فهرست مطالب

مطالعات روانشناسی تربیتی - پیاپی 32 (زمستان 1397)

مجله مطالعات روانشناسی تربیتی
پیاپی 32 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • مصطفی باقریان فر*، معصومه فلاح نودهی، علی اکبر دولتی صفحات 1-39
    پژوهش حاضر با هدف بررسی روابط علی بین مهارت های تدریس و پیشرفت تحصیلی دانشجویان با نقش میانجی گری احساسات مثبت و منفی و کنترل ادراک شده با رویکرد مدل یابی معادلات ساختاری انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و روش تحلیل از نوع مدل یابی معادلات ساختاری می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان یاسوج در سال تحصیلی96 - 1395 به تعداد 1604 نفر تشکیل می دهند که به صورت تصادفی طبقه ای 359 نفر از آن ها مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های محقق ساخته مهارت های تدریس (1395)، محقق ساخته احساسات مثبت و منفی (1395) و کنترل ادراک شده تتریک و لاراکو (1987) استفاده گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss24 و Amos23 صورت گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که مهارت های تدریس با احساسات مثبت، کنترل ادراک شده و پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت و معنادار (sig=0/0001) و با احساسات منفی رابطه منفی و معناداری (sig= 0/0001) دارد. همچنین مهارت های تدریس، احساسات مثبت، احساسات منفی و کنترل ادراک شده بر پیشرفت تحصیلی به ترتیب با ضریب مسیر 26/0 و 232/0 و 235/0- و 275/0 اثرگذار بوده و مهارت های تدریس 7/6 درصد، احساسات مثبت 3/5 درصد، احساسات منفی 5/5 درصد و کنترل ادراک شده 5/7 درصد از پیشرفت تحصیلی دانشجویان را به طور مستقیم تبیین می نمایند. از این رو، می توان نتیجه گیری کرد که مدرسان با داشتن احساسات مثبت و مهارت های تدریس قوی و دور کردن احساسات منفی از خود، می توانند پیشرفت تحصیلی دانشجویان را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: تدریس، پیشرفت تحصیلی، احساسات، کنترل
  • حمیرا به دار *، مسعود شهبازی صفحات 39-58
    هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه هوش هیجانی و باورهای غیرمنطقی با سلامت روان بود. جامعه این تحقیق شامل همه معلمان آموزش وپرورش شهرستان مسجدسلیمان در سال تحصیلی 1396-1395 بود. 265 معلم به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و پرسش نامه های هوش هیجانی بار-آن، باورهای غیرمنطقی جونز و سلامت روان GHQ-28 را تکمیل کردند. نتایج نشان داد که بین ابعاد هوش هیجانی (شامل خودآگاهی هیجانی، جرات مندی، حرمت نفس، خودشکوفایی، استقلال، همدلی، مسئولیت پذیری اجتماعی، واقعیت آزمایی، تحمل فشار روانی، کنترل تکانه، شادکامی و خوش بینی) و سلامت روان معلمان رابطه معناداری وجود دارد و از سوی دیگر، بین مولفه های باورهای غیرمنطقی (شامل انتظار زیاد از خود، واکنش به ناکامی، بی مسئولیتی عاطفی، اجتناب از مشکلات، وابستگی، ناامیدی نسبت به تغییر و کمال گرایی) با سلامت روان معلمان رابطه معنادار مشاهده شد. تحلیل رگرسیون نشان داد که حدود 55 درصد از واریانس سلامت روان با متغیرهای هوش هیجانی و باورهای غیرمنطقی تبیین می شود. براساس یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که باورهای غیرمنطقی و هوش هیجانی نقش بسیار خوبی در افزایش یا کاهش سلامت روان دارند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، باورهای غیرمنطقی، سلامت روان
  • غلام حسن پناهی، یحیی قائدی *، سعید ضرغامی، محمدحسین عبداللهی صفحات 59-92
