فهرست مطالب

مشرق موعود - پیاپی 42 (تابستان 1396)

فصلنامه مشرق موعود
پیاپی 42 (تابستان 1396)

  • بهای روی جلد: 295,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 13
|
  • نصرت الله آیتی* صفحه 7
    بر اساس اراده الهی پایان تاریخ با نقش آفرینی مردی آغاز خواهد شد که بر هستی نور خواهد پاشید و حکومتی آکنده از عدالت پی ریزی خواهد نمود. وقتی که اراده خداوندی بر تحقق چنین فرجام نیکویی تعلق گرفته باشد اگر تحقق آن به زمینه هایی نیاز داشته باشد که در بستر تاریخ باید مهیا شوند، خداوند متعال آن را از طریق سنت هایش مهیا خواهد نمود. حال پرسش اساسی این است که برنامه خداوند متعال برای تحقق زمینه های این هدف بزرگ از چه زمان آغاز شده است و در طرح الهی نقطه آغازین حرکت به سوی این هدف بزرگ کجاست؟ در این باره دو دیدگاه قابل طرح است: براساس دیدگاه نخست نقطه آغاز حرکت به سوی این هدف بعثت رسول گرامی اسلام است و بر اساس دیدگاه دوم تشکیل حکومت عدل جهانی آرمان همه انبیای الهی بوده است و آنان به فراخور موقعیت و امکانات خود زمینه های لازم برای تحقق این هدف بلند را فراهم کرده اند. بر این اساس طرح خداوند برای مهیا ساختن زمینه های حکومت عدل جهانی از آغاز آفرینش انسان شروع شده است. در مقاله پیش رو مویدات دیدگاه های یاد شده گردآوری خواهند شد.
    کلیدواژگان: امام مهدی (عج)، ظهور، حکومت جهانی، زمینه سازی، بعثت انبیاء، حرکت تاریخی انبیاء
  • سعید بخشی*، سید مسعود پورسید آقایی صفحه 39
    عصر ظهور امام زمان(عج)، عصر مواجهه و رویارویی با اقوام و ملل مختلف از جمله قوم یهود است. تاریخ یهود با حوادثی پر فراز و نشیب همراه بوده و هست. در قران آیات متعددی به یهود، انبیای بنی اسرائیل، اوصاف و کردار این قوم اشاره دارد، در برخی از آیات خبر از تباهی، ذلت ابدی و نابودی آنها داده است. از مجموع شواهد بر می آید که امام زمان(عج) در عصر ظهور در دو مرحله با یهودیان مواجهه دارد در مرحله اول با اقامه دلایل مورد قبول برای یهودیان، آنان را به اسلام دعوت می نماید، برخی نیز ایمان می آورند اما بسیاری در اثر نژاد پرستی و عناد، اسلام نمی آورند و جنگ سختی با آنها شکل می گیرد، از روایات برمی آید که رابطه خاصی میان دجال و یهود، سفیانی و سرزمین شام با یهود وجود دارد، امام زمان(عج) با غلبه بر دجال و شکست سفیانی و تصرف شام، در نهایت وارد مسجد الاقصی می شود. اوج خواری و ذلت قوم یهود در عصر ظهور خواهد بود.
    کلیدواژگان: امام زمان (عج)، عصر ظهور، یهود، ذلت یهود، دجال، سرزمین شام، سفیانی
  • سیدعلی هاشمی* صفحه 87
    این مقاله در صدد است با رویکردی توصیفی _ تحلیلی به بررسی روایاتی در منابع شیعی بپردازد که از چگونگی روبرو شدن شیعه با ظهور منجی موعود(عج) و جایگاه آنان در دوران حکومت جهانی آن حضرت خبر می دهند. بر اساس این پژوهش، شیعیان در دوران غیبت، با پشت سرگذاشتن امتحان های مختلف و دشوار، زمینه سازان ظهور شده و اولین و مهم ترین یاران موعود منتظر(عج) خواهند بود. اختلافات داخلی آنان با ظهور آن حضرت بر طرف شده و آنان برحسب لیاقت خود در حکومت آن حضرت نقش های اساسی خواهند داشت. عالم نمایان دروغ گو مهم ترین عامل انحراف جامعه شیعی هستند که با حضور حضرت مهدی (عج) فتنه های آنان پایان می یابد.
