فهرست مطالب

جراحی ایران - سال هفدهم شماره 1 (بهار 1388)

نشریه جراحی ایران
سال هفدهم شماره 1 (بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/02/11
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سیدعباس میرمالک، فاطمه الهام کنی صفحه 1
    زمینه و هدف
    دسته بندی و کاربردی کردن حجم زیاد و روزافزون اطلاعات در زمینه زیست شناسی سرطان پستان، راهنمائی نحوه استفاده از حاصل انبوه اکتشافات بیولوژیک جدید سرطان پستان و انتقال آن به جراحان برای عملکرد روزانه.
    مواد و روش ها
    تعداد 1836 مقاله از سال 1986 لغایت 2008 بررسی شدند. از بین 837 مقاله انتخاب شده به 125 مقاله در متن استناد شده است. در انتخاب مقاله ها بر کاربردی بودن آنها توجه شده است.
    یافته ها
    هر چند که ساختار کلی برخورد با بیمار مبتلا به تومور پستان هنوز شامل معاینه بالینی، تصویر برداری و نمونه گیری است ولی در یک دهه اخیر دیدگاه جراحان نسبت به روش درمان سرطان پستان تغییر اساسی پیدا کرده است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که در آینده نقشه ژنتیکی بیمار مبتلا به تومور پستان در طراحی روش تشخیصی و درمان نقش اساسی داشته باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، بیولوژی
  • فرهاد حافظی، حمید علمی راد، میرسپاس پدرام صفحه 18
    زمینه و هدف
    میوه کیوی (Actinidia Deliciosa) در آماده سازی گوشت جهت مصارف آشپزی بکار می رود. این ماده به سرعت و بطور مؤثری باعث نرم شدن و حتی له شدن گوشت می گردد. مشاهد این اثر و عدم وجود تحقیقات و مطالب منتشر شده در این مورد ما را بر آن داشت تا با انجام این تحقیق در محیط آزمایشگاه بر روی حیوانات از اثر بخشی آن آگاهی یابیم.
    مواد و روش ها
    35 موش آزمایشگاهی نر در سه گروه آزمایش G1، شاهد G2 و شاهد G3 مورد بررسی قرار گرفتند. تحت بیهوشی عمومی، سوختگی محدود درجه 3 در ناحیه پشت هر سه گروه بصورت یکسان ایجاد شد. گروه آزمایش به وسیله عصاره کیوی و گروه کنترل به وسیله ماده بدون کیوی روزانه پانسمان گردید و بصورت هفتگی زخم ها معاینه و از آنها فتوگرافی تهیه شد. در روز بیستم مطالعه بیوپسی از لبه زخم های گروه های G1 و G2 برداشته شده و تمام موش های در گروه های G1 و G2 به روش استاندارد معدوم گردید. پنج موش در گروه G3 تا پایان جدا شدن Scab نگهداری شدند.
    یافته ها
    در گروه آزمایش، اسکار در تمامی موش ها به طور کامل کنده شده بود، حال آنکه در گروه کنترل فقط دو عدد از موش ها فاقد اسکار بودند و این از لحاظ آماری معنی دار بوده است (P <0.001). میانگین سطح مقطع زخم در گروه آزمایش mm2 80938/88±3869/212 و در گروه کنترل mm2 6967/140±4749/388 بود که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود.(P<0.001) به این ترتیب سطح مقطع زخم در هر دو گروه مورد آزمایش بطور معنی داری نسبت به گروه کنترل کمتر بود. در گروه G3 پوست زخم ها بین روز های 30 الی 42 بطور خودبخودی از بستر زخم ها جدا شدند، حال آنکه این اتفاق در گروه آزمایش قبل روز بیستم انجام پذیرفت. در بررسی پاتولوژیک تفاوت مهمی در بین دو گروه وجود نداشت. (P < 0.05)
    نتیجه گیری
    دبریدمان، ایجاد اپیتلیوم جدید و انقباض زخم در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل سریعتر و بهتر بوده است به دنبال دبریدمان آنزیماتیک سریع، بهبود زخم پیشرفت مناسبی داشته است و هیچ اثری از تخریب بافت سالم وجود نداشته است.
    کلیدواژگان: میوه کیوی، دبریدمان آنزیمتیک، ترمیم زخم
  • محمدعلی قراییان، امیر رضا معتبر صفحه 27
    زمینه و هدف
    امروزه یکی از شایعترین مسائل جراحی در زنان توده های پستان می باشد. بیوپسی جراحی استاندارد طلائی جهت تشخیص توده های قابل لمس پستان محسوب می گردد. در حال حاضر تاکید بر استفاده از روش های تشخیصی مطمئن پیش از جراحی است. در کشورهای پیشرفته، آسپیراسیون با سوزن ظریف [Fine Needle Aspiration (FNA)] به عنوان یک ابزار مهم در ارزیابی توده های پستان بکار گرفته شده است. هدف ما در این تحقیق تعیین دقت آسپیراسیون با سوزن ظریف در بیماران با توده های قابل لمس پستان بوده است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق کاربرد بالینی و دقت تشخیصی آسپیراسیون با سوزن ظریف در 128 بیمار مبتلا به توده قابل لمس پستان بررسی گردید. کلیه بیماران از درمانگاه های دو بیمارستان دانشگاهی در شهر تهران طی سال های 1384 تا 1387 جمع آوری شدند. جواب آسپیراسیون با سوزن ظریف بر اساس آخرین طبقه بندی سیتوپاتولوژی به 5 گروه دسته بندی شد،که عبارت بودند از:C1 (نمونه ناکافی)، C2 (خوش خیم)، C3 و C4 (بینابینی) و) C5بدخیم). پس از جمع آوری اطلاعات لازم تجزیه و تحلیل توسط نرم افزار آماری SPSS 15 صورت گرفت.