    هدف پژوهش حاضر، تبیین نسبت میان برنامه فلسفه برای کودکان با فلسفه یادگیری از منظر وینچ می باشد.در این راستا با استفاده از شیوه تحلیل مفهومی، ابتدا برنامه فلسفه برای کودکان و اهداف آن ارائه شده است.سپس اصول اساسی فلسفه یادگیری از منظر وینچ تشریح شده است. در تحلیل نسبت میان برنامه فلسفه برای کودکان، با فلسفه یادگیری وینچ، مشخص شدکه که بین این دو دیدگاه، وجوه مشترکی در زمینه اهمیت تفکر،جامع نگری در ارتباط با یادگیری،اجتماعی بودن یادگیری، توجه به بعد اخلاقی، اعتقاد بر قابلیت پرورش مهارت ها و توجه به دوران کودکی، وجود دارد. همچنین در بررسی نسبت برنامه فلسفه برای کودکان با فلسفه یادگیری وینچ، مطابقت میان اهداف این دو دیدگاه نیز بررسی شد. علاوه بر نسبت تشابه میان این دو دیدگاه، برخی وجوه افتراقی میان برنامه فلسفه برای کودکان با فلسفه یادگیری وینچ در زمینه های یادگیری، واقعیت، دانش، رابطه ارزش و واقعیت و تربیت اخلاقی نیز استنباط گردید.
    کلیدواژگان: فلسفه برای کودکان، فلسفه یادگیری، فلسفه یادگیری وینچ
  • آلمارا داراسیان سلماسی، سیمین دخت رضاخانی * صفحات 93-116
    هدف پژوهش حاضر پیش بینی اعتیاد به اینترنت بر اساس افسردگی و هیجان خواهی در دختران دانش آموز بود. روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری شامل دختران دانش آموزپایه دوم و سوم دوره دوم متوسطه بود که در سال تحصیلی 95-1394 در مدارس دولتی منطقه 8 شهر تهران به تحصیل اشتغال داشتند.240 نفر نمونه به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. پرسشنامه های افسردگی بک (2000)، هیجان خواهی زاکرمن (1978) و اعتیاد به اینترنت یانگ (1998) اجرا شد. نتایج تحلیل داده هابا روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری سلسله مراتبی، نشان داد که بین افسردگی و مولفه های هیجان خواهی با اعتیاد به اینترنت همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد (01/0>ρ). افسردگی می تواند 1/29 درصد و مولفه های هیجان خواهی 9/3 درصد (و هر دو متغیر افسردگی و مولفه های هیجان خواهی در مجموع 33 درصد) از اعتیاد به اینترنت را در گروه نمونه پیش بینی کند. همچنین، یافته ها نشان داد از چهار مولفه هیجان خواهی تنها مولفه ماجراجویی به صورت مثبت و معنادار اعتیاد به اینترنت را پیش بینی می کند (01/0>ρ،190/0=β).
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، افسردگی، هیجان خواهی
  • امین رفیعی پور* صفحات 117-134
    مقدمه
    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر رویکرد امید درمانی بر کیفیت زندگی مادران دارای کودک با معلولیت جسمی حرکتی صورت گرفت.
    روش
    پژوهش حاضر آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون، با گروه کنترل است. جامعه آماری این پژوهش شامل مادران کودکان دارای معلولیت جسمی حرکتی بود. با روش نمونه گیری در دسترس 30 نفر از بین این افراد انتخاب و در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) گمارش شدند و گروه آزمایش امید درمانی قرار گرفت. مقیاس کیفیت زندگی به صورت پیش آزمون و پس آزمون در هر دو گروه اجرا شد. یافته ها و
    نتیجه گیری
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که نمرات شرکت کنندگان گروه آزمایش، در نمره کیفیت زندگی به طور معناداری کمتر از گروه گواه بود. بر این اساس، امید درمانی می تواند باعث بهبود کیفیت زندگی مادران کودکان معلول شود و گام موثری در بهبود وضعیت روانی آنها و روابط والد فرزندی باشد.
