فهرست مطالب

هوش مصنوعی و ابزاردقیق - سال هشتم شماره 5 (پیاپی 47، دی 1393)

دو ماهنامه هوش مصنوعی و ابزاردقیق
سال هشتم شماره 5 (پیاپی 47، دی 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نیلوفر خانقاهی صفحه 1
    در قسمت های قبلی در مورد مفاهیم رایانش ابری به طور کامل توضیح داده شد و نقطه مبهمی در مورد تعاریف آن وجود ندارند. رایانش ابری چشم انداز بلند رویای محاسبات، به عنوان یک ابزار است. رایانش ابری مدلی مبتنی بر اینترنت است که با خود انعطاف پذیری، قدرت پردازش و ظرفیت به همراه آورده است که با این قابلیت ها توانسته فناوری اطلاعات را یک گام به جلو ببرد. اما با همه قابلیت هایی که این فناوری ارائه کرده است، مشکلات و مسائلی نیز دارد که مهم ترین آن ها حفظ حریم خصوصی و امنیت است. در این قسمت، هدف معرفی راهکارها و چالش های امنیتی مرتبط با رایانش ابری است. کارهای مختلفی برای امنیت محیط رایانش ابری انجام شده است.
    در فناوری رایانش ابری، مجموعه ای از مسائل و سیاست های امنیتی مهم وجود دارد. این مسائل شامل حفظ حریم خصوصی، امنیت، مخفی سازی، قابلیت اطمینان و غیره است. مهم ترین مسئله در بسیاری از موارد امنیت است. امنیت در برخی موارد روی کارایی، تاثیر خواهد گذاشت. بنابراین ارائه دهندگان سرویس های ابری باید دنبال راهی برای ترکیب امنیت و کارایی باشند.
  • محمد میران بیگی صفحه 5
    تقریبا تمامی کشورهای پیشرفته برای دستیابی به مزیت رقابتی نسبت به یکدیگر در دنیای بازرگانی و صنعتی امروز به دنبال استفاده مناسب و بهینه از حمل ونقل ریلی هستند. در این راستا در این مقاله از مدل معروف بازی نوشابه برای توسعه حمل ونقل ریلی در یک نمونه مطالعاتی در میانه غربی ایالات متحده آمریکا استفاده شده است. در این مدل تمامی ارتباطات میان مشتری و تولیدکننده درنظر گرفته می شود. در این بخش سرزمینی از ایالات متحده حدود 460 شرکت بزرگ در توسعه شبکه ریلی مشارکت دارند که باید یک هماهنگی مناسب میان آن ها برقرار شود. درنهایت با شبیه سازی مدل بر اساس یک تصمیم ساز جامع متمرکز، کارایی روش در توسعه مناسب و به هنگام حمل و نقل ریلی مشاهده می شود.
    کلیدواژگان: حمل و نقل ریلی، مدل بازی نوشابه، تصمیم ساز جامع متمرکز
  • فرزانه نظری زاده، عبدالله آقایی صفحه 14
    تحلیل قابلیت اطمینان و ارزیابی شکست ها برای صنعت و سلامت جامعه حیاتی است. اکثر مدل ها و متدولوژی هایی که به منظور توصیف، پیش بینی و پیشگیری از شکست ها در سیستم های پیچیده موجودند، بر اساس فرض استقلال شکست ها استوارند. محققان بسیاری وجود این فرض را عامل خطاهای تحلیلی در پیش بینی قابلیت اطمینان سیستم ها می دانند، لذا در نظر گرفتن شکست های وابسته (یک جهته و تعاملی) در مدل ها منتج به بهبود پیش بینی قابلیت اطمینان و عملکرد سیستم ها می گردد. در این مقاله مطالعاتی که در در ده های اخیر در زمینه ی شکست های وابسته و به ویژه شکست های تعاملی انجام گرفته است، به اختصار مرور و مفهوم شکست های تعاملی در ادبیات بررسی می شود.
