فهرست مطالب

راهبرد فرهنگ - پیاپی 12-13 (زمستان 1389 و بهار 1390)

فصلنامه راهبرد فرهنگ
پیاپی 12-13 (زمستان 1389 و بهار 1390)

  • 228 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/02/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی اکبر رشاد صفحه 7
    در این مقاله، پس از اشاره به ضرورت مطالعات فلسفی در باب فرهنگ، تلاش می شود با رویکردی تاسیسی، به طور فشرده به ده پرسش اساسی درباره فلسفه فرهنگ پاسخ داده شود. از نظر نگارنده، فلسفه فرهنگ عبارت است از «معرفت دستگاه وار برآمده از مطالعه فرانگر عقلانی احکام کلی فرهنگ». مقاله با ارائه ساختار تفصیلی محورهای فلسفه فرهنگ که مشحون از مباحث بدیعی است پایان می پذیرد.
    کلیدواژگان: فرهنگ، فلسفه فرهنگ، علوم انسانی
  • احمد فضائلی صفحه 17
    در مجموعه علوم انسانی، یکی از برجسته ترین علم ها دین شناسی است. یکی از جنبه های بارز این علم نیز مطالعات مربوط به حوزه دینداری است. دین پژوهی در جهان مسبوق به سابقه ای طولانی و تاریخی است، در ایران نیز مخصوصا پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با توجه به فرهنگ حاکم بر اجتماع، پژوهش های فراوانی در این حوزه شکل گرفته است. از آنجا که دین اسلام زیربنائی ترین بخش فرهنگی کشور ما را تشکیل می دهد، این مطالعات حائز جایگاه و حساسیت ویژه ای در شاخه های مختلف نظام است. لذا صحت این مطالعات، مبحثی بسیار مهم و دارای اولویت است. از آنجا که مبانی و قواعد بسیاری از پژوهش های دینداری در ایران، متاثر از پیشینه و مدل های غربی شکل گرفته، ضرورت بازبینی، واشکافی و داوری نسبت به آن انکارناپذیر است. این مقاله با بیان نمونه هایی از تفاوت های ریشه ای ادیان مسیحی و یهودی با اسلام، نشان می دهد که بدون توجه به محتوای دین اسلام، امکان انحراف در تبیین دینداری و دین پژوهی بسیار زیاد خواهد بود. هدف این نوشتار، توجه دادن به دریافت بن مایه های دینداری از متن دین اسلام است. در این مقاله، با بیان نمونه هایی از ابعاد دینداری مورد توجه اسلام، که با نتایج حاصل از پژوهش های دینداری غربی هم خوانی ندارد، به روشن شدن این بحث کمک شده است. نتیجه اینکه در سنجش دینداری، نباید تفاوت بنیادین ادیان در سایه لفظ مشترک دین مغفول بماند. لازمه اندازه گیری صحیح، غیرانحرافی و معتبر دینداری و راه موفق اسلام پژوهی، توجه به فراگیری اسلام در تمامی صحنه های زندگی و دریافت معیارها وسنجه های دینداری از متن دین و با همان اوزان و رتبه هایی است که در خود دین تعیین شده است.
    کلیدواژگان: دینداری، اسلام، سنجش دینداری، دین پژوهی
  • محمدرضا طالبان صفحه 41
    دینداری، مفهومی انتزاعی، چندبعدی و کثیرالاضلاع است که برای تحقیق علمی و سنجش تجربی باید به جلوه های مشاهده پذیرش تحویل داده شود. مروری بر پژوهش های تجربی انجام گرفته در خصوص دین و دینداری نشان می دهد که به طور کلی دو نوع استراتژی را می توان برای سنجش تجربی دینداری مشخص نمود. استراتژی اول، شیوه رایج و متعارف در عملیاتی سازی مفاهیم است؛ یعنی، تعیین و تشخیص ابعاد اصلی و سپس، تعیین و تصریح زیربعد ها یا مولفه ها و در واپسین گام، ارائه معرف ها یا جلوه های مشاهده پذیر برای سنجش تجربی. استراتژی دوم، معطوف به شناخت ساختار ابعاد دینداری است؛ یعنی، از توصیف ساده ابعاد دینداری فراتر رفتن و ارائه یک طرح تبیینی که ارتباط علی میان ابعاد دینداری را مشخص نماید.
