فهرست مطالب

هوش مصنوعی و ابزاردقیق - سال سوم شماره 5 (پیاپی 17، دی 1388)

دو ماهنامه هوش مصنوعی و ابزاردقیق
سال سوم شماره 5 (پیاپی 17، دی 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 18
|
  • سرمقاله
  • تصمیم قاطع مدیریتی
    صفحه 3
    روزی مدیر یکی از شرکتهای بزرگ در حالی که به سمت دفتر کارش می رفت چشمش به جوانی افتاد که در کنار دیوار ایستاده بود و به اطراف خود نگاه می کرد.
    جلو رفت و از او پرسید: «شما ماهانه چقدر حقوق دریافت می کنید؟» جوان با تعجب جواب داد: «ماهی 2000 دلار» مدیر با نگاهی آشفته دست به جیب شد و از کیف پول خود 6000 دلار درآورد و به جوان داد و به او گفت: «این حقوق سه ماه تو! برو و دیگر اینجا پیدایت نشود. ما به کارمندان خود حقوق می دهیم که کار کنند نه این که یکجا بایستند و بیکار به اطراف نگاه کنند.» جوان با خوشحالی از جا جهید و به سرعت دور شد. مدیر از کارمند دیگری که در نزدیکی اش بود پرسید: «آن جوان کارمند کدام قسمت بود؟» کارمند با تعجب از رفتار مدیر خود به او جواب داد: «او پیک پیتزا فروشی بود که برای کارکنان پیتزا آورده بود.» نتیجه اخلاقی:برخی از مدیران حتی کارکنان خود را در طول دوره مدیریت خود ندیده و آنها را نمی شناسند. ولی در برخی از مواقع، تصمیمات خیلی مهمی را درباره آنها گرفته و اجرا می کنند.
  • نمایشگاه تخصصی WIN در استانبول ترکیه - فوریه 2010
    صفحه 4
    نمایشگاه های WIN در استانبول ترکیه هر سال با استقبال زیاد غرفه گذاران کشورهای مختلف که به دنبال ورود به بازارهای جدید برای محصولات خود می گردند مواجه می شود. به طوری که 5 کشور آلمان، فرانسه، ایتالیا، رومانی و کره جنوبی دارای غرفه گروهی برای مشارکت کنندگان از کشورهای خود هستند. شرکتهای دیگر حاضر در نمایشگاه از کشورهایی همچون تایوان، چین، هند، روسیه، هلند، اسپانیا، بلژیک و افریقای جنوبی خواهند بود. جاذبه و اعتماد شرکتهای متنوع برای حضور در این نمایشگاه آن را به مهمترین عرصه برای دیدار صنعتگران و بازرگانان در منطقه اوراسیا تبدیل کرده است و بازدیدکنندگان بین المللی از این فرصت برای یافتن منابع تامین نیازهای خود بهره می برند که در این میان، ایرانیان بیشترین تعداد حاضران در نمایشگاه را بین کشورهای منطقه خاورمیانه به خود اختصاص داده اند.
    برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با بخش نمایشگاهی اتاق بازرگانی ایران و آلمان تماس حاصل فرمایید:مسئول پاسخگو: خانم نارینه آزلبار – تلفن تماس: 81331202
  • صفحه 6
    دو نمایشگاه نخصصی کابل و لوله به طور همزمان در تاریخ 23 تا 27 فروردین 1389 در مرکز نمایشگاهی شهر دوسلدورف آلمان برگزار می گردد.
    برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با بخش نمایشگاهی اتاق بازرگانی ایران و آلمان تماس حاصل فرمایید:مسئول پاسخگو: خانم نیلوفر پنکار – تلفن تماس: 81331201
  • کنکاش (مشورت با کارشناسان)
  • حبیب الله معصومیان صفحه 9
    توسعه سریع مجتمعهای پتروشیمی در چند سال اخیر، ضمن ایجاد تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی چشمگیر در کشور، دستاوردهای ارزنده ای در خصوص انتقال فناوری و بالا بردن ظرفیتهای مهندسی و اجرایی پروژه ها به همراه داشته است. تجربه اجرای پروژه های پتروشیمی در کشور نشان می دهد که چالش های کم و بیش یکسانی با تاثیر متفاوت بر پروژه ها حاکم بوده است. در این مقاله، نتیجه ارزیابی تعدادی از پروژه های اجرا شده در سالهای اخیر و با تجربیاتی که در اجرای چندین پروژه حاصل گردید تلفیق شده و ارائه می گردد. استانداردسازی روش های اجرای پروژه ها، استفاده از نیروهای توانمند و باتجربه در مهندسی، عملیات اجرایی در ساخت و نصب و ارائه مدلهای کلی در طرح ریزی راهبردی هر پروژه قبل از شروع آن، شناخت ریسک و تهدیدهای پیشرفت پروژه قبل از مواجه با آنها، برنامه ریزی برای افزایش توان مهندسی سازندگان داخلی و افزایش توان مدیریت نظارت بر اجرای پروژه ها و ارائه راهکارها از مهمترین نتایج حاصل از این بررسی است.
    کلیدواژگان: پروژه های پتروشیمی، اجرای پروژه ها، پتروشیمی بوعلی سینا
  • مدیریت و تعالی سازمانی
  • شمس الدین علیزاده، رضا میرزایی، مهدی یوسفی صفحه 10
    یکی از مدلهای کاربردی درباره تحلیل موقعیت سازمانها، روش تعیین دوره عمر سازمان است. بر طبق این مدل هر محصول، صنعت یا کسب و کاری دارای یک دوره عمر است. بدین معنی که در مقطعی از زمان متولد و معرفی می شود، رشد می کند، به مرحله بلوغ می رسد و سپس مرحله اشباع و در پایان، پیری و زوال آن فرا می رسد. لذا پس از این که جایگاه هر سازمان مورد شناسایی قرار گرفت، باید به گونه ای برنامه ریزی نمود که همواره سازمانها در مرحله رشد و بلوغ خود باقی بمانند؛ چرا که پس از آن در صورت هدایت و برنامه ریزی ناصحیح دوران پیری سازمان پدیدار شده، نابودی سازمان را منجر خواهد شد.
    با توجه به مفهوم کلی فوق، می توان گفت تئوری چرخه عمر در سامانه مدیریت HSE نیز کاربرد دارد و لذا از طریق تعیین جایگاه هر یک از عوامل فوق در طول منحنی می توان تصویری واضح و دقیق نسبت به اقدامات و تمهیداتی که باید در آینده در خصوص استقرار، اجرا و نگهداری این سامانه صورت گیرد، به دست آورد. در این مطالعه، چرخه عمر سازمانها و کاربرد آن در سامانه مدیریت HSE شرح داده شده و مختصری پیرامون هر یک از مراحل عمر سازمان در قالب مدلهای PAEI و CAPI بحث می شود و تصمیم گیری های راهبردی در هر مرحله مطرح می گردد.
    کلیدواژگان: چرخه عمر، سامانه مدیریت HSE، مدل PAEI، مدل CAPI، برنامه ریزی راهبردی
  • کارآفرینان
  • صفحه 11
    من ورودی سال 1362 رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف هستم و در بهمن ماه سال 68 فارغ التحصیل شدم.
    زمانی که فارغ التحصیل شدم، ارکان کلی کشور...