    کلیدواژگان: شیعیان، نقش شیعه، منجی، مهدویت، ظهور
  • خدامراد سلیمیان* صفحه 105
    بر خلاف پندار برخی که بنیان قیام مهدی موعود(عج) را بر پایه امدادهای غیبی می داند، بی گمان اساس قیام و حکومت جهانی مهدی(عج)، بر پایه امور طبیعی و سنت های جاری خداوند است؛ اما به اقتضای بزرگی و گستردگی آن در همه کره زمین، و نیز مجهزبودن دشمنان به امکانات بسیار و پیشرفته، خداوند برخی از نیروهای پنهان و فراطبیعی که از آن «امدادهای غیبی»یا «امدادهای الهی» یاد می شود را در اختیار او قرار خواهد داد تا زمینه های پیروزی آن حضرت و یارانش، هر چه بهتر فراهم شود.
    از بررسی آیات و روایات به دست می آید که امدادهای غیبی را می توان به دو دسته عمده تقسیم کرد: بیرونی؛ مانند فرستادن لشکر الهی، انجام اموری که غیرممکن می نماید، حفظ و صیانت مومنین، افزایش نعمت های دنیوی و حکومت دادن به صالحان و درونی؛ مانند هدایت بخشی و آرامش قلبی، اندک نمایی دشمنان در نگاه دوستان و ایجاد ترس و وحشت در دل دشمنان؛ که هریک در روند قیام نقش خاصی ایفا خواهند کرد.
    این مقاله با استناد به آیات قرآن و روایات نقش این امدادها را در پیروزی قیام مهدی موعود(عج) مورد واکاوی قرار داده، روایت های واردشده در هر زمینه را تحلیل کرده است.
    کلیدواژگان: امدادهای غیبی، تحلیل روایی، قیام مهدی (عج)، حکومت مهدی (عج)، امدادهای الهی
  • محمود ملکی راد*، مرتضی عبدی چاری صفحه 125
    توانمندی نظام اجتماعی از دغدغه های مهمی است که همواره مورد توجه نظام های سیاسی و حکومتی است. عوامل مختلفی می توانند در بقا و تداوم، پویایی و توانمندسازی نظام اجتماعی نقش داشته باشند. به باور شیعه با تشکیل حکومت جهانی امام زمان (عج) در پایان تاریخ، همه ظرفیت های بشری در ساحات مختلف اعتقادی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی به منصه ظهور و بروز خواهند رسید و انسانیت به رستگاری وعده داده شده دست خواهد یافت. یکی از دست آوردهای مهم حکومت جهانی امام مهدی(عج) کارکرد آن در ساحت امور اجتماعی است.
    مهم ترین دست آورد اجتماعی حکومت جهانی امام مهدی(عج) را می توان در موارد ذیل دسته بندی نمود: 1. انسجام و همبستگی اجتماعی، 2. امنیت اجتماعی، 3. نظم اجتماعی، 4. قدرت اجتماعی، 5. هویت اجتماعی.
    حکومت جهانی مهدوی می تواند مردم را حول محور خود جمع کند و برای تحقق هدفی مشخص آنان را به صورت یک واحد یکپارچه در آورد و به آنان هویت واحد بدهد و به دنبال آن قدرت اجتماعی را تقویت می نماید و ارتباط اجتماعی را تحکیم می بخشد و در نتیجه زمینه های امنیت و نظم اجتماعی را فراهم می آورد. مهم ترین یافته های این تحقیق تبیین دست آورد های اجتماعی حکومت جهانی امام مهدی (عج) در حوزه های مختلف انسجام و همبستگی اجتماعی و امنیت اجتماعی، با راهکارهای لازم در این حوزه ها است. زیرا در حکومت جهانی تحکیم باورهای دینی، موجب تقویت ایمان در مردم می شود و با وجود ایمان، امنیت فراگیر به وجود خواهد آمد. علاوه بر آن ارزش های نفسانی و اخلاقی مشترک که از نظام اعتقادی مشترک نشات می گیرد تولید و بازخوانی خواهند شد و موجب انسجام اجتماعی می شود و با ایجاد ارتباط و پیوند عاطفی و صمیمی در مردم، علاوه بر انسجام اجتماعی، امنیت نیز به وجود خواهد آمد و با انسجام و همبستگی به وجود آمده بین ملل مختلف و اقوام و خرده فرهنگ ها، هویت واحدی ایجاد می شود و با وجود آن پایه های امنیت نیز تحکیم خواهد شد. و در پرتو انسجام و همبستگی اجتماعی و هویت مشترک، اعتماد عمومی به وجود خواهد آمد که موجب تحکیم روابط مردم با همدیگر می شود و از این راه امنیت اجتماعی نیز تثبیت خواهد شد. حکومت جهانی برای تثبیت انسجام و امنیت اجتماعی از راهکارهای برخوردار است و تبیین این راهکارها از مهم ترین نوآوری های تحقیق پیش رو است.