    قلیلی از دانش پژوهان حوزه دین پژوهی جدا از تعیین ابعاد مرکزی دین و دینداری به بررسی چگونگی نسبت این ابعاد با یکدیگر یا ارائه «مدلی مفهومی ساختاری از دین و دینداری» پرداخته اند. مقاله حاضر تلاش دارد ضمن تشریح چهار نوع مدل مفهومی ساختاری از دینداری، آنها را به وسیله تکنیک آماری تحلیل کوواریانس ساختاری با داده های حاصل از «پیمایش ملی تدین اسلامی ایرانیان» مقابله داده تا میزان برازش تجربی هر یک از آنها ارزیابی شده و مشخص گردد که از میان این چهار مدل مفهومی ساختاری از دینداری، مرجح ترین مدل از حیث تجربی کدام است.
    کلیدواژگان: دین و دینداری، مدل مفهومی ساختاری، اعتقادات دینی، تجربه دینی، تعلق دینی، اعمال دینی، تحلیل کوواریانس ساختاری، لیزرل
  • حامد حاجی حیدری، محمد ملاعباسی صفحه 61
    با گذشت بیش از ده سال از طرح ایده کرسی های آزاداندیشی توسط مقام معظم رهبری، دانشگاه های کشور همچنان در محقق ساختن این ایده، ناکام بوده اند. این مقاله می کوشد تا نشان دهد یکی از موانع نظری قابل توجه در سر راه تحقق این ایده، شکاکیت معرفت شناسانه به امکان گفتگو در نظریه پردازی های مدرن از سویی و از میان رفتن وحدت رویه در پرکتیس و اخلاق در فرهنگ مدرنیته، از سوی دیگر بوده است. دانشگا هیان ایرانی نیز به عنوان کنشگرانی که در صف اول مواجهه با امواج نظری و فرهنگی غرب بوده اند، با جذب بخشی از این حال و هوا، خواسته یا ناخواسته، تمایل چندانی به گفتگو نشان نمی دهند. این مقاله با محور قرار دادن آرای السدیر مک اینتایر، می کوشد تا این مسئله را بکاود. یکی از اصلی ترین مسائل مورد توجه مک اینتایر، از میان رفتن امکان گفتگوهای عقلانی در فرهنگ مدرنیته است. او عاطفه گرایی، چه در حوزه نظری و چه در عرصه اجتماعی را دلیل عمده ای برای این مسئله می داند و برای ایجاد امکان دوباره گفتگوی عقلانی، می کوشد تا نظریه عامی از فضائل را بپروراند؛ و اهمیت پرکتیس، تاریخ و سنت را برای تحقق هر گونه گفتگویی خاطر نشان سازد. این مقاله با بهره گیری از این دستگاه نظری، می کوشد تا در نهایت نشان دهد چگونه بازسازی دوباره مبنای واحدی برای اخلاق و پایبندی به سنت، می تواند شرایط لازم برای تحقق ایده کرسی های آزاداندیشی را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: کرسی های آزاداندیشی، آیت الله سیدعلی حسینی خامنه ای، السدیر مک اینتایر، اخلاق، عاطفه گرایی، پل ریکور، چارلز لسلی استیونسن، کاراکتر، مدیر، گفتگو، فضیلت، سنت
  • مسعود صفایی مقدم صفحه 87
    در این مقاله جریان فکری معنویت گرایی و پیام اصلی آن به شیوه تحلیلی مورد ارزیابی می گیرد به این منظور که رویکردی راهگشا برای تدوین برنامه های آموزشی معنویت گرا در مقطع آموزش عالی به دست آید. لذا نخست، رسیدن به یک مفهوم نسبتا جامع از معنویت گرایی مد نظر قرار گرفته است. در این راستا، گستره معنایی و تمایز مفهومی آن با برخی عرصه های نزدیک، مثل دین، بررسی شده و نهایتا به منظور ارائه رویکردی مناسب برای تدوین برنامه های آموزشی معنویت گرا در مقطع آموزش عالی، رویکرد یادگیری خدمات رایگان که به همین منظور طراحی شده، مورد ارزیابی قرار گرفته است و با توجه به مشکلاتی که این رویکرد با آنها مواجه است نشان داده شده که رویکردی که به نام رویکرد معطوف به دانش اخلاق بنیان از آن نام برده ایم به شکل مناسب تری می تواند از عهده تامین اهداف نهضت معنویت گرایی در آموزش عالی بر آید. علیرغم نگرانی هایی که در جامعه ایران نسبت به این جریان وجود دارد و نیز علیرغم کاستی هایی که این جریان فکری با آنها مواجه است ، با استناد به عناصر اصلی جریان معنویت گرایی می توان اندیشه بنیادین آن را در راستای اهداف و ارزش های اسلامی ارزیابی کرد و این جریان را یک فرصت جدید تربیتی تلقی نمود.
