فهرست مطالب

جراحی ایران - سال هفدهم شماره 2 (تابستان 1388)

نشریه جراحی ایران
سال هفدهم شماره 2 (تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/11
  • تعداد عناوین: 15
|
  • امیرحسین جوادی، هادی روزبه، عباس امیرجمشیدی صفحه 1
    زمینه و هدف
    هدف از نگارش این مقاله به صورت «بررسی متون» به چالش کشیدن اندیکاسیون ها و یا روش های مختلف جراحی دیسک کمر نمی باشد، بلکه هدف طراحی یک سئوال بوده است: «آیا بروز فرسایش در دیسک کمر یک بیماری است؟» تا بتوان در خوانندگان محترم، ضمن یادآوری سریع و اشاره ای از گزارش های موجود در متون، انگیزه طراحی بررسی های تکمیلی برای یافتن پاسخ به سئوال فوق را بوجود آورد.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت مرور متون انجام شد. براساس کلمات کلیدی دیسک سیاه شده، فتق دیسک و کمر درد جستجو در مدلاین انجام گردید. معیارهای ورود عبارت بودند از: موضوع مرتبط با عنوان، روش کارآزمایی بالینی تصادفی شده، یک مطالعه کوهورت یا مقایسه ای و یا سیر طبیعی.
    یافته ها
    از بین مطالعات بررسی شده، 8 کارآزمایی بالینی تصادفی شده، یک مطالعه سیر طبیعی و یک مطالعه کوهورت انتخاب شدند.
    نتیجه گیری
    همان طور که ملاحظه خواهد شد، نه تنها مطالعات موجود نتوانسته است پاسخ مناسب را برای این سئوال بیابد، بلکه تعداد مطالعات ضعیف و یا حتی منحرف کننده نیز در این مورد کم نمی باشد.
    کلیدواژگان: دیسک سیاه شده، فتق دیسک، کمر درد
  • سید کمال سید فروتن، بابک نیکومرام، محمد جواد فاطمی، مرضیه نجومی، حسین اکبری، محمد اسماعیل حسنی، میر سپهر پدرام صفحات 10-18
    زمینه و هدف
    ایسکمی و نکروز فلپ یکی از مشکلات جراحی ترمیمی می باشد. داروهای زیادی جهت جلوگیری و یا معکوس کردن این روند بروی فلپ پوستی راندوم آزمایش شده اند. هدف این پژوهش تعیین اثر آسپرین، دگزامتازون و ترکیب آنها در بقاء فلپ پوستی خلفی راندوم در موش می باشد.
    مواد و روش ها
    40 موش مذکر Sprague – Dawley به صورت تصادفی به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. گروه کنترل، گروه آسپرین، گروه دگزامتازون، گروه آسپرین + دگزامتازون. گروه اول زیر بیهوشی فقط فلپ پوستی خلفی راندوم بر پایه دیستال مطابق روش تغییر یافته مک فارلین به ابعاد 11×3 سانتیمتر بلند شد و مجددا پس از گذاشتن ورقه درپ استریل زیر آن سرجایش دوخته شد. گروه دوم آسپرین خوراکی mg/kg 100 داده شد و یک ساعت بعد از عمل مذکور برایش انجام شد. گروه سوم بعد از جراحی فلپ آمپول دگزامتازون mg/kg 5/2 در نیمه دیستال فلپ تزریق موضعی شد که تا 2 روز متوالی دیگر روزانه همین مقدار تزریق شد. گروه چهارم هر دو موارد گروه دوم و سوم برایشان انجام شد. پس از هفت روز تمام موش ها بیهوش و پس از عکسبرداری دیژیتال، سطوح زنده فلپ مورد مقایسه و مطالعه آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سطح زنده فلپ در گروه کنترل 5/6 ± 44%، در گروه آسپرین 5/7 ± 53%، گروه دگزامتازون 5/8 ± 7/58% و گروه آسپرین + دگزامتازون 8 ± 60% بود. در مقایسه اختلاف میانگین های بین گروه ها تنها گروه دگزامتازون و گروه آسپرین + دگزامتازون توانستند بهبودی بارزی در بقاء فلپ نسبت به گروه کنترل ایجاد کنند، ولی اثر آسپرین بارز نبود (P <0.05).
