فهرست مطالب

مطالعات روانشناسی تربیتی - پیاپی 27 (پاییز 1396)

مجله مطالعات روانشناسی تربیتی
پیاپی 27 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • مهدی ابوالقاسمی، حسین زینلی پور زینلی پور *، علی اکبر شیخی فینی، علیرضا عصاره صفحات 1-28
    هدف از پژوهش پیش رو بررسی محتوای آموزشی موجود و مطلوب در مدارس استعداد درخشان شهر اصفهان بود. برای انجام پژوهش از روش ترکیبی استفاده شد. جامعه پژوهش شامل کلیه دانش آموزان و دبیران مدارس استعداد درخشان شهر اصفهان و روش نمونه گیری در بخش کیفی به روش موارد نوعی و در بخش کمی به روش تصادفی ساده بود. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته و برای بررسی روایی در بخش کیفی از مثلث سازی و چک کردن اعضا و در بخش کمی از روایی محتوایی، تحلیل عاملی تاییدی و آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج بیانگر این بود که به نظر دانش آموزان و دبیران، محتوای موجود کاربردی نیست؛ کلی است و به نیازها و علایق توجهی ندارد. آنها دروس عمومی را کم اهمیت می دانستند. به نظر مشارکت کنندگان در تحقیق، محتوای مطلوب بایست دارای اصولی از قبیل وجود فعالیت های عملی، محتوای تخصصی، همراهی با علم روز، وجود کتب تکمیلی، استدلال و منطق زیربنایی مباحث، توجه به چالش های پیش روی نوجوان و توجه به علایق و استعدادها باشد. بررسی این موارد در قالب پرسشنامه کمی نیز تایید کننده این موارد بود.
    کلیدواژگان: دانش آموزان استعداد درخشان، رویکرد تفکیکی، محتوای آموزشی مطلوب، محتوای آموزشی موجود
  • پریچهر اشرف، راضیه شیخ الاسلامی* صفحات 29-62
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه کنترل روانی والدین (شامل جهت گیری وابستگی و جهت گیری پیشرفت) و تاکیدات هدفی معلم (شامل تاکیدات تسلطی، عملکردی- اجتنابی و عملکردی- گرایشی) با بیگانگی تحصیلی و ابعاد آن (شامل نگرش منفی به مدرسه، بی اهمیتی به تحصیل و بی تمایلی به تحصیل) بود. طرح تحقیق از نوع همبستگی بود. شرکت کنندگان پژوهش شامل 371 دانش آموز بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای از بین مدارس متوسطه اول شیراز انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش عبارت بودند از: مقیاس مرکب بیگانگی تحصیلی، مقیاس کنترل روانی والدین و مقیاس تاکیدات ساخت هدفی معلم. نتایج به دست آمده از تحلیل رگرسیون همزمان نشان داد که جهت گیری پیشرفت کنترل روانی والدین، نگرش منفی نسبت به مدرسه را به نحو مثبتو تاکیدات هدف عملکردی- گرایشی معلم، بی اهمیتی به تحصیل را به نحو منفی پیش بینی می کنند. علاوه بر این، تاکیدات هدف تسلطی به نحو منفی و تاکیدات هدف عملکردی- اجتنابی به نحو مثبت، بیگانگی تحصیلی و ابعاد آن راپیش بینی کردند. به طور کلی، کنترل روانی والدین و تاکیدات هدفی معلم توانستند به ترتیب 3/2 و 19 درصد از واریانس بیگانگی تحصیلی دانش آموزان را تبیین کنند. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نیز حاکی از آن بود که به ترتیب متغیرهای تاکیدات هدف تسلطی و عملکردی- اجتنابی معلم، قوی ترین پیش بین برای بیگانگی تحصیلی هستند. نتایج این پژوهش نشان دهنده اهمیت تاکیدات هدف تسلطی و عملکردی- اجتنابی معلم در بیگانگی تحصیلی دانش آموزان است. معلمان می توانند با تاکید بر تسلط بر مفاهیم و اجتناب از مقایسه دانش آموزان، نقش تعیین کننده ای در پیشگیری از بیگانگی تحصیلی داشته باشند.