  • محمدرضا جوادی یگانه، زینب فاطمی امین، مجید فولادیان صفحه 111
    مقاله حاضر درصدد بررسی تطبیقی میانگین شاخص تنبلی در ایران و 55 کشور جهان، این سوال اساسی را دنبال می کند که آیا ایرانیان از دیگر کشورهای جهان تنبل ترند؟ به همین منظور شاخص تنبلی ساخته شد تا میانگین این شاخص بین ایران و دیگر کشور ها مورد ارزیابی و مقایسه قرار گیرد. این پژوهش در مقام آزمون مدعا و بررسی فرضیات تحقیق، از روش تطبیقی کمی استفاده نموده است و بر مبنای تحلیل ثانویه مجموعه داده های کمی در سطح جهان، بین سال های 2005-2006، میانگین تنبلی در ایران را با دیگر کشورهای جهان مورد تحلیل قرار داده است. نتایج نشان می دهند که بر اساس شاخص ساخته شده در این تحقیق میزان تنبلی ایرانیان از متوسط جهانی بیشتر است و تنها کشورهای عربی بیش از ایرانیان دچار تنبلی اند و رتبه اول تنبلی در جهان را دارند. در انتها نیز تلاش شده تا برخی راهکارهای فردی و جمعی تنبلی نیز بیان شود.
    کلیدواژگان: تنبلی فردی، تنبلی اجتماعی، مطالعه تطبیقی
  • امیر رستگار خالد صفحه 135
    تحقیق حاضر با عطف توجه به رویکردهای نظری و پژوهش هایی تجربی که به جنبه های غیرآموزشی فرآیند تحصیل و تاثیر آنها بر پیامدهای تحصیلی تاکید داشته اند، سازمان یافته است. بدین اعتبار با تاکید بر مفاهیمی نظیر دلبستگی تحصیلی، احساس اشتراک، کنترل تحصیلی و به طور کلی ساز و کارهایی که دانشجویان برای انطباق و به ویژه سازگاری روانی اجتماعی با دانشگاه به کار می برند، تاثیر جامعه پذیری دانشگاهی بر انگیزش تحصیلی دانشجویان بررسی شده است.
    در پژوهش حاضر با استفاده از دو پرسشنامه انگیزش تحصیلی (AMS) مبتنی بر نظریه خودمختاری و پرسشنامه تاکتیک های جامعه پذیری در دانشگاه بر پایه آراء وایدمن، بوگلر و سامیچ، رابطه بین دو متغیر مذکور بررسی می شود.
    نمونه این تحقیق را 307 نفر از دانشجویان شاغل به تحصیل در غالب رشته های تحصیلی دانشگاه شاهد (اعم از پزشکی و غیرپزشکی) تشکیل می دهند.