    نتیجه گیری
    کاربرد دگزامتازون در بقاء فلپ پوستی راندوم موش مؤثر بود، ولی استفاده از آسپرین تنها تاثیر بارزی در بقاء فلپ نداشت.
    کلیدواژگان: فلپ پوستی راندوم، ایسکمی، نکروز فلپ، آسپرین، دگزامتازون
  • مهرداد عرب، محمد بهگام شادمهر، ساویز پژهان، ابوالقاسم دانشور، رویا فرزانگان، ناهید جهانشاهی، سید رضا ثاقبی صفحات 19-25
    زمینه و هدف
    تاکنون به تنگی تراشه به دنبال لوله گذاری در نای در بیماران با مشکلات قلبی کمتر توجه شده است. هدف این تحقیق، بررسی این موضوع و تعیین تفاوت های احتمالی در این گروه خاص بیماران بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک بررسی گذشته نگر می باشد که در بیماران با تنگی نای که در بیمارستان مسیح دانشوری در طی سال های 1373 تا 1387 تحت درمان قرار گرفته اند و مقایسه نتایج حاصل از درمان این گروه از بیماران با بیماران مشابه که بطور همزمان دچار مشکلات قلبی (در زمینه بیماری اولیه قلب و یا اعمال جراحی قلب) بوده اند، می باشد.
    یافته ها
    افراد در گروه مورد، میانگین سن بالاتری نسبت به گروه شاهد داشته و نتایج حاصل از درمان در دو گروه قابل مقایسه و مشابه بود. گرچه در گروه مورد، پاسخ به درمان های غیر جراحی نسبت به گروه شاهد بیشتر بوده است.
    نتیجه گیری
    وجود زمینه بیماری قلبی در بیماران تنگی تراشه نباید مانع از اقدام مناسب برای درمان این بیماران شود و رزکسیون و آناستوموز تراشه توسط افراد آشنا به این عمل استرس و عمل بزرگ از نظر قلبی محسوب نمی گردد.
  • بابک سیاوشی، سید فرید نقش بندی، محمد جواد زهتاب صفحات 26-31
    زمینه و هدف
    درد پاشنه به علت التهاب غلاف کف پایی (Plantar Fascitis) شایعترین علت درد پاشنه است. دلیل آن کاملا«واضح نیست، لذا روش های درمانی مختلفی برای آن ذکر شده است. در این مطالعه سعی شده است نتایج درمانی دو روش شایع درمان شامل تزریق کورتیکواستروئید و کشش غلاف کف پایی از نظر کاهش شدت درد و بهبود عملکرد با هم مقایسه گردند.
    مواد و روش ها
    66 بیمار مبتلا به درد پاشنه که سایر علل درد پاشنه در آنها رد شده بود و تشخیص بالینی شان التهاب غلاف کف پایی بود به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. دریک گروه درمان با تزریق کورتیکواستروئید موضعی و در گروه دیگر درمان با کشش غلاف کف پایی انجام شد و در هفته دوم و هشتم از نظر شدت درد و بهبود عملکرد مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری از نظر سن، جنس، قد، وزن و توده بدنی بین دو گروه نبود. سطح درد و عملکرد در گروه کورتیکواستروئید در هفته دوم به صورت معنی داری نسبت به گروه دیگر بهبودی نشان داد ولی در پایان هفته هشتم این دو معیار در هر دو گروه یکسان بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که گرچه تزریق کورتیکواستروئید در کوتاه مدت (هفته دوم) سبب کاهش درد و بهبود عملکرد می شود، ولی در پایان هفته هشتم شدت درد و سطح عملکرد دو گروه یکسان می شود، پس شاید بکار بردن روش کم عارضه تر و ارزانتر کشش نسوج به صلاح باشد ولی در مواردی که بیمار نیاز به کاهش سریع درد و بهبود عملکرد دارد، استفاده از کورتیکواستروئید توصیه می شود.
    کلیدواژگان: درد پاشنه، التهاب غلاف کف، خار پاشنه، تزریق کورتیکواستروئید، کشش
  • محمد مظفر، محسن طالبیان فر، حجت مولایی صفحات 32-38
    زمینه و هدف
    نتایج کلی ترمبوز وریدی عمقی [Deep Vein Thrombosis (DVT)]، بستگی زیادی به موقعیت آناتومیک سگمان وریدی ترمبوز شده دارد. به طور کلی هدف از درمان DVT حاد پیشگیری از گسترش لخته، عود DVT، آمبولی ریه و ایجاد عوارض کوتاه مدت و بلند مدت ناشی از DVT می باشد. در مقاله حاضر نتایج بلند مدت درمان ضد انعقاد سیستمیک در بیمارن مبتلا به ترمبوز ایلیوفمورال و بیماران مبتلا به ترمبوز فموروپوپلیته ال، مقایسه می شود.
