فهرست مطالب

مطالعات روانشناسی تربیتی - پیاپی 30 (تابستان 1397)

مجله مطالعات روانشناسی تربیتی
پیاپی 30 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • عمادالدین احراری، محمود نجفی*، محمد علی محمدی فر صفحات 1-28
    هدف این مطالعه، ارائه یک مدل برای نشان دادن رابطه هوش هیجانی با پیشرفت تحصیلی و نقش واسطه ای حرمت خود و حمایت اجتماعی در این رابطه بود. جامعه پژوهش حاضر کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان خواف بودند که تعداد 360 نفر با روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه های مهارت و صلاحیت هیجانی تکسیک، حرمت خود روزنبرگ و حمایت اجتماعی ادراک شده چند بعدی زیمت و همکاران استفاده شد. داده های حاصل با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و روش تحلیل مسیر مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان دادندکه هوش هیجانی، حرمت خود و حمایت اجتماعی با پیشرفت تحصیلی رابطه معناداری دارند و حرمت خود و حمایت اجتماعی در رابطه بین هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی نقش واسطه ای دارند و مدل از برازش مطلوبی برخوردار بود. نتایج حاکی از اهمیت و نقش هوش هیجانی، حرمت خود و حمایت اجتماعی در ارتقای پیشرفت تحصیلی است که باید مد نظر متخصصان و مسئولان آموزش و پرورش قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، حرمت خود، حمایت اجتماعی، پیشرفت تحصیلی
  • صفورا باقرزاده نیم چاهی، سیده لیلا حسینی طبقدهی*، مریم حافظیان صفحات 29-50
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین خودآگاهی و یادگیری خودتنظیمی با سازگاری اجتماعی دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم شهرستان ساری بوده است. روش پژوهش از نوع همبستگی است. نمونه پژوهش مشتمل بر 346 دانش آموز دختر است که به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شده و سه پرسش نامه خودشناسی فنیگستین و همکاران (1975)، یادگیری خودتنظیمی بوفارد و همکاران (1995) و سازگاری اجتماعی سینگ و سینها (1993) را تکمیل کردند. برای تجزیه وتحلیل داده های پژوهش از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته ها نشان داد، بین خودآگاهی و یادگیری خودتنظیمی با سازگاری اجتماعی رابطه معنادار وجود دارد (01/0>p). نتایج رگرسیون نیز نشان داد که خودآگاهی و یادگیری خودتنظیمی 3 /3 درصد از واریانس سازگاری اجتماعی را تبیین می کنند. بر اساس یافته ها، عملیاتی کردن کارگاه های آموزشی در رابطه با خودآگاهی و یادگیری خودتنظیمی به منظور افزایش سازگاری اجتماعی و برقراری روابط بهینه با دیگران پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: خودآگاهی، سازگاری اجتماعی، یادگیری خود تنظیمی
  • نگین بخشی *، محبوبه فولادچنگ صفحات 51-80
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین جو مدرسه و تاب آوری تحصیلی با واسطه گری سرزندگی تحصیلی در بین دانش آموزان است. بدین منظور در یک طرح پژوهشی توصیفی- همبستگی، از بین دانش آموزان متوسطه دوم، 287 نفر (187 دختر و 100 پسر) با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های جو مدرسه (علیخانی و مهرمحمدی، 1383)، سرزندگی تحصیلی (دهقانی زاده و حسین چاری، 1391) و تاب آوری تحصیلی (مارتین و مارش، 2009) گردآوری شد. اطلاعات گردآوری شده توسط روش تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار AMOS تحلیل شد. نتایج نشان داد که مدل مفهومی پیشنهادی مورد تایید قرار گرفت. بررسی مسیر های مستقیم ارتباط متغیر های مورد بررسی نیز نشان داد که مسیر مستقیم متغیر نشاط (14/0=β) و نفوذ (19/0=β) به صورت مثبت و متغیر عدم مشارکت (20/0- =β) به صورت منفی با تاب آوری تحصیلی معنی دار است. همچنین ارتباط