فهرست مطالب

هوش مصنوعی و ابزاردقیق - پیاپی 60 (اسفند 1395)

دو ماهنامه هوش مصنوعی و ابزاردقیق
پیاپی 60 (اسفند 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/20
  • تعداد عناوین: 5
|
  • معرفی فناوری یکپارچه سازی زیرساخت ارتباطات خودرویی
    حمیدرضا عطاییان، حبیب رستمی صفحه 1
    خودروهایی که در سطح معابر شهری و جاده های برون شهری حرکت می کنند، بالقوه می توانند اطلاعات خود و داده-های دریافتی از محیط اطراف را برای اطلاع سایر خودروها منتشر کرده، از داده های قابل ارسال از طریق تجهیزات مستقر در کنار مسیرهای عبور استفاده نمایند. در خودروهای امروزی به تحقق این مهم از طریق توسعه عملکرد الکترونیک خودرو پرداخته شده است، به طوری که یک خودرو بتواند در مسیر حرکت خود با خودروهای اطراف، تبادل اطلاعات نماید و در مواقع لزوم از تجهیزات محیطی مستقر در کنار مسیر، داده هایی را به عنوان راهنما یا پیام هشدار دریافت نماید. بر اساس آمار منتشره در بسیاری از کشورها، درصد بالای تصادفات رانندگی در تقاطعهای معابر شهری، ورودی/خروجی بزرگراه ها و نقاطی روی می دهند که دید راننده نسبت به وضعیت پیش رو به حداقل می رسد. در اینجا فناوری ارتباطات و اطلاعات می تواند ابزارها و سازوکارهای موثری برای بهبود درک و ارتقای سطح هوشیاری رانندگان نسبت به موانع، خطرات و رویدادهای احتمالی در مسیرهای پیش رو را ارائه نماید.
    کلیدواژگان: زیرساخت ارتباطات خودرویی، ایمنی، حمل و نقل، فناوری اطلاعات، VII، DSRC
  • بررسی اجمالی برخی از مصادیق اصلاح الگوی مصرف در شهرداری ها
    مژگان جندقی، سارا علوی، بهاره جندقی صفحه 2
    امروزه بخشهای مختلف صنعتی، اداری و خدماتی ایران، جایگاه مناسبی برای فرهنگ مصرف درست در نظر نگرفته است. برخی از نمودهای مصرف نادرست با ایجاد تغییراتی در فرایندهای صنعتی یا ساختارهای اداری، قابل اصلاح است. اصلاح الگوی مصرف در نگاه ابتدایی، بسیار ساده و واضح به نظر می رسد، اما در نگاهی عمیق تر، پیچیدگی ها و زوایای مختلف و عمیقی در این واژه نهفته است که نیاز به مطالعه و بررسی دارد. لازم است تا با کاوشی عمیق و کارشناسانه، به تبیین مفاهیم و مصادیق متعدد نهفته در «اصلاح الگوی مصرف» پرداخته شود. شایان ذکر است که حساسیت و پیچیدگی های نهفته در این واژه در هر سازمانی متناسب با گستره عملکرد آن متفاوت است. در شهرداری ها به دلیل این که به شکل مستقیم و کاربردی با فعالیتهای روزانه و مشکلات و چالش های مردم در ارتباطند، توجه جدی به اصلاح الگوی مصرف، بسیار مهم تر و کاربردی تر خواهد بود. آنچه اهمیت دارد توجه به مفاهیم و مصادیق «اصلاح» و «انواع الگوهای مصرف» است. اصلاح این معانی، بهبود وضعیت موجود و جایگزینی و به کارگیری عوامل خارجی (فناوری) را در بر می گیرد. در این مقاله ضمن اشاره به برخی مصادیق مصرفی در شهرداری ها، راهکارهایی برای اصلاح الگوی مصرف ارائه شده است.
