فهرست مطالب

بین المللی ژئوپلیتیک - سال دهم شماره 4 (پیاپی 36، زمستان 1393)

فصلنامه بین المللی ژئوپلیتیک
سال دهم شماره 4 (پیاپی 36، زمستان 1393)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1393/12/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیروس احمدی*، محمدرضا حافظ نیا، برنارد هورکاد صفحه 1
    در دو سده گذشته و در نتیجه بازی های قدرتی امپراتوری های بری و بحری روسیه و بریتانیا، ایران به عنوان یک فضای جغرافیایی حایل برای جلوگیری از احتمال تماس و درگیری مستقیم میان این قدرت های رقیب، نقش های چندگانه ای را در عرصه سیاسی و ژئوپلیتیک بازی کرد. این نقش ها گاه با توافقات دوجانبه قدرت ها، گاه با اقدام یکی از آنها و گاه به صورت درون جوش از جانب حکومت و گاه ملت ایران به صورت واکنش به بازی قدرت ها صورت می گرفت. هر چند کشور ایران به عنوان قدرت ضعیف تر حضور کم رنگ و منفعلی در این رقابت های جهانی و منطقه ای داشت اما، به نوبه خود دارای کارکردهای چندگانه مهمی بود که می توان آنها را به عنوان یک مدل از نقش ها و کارکردهای کشور حایل ارائه داد. بنابراین پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی به شناخت و تببین کارکردهای فضای حایلی ایران می پردازد. ابزارهای جمع آوری داده ها، اسنادی (کتابخانه ای) و روش میدانی (پرسشنامه) است. نتایج حاصل از پژوهش روشنگر کارکردهای بیست ودو گانه در دو دسته بندی کلی کارکردهای خارجی و کارکردهای داخلی موقعیت حایلی ایران است.
    کلیدواژگان: ژئوپلیتیک، فضای حایل، رقابت قدرتها، بازی بزرگ، ایران
  • یاشار ذکی*، رسول افضلی، احد پاشالو صفحه 32
    ارزش های جغرافیای انسانی و طبیعی موجود در فضای ملی هر کشور از عوامل ایجادکننده تنش و منازعه با محیط پیرامونی بویژه با همسایگان است که به صورت بالقوه و بالفعل روابط ژئوپلیتیکی آن کشور را با همسایگانش تحت تاثیر قرار می دهد. پیتر هاگت جغرافیدان انگلیسی در یک مدل فرضی دوازده عاملی، منابع جغرافیایی تنش یک کشور با سایر کشورها را ارائه و احصاء کرده است. این عوامل تنش زا بسته به موقعیت جغرافیایی کشور و چگونگی کارکرد عوامل طبیعی و عملکردهای انسانی می تواند در به وجود آوردن بحران در مقیاس ملی و فراملی (منطقه ای) نقش آفرین باشند و در صورت عدم مدیریت صحیح، منابع جغرافیایی تنش زا نه تنها قابلیت های کشور را در پیشبرد سیاست های کلی و کلان، تحت الشعاع خود قرار می دهد، بلکه می تواند روابط و مناسبات یک واحد سیاسی را با سایر واحدهای سیاسی بویژه کشورهای همجوار مخدوش سازد. جمهوری آذربایجان به عنوان مهم ترین کشور منطقه قفقاز جنوبی، همانند هر واحد سیاسی دیگر دارای یک سری منابع تنش های جغرافیایی با همسایگان و سایر کشورها است و از این قاعده مستثنی نیست. طبعا زمینه های جغرافیایی منازعه در تعیین سطح روابط و سیاست خارجی این کشور دخیل است و بی شک شناخت این عوامل در فروکاست معضلات و تنش های این کشور چه در داخل و چه در خارج از منطقه و بویژه در ارتباط با همسایگان و از جمله با ایران کمک خواهد کرد. بر این اساس تحقیق حاضر با روش توصیفی تحلیلی در پی بررسی این سوال اساسی است که آیا منابع جغرافیایی تنش های بین المللی در جمهوری آذربایجان با عوامل دوازده گانه مدل هایپوتتیکای پیتر هاگت، انطباق کامل دارد؟ مطابق یافته های تحقیق از دوازده عاملی که هاگت به عنوان منابع جغرافیایی تنش نام می برد، پنج مورد به وضوح در آذربایجان دیده می شود و مابقی هفت عامل در این کشور مصداق ندارد. ضمن اینکه یک سری عوامل جغرافیایی تنش زا در مناسبات ژئوپلیتیکی این کشور وجود دارد که در مدل هاگت بدان ها اشاره نشده است.