    کلیدواژگان: دست آورد، مهدویت، حکومت جهانی، انسجام و همبستگی، امنیت اجتماعی
  • محمد شهبازیان*، عزالدین رضانژاد صفحه 149
    در مورد جهان پس از وفات حضرت مهدی(عج) دیدگاه ها و نظریاتی ارائه شده است. برخی هرج و مرج پنجاه ساله، برخی دیگر به وقوع قیامت، بعضی استمرار حکومت توسط مهدیون و گروهی دیگر رجعت ائمه(ع) را مطرح کرده اند. هر یک از دیدگاه های چهارگانه در میان قدما و معاصران، قائلانی دارد که نیاز به تحلیل و پژوهش است. وجه اهمیت این موضوع نیز در این است که گروهی از جریان های انحرافی در فضای مهدویت با تمسک به نظریه مهدیون تلاش نموده اند تا دیدگاه خود را اثبات کنند و به ویژه رجعت ائمه(ع) و مومنان و کافران محض را در دوران پس از ظهور حضرت مهدی منکر شوند و از این رهگذر وجود بیست و چهار امام را برای شیعه ادعا کنند. روش این پژوهش توصیفی _ تحلیلی بوده و پس از جبران نواقص مطالعات قبلی اعم از عدم ارائه کامل نظریات و عدم نقد کامل دیدگاه های دیگر، به اثبات دیدگاه رجعت ائمه(ع) و حکومت ایشان پرداخته و از این رهگذر استدلال برخی جریان های مدعی را باطل نموده ایم.
    کلیدواژگان: باز نگری، روایات، حضرت مهدی(عج)، شیعه، جهان پس از حضرت مهدی (عج)
  • مصطفی ورمزیار*، مرضیه ورمزیار، سید محمدرضی آصف آگاه صفحه 169
    مطابق روایات، امام زمان (عج) هنگام ظهور چهره ای جوان دارد که سی تا چهل ساله می نماید. در دنیایی که جوانان در تصمیم گیری های کلان، جایگاهی ندارند و در سطح پایین تر از آن نیز گاهی کمتر به مشورت گرفته می شوند، چگونه است که یک جوان در این سن، مورد اقبال عمومی قرار خواهد گرفت و حکومت جهانی تشکیل خواهد داد؟ این پرسش در آستانه ظهور و به مجرد رویت سیمای جوان امام عصر (عج) به شکل پررنگ تری مطرح می گردد و انکار و تمرد برخی را درپی خواهد داشت. این تحقیق با روش استفاده از منابع کتابخانه ای و نوشتاری و رویکرد توصیفی _ تحلیلی، پس از اثبات جوانی آن حضرت در هنگامه ظهور با استفاده از روایات و تعیین محدوده سنی ایشان بین سی تا چهل سال، چگونگی این آزمایش را تبیین نموده و با تقسیم مسئله به دو پرسش، به ارائه راه کار، جهت برون رفت از آن ها، می پردازد. برای سوال از توانایی جوان در اداره جهان، باور به وعده الهی، توجه به سنت الهی امتحان به حجت در سنین مختلف و وجود موارد مشابه، توجه به شان و عظمت امام مهدی و توجه به سن واقعی امام مهدی (عج) را پیشنهاد می دهد و شبهه جوان ماندن امام پس از عمر طولانی را، از طریق توجه به اطلاع رسانی ها و روایات هشدار دهنده، ایمان و باور به قدرت الهی و یادآوری عهد میثاق در کنار راه کارهای پیشنهاد شده در پرسش نخست، حل و مرتفع می سازد.
    این تحقیق جز در بخش امامت در کودکی، پیشینه دیگری ندارد.
    کلیدواژگان: امام مهدی (عج)، جوان، جوانی امام، ظهور، امتحان های عصرظهور
  • ابوذر رجبی* صفحه 199
    مسئله نیاز به دین عمری به قدمت تاریخ بشر دارد. در تحقیقات جامعه شناسان و مردم شناسان به اثبات رسیده که نمی توان در طول تاریخ، قومی از اقوام بشری را بدون دین یافت. راز این امر آن است که انسان دارای سرشت و فطرت دینی بوده و هویت او در متن خلقت با دین داری عجین شده است. دین، شاخصه و مولفه های فراوانی دارد. از مهم ترین آنها مسئله معنویت است. دین داری با معنویت همراه بوده و تلازم کاملی بینشان برقرار است. ویژگی اصلی در عصر ظهور و حکومت مهدوی با توجه به حاکمیت دین، زندگی معنوی خواهد بود. یعنی عنصر اساسی در حاکمیت مهدوی، معنویت است. آیا می توان از معنویت، بدون دین هم سخن گفت؟ به این معنا که انسان معنوی باشد، بدون این که به ادیان الهی پای بند باشد. در عصر مدرن به دنبال مسائلی که برای بشر غربی در حوزه های مختلف علمی، سیاسی، فرهنگی، فلسفی و اجتماعی شکل گرفت، دین و مذهب هم به گونه ای رو به افول رفته و گرایش های دین مدارانه رو به ضعف نهاد. اما با توجه به فطری بودن مسئله معنویت، چاره کار را در جایگزینی معنویت های منهای دین دیدند. از این جهت در دنیای امروز از معنویت سفید و یا معنویت منهای دین سخن گفته می شود. در این تحقیق با بررسی تطبیقی میان معنویت های مدرن و معنویت عصر ظهور، به تفاوت اساسی و مبنایی این دو معنویت اشاره خواهد شد.