معنی داری بین سرزندگی تحصیلی (43/0=β) و تاب آوری تحصیلی وجود دارد. به منظور بررسی معنی داری مسیر های غیر مستقیم از روش بوت استراپ استفاده شد و نتایج نشان داد که سرزندگی تحصیلی رابطه نشاط و عدم مشارکت با تاب آوری تحصیلی را میانجی گری می کند؛ ولی بین فاصله گیری و نفوذ با تاب آوری تحصیلی میانجی گری معناداری به عمل نمی آورد. یافته های حاصل از پژوهش حاضر می تواند مورد استفاده روان شناسان تربیتی، معلمان و سایر متخصصان مرتبط قرار گرفته و در جهت افزایش تاب آوری تحصیلی نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: تاب آوری تحصیلی، تحلیل مسیر، جو مدرسه، سرزندگی تحصیلی
  • رحیم بدری گرگی، سینا شفیعی سورک * صفحات 81-106
    افزایش فرسودگی در فراگیران و مشکلات تحصیلی و سلامتی مرتبط با آن، فرسودگی تحصیلی را به موضوعی درخور پژوهش تبدیل کرده است. در همین راستا هدف از انجام این مطالعه توصیفی، بررسی رابطه میان یادگیری خودنظم ده و فرسودگی تحصیلی بود. روش پژوهش مطالعه حاضر از نوع همبستگی است و نمونه تحقیق 290 نفر از دانشجویان دوره های کاردانی و کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر را شامل می شود که با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. داده ها با پرسش نامه های راهبردهای انگیزشی برای یادگیری پینتریچ و دی گروت (1990) و فرسودگی تحصیلی برسو و همکاران (2007) جمع آوری و با روش های آماری همبستگی ساده و رگرسیون گام به گام تحلیل شد. نتایج مطالعه، توانایی خودکارآمدی در پیش بینی مولفه های بی علاقگی تحصیلی و ناکارآمدی تحصیلی به گونه ای منفی، توانایی عناصر ارزش گذاریدرونی و خودتنظیمی در پیش بینی هر سه مولفه فرسودگی تحصیلی به گونه ای منفی و توانایی اضطراب امتحان در پیش بینی مولفه های خستگی تحصیلی و بی علاقگی تحصیلی به گونه ای مثبت را نشان داد. این نتایج آموزش مهارت های خودنظم دهی را برای جلوگیری از رشد فرسودگی در دانشجویان پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: یادگیری خودنظم ده، فرسودگی تحصیلی، راهبرهای انگیزشی، دانشجویان
  • ناصر بهروزی*، شبنم رضایی، سیروس عالیپور صفحات 107-134
    ایام امتحانات، دورانی پر استرس در زندگی دانشجویی است، و بر این مبنا این پژوهش با هدف بررسی رابطه علی انگیزش تحصیلی و رویکردهای مطالعه با میانجی گری راهبردهای مقابله ای انجام گرفت. مطالعه حاضر توصیفی- همبستگی بود. 331 دانشجو از میان کلیه دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز به روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای استفاده در این پژوهش شامل مقیاس تجدید نظر شده انگیزش تحصیلی هارتر (R-HAM)، مقیاس تجدید نظر شده راهبردهای مقابله ای (R-COP) و سیاهه رویکرد و مهارت های مطالعه برای دانشجویان (ASSIST) بودند. ارزیابی مدل پیشنهادی با استفاده از روش آماری تحلیل مسیر و آزمون بوت استراپ (ماکرو پریچر و هیز) انجام شد. بر اساس نتایج، مدل پیشنهادی از برازش مطلوبی با داده ها برخوردار بود. به طور کلی، نتایج نشان داد انگیزش درونی با راهبردهای مقابله گرایشی و رویکرد مطالعه عمقی رابطه مثبت و با رویکرد مطالعه سطحی رابطه منفی دارد. رابطه انگیزش بیرونی با راهبردهای مقابله اجتنابی و رویکرد مطالعه سطحی رابطه مثبت و انگیزش درونی با راهبردهای مقابله اجتنابی و رویکرد مطالعه سطحی رابطه دارد. انگیزش درونی ازطریق راهبردهای مقابله ای گرایشی با رویکردهای مطالعه عمقی و راهبردی دانشجویان ارتباط مثبت و انگیزش بیرونی نیز ازطریق راهبردهای مقابله ای اجتنابی با رویکرد مطالعه سطحی رابطه مثبت دارد. نتایج از تحریک انگیزه های درونی دانشجویان به منظور اتخاذ سبک مقابله ای گرایشی و در نتیجه تقویت رویکردهای مطالعه عمیق و راهبردی در آنان حمایت کرده اند.
