فهرست مطالب

هوش مصنوعی و ابزاردقیق - پیاپی 54 (اسفند 1394)

دو ماهنامه هوش مصنوعی و ابزاردقیق
پیاپی 54 (اسفند 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/20
  • تعداد عناوین: 5
|
  • اهمیت RCM در پروژه های در حال راه اندازی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
    محسن معصومیان صفحه 1
    مراحل پیش راه اندازی و راه اندازی پروژه های صنایع نفت از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است به طوری که آثار مطلوب و یا سوء ناشی از آن می تواند تا پایان عمر واحدها باقی بماند. چیزی که در حال حاضر در پروژه های صنایع نفت دیده نشده است نقشی است که RCM می تواند در کاهش زمان راه اندازی، کاهش هزینه های راه اندازی، افزایش تولید محصول از ابتدای راه اندازی، بهبود کیفیت محصول تولیدی، ایجاد آرامش روحی و روانی در پرسنل واحدها، کاهش حوادث و افزایش ایمنی نفرات و تجهیزات و غیره داشته باشد.
    برای استفاده از راهبرد RCM در پروژه های صنایع نفت لازم است از زمان نصب تجهیزات پیش نیازهای مربوطه آماده شده است و نفراتی متخصص برای آن جذب و تحت آموزشهای تخصصی و فرایندی قرار گیرند و اقدامات مورد انتظار را با برنامه های مدون به عمل آورند. در یک پروژه نفتی، لازم است تیم RCM همگام با تیم راه اندازی مراحل پیش راه اندازی و راه اندازی را با مطابق برنامه های تعریف شده پشت سر گذاشته، در تمام این مدت مراقب وضعیت کارکرد ماشین آلات دوار باشد تا مانع خرابی زودرس آنها گردد. نمونه عملی اجرا شده مراحل فوق در مجتمع پتروشیمی زاگرس است.
    کلیدواژگان: RCM، پیش راه اندازی و راه اندازی، تعمیرات پیش بینانه، هم محوری ماشین آلات دوار
  • استفاده از شبکه عصبی آدالاین در تخمین مدت زمان بستری بیماران
    حسین صداقتی، مصطفی ترابی صفحه 2
    شبکه های عصبی، نقش ویژه ای در دنیای کنونی ایجاد کرده اند و در بسیاری از موارد راهگشا و کارسازند. در این مقاله سعی بر این است تا ضمن شناخت شبکه های عصبی و به ویژه شبکه آدالاین و معرفی موارد کاربرد آن، یکی از موارد استفاده آن را در تخمین مدت زمان بستری بیماران در بیمارستانها مورد تحلیل و پژوهش قرار دهیم. در این پژوهش، از شبکه های عصبی آدالاین، که به دست ویدرو و هوف در سال 1960 معرفی شد و بر اساس تکنیکهای نظارتی فعالیت می کند، استفاده می کنیم.
    کلیدواژگان: شبکه های عصبی، آدالاین، نرم افزارMATLAB، مدت زمان بستری بیمار
  • اجرای برنامه نگهداری و تعمیرات پیش بینانه مبتنی بر ارتعاشات، ترموگرافی و ترایبولوژی
    غلامرضا کاظمی صفحه 3
    در این مقاله سعی شده است اطلاعات و پارامترهای مورد نیاز برای آغاز اجرای برنامه نگهداری و تعمیرات پیش بینانه مبتنی بر ارتعاشات، دماسنجی و ترایبولوژی ارائه شود. همین طور چالش های پیش روی آن بررسی گردند. این نوشته اگرچه مختصر است و تمامی اطلاعات مورد نیاز را بیان نمی کند، بسیاری از حداقلهای مورد نیاز در ابتدای کار را برآورده می کند و پاسخگوی بسیاری از پرسشهای اولیه است.
    کلیدواژگان: CM، ارتعاشات، دماسنجی، ترایبولوژی
  • فناوری ژنراتورهای Powerformer و مزایای کاربرد آن در نیروگاه های ایران
    نجمه اسماعیلی، رحمت الله هوشمند، شهزاد دیباجی صفحه 4
    ژنراتورهای کابلی (Powerformer) نسل جدیدی از ژنراتورهای AC هستند که از تلفیق فناوری ماشینهای الکتریکی و کابلهای قدرت ساخته شده است که نسبت به ژنراتورهای معمولی دارای برتری انکارناپذیری است. نام این ژنراتورها از ادغام دو کلمه Powerplant و Transformer تشکیل شده است؛ یعنی ژنراتوری با قابلیت اتصال مستقیم به خطوط انتقال بدون استفاده از واحد ترانسفورمری. همچنین این ژنراتورها دارای قابلیت اضافه بار بهتری نسبت به ژنراتورهای متداول هستند. در این مقاله خصوصیات الکتریکی و مکانیکی این ژنراتورها مورد بررسی قرار گرفته و همچنین کاربرد عملی آن در نیروگاه ها و امکان کاربرد آن در نیروگاه های کشور و مزایا و معایب آن بررسی می گردد.
    کلیدواژگان: بردار پوینتینگ، نراتورهای کابلی، کابل XLPE، POWERFORMER
  • عملکرد کنترلر on-off در کنترل عملگر آلیاژ حافظه دار در ساخت یک میز CNC میکرونی
    علیرضا فتحی، محمد مهدی برزگری، مهدی فقیه عبداللهی صفحه 5
    در این تحقیق استفاده از آلیاژهای حافظه دار (shape memory alloys) به علت خصوصیات منحصر به فرد آنها مانند ایجاد نیروی بالا، اندازه کوچک، وزن کم، عملکرد بی سر و صدا، نیاز به ولتاژ کم و مقاوم بودن برای حرکت دادن در مقیاس میکرونی مورد مطالعه قرار گرفت. این مقاله به بررسی عملکرد یک کنترل on/off برای کنترل این نوع عملگرها می پردازد. قانون کنترلی بدین صورت اعمال می گردد که عملگر تحت یک جریان ثابت فعال می شود و سپس با قطع و وصل کردن جریان، مقدار متوسط جریان برای یک طول مشخص از حرکت عملگر کنترل می شود. اساس کار این نوع کنترلر PWM است که از نظر هزینه اجرایی و عملی بودن در یک سامانه واقعی، بسیار مقرون به صرفه است. برای انجام این تحقیق امکانات سخت افزاری اعم از ساخت عملگر، تجهیزات سخت افزاری مانند کارتهای نمونه برداری، حسگر اندازه گیری ابعادی و... تهیه گردید و سپس با استفاده از نرم افزار Labview سامانه کنترل گردید. نتایج تجربی به دست آمده نشان داد که می توان با این کنترلر، عمل موقعیت دهی با دقت 2 میکرون را انجام داد.
    کلیدواژگان: مواد آلیاژ حافظه دار، میز CNC، سامانه های موقعیت دهی میکرونی، میکروعملگر، PWM