    یافته ها
    این مطالعه بر روی 128 بیمار انجام شد. تعداد زنان 118 و مردان 10 نفر را تشکیل می دادند. میانگین سنی جمعیت مورد مطالعه 14±42 سال بود. نتیجه انجام آسپیراسیون با سوزن ظریف عبارت بود از: در گروه C546 بیمار (36%) در 9 بیمار شک به بدخیمی (C4)، ضایعات خوش خیم ((C2در 34% از بیماران یافت شد و آسپیراسیون با سوزن ظریف در 2 بیمار با تغییرات آتیپی به نفع خوش خیمی را نشان داد ((C3. نمونه ناکافی (C1) در 28 مورد (22%) وجود داشت. جواب پاتولوژی اکسیزیون در 46% توده بدخیم و 53% خوش خیم بوده است. آسپیراسیون با سوزن ظریف توانسته است 45 توده بدخیم را با حساسیت 91% شناسائی کند. ویژگی آسپیراسیون با سوزن ظریف در این مطالعه 97% و مثبت کاذب این مطالعه 3% و منفی کاذب 9% بوده است. ارزش اخباری مثبت 97% و ارزش اخباری منفی 91% بدست آمده است.کلا دقت آسپیراسیون با سوزن ظریف 94% محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    در مورد ضایعات توپر قابل لمس، بیوپسی با سوزن ظریف بایستی یک وسیله تشخیصی انتخابی در بیمارانی که توده از نظر بالینی احتمالا خوش خیم و یا شک بالای سرطان وجود دارد، مد نظر قرار داد. همچنین روش تشخیصی مناسب در دوره بلوغ و در زنان جوان است. در مواردی که شک بالای بدخیمی وجود دارد، نباید آسپیراسیون با سوزن ظریف منفی ما را از انجام اکسیزیون باز منحرف کند. آسپیراسیون با سوزن ظریف می تواند یک جایگزین قابل اعتماد برای بیوپسی اکسیزیونال در طرح ریزی درمان قبل از جراحی باشد.
    کلیدواژگان: پستان، توده قابل لمس، آسپیراسیون با سوزن ظریف، دقت
  • مازیار مرادی، جواد سلیم زاده، رسول عزیزی صفحه 36
    زمینه و هدف
    با توجه به اثرات جسمی و روانی ناخوشایند درد پس از اعمال جراحی و لزوم در اختیار داشتن دارویی مؤثر و کم عارضه که به راحتی قابل استفاده و در دسترس باشد، مطالعه ای با هدف مقایسه اثر بوپرنورفین زیرزبانی با پتیدین تزریقی در کاهش درد بعد از اعمال جراحی کولورکتال انجام شد.
    مواد و روش ها
    بیمارانی که در بخش جراحی بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص)، تحت جراحی های الکتیو کولورکتال قرار گرفته بودند، به صورت تصادفی، به یکی از دو گروه دریافت کننده بوپرنورفین زیر زبانی (به صورت قرص های 4/0 میلی گرمی) یا پتیدین عضلانی (دوزهای میلی گرمی) اختصاص داده شدند. شدت درد بیماران و تغییرات آن، با استفاده از مقیاس دیداری [Visual Analogue Scale (VAS)] مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین عوارض جانبی داروها و میزان رضایتمندی بیماران از نحوه کنترل درد مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    شدت درد که در اتاق ریکاوری در 2 گروه تفاوت ارزشمندی نداشت. در اندازه گیری های بعدی همواره در گروه دریافت کننده بوپرنورفین زیرزبانی کمتر از گروه دریافت کننده پتیدین تزریقی بود. آزمون ویژه اندازه گیری های مکرر (Repeated Measures ANOVA)، نشان دهنده اثر معنی دار گروه مداخله بر شدت درد بیماران بود (P<0.001). میزان بروز عوارض جانبی در 2 گروه اختلاف آماری معنی دار نداشتند (P>0.05). رضایت مندی بیماران در گروه دریافت کننده بوپرنورفین زیرزبانی بیشتر از گروه دریافت کننده پتیدین تزریقی بود (P<0.001).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد بوپرنورفین زیرزبانی در کنترل درد بعد از عمل در بیماران، دارویی مؤثر و کم عارضه است و اثر بخشی آن از پتیدین تزریقی بیشتر است، با توجه به روش راحت تر تجویز آن، توصیه می شود در کنترل درد پس از اعمال جراحی های کولورکتال مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: درد پس از عمل جراحی، بوپرنورفین زیرزبانی، پتیدین تزریقی، جراحی کولورکتال
  • سید کمال سید فروتن، شهرام رحیمیان، حسین اکبری، سید جابر موسوی، اسماعیل حسنی صفحه 45
    زمینه و هدف
    آزمون های تشخیصی در انتخاب درمان مناسب جهت آسیب های له شدگی انگشتان و پیش بینی احتمال ایجاد گانگرن درآنها از اهمیت بالایی برخوردارند. این مطالعه به تعیین و مقایسه شاخص های حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت [Positive Predictive Value (PPV)] و ارزش اخباری منفی [Negative Predictive Value (NPV)] شش آزمون شایع تشخیص ایسکمی (رنگ انگشتان، آزمون پر شدن مجدد مویرگی، حرارت، تست خونریزی با سوزن شماره 23، داپلر و پالس اکسیمتری) در پیش بینی احتمال ایجاد گانگرن در انگشتان له شده می پردازد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 144 انگشت له شده که در بدو مراجعه بر اساس رنگ، حرارت و پر شدن مویرگی ایسکمیک تشخیص داده شده و بازسازی عروقی امکان پذیر نبوده است، انجام شده است. این بیماران تحت درمان کنسرواتیو به صورت دبریدمان جزئی، جااندازی شکستگی ها، ترمیم پوست و بی حرکتی در اسپلینت قرار گرفته و 6 روش تشخیص ایسکمی شامل رنگ انگشتان، حرارت انگشتان، مدت زمان پر شدن مجدد مویرگی، تست خونریزی با سوزن شماره 23، داپلر و پالس اکسیمتری در پیش بینی احتمال ایجاد گانگرن در انگشتان له شده بر اساس شاخص های حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی بررسی شده است.