    مواد و روش ها
    تمام بیماران مبتلا به ترمبوز ایلیوفمورال و ترمبوز فموروپوپلیته ال که در بین سال های 1379 تا 1382 تحت درمان با ضدانعقادی استاندارد قرار گرفته بودند، بعد از یک دوره متوسط 5 ساله، مجددا تحت معاینه قرار گرفتند. در پیگیری، باز بودن مجرای وریدی و نیز ایجاد ریفلاکس دریچه های وریدی به وسیله سونوگرافی داپلر، ارزیابی شده به روش کای اسکوار آنالیز گردید.
    یافته ها
    52 بیمار مبتلا به ترمبوز ایلیوفمورال و 85 بیمار مبتلا به ترمبوز فموروپوپلیته ال در پیگیری 5 ساله تحت بررسی قرار گرفتند. میزان ریفلاکس دریچه های وریدی در بیماران با DVT ایلیوفمورال 81% و در بیماران با DVT فموروپوپلیته ال 61% بود. میزان باز بودن مجرای وریدی در بیماران با DVT ایلیوفمورال 21% و در بیماران با DVT فموروپوپلیته ال 40% بود. 81% از بیماران با DVT ایلیوفمورال علائم سندرم بعد از ترومبوز [Post Thrombotic Syndrome (PIS)] داشتند و در DVT فموروپوپلیته ال به میزان 63% بود. علائم شدید PTS در DVT ایلیوفمورال 5/40% و در DVT فموروپوپلیته ال 21% بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به بروز عوارض بیشتر و شدیدتر در بیماران مبتلا به DVT ایلیوفمورال در مقایسه با DVT فموروپوپلیته ال در پاسخ به درمان ضدانعقادی، به نظر می رسدکه درمان تهاجمی همچون ترمبولیز به واسطه کاتتر یا ترمبکتومی جراحی جهت حذف سریعتر لخته، حفظ دریچه های فانکشنال و برقراری باز بودن لومن وریدی دراین گروه از بیماران، ارجح باشد.
    کلیدواژگان: ترومبوز وریدی عمقی، سندرم بعد از ترومبوز، ترمبوز ورید ایلیوفمورال
  • مهرداد حسین پور، محمد اسماعیل شهاب الدین، فاطمه بابایی صفحات 39-46
    زمینه و هدف
    آپاندیسیت حاد، یکی از شایعترین اورژانس های جراحی است. قدم اصلی در تشخیص، شرح حال دقیق، ارزیابی بالینی و معاینه فیزیکی می باشد که با بررسی های آزمایشگاهی مثل افزایش لوکوسیتوز تقویت می گردد. با توجه به تشخیص افتراقی زیاد آپاندیسیت، تشخیص آپاندیسیت مشکل می باشد. ارزش تشخیصی CRP (C-Reactive Protien) با حساسیت بالا در تشخیص آپاندیسیت حاد در این مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی تحلیلی، نمونه های خون 84 بیمار مشکوک به آپاندیسیت در بیمارستان شهید بهشتی کاشان جهت اندازه گیری میزان CRP با حساسیت بالا سرمی، قبل از عمل آپاندکتومی گرفته شد. بر اساس هیستوپاتولوژی بیماران به دو گروه پاتولوژی مثبت (آپاندیسیت حاد) و پاتولوژی منفی (اندیس نرمال) تقسیم شدند و میزان CRP با حساسیت بالا اندازه گیری شده به روش الایزا، در این دو گروه مقایسه گردید.
