فهرست مطالب

هوش مصنوعی و ابزاردقیق - سال ششم شماره 3 (پیاپی 33، شهریور 1391)

دو ماهنامه هوش مصنوعی و ابزاردقیق
سال ششم شماره 3 (پیاپی 33، شهریور 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/21
  • تعداد عناوین: 9
|
  • منیژه کشتگری، سهیلا قانع صفحه 2
    امنیت اطلاعات در محیطهای مجازی همواره به عنوان یکی از زیرساختها و الزامات اساسی در کاربری توسعه ای و فراگیر فناوری اطلاعات و ارتباطات، مورد تاکید قرار گرفته است. اطمینان از ایمن بودن سرمایه های اطلاعاتی و تجهیزات زیرساختی کشو،ر گذشته از ابعاد گسترده امنیت ملی، کلید قفل فرصتهای بی شمار تجاری و غیرتجاری جدید اینترنتی است. آنچه مسلم است چالش امنیتی رودرروی کشور، عدم دسترسی به فناوری و یا عدم وجود محصولات امنیتی نیست بلکه سیاستگذاری، فرهنگ سازی، بهره وری مناسب منابع موجود و نیز سازگاری آنها به گونه ای است که نیاز منحصربه فرد شبکه و فضای دیجیتالی کشور را تامین کند. نکته مهم حاصل از تجارب کشورهای پیشرو حاکی است که امنیت اطلاعات مسئله ای فرابخشی است و نیاز به همکاری های گسترده، هم در سطح ملی و هم در سطح بین المللی در این زمینه دارد. تعیین نقشها، وظایف و مسئولیتها از نکات مهمی است که در این همکاری ها باید تعریف شوند. در این راستا، این مقاله سعی دارد تا با بیان مراحل مختلف تدوین و پیاده سازی امنیت اطلاعات، از تحقیقات اولیه تا مرحله ارزیابی کارایی این سیاستگذاری و سنجش میزان افزایش سطح دانش امنیتی کارمندان، الگویی جامع به منظور سیاستگذاری امنیتی در سازمان های کشور ارائه کند.
    کلیدواژگان: سیاست امنیت اطلاعات، سیاستگذاری امنیتی، تهدیدات امنیتی، مدیریت، آگاه سازی امنیتی، کارمندان
  • فاطمه ناصراسلامی، فاطمه ثقفی، وحید خطیبی صفحه 9
    به دلیل پذیرش زیاد فناوری های بیسیم همچون تلفن همراه، شاهد اقبال بسیاری از کشورها به ارائه خدمات سیار در سازمان های گوناگون خود همچون شهرداری های الکترونیکی هستیم. یکی از مهمترین چالش های شهرداری الکترونیکی در ارائه خدمات سیار به کاربران احراز تمهیدات امنیتی همچون محرمانگی و تصدیق هویت است. تحقیقات وسیعی روی جنبه های گوناگون امنیت خدمات بیسیم انجام شده اند، اما تاکنون رتبه بندی جامعی از چالش های امنیتی شهرداری الکترونیکی سیار ارائه نشده است. در این مقاله به دنبال آن هستیم تا با بررسی فناوری های امنیتی و خدمات برجسته در شهرداری الکترونیکی، تاثیرات فناوری های امن در بخشهای مختلف شهرداری الکترونیکی را بررسی و میزان تاثیرگذاری آنها را بسنجیم. تحلیل حاصل می تواند برای تعیین راهبرد شهرداری الکترونیکی به منظور سرمایه گذاری های آینده بر روی خدمات شهرداری الکترونیکی سیار تاثیر گذار باشد.
    کلیدواژگان: چالش های امنیتی، محرمانگی، خدمات سیار، شهرداری الکترونیکی سیار
  • علیرضا پیرمرادی صفحه 13
    فقدان ضوابط و مقررات کافی و عدم اجرای درست و کارای مقررات ایمنی موجود، احداث ساختمانهای بلند، ضعف فرهنگ ایمنی مردم، نبود طرح جامع آموزش ایمنی به شهروندان، عدم رعایت ملاحظات حفاظت در برابر حریق در طرحهای بزرگ شهری، نبود جایگاه قانونی و حقوقی مناسب برای آتش نشانان، کمبود اعتبارات برای احداث و تجهیز ایستگاه های آتش نشانی و عدم مکان گزینی درست ایستگاه های آتش نشانی، از عوامل مهم رشد و افزایش سوانح آتش سوزی در کل کشور نسبت به سالهای گذشته است.
    هدف از انجام این تحقیق، تعیین مکانهای مناسب و بعد از آن بهترین مکان برای احداث ایستگاه آتش نشانی (مطالعه موردی قسمتی از منطقه 6 تهران) است. برای این منظور از سامانه اطلاعات مکانی (GIS)و فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شده است.