    یافته ها
    4 آزمون رنگ انگشتان، مدت زمان پر شدن مجدد مویرگی، داپلر و پالس اکسیمتری،بیشترین حساسیت را دارند (100%) و کمترین حساسیت مربوط به آزمون خونریزی با سوزن است (75/68%). بیشترین ویژگی مربوط به آزمون خونریزی می باشد (100%). آزمون های رنگ و حرارت کمترین ویژگی (8/17%) و آزمون حرارت کمترین ارزش اخباری مثبت (59/24%) را دارند، درحالیکه آزمون خونریزی با سوزن شماره 23 بیشترین ارزش اخباری مثبت را به خود اختصاص داده است (100%). بیشترین ارزش اخباری منفی در مورد آزمون های رنگ انگشتان، مدت زمان پر شدن مجدد مویرگی، داپلر و پالس اکسیمتری می باشد (100%)، درحالیکه در مورد آزمون حرارت از بقیه کمتر است (90%).
    نتیجه گیری
    آزمون های رنگ انگشتان، مدت زمان پر شدن مجدد مویرگی، داپلر و پالس اکسیمتری به علت ارزش اخباری منفی 100% در صورت نرمال بودن بسیار ارزشمندند، درحالیکه آزمون خونریزی با سوزن شماره 23 به علت ارزش اخباری مثبت 100% در صورت غیرطبیعی بودن بسیار ارزشمند است. آزمون حرارت با توجه به اینکه نه ارزش اخباری مثبت و نه ارزش اخباری منفی آن مانند تست های قبلی بالا نیست، چندان در نتیجه گیری ها قابل استفاده نیست.
    کلیدواژگان: حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت، ارزش اخباری منفی، گانگرن
  • بیژن رضاخانی ها، محمدرضا رفیعی، سیدفواد افتخار زاده صفحه 55
    زمینه و هدف
    با توجه به افزایش روزافزون عمل واریکوسلکتومی انتخاب تکنیک بیهوشی براساس نوع جراحی، انجام سریع بیهوشی، بهبود سریع بیمار پس از عمل و کاهش عوارض جانبی از اهمیت بالایی برخوردار است. این طرح با هدف مقایسه وضعیت بعد از عمل در جراحی واریکوسلکتومی به دو روش بیهوشی عمومی و بی حسی نخاعی (اسپاینال) انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مداخله ای از نوع نیمه تجربی (Quasi-experimental) که در سال86-1387 در بیمارستان امام رضا (ع) دانشگاه علوم پزشکی آجا در شهر تهران انجام شد، 78 بیمار برای عمل جراحی واریکوسلکتومی بر حسب روش بیهوشی به دو گروه بیهوشی عمومی و بی حسی نخاعی تقسیم شدند. جهت ارزیابی یکنواختی وضعیت دو گروه قبل از شروع درمان، متغیرهای دموگرافیک مورد مقایسه قرار گرفتند و جهت ارزیابی تاثیر دو روش متغیرهای مدت زمان شروع بیهوشی تا آغاز جراحی، درد محل عمل، مدت زمان اولین راه رفتن پس از جراحی، تهوع و استفراغ بعد جراحی، تغذیه بعد از جراحی، نعوظ حین عمل، سردرد بعد از عمل و موفقیت انجام بیهوشی در دو گروه ثبت شدند. یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS 13 و آزمون های آماری student T- و Chi-square و Kolmogorov-Smirnov مورد بررسی قرار گرفتند و به صورت میانگین ± خطای استاندارد بیان گردیده اند و P-value <0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    زمان بین شروع بیهوشی تا شروع جراحی، مدت زمان جراحی، اولین زمان راه رفتن پس از جراحی، زمان شروع تغذیه پس از جراحی، دوره بدون درد و شدت درد محل جراحی در زمان های 6، 12 و 24 ساعت پس از عمل، تهوع و استفراغ در دو گروه بیهوشی تفاوت معنی داری را نشان نداد. میزان بروز سر درد در گروه اسپاینال بطور معنی داری بیش از گروه بیهوشی عمومی بود (03/0>P). نعوظ حین عمل در بیهوشی عمومی بطور معنی داری بیش از اسپاینال بود (04/0>P).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه روش بیهوشی عمومی از نظر عوارض بعد از عمل (سر درد) روش مناسب تری است و روش بیهوشی نخاعی از نظر عوارض حین عمل و مداخله گر در انجام عمل جراحی (نعوظ) روش مناسب تری است.
    کلیدواژگان: واریکوسلکتومی، بیهوشی عمومی، بی حسی نخاعی
  • بابک سیاوشی، میرمصطفی سادات، محمدرضا گلبخش، علی کوشان، احسان پندار صفحه 62
    زمینه و هدف
    چنگالی شدن انگشتان پا معمولا در بیماری های عصبی عضلانی دیده می شود و در بعضی از موارد مانند ضربه به ساق پا با یا بدون شکستگی و یا به دنبال بهبود شکستگی یا آسیب های بافت نرم نیز ممکن است، دیده شود. ما تلاش می کنیم که علل و یا درمان های مناسب آن را تعیین کنیم.
    مواد و روش ها
    ما در بیمارستان سینا تهران 47 بیمار را در سال های 1382 تا1386 بررسی کردیم. پس از کسب اجازه از بیماران و در نظر داشتن مسائل اخلاقی آنها را وارد مطالعه کردیم. تمام آنها بیماران اولیه ما بودند که پس از آسیب اولیه به اورژانس بیمارستان ما مراجعه نموده بودند 42 مورد آنها دارای شکستگی و 5 مورد نیز بدون شکستگی بودند در ویزیت های پیگیری چنگالی شدن در آنها مشاهده شد. بنابراین ما آنها را از نظر عملکرد حسی و حرکتی معاینه کرده و برای آنها رادیوگرافی و نوار عصب و عضله انجام دادیم. برای آنها تنوتومی فلکسورها و در صورت لزوم برداشتن کالوس انجام شد.