    یافته ها
    از 84 بیمار، 9/61% بیماران مرد و 1/38% زن بودند. نسبت مرد به زن 6/1 به 1 بوده است. 9/86% بیماران با توجه به پاتولوژی آپاندکتومی مثبت و 10/13% آپاندکتومی منفی داشته اند. نقطه برش حاصله برای CRP با حساسیت بالا 48/31 میکروگرم در میلی لیتر (049/0P=) با حساسیت 74% و ویژگی 46% به دست آمد. سطح زیر منحنی ROC، 699/0 بوده و ارزش اخباری مثبت 90%، ارزش اخباری منفی 20% حاصل گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، CRP با حساسیت بالا می تواند در تایید تشخیص بالینی آپاندیسیت قابل استفاده باشد و سبب کاهش آپاندکتومی های منفی غیر ضروری گردد.
    کلیدواژگان: آپاندیسیت، حساسیت، ویژگی، CRP با حساسیت بالا
  • حسن پیوندی، مجید معینی، سید امیر موسویان، علی دواتی، بهنام مولوی، محمدرضا رسولی، بابک خشکرود منصوری صفحات 47-52
    زمینه و هدف
    فیستول های شریانی وریدی راه انتخابی برای همودیالیز می باشند. از عوارض ایجاد فیستول های شریانی وریدی تغییرات آنوریسمال فیستول و سندرم استیل (Steal Syndrome) می باشد. در این مقاله ما دو روش جدید برای کنترل این عوارض در فیستول های پهلو به پهلو اندام فوقانی معرفی خواهیم کرد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که به صورت مجموعه موردی طراحی شده بود، برای بیماران با تغییرات آنوریسمال، ابتدا ورید در ابتدا و انتهای آنوریسم لیگاتور شد، سپس ورید آنوریسمال در دو انتها قطع و آزاد گردید و بوسیله فشار در محل، محتویات آنوریسم تخلیه شده و بعد از ترمیم محل برش ها، پانسمان فشاری محل به مدت یک هفته انجام شد. در روش دیگر بیماران مبتلا به سندرم استیل با فیستول شریانی وریدی پهلو به پهلوی آرنج، توسط سونوگرافی داپلر، اندام فوقانی مورد ارزیابی قرار گرفته و ورید پرفوران اندام فوقانی لیگاتور گردید.
    یافته ها
    برای تغییرات آنوریسمال در طول یک هفته پانسمان فشاری محل آنوریسم با ایجاد فیبروز در محل، آنوریسم حذف شد و در پیگیری این بیماران هیچ عارضه ای دیده نشد. در مورد سندرم استیل نیز نتایج مطالعه، افزایش جریان خون در ورید پرفوران را نشان داد. در نتیجه ما توانستیم با بستن ورید پرفوران پدیده استیل را کنترل کنیم. علائم سندرم استیل در تمام بیماران ناپدید شد و در 80% بیماران فیستول شریانی وریدی را حفظ گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد، در درمان بیماران با سندرم استیل در فیستول های پهلو به پهلو می توان از بستن ورید پرفوران استفاده کرد. همچنین تجربه ما نشان داد، در زمان ایجاد فیستول شریانی وریدی، قطع ورید پرفوران می تواند مانع توسعه این سندرم شود. در پیگیری بیماران با تغییرات آنوریسمال، هیچ عارضه ای در بیماران مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: فیستول شریانی، وریدی، تغییرات آنوریسمال، سندرم استیل
  • محمد جواد فاطمی، حسین اکبری، رضا وقردوست، فاطمه رجبی، سید جابر موسوی، میترا نیازی صفحات 53-62
    زمینه و هدف
    یکی از عمل های شایع در جراحی پلاستیک، ماموپلاستی کاهنده (Reduction Mammaplasty) است. معمولا خانم هایی که برای این عمل جراحی مراجعه می کنند، شکایت های متفاوتی دارند و تکنیک های مختلفی برای این عمل جراحی معرفی شده است. هدف از جراحی، کوچک کردن پستان ها به اندازه دلخواه با زیبایی مناسب، نتایج ماندگار، کاهش اسکار جراحی و تکنیک کم عارضه می باشد. سالم ماندن حس پستان یکی از موضوعات مهم در این جراحی است. در مورد تغییر حس پستان بعد از عمل جراحی، نظر یکسانی وجود ندارد. با توجه به این اختلاف نظرها در مورد حس پستان و اهمیت این عضو، این مطالعه طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    به مدت 6 ماه در فاصله زمانی مهر ماه 86 لغایت اردیبهشت 87 بیمارانی که برای انجام عمل جراحی مامو پلاستی کاهنده به مرکز آموزشی و درمانی حضرت فاطمه(س) مراجعه کردند و به بررسی حس پستان قبل و بعد از عمل جراحی رضایت دادند، در این مطالعه گنجانده شدند. بیمارانی که قبلا روی پستان آنها عمل جراحی شده بودیا بیماری نورولوژیک داشتند، از مطالعه حذف گردیدند. مجموعا 41 بیمار وارد مطالعه و بررسی شدند. هر پستان به پنج منطقه شامل یک چهارم های فوقانی مدیال و لترال، یک چهارم های تحتانی مدیال و لترال و نیز ناحیه نیپل آرئول تقسیم بندی گردیدند و تست های مونوفیلامان (اسمیت و نفو،رولیان آمریکا)، تمایز دو نقطه استاتیک و تمایز دو نقطه دینامیک (اسمیت و نفو، رولیان آمریکا) در زمان های قبل از عمل و شش ماه بعد از عمل برای همه بیماران انجام شد.