    کلیدواژگان: معنویت، معنویت دینی، معنویت عصر ظهور، معنویت مدرن، معنویت منهای دین، شاخصه ها
  • روح الله شاکری زواردهی، فاطمه زهرا فقیه خراسانی* صفحه 231
    یهود در عهد عتیق معتقد است نظم حاکم بر جهان در آینده باید به نظم الهی سازمان یافته تبدیل گردد و با ظهور ماشیح موعود، قدرت های شیطانی نابود شوند و موحدان زندگی جاودانه یابند. اسلام نیز بر اساس آیات و روایات، معتقد به برقراری حکومت جهانی خداوند و سعادت عمومی بشر به دست مهدی موعود در آخرالزمان است. مقصود این پژوهش، اثبات یکی بودن مهدی و ماشیح از طریق بررسی تحلیلی دیدگاه دو دین بزرگ اسلام و یهود در باب پیش گویی های عصر ظهور و ویژگی های منجی موعود است؛ بدین منظور که به مبانی مشترک و صحیح بر اساس متون مقدس دو دین و بهره وری از آن ها در جهت رفع مسائل معرفتی و تفاهم ادیان و ملل نائل آییم. بدین جهت، شیوه توصیفی _ تحلیلی با رویکرد تطبیقی را برگزیده ایم.
    کلیدواژگان: مهدی، ماشیح، یهود، اسلام، عهد عتیق
  • محمدهادی منصوری، مبشره نصیری* صفحه 251
    در معارف وآموزه های مسیحیت و اسلام، حضرت عیسی(ع) جایگاه ویژه ای دارد و رخداد رجعت ایشان در آخرالزمان به عنوان امری حتمی پذیرفته شده است. اما همانگونه که دیدگاه اسلام در کیفیت صعود حضرت با دیدگاه تحریف شده مسیحیت متفاوت است، در چرایی، چگونگی و کارآمدی بازگشت ایشان نیز اختلافات قابل توجهی دیده می شود.
    نوشته پیش رو تلاشی است در کیفیت سنجی بازگشت عیسی(ع) و تحلیل گستره و ابعاد نقش آفرینی عیسی(ع) در عصر ظهور که با روش توصیفی _ تحلیلی به مسئله می پردازد و حضور مسیح را در ابعاد اعتقادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، نظامی و اقتصادی حکومت قائم (عج) برمی رسد.
    بر اساس آموزه های اسلامی، بازگشت عیسی(ع) حکیمانه و در راستای جهانیسازی دین توحیدی و نصرت منجی حقیقی است. از سویی، این بازگشت به عنوان یکی از شروط قیامت، به تقویت باور ظهور منجی و بینشزایی و بصیرتافزایی پیروان میانجامد. اقتدای مسیح به حضرت مهدی(عج) در نماز طلیعه ظهور، نمونه ای است از کنشی برخاسته از ولایت پذیری که در ارائه الگو به پیروان مسیح نقش بسزایی دارد. وزارت عیسی(ع) ، شکستن صلیب، حضور چشم گیر ایشان در نابودی دشمنان مهدی (عج) و اعتلای کلمه توحید در جهان، ریشه کن کردن فقر و... از ابعاد نقش آفرینی حضرت مسیح (عج) در عصر ظهور است.
    کلیدواژگان: رجعت، عیسی (ع)، کارآمدی رجعت، عصر ظهور
  • محمد جواد نیک دل*، امیر خواص صفحه 279
    ملکوت خدا، یکی از کلیدی ترین اندیشه های مسیحی است که بیشتر آموزه های مسیحی بر محور این اندیشه می چرخد. بر اساس این اندیشه، منجی (حضرت عیسی (ع)) حکومتی جهانی و هزارساله را برپا خواهد کرد که در آن جهانیان به ویژه مسیحیان به زندگی سعادتمندانه ابدی دست خواهند یافت. نکته جالب درباره این پادشاهی، جنبه فرجام شناختی آن است. در این پادشاهی کرسی داوری نهایی برپا خواهد شد و به اعمال بندگان رسیدگی خواهد شد. این اندیشه شباهت بسیاری به اندیشه حکومت صالحان داشته با این تفاوت که ملکوت خدا یک زندگی ابدی است که جنبه فرجام شناسانه دارد. به علاوه، این جهانی یا دگرجهانی بودن این اندیشه در میان مسیحیان مورد اختلاف است؛ اما حکومت صالحان چنین نیست.