    کلیدواژگان: انگیزش تحصیلی، راهبردهای مقابله ای، رویکردهای مطالعه
  • نسرین زمانی زاد، جلیل باباپور، حسن صبوری صفحات 135-166
    مطالعه حاضر با هدف بررسی روابط ساختاری بین ابعاد راهبردهای حل تعارض و سلامت اجتماعی دانشجویان با میانجی گری سرمایه روان شناختی صورت پذیرفت. شرکت کنندگان این پژوهش شامل 200 نفر (100 زن، 100 مرد) از دانشجویان دانشگاه تبریز بودند که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های راهبردهای حل تعارض رحیم (ROCI-II)، سرمایه روان شناختی لوتانز (PCQ) و سلامت اجتماعی کی یس استفاده شد. پایایی ابزارهای پژوهش به وسیله ی ضریب آلفای کرونباخ و روایی آن ها از طریق تحلیل عاملی احراز شد. برای تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده، از روش مدل یابی معادلات ساختاری بوسیله نرم افزار ایموس(AMOS) استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان داد که بین راهبردهای حل تعارض، سرمایه روان شناختی و سلامت اجتماعی رابطه وجود دارد. در نهایت نتایج نشان داد که با استفاده از سرمایه روان شناختی می توان سلامت اجتماعی را پیش بینی کرد و سرمایه روان شناختی به عنوان میانجی در رابطه راهبردهای حل تعارض و سلامت اجتماعی عمل می کند. با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که احتمالا افرادی که سرمایه روان شناختی مطلوب تری داشته باشند از سلامت اجتماعی مناسبی نیز برخوردار خواهند بود.
    کلیدواژگان: ارتباطات بین فردی، بهزیستی روانی، تاب آوری، خودکارآمدی، سرمایه روان شناختی
  • ساناز سراوانی، محمود شیرازی * صفحات 167-186
    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه باورهای وسواسی و کمال گرایی با تصویر بدنی دانش آموزان پایه سوم دبیرستان شهر زاهدان انجام شد. در این پژوهش نمونه ای به حجم 147 دانش آموز به شیوه چند مرحله ای از میان دانش آموزان پایه سوم دبیرستانهای شهر زاهدان انتخاب و با پرسشنامه های باورهای وسواسی(OBQ-44)، کمال گرایی(فراست و همکاران،1990)، و نگرانی از تصویر بدنی(BICI)، ارزیابی شدند. داده ها با استفاه از روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که تصویر بدنی با باورهای وسواسی و همه زیر مقیاسهای آن و با کمال گرایی و تمام زیر مقیاس های آن رابطه مثبت و معنا داری داشت. از بین متغیرهای پژوهش، احساس مسئولیت وارزیابی از خطر و تهدید توانست دوازده درصد، انتقاد والدین شانزده درصد، و نگرانی در مورد اشتباهات بیست و سه درصد، از واریانس تصویر بدنی را پیش بینی کند. نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که تصویر بدنی با باورهای وسواسی و کمال گرایی و کلیه زیر مقیاس های آنها رابطه مثبت و معنا داری دارد.
    کلیدواژگان: باورهای وسواسی، کمال گرایی و تصویر بدنی
  • علی شیخ الاسلامی*، غفار کریمیان پور، یسری محمدی صفحات 187-206
    پژوهش حاضر با هدف پیش‏بینی پیوند با مدرسه دانش آموزان براساس حمایت تحصیلی و خودپنداره تحصیلی انجام گرفت. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را تمامی دانش آموزان دوره متوسطه دوم شهر ثلاث باباجانی (کرمانشاه) در سال ‏تحصیلی 1395-1394 تشکیل می‏دادند که از میان آن ها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای، تعداد 150 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند که در نهایت 130 پرسشنامه سالم وارد تحلیل شد. از پرسشنامه پیوند با مدرسه رضایی شریف و همکاران (1390)، پرسشنامه حمایت تحصیلی ساندز و پلاکت (2005) و پرسشنامه خودپنداره تحصیلی یسن چن (2004) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون‏های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین حمایت تحصیلی (و مولفه های آن) و خودپنداره تحصیلی (و مولفه های آن) با پیوند با مدرسه دانش آموزان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که 46 درصد از کل واریانس پیوند با مدرسه دانش آموزان براساس حمایت تحصیلی و خودپنداره تحصیلی قابل پیش‏بینی است؛ بنابراین، می‏توان نتیجه گرفت که حمایت تحصیلی و خودپنداره تحصیلی از متغیرهای مهم و مرتبط با پیوند با مدرسه دانش آموزان هستند
    کلیدواژگان: پیوند با مدرسه، حمایت تحصیلی، خودپنداره تحصیلی
  • عزت الله قدم پور *، مهدی یوسف وند، هومن رجبی صفحات 207-240
    زمینه و هدف
    دانشجویان در مواقع شکست یا ترس از شکست در موقعیت های تحصیلی مجموعه ای از راهبرد ها را به کار می گیرند تا به آن ها به عنوان قربانیان شرایط و نه قربانیان ناتوانی نگریسته شود و به همین دلیل دچار خودناتوان سازی تحصیلی می شوند. مطالعات بسیاری به بررسی عوامل موثر در خودناتوان سازی تحصیلی پرداخته و عوامل بسیاری را شناسایی کرده اند. هدف از این پژوهش بررسی نقش خوش بینی تحصیلی، باورهای فراشناختی، تنظیم شناختی هیجان در پیش بینی خودناتوان سازی تحصیلی دانشجویان دانشگاه لرستان در سال تحصیلی 94 - 1393 بود.