    کلیدواژگان: بیگانگی تحصیلی، کنترل روانی والدین، تاکیدات هدفی معلم
  • محمد رئوف انجم شعاع، مسعود حسینچاری *، مرتضی لطیفیان، فرهاد خرمایی صفحات 63-86
    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش واسطه ای ابعاد هویت اخلاقی در رابطه بین هوش عمومی و استدلال اخلاقی بود. هوش عمومی، به عنوان متغیر برون زاد و ابعاد هویت اخلاقی (درون سازی اخلاقی و نمادسازی اخلاقی)، به عنوان متغیرهای واسطه‏ای و استدلال اخلاقی، به عنوان متغیر درون‏زاد مورد توجه قرار گرفتند. شرکت‏کنندگان در این پژوهش 250 نفر از پرستاران بیمارستان‏های شهر کرمان بودند که به روش نمونه‏گیری تصادفی خوشه‏ای چند مرحله‏ای انتخاب شدند و به مقیاس 3 آزمون «هوش کتل» (کتل، 1943)، آزمون «اهمیت هویت اخلاقی برای خود» (آکینو و رید، 2002) و آزمون «معضلات اخلاقی پرستاران» (چریشام، 1981) پاسخ دادند. روش پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود و برای تحلیل داده ها از روش تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج نشان داد که هوش عمومی اثر مثبت بر درون سازی اخلاقی (0001/0 =p، 20/0β= ) دارد و نیز درون سازی اخلاقی دارای اثر مثبت بر استدلال اخلاقی (0001/0 =p ، 26/0β= ) و نمادسازی دارای اثر منفی بر استدلال اخلاقی (03/0 =p، 14/0- β=) است. همچنین مشخص شد که درون سازی اخلاقی نقش واسطه‏ای معناداری بین هوش عمومی و استدلال اخلاقی دارد (006/0 =p، 05/0β= ). با توجه به این یافته ها می‏توان نتیجه گرفت، زمانی که شخص از کارکرد هوش خود در جهت درون‏سازی ارزش‏های اخلاقی استفاده کرده باشد، می‏تواند از استدلال غنی تری برخوردار باشد.
    کلیدواژگان: استدلال اخلاقی، درون سازی، نماد سازی، هوش عمومی، هویت اخلاقی
  • فرشته باعزت، عباس اکبری، رویا عباسی اصل*، مهین مهدویه صفحات 87-114
    با توجه به اهمیت باورهای انگیزشی به عنوان یک متغیر تاثیرگذار در روند آموزش، ضروری می نماید که بیش از پیش به این موضوع و عوامل پیش بینی کننده آن پرداخته شود. در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف تبیین رابطه علی بین توانایی های فراشناختی، خودکارآمدی و باورهای انگیزشی صورت گرفت. شرکت کنندگان شامل 393 نفر از دانشجویان دانشگاه مازندارن در سال تحصیلی 1394-1393 بودند که بر اساس روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. به منظور اندازه گیری متغیرهای پژوهش، از پرسشنامه های راهبردهای انگیزشی و حالت های فراشناختی استفاده شد و برای ارزیابی مدل پیشنهادی، از نرم افزار آموس و از روش تحلیل مسیر استفاده شد. براساس یافته های به دست آمده از تحقیق، با توجه به مقادیر شاخص های به دست آمده، داده ها با مدل تحقیق برازش داشت: 1- توانایی های فراشناختی، خودکارآمدی را به صورت مثبت و کنترل باورهای یادگیری را به صورت منفی پیش بینی می کند؛ 2- خودکارآمدی قادر است کنترل باورهای یادگیری، جهت گیری درونی و بیرونی به هدف و ارزش تکلیف از ابعاد باورهای انگیزشی را به صورت مثبت و معنادار و اضطراب امتحان را به صورت منفی و معنادار پیش بینی کند؛ 3- توانایی های فراشناختی از طریق خودکارآمدی، تمامی ابعاد باورهای انگیزشی را به صورت معناداری پیش بینی می کند. با توجه به نتایج فوق، بدیهی است که افزایش توانایی های فراشناختی با افزایش خودکارآمدی و به تبع کاهش اضطراب امتحان، افزایش جهت گیری درونی و بیرونی به هدف، ارزش تکلیف و کنترل باورهای یادگیری در دانش آموزان همراه باشد