    یافته ها
    روش جراحی با پدیکول مدیال باعث کاهش حس با اختلاف معنی دار در ناحیه نیپل آرئول و یک چهارم های فوقانی در تست تمایز دو نقطه دینامیک به نسبت قبل از عمل می گردد (05/0 > P). روش جراحی با پدیکول فوقانی باعث کاهش حس در نواحی یک چهارم های تحتانی و نیپل آرئول با تست تمایز دو نقطه دینامیک شده است و این تفاوت معنی دار بوده است (05/0 > P). با روش جراحی پدیکول تحتانی، حس نیپل آرئول و همچنین حس نیمه خارجی پستان کاهش و نیمه داخلی پستان افزایش می یابد و این تفاوت ها معنی دار بوده اند (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    از این سه تست بکار رفته، تست تمایز دو نقطه دینامیک بهترین روش برای بررسی حس پستان است. مطالعات بافت شناسی می توانند مؤید این نظریه باشد. هر سه روش جراحی ماموپلاستی کاهنده با پدیکول های فوقانی، مدیال و تحتانی باعث کاهش حس پستان در ناحیه نیپل آرئول می شوند و این موضوع باید قبل از عمل جراحی برای بیمار توضیح داده شود. سه روش جراحی فوق الذکر تفاوتی از نظر تاثیر در حس پستان در مناطق پنجگانه ندارند و بنابراین حفظ حس، فاکتوری در تصمیم گیری محسوب نمی شود. اسکار کمتر، فرم زیباتر و ماندگاری بیشتر فاکتورهای مهمتری در تصمیم گیری برای تکنیک جراحی می باشند.
    کلیدواژگان: ماموپلاستی کاهنده، پدیکول تحتانی، پدیکول فوقانی، پدیکول مدیال، حس پستان
  • امیر درخشان فر، امین نیایش، شاهده خوانساری صفحات 63-70
    زمینه و هدف
    روش ساب موکوز ال یکی از تکنیک های هموروئیدکتومی است که در حال حاضر کمتر انجام می شود. این روش با آسیب کمتر به مخاط و آنودرم ناحیه مقعد انجام می شود. این مطالعه با هدف مقایسه دو روش جراحی هموروئیدکتومی ساب موکوزال و هموروئیدکتومی فرگوسن انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی شاهددار دوسوکور، 60 بیمار مبتلا به هموروئید با درجه 3 و 4، بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: 1) هموروئیدکتومی به روش ساب موکوزال (30 بیمار) و 2) هموروئیدکتومی به روش فرگوسن (30 بیمار). این بیمار ان از لحاظ عو ارض زودرس و دیررس پس از عمل شامل درد،خونریز ی، احتباس ادر ار ی، یبوست، تجمع مدفوعی، بی اختیار ی، عفونت محل عمل، شقاق، ز ائده پوستی، اکتروپیون، تنگی مقعد و عود مورد بررسی و مقایسه قر ار گرفتند. در دوره های پیگیر ی 24سا عت، یک هفته، 3 ماه و 6 ماه بعد از عمل بیماران بطور منظم پیگیری شدند.