    کلیدواژگان: امید، کیفیت زندگی، معلول
  • محمدرضا سرمدی، زهره اسمعیلی، مهران فرج اللهی، سید صاحب موسوی* صفحات 135-184
    هدف از این پژوهش، مطالعه مولفه های زیبایی شناسی از دیدگاه دیویی و استلزامات تربیتی آن در نظام آموزش ازدور ایران است. 6 مولفه زیبایی شناسی دیویی (شامل وحدت و انسجام، خودآگاهی کیفی، احساس، ابراز، تخیل و تجسم) و استلزامات تربیتی آن ها در محتوا، روش تدریس و ارزشیابی آموزش از دور ایران مورد بررسی قرار گرفت. روش انجام پژوهش توصیفی و از نوع کاربردی است. به منظور گردآوری داده های لازم برای پاسخگویی به سوال های پژوهش، همه منابع و مراجع مرتبط با استفاده از فرم گردآوری داده ها و یافته ها به شیوه کیفی تحلیل شد. بدین منظور سعی شده است داده ها از منابع مختلفی نظیر پژوهش ها، تولیدات تربیتی، تالیفات و کتب علمی، منابع خارجی و انسانی و نظایر آن جمع آوری شود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل تفسیر استفاده شد. نتایج پژوهش در زمینه میزان تناسب مولفه های زیبایی شناسی با حوزه آموزش از دور نشان داد که اکثر استلزامات تربیتی استخراج شده در منابع مکتوب متناسب با آموزش از دور می باشد؛ ازجمله خارج کردن محتوا از بسط و سکون، یکپارچگی و انسجام در محتوا، معنادار کردن هیجانات انسان، پرورش احساسات متعالی و بیداری وجدان انسانی، ایجاد کنش و واکنش و تعامل بین فرد و محیط، انطباق دادن بین امور قبلی و جدید، انتقال سریع مفهوم و استقلال فکری فراگیران، ایجاد شور و نشاط در زندگی افراد و بانشاط کردن کلاس درس است.
    کلیدواژگان: زیبایی شناسی، دیویی، استلزامات تربیتی، آموزش از دور
  • مرتضی علی احمد، حسین جناآبادی * صفحات 185-202
    هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی آموزش مولفه های آرامش روان شناختی مبتنی بر دیدگاه اسلامی (صبر و دعا) در اضطراب امتحان و تاب آوری دانش آموزان پسر متوسطه اول شهر زاهدان بود. روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. نمونه ای به تعداد 30 نفر از کلیه دانش آموزان پسر متوسطه دوره اول شهر زاهدان در سال تحصیلی 1397-1396 به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه اضطراب امتحان ابوالقاسمی و همکاران (1375) و تاب آوری کونور و دیویدسون (2003) بود.داده‏ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و شاخص‏ آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد میانگین نمرات اضطراب امتحان گروه آزمایش نسبت به گروه گواه در پس آزمون به طور معناداری کاهش یافته، اما میانگین نمرات تاب آوری گروه آزمایش نسبت به گروه گواه در پس آزمون به طور معناداری افزایش یافته بود. لذا نتایج پژوهش نشان داد که آموزش مولفه های آرامش روان شناختی مبتنی بر دیدگاه اسلامی می تواند به عنوان یک روش مداخله ای مفید برای کاهش اضطراب امتحان و افزایش تاب آوری دانش آموزان به کار رود.
    کلیدواژگان: آموزش مولفه های آرامش روان شناختی مبتنی بر دیدگاه اسلامی، اضطراب امتحان، تاب آوری:صبر و دعا
  • محمدعلی محمدی فر *، لیلا یاسمنی، محمود نجفی صفحات 203-222
    مقدمه
    اضطراب امتحان یکی از دلایل اصلی افت تحصیلی و ضعیف شدن پایه تحصیلی دانش آموزان در مقاطع تحصیلی ابتدایی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش شناختی- رفتاری بر کاهش اضطراب امتحان پسران مقطع راهنمایی انجام شد.