    کلیدواژگان: باورهای انگیزشی، توانایی های فراشناختی، خودکارآمدی
  • ابو سعید داورپناه* صفحات 115-136
    هدف مقالهحاضر، بررسی الگوهای نوین تربیت فلسفی معلمان و پیشنهاد راهکارهای عملی برای اجرایی کردن این نظریه ها در نظام تربیت معلم ایران است. روش تحقیق، نظری و تحلیلی وبه شیوه مروری و کتابخانه ای است. یافته ها نشان می دهند که دلایلی چون، توسعه مهارت های استدلال تفکر عمیق و منطقی، یادگیری تلفیق فلسفه تئوری و عمل، ضرورت توسعه توانایی ها ی بالقوه ذهنی معلمان، حمایت از معلمان برای پذیرش فلسفه ذهن ، ترویج فلسفه ذهن در مدارس، تقویت حس کنجکاوی در تفکر فلسفی، تمرین تفکر خلاق ازلحاظ ایدئولوژیک ، لزوم گسترش تفکر انتزاعی ، لزوم شرکت در استدلال فلسفی و تلاش برای پاسخ به پرسش های فلسفی ودانش و مهارت های مورد نیاز برای تعامل با دانش آموزان در بحث فلسفی، از مهم ترین دلایلی است که آشنایی با فلسفه ذهن در تربیت معلمان را مهم می سازد؛ ازاین رو، تربیت معلمان آشنا با فلسفه ذهن و لزوم تدریس فلسفه ذهن در مراکز تربیت معلم ایران مهم می باشد و استفاده از الگوهایی نظیر تفکر استقرایی ، الگوی بدیعه پردازی ، الگوی یادیاری ، الگوی کاوشگری به شیوه علم زیست شناختی، الگوی کاوشگری به شیوه محاکم قضایی ، الگوی ایفای نقش، الگوی دریافت مفاهیم و الگوی کاوشگری گروهی در نظام تربیت معلم ایران پیشنهاد می شود. با توجه بهشرایط فرهنگی و جامعه ایرانی استدلال می شود که الگوهای ایفای نقش و الگوی کاوشگری گروهی برای بهبود نظام تربیت معلم ایران کارساز است.
    کلیدواژگان: الگو، تربیت، ذهن، فلسفی، معلم، ایران
  • محمدحسین سربی، لیلا بقایی پور *، محمد جمال نصیری زاده، سمیه کهدویی صفحات 137-160
    به باور اغلب صاحب نظران، یکی از مهم ترین شیوه های توانمندسازی دانش آموزان، روی آوردن به روش های جدید آموزشی است که مبتنی بر اصول و مفاهیم فراشناخت است؛ ازاین رو، پژوهش حاضر با هدف تبیین یک مدل خوش بینی بر اساس باورهای فراشناخت و ادراک شایستگی در دانش آموزان دوره دبیرستان، صورت گرفته است. این پژوهش ازلحاظ نوع تحقیق، کاربردی و از روش توصیفی- همبستگی است. گروه نمونه این پژوهش شامل 280 نفر از دانش آموزان دبیرستان شهرستان یزد (140 دختر، 140 پسر) بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای برگزیده شدند. در مدل طراحی شده، باورهای فراشناخت متغیر برون زا (مستقل)، ادراک شایستگی متغیر میانجی درون زا و خوش بینی متغیر درون زا (وابسته) در نظر گرفته شد. آزمودنی ها به پرسشنامه های دموگرافیک، باورهای فراشناخت (2004)، ادراک شایستگی کودکان هارتر (1985) و خوش بینی شیر و کارور (1982) پاسخ دادند. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS-21 و LISRELمورد تحلیل قرار گرفتند. همچنین، نقش میانجی متغیر ادراک شایستگی با استفاده از آزمون سبل مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد، باورهای فراشناخت بر ادراک شایستگی تاثیر معنی دار دارد. ادراک شایستگی بر خوش بینی تاثیر معنادار و مستقیم دارد و باورهای فراشناخت ازطریق ادراک شایستگی بر خوش بینی دانش آموزان دبیرستانی تاثیر می گذارد. می توان استنباط کرد، هر چقدر باورهای فراشناخت منفی در دانش آموزان کمتر باشد، میزان ادراک شایستگی در آنان بیشتر است. از سوی دیگر، هر چه دانش آموزان باورهای فراشناخت منفی کمتر و ادراک شایستگی بیشتری داشته باشند، نسبت به آینده خوش بین تر خواهند بود.