    یافته ها
    اختلاف معنی دار آمار ی بین دو گروه از لحاظ سن، جنس و درجه هموروئید وجود ند اشت. در بیمار انی که با روش سا ب موکوز ال عمل شده بودند، درد پس از 24 سا عت اول بصورت معنی دار از لحاظ آمار ی کمتر از روش فرگوسن بود (026/0‎(P=‬، ولی از لحاظ بروز تنگی مقعد بین دو گروه تا 6 ماه بعد از عمل تفاوتی وجود ند اشت. همچنین از لحاظ سایر عو ارض بین دو گروه اختلاف معنی دار وجود ند اشت.
    نتیجه گیری
    تکنیک ساب موکوز ال با کاهش قابل ملاحظه درد بخصوص در 24 سا عت اول بعد از عمل همر اه بوده است و تا 6 ماه پیگیر ی هیچ مورد ی ازتنگی مقعد در بیمار ان گز ارش نشد. سایر عوارض در گروه ساب موکوزال مشابه روش فرگوسن بود. روش ساب موکوز ال می تو اند به عنو ان یک روش مناسب در هموروئید های پرولابه و با درجه بالا با روش معمول مقایسه شود.
    کلیدواژگان: هموروئید، هموروئیدکتومی ساب موکوزال، هموروئیدکتومی فرگوسن، روش های جراحی، عو ارض
  • علی غفوری، سید سعید شیرنگی، ژامک خورگامی، مهکامه ترابیان، انوشیروان هدایت صفحات 71-77
    زمینه و هدف
    در مطالعات قبلی نشان داده شده که تجویز کلسیم خوراکی پروفیلاکتیک در بیماران با تیروئیدکتومی توتال و ساب توتال، موجب کاهش علائم هیپوکلسمی و کاهش طول مدت بستری در بیماران پس از عمل گردد. هدف از انجام این مطالعه بررسی نتایج حاصل از تجویز کلسیم خوراکی پروفیلاکتیک در بیماران با تیروئیدکتومی توتال و ساب توتال می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک کار آزمایی بالینی تصادفی شده، 43 بیمار کاندید عمل جراحی تیروئیدکتومی توتال و ساب توتال شدند. پس از عمل، به صورت تصادفی در یکی از دو گروه مورد (23N=) و کنترل (20N=) قرار گرفتند. به بیماران در گروه مورد، در دوران پس از عمل کربنات کلسیم 1 گرم سه بار در روز تجویز شد. مشخصات دموگرافیک بیماران، طول مدت بستری، علائم هیپوکلسمی، سطح کلسیم و دفعات استفاده از کلسیم وریدی در دو گروه با هم مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین میزان کلسیم 12 و 24 ساعت پس از عمل به طور معنی داری در گروه شاهد پائین تر از گروه مورد بود (049/0=P، 021/0=P به ترتیب). تعداد افرادی که دچار پاراستزی دور لب در 12 و 24 ساعت پس از عمل جراحی شدند، به طور معنی داری در گروه شاهد بالاتر از گروه مورد بود (02/0=، P04/0=P به ترتیب). مدت زمان بستری در بیمارستان به طور معنی داری در گروه مورد کمتر از گروه شاهد بود (006/0=P).
    نتیجه گیری
    تجویز کلسیم خوراکی پروفیلاکتیک پس از عمل جراحی توتال و ساب توتال سبب کاهش بروز پاراستزی در 12 تا 24 ساعت پس از عمل جراحی و کاهش نیاز به کلسیم تزریقی و همچنین کاهش مدت بستری بیماران در بیمارستان می گردد.
    کلیدواژگان: هموروئید، هموروئیدکتومی ساب موکوزال، هموروئیدکتومی فرگوسن، روش های جراحی، عو ارض
  • افشین طاهری اعظم، کورش شهرکی، ابوالفضل امامدادی، بهنوش بهی، مریم مفرح نیا صفحات 78-83
    دررفتگی ناشی از ضربه مفصل کارپومتاکارپال [Carpo-Metacarpal (CMC)] انگشت شست یک آسیب غیرشایع بوده و دررفتگی منفرد آن بیشتر نادر می باشد. تاخیر در تشخیص و درمان این نوع دررفتگی معمولا با یک نتیجه نامطلوب به علاوه درد و کاهش قدرت انقباضی انگشت شست همراه خواهد بود، حتی می تواند با یک آرتریت تخریبی نیز همراه باشد. به همین دلیل باید دررفتگیCMC انگشت شست را به سرعت تشخیص داد و یک درمان مناسب آن جهت برگشت عملکرد طبیعی دست آسیب دیده شروع کرد. در این گزارش موردی، ما یک مورد دررفتگی ناشی از ضربه مفصل کارپومتاکارپال انگشت شست در یک مرد 17 ساله را مورد بررسی قرار داده ایم. بیمار به علت حادثه تصادف با موتور سیکلت دچار دررفتگی مفصل کارپومتاکارپال انگشت شست دست راست شده بود، که در معاینه، درد و حساسیت در لمس در ناحیه CMC انگشت شست به همراه مختصری تغییر شکل و تورم داشت. بعد از عمل جراحی جاندازی فوری، انگشت شست برای مدت 6 هفته بی حرکت و ثابت شد و بعد از آن بیمار تحت برنامه بازتوانی قرار گرفت. پس از 6 ماه، درد، بی ثباتی مفصل و محدودیت حرکت وجود نداشت.