    کلیدواژگان: مهندسی کامپیوتر، IT، سخت افزار، نرم افزار، آموزش
  • پتروشیمی
  • حسین قیاسی، علی اکبر سیف کردی، فاطمه بابازاده شاره صفحه 12
    یکی از تکنیکهای آسان برای محاسبه اندازه حبابها در یک بستر حبابی، استفاده از روش انتقال نوری است. این روش می تواند برای اندازه گیری سطح تماس در بسترهای مایع-مایع و گاز-مایع و گاز-جامد مورد استفاده قرار بگیرد. در این تحقیق، تجهیزات آزمایشگاهی شامل یک بستر مکعبی شکل به ابعاد cm10 * cm 10 و ارتفاع cm70 پر شده از آب است و حبابهای هوا با یک صفحه متخلخل وارد بستر شده، یک بستر کاملا یکنواخت از حباب را به وجود می آورد. دو عدسی با فاصله کانونی cm 10 و در ارتفاع cm 20 برج و در مقابل هم قرار می گیرند. در فاصله کانونی یکی از عدسی ها منبع نوری و در فاصله کانونی دیگری آشکارگر نوری قرار می گیرد. هوا در دبی های مختلف وارد بستر شده، در هر دبی با استفاده از تکنیک عکسبرداری و آنالیز تصویر قطر حبابها تعیین و قطر معادل هر دبی تعیین می شود. همچنین در هر دبی میزان ماندگی اندازه گیری شده و نیز عدد نشان داده شده با آشکارگر نوری ثبت می شود. نتایج حاصل از پردازش داده های آزمایشگاهی به دست آمده نشان می دهد که همخوانی خوبی با رابطهCalderbank دارد.
    کلیدواژگان: گاز، مایع، سطح تماس، ماندگی، روش نوری
  • نیروگاه
  • امیر قاسمی فرع، حمیدرضا معنوی صفحه 13
    یک روش برای کنترل میزان سوخت در حالت گذرا از عملکرد عادی و متصل به شبکه تا عملکرد جزیره ای برای اسکید سوخت یک نیروگاه که وظیفه تحویل سوخت به چندین توربین گاز را دارد، شامل مراحل زیر می شود: تشخیص حالت جدا شدن از شبکه بر اساس نشانه ای از یک تغییر سریع در فرمان سوخت به توربین گاز و شتاب گرفتن محور توربین، به محض تشخیص این حالت گذرای شبکه، فرمان دهی کنترل کننده توربین گازی برای انتقال توربین گاز به کمترین بار میانی، تنظیم تقسیم سوخت برای حفظ پایداری محفظه احتراق در خلال حالت گذرای شبکه و استفاده از یک سیگنال درخواست بار جزیره ای از پیش تعیین شده برای پخش بار در خواست شده در بین ژنراتورهای توربینهای گازی متصل. در این مقاله سعی می گردد تا عملکرد کنترل کننده سوخت گاورنر توربین گاز در تغییر از حالت اتصال به شبکه تا حالت عملکرد جزیره ای توربین گاز مورد بررسی قرار گیرد و نمونه ای از الگوریتم ساده شده حالت عملکرد جزیره ای پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: توربین گاز، شبکه، جزیره، گاورنر، Droop، Load Rejection
  • فولاد
  • سعید ایزدی، سهیلا کاوش صفحه 14
    یکی از زمینه های برنامه ریزی در صنعت فولاد، برنامه ریزی حمل محصولات نهایی تهیه شده برای سفارشهای مشتریان است. سفارشهای مشتریان اغلب شامل یک یا چندین محصول نهایی است که به دلیل شرایط تولیدی و وضعیت دیگر سفارشها، الزاما در یک زمان، آماده برای حمل نیستند. با توجه به هزینه های بالای حمل و نقل جاده ای، تنوع و تناژ محصولات تولیدی، می باید استفاده بهینه از ظرفیت مجاز حمل هر کامیون به منظور حمل تعداد مناسب محصول انجام شود. در این مقاله روش بهینه ای برای دسته بندی محصولات آماده شده مشتریان، بر اساس ظرفیت انواع کامیونهای در دسترس، به منظور کمینه کردن تعداد کامیون مورد استفاده در هر روز، ارائه شده است. روش ارائه شده، ترکیب یک روش ابتکاری با مدلسازی ریاضی است. این مقاله بر اساس سامانه پیاده سازی شده برای برنامه ریزی انواع کامیون مورد نیاز در هر روز، در مجتمع فولاد مبارکه است.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی حمل، مسئله کوله پشتی، مجتمع فولاد مبارکه