    نتایج تحقیق به طور کلی رابطه معنی دار بین نوع انگیزه تحصیلی با سنخ جامعه پذیری دانشگاهی و نقش تعدیل کننده متغیر جنسیت در این رابطه را تایید می کند. این نتایج نشان می دهد که بیشترین میزان پیشرفت تحصیلی در بین دانشجویانی مشاهده می شود که انگیزش تحصیلی آنها درونی و سنخ جامعه پذیری شان علم گرایانه است، این رابطه بین دختر ها قوی تر است، در حالی که کمترین میزان پیشرفت تحصیلی مربوط به دانشجویانی است که بی انگیزه و جامعه پذیری شان نیز دانشجویی گرایانه است. این رابطه بین پسر ها قوی تر است.
    کلیدواژگان: انگیزش تحصیلی، جامعه پذیری دانشگاهی، دلبستگی تحصیلی، آموزش عال، دانشجویان
  • حمید دهقانی، فاطمه اکبرزاده *، غلامرضا خوش فر، رسول ربانی صفحه 159

    اکثر افراد بر این باورند که داشتن ثروت و شغل پردرآمد می تواند شادی و رضایت آنها از زندگی را افزایش دهد. وجود شادی و تاثیر سرمایه اقتصادی بر آن، برای جوانان که بیشترین تعداد گروه سنی جامعه را تشکیل می دهند و سرمایه های آینده جامعه به شمار می روند، به مراتب پررنگ تر و بااهمیت تر است. از این رو، این تحقیق به مطالعه رابطه سرمایه اقتصادی با شادی جوانان شهر بابلسر می پردازد. روش پژوهش در این تحقیق پیمایشی است. بدین منظور نمونه ای 380 نفری از افراد 15 تا 29 سال شهر بابلسر به طور تصادفی انتخاب شده اند. یافته های تحلیل چندمتغیره نشان دادند که رابطه متغیرهای جنسیت وضعیت تاهل و تحصیلات با شادی معنی دار نیست. در حالی که متغیرهای سرمایه اقتصادی و اشتغال با شادی رابطه معنی داری دارند ولی فقط هفت درصد میزان شادی را تبیین می کنند. لذا علیرغم تصور عمومی، میزان تاثیرگذاری سرمایه اقتصادی بر شادی ضعیف است. سهم ضعیف سرمایه اقتصادی در تبیین شادی را می توان چنین توضیح داد که پول به تنهایی نمی تواند در شادی افراد تاثیر زیادی داشته باشد. محققان در این رابطه معتقدند که اولا افراد خیلی زود به سطح درآمد خود عادت می کنند. دوما اکثر مردم درآمد و دارائی خود را با درآمد و دارائی دیگران مقایسه می کنند و دلیل سوم این است که انسان نیازهایی دارد که با پول قابل مقایسه و خریداری نیست.

    کلیدواژگان: شادی، سرمایه اقتصادی، جوانان، بابلسر
  • محمود ابوالقاسمی، صالح رشید حاجی خواجه لو، سید محمد احمدی صفحه 183
    هدف این پژوهش بررسی نقش مکانیزم های توانمندساز سازمانی در استقرار فرآیندهای مدیریت دانش در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی بوده است. شیوه این پژوهش، با توجه به هدف و ماهیت آن، کاربردی و از نوع توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کارکنان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی اند که تعداد 108 نفر از آنها به شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات دو پرسشنامه مکانیزم های توانمندساز سازمانی و فرآیندهای مدیریت دانش است. یافته های پژوهش نشان داد که، رابطه بین مکانیزم های توانمندساز سازمانی، فناوری اطلاعات و فرهنگ سازمانی با فرآیندهای مدیریت دانش مثبت و معناداراست و بین ساختار سازمانی با فرآیندهای مدیریت دانش رابطه معناداری وجود ندارد. نتایج به دست از آمده از تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که، از میان سه مکانیزم توانمندساز فناوری اطلاعات، ساختار سازمانی و فرهنگ سازمانی، فناوری اطلاعات و فرهنگ سازمانی به ترتیب بیشترین سهم را در استقرار فرآیندهای مدیریت دانش داشته اند.