    یافته ها
    ما هیچگونه اختلال عملکرد حسی حرکتی و یا اختلال در نوار عصب و عضله آنهاپیدا نکردیم. در رادیوگرافی آنها هیچگونه کالوس واضح وجود نداشت و در گرافی پا، هیچگونه شکستگی استخوانی و دیگر مسائل غیر طبیعی مانند جوش نخوردن استخوان و یا تخریب مفاصل کوچک پا وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    ما تلاش کردیم که بعضی از علل چنگالی شدن پا را کنار بگذاریم. هیچگونه اثر کالوس وجود نداشت. در نوار عصب و عضله، آسیب عصبی و در رادیوگرافی، مشکلات استخوانی وجود نداشت. تمامی موارد یک طرفه بوده که بعد از تروما ایجاد شده بود که خود این حالت، بیماری (عصبی عضلانی) نوروماسکولر را رد می کرد. ما فکر می کنیم که یک واقعه فیبروتیک بعد از آسیب های له کننده در عضلات ساق ایجاد می شود که می تواند باعث این دفورمیتی شود.
    کلیدواژگان: چنگالی شدن، پا، تروما
  • مهرداد حسین پور، اسماعیل عبدالرحیم کاشی، خسرو شمس صفحه 68
    زمینه و هدف
    مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر تزریق زیر جلدی بوپی واکائین نیم درصد قبل و بعد از آپاندکتومی بر درد بعد از عمل انجام شد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش کارآزمایی بالینی بر روی 150 بیمار کاندید آپاندکتومی انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی به سه گروه 50 تایی 1 و 2 و 3 تقسیم شدند. گروه اول تحت تزریق زیر جلدی بوپی واکائین 5/0% قبل از برش آپاندکتومی، گروه دوم تحت تزریق زیر جلدی بوپی واکائین 5/0% به صورت 5/0 میلی گرم بر کیلوگرم بعد از آپاندکتومی و بستن زخم و در گروه سوم هیچگونه تزریقی صورت نگرفت. سپس میزان درد بعد از عمل در ساعت های ششم، دوازدهم، بیست و چهارم و چهل و هشتم در سه گروه بر اساس معیار Visual Analogue Scale (VAS) و همچنین زمان اولین در خواست ضد درد (پتیدین) و میزان ضد درد (پتیدین) مصرف شده 48 ساعت بعد از عمل در سه گروه براساس آزمون های Q-Square و Kruskal Wallis Test و Mann-Whitney Test با سطح معنی داری (05/0>P) مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    شدت درد پس از عمل در ساعت ششم پس از عمل در گروه های با تزریق کمتر از گروه بدون تزریق بود (005/0>P). در بین این دو گروه نیز شدت درد در گروه تزریق پس از برش کمتر از گروه تزریق قبل از برش بود)041/0P< (. در ساعات دیگر تفاوت معنی داری در بین شدت درد در گروه های مختلف دیده نشد. زمان درخواست اولین ضد درد (پتیدین) درگروه اول 9/3±7/5 ساعت در گروه دوم 5/3±8/5 ساعت و در گروه سوم 02/1 ±6/2 ساعت بود (001/0>P). میزان پتیدین مصرف شده در طول 48 ساعت بعد از عمل در گروه اول 69/23±46 میلی گرم، در گروه دوم 9/24±39 میلی گرم و در گروه سوم 7/22±54 میلی گرم بود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    استفاده از تزریق زیر جلدی بوپی واکائین (مارکائین) قبل و به ویژه بعد از آپاندکتومی می تواند باعث کاهش مصرف پتیدین 48 ساعت بعد از عمل و همچنین افزایش زمان درخواست اولین پتیدین و کاهش درد بعد از عمل در 6 ساعت اول بعد از عمل شود.
    کلیدواژگان: تزریق زیر جلدی، بوپی واکائین، آپاندکتومی، درد بعد از عمل
  • محمدحسین بدخش، فرخ تافتاچی، فریدون محرابی، افروز درخشان صفحه 75
    زمینه و هدف
    اختلال در فعالیت جنسی بعد از هیسترکتومی در 10 تا 40% موارد گزارش شده است. تغییرات روحی روانی، احساس افسردگی، دیس پارونی، خشکی واژن، کاهش کیفیت سکس و میل جنسی شایعترین مشکلات بعد از هیسترکتومی هستند.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بصورت توصیفی مقطعی از طریق مصاحبه با 50 نفر از زنانی که در مرکز آموزشی درمانی اکبرآبادی هیسترکتومی شده اند و 50 نفر گروه شاهد که برای پاپ اسمیر مراجعه کرده اند، انجام شده است. نمونه گیری بصورت اتفاقی از بین مواردی که فاکتورهای مداخله کننده را نداشتند، انجام و اطلاعات لازم با تکمیل پرسشنامه جمع آوری گردید و مقایسه آماری با آزمون t بعمل آمد.
    یافته ها
    تغییرات روحی روانی بعد از هیسترکتومی بصورت شایعی رخ داد. بطوری که بیشتر از نصف بیماران احساس پیری زودرس و کاهش میل جنسی همسر و بیشتر از چهار پنجم بیماران تغییر در نگرش به خود و تغییر در نظر همسرشان را گزارش کردند. احساس افسردگی در بیماران بعد از عمل بیشتر از گروه شاهد بود. دیس پارونی بعد از عمل کاهش ولی خشکی واژن افزایش یافت و در نهایت رضایت مندی جنسی متعاقب هیسترکتومی کاهش پیدا کرد.
    نتیجه گیری
    تغییرات روحی روانی و خشکی واژن (که در غیاب تغییرات مهم ارگانیک عمدتا ناشی از تغییرات روحی روانی و تحریک ناکافی است)، از عوامل اصلی در کاهش رضایت مندی جنسی بعد از عمل هستند. بنابراین در پیگیری هیسترکتومی باید به مصاحبه های روان شناختی و حمایت روحی و روانی و درمان به موقع خشکی واژن برای اجتناب از اختلالات جنسی توجه کرد.
    کلیدواژگان: هیسترکتومی، رضایت مندی جنسی، دیس پارونی، خشکی واژن
  • مژگان ممانی، امیر درخشان فر، امین نیایش، سید حمیدهاشمی، رسول یوسفی مشعوف، سعید زوار صفحه 81
    زمینه و هدف
    اصلی ترین مشکل تیم درمانی سوختگی، عفونت می باشد که عامل بیش از 50% از مرگ های ناشی از سوختگی شناخته شده است. زخم سوختگی یک محیط ایده آل را برای رشد انواع ارگانیسم های عفونت زا فراهم می کند. این مطالعه با هدف تعیین توزیع فراوانی عفونت های باکتریال زخم های سوختگی از طریق کشت نسج در مراجعین به بخش سوختگی بیمارستان بعثت همدان و تعیین مقاومت دارویی باکتری های ایزوله شده، انجام شد.