    روش
    جامعه این پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه لرستان تشکیل می دادند. اعضای نمونه 350 نفر(200 نفر زن و 150 نفر مرد) از دانشجویان مقطع کارشناسی بودند که به با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند(حجم نمونه با توجه به جدول مورگان برآورد شد). برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های تنظیم شناختی- هیجانی گارنفسکی و همکاران(2001)، خودناتوان سازی تحصیلی میگلی(2000)، خوش بینی تحصیلی شیرر و کارور(1985)،باورهای فراشناختی ولز وکاترایت – هاتن(2004) استفاده شد. پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود و داده ها با استفاده از ضریب همبستگی ساده و رگرسیون چندگانه همزمان تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که خوش بینی تحصیلی، پذیرش، توجه مثبت مجدد، تمرکز بر تفکر، باورهای مثبت، خودآگاهی شناختی با خودناتوان سازی تحصیلی با رابطه منفی و معنی داری و خرده مقیاس های مقصر دانستن خود، توجه مجدد به برنامه ریزی، مصیبت بار تلقی کردن، تضاد شناختی، کنترل ناپذیری و خطر افکار و نیاز به کنترل افکار با خودناتوان سازی رابطه مثبت و معنی داری دارد. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد خوش بینی تحصیلی، باورهای فراشناختی مثبت و راهبردهای سازگار تنظیم شناختی هیجان به صورت منفی و باورهای فراشناختی منفی و راهبردهای ناسازگار تنظیم شناختی هیجان به صورت مثبت، خودناتوان سازی تحصیلی را پیش بینی می کنند. علاوه بر این، متغیرهای پیش بین به طور کلی 1/50 درصد از واریانس خودناتوان سازی تحصیلی را تبیین می کنند.
    بحث و نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج حاکی از اهمیت نقش متغیرهای خوش بینی تحصیلی، باورهای فراشناختی، تنظیم شناختی هیجان در پیش بینی خودناتوان سازی تحصیلی بود.بنابراین چنان چه با استفاده از روش های آموزشی بتوان میزان خوش بینی تحصیلی، تنظیم شناختی هیجان و استفاده از باورهای فراشناختی مثبت را افزایش داد می توان سطح خودناتوان سازی تحصیلی را به میزان قابل ملاحظه ای پایین آورد.