    روش
    این پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه مورد مطالعه دانش آموزان پسر پایه اول تا سوم مقطع راهنمایی شهرستان سنندج بودند. تعداد60 نفر از دانش آموزان به شیوه نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب و به تصادف به دو گروه 30 نفری آزمایش و کنترل تقسیم شدند. پرسشنامه اضطراب امتحان ساراسون در هر دو گروه اجرا شد. گروه آزمایش به مدت 12 جلسه تحت مداخلات شناختی – رفتاری قرار گرفتند. گروه کنترل هیچ مداخله ی دریافت نکردند.
    یافته ها
    مداخلات شناختی – رفتاری در کاهش اضطراب امتحان موثر بود. اندازه اثر در این تحقیق 0/31 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    آموزش شناختی– رفتاری شیوه ی موثر در کاهش اضطراب امتحان است. بنابراین از این مداخله می توان برای بهبود عملکرد تحصیلی در کلینیک ها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آموزش شناختی - رفتاری، اضطراب امتحان، دانش آموزان
  • عباس هانی اصل حیزانی، علی فرنام* صفحات 223-246
    هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در افزایش امیدواری و کاهش هیجانات منفی دانش آموزان پسر پایه نهم بود. طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. تعداد 34 نفر با استفاده از نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه (17 نفر گروه آزمایش و 17 نفر گروه کنترل) جایگزین شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای و به مدت دو ماه آموزش مبتنی بر پذیرش و تعهد دریافت کرد و گروه کنترل در این مدت هیچ آموزشی را دریافت نکرد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه امیدواری اشنایدر و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های تحلیل کوواریانس چند متغیری و تحلیل کوواریانس تک متغیری استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد اثر معنی داری بر روی امیدواری و هیجانات منفی دارد و باعث افزایش امیدواری و کاهش هیجانات منفی در دانش آزمون پسر پایه نهم شد؛ بنابراین درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد می تواند در افزایش امیدواری و کاهش هیجانات منفی دانش آموزان پسر مورد کاربرد قرار گیرد.
    کلیدواژگان: درمان پذیرش و تعهد، امیدواری، هیجانات منفی، دانش آموزان پسر
  • ابوالقاسم یعقوبی *، فتانه فتحی، سروره محمدزاده صفحات 247-270
    هوش اخلاقی با انجام درست کار و رعایت اصول اخلاقی پیوند دارد. پژوهش های متعدد ارتباط بین هوش اخلاقی را مورد بررسی قرار داده اند. با توجه به اینکه هوش اخلاقی عبارت است از توانایی تشخیص درست از غلط، انتخاب درست و در نهایت رفتار مبتنی بر اخلاق است. لذاهدف پژوهش حاضر فرا تحلیل مطالعات هوش اخلاقی بر اساس تحقیقات انجام شده در سال های 88 تا 94 و بررسی میزان تاثیر هوش اخلاقی با روش فرا تحلیل می باشد. با بررسی پیشینه از میان تمام پژوهش های مرتبط با هوش اخلاقی که در نشریات علمی پژوهشی چاپ شده اند، تعداد 9 پژوهش را که از لحاظ روش شناختی مورد پذیرش بود انتخاب و فرا تحلیل روی پژوهش ها انجام گرفت. ابزار پژوهش عبارت از چک لیست فرا تحلیل بود و از روش اندازه اثر کوهن برای دستیابی به مقدار ارتباط کلی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که مقدار اندازه اثر کلی این 9 مطالعه تحت مدل ثابت برابر با 326/0 به دست آمد که با تبدیل متوسط d به مقدار Z در یک منحنی توزیع نرمال مطابق ملاک کوهن مقدار بالایی است. همچنین در پژوهش های انجام گرفته هوش اخلاقی با قانون مداری، مهارت های ارتباطی، رهبری تیمی، اعتماد آفرینی، مسئولیت پذیری، بهزیستی روانشناختی، نوع دوستی، خود شکوفایی و رضایت از زندگی ارتباط معنی دار داشته است و بیشترین همبستگی هوش اخلاقی مربوط به بهزیستی روانشناختی (46/0)، مهارت های ارتباطی (47/0) و مسئولیت پذیری (51/0) بوده است.