    کلیدواژگان: باورهای فراشناخت، ادراک شایستگی، خوش بینی
  • سوسن علیزاده فرد *، رضا مهپویا صفحات 161-180
    با توجه به اهمیت به کارگیری راهبردهای شناختی مناسب در بهبود فرایند یادگیری، هدف این پژوهش تعیین اثربخشی آموزش تئوری انتخاب بر راهبردهای شناختی یادگیری است.40 نفر از بین کلیه دانشجویان زن دوره کارشناسی شهر تهران در سال تحصیلی 94-93، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (20n=) و گواه (20n=) جایگزین شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه راهبردهای شناختی MSLQ پینتریچ و دگروت بود. ابتدا این پرسشنامه به عنوان پیش آزمون بر روی افراد هر دو گروه اجرا شد. سپس افراد گروه آزمایش در 8 جلسه آموزش تئوری انتخاب شرکت کردند. پس از پایان جلسات آموزشی، پرسشنامه مجددا برای هر دو گروه به اجرا درآمد. نمرات پیش آزمون و پس آزمون دو گروه با استفاده از آزمون کوواریانس مورد مقایسه و بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون کوواریانس نشان داد که بین دو گروه کنترل و آزمایش تفاوت معناداری وجود دارد و آموزش تئوری انتخاب موجب کاهش استفاده معنادار راهبرد مرور و افزایش معنادار به کارگیری راهبردهای بسط، سازماندهی و تفکر انتقادی در گروه آزمایش شده است. با استفاده از نتایج حاصل از این پژوهش می‏توان چنین نتیجه گرفت کهآموزش تئوری انتخاب به طور موثری موجب افزایش استفاده از راهبردهای شناختی عمیق تر و در نتیجه بهبود فرایند یادگیری خواهد شد.
    کلیدواژگان: تئوری انتخاب، یادگیری، راهبرهای شناختی، مرور، بسط، سازماندهی، تفکر انتقادی
  • علی عیسی زادگان*، سهراب امیری، سجاد قاسم زاده صفحات 181-205
    هدف پژوهش حاضر، ترسیم روابط بین متغیرهای پیش بین عملکرد خانواده، احساس تنهایی و عزت نفس با اعتیاد به اینترنت در دانش آموزان نوجوان بود. از بین جامعه آماری دانش آموزان دبیرستان شهر ارومیه، تعداد 390 نفر (235 پسر، 155 دختر) بر اساس نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. سپس پرسشنامه های اعتیاد به اینترنت، سنجش عملکرد خانواده، احساس تنهایی و عزت نفس کوپر اسمیت به منظور پاسخگویی در بین آن ها توزیع شد.داده های جمع آوری شده به منظور بررسی اهداف پژوهش، با استفاده از تحلیل رگرسیون هم زمان، تحلیل واریانس چند متغیره و تحلیل واریانس یک طرفه تحلیل شدند. نتایج نشان داد که همبستگی معناداری بین متغیرهای عملکرد خانواده، احساس تنهایی و عزت نفس با اعتیاد به اینترنت وجود دارد (001/0P<). همچنین، نتایج مدل رگرسیون نشان داد که درمجموع، متغیرهای پیش بین 60 درصد از واریانس متغیر ملاک اعتیاد به اینترنت را تبیین می کنند (60/0(R2=. بررسی نقشجنسیت نشان داد که این متغیر سهم معناداری در پیش بینی اعتیاد به اینترنت ندارد و نیز نتایج تحلیل واریانس نشان داد، بین دانش آموزان دارای اعتیاد به اینترنت و دانش آموزانبهنجار، تفاوت معناداری (001/0P<) در عملکرد خانواده، احساس تنهایی و عزت نفس وجود داشت؛ به طوری که دانش آموزان دارای اعتیاد به اینترنت در مولفه های عملکرد خانواده، احساس تنهایی و عزت نفس در مقایسه با گروه بهنجار، نمرات پایین تری داشتند.
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، عملکرد خانواده، احساس تنهایی، عزت نفس
|
  • Mehdi Abolghasemi, Hossein Zeinalipour *, Ali Akbar Sheikhi Fini, Ali Reza Asare Pages 1-28
    The aim of this study was to review of the current and optimum contents in Isfahan schools for gifted students. In order to run the research, a mixed method was applied. The research population included all the students and teachers in Isfahan gifted schools, and the qualitative and quantitative sampling methods included typical sampling and random ones, respectively. Data collection instruments included semi-structured interview and the questionnaire was a researcher-made one. In order to evaluate the validity in the qualitative segment, triangulation and check member was applied, while in the quantitative segment, content validity, conformity factor analysis, and Cronbach's alpha were applied. The results revealed that based on the teachers and student's point of view, the present contents were not functional and they were just some general ones. They didnt consider the needs and interests either, and ignored the common lessons. As the samples stated, optimum contents should follow some principles like having practical activities, up-to-date technical contents, the presence of the supplementary textbooks, reasoning with structural logic for the discussions, considering teen's challenges, needs and interests. Reviewing these items with a qualitative questionnaire approved the student's ideas in a wide range.
