فهرست مطالب

هوش مصنوعی و ابزاردقیق - سال نهم شماره 2 (پیاپی 50، تیر 1394)

دو ماهنامه هوش مصنوعی و ابزاردقیق
سال نهم شماره 2 (پیاپی 50، تیر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • احمدرضا حسینی صفحه 1
    در آینده، آدمیان بر مبنای هوش مصنوعی تصمیم گیری می کنند و هر گامی که برداشته می شود، با درایت هوش مصنوعی به انجام می رسد. این پیش بینی ای بود که «ری کورزویل» مدیر مرکز مهندسی گوگل چندی پیش در جریان سخنرانی خود در کنفرانس Exponential FINANCE در نیویورک انجام داد. او پیش بینی کرد که در دهه 2030 انسان، چندگانه می شود و مغز انسان به صورت مستقیم با سامانه پردازش ابری ارتباط برقرار می کند. در سامانه پردازش ابری، هزاران رایانه پیشرفته موجود هستند و این رایانه ها سطح کنونی هوش ما را به میزان قابل ملاحظه ای افزایش می دهند. او گفت در آن زمان، مغز انسان از طریق نانوباتها با فضای پردازش ابری ارتباط برقرار می کند و این نانوباتها در اصل رباتهای بسیار کوچکی هستند که از رشته های DNA ساخته می شوند.
  • فاطمه خاوری صفحه 4
    نظریه بازی ها (Game Theory) حوزه ای از ریاضیات کاربردی است که در بستر علم اقتصاد توسعه یافته و به مطالعه رفتار راهبردی بین عوامل عقلانی» می پردازد. رفتار راهبردی، زمانی بروز می کند که مطلوبیت هرعامل، نه فقط به راهبرد انتخاب شده توسط خود وی بلکه به راهبرد انتخاب شده به دست بازیگران دیگر همبستگی داشته باشد. زندگی روزمره ما، مثال های بی شمار از چنین وضعیتهایی دارد که از جمله آن ها می توان به مذاکرات تجاری بین دو کشور، جنگ تبلیغاتی بین دو شرکت رقیب، رای دادن دو سهامدار، بازی بین استاد و دانشجو برای تعیین کیفیت درس، بازی دولت و شهروندان برای اعلام و پذیرش سیاستها، پیشنهاد و رد ازدواج بین یک زن و مرد اشاره کرد.
  • مبین محسن زاده صفحه 10
    نحوه استفاده از امواج فراصوت در صنایع غذایی دو گونه است. کاربرد فراصوت با شدت بالا و با شدت پایین. از امواج فراصوت با شدت پایین به عنوان روش تجزیه ای در تهیه اطلاعات مربوط به ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی استفاده می شود. در این حالت توان به کار رفته به حدی پائین است که پس از قطع امواج اولتراسونیک هیچگونه تغییری در خواص فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی ایجاد نمی شود در نتیجه به این تکنیک non-destrusive یا غیر مخرب گویند و از آن می توان در اندازه گیری ضخامت، تشخیص جسم خارجی، اندازه گیری فلوریت، تعیین ترکیبات متشکله، اندازه ذرات، و غیره استفاده کرد. در حالی که امواج فراصوت با شدت بالا که در آنها از توان بالا استفاده می شود به عنوان ابزاری در تغییر ویژگی های مواد غذایی نظیر هموژنیزه کردن، تمیز کردن، استریل کردن، حرارت دادن، امولسیفیه کردن، مهار فعالیت آنزیم ها و میکروبها و متلاشی کردن سلول، تشدید واکنش های اکسیداسیون، اصلاح گوشت، اصلاح کریستالیزاسیون، و. .. استفاده می شود.
  • محمد میران بیگی صفحه 20
    امروزه برخورداری از شبکه ریلی برقی مناسب یکی از نمادهای توسعه صنعتی کشورها می باشد. در این مقاله از یک سامانه سه رده ای هرمی شکل برای مدل کردن زنجیره طراحی- اسمبلی- هماهنگی، تولید و تامین قطارهای برقی استفاده شده است. همچنین از یک مدل تفاضلی همراه با معادله دینامیکی سفارش برگشتی و همچنین یک روش کنترل تطبیقی مدرن برخط برای هماهنگی این سامانه سه سطحی استفاده می شود. در این راستا شبیه سازی های نهایی مسئله، کارآمدی این رویه هماهنگ سازی را نشان می دهند. به کمک این شبیه سازی ها، تامین مناسب تقاضای مشتری و همگرایی سفارش های برگشتی به سمت صفر بخوبی نمایش داده می شود.