    کلیدواژگان: ملکوت خدا، پادشاهی عیسی (ع)، معاد، مسیحیت، حکومت صالحان، پادشاهی حضرت مهدی (عج)، آخرالزمان، سعادت
  • علی غلامی*، حسین بستان (نجفی) صفحه 303
    در متن پیش رو، بررسی رابطه میان تصویر فرجام شناسانه دو دین یهودیت و مسیحیت، با جایگاه خانواده مطمح نظر قرار گرفته است. این پرسش واکاوی می شود که آیا می توان از تاثیر منفی تصویر جامعه آرمانی مسیحی در تعالیم این دین، بر جایگاه خانواده در مسیحیت و بی نقشی یا تاثیر مثبت این تصویر در یهودیت بر جایگاه خانواده در این دین سخن گفت؟ نگارنده به منظور پرداخت به این مسئله، ابتدا به فرجام شناسی یهودی و ویژگی های «دوران آخر» و تحولات پیش و پس از ظهور منجی در این دین نظر انداخته است. در ادامه به تصویر فرجام شناسانه مسیحی و تحولات آخرالزمانی این دین توجه کرده و آموزه های مسیحی در این زمینه را به اجمال تبیین نموده است. سپس جایگاه خانواده در دین یهودیت مورد بررسی قرار گرفته و برخی تعالیم یهودی در خصوص ازدواج و احکام مرتبط با آن ارائه شده است. پس از آن به ازدواج و خانواده در مسیحیت اشاره و مناسبات میان تجرد و خانواده شرح گردیده است. در پایان، نویسنده تلاش کرده است تحلیلی از میزان هم بستگی و قرابت پذیری دو مفهوم فرجام شناسی یهودی و مسیحی و خانواده ارائه نموده و نشان دهد هر یک از دو دین چه تصویری از روابط جنسی و نکاح در حیات فرجامین ارائه نموده و این تصویر با مفهوم خانواده دارای چه هم بستگی و قرابتی است.
    کلیدواژگان: خانواده، مسیحیت، یهودیت، فرجام شناسی، آخرالزمان، ازدواج
  • محمد ازگلی*، حمید حاجی ملامیرزایی صفحه 349
    دولت کریمه، مفهومی آرمانی برای همه منتظران ظهور امام عصر است. شناخت این دولت آرمانی به ما کمک می کند تا بتوانیم بر اساس آن معیارها دولت های اسلامی را به درستی ارزیابی کنیم و از طرف دیگر تلاش لازم برای پر کردن فاصله میان وضع موجود و وضع مطلوب را طبق یک سلسله برنامه های راهبردی دنبال نماییم.
    در این مقاله، با این فرض، نگاهی اجمالی به دعای افتتاح امام عصر شده است و با استنباط از مفاد دعای مذکور به مفروضات، اهداف و آرمان های دولت کریمه پرسش های اساسی لازم در شکل گیری آن، شناخت و مفهوم کرامت و کریم، الزامات تشکیل دولت کریمه، رسالت ها و وظایف و نقش های رهبری قبل از تشکیل دولت، شکل گیری اندیشه تشکیل دولت کریمه و موانع شکل گیری و تحقق آن مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش تحقیق این پژوهش، توصیفی است و گردآوری داده ها با استفاده از روش تجزیه و تحلیل محتوا صورت گرفته است و در پایان تلاش شده تا با استفاده از الگوی برنامه ریزی راهبردی SWOT قوت ها، ضعف ها، فرصت ها، تهدیدها استخراج گردد تا زیر بنایی برای تحقیقات نخیگان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: امام مهدی (عج)، ظهور، حکومت جهانی، زمینه سازی، بعثت انبیاء، حرکت تاریخی انبیاء
|
  • Dr. Nusratullah Ayati* Page 7
    According to the divine willpower, the end of the world will happen with the role of a man who sheds light to the universe will build his government based on pure justice. When the end of times is willed so by the almighty God, then it is essential that the context of history provides for the fulfillment of this promise, which can be preplanned by God through its Sunnah. Now, the main question is about the God's plan as the starting point for moving toward that goal. It is considered in two views. Based on the first view, the point of moving towards the goal is the beginning of the mission of the prophet and the second view is since the creation of human. As the rule of justice is the ideal world in all divine prophets in various locations and with different facilities, the necessary fields for the realization of this lofty goal will have been provided on the basis of God's plan for providing the establishment of the rule of justice worldwide. In the present article, the indicators of those views as reflected will be gathered and discussed.