    Keywords: differential approach, gifted students, optimum educational contents, present educational contents
  • Parichehr Ashraf, Razieh Sheikholeslami * Pages 29-62
    The aim of this research was to investigate relationships between parental psychological control (consist of dependency-oriented and achievement-oriented) and teacher goal emphasis (consist of mastery, performance-avoidance and performance-approach) with academic alienation and its dimentiones (consist of negative attitudes toward school, academic unimpotance and academic disliking). The research plan was correlation. The participants were 371 students selected by multistage random cluster sampling method from junior high schools in Shiraz. The instruments used in this study were Composite Academic Alienation Scale, Parental Psychological Control Scale, and Teacher’s Emphasis on Goal Structure. The results from inter regression analysis showed that achievement-oriented of the parental psychological control predicts negative attitudes toward school, positively. Also, teacher’s mastery goal emphases negatively and teacher’s performance-avoidance goal emphases positively predicted academic alienation and its component. Teacher’s performance-approach goal emphases predicted academic unimportanc, negatively. Totally, parental psychological control and teacher goal emphasis could explain 2.3 % and 19% of variances of students’ academic alienation, respectively. The step-wise regression analysis indicated mastery and performance-avoidance goals emphases are the strongest prediction for academic alienation, respectively.. The results of this research showed the importance of teacher’s mastery and performance-avoidance goals emphases in student's academic alienation. Teachers can have been a crucial role in the prevention of academic alienation with focus on student's mastery of concepts and avoid comparing them
    Keywords: academic alienation, parental psychological control, teacher's goal emphases
  • Mohammad Raoof Anjam Shoae, Massoud Hosseinchari *, Morteza Latifian, Farhad Khormaie Pages 63-86
    This study aimed to investigate the moral identity as the role of mediator in the relationship between general intelligence and moral reasoning. This study considers general intelligence as an exogenous variable, and dimensions of moral identity (internalizing and externalizing) as mediator variables, and moral reasoning as an endogenous variable. The participants of this study were 250 nurses of hospitals in Kerman whom were selected by random multistage cluster sampling method and they responded to Cattell-III IQ Test (Cattell, 1943), Self-Importance of Moral Identity Scale (Aquino & Reed,22002), and Nursing dilemmas test (Chrisham, 1981). The method of research was correlation and path analysis was used to analyze the data. The results showed that the general intelligence has positive effect on the moral internalization (β=0.20, p=0.0001) and the moral internalization has a positive effect on the moral reasoning (β=0.26, p=0.0001) and the moral of symbolism has a negative effect on the moral reasoning (β=-0.14, p= 0.03). Also, it was found that the moral internalization played significant mediator role between general intelligence and the moral reasoning (β=0.05, p= 0.006). Based on these findings can be concluded when a person used his intelligence function in order to internalize of moral values, can have a richer argument.
    Keywords: General intelligence, moral identity, moral internalization, moral reasoning, moral symbolization
  • Fereshte Baezat, Abbas Akbari, Roya Abbasi-Asl *, Mahin Mahdavie Pages 87-114
    Due to the importance of motivational beliefs as an effective variable in the education process, it is necessary to further more attention to this issue and its predictors. So the present study investigated the mediating role of self-efficacy in relationship between metacognitive abilities and motivational beliefs. Participants included 393 students from Mazandaran university, that selected by random multi-stage cluster sampling method. Participants completed motivated strategies and metacognitive state questionnaires. In evaluation of suggestive model was used Amos software and path analysis method. According to the amount of acquiring indexes the data fit the model: (1) metacognitive abilities was a positive predictor for the self-efficacy, and was a negative predictor for the control beliefs about learning; (2) self-efficacy was a positive predictor for control beliefs about learning, intrinsic goal orientation, extrinsic goal orientation, task value and was a negative predictor for test anxiety (3) metacognitive abilities was a significant predictor for the all dimensions of motivational beliefs. According to these results, increasing of metacognitive abilities leads to reduction of test anxiety and promote of self-efficacy, intrinsic goal orientation, extrinsic goal orientation, task value and control beliefs about learning in studentsss
    Keywords: motivational beliefs, meta cognitive abilities, self-efficacy
  • Aboosaeed Davarpanah* Pages 115-136
    The purpose of this article is to examine modern patterns in the philosophical education of teachers and suggest practical strategies for implementing these theories in the teacher education system of Iran. The method of research is theoretical and analytical and in the way of review and library. The findings show that developing the skills of reasoning for deep and logical thinking, learning to integrate the philosophy of theory and practice, the need to develop the teacher's potential abilities, supporting teachers to accept the philosophy of mind, promoting the philosophy of mind in schools, enhancing curiosity in philosophical thinking, practicing The ideological creative thinking, the need to expand abstract thinking, the need to participate in philosophical reasoning, the attempt to answer philosophical questions, the knowledge and skills needed to interact with students in philosophical discussion are the most important reasons that make learning philosophy of mind important in educating teachers. Therefore, educating teachers who are familiar with the philosophy of mind and the need to teach the philosophy of mind in Iranian teacher training centers is important. Therefore, it is suggested to use patterns such as inductive thinking, regression model, adventure model, exploratory model in the method of biological science, model of prosecution of judiciary, role play pattern, pattern of receiving concepts and group exploration model in teacher education system of Iran.