    مواد و روش ها
    در طی یک بازه زمانی 6 ماهه، 82 بیمار بستری در بخش سوختگی بیمارستان بعثت همدان که تحت عمل اکسیزیون قرار گرفته بودند، وارد مطالعه گردیدند. ایزولاسیون و تشخیص میکروارگانیسم ها با استفاده از شیوه های استاندارد انجام گردید. حساسیت آنتی بیوتیکی با روش انتشار در دیسک تعیین شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 20 سال (با محدوده 1 تا 63 سال) بود. میزان کلی کشت مثبت در مطالعه حاضر 3/93% بود. تعداد مردها در مطالعه حاضر با 5/46% کمتر از زنان بود. مهمترین میکروارگانیسم های عامل عفونت به ترتیب شیوع شامل پسودوموناس آئروژینوزا (7/72%)، استافیلوکوک اورئوس (4/14%) و استافیلوکوک اپیدرمیس (8/7%) بودند. پسودوموناس آئروژینوزا در بیش از 90% موارد نسبت به آنتی بیوتیک های آمیکاسین، جنتامایسین، توبرامایسین، سفتریاکسون، سفوتاکسیم، تیکارسیلین، پیپراسیلین و سفیپیم مقاوم بود.
    نتیجه گیری
    شیوع بالای عفونت در بیماران سوختگی در بیمارستان بعثت همدان و سطوح بالای مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های ایزوله شده، لزوم اندیشیدن تدابیر لازم برای درمان عفونت در این بیماران و همین طور کنترل مقاومت آنتی بیوتیکی را یادآور می سازد.
    کلیدواژگان: عفونت باکتریال، زخم سوختگی، کشت بافت
  • سیدعباس طباطبایی، سیدمظفر هاشمی، غلامرضا مهاجری، مجتبی احمدی نژاد، وحید گوهریان، سیاوش صحت صفحه 89
    زمینه و هدف
    برش عرضی و خط وسط شکم دو روش متداول در جراحی های غیر اورژانسی ناحیه فوقانی شکم است. این دو روش دارای تاثیرات اختصاصی خود برکارکرد جداره شکم هستند که این تاثیر به صورت تغییر در پارامترهای پاراکلینیکی وکلینیکی پس از عمل بیمار از جمله کارکرد ریوی، درد و التیام زخم نمایان می شود. ما در این مطالعه به مقایسه تاثیر برش های عرضی و خط وسط شکم بر کارکردهای ریوی بیماران پرداختیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تعداد 70 نفر از بیمارانی که در بیمارستان الزهراء اصفهان تحت عمل جراحی غیر اورژانسی قسمت فوقانی شکم قرار گرفته بودند، در دو گروه (گروه برش عرضی 35 بیمار و گروه برش خط وسط 35 بیمار) مورد بررسی قرار گرفتند. ما با انجام دادن دو اسپیرومتری از تمام بیماران پارامترهای ظرفیت حیاتی با فشار [Forced Vital Capacity (FVC)]، حجم بازدمی با فشار در ثانیه اول [Forced Expiratory Volume in 1 Second (FEV1)] و نسبت FEV1/FVC را قبل و بعد از لاپاراتومی تعیین نمودیم. در پایان مطالعه تمام داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار آماری SPSS 13 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و 05/0 P< معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    میانگین تمام پارامترهای بررسی شده هم در برش خط وسط و هم در برش عرضی پس از لاپاراتومی نسبت به قبل از آن کاهش یافت و این کاهش در برش خط وسط نسبت به برش عرضی به طور معنی داری بیشتر بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    از آنجایی که لاپاراتومی با برش عرضی از برش خط وسط شکم با ساختار آناتومیک و فیزیولوژیک شکم مطابقت دارد، این نوع برش روش ارجح برای جراحی های قسمت فوقانی شکم می باشد.
    کلیدواژگان: برش عرضی، برش خط وسط، لاپاراتومی، اسپیرومتری
  • محمدعلی رجبی صفحه 95
    آلوئولار میکرولیتیازیس ریه [Pulmonary Alveolar Microlithiasis (PAM)] یک بیماری نادر با علت ناشناخته است که با توسعه، تجمع و رسوب کلسیفریت (Calcispherites) محتوی املاح فسفات کلسیم به صورت سنگریزه های متعدد در داخل آلوئول های ریوی شناخته می شود. در نیمی از بیماران ارتباط فامیلی دیده می شود. در مراحل پیشرفته، بیماران دچار تنگی نفس، گاهی هموپتزی، سرفه همراه با یا بدون خلط و درد سینه می شوند. فیبروز ریه و افزایش فشار شریان ریه در مراحل انتهایی در اغلب بیماران رخ می دهد و باعث Corpulmonale در این بیماران می گردد. بعضی از نویسندگان واکنش های اگزوداتیو حاصل از آسیب های اپیتلیوم آلوئول ها ریوی مثل پنومونی و روماتوئید آرترایتیس را در ایجاد PAM دخیل می دانند. دو مورد بیماری آلوئولار میکرولیتیازیس ریه به دنبال مجروحیت شیمیایی با گاز خردل در جبهه جنگ تحمیلی عراق علیه ایران گزارش می شود. دو بیمار مورد گزارش ما هیچ سابقه فامیلی PAM نداشتند ولی سابقه مجروحیت شیمیایی با گاز خردل داشتند. تشخیص بیماری آلوئولار میکرولیتیازیس ریه با گرافی سینه و بیوپسی ریه انجام شد. این بیماری درمان قطعی ندارد و فعلا درمان قطعی آن پیوند ریه است.