    کلیدواژگان: باورهای فراشناختی، تنظیم شناختی هیجان، خودناتوان سازی تحصیلی، خوش بینی تحصیلی
  • شهرام واحدی، اسکندر فتحی آذر، یوسف ادیب، سعید قره آغاجی * صفحات 241-275
    تعلل ورزی تحصیلی پدیده ای رایج در بین دانش آموزان است. تعلل ورزی با عوامل مختلف فردی و محیطی ارتباط دارد و به پیامدهای تحصیلی و عاطفی منجر می شود. پژوهش حاضر به منظور استخراج مولفه های تعلل ورزی از تجارب بی واسطه دانش آموزان، تدوین و اجرای برنامه‏ی آموزشی در جهت ارزیابی اثربخشی آن بر تعلل‏ورزی و پیشرفت تحصیلی دانش‏آموزان انجام شد. طرح مطالعه‏ی فعلی از نوع ترکیبی کیفی- کمی بود. 30 نفر از دانش‏آموزان پایه‏ی سوم متوسطه به روش نمونه‏گیری هدف‏مند برای مشارکت در مرحله‏ی کیفی و 64 نفر از دانش‏آموزان همین پایه در سال 96-95 به‏عنوان آزمودنی در مرحله‏ی کمی به صورت خوشه‏ای چند مرحله‏ای برای گروه های آزمایش و گواه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات کیفی از مصاحبه های نیمه‏سازمان‏یافته و در مرحله‏ی کمی از پرسشنامه محقق‏ساخته تعلل‏ورزی و نتایج آزمون‏های هماهنگ پیشرفت تحصیلی استفاده شد. نتایج مصاحبه های نیمه سازمان یافته 12 مضمون اصلی مرتبط با تعلل ورزی را مشخص ساخت. تهیه محتوای برنامه ی آموزشی بر اساس مضامین استخراج شده صورت گرفت. نتیجه‏ی تحلیل کوواریانس نشان داد که اجرای مداخله‏ی آموزشی بر کاهش تعلل‏ورزی و افزایش پیشرفت تحصیلی موثر بوده است. یافته های پژوهش به طور کلی نشان داد که می‏توان از بسته‏ی آموزشی طراحی شده برای کاهش گرایش به تعلل‏ورزی در دانش‏آموزان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تعلل ورزی تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان، پژوهش ترکیبی
|
  • Emadadin Ahrari, Mahmood Najafi *, Mohammad Ali Mohammadifar Pages 1-28
    Background and
    Purpose
    This study aims to present a model to show the relationship of emotional intelligence with academic achievement and the mediating role of self-esteem and social support in this relation.
    Research
    Method
    The study was descriptive and type of correlational. The study population were all high school students KHAF city that 360 person were selected by random cluster sampling as sample. In this study, questionnaires Txiki emotional Skills and competencies, Rosenberg Self-Esteem, Multidimensional Scale of Perceived Social Support Zimet and colleagues were used. The resulting data were analyzed by Pearson correlation coefficient and path analysis.
    Findings: The findings showed that emotional intelligence, self-esteem, and social support have a significant relationship with academic achievement and self-esteem and social support also have a mediating role in relationship between emotional intelligence and academic achievement. The model had a suitable fitness.
    Conclusion
    Thus the results imply the importance and role of self-esteem, social support, and emotional intelligence in improving academic achievement that
    Keywords: Emotional Intelligence, Self-Esteem, Social Support, Academic Achievement
  • Safora Bagherzade, Seyede Leila Hosseini Tabaghdehi *, Maryam Hafezian Pages 29-50
    The present paper aims at investigation of the relationship of self-awareness and self-regulated learning to social adjustment among girl high school students of Sari city. This is a correlational study in terms of methodology. The sample of the study included 346 girl students, who were selected by random cluster sampling. They completed the self-consciousness questionnaire of Fenigstein et al. (1975), the self-regulation learning questionnaire of Bouffard et al. (1995), and the social adjustment questionnaire of Sinha & Singh (1993). Pearson correlation coefficient and multiple regression were used to analyze the data. Results showed that self awareness and self regulated learning had a significant relation to social adjustment (P
    Keywords: self awareness, self regulated learning, Social Adjustment
  • Naser Behroozi *, Shabnam Rezaie, Siroos Alipoor Pages 107-134
    Exams days are a stressful period in student's life. In this regard, the purpose of present study was to investigate the casual relationship between academic motivation and approaches to studying with mediating role of coping strategies during the examinations in agricultural students of Shahid Chamran University of Ahwaz. In this descriptive-correlation study, the population was all of the agriculture students of Shahid Chamran University of Ahwaz. From this population 331 students were selected as sample using multi-phase random sampling method. The research instruments in this study were Revised Harter Academic Motivation (R-HAM), Revised Coping Strategies (R-COP) and Approaches and Study Skills Inventory for Students (ASSIST). Evaluation of the proposed model was by path analysis and bootstrapping procedure in Preacher and Hayes. The proposed model had an appropriate fitness with data. Overall, the results showed that internal motivation with coping strategies and deep study approach has a positive relationship and has negative relationship with the surface study approach. Also, the relationship between external motivation with avoidance coping strategies and surface approach study was positive. Internal motivation didn’t have a significant relationship with avoidance coping strategies and surface study approach. In addition, were positively correlatedbetween internal motivation through coping strategies with student's deep and strategic study approaches and also external motivation through avoidance coping strategies with student's surface study approach. Results were support that stimulating student's intrinsic motivation to adopt coping strategies and consequentlyreinforce depth and strategic approaches to study.
