniform method of teaching crossdsciplines، paying less attention to students'' questions، not spending sufficient time for students and careless evaluation.
    Conclusion
    Most of SSU academics adhere to moral and scientific standards. However، students suggest them to pay more attention and should spend more time for them.
    Keywords: Professional, ethics, teaching, learning
  • E. Noohi *, A. Abaszadeh Pages 53-62
    Introduction
    One of the challenge that nursing education is faced is developing a curriculum with appropriate clinical training، to develop critical thinking skills. The aim of this study was to determine the effect of patient-centered collaborative learning on students'' scores on the nursing process and critical thinking of nursing trainers.
    Methods
    This study is a quasi-experimental research. Nursing students studying at the fifth semester allocated to two randomly selected arms of 30 cases، collaborative education patient-centered، and 30 controls (clinical education according to the common way(. In struments used was a questionnaire with three parts; demographics، nursing process of patients and critical thinking.
    Results
    Mean score of post-test critical thinking was 12. 8 in cases and 9. 2 in the control group. There was significant relationship between post-test score in the two groups P <0. 05. post test scores were significantly different across the two groups; 15. 8/20 in case group compare to 13. 43/20 in the control group.
    Discussion
    Both groups showed improvement in learning. The students in the study group were participated as a team in the study of real patient i. e. case study. They used their skills to find and use evidence for critical care. The development in the study group was significantly higher than the control group and the difference has led to the information classification، understanding patients'' condition، logic reasoning، problems prioritization and assessment.
    Keywords: Cooperative, learning, clinical reasoning, critical thinking, education, nursing, trainer
  • K. Miandari, Ma Sarlak, Aa Ahmadi, N. Jalalian Pages 63-80
    Introduction
    Future is unpredictable and we need futuristic strategies for planning in higher education. If universities managed in a traditional manner، they would not react to the needs of future accordingly. The objective of this study is to investigate dimensions of futuristic universities and components of such a model.
    Methods
    This qualitative research thematic analysis was used. We gathered data from 18 experts through exploratory interviews. The reliability coefficient was calculated by intra-subject agreement using phi coefficient.
    Results
    According to the exploratory interviews، and existing literature، 38 factors with a Fi coefficient over 80 percent were identified. They were classified in eight dimensions with 100 percent agreement.
    Conclusion
    The findings indicate that a futuristic organization and specifically، a futuristic university should be future-oriented، observant of environment، agile، multi-facet، and attentive to future values of all stakeholders. Such universities should have futuristic culture، be equipped with positive people and science oriented.
    Keywords: Futuristic, Futuristic Organization, Higher Education
  • A. Fakhr Movahedi *, M. Yousefpour, S. Sadeghi Pages 81-95
    Introduction
    Clinical teaching is an important element of nursing education. This study aims to compare teaching behaviors of clinical nursing instructors from perspective of nursing students in public and private universities.
    Methods
    This was a cross-sectional study. Participants were 160 nursing students from public and private universities located in Seman، 80 students each. The nursing clinical teaching effectiveness inventory (NCTEI) is used to collect data. The questionnaire was a seven point Likert scale that measured students’ perspectives to nursing instructors in the range of never (score 1) to always (score 7). Finally the data analyzed by descriptive and inferential statistics methods by SPSS version 18.
    Results
    Data analysis showed that mean of the behaviors of clinical instructors from of students’ perspective were higher than average limit (5. 52±1. 31). Also، that mean of scores to clinical instructors’ behaviors was significantly higher in the private university compare to the public university (P<0. 001).
    Conclusion
    According to the result، nursing instructors in private universities acquired higher score than public universities to prove their proficiency. More studies are needed to explore factors influencing the structure and context of these universities.
    Keywords: Nursing, students, faculties, public, private, universities, clinical, teaching, behaviors