    کلیدواژگان: شبکه ریلی برقی، قطاربرقی، هماهنگ سازی، تقاضا
  • احمد پوررضا، محمد واحدی، محمد حسینی صفحه 26
    به دنبال مشکلات و معایب فراوانی که در سامانه هاو تاسیسات نیروگاه های قدیمی کشور وجود دارد راه حل هایی ارائه شده است. در این مقاله برای بخش سامانه مدیریت مشعل که به صورت دستی توسط اپراتور انجام میگیرد و اساس آن سامانه کنتاکت رله ای است راه حل استفاده از کنترلرهای منطقی برنامه پذیر ارائه شده است که مشکلات سامانه قبلی را مرتفع ساخته و از بروز خطاهای انسانی جلوگیری می کند.این تحقیق برای برنر های واحدهای بخار الین ساخت کشور اتریش انجام گرفته اما به راحتی قابل تعمیم به واحدهای ساخت سایر شرکت ها می باشد.این طرح قابلیت اجرا شدن با هزینه های نسبتا پایین را نیز دارا می باشد.
    کلیدواژگان: سامانه مدیریت مشعل، کنترلر منطقی برنامه پذیر، برنر، سامانه کنتاکت، رله ای
  • مصطفی حسینعلی پور، عبدالله مهرپناهی صفحه 35
    به زبان ساده اصطلاح بازتوانی به تبدیل نیروگاه های بخار قدیمی به واحدهای سیکل ترکیبی گفته می شود. این روش بعنوان روشی پذیرفته شده برای ادامه کار اجزای قابل استفاده سیکل بخار قدیمی مد نظر است، تا به این ترتیب به روشی اقتصادی با هزینه های کمتر برای ایجاد توان مورد نیاز دست یابیم]13[. روش های بازتوانی به دو دسته کلی تقسیم میشوند، روش های بازتوانی جزئی و کلی. یکی از روش های بازتوانی جزئی، روش گرمایش آب تغذیه است. در این مقاله با توجه به خصوصیات ممتاز روش گرمایش آب تغذیه برای نیروگاه های نسبتا جدید، به بررسی شرایط اعمال آن بر وری نیروگاه های بخار می پردازیم. روش کار به این شکل است که بعد از تعیین پتانسیل های کشور در انجام روش گرمایش آب تغذیه و تعیین خصوصیات واحدهای مناسب تر در انجام بازتوانی به این روش، به معرفی روش های متداول بازتوانی گرمایش آب تغذیه و بیان خصوصیات هر کدام از این روش ها جهت اعمال بر نیروگاه های بخار پرداخته خواهد شد. در مرحله بعد به مقایسه حالتهای مناسب برای انجام بازتوانی بسته به شرایط مورد انتظار پرداخته خواهد شد. هدف مقاله در نهایت بیان نکات اصلی در انجام حالتهای موجود در بازتوانی به روش گرمایش آب تغذیه و خصوصیات مطلوب این حالتها خواهد بود.
    کلیدواژگان: بازتوانی، توربین گاز، گرمایش آب تغذیه، نیروگاه بخار
  • صفحه 50
    در عصر تکنولوژی اطلاعات، با روش های سنتی نمی توان جوابگوی نیازهای طراحی و ساخت بود و نمی توان از توانمندی های کامپیوتر را در این زمینه نادیده گرفت. به وبژه در میدان رقابت که پارامترهایی چون: هزینه، زمان، کیفیت و سود مطرحند. سامانه های طراحی با کمک کامپیوتر (CAD)، مهندسی با کمک کامپیوتر (CAE) و ساخت با کمک کامپیوتر (CAM) از سامانه های مطرح روز دنیا در صنایع هوافضا، دریایی و خودرویی هستند. از نتایج استفاده این سامانه ها می توان کاهش زمان طراحی، کاهش خطا در طراحی، بهینه کردن طرح، کاهش زمان تولید، افزایش کیفیت محصول و افزایش سوددهی را نام برد. یکی از قدرتمندترین نرم افزارهای ارائه شده به بازار در این راستا نرم افزار CATIA است.