    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، فرا تحلیل، اندازه اثر
|
  • mostafa bagherian far*, masoumeh fallah nodehi, aliakbar dolati Pages 1-39
    The present study aimed to assess the causal relationships between teaching skills and students’ academic progress with the mediating role of positive and negative emotions and perceived control using the structural equation structural equation modeling approach. The research method was descriptive of correlational type and the analysis method was structural equation modeling. Research population comprised all students of Farhangian University of Yasuj, Iran, during The academic year 2016-2017 (n=1604). From among these, 359 were selected through stratified random sampling. Data were collected using a researcher-made teaching skills questionnaire (2016), researcher-made positive and negative feelings questionnaire (2016), and perceived control questionnaire (Tetrick and LaRocco, 1987). Data were analyzed in SPSS 24 and Amos 23. Results revealed that teaching skills are positively correlated with positive feelings, perceived control, and academic progress (sig= 0.0001), but negatively correlated with negative feelings (sig= 0.0001). Moreover, teaching skills, positive feelings, negative feelings, and perceived control affected academic progress with the path coefficients of 0.26, 0.232, -0.235, and 0.275, respectively, and directly explained 6.7, 5.3, 5.5, and 7.5% of students’ academic progress, respectively. It can be concluded that instructors can enhance students’ academic progress by having positive feelings and remarkable teaching skills and distancing themselves from negative feelings.
  • Homayra Behdar*, masoud shahbazi Pages 39-58
    The purpose of this study was to investigate the relationship between emotional intelligence and irrational beliefs and mental health. The statistical population of this research is all teachers of education in Masjed-e-Sulayman city in the academic year of 96-95. The sample consisted of 265 teachers who were selected by stratified random sampling. To measure the variables, Baron's Emotional Intelligence Questionnaire, Jones's irrational beliefs and Mental Health Questionnaire (GHQ-28) were used. The results indicate that there is a significant relationship between the emotional intelligence dimensions (emotional self-awareness, courage, self-esteem, self-actualization, independence, empathy, social accountability, reality, tolerance, impulse control, happiness, optimism) has it. But between (interpersonal relationships, problem solving, flexibility), there was no correlation between mental health of teachers. Also, there is a significant relationship between the components of irrational beliefs including high self-esteem, reaction to failure, emotional insecurity, avoidance of problems, dependency, disappointment towards change, perfectionism with mental health teachers, and between (the need for confirmation and support of others, There is no meaningful relationship with mental health of teachers). The results of regression analysis showed that about 55% of variance of mental health is explained by emotional intelligence and irrational beliefs.
  • Gholamhasan Panahi, * Yahya Ghaedy, saied zarghami, Mohammad hosein Abdollahi Pages 59-92
    The purpose of present study is to explain the philosophy of learning with emphasis on Winch's learning theory. To answer the question of what is the relation of Winch's philosophy of learning with the other learning approaches, by using the conceptual analysis method, first present the concept of learning psychological theories and philosophical approaches related to learning, then Winch's view – points are elaborated. in order to show the place of Winch's philosophy of learning among the other psychological theories, the study shows that despite the emphasis of both behaviorist on the overt behavior and the cognitivists on the cognitive processes, Winch disagrees with the separation of affective, cognitive and behavioral dimensions in human being. He agrees with the educational concept of behaviorists, but his understanding of education differs from that behaviorists favor. He also emphasized on the importance of thinking and attention in learning, it is what that can be seen notably in cognitive theories and less clearly in behaviorist`s theories.