    کلیدواژگان: جمهوری آذربایجان، مدل هایپوتتیکا، منابع جغرافیایی تنش، پیتر هاگت
  • ابراهیم رومینا* صفحه 55
    برخی از ارزشهای مکانی که سرچشمه چالش سازی بین کشورهای منطقه قرار می گیرد، ماهیتی تمدنی دارند. این بسر تمدنی، در طول تاریخی شکل گرفته و در فرایندهای سیاسی، نظر بازیگران سیاسی را جلب می کند. بازیگران مدعی منطقه ای با بزرگ نمایی عناصر تمدنی خود سعی در گسترش حوزه نفوذ دارند.
    این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای سعی در تحلیل مناطق ژئوپلیتیکی جنوب غرب آسیا و تمدنهای موجود و روابط ژئوپلیتیکی حاکم بر هر یک از این مناطق دارد. نتایج پژوهش نشان می دهد که این بخش از قاره آسیا یک کلان منطقه جغرافیایی است که بر اساس متغیرهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی از چندین منطقه ژئوپلیتیکی و نیز واحدهای سیاسی ترکیبی و مجزا تشکیل شده است.
    همچنین این کلان منطقه، بر مبنای متغیر تمدنی، متشکل از چند منطقه با زیرمجموعه ویژه خود است. در هر منطقه تمدنی، کشور مدعی با ابزارهای مختلف سعی در جلوه دادن برتری تمدن خود نسبت به دیگر رقبای منطقه ای دارد. هر یک از مناطق ژئوپلیتیکی مورد نظر به لحاظ تمدنی، دارای سلسله مراتب ژئوپلیتیک هستند. همچنین در این منطقه چند کشور از میراث تمدنی تلفیقی برخوردار هستند، که محل منازعه و رقابت کشورهای مدعی تمدنی هستند. چند کشور نیز میراث دار تمدن مستقل هستند.
    کلیدواژگان: جنوب غرب آسیا، مناطق ژئوپلیتیکی، تمدن
  • محمد جعفر آجورلو*، ربیع ترک صفحه 70
    یکی از منازعات مهم ژئوپلیتیکی جنوب غرب آسیا، منازعه بر سر تنگه تیران واقع در شمال شرق دریای سرخ می باشد. تنگه تیران و جزایر تیران و صنافیر در دهانه ورودی خلیج عقبه، در شمال دریای سرخ قرار دارند. این منازعه طولانی چندین کشور بطور هم زمان دارای درگیری می باشند. تنگه تیران به دلیل موقعیت استراتژیک از همان ابتدای تشکیل اسرائیل در منازعات اعراب و اسرائیل نقش اصلی را بازی کرده، و بهره-برداری کشورهای عربی از این تنگه به عنوان یک عامل مهم ژئوپلیتیکی برای اعمال فشار به اسرائیل از دلایل اصلی شروع بحران در دهه های گذشته بوده است. هدف این مقاله که با روش تحقیق توصیفی_تحلیلی و با استفاده منابع کتابخانه ای انجام پذیرفته است، تبیین اهمیت استراتژیک تنگه تیران در منازعات جنوب غرب آسیا است. سوال اصلی این پژوهش به این شکل بیان شده است که «تنگه تیران در منازعات جنوب غرب آسیا چه جایگاهی داراد؟» یافته ها نشان می دهد که اهمیت و جایگاه تنگه برای اسرائیل که در محاصره کشورهای عربی قرار دارد، بیشتر از سایر کشورهای درگیر در منازعه است. اسرائیل، در گذشته با این استدلال که حق آزادی کشتی رانی آن توسط کشورهای همسایه نقض شده است به آغاز جنگ مبادرت کرده است. شکست کشورهای عربی در جنگ و تصرف جزایر مشرف بر تنگه به وسیله اسرائیل و امضای قراردادهای صلح حق آزادی کشتی رانی را برای این رژیم به ارمغان آورده و دستیابی به اهداف ملی را امکان پذیر کرده است. ورود به دریای سرخ، نفوذ در شرق آفریقا و افزایش عمق استراتژیک این رژیم را از بن بست جغرافیایی رهایی بخشیده است.