    کلیدواژگان: آلوئولار میکرولیتیازیس ریه، گاز خردل، بیماری های نادر
  • حسن پیوندی، سید امیر موسویان صفحه 103
    فتق مورگانی که به دنبال نقص در مثلث استرنوکوستال روی می دهد از بروز خیلی پایینی برخوردار است. تنها 2 درصد موارد فتق مورگانی در سمت چپ روی می دهد. بیش از 30 درصد بدون علامت بوده و در سایرین نیز علائم غیر اختصاصی است. در زیر به معرفی بیماری پرداخته می شود که مدت ها دچار یبوست مزمن بوده و به صورت تصادفی فتق مورگانی در وی تشخیص داده شده است.
    کلیدواژگان: فتق مورگانی، تریزومی، یبوست مزمن
  • سیدعباس میرمالک صفحه 110
    قدیمی ترین روش سازماندهی اطلاعات برای نگارش کتاب و مقاله، فیش نویسی است. بریده هایی از کاغذ که روی هر کدام مطلب مختصری نوشته شده و درکنار آن شماره ای مشخص کننده محل قرار گرفتن تقریبی آن در متن است. با توجه به حجیم بودن اطلاعات جدید، روش های سنتی هیچ کارایی ندارد. این مقاله راهنمای سازماندهی مراجع اطلاعات با توجه به شرایط موجود است.
|
  • Page 1
    Introduction &
    Objective
    Systematic classification of huge new information in breast cancer biology and the devising of practical ways of using this information by breast surgeons.
    Materials and Methods
    1836 articles (from 1986 till 2008) were reviewed of which, 827 were chosen and 125 articles were mentioned.
    Results
    Although the approach to a breast tumor still includes: clinical examination, imaging and sampling, but the attitude towards of it has been basically changed in recent decades.
    Conclusions
    It seems that the gene mapping of such patient will rule an important play on role in the diagnosis and treatment of the breast tumor patients in the future.
  • Page 18
    Introduction &
    Objective
    Actinidia deliciosa (kiwi fruit) is used as a meat tenderizer. It acts rapidly and efficiently to soften meat and even to crush it, if it is allowed to work for more than a few hours. Observing this effect and considering the lack of studies addressing this subject in the literature, the authors decided to investigate the use of this natural remedy in an animal model.
    Materials and Methods
    Thirty-five male rats were divided randomly into three groups. Under general anesthesia, a limited standard 3rd degree burn was produced on the back of each rat. For the intervention group (G1, 15 rats), the wounds were covered with fresh kiwi fruit; for control groups 2 and 3 (G2, 15 rats; G3, 5 rats), the dressing was a neutral ointment (Emulsifier the 1220). Weekly wound observations were documented for all groups. Groups 1 and 2 were sacrificed on the day 20th, and the group 3 was kept alive until complete eschar separation. The wounds of groups 1 and 2 were excised in full thickness and underwent to microscopic evaluation.
    Results
    On the day 20th, all eschars had become detached and fallen off in the intervention group (G1), whereas in groups G2 and G3 the eschars were still firmly attached to the base of the wounds (except in two rats of group G2). This finding was statistically significant (P <0.001). The average wound surface area in group G1 was 212.3869±88.80938 mm2, whereas in the group G2 it was 388.4749±140.6967 mm2, Thus, the wound surface area was significantly (P < 0.001) smaller in the intervention group. The eschars in the group G3 were separated spontaneously between days 30th and 42nd, while in all the rats of the kiwi-treated group, this phenomenon occurred before the day 20th. The pathologic study revealed no considerable differences between groups G1 and G2 (P < 0.05).
    Conclusions
    Debridement, neo-epithelialization and scar contraction were faster in the kiwi-treated group than in the untreated group. Following rapid enzymatic debridement, healing appeared to progress normally, with no evidence of damage to the adjacent healthy tissue.
  • Page 27
    Introduction &
    Objective
    Surgical biopsy of palpable breast lump was considered as the gold standard for the diagnosis of breast lump(s). Emphasis has been placed on improving methods for establishing a definitive diagnosis of breast masses prior to surgery. In developed countries breast fine-needle aspiration (FNA) has been increasingly an accepted as an important triage tool for the evaluation of breast lumps. In this research, our aim was to determine the diagnostic accuracy of fine needle aspiration cytology (FNAC) in patients with palpable breast masses
    Materials and Methods
    During 2005-2008 we examined the clinical utility and the diagnostic accuracy of breast FNAB result by studying 128 breasts mass. Cases were collected from two large university- affiliated teaching hospitals and clinics. After FNAB, all the patients were subjected to excisional biopsy. The cytologic diagnoses were classified into five groups: C1(Inadequate), C2(Benign), C3 and C4(Intermedite), and C5(malignant). We analyzed the collected data by SPSS 15.
    Results
    This study was performed on 128 patients. It involved 118 females and 10 male. The mean age was 42±14 years old. All patients underwent FNAB performed. Conclusive malignancy (C5) was found in 46(36%) patients and in 9 patients, malignancy was suspected (C4). Conclusive benign lesions (C2) were found in 34% patients and 2 patients had atypia i.e. (C3). Inadequate specimen (C1) was found in 28(22%) patients. On excision biopsy, 46%patients had malignant lumps and 53% were benign. FNAB was able to detect 45 malignant lumps, with sensitivity of 91%. Most of them were also reported malignant on excision biopsy, with specificity of 97%. False positive was 3% and false negative was 9%. PPV was 97% and NPV was 91%. Overall FNA accuracy was 94%.
    Conclusions
    Fine needle aspiration biopsy of solid palpable breast lesions should be the diagnostic procedure of choice for those patients who are clinically classified as probably benign or clinically as highly suspicious for cancer. It can be the diagnostic modality choice in adolescent and young female. For highly suspicious cases, a negative fine needle aspiration should not deter an open surgical biopsy. For patients classified as Intermediate, fine needle aspiration biopsy results are not reliable enough to determine treatment. FNA is a reliable substitute for exicional biopsy for obtaining a definitive preoperative diagnosis.
  • Page 36
    Introduction &
    Objective
    Considering the unfavorable mental and physical effects of post-operative pain and the necessity of having effective drugs with least side effects, which should also be accessible and easy to use, this study was carried out to compare parenteral pethidine and sublingual buprenorphine on post-operative pain management of colorectal surgeries.