    Keywords: philosophy for children, philosophy of learning, Winch's philosophy of learning
  • Almara Darasian salmasi, simindokht rezakhani* Pages 93-116
    The purpose of the present study was to predict the internet addiction based on depression and sensation-seeking in female students. The research method was correlation and the statistical population consisted of female students of the second and third grade secondary schools who were studying in the public schools in district 8 of Tehran during the school year 2015-2016. 240 persons were selected as a sample by multi-stage randomized sampling. Beck Depression (2000), Zuckerman Sensation-seeking (1978), and Young's Internet Addiction questionnaires (1998) were implemented. The results of the data analysis with Pierson correlation method and multivariate hierachical regression indicated that there is a positive and significant correlation between depression and components of sensation-seeking with Internet addiction (p <0.01). Depression can predict 29.1% and components of sensation-seeking predict 3.9% of addiction in the sample group by and (and both variants of depression and components of sensation-seeking in total of 33%). The findings also showed that the four components of sensation-seeking predict the only component of adventure positively and significantly predict the addiction to Internet (p<0.01, b=0.19).
    Keywords: Addiction to Internet, Depression, Sensation-seeking
  • Amin Rafiepoor* Pages 117-134
    Introduction
    The aim of this study was to evaluate the efficacy of group therapy based on the hope-based approach on the quality of life of mothers with children with physical disabilities.
    Method
    The present study is a pre-test, post-test, control group. The statistical population of this study was mothers of children with physical disabilities. A sample of 30 people was selected through a sampling method and assigned to two groups of experimental (15 subjects) and control (n = 15) and the group was tested for hope. The quality of life scale was performed in both groups by pre-test and post-test. Findings and
    Conclusion
    The results of covariance analysis showed that the scores of the participants in the experimental group were significantly lower in the quality of life scores than the control group. Accordingly, therapeutic hope can improve the quality of life of mothers of disabled children and an effective step in improving their mental status and parent-child relationship.
  • mohamadreza sarmadi, zohre esmaeily, mehran farajollahi, sayed saheb mousavi* Pages 135-184
    The purpose of this study is to study the components of aesthetics from the viewpoint of Dewey and its educational implications in the distant education system of Iran. Six components of Dewey's aesthetics include (unity and cohesion, qualitative self-awareness, feeling, expression, imagination, and visualization) were considered by their educational content, teaching methodology and evaluation of distance education in Iran. The research method is descriptive and came of practical nature. To collect the necessary data in order to answer the research questions of all relevant sources and references, using the data collection form, the findings were analyzed in a qualitative way. For this purpose, data has been gathered from various sources such as research, educational products, compilations and scientific books, external and human resources, and so on. Interpretation analysis was used to analyze the data. The results of the research on the proportion of the aesthetic components to the distance education field showed that most of the educational requirements extracted from written sources are appropriate to distance education. Including removing the content of expansion and rest, the integrity and cohesion in the content, the meaning of human excitement, the cultivation of transcendental feelings and the awakening of human conscience, the creation of the interaction and improve between the individual and the environment, adapting between the past and present , the rapid transfer Concepts and intellectual independence of learners, creating vitality in the lives of individuals, and boosting the classroom.