    کلیدواژگان: فرآیند مدیریت دانش، توانمندسازهای سازمانی
  • حامد مخبر دزفولی، غلامرضا عباسی صفحه 201
    شناخت فرهنگ سازمانی یکی از بهترین ابزار ها در دست مدیران در جهت شناخت هرچه بهتر محیط و شرایط سازمان و مسائل و اولویت های آن و نیز فضای فکری و عوامل موثر بر عمل کارکنان در جهت بهبود شرایط و حرکت به سمت نقطه مطلوب است. هدف پژوهش حاضر بررسی فرهنگ سازمانی شورای فرهنگی اجتماعی زنان بر اساس مدل دنیسون است. این پژوهش با روش توصیفی مقطعی در تابستان 1390 صورت پذیرفته است. جامعه آماری آن اعضا و کارکنان شورای فرهنگی اجتماعی زنان و حجم نمونه آن بالغ بر 30 نفر و برابر با کل جامعه آماری مذکور می باشد. داده ها با کمک پرسشنامه و با روش پیمایش جمع آوری شده است. پرسشنامه تحقیق بر اساس پرسشنامه استاندارد دنیسون و بر اساس ابعاد چهارگانه درگیر شدن در کار، سازگاری، انطباق پذیری و ماموریت یا رسالت طراحی گردیده است.
    بر اساس یافته های تحقیق بیشترین امتیازحاصل شده در میان ابعاد چهارگانه فرهنگ سازمانی، مربوط به بعد سازگاری و کمترین امتیاز متعلق به بعد درگیری در کار بوده است. به طور کلی بر اساس یافته های تحقیق، فرهنگ سازمانی در شورای فرهنگی اجتماعی زنان در حد متوسط ارزیابی گردیده است.
    کلیدواژگان: فرهنگ، فرهنگ سازمانی، مدل دنیسون، شورای فرهنگی اجتماعی زنان
|
  • Ali Akbar Rashad Page 7
    Professor (Jurisprudence and Principles of Jurisprudence, high levels), Seminary of Tehran, Associate Professor, Research Institute of Culture and Islamic Thought While referring to the necessity of philosophical studies about culture, attempts have been made in the present paper through a innovative approach to provide answer to ten questions about philosophy of culture. In fact, philosophy of culture is “systematic knowledge stemming from comprehensive-rational study of general rules of culture.” Also an allencompassing structure of main pivots of philosophy of culture has been given which contains innovative points.
    Keywords: Culture, Philosophy of Culture, Human Sciences
  • Ahmad Fazaeli Page 17
    Religious research is one of the most outstanding branches of humanities. One of the salient features of this discipline is studies about religiosity. Religious research has a long history. Given the dominant culture in Iran specially in the post-revolution period, a large number of religious studies have been conducted in this field. Since Islam constitutes the most fundamental part of Iranian culture, such studies are very important in different branches of the system. Hence, the accuracy of these studies is of high priority. Since the principles and rules of many religious studies in Iran are influenced by the Western precedence and models, their revision, restudy and judgment is an undeniable necessity. Through giving some examples of radical differences between Christianity and Judaism with Islam, the present paper argues that without paying due attention to Islamic contents, the possibility of misjudgment about religiosity and religious studies will be very high. The main objective of the present paper is to draw attentions towards inferring the bases of religiosity from Islam itself. Some aspects of religiosity in Islam, which are not compatible with Western religious studies, have been mentioned to clarify the issue. Consequently, in measurement of religiosity one should not ignore the fundamental differences that exist between religions. In order to have a proper, right and valid measurement of religiosity and religious studies, it is necessary to pay attention to the fact that Islam covers all aspects of life. Hence, the criteria and measures of religiosity should be determined by religion and with the same grades and degrees that religion itself assign to them.