    کلیدواژگان: تنگه تیران، منازعات ژئوپلیتیکی، جنوب غرب آسیا
  • مراد کاویانی راد*، مجید رسولی صفحه 93
    دموکراسی فلسفه اجتماعی و جغرافیایی ترین شکل حکومت است که در آن مردم در نقش حکمیت دارنده قدرت نهایی برای تصمیم گیری درباره مسائل مربوط به سیاست هستند. طی چهار دهه گذشته اثربخشی دموکراسی و توسعه دموکراسی در سراسر جهان جغرافیای انتخابات را شکوفاترین گرایش جغرافیای سیاسی قرار داده است. از آنجا که سیاست پدیده ای متکثر و پدیده های جغرافیایی نیز متاثر از فرایندهای مکانی- فضایی، سرشتی پویا و دگرگون پذیر دارند الگوهای فضایی که از این فرایند تکثر و پویایی حاصل می شود، مورد مطالعه جغرافیای سیاسی و بهتبع آن جغرافیای انتخابات قرار می گیرند. با وجود مطالعات فراوان در زمینه جغرافیای انتخابات، پژوهش های اندکی درباره ماهیت و فلسفه وجودی این موضوع انجام شده است. پژوهش حاضر که ماهیتی بنیادی دارد با رویکردی تبیینی بر این فرض استوار است که توضیح علمی جغرافیای انتخابات در قالب مفهومی ترکیبی امکان پذیر است. داده های مورد نیاز پژوهش حاضر به شیوه کتابخانه ای گردآوری شده است. نتیجه تحقیق نشان داد که جغرافیای انتخابات به عنوان زیر مجموعه جغرافیای سیاسی،الگوی توزیع فضایی قدرت را در چارچوب روابط متقابل جغرافیا، انتخابات و قدرت مطالعه می کند.
    کلیدواژگان: جغرافیا، انتخابات، سیاست، دموکراسی، جغرافیای انتخابات
  • حمیدرضا ملک محمدی* صفحه 109
    ژئوپلیتیک به عنوان یک علم بین رشته ای به معنای تاثیر جغرافیا بر سیاست است، این تعریف از سه بعد مفهومی تشکیل شده است، مناسبات و ساختار بین المللی دولت ها، قدرت سیاسی و جغرافیا که این ابعاد تاثیرات مهمی بر فناوری به جای می گذارند. ژئوپلیتیک از جمله مفاهیمی است که شناخت و درک آن بسیار پیشتر از تولد رسمی آن به عنوان یک مفهوم صورت گرفته است. سیاستمداران و نظامیان به خوبی از نقش مولفه های جغرافیایی یک سرزمین بر کسب، نگهداشت و تقویت قدرت حاکمان خبردار بودند و کشورگشایی، طبیعیترین پیامد این باور بود. مفهوم ژئوپلیتیک زمانی که در معرض مداقه عقلی دانشگاهیان قرار گرفت و به عنوان یک مفهوم علمی مطرح شد، هنوز سایه سنت دولتی بودن را بر سر داشت؛ سای های که تا سالهای پایانی قرن گذشته و تا ورود اندیشه انتقادی به این حوزه، همچنان پابرجا بود. اندیشه انتقادی در اواخر سده گذشته با این فرض وارد میدان شد که دولتها، تنها بازیگران مشروع برای شناخت و تفسیر مفاهیم ژئوپلیتیکی نیستند، بلکه گفتمانی از سوی دیگر بازیگران این عرصه باید بهوجود آید. ژئوپلیتیک انتقادی، بیشتر از آنکه بر مرز و مکان و بازیگران رسمی تاکید کند، بر گفتمانهای نزدیک به یکدیگر نه در یک مکان خاص بلکه در فضای عام بدون مرز تاکید میکند و برخلاف ژئوپلیتیک سنتی، مناطق از این نگاه جدید، مبتنی بر گفتمانهای حاکم میان نخبگان شکل میگیرد. با این همه، شاید طراحان ژئوپلیتیک انتقادی به پدیده تکنولوژی و تاثیرات و قدرت آفرینی های بیبدیل آن توجه کافی نداشتهاند. نوشته حاضر بهدنبال اثبات این نظریه است که تکنولوژی ابزارهای قدرتمندی را در اختیار تمامی بازیگران اعم از دولتی و غیردولتی قرار داده اما به دلیل دسترسی دولت به سه عامل اطلاعات، ثروت و ارتباطات بیشتر نسبت به بازیگران دیگر، توان و قابلیت استفاده بیشتری را از تکنولوژی داراست. دولت با استفاده از تکنولوژی به یک «روبو- لویاتان» تبدیل می شود که قادر است از عناصر چهارگانه اقناع، همکاری و تسهیل در تعریف و بازتعریف مفاهیم ژئوپلیتیکی همراه با ایجاد تغییر در عوارض جغرافیایی استفاده نماید و با داشتن دست برتر در گفتمان مورد ادعای ژئوپلیتیک انتقادی، تکنوژئوپلیتیک را به چالشی برای آن مبدل سازد.