  • فناوری اطلاعات
  • محمودرضا رحیمی، ماه آفرین حسینی صفحه 15
    پتروشیمی صنعتی است که از مواد نفتی، مواد شیمیایی با ارزش افزوده بالا تولید می کند. شرکتهای بزرگ در این زمینه ساختار بنگاهی تجاری را دارند که کسب و کار آنها بر توانمندی فنی و مهندسی و زیرساختهای فناورانه است و اکثر درآمد این شرکتها به قابلیتهای صنعتی آنها باز می گردد. حجم زیاد مبادلات تجاری در این صنعت لزوم به کار گیری روش ها و اصول روزآمد بازاریابی و فروش را مشخص می کند. امروزه اعتقاد بر این است که تجارت الکترونیک، مسیر دنیای تجاری را به طور کامل تغییر می دهد. درک و فهم انگیزش مرتبط با بازاریابی الکترونیکی در صنایع شیمیایی مقوله ای انتخابی نیست بلکه ضرورتی برای تداوم رقابت در بازارها محسوب می شود. تجارت الکترونیک به تبادل اطلاعات مشتری و عرضه کننده منجر می شود و از این طریق، روند تبادلات تجاری قابل اجرا می شود. فرایند تجزیه و تحلیل تبادلات تجارت الکترونیک باعث کاهش هزینه ها، افزایش سرعت تحویل کالا، افزایش سهولت در روند خرید و یا کیفیت خدمات، توسعه و گسترش پوشش بازار، شناسایی سریع تر فرصتها و تهدیدها و افزایش تنوع و میزان تولید می گردد. در این راستا این موضوع، مهم است که راهکارهای حوزه تجارت الکترونیک نیاز به انسجام و یکپارچگی به صورت یک عملکرد اجرایی مستقل دارد. در این مقاله به بررسی نقش تجارت الکترونیک در توسعه و سودآوری صنایع شیمیایی و مزایای ورود به این عرصه در ابعاد داخلی و بین المللی پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: تجارت الکترونیک، صنایع پتروشیمی، بازاریابی الکترونیکی
  • حمل و نقل هوشمند
  • مصطفی موسوی، محمود فتحی صفحه 16
    با توجه به آمار بالای تصادفات در ایران و نیاز به حضور به موقع مراکز امدادی و انتظامی، وجود سامانه ای هوشمند که بتواند تصادف را تشخیص دهد و به مراکز مربوط اطلاع دهد می تواند در سرعت عمل رسیدگی به محل تصادف بسیار مفید باشد. در این تحقیق، یک سامانه تشخیص و گزارش تصادف در تقاطعها بر پایه بینایی ماشین پیشنهاد می شود. این مدل، ابتدا از روی تصاویر ویدئویی دوربینهای CCD خودروها را تشخیص داده، سپس خودروهای متحرک را دنبال می کند. خصوصیاتی مانند تغییرات سرعت، موقعیت، ناحیه و جهت حرکت خودروها را استخراج می نماید. این ویژگی ها، خصوصیات مناسبی برای تشخیص یک تصادف در یک چهار راهند. این مدل سپس بر پایه خصوصیات استخراج شده تصمیم گیری می کند که یک تصادف اتفاق افتاده است یا خیر؟ در مرحله آزمایش، چهار تصادف رخ داده در چهار راه، از سوی سامانه تشخیص داده شده است. واضح است که در این مدل، کلیپهای ویدئویی برای تحلیل مطمئن یک تقاطع، بسیار پر اهمیتند.