    Keywords: academic motivation, approaches to studying, coping strategies
  • Nasrin Zamani, Jalil Babapour, Hassan Sabori Pages 135-166
    The present study investigated the mediating role of psychological capital in the structural relationship between the conflict resolution strategies dimensions and social well-being of students. Participants were 200 university students (100 women, 100 men) from Tabriz University who were selected by random multistage cluster sampling method. To study the research variables, each participant completed the conflict resolution strategies Questionnaire (Rahim, 1983), Psychological Capital Questionnaire (Luthans, 2007) and social health Questionnaire (Keyes, 1998). Reliability of research instruments were determined by Cronbach's alpha coefficient and validity were determined by Factor analysis. To analysis data, were used structural equation modeling by AMOS. The results showed that, there is relationship between conflict resolution, social well-being andpsychological capital. Finally, the results showed that by use of psychological capital can predict social health and psychological capital acts as a mediator in relationship between conflict resolution and social well-being. According to the obtained results, it can be concluded that people who have more favorable psychological capital will have a good social well-being.
    Keywords: interpersonal communication, psychological capital, psychological well-being, resiliency, self-efficacy
  • Sanaz Saravani, Mahmood Shirazi * Pages 167-186
    This study was conducted with the aim of determining the relationship of obsessive beliefs and perfectionism with body image among third-grade high school students in Zahedan. In the current study, using a multistage sampling method, a sample of 147 students was selected among third-grade students at high schools in Zahedan and was evaluated using Obsessive Beliefs Questionnaire (OBQ-44), Perfectionism Scale (Frost et al., 1990), and Body Image Concern Inventory (BICI). Data were analyzed through applying a Pearson correlation coefficient and a stepwise regression analysis.
    Results showed that body image was significantly and directly related to obsessive beliefs and all its subscales and perfectionism and all its subscales. Among the variables under study, a sense of responsibility and assessment of dangers and threats predicted 12%, parental criticism predicted 16%, and concern over mistakes predicted 23% of the variance in body image.The results of the present study indicated that body image was significantly and directly related to obsessive beliefs, perfectionism, and all their subscales.
    Keywords: Obsessive Beliefs, Perfectionism, Body Image
  • Ezatollah Ghadampour *, Mehdi Yousefvand, Hooman Rajabi Pages 207-240
    Background and
    Purpose
    Students failure or fear of failure in academic situations, a set of strategies to employ. Has the ability to be seen as victims of circumstance and not the victims. That's why they are experiencing academic self-handicapping. Many studies have studied the factors affecting self-handicapping and have identified many factors. The aim of this study was to investigate the role of academic optimism, metacognition belief, and cognitive emotion regulation in predicting academic self-handicapping Lorestan University students in the academic year 2013-14.
    Methods
    The community of this research was comprised of all students of Lorestan University. Sample of 350 undergraduate students (200 women and 150 men) who were selected by simple random sampling (sample size was estimated according to Morgan table). Data from the questionnaires cognitive-emotional adjustment Garnfsky and other (2001), academic self-handicapping Miguel (2000), academic optimism Shirer and Carver (1985), metacognitive beliefs Wells and Cater-Haiten (2004) used. This study was descriptive correlational and data were analyzed using simple correlation coefficient and multiple regression simultaneously.
    Findings: The findings indicated that there was a negative and significant relationship between self-incapacitation with academic optimism, acceptance, positive attitude, focus on thinking, positive beliefs, cognitive self-awareness, and self-accountability subcultures, reconsideration of the program There is a positive, meaningful relationship between disposition, disaster, cognitive conflict, uncontrollability and the risk of thoughts and the need for control of thoughts. also, the results of multiple regression analysis indicated that academic optimism, positive meta-cognitive beliefs and consistent strategies for cognitive emotion regulation negatively and negative meta-cognitive beliefs and incompatible strategies of cognitive emotion regulation positively predict self-adaptive learning. The findings also showed that predictive variables generally account for 50.1% of the variance of academic self-incapacitation.
    Discussion and
    Conclusion
    The results suggest the importance of academic optimism, metacognition, cognitive emotion regulation in predicting academic self-handicapping. So if using training methods optimism to the academic, cognitive emotion regulation and increased use of positive beliefs can be self-handicapping level education to significantly bring down
    Keywords: academic optimism, academic self-handicapping, cognitive emotion regulation, metacognition belief