    Keywords: Teacher, Education, Pattern, Iran
  • Mohammad Hossein Sorbi, Leila Baghaei Pour *, Mohammad Jamal Nasiri Zade, Somaye Kahdoie Pages 137-160
    Experts believe that one of the most important ways of empowering students is using new methods of training based on principles and methods of Metacognitive. So, the aim of this study was determining a model to show the relationship between Metacognitive beliefs on perceived competence and optimism of high school students. This was an applied research with cross-correlation method. The samples of 280 students of high schools in Yazd were selected by random multistep method. In this model, the Metacognitive beliefs were considered an exogenous variable, perceived competence endogenous mediator variable and Optimism endogenous variable. Data were gathered by Demographic Questionnaire, Metacognitive Questionnaire (2004), Perceived Competence Scale for Children Harter (1982) and Optimism Questionnaire (Scheier & Carver, 1985). Data were analyzed by SPSS-18 (for Statistical Descriptive and exploratory factor analysis) and LISREL (for Structural Equation Modeling and Confirmatory factor analysis). Also, the mediating role of perceived competence was examined by Soble Test. The results showed that Metacognitive beliefs impact on perceived competence and also perceived competence has a direct and significant effect on optimism. Metacognitive beliefs impact on optimism of high school students through perceived competence. So, it can be inferred that if students have the lower negative metacognitive beliefs, they will deserve more competence perception. Also, the more students had lower negative metacognitive beliefs and richer competence for themselves, the more they are optimistic about the future
    Keywords: Meta cognitive Beliefs, Perceived Competence, Optimism
  • Susan Alizadehfard *, Reza Mahpooya Pages 161-180
    Because of the important role of using the best cognitive strategies through learning processing, the main purpose of this research was to investigate the effect of choice theory training on learning cognitive strategies.40 person from female students of Tehran's Universities in 1393 were selected by accessible sampling and divided into two groups: experimental (n=20) and control (n=20) groups. Learning cognitive strategy questionnaire MSLQ Pintrich & De Groot were conduct to gathering basic level data. The subjects of experimental group were attending in choice theory training protocol for 8 sessions. The inventories after training period conducted again as post-test. The value of post-tests was compared with basic level through covariance analysis. The results of covariance analysis showed a significant difference between two groups as reduction of rehearsal strategy and increase of elaboration, organization and critical thinking strategies in experimental group compared with control group. The implications of these results are discussed with respect to the utility of applying choice theory training for significantly increase of deeper cognitive strategies, so learning processing was improved.
    Keywords: choice theory, learning, cognitive strategies, rehearsal, elaboration, organization, critical thinking
  • Ali Easa Zadegan *, Sohrab Amiri, Sajad Ghasem Zade Pages 181-205
    The aim of the present study was to drawing relationships between family functioning's predictor variables, loneliness and self-esteem with internet addiction in adolescent students. From high school students in Urmia city 390 (235 boys, 155 girls) participants were selected by a multistage cluster sampling. Then the Young's Internet Addiction Scale, Family Assessment Device (FAD) questionnaire, loneliness feeling questionnaire and Self-esteem questionnaire were distributed among the participants to respond. Ultimately, collected data were analyzed by using Enter regression analysis, multivariate analysis of variance (MANOVA), and one-way ANOVA to verify the purpose of the study. The results showed a significant correlation between family function, loneliness and self-esteem with Internet addiction (P
    Keywords: Internet addiction, family functions, loneliness feeling, self-esteem