    کلیدواژگان: تشخیص تصادف، پردازش تصویر، تصاویر متحرک
  • ساخت و تولید
  • علی ناصریان، مجید معاونیان، احسان لایق صفحه 17
    یکی از مشکلات عملی بزرگ در فرایند فرزکاری مینیاتوری شکستن زودرس و غیر قابل پیش بینی ابزار است. در این مقاله، ساز و کاری ارائه می شود که با استفاده از آن، حسگرها و عملگرهای پیزو الکتریک، شرایط ماشینکاری بحرانی را قبل از شکستن ابزار، شناسایی و با کاهش میزان براده برداری از وقوع آن جلوگیری می نمایند. برای این منظور ساز و کار یاد شده پارامترهایی چون عمق برش و عرض برش را به حدی تغییر می دهد که نیروی وارد بر محور ابزار، کمتر از نیروی حد شکست آن گردد. به دلیل پاسخ زمانی بسیار کوچک و سادگی فراوان، این ساز و کار، برتری قابل توجهی نسبت به موارد مشابه دارد.
    کلیدواژگان: فرز انگشتی مینیاتوری، سایش ابزار، عمر ابزار، پیزو الکتریک، کنترل فعال
  • ساختمان و تاسیسات
  • محمد حیدری، حسین احمدوند صفحه 19
    در این مقاله ابتدا انرژی گرمایشی یک ساختمان مسکونی که دارای سامانه حرارت مرکزی است به کمک برنامه تدوین شده محاسبه می شود. سپس با تغییر پارامترهای مؤثر در میزان انرژی گرمایشی ساختمان، مسئله برای حالتهای مختلف تحلیل می شود. آن گاه یک شبکه عصبی شعاعی با نرم افزار MATLAB ایجاد می گردد. در شبکه عصبی با تابع بنیادی شعاعی، تابع تحریک لایه میانی آن، تابع گوسی است. برای آموزش این شبکه از الگوریتم آموزش نظارت شده استفاده می شود. پس از آموزش شبکه، تعدادی ساختمان تحت شرایط مختلف با روش دقیق و استفاده از هوش مصنوعی تحلیل شده، نتایج آنها با یکدیگر مقایسه می شود. از این مرحله به بعد، دیگر نیازی به حل مسئله انرژی گرمایشی نیست و حجم عملیات رایانه ای کاهش می یابد. با آموزش این شبکه بدون نیاز به محاسبه می توان میزان انرژی گرمایشی ساختمان را در هر شرایط دلخواه دیگری با دقت قابل قبولی تخمین زد. نتایج نشان می دهد که شبکه عصبی شعاعی، به خوبی توانایی تخمین انرژی گرمایشی ساختمانها را دارد.
    کلیدواژگان: شبکه عصبی شعاعی، حرارت مرکزی، انرژی گرمایشی ساختمان
  • رباتیک
  • سعید جهانگیرفرد صفحه 20
    امروزه با توجه به توسعه صنعتی و نیاز به تولید یکنواخت، استفاده از رباتهای صنعتی در صنایع مختلف رواج یافته است. حرکت محورهای این رباتها به شکل مفصلی (رباتهای 6 درجه آزادی استاندارد) و حرکت خطی یا کارتزین (رباتهای گنتری) صورت می پذیرد. با توجه به وجود دانش فنی مورد نیاز در استفاده از کنترلهای رباتهای 6 درجه آزادی و نیاز به استفاده از رباتهای گنتری متعدد در پروژه ها، تصمیم گرفته شد تا یک نوع ربات گنتری با استفاده از کنترلر رباتهای 6 درجه آزادی در شرکت تام ایران خودرو طراحی و ساخته شود. به این ترتیب، طراحی و ساخت اجزا با توجه به مواد و ماشین آلات داخلی موجود انجام پذیرفت و سپس تغییرات مورد نیاز برای تبدیل معادلات دورانی به خطی برای رباتهای گنتری در کنترلر ربات 6 درجه آزادی شرکت KUKA اعمال گردید.