    کلیدواژگان: ژئوپلیتیک انتقادی، ژئوپلیتیک سنتی، تکنوژئوپلیتیک
  • مهدی کریمی* صفحه 122
    فضای جغرافیایی و بهتبع آن ارزش های فضا نقشی مهم در رفتار کشورها دارد و الگوهای رفتاری متفاوتی مانند همکاری، تعامل، رقابت و ستیز را می آفریند. منطقه آسیای مرکزی بهعنوان یک فضای جغرافیایی واجد یک سری ارزش ها و فرصت ها و پتانسیل هایی می باشد که پس از فروپاشی شوروی و ایجاد خلاء قدرت در آسیای مرکزی موجب رقابت میان قدرت ها بهمنظور کسب این ارزش ها و فرصت ها شده است. این تحقیق به بررسی نقش فضای جغرافیایی آسیای مرکزی در رقابت قدرت های جهانی پرداخته است. روش انجام تحقیق در این پژوهش، روش توصیفی- تحلیلی و ابزار گرد آوری اطلاعات، روش کتابخانه ای (اسنادی) می باشد. نتیجه تحقیق حاضر با تکیه بر یافته های کتابخانه ای نشان می دهد که فضای جغرافیایی آسیای مرکزی و بهتبع آن ارزش های این فضا در رقابت قدرت های جهانی در این منطقه موثر می باشند. مهمترین ارزش های جغرافیایی که عامل رقابت می باشند عبارتند از: موقعیت جغرافیایی، منابع انرژی، مسیرهای انتقال انرژی و بازار مصرف آسیای مرکزی.
    کلیدواژگان: آسیای مرکزی، ارزشهای جغرافیایی، رقابت، قدرت های جهانی، جنگ سرد
  • نجله خندق* صفحه 149
    زمانی که حکومت محلی آذربایجان توسط فرقه دموکرات در سال 1945 تشکیل شد، هدف اصلی آن ایجاد اصلاحات جامع در سراسر آذربایجان بود. از آنجایی که استان آذربایجان در 20 سال گذشته در دوره رضا شاه کاملا نادیده گرفته شده بود و حکومت مرکزی از استان مزبور غافل شده بود. اصلاحاتی که در طول یک سال توسط فرقه دموکرات در آذربایجان انجام شد، به مراتب بیشتر از اصلاحاتی بود که در زمان پهلوی انجام شده بود. هدف نگارنده از این مقاله به اثبات رساندن این امر مهم میباشد. این اصلاحات شامل، بازگشایی کارخانه ها، تاسیس کارخانه های جدید و به طور کلی کاهش میزان بیکاری، اصلاحات ارضی، تقسیم اراضی بین کشاورزان بود. در حکومت محلی آذربایجان قوانین برای همه شهروندان یکسان بوده و هیچ استثنایی وجود نداشت، پایین آوردن میزان جرایم، کاهش تورم، پایان دادن به سیستم کوپن، تامین رفاه عمومی، منع احتکار و بازار سیاه، تحصیلات اجباری، بهداشت رایگان برای عموم، همچنین تعمیر و متداول کردن جاده ها، تشکیل گروه های فدایی و ارتش محلی آذربایجان در استان آذربایجان می باشد. برگزاری تئاتر بیشمار، احداث راه آهن، تاسیس ایستگاه رادیو و تاسیس دانشگاه از دیگر اصلاحات مهم فرقه دموکرات می باشد. یکی از اهداف مهم فرقه دموکرات ترویج زبان محلی (آذری) بود و زبان آذری به عنوان زبان رسمی استان معرفی شد و اسناد دولتی نیز به زبان آذری نوشته می شد. نگارنده در این مقاله سعی کرده به این سوال پاسخ دهد که حکومت محلی آدربایجان تا چه حدی در اهداف و یا اصلاحات خود موفق بوده است.