    Keywords: Imam Mahdi, emerging, global governance, setting the scene, rise of the prophets, prophets historic move
  • Saeid Bakhshi*, Seyed Masood Pourseyed Aghayi Page 39
    At the evening of Emergence Time, there is also an era of dealing with different nations, including facing with some of the Jewish people. Jewish history is associated with a lot of ups and downs and several verses in the Koran are about the Jewish prophets of sons of Israel, in which most their attributes and actions have been negative, and in some verses, there is news of their ultimate destruction, eternal shame. The theological evidence implies that in the era of the rise of Imam, he faces with Jewish people in two stages. In the first round, by adducing reasons acceptable to the Jews themselves, he invites them to peace, and many would believe him. However, a lot of them would not accept and due to racist hostility towards Islam, they confront and a bitter war happens with them there. According to traditions, there is a link between Antichrist and those Jewish people on the one hand and Sufyani and the Land of Levant on the other hand. He saves the whole world by defeating the Sufyani and anti-Christ and occupies the Levant and enters to the Al Aqsa Mosque. Those Jewish hostiles become humiliated and debased, which is their usual characteristics, the peak of which would be in that era.
    Keywords: Imam Mahdi, the Age of Appearance, Jewish hostiles, Jewish suffering, the Antichrist, the Levant, Sufyani
  • Dr. Seyed Ali Hashemi* Page 87
    Based on the religious research, the study aims to review the Shiite traditional sources that inform of the way to face the issue of Appearance during the world government of this leader. According to these sources, the Shiites are among the first and most important allies waiting for Messiah during absence, and they would do this by passing different tests and tough situations, and pave the way for the emergence. With the advent of the Messiah, they resolve their internal conflicts and takes major roles on their behalf as much as they deserve in his government. Shiite clerics who claim to be knowledgeable are the source of deviations and they sow seeds of a discord that Imam Mahdi will terminate.
    Keywords: Shiites, the Shiite messiah, Mahdism, re (Appearance)
  • Dr. Khodamorad Salimian* Page 105
    Unlike a look at some of the foundations of the uprising Mahdi based on divine assistance knows, certainly on the rise and global governance Mahdi, based on the natural and traditions, now is the Lord, but due to the magnitude and extent of the whole earth , and Mjhzbvdn enemies facilities and advanced, Lord of hidden forces and the supernatural as the "divine assistance" or "assistance of God" referred to him will be to facilitate the victory of the Prophet and his companions, better be provided.
    The verses and traditions that were supposed divine intervention, can be divided into two major categories: exterior, such as: sending the army of God, doing that seems impossible, increasing blessings mundane and Hkvmtdadn to Saleh and within like: Hdaytbkhshy and peace of heart, Andknmayy enemies look fear in the hearts of friends and enemies, who each played a certain role in the process will revolt.
    This paper, based on the Quran and the traditions of the Infallible Imams uprising in this relief role Mahdi to analyze data, has analyzed the narratives entered in each field.
    Keywords: divine assistance validity analysis uprising of the Mahdi, the Mahdi divine assistance
  • Dr. Mahmoud Malekirad*, Morteza Abdi Chari Page 125
    Social concerns are considered military capabilities is important that political systems and governance. Various factors can survival and continuity, dynamism and empowerment of society have a role. One of the major achievements of global governance works in the realm of the Imam Mahdi Social Affairs.
    The most important social achievement of global governance Imam Mehdi 7 can be categorized as follows: 1. solidarity and social cohesion, 2. social security, social order 3., 4. social power, 5. social identity.
    Global Governance Mahdavi can make people around itself and to fulfill a specific purpose them into a single integrated, and their identity be followed by social power strengthened and social communication underpins and thus fields provides security and social order. The findings of this research is to explain the social gains of universal government of Imam Mahdi 7 in different fields of social cohesion and social security, with the necessary solutions in this area. For strengthening global governance religious beliefs, strengthen the people's faith and with faith, comprehensive security will come into existence. In addition, the sensual and moral values common shared belief system derived from the production and will be consistent and will lead to social cohesion. And by creating an emotional connection and intimacy in people, in addition to social cohesion, security will come into existence. And with solidarity emerged between different nations and ethnic groups and cultures, identity is created and although it will be Thym foundations of security. Global governance for strengthening social cohesion and security of its solutions. Explain the mechanisms of global governance in cohesion and social protection of the most important innovations is leading the research.