    Keywords: Religiosity, Islam, Measurement of Religiosity, Religious Studies
  • Mohammad Reza Taleban Page 41
    Faculty member, Department of Sociology of Revolution, Imam Khomeini and Islamic Revolution Research Institute Religiosity is an abstract, multifaceted and multi-dimensional concept that should be referred to observable indicators for its scientific study and empirical research. A review of empirical studies in the field of religion and religiosity shows that overall there are two strategies for empirical measurement of religiosity. First, the prevailing and conventional method in operationalization of concepts, that is, identification and determination of the main dimensions and then determination of sub-dimensions or components and finally, introduction of observable indicators for empirical measurement. The second strategy is related to the understanding of the structure of religiosity, that is, going beyond simple description of dimensions of religiosity and offering an explanatory plan which defines the causal relations between different dimensions of religion. A few researchers of religion, without determining the central dimensions of religion and religiosity, have studied the nature of relationship between these dimensions through a conceptual-structural model of religion and religiosity. The present paper is an attempt to explain four models of conceptual-structural models of religiosity and also to compare them with the data garnered from National Survey of Islamic Religiosity of Iranians through structural covariance analysis to assess the empirical fitness of each of them in order to find out which conceptual-structural model of religiosity is empirically a more preferred one.
    Keywords: Conceptual, Structural Model, Religious Beliefs, Religious Experience, Religious Belonging, Religious Practices, Structural Covariance Analysis, LISREL
  • Hamed Hajiheidari, Mohammad Molla Abbasi Page 61
    More than ten years have lapsed since the Leader of Islamic Republic of Iran put forth the idea of Free-thinking Courses at the universities, but till date it has not been implemented. The present article is an attempt to discuss one of the main obstacles in the way of the realization of the said idea, that is, epistemological skepticism towards the possibility of dialogue that exists in modern theorization on the one hand and the disparity of procedure in practice and ethics in the culture of modernity on the other. The Iranian academics, as actors who are in the frontline of encountering the theoretical and cultural waves of the West, by absorbing parts of this atmosphere, willingly or unwillingly are not much inclined towards dialogue. Attempts have been made in the present paper to study the issue within the framework of Alasdair MacIntyre notion. One of the main concerns of MacIntyre is the impossibility of the rational dialogue in the culture of modernity. He maintains that emotionalism in theory and in social arena is the main reason for this problem. He tries to develop a general theory of virtues for reviving the possibility of rational dialogue, and to do that, he emphasizes on the importance of practice, narrative and tradition. His theoretical framework has been used in this article to highlight how reconstruction of a single base for ethics and commitment to tradition can provide the necessary conditions for the realization of the idea of free-thinking courses.
    Keywords: Free, Thinking Courses, Ayatollah Seyed Ali Khamenei, Alasdair Macintyre, Ethics, Immotionalism, Dialogue, Virtue, Tradition, Charles Leslie Stevenson, Manager, Character
  • Masoud Safaei Moghaddam Page 87
    The present paper, using an analytical method, is an attempt to study the new spirituality movement to find out a useful approach concerning spiritual higher education programs. In the first place, attempts have been made to offer a comprehensive definition of the concept of spirituality. Hence, a wide range of meanings of spirituality has been given and its conceptual distinctions with related concepts, such as religion, have been studied. In order to introduce an appropriate approach, the service learning approach, which is used in spiritual education programs, was critically evaluated. Given its incapability to solve many problems, an alternative approach has been proposed based on the concept of knowledge with emphasis on its moral foundations. The main contention of the present paper is that the new approach is capable of fulfilling the objectives of spiritual higher education in a more appropriate manner. Despite some concerns about this current in Iran and the existence of some inherent shortcomings in this intellectual current, based on its main concepts and fundamental notions, one can assess this current in line with Islamic objectives and values and so it may be considered a new educational opportunity.
    Keywords: Spirituality, Service Learning, Moral, Based Knowledge, Higher Education
  • Mohammad Reza Javadi Yeganeh, Zainab Fatemi Amin, Majid Fouladian Page 111
    The present paper focuses on a comparative study of index of laziness in Iran and 55 other countries. The main question of the present paper is: Are the Iranians lazier than the people of other countries? Hence the index of laziness was defined to compare its mean with those of other countries. Comparative quantitative method has been used to test the hypotheses. The mean of laziness in Iran has been analyzed in comparison with those of other countries on the basis of secondary analysis of the quantitative data related to 2005-2006 on world level. The findings of the present paper indicate that on the basis of the proposed index, the degree of laziness in Iran is more than the world laziness mean. The Arab countries are lazier than Iran and are first in this regard. Some individual and collective ways of laziness have also been explained.