    کلیدواژگان: قابلیت اطمینان، شکست تعاملی، شکست وابسته
  • آرش کمالی، مهرشاد سعادت، شهرام جعفری صفحه 29
    در سالهای اخیر نرم افزارهای پیشرفته برای خدمت رسانی به گردشگران طراحی و تولید گردیده اند. یکی از مهمترین مسائل گردشگران، انتخاب مقصد می باشد. این مقاله به توصیف چگونگی پژوهش و طراحی یک سیستم خبره گردشگری می پردازد که مبتنی بر پایگاه دانش شامل بیش تر از 10 شهر و بیش از200قانون می باشد. این سیستم به منظور کمک به گردشگران برای انتخاب بهترین مقصد که دارای بالاترین همخوانی با تمایلات و خواسته های آنها می باشد، طراحی شده است. این سیستم که با استفاده از نرم افزار FuzzywxClips پیاده سازی شده است با پرسیدن سوالاتی از کاربر تمایلات و خواسته های او را بدست می آورد و سپس با تحلیل این اطلاعات بهترین مقصد را معرفی می کند. تعامل سیستم خبره پیشنهاد دهنده با توریستان حاکی از رضایت بخش بودن سیستم می باشد.
    کلیدواژگان: سیستم خبره، گردشگری، FuzzywxClips
  • محمدرضا جوادی یگانه صفحه 37
    نظریه بازی(game theory) نظریه ای برگرفته از رهیافت انتخاب عقلانی است. یک تعریف نسبتا جامع از نظریه بازی چنین است: «در نظریه بازی کلاسیک، مجموعه ای کنشگر، اعم از فردی وجمعی، تحت مجموعه ای از قواعد معلوم، هر یک با مجموعه ای از گزینه های کنشی معین و نتایج مشخص (یامحتمل)، جهت به حداکثر رساندن سود (نفع) فردی خود به تعامل (بازی) با یکدیگر می پردازند. مفهوم عقلانیت دراین بازی، محدود به «عقلانیت ابزاری فردگرایانه» است و آن چیزی نیست جز «حداکثر کردن سود» از سوی کنشگردر بازی.
  • محمد میران بیگی، بهزاد مشیری صفحه 59
    کنترل افق جلورونده از طریق به کارگیری مدلی صریح و واضح از فرایند و اعمال ورودی های کنترلی به دست آمده از حل یک مسئله بهینه سازی در یک افق کنترلی، رفتار آینده یک سیستم در یک افق مشخص را کنترل می کند. در این مقاله طراحی کنترل کننده نیمه متمرکز توزیع یافته ی سیستم مدیریت زنجیره تامین به منظور کنترل بهینه تولید کارخانه مدنظر است. هدف از این روش کنترلی، تنظیم متغیرهای لجستیک در زنجیره تامین روی یک افق زمانی هموار معین با استفاده از یک مدل مناسب از سیستم برای ارضاکردن دستورات مشتری با کوچکترین هزینه عملیاتی است. در این مقاله فرض می شود که کنترل کننده های نیمه متمرکز محلی به صورت سری و ناهمزمان از رده بالادستی به رده پایین دستی و با سرعت بالایی کار می کنند. در نهایت نتیجه شبیه سازی، ویژگی دینامیکی خوبی را تحت تغییرات تقاضا را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: کنترل افق جلورونده، سیستم مدیریت زنجیره تامین، کنترل کننده های نیمه متمرکز محلی
  • شبنم محمودی، میرعلی سیدی صفحه 72
    تمرکز مقاله بر روش های برنامه ریزی معماری سازمانی چابک می باشد. در این راستا متدولوژی توگاف به عنوان یک روش چابک مد نظر قرار گرفته است. از مشکلات این روش، عدم ارزیابی مناسب چرخه های برنامه ریزی معماری سازمانی است. در این مقاله یک روش جهت ارزیابی چرخه های معماری سازمانی ارائه شده و با استفاده از متد GQM و موتور فازی میزان حصول اهداف برای هر چرخه از معماری سازمانی مورد سنجش قرار خواهد گرفت.
    کلیدواژگان: معماری سازمانی، معماری سازمانی چابک، تکنیک هدفگذاری، پرسش، شاخص