    کلیدواژگان: فرقه دموکرات، حکومت محلی، آذربایجان، اصلاحات، ارتش محلی، اصلاحات ارضی، جنبش کارگری
|
  • Syrus Ahmadi*, Mohammad Reza Hafeznia, Bernard Hourcad Page 1
    In the past two centuries, Iran as a buffer space, has played multi- functional roles in political and geopolitical arena due to power games of maritime and land empires of Britain and Russia in order to prevent the possibility of direct contact and conflict between rival powers. These functions have been performedsometimes by bilateral powers’agreements, sometimes by one of them and sometimes by Iran’s government andnation as a reaction against powers’ game. Although Iran has had a weak and neutral presence in these regional and global rivalries, it has had different important functions that can be presented as a model of functions and roles of buffer State. So, this research considers explaning the functions of Iran’s Buffer space with a descriptive- analytic methodology. Data gathering procedure is library and field finding. The research findings iluminate 22- functions in two general class of external functions and internal functions of Iran’s Buffer location.
    Keywords: Geopolitics, Buffer Space, Powers Rivalry, Great Game, Iran
  • Yashar Zaki*, Rasoul Afzali, Ahad Pashalou Page 32
    National space and existing human and natural geographical values in each country are the creating factors of tension and conflict within the milieu of that country, especially with neighboring countries that may have potential and actual effects on geopolitical relationships of that country with its neighbors. Using a 12 – trigger hypothetica model, Peter Haggett, the famous English geographer, has represented the geographic sources of tension contributing to the conflict of that country with others. Depending on a country’s geographical situation and the functionality of natural factors and human operations, these sources of tension can play a role in creating crisis at national and supranational (macro regional) scales. If proper management fails, the geographic sources of tension can not only overwhelm the country’s capabilities to reinforce general politics of the country, but also falsify the relations and ties of a political unit with other neighboring political units. Hence, the role of geographical factors and values should not be considered as neutral, null and void in international relations and in the emergence of geopolitical challenges and crises. As the most important country in the Southern Caucasia, ‘The Republic of Azerbaijan’, like any other political unit, has a series of geographic sources of tension with neighboring and other countries and this is no exception. Naturally, the geographical grounds of conflict involve in determining the level of foreign relations and policy and without doubt, recognizing these factors contribute to reducing this country’s problems and tensions in the region both intrinsically and extrinsically and particularly with its neighbors as well as with Iran. Accordingly, the current study, using descriptive-analytical method, attempts to answer this question ‘if geographic sources of international tension of the Republic of Azerbaijan fully conform to Peter Haggett’s 12 - trigger hypothetica model’. According to research findings, from among twelve triggers which Haggett called geographic sources of tension, six triggers can be obviously observed in Azerbaijan and the remaining six ceased to prove true in this country. Meanwhile there is a series of geographic factors creating tension in geopolitical relations of this country about which nothing is mentioned in Haggett’s model, the differences and conformities of geographical factors of conflict with the facts and realities of the Republic of Azerbaijan are reflected on various maps.
    Keywords: Republic of Azerbaijan, Hypothetica, Geographical sources of tension, Peter Haggett
  • Ebrahim Roumina* Page 55
    South-West Asia, the most common theories is the world as part of the Middle East. Limits the term is unclear or there is no consensus. South-West Asia, the most common theories is the world as part of the Middle East. Limits the term is unclear or there is no consensus. While South-West Asia, is a geographical term that refers to the part of Asian countries and political units of the Southwest are included.This part of Asia is a large region based on different variables, is comprised of several distinct regions. Study based on cultural and Civilization factors, several regions the region's geopolitical and political units combined and a single political unit that is shared between each of these regions, there is geopolitical hierarchy. In each of the geopolitical regions in South-West Asia, intra-regional competition and competition between regions neighboring a region with no longer there, Therefore this kind of competition is reflected in the behavior of social - cultural and Civilization regions appears.This article is a descriptive - analytic study using a documentation data gathering method, tries to analyze the geopolitical regions South-West Asia and geopolitical relationships prevailing each of these regions is based on cultural and Civilization variables.