  • نگهداری و تعمیرات
  • سامان درویش کرمانی، شیرین قاسمی صفحه 21
    با توجه به این مسئله که دستگاه های موجود در سطح پتروشیمی بندر امام (و برخی از مجتمعهای مشابه) از قدمت زیادی برخوردارند (بعضا حدود 30 سال) و عموما احتمال زیادی برای خرابی ناگهانی و عدم اطلاع سریع از خرابی های موجود وجود دارد؛ لذا با توجه به طرح زیر که برای نخستین بار در سطح پتروشیمی بندر امام و به خاطر شرایط خاص این مجتمع مطرح شده است، کاربران، این امکان را پیدا خواهند کرد تا دستگاه های موجود را بدون حضور فیزیی، کنترل و تعیین وضعیت و یا اصطلاحا Control Condition Monitoring کنند و در صورتی که در حال مشاهده دستگاه Condition Monitoring با رایانه نباشند دستگاه کنترلی به تنهایی قادر به کنترل و در صورت بروز خطا قادر به اعلام آلارم و قطع برق و جلوگیری از حرکت قطعات بخشهای مهم دستگاه برای جلوگیری از خرابی های بیشتر است. در پایان، مزایای این سامانه ما را بر آن داشت تا بررسی های دقیق تری در این زمینه انجام داده، در نهایت کار بررسی، طراحی و در صورت تصویب نهایی، نصب و راه اندازی سامانه آزمایشی را به انجام رسانیم.
    کلیدواژگان: Mini PLC CCM
  • مسعود تابش، جابر سلطانی صفحه 22
    امروزه مشکلات بزرگی فراروی مدیران و تصمیم گیرندگان صنعت آب شهری در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، با توجه به رشد جمعیت، رشد تقاضا و افزایش مصرف آب، کمبود منابع جدید استحصال آب، فرسوده شدن شبکه های آبرسانی و تلفات بالای آن و محدودیت حجم اعتبارات مالی و امکانات اجرایی، بحث و لزوم تجدید نظر در روش های نگهداری و تعمیرات، نوسازی و بازسازی و سیاستهای تخصیص بودجه را به منظور مدیریت بهینه بهره برداری از شبکه های توزیع آب شهری ضروری نموده است. ضمن این که سن شبکه به تنهایی دلیل قابل قبولی برای جایگزینی اجزای آن نیست. مسئله کمبود آب را در کشور ایران نمی توان به سادگی حل کرد، اما با بهره برداری درست و اصولی از منابع آب و جلوگیری از هدر رفتن آب می توان نیاز آبی حال و آینده کشور را به نحو مطلوب تامین نمود. هدف از اطمینان پذیری مکانیکی یا قابلیت کاربری شبکه های توزیع آب شهری، شناخت رفتار واقعی و برنامه ریزی برای بهره برداری و مدیریت درست و اصولی آنهاست. از آنجا که قابلیت کاربری خاصیتی از شبکه نیست که به طور مستقیم اندازه گیری کرد، لذا ارزیابی آن با استفاده از سایر مشخصه های شبکه که به طور مستقیم قابل اندازه گیری و یا محاسبه اند، صورت می گیرد.
    در همین راستا، یکی از کلیدهای مهم مدیریت بهینه بهره برداری و تدوین راهبردهای نوسازی و بازسازی در شبکه های توزیع آب شهری پیش بینی کردن میزان شکست لوله ها و ارزیابی قابلیت کاربری آنهاست. در این مقاله با بررسی عوامل اساسی مؤثر در شکست لوله ها مدلی بر اساس روش هوش مصنوعی به منظور پیش بینی جامع و دقیق تر میزان شکست و ارزیابی قابلیت کاربری لوله ها ارائه گردیده است. همچنین با استفاده از داده های جمع آوری شده حوادث لوله ها در شبکه های توزیع آب یکی از شهرهای کشور مطالعه موردی (Case study) انجام گردیده و نتایج اخذ شده مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. نتایج حاصل از مدل شبکه عصبی مصنوعی مؤید توانایی آن با لحاظ کردن تعداد بیشتری از پارامترهای مؤثر در پیش بینی میزان شکست لوله و ارزیابی قابلیت کاربری شبکه توزیع آب به عنوان یک روش تعمیر و نگهداری پیشگیرانه و هوشمند است.