    Materials and Methods
    Patients undergoing elective colorectal surgeries at the surgery ward of Rasool Akram hospital were assigned randomly to two groups of sublingual buprenorphine (0.4 mg tablets) and parenteral pethidine (75mg doses) receivers. The severity of patients’ pain and its changes were evaluated by Visual Analogue Scale (VAS). Also the drugs’ side effects and patients’ satisfaction were assessed.
    Results
    The severity of pain, which had no significant difference in the two groups in recovery room, in the next measures, were always less in the group of sublingual buprenorphine receivers than in the group receiving parenteral pethidine. The Repeated Measures ANOVA test showed that the intervention group had a significant effect on patients’ pain severity (P<0.001). The amount of side effects in the two groups had not significant difference (P>0.05). Patients’ satisfaction in the sublingual buprenorphine receiving group was more than the case of parenteral pethidine receiving group (P<0.001).
    Conclusions
    It seems that sublingual buprenorphine is an effective and less harmful drug in managing patients’ post-operative pain and its effectiveness is more than parenteral pethidine. Thus, considering the easier method of its application, it is recommended to use sublingual buprenorphine for the post-operative pain management of colorectal surgeries.
  • Page 45
    Introduction &
    Objective
    Diagnostic tests are important in treatment planning and prediction of the probability of gangrene in hand crushing injuries. This study determines and compares sensitivity، specificity، Positive Predictive Value and Negative Predictive Value of six common diagnostic tests of ischemia in prediction of probability of gangrene.
    Materials and Methods
    The study has been performed on 144 crushed fingers that at presentation based on color، temperature and capillary refill were ischemic and vascular reconstruction was impossible. Conservative treatment including minimal debridment، fracture reduction، skin closure and immobilization in splint was done and sensitivity، specificity، Positive Predictive Value، Negative Predictive Value of diagnostic tests including: color، temperature، capillary refill، pinprick with gauge needle number 23، handheld Doppler and pulse oximetry in prediction of probability of gangrene was evaluated.
    Results
    Color، capillary refill، Doppler and pulse oximetry have the greatest sensitivity (100%) and pinprick with needle has the least sensitivity (68. 75%). In contrast، pinprick test has the greatest specificity (100%) and color and temperature have the least ones (17. 8%). Pinprick test has the greatest Positive Predictive Value (100%)، and، color capillary refill، pulse oximetry and Doppler have the greatest negative Predictive Value (100%). Negative Predictive Value for temperature is the least one (90%).
    Conclusions
    Color، capillary refill، pulse oximetry and Doppler because of Negative Predictive Value equal to100% are invaluable، when they are normal. In contrast، pinprick with gauge needle number 23 because of Positive Predictive Value equal to 100% is invaluable when it is normal. Temperature، because of inconclusive Negative Predictive Value and Positive Predictive Value is not very helpful in treatment planning.
  • Page 55
    Introduction &
    Objective
    Considering the increasing rate of varicocele disease، the choice of anesthesia for suitable surgical condition and rapid recovery and minimal side effects is very important. This study was conducted to evaluate of patient’s condition after varicocelectomy with general anesthesia Vs spinal anesthesia.
    Materials and Methods
    In a Quasi-experimental study، 78 patients who were candidated for varicocele surgery at Emam Reza Hospital were selected sequentially. The study population was divided into two equal general and spinal anesthesia groups. All relevant data، such as demographics and clinical parameters، were registrated.
    Results
    In this study، duration of operation، time in the operating room، first walking and feeding after operation، duration of free-pain period، pain of surgical site at 6، 12 and 24 hours after the operation، nausea and vomiting، did not show any significant difference between the two groups. In spinal anesthesia group the occurrence of headache was significantly more than general anesthesia group (P<0. 03). Intraoperative erection was lower in spinal anesthesia than in the general anesthesia group (P<0. 04).
    Conclusions
    In this study، it seems that general anesthesia is useful for the decrease of postoperative complications such as headache and spinal anesthesia is useful for the decrease of intraoperative complications such as erection.
  • Page 62
    Introduction &
    Objective
    Clawing of toes of foot are usually seen in neuromuscular disorders، but in some instances، after trauma to leg، which may be accompanied with fracture or not، after healing of fracture or soft tissue injuries، clawing deformity of foot may be appeared. We try to determine the cause of it and the most appropriate treatment for it.
    Materials and Methods
    We studied 47 patients from1382 to1386. After getting patients approval، they enter our study. All of them were our original patients who were referred to emergency room of our hospital for their first trauma. 42 of them had fracture of leg but in 5 cases there were no fracture of leg. In the follow up visits of them، we clawing of their foot so we examine them for sensory and motor function and took radiography and electromyography (EMG) of their lower extremity. We did tenotomy of the flexors of their toes and removed callosities when it was necessary.
    Results
    There were no sensory or motor deficit in their traumatized lower extremities and also there were no abnormality in their EMG. In their X rays، there were no obvious or huge callus mass. In the radiography of their foot، there were no fracture of foot bones and also no abnormality of their toes like malunion or destruction of small joints of their feet.
    Conclusions
    We tried to rule out some causes of the clawing of foot. There were no checkrein effect of the fracture callus، and in EMG، there were no nerve injury nor any bony abnormality in X rays. They had only unilateral problem and their clawing began after trauma. So neuromuscular diseases could be ruled out. We think a fibrotic event after crush injury to calf muscles can produce this deformity.
  • Page 68
    Introduction &
    Objective
    The aim of this study is comparison of the effect of subcutaneous injection of bupivacaine 0. 5% before and after appendectomy on the pain after surgery.
    Materials and Methods
    A clinical trial randomized single-blind study was conducted on 150 male patients with preoperative tentative diagnosis of acute appendicitis. They were randomly divided into there groups. In group one (50 patients) bupivacaine of 0. 5% was injected into the skin through a subcutaneous tissue incision. In group 2 (50 patients) injection was performed postoperately. Group 3 (50 patients) received no injection. The pain score of patients was evaluated by the visual analogue scale (VAS) at 6، 12، 24 and 48h after surgery. Time to first analgesia request، total analgesic (pethidine) requirement in the first 48h after operation were recorded.