    Keywords: Southwest Asia, Geopolitical regions, Civilization
  • Mohammad Jafar Ajorloo*, Rabiae Turk Page 70
    One major geopolitical conflict in South-West Asia, the Strait of Tiran in the Red Sea is located in the North East. Strait of Tiran and Tiran Island and the entrance Snafyr Gulf of Aqaba, northern Red Sea is located. This conflict has been involved in several conflicts at the same time are prolonged. Strait of Tiran strategic position from the beginning of the Arab-Israeli conflict has played a major role in this regime and operation of the Strait as major geopolitical Arabic countries to put pressure on the Zionist regime the main reason for starting the crisis in decades past. This article aims to explain the strategic importance of the Strait of Tiran in the conflict in South West Asia. The research method was descriptive-analytical study using methods to collect information from library and internet capability. In this thesis, we answer this question we” Strait of Tiran in South West Asia conflict is in what position?” the results of this study show the importance and status of the Strait for the Zionist regime is surrounded by Arabic countries most of the other countries involved in the conflict. Zionist regime, arguing that freedom of navigation in the past, it has wage war in neighboring violated. Defeated in battle and captured the Arabic countries overlooking the Strait Islander peace agreements signed by the Zionist regime and freedom of navigation for the regime brought and it is possible to achieve national objectives. Entrance to the Red Sea, East Africa and increase the penetration of strategic depth, this regime has freed geographical deadlock.
    Keywords: Strait of Tiran, Geopolitical conflicts, South West Asia
  • Morad Kavianirad*, Majid Rasouli Page 93
    Democracy is a social philosophy and the most geographic form of government in which people in role of arbitration hold the ultimate power to make decisions about issues of politics. Effectiveness of democracy and the development of democracy around the world have made the electoral geography the most flourishing trend of political geography over the past four decade. Since the politics is a plural phenomenon and geographic phenomena which are influenced by location- space processes, have dynamic and changeable nature, the spatial patterns obtained from the plurality and dynamism are studied in political geography and consequently in the electoral geography. Despite of many researches in the area of electoral geography, fewer researches have been conducted on the nature and existential philosophy of the topic. This research is a fundamental study which through an explanatory approach assumed that the scientific description of electoral geography is possible in a combine conceptual form. Required data is collected by library research methods. The results showed that electoral geography as a subset of political geography studies the spatial distribution pattern of power in the context of mutual relations between geography, election and power.
    Keywords: Geography, Election, Politics, Democracy, Electoral geography
  • Hamidreza Malek Mohammadi* Page 109
    Geopolitics as a multidisciplinary view has been defined most succinctly as the relation of international political power to geographical setting, This definition has three principle conceptual components, the international system of states, political power and geography each of which has a significant relation to technology, this notion is initially based on the study of effects of geography on politics especially in an international scale, witnessed a post structural orientation with the idea –called critical geopolitics- that nation-states are not the only legitimate units of geopolitical analysis. But new technologies with their capabilities provided for states in shaping and reshaping the geographical environment and changing it into a dominant discourse, reveal as a pro classical geopolitics challenging the critical approach in this regard.
    Keywords: Critical geopolitics, Traditional geopolitics, Techno, geopolitics
  • Mahdi Karimi* Page 122
    Geographical values play an important role in the behavior of countries and create different behavioral patterns such as cooperation, interaction, rivalry and disputation. Central Asia, as a geographical space with a set of values, opportunities and potentials, after the collapse of the Soviet Union and creation of power vacuum in Central Asia, has caused rivalry among powers in order to gain these values and opportunities. This research is intended to examine the role of geographical values of Central Asia in the rivalry of global powers. The research methodology adopted is descriptive- analytic and the data- gathering procedure is library finding. The results of this research based on library findings reveal that geographical values of this region are influential in the rivalry of global powers. The most important geographical values leading to rivalry are: geographical location, energy resources, energy transmission routs and the consumption market of Central Asia.
    Keywords: Central Asia, Geographical values, Rivalry, Global powers, the Cold War
  • Najleh Khandagh* Page 149
    When the Local Government of Azerbaijan was established under the Fiqa-yi Democrat. Its main aim was directed towards a comprehensive reform of all Azerbaijan, since the province had for the past 20 years during the rule of Reza Shah, been totally ignored and neglected, as we have attempted to show in this article. The reforms enacted in the single year that the Local Government survived exceeded all those introduced throughout the previous 20 years. They included land reform, division of land among the peasants, re-opening factories or building new ones, generally reducing unemployment, reconstruction of cities, resurfacing of roads, creating Fida I groups, establishing the local Army of Azerbaijan, improving education, introducing a national health service, reducing the crime rate, lowering of inflation, prohibition of profiteering and the black market, and ending the coupon system. Low was made equal for all Azerbaijani citizens, the local language was made the official one even in government documents. A theatre holding 800, and 50 general hospitals, with 700 beds were built. The author has tried to answer this question to what extent the local government of Azerbaijan was successful in its objectives or reforms.
    Keywords: Firqa, yi Democrat, Local government, Azerbaijan, Reform, Local army, Land reforms, Labor movement