  • عمرسنجی و ارزیابی وضعیت عایقی ژنراتور واحد 3 در نیروگاه شازند اراک
    روزبه سرافراز، سهراب امینی ولاشانی، مصطفی ارغوان، معراج کلهر صفحه 3
    در این مقاله نتایج حاصل از انجام آزمونهای Off-line انجام شده بر روی واحد سه نیروگاه شازند اراک با قدرت نامی 325 مگا وات و 20 کیلو ولت که در نخستین دوره از تعمیرات اساسی صورت گرفته است. با ارائه تحلیل مستند، نتایج برای هر آزمون و به تفکیک هر فاز آورده شده است. آزمونهای اندازه گیری مقاومت عایق، اندیس پلاریزاسیون، اندازه گیری جریانهای پلاریزاسیون و دیپلاریزاسیون، اندازه گیری ظرفیت خازنی و آزمون اندازه گیری تانژانت دلتا از جمله آزمونهایی هستند که روی عایق استاتور این واحد انجام شده اند. در ادامه با استفاده از دو روش ارزیابی وضعیت عایقی ERA و Simons علاوه بر سنجش کیفیت عایق، مقایسه ای با نتایج مستند بر اطلاعات خام آزمونهای Off-line انجام شده است. کلیه بررسی و تحلیلها با استفاده از معیارهای اعلام شده در استانداردهای معتبر IEC و IEEE هستند.
    کلیدواژگان: آزمون تانژانت دلتا، آزمون مقاومت عایقی، آزمون PDCA، عایق، عمرسنجی
  • طراحی و ساخت ربات دوکاره در فرایندهای پوشش دهی
    محسن صفوی، حمیدرضا هوشیارمنش، سعید میریان، رسول خندان صفحه 4
    در این تحقیق، در ابتدا سازوکار عملکرد و طراحی DAP که یک ربات دوکاره سه درجه آزادی PRT است، به همراه تحلیلهای سینماتیکی و دینامیکی آن با هدف حذف حضور انسان در محیطهای آلوده صنعتی همچون فرایندهای پوشش دهی، به طور مختصر معرفی شده و مورد بررسی قرار می گیرد؛ سپس روند شبیه سازی حرکت و کنترل آن با استفاده از کنترلرهای غیرخطی دینامیک معکوس و تطبیقی-مقاوم و مقایسه آنها در عدم قطعیتها به عنوان شیوه های نوین کنترلی در این گونه رباتها تشریح می گردد. این ربات علاوه بر قابلیت پوشش دهی پودر اپوکسی بر روی شیرهای هاول به عنوان عملیات اصلی خود در یک مسیر بهینه، قادر است عملیات پاشش رنگ بر روی انواع سطوح در هر مسیر دلخواه با ترسیم نرم افزاری را انجام دهد.
    کلیدواژگان: ربات دوکاره، Pick&Place - Painting، پوشش دهی، کنترل دینامیک معکوس و تطبیقی، مقاوم
  • جداسازی قطعات با ساختار میکروسکوپی نامناسب در تولید انبوه قطعات به از روش غیرمخرب جریان گردابی
    مهرداد کاشفی، سعید کهربایی صفحه 5
    در تولیدات انبوه صنعتی همواره این احتمال وجود دارد که برخی قطعات مراحلی از تولید مانند چرخه های عملیات حرارتی را به درستی طی نکنند. جداسازی این قطعات معیوب، علاوه بر این که مستلزم آزمونهای مخرب است، بسیار وقت گیر است و هزینه زیادی را در بردارد. آزمون جریان گردابی، یک آزمون غیرمخرب است که به سرعت اجرا می شود و از آنجا که پاسخ آن به ترکیب شیمیایی و ریزساختار ماده مورد نظر حساس است، می توان از آن در تشخیص ریزساختارهای مختلف از یک ترکیب شیمیایی یکسان بهره گرفت. در این مقاله این روش تفکیک برای پنج ساختار حاصل از عملیات آنیل، نرمال، کوئنچ و کوئنچ+تمپر در دو دمای oC650 و oC400 از فولاد CK45 انجام شده است. پس از تعیین فرکانس بهینه و بررسی پاسخها به القای جریان، مشخص شد که ولتاژهای اولیه و ثانویه و همچنین امپدانس نرمال شده ناشی از القای جریان می تواند برای جداسازی ریزساختارها به کار رود.
    کلیدواژگان: جداسازی ریزساختارها، آزمون غیرمخرب، آزمون جریان گردابی، عملیات حرارتی