    Results
    VAS6 score in the injected groups was lower than non-injected group (P<0. 005). Post incisional VAS6 score was lower than preincisional score (P<0. 041). There was no significant differences between other scores in groups. First request to analgesia was 5. 7±3. 9 h in group 1،5. 8±3. 5 h in group 2 and 2. 6±1. 02 in group 3 (P<0. 001). Total requirement of analgesic (pethidine) in the first 48 h was 46±23. 69 in group 1. 34± 23 mg in group 2 and 54 ± 22. 7 mg in group 3 (P<0. 001). Pain score at 6h (VAS6) in the group 2 was significantly lower than the control group (5. 1±0/83 vs. 4/3 ±1/7; P<0. 005).
    Conclusions
    Subcutaneous injection of bupivacaine 0. 5% (especially post operative) can be an effective method on post operative pain reduction، reduction of Pethidine consumption in the first 48 hour of operation and in increasing the time of the first analgesic requirement.
  • Page 75
    Introduction &
    Objective
    Hysterectomy is a high incidence operation and there are differences of opinion about sexual desires after hysterectomy in lectures. Incidence of sexual disorders after hysterectomy various from 10- 40 percent.
    Materials and Methods
    In this study، Sexual satisfaction after hysterectomy was evaluated in 100 females، of 40- 50 years old (50 women before and after hysterectomy and 50 women without hysterectomy). Sample was chosen random from the women who had no interfering factors and they were asked necessary information through question sheets.
    Results
    Sexual quality، desire and satisfaction after hysterectomy decreased. On the other hand dyspareunia decreased but dryness of vagina increased after hysterectomy. So dyspareunia doesn''t contribute to sexual satisfaction decrease but vaginal dryness leads to it. After hysterectomy the sence of aging and depression increased and partner desire decreased. Thus، after Hysterectomy، there was a decrease in the sexual stimulation and vaginal dryness.
    Conclusions
    Psychological changes and vaginal dryness (which is due to important organic changes، resulting from psychological factors) are the main causes for the reduction of sexual desire and satisfaction after hysterectomy. So women must supported against the psychological problems of hysterectomy and vaginal dryness should be treated is order to avoid the sexual problems.
  • Page 81
    Introduction &
    Objective
    The major challenge for a burn team is infection، which is known to cause over 50% of burn deaths. Burns become infected، because the environment at the site of the wound is ideal for the proliferation of infecting organisms. This study analyzes the distribution of bacterial infection of burn wounds through the tissue culture in patients hospitalized at the burn center of Bessat hospital of Hamadan it also studied the antibiotics resistance patterns of isolated bacteria.
    Materials and Methods
    During a six months period، 82 patients were included in this study. Wound biopsy samples were collected days after admission to Burn ward in Bessat hospital. Isolation and identification of microorganisms was done using the standard procedure. Disk diffusion test was performed for antimicrobial susceptibility.
    Results
    The mean age of the patients was 20 years (in the range، 1-63 years). The overall ratio of infections was 93. 3%. There were fewer male patients (46. 5%) than female patients. The microorganisms causing infections were Pseudomonas aeruginosa (72. 7%)، Staphylococcus aureus (14. 4%)، and Staphylococcus epidermis (7. 8%). Among these pseudomonas aeruginosa was found to be over 90 per cent resistant to amikacin، gentamicin، tobramycin، Cefteriaxone، Cefotaxim، Ticracillin and Cefepime.
    Conclusions
    High prevalence of nosocomial infection in patients hospitalized at the burn center of Bessat hospital of Hamadan and the detection of high levels of antibiotics resistance patterns of isolated bacteria suggest continuous surveillance of burn infections and the developing of strategies for antimicrobial resistance control and the treatment of infectious complications. A nosocomial infection surveillance system may be introduced to reduce the rate of nosocomial infections among burn patients، and for better therapeutic options.
  • Page 89
    Introduction &
    Objective
    Transverse and midline abdominal incisions are both commonly used for elective major upper abdominal surgery. Both incisions have specific effects on abdominal wall function، leading to postoperative differences in clinical parameters such as pulmonary function، pain and wound healing. We conducted a prospective study to compare the effects of midline and transverse incision on pulmonary function.
    Materials and Methods
    We studied 70 patients undergoing elective upper abdominal surgery in two groups: transverse group (35 patients) and midline group (35 patients). The parameters of forced vital capacity (FVC) forced. Expiratory volume in one second (FEV1) and the ratio of FEV1/FVC were measured in all patients before and after laparotomy by two spirometries. Finally the SPSS (version 13) was used for completing all the statistical analyses، and P< 0. 05 was considered as significant.
    Results
    The mean in all parameters decreased after laparatomy in both groups، but the decrease in midline incision was significantly higher than the case of transverse Incision (P<0. 05).
    Conclusions
    Transverse incisions in abdominal surgery are based on better anatomical and physiological principles. Thus، this incision is the preferred for upper abdominal surgery.
  • Page 95
    Pulmonary alveolar microlithiasis (PAM) is a rare disease of unknown etiology and pathogenesis. This disorder is characterized by intra-alveolar development and the deposition of microliths or calcispherites containing calcium phosphate. In approximately half of the reported cases a familial connection has been found. The lung tissue is hardened progressively leading to the deterioration of pulmonary hypertension and the occurrence of cor-pulmonale. Pulmonary fibrosis is also observed in association with PAM. Some authors have suggested that PAM may be a peculiar exudative response to a variety of hurts including pneumonia and rheumatic fever. We report tow cases that manifested PAM. Their pulmonary disease began after exposure to mustard gas in Iraq-Iran war. Our patients did not have any positive familial history of the disease. The diagnosis of microlithiasis was confirmed by chest X-Ray and lung biopsy. This disease does not have any definitive treatment، but lung transplantation procedure is carried out for end stage lung disease.
  • Page 103
    Morgagni hernia، which is due to a defect in costoesternal triangle، has a very low incidence rate. Only 2 percent of morgagni hernia occurs in the left side. More than 30 percent of patients are asymptomatic and others have nonspecific symptoms. In this case report we present the case of a person with triosomy and chronic constipation that incidentally found to have morgagni hernia.