    Keywords: Individual Laziness, Social Laziness, Comparative Study, Iran
  • Amir Rastgar Khaled Page 135
    The present research has been organized based on theoretical approaches and experimental investigations that deal with non-educational aspects of educational process and their impacts on the educational outcomes. Therefor, the effect of university socialization on educational motivation of students has been studied by emphasizing on concepts such as educational adherence, sense of communality, and educational control and generally speaking on mechanisms that students use for psychological and social adaption with university environment. Two questionnaires have been used to garner the data for the present study: educational motivation (AMS) based on theory of autonomy; and questionnaire of tactics of socialization and the relationship between the two variables are explained with the help of the ideas of Wideman, Bolger and Somech. The sample of the present study was constituted of 307 students from all educational disciplines of the Shahed University (including medical and non-medical students). The findings of the research show that there is significant relationship between the type of educational motivation and that of university socialization on the one hand and the mediatory role of gender on the other. The result also shows that the students with inner motivation and scientific socialization have the highest level of academic achievement. This relation is stronger among the girls compared to the boys, while the lowest level of academic achievement belongs to students who are without motivation and their socialization is student oriented. This relation is stronger among boys.
    Keywords: Educational Motivation, University Socialization, Academic Attachment, Higher Education, Students
  • Hamid Dehqani, Fatemeh Akbarzadeh, Gholamreza Khoshfar, Rasul Rabbani Page 159

    Majority of people believe that wealth and a high earning job can bring about happiness and satisfaction in their lives. Happiness and the impact of economic capital on happiness are much more serious and important for the youth whose age group has the highest population and are the future capital of the society. The present paper focuses on the relationship between economic capital and happiness of the youth of the city of Babolsar. A sample of 380 young people between 15 to 29 of age was collected from the city through random sampling method. The findings of multivariable analysis show that there is no significant relationship between gender, marriage and education with happiness. There is a significant relationship between economic capital and employment with happiness, but these variables explain only seven percent of the reasons for happiness. Hence, contrary to the public conception, the degree of impact of economic capital on happiness is low. The explanation may be that money alone cannot bring about happiness. Researchers maintain that first of all people very quickly get used to their own income level and secondly they compare their own income and properties with others. Thirdly, human beings have some needs that cannot be fulfilled with money and are not purchasable.

    Keywords: Happiness, Capital Asset, Youth, Babolsar
  • Mahmoud Abolghasemi, Saleh Rashid Haji Khajeh Loo, Seyed Mohammad Ahmadi Page 183
    The present paper focuses on the impact of organization enablers on the implementation of knowledge management at Shahid Rajaee Teacher training University. The sample for the present study was randomly selected from amongst the employees of the university (108 employees). Two separate questionnaires on organizational enablers and knowledge management have been used for the collection of data. The results indicate that there were significant relationships between information technology and organizational culture with knowledge management processes. On the contrary, there was no significant relation between organizational structure and knowledge management processes. Finally, multiple regression analysis shows that among organizational enablers, information technology and organizational structure accounted for the highest degree of variance in knowledge management processes.
    Keywords: Knowledge Management, Organizational Enablers, Shahid Rajaee Teacher Training Universityg
  • Hamed Mokhber Dezfuli, Gholamreza Abbasi Page 201
    An understanding of organizational culture is one of the best instruments at the disposal of the managers to better understand the environment and conditions, problems, priorities and intellectual atmosphere of the organization and the factors that affect the performance of the staff. All these factors help them to improve the conditions and move towards desirable point. The present paper aims to study the organizational culture of the Women Cultural-Social Council in accordance with the Denison Model, which was conducted in summer 2011 through cross sectional descriptive method. The statistical population was the staff of the Council and the sample was 30 people which was equal to the statistical population. The data was collected through questionnaire, which was prepared on the basis of the Denison Standard Questionnaire with four variables: involvement, consistency, adaptability and mission. The findings of the study indicate that highest score among the four variables goes to consistency while the lowest belongs to involvement. Overall, the organizational culture in the Council is average.
    Keywords: Culture, Organizational Culture, Denison Model, Women Cultural, Social Council