  • Morteza Alli, Ahmad, Hossein Jenaabadi* Pages 185-202
    The purpose of this study was to determine the effectiveness of teaching components of psychological relaxation based on the Islamic perspective (patience and prayer) on the test anxiety and the resilience of first grade high school students in Zahedan. The research method was semi-experimental with pretest-posttest design with control group. A sample of 30 students of all first-year high school students in Zahedan in the academic year of 2017-2018 were selected by cluster sampling and randomly assigned to two groups of experimental and control. The instrument of the research was Anxiety Test Questionnaire Abolqasemi et al. (1996) and Resilience of Conor and Davidson (2003). Data were analyzed using SPSS software version 22 and statistical analysis of covariance analysis. The results showed that the average test scores of the experimental group were significantly lower than the control group in the post test, but the mean scores of the test group were significantly increased in the post test after the control group. Therefore, the results of this study showed that teaching components of Islamic psychology based on psychological relaxation can be used as an effective intervention to reduce the test anxiety and increase the student's resilience.
    Keywords: Education of components of psychological relaxation based on Islamic perspective, Test anxiety, Resilience
  • mohammad ali mohammadyfar*, leila yasamani, Mahmoud najafi Pages 203-222
    Introduction
    Test anxiety is the major factor for academic drop and weekness of students' knowledge in primary schools. This study aimed to investigate the effectiveness of cognitive-behavioral training on reducing of students’ test anxiety.
    Methods
    The research method was experimental namely pretest-posttest with control group. The study population was all male first to third grade students in Sanandaj city. A total of 60 students selected by cluster random sampling method and randomly divided into two groups of 30 students for each group. Sarason test anxiety questionnaire was administered in both groups. The experimental group was under 12 sessions training with cognitive – behavioral method. The control group received no intervention.
    Results
    cognitive- behavioral training was effective on reducing of test anxiety (F= 13/987, P< 0/001, Effect Size=0/31).
    Conclusion
    The training by cognitive - behavioral approach is effective on reducing of anxiety. This method could be applied in clinics for improving of students' academic performance.
  • abbas hani asl hizani, Ali Farnam* Pages 223-246
    The objective of this study was to delimit the efficiency of acceptance and commitment therapy in enhancing hope and decreasing negative emotions of 9th-grade male students. The research design was semi-experimental of a pre-test and post-test type with a control group. The statistical population of this examination consisted of all 9th-grade male students of Zahedan who were studying in the academic year of 2017-2018. Multi-stage cluster sampling picked 34 people and randomly assigned to two groups (17 in the experimental group and 17 in the control group). The experimental group received eight sessions of 90 minutes’ acceptance and commitment training during two months, while the control group did not receive any training during this period. Schneider's Hope Questionnaire and Depression, Anxiety and Stress Scale (DASS-21) were employed for data collection. Multi-variable and single-variable covariance analysis was adopted to analyze the data. The results of multivariate analysis of covariance revealed that acceptance and commitment therapy had a significant impact on hope and negative sentiments and ended in a rise of hope and reduction of negative emotions in the 9th-grade male students. Hence, acceptance and commitment therapy can be utilized in improving the hope and lessening the negative emotions of male students.
  • Abolghasem Yaghoobi*, fatane fathi, srwa mohmadzadeh Pages 247-270
    Moral intelligence is linked with work and ethics. Multiple research have examined the relationship between moral intelligence. Given that moral intelligence is the ability to distinguish right from wrong, the right choice and ultimately behavior based on ethics. The aim of this study Meta-analysis of moral intelligence based on research conducted in the 88 to 94 and examine the effect of moral intelligencestudies is a meta-analysis. Through reviewing of all relevant research on moral intelligence Which have been published in scientific journals, 9 of which were methodology accepted by the chosen And meta-analysis was conducted on research. research tool for the study was a meta-analysis Check list And the method of Cohen's effect size was used to achieve the overall relationship. The results showed that the overall effect size 9 study under constant model 0.326 was obtained with The average conversion value d to the Z in a normal distribution curve in accordance with the criteria Cohen is a high value. Also, moral intelligence with law-order, communication skills, team leadership, trust, accountability, psychological well-being, friendship, self-esteem and life satisfaction have been significantly correlated with moral intelligence. The highest correlation was found between moral intelligence and well-being Psychological (0.46), communication skills (0.47) and accountability (0.51).