    کلیدواژگان: شبکه عصبی مصنوعی، روش های پیش بینی، شکست لوله ها، قابلیت کاربری، شبکه های توزیع آب
  • بازرسی فنی، ایمنی و حفاظت
  • جعفر عشریه صفحه 23
    کار در محیطهای صنعتی توام با مواجهه با عوامل زیان آور مختلفی است. تجهیزات حفاظت فردی را نمی توان به عنوان جایگزینی برای کنترلهای اجرایی و مهندسی و یا اقدامات پیشگیری کننده در نظر گرفت؛ بلکه این تجهیزات باید پس از اقدامات اولیه لازم و در کنار کنترلهای مهندسی صورت گرفته، مورد استفاده قرار گیرند تا اطمینان کافی از سلامت و ایمنی پرسنل حاصل گردد. استاندارد بودن، انطباق با فرد، حساسیت و قابلیتهای فرد و اندازه کار متناسب با عامل زیان آور، شدت و غلظت آلاینده، زمان مواجهه، نوع آلاینده، تناسب با فصل، فرهنگ تناسب، شکل ظاهری، رنگ، شکل، کیفیت، سهولت استفاده، عدم مزاحمت در انجام کار، عدم ایجاد اثرات جانبی، چندمنظوره بودن، مدت زمان استفاده، در دسترس بودن، نگهداری، دیدگاه پرسنل، تاریخ انقضا، قیمت و جنس از مهمترین فاکتورهای انتخاب لوازم حفاظت فردی اند. اگر بخواهیم در شرکت پتروشیمی، یک برنامه انتخاب لوازم حفاظت شخصی را پیاده سازی نماییم باید ابتدا خطر و شرایطی که استفاده از وسایل حفاظتی را ضروری می سازد آنالیز نماییم. سپس باید اقداماتی را که درباره خطرات موجود انجام شده و یا می توان انجام داد به طور دقیق و شفاف تشریح نمود و باید در مورد علت انتخاب تجهیزات حفاظت فردی توضیحات مستند و قابل قبول داشت. آن گاه باید در مورد توانایی ها ومحدودیتهای وسایل انتخاب شده بحث و بررسی نمود و بدون غرض ورزی با قبول نمودن توانایی های لوازم حفاظت فردی در کاهش تکرار و شدت مواجهه با خطرات تلاش نمود و با آگاهی دادن به پرسنل برای داشتن نگاه واقع بینانه به آنها درک درستی از تجهیزات حفاظت فردی و روش های استفاده از آنها را به پرسنل انتقال داد.
    کلیدواژگان: تجهیزات حفاظت فردی، عوامل زیان آور، برنامه ریزی درست
  • مهندسی پزشکی و درمان
  • محمد فاضلی، علی معظمی گودرزی صفحه 24
    در این تحقیق با مدلسازی عملگر با سری الاستیک سعی می شود تا به بررسی اثر اضافه کردن یک عامل الاستیک به شکل سری با عملگر در افزایش توان تولیدی از عملگر نسبت به یک عملگر بدون سری الاستیک پرداخته شود. هدف از انجام این بررسی نشان دادن قابلیت این نوع عملگر برای استفاده در ابزارهای جایگزین عضلات است که در این راستا شرایط در نظر گرفته شده برای این تحقیق مطابق با مچ پای طبیعی انسان در هنگام حرکت است.
    کلیدواژگان: عملگر سری الاستیک، کنترل نیرو، عضلات مصنوعی، شبیه سازی