    کلیدواژگان: دررفتگی، مفصل کارپومتاکارپال، انگشت شست
  • سیدعباس طباطبایی، سیدمظفر هاشمی، غلامرضا مهاجری، مجتبی احمدی نژاد، وحید گوهریان، محسن کلاهدوزان، لیلا مقدسی صفحات 84-87
    تعداد کمی گزارش متاستاز پوستی از سرطان مری وجود دارد، بخصوص از آدنوکارسینومای مری. در حال حاضر موردی از مردی 71 ساله با متاستاز آدنوکارسینومای مری در پوست سر داریم. یافته های بالینی و بافت شناسی مورد بحث قرار می گیرند و توصیه های لازم برای پزشکان بیان می شود.
    کلیدواژگان: آدنوکارسینومای مری، متاستاز، پوست سر
  • فرهاد حافظی، کمال کوچک زاده، بیژن نقیب زاده صفحات 88-94
    در حال حاضر جراحی زیبایی بینی از جمله متداولترین و در عین حال پرطرفدارترین اعمال جراحی در دنیا و بخصوص در کشور ما می باشد و نتیجه آن به مهارت، علم و دانش، دقت نظر، زیبا شناسی، روانشناسی و درایت جراح وابسته است. جراحان ایرانی که در این ر شته فعالیت می کنند دارای تجربه بالایی بوده و نظرات آنها در دنیا مورد توجه می باشد. در جستجوی گوگل در اینترنت، چندین مرکز خبرگزاری جهان، ایران را به عنوان پایتخت جراحی بینی جهان معرفی کرده اند.1 این عمل حدود 50 سال پیش در ایران شروع شده و روز بروز طرفداران بیشتری در بین مردم و جراحان رشته های مختلف بخود جلب کرده است که این روند باعث شد تا بررسی اجمالی در مورد این جراحی را در اختیار همکاران قرار دهیم.
    کلیدواژگان: راینوپلاستی، تاریخچه، جراحی بینی
  • سیدعباس میرمالک صفحات 95-103
    آیا تعداد مقالاتی که خوانده ایم بسیار است؟ به روش های تحقیق آشنائی داریم؟ نقد مقاله و کتاب ها را موشکافانه بررسی کرده ایم؟ در این صورت شرایط مناسبی برای پیدا کردن قابلیت نقد مقاله و کتاب برایمان فراهم شده است. از خواندن یک مقاله و کتاب و پذیرش مطالب آن تا نقد مقاله فاصله زیادی وجود دارد. از آن گذشته پس از کسب این ارتقاء کیفی راهکارهایی جهت انتقاد از مطالب یک مقاله یا کتاب وجود دارد که در این مقاله به آن می پردازیم.
  • معاونت سلامت، مرکز مدیریت بیماری ها واگیر صفحات 104-110
    فراهم آوردن راهنمایی قابل تجدید نظر در خصوص چگونگی استفاده از داروهای ضد ویروس به منظور درمان بیماران مبتلا و همچنین پروفیلاکسی دارویی در برابر عفونت با ویروس آنفلوانزای (H1N1) A با منشاء خوکی. این راهنما، نحوه برخورد دارویی با بیماران قطعی، موارد متحمل یا مشکوک و همچنین موارد تماس نزدیک با عفونت آنفلوانزای A با منشاء خوکی را شامل شود.
|
  • Page 1
    Introduction &
    Objective
    In this manuscript, it is not intended to discuss the real indications or different techniques in the management of lumbar disc disease, but it is intended to put forward the question; “Is disc degeneration a disease?”. Accordingly, it will be tried to review the literature in a narrative manner and give way to the readers to design better studies for finding the real answer.