    Keywords: Achievements, messianic, global governance, solidarity, social security
  • Muhammad Shahbaziyan*, Dr. Ezzo-Deen Rezanezhad Page 149
    About the world after the death of Imam Mahdi (P.B.U.H), there are traditions and proposed opinions. Some have pointed to the fifty years of chaos, some others have referred to the occurrence of the Resurrection, others have mentioned the continuation of governance by the Mahdi followers, and the rest have talked about the Return of the Saint Imams (Peace be upon them). Each one of these four views which requires the analysis and investigation, has some believers among the ancient and the contemporary people. The importance of this issue is in the fact that a group of diverging flows in the Mahdaviyyat atmosphere by resorting to the Mahdi followers’s view have tried to prove their own view and denied in particular the Return of the Saint Imams (P.B.U.T) and the pure believers and unbelievers in the period after the appearance of Imam Mahdi (P.B.U.H) and through this, they have claimed the presence of twenty four Imams for the Shia. The method used for this research is analytic-descriptive and after compensating for the shortcomings of the previous studies, including the lack of complete presentation of theories and complete criticism of other views, we have proved the Return of the Saint Imams (P.B.U.T) and their governance and thereby invalidated the argument of some of those claiming flows through this research.
    Keywords: review, Imam Mahdi (P.B.U.H) Shia, the world after Imam Mahdi (P.B.U.H)
  • Mustafa Varmazyar*, Marzieh Varmazyar, Dr. Mohammad Razi Asif Agah Page 169
    According to Islamic traditions, it is believed that the Imam of the time reaches the emergence of a young about thirty to forty years of age, thus the question arises that in a world that youth have little position in taking important decisions, how a young person under forty years can attract the public and will form a global government? These types of questions will be raised on the eve of the emergence and, upon seeing the young face of Imam Mahdi, stronger form of denial and defiance will happen among some people.
    This study examines takes an analytical descriptive approach to the claim of youth age of the Imam when he becomes a leader and uses them to provide a solution for the problem and draws into two questions out of it.
    To examine the ability of youth in the governance of the world, solutions to believers can be found in the divine promise, and it can be justified according to the divine traditions, and the proof of different ages of prophets and the like, and according to the status of greatness of Imam and according to the actual biological age of Imam which are all suggestive to remove the doubt about staying young after his long life. In addition to these solutions, also based on previous information communicated and strategies of warning used and the traditions, the belief in the divine power is reminded as the Testament Covenant is also indicated as justifications. This study has no other precedent, other than the issue of religious leadership in childhood.
    Keywords: Imam Mahdi, young Imam, age of appearance, the tests of time of emergence
  • Dr. Abuzar Rajabi* Page 199
    The issue of the need for religion is as old as mankind history. In the researches of sociologists and anthropologists it has been proven that during the course of history not a single nation among all nations of mankind with no religion can be found. The secret behind this matter is that human beings have religious nature and their identity in the context of creation is ingrained with religion. Religion has many characteristics and components. The most important one is the subject of spirituality. Religiousness is associated with spirituality and there is a complete concomitance between them. The main feature of the reappearance times and "Mahdian” (Mahdawi) government with regard to the rule of religion will be spiritual life. Meaning, spirituality is the essential element in “Mahdian” rule. Is it possible to speak of spirituality without religion? Meaning, that man can be spiritual without having to adhere to divine religions. In modern times, following some issues that were shaped for human beings in various scientific, political, cultural, philosophical, and social fields, religion and faith also declined and deteriorated in a way, and religion-centered attitudes and tendencies weakened. But due to the innate nature of the issue of spirituality, mankind found the solution to this matter in replacing religious spirituality with “spirituality minus religion”. Therefore, in today’s world, there is talk about white spirituality and/or spirituality minus religion. In this research, through a comparative study between modern spiritualties and the spirituality of reappearance times, the basic and fundamental difference of these two spiritualities will be mentioned.
    Keywords: Spirituality, Religious spirituality, Spirituality of the reappearance times, Modern spirituality, Spirituality without religion, Characteristics
  • Dr. Ruhollah Shakeri Zavardehi, Fatemeh Zahra Faghih Khorasani* Page 231
    Judaism in old testament believes that the world order in the future must be transformed to an organized divine order and with the advent of the promised Moshiach the evil powers must be destroyed and monotheists must find eternal life. Islam too, based on Quran and narratives, believes in the establishment of the universal rule of God and prevailing felicity of mankind by promised Mahdi at the end times. The purpose of this research is to prove the oneness and unity of Mahdi and Moshiach through the analytic study of the viewpoint of the two great religions of Islam and Judaism with regard to the prophecies of the reappearance times and the characteristics of the promised savior; in order to reach to the common and correct grounds based on sacred texts of the two religions, and utilizing them for the sake of resolving epistemic issues and understanding between religions and nations. For this reason, we have chosen a descriptive-analytical method with comparative approach.