    در این مقاله با بررسی و ارزیابی فاکتورهای مورد نیاز در مکان یابی ایستگاه های آتش نشانی و به کارگیری نقشه های 1:2000 منطقه 6 تهران، ابتدا با توجه به فاکتورهای لازم برای مدل سازی مکانهای مناسب ایستگاه ها، نقشه های فاکتور تهیه و طبقه بندی دوباره روی آنها انجام گرفت و بعد از آن به روش وزن دهی مقایسه زوجی که بخشی از روش AHP است، به هر یک از فاکتورها وزنی داده شد و با استفاده از مدل تهیه شده، نقشه های فاکتور به روش همپوشانی شاخص، تلفیق و مناطق مناسب، مشخص و در انتها نیز با استفاده از فرایند سلسله مراتبی (AHP) بهترین مکان برای احداث ایستگاه آتش نشانی تعیین گردید.
    کلیدواژگان: مکان یابی، سامانه اطلاعات مکانی (GIS)، فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، روش های وزن دهی، مدل همپوشانی شاخص (IO)
  • رضا اجتهادی، حسین نوری پور، مسلم علی بخشی، روح الله هیبتی، حسین بهداروند صفحه 19
    فناوری مراقبت وضعیت، در جهان امروز با هدفهای متفاوتی به کار برده می شود. علاوه بر شناسایی به موقع فرسایشهای غیرعادی و پیشگیری از آنها هدف بالاتر در کاربرد CM، مدیریت تعمیر ماشین آلاتی است که در اختیار داریم. روش های استاندارد آزمایشگاهی CM جامع راهی مطمئن برای کنترل و عیب یابی ماشین آلات و تجهیزات است و نقش تعیین کننده ای در کاهش هزینه راهبردی و افزایش بهره وری دارد. تحقیق حاضر که در پروژه سد گتوند و در شرکت مهندسی سپاسد انجام گرفته است در جهت پاسخ به این سئوال انجام شده است که چگونه می توان با استفاده از مراقبت وضعیت بر نگهداری و تعمیرات و هزینه های مترتب بر آنها مدیریت کرد. این مقاله عملا نشان می دهد که با استفاده از این راهکار ساده و برخی راهکارهای دیگر چگونه می توان به این مهم دست یافت و سودهای حاصل را به نفع شرکت خود رقم زد.
    کلیدواژگان: Condition Monitoring، ماشین آلات، نحوه مدیریت، blow، by، آزمایشگاه تخصصی
  • سحر باقری صفحه 26
    الیاف کربنی ماده ای است متشکل از رشته های بسیار بازیک کربنی که در آن اتمهای کربن در انتداد محور رشته به صورت کریستالهای بسیار ریز در یک خط قرار گرفته اند. مقاومت بسیار بالای الیاف کربنی نیز ناشی از همین ساختار است. این رشته های کربنی در کنار هم الیاف کربنی را تشکیل می دهند و از این الیاف کربنی هم «پارچه کربنی» پدید می آید.
  • مجید برکتین صفحه 28
    یکی از پدیده هایی که در دهه اخیر مورد استقبال زیادی قرار داشته است، پدیده هوش هیجانی بوده است که دلیل این امر توانایی فرضی هوش هیجانی بالاتر در حل بهتر مسائل، کاستن از میزان تعارضات بین آنچه که انسان احساس می کند با آنچه که فکر می کند-یا همان تقابل قدیمی «عقل» و «دل»- و مشاهده زندگی شاد و موفقیت آمیز کسانی است که از تحصیلات عالی برخوردار نیستند، ولی به دلیل هوش هیجانی بالا به این خوشبختی دست یافته اند. پژوهشهای متعددی نشان داده است که هوش هیجانی می تواند سبب افزایش میزان سلامتی، رفاه، ثروت، موفقیت و عشق و شادی گردد.
  • مریم کاظمی، جواد عبدی صفحه 29
    همه کسانی که در رشته مهندسی برق درس خوانده اند، بی شک درس مدارهای الکتریکی یک و دو را از مرجع «نظریه اساسی مدارها و شبکه ها» نوشته چارلی ای. دسور و ترجمه دکتر پرویز جبه دار مارالانی مطالعه کرده اند. دکتر چارلی ای. دسور که با نام چارلی برای جهانیان شناخته شده است، در اول نوامبر سال 2010 در ایالتی در کالیفرنیا در پی بیماری ضربه مغزی درگذشت. او به دلیل بیماری، چندین سال قادر به حرکت نبود و زندگی وی محدود به یک ویلچر شده بود. او سالهای آخر عمرش را در محیطی ساکت و آرام در میان اعضای خانواده اش سپری کرد.