    Materials and Methods
    A Medline search was done by following the key words: Black disc, Lumbar Disc herniation, Low back pain. The criteria for inclusion were relevance to the topic, randomized clinical trial, natural course or cohort study.
    Results
    8 randomized trials, one cohort and one natural course studies were selected.
    Conclusions
    As we shall see, the present studies have not found a suitable answer to this question. Furthermore, weak and divertive studies are not rare in this case.
  • Pages 10-18
    Introduction &
    Objective
    Ischemia and necrosis of flaps is a challenging problem in reconstructive surgery. There are numerous articles dealing with the effects of pharmacological agents in halting or reversing these processes. In this study, the effects of aspirin, dexamethasone and their combination on skin random flap survival in rats were examined.
    Materials and Methods
    Forty male Sprague – Dawley rats were randomly assigned to four equal groups. Group 1 (control), group 2 (aspirin), group 3 (dexamethasone) and group 4 (aspirin + dexamethasone). The first group underwent a rectangular 3×11 cm modified distally based Macfarlane type flap surgery under anesthesia then the flap sutured back into its primary site over a sterile surgical drape. The 2nd group aspirin 100mg/kg was given to rats one hour before the flap surgery. In the 3rd group after the flap surgery dexamethasone 2.5 mg/kg was divided in three equal doses was injected locally to the distal of the flap and continued daily for another 2 days. In 4th group we combined the methods used in groups 2 and 3 (each rats received both aspirin and dexamethasone). After seven days all the rats were anesthetized and after digital photography the areas of flaps survival were compared and analyzed with statistical methods.
    Results
    The areas of flap survival in control group were 44±6.5 % (mean±SD), in Aspirin group were 53±7.5%, in dexamethasone group were 57.8±8.5 % and in Aspirin + dexamethasone group were 60±8%. Only Dexamethasone group and Aspirin + dexamethasone group showed significantly improved flap survival relative to control group, but the effect of Aspirin alone was not statistically significant (P<0.05).
    Conclusions
    The effect of dexamethasone on random flap survival of Rat was significant, but aspirin alone had no significant result.
  • Pages 19-25
    Introduction &
    Objective
    Management of post intubation tracheal stenosis in patients with cardiac problems hasnt been considered as a separate item. In this study, we tried to investigate this problem and to find the potential differences in this group.
    Materials and Methods
    In a retrospective study of patients with post intubation tracheal stenosis, treated between 1994-2008 at Masih Daneshvari Hospital, results were compared between two groups, study group (a group of cardiac patients with primary heart diseases or history of cardiac surgeries), and all other patients (control group).
    Results
    Patients in the study group had a higher mean age than the control group, but the results of treatment were similar in both groups. However, the response to the non surgical methods was better in the study group.
    Conclusions
    The presence of cardiac problems in the patients with post intubation tracheal stenosis shouldnt affect our decisions for the treatment of these patients. Tracheal resection and anastomosis isnt considered a highly stressful operation in these patients. -------------------------------------------------------------------------------- Article KeyWords:
  • Pages 26-31
    Introduction &
    Objective
    Management of post intubation tracheal stenosis in patients with cardiac problems hasnt been considered as a separate item. In this study, we tried to investigate this problem and to find the potential differences in this group.
    Materials and Methods
    In a retrospective study of patients with post intubation tracheal stenosis, treated between 1994-2008 at Masih Daneshvari Hospital, results were compared between two groups, study group (a group of cardiac patients with primary heart diseases or history of cardiac surgeries), and all other patients (control group).
    Results
    Patients in the study group had a higher mean age than the control group, but the results of treatment were similar in both groups. However, the response to the non surgical methods was better in the study group.
    Conclusions
    The presence of cardiac problems in the patients with post intubation tracheal stenosis shouldnt affect our decisions for the treatment of these patients. Tracheal resection and anastomosis isnt considered a highly stressful operation in these patients.
  • Pages 32-38
    Introduction &
    Objective
    Outcomes of Deep Vein Thrombosis (DVT) is related to the anatomical location of thrombosed venous segments. The aim of DVT treatment is prevention from extension of thrombosis, recurrence of DVT, Pulmonary Emblolism, and Short term and long term