    Keywords: Mahdi, Moshiach, Judaism, Islam, Old testament
  • Dr. Mohammad Hadi Mansuori, Mobashereh Nasiri* Page 251
    Prophet Jesus has a special station in the teachings of Islam and Christianity. His reappearance at the End of Times is accepted as an imminent matter. But as the view of Islam in terms of his Ascent is different from the distorted view of Christianity, there’s also significant differences of opinion in how and why his reappearance will be.
    This writing is an effort in examining the quality of the reappearance of Jesus, peace be upon him, and analysis of the dimensions of his role at the time of reappearance with analytical-descriptive approach and explores the religious, cultural, social, political and economic aspects of the administration of Imam Mahdi, peace be upon him.
    According to Islamic teachings, the reappearance of Jesus, peace be upon him, is wise and in line with making the monotheistic religion international and helping the true savior. On one hand, the reappearance as one of the conditions of the Hereafter, helps the belief in the reappearance of the savior and giving insight to its followers. Jesus Christ praying behind Imam Mahdi, peace be upon him, is an action coming out of obedience in Wilayah, which has a significant role in introducing a role model to the followers of Jesus Christ, peace be upon him. The ministry of Jesus, breaking the cross, his presence in killing the enemies of Imam Mahdi, peace be upon him, and promoting the word of Monotheism in the world, eradicating poverty and … are all of the role of Jesus, peace be upon him, at the time of reappearance.
    Keywords: Reappearance, Jesus, peace be upon him, effectiveness of return, the time of Reappearance
  • Mohammad Javad Nikdel, Dr. Amir Khavass Page 279
    The kingdom of God is one of the essential theology that other Christian teachings revolve around it. According to this idea, the Savior (Jesus) will establish the Millennium global sovereignty in which people, especially Christians, will achieve the happy eternal life. An interesting point about the kingdom, is its eschatological aspect. When the kingdom of God comes, final judgment will be held, and actions of people will be judged. The governance of the Sālehān in Islam is the same as this belief except that the kingdom of God is an eternal life and it has the eschatological aspect. In addition, whether the kingdom of God, is worldly or Otherworldly, there are disputes among Christians; but there is no dispute in Islam regarding the governance of Sālehān.
    Keywords: kingdom of God, kingdom of Jesus, the eschatology, Christianity, governance of Sālehān, Kingdom of Imam Mahdi, end of time, salvation
  • Ali Qholami, Dr. Hussein Bustan (Najafi) Page 303
    This articles aims at investigating the relationship between the teleological image of Christianity and Judaism and the position of the family. The question to be dealt with is as follows: Could we talk about the negative impact of the image of the Christian idealistic society on the position of family in Christianity and the neutral or positive impact of this image in Judaism on the position of family in this faith? To answer this question, the researcher first deals with the Jewish teleology and its qualities at “the end of time” and the changes prior and after the appearance of the savior according to this religion. He then investigates the Christian teleological image and the changes at the end of time based on this religion, elaborating in detail the teachings of Christianity in this regard. The next step in this research is examining the position of family in Judaism and a number of Jewish teachings with regards to marriage and its related rulings. The next issue to be dealt with is marriage and family in Christianity. Some points with regards to celibacy and family have also been mentioned. In the end, the researcher tries to provide an analysis on the correlation and proximity between the two concepts of Jewish and Christian teleology and the family. He endeavors to explain what kind of image each of these two religions depict about sexual relations and marriage in life at the end of time and how this image is correlated with the concept of the family.
    Keywords: Family, Christian, Judaism, teleology, end of time, marriage
  • Dr. Mohammad Ozgoli*, Dr. Hamid Haji Molla Mirzaee Page 349
    Karimah Government is an Ideal concept for all who are waiting for the rise of Imam (AJ). Understanding this ideal government will help us to evaluate the Islamic government with its indicators. On the other hand, because of the necessity of future studies ,we should make an effort to comprehend the existing gap between the current status and the desired situation and formulate a strategic pllaning for its implementation.
    In this article we have a glance on Iftitah prayer That has been composed by Imam Asr (AJ).
    It has attempted to comprehend this prayer and in an exploratory way find some underlining propositions, goals and visions of that ideal government by addressing some fundamental questions. For example, how to formulate it. What is the The concept of karimah, what is the requirements and missions and duties of the karimah Government, describing the Leadership roles before forming karimah government, explaining the Formation of the karimah government and the Obstacles of government formation.
    The research methodology of this article is descriptive and analyzing of data has done by using content analysis . altimately by using SWOT model, the strengths, weakn eses , opportunities, and threats have categorized and extracted.
    Keywords: Imam Asr (pb.u.h), Iftitah prayer, karimah government, vision, goals, implication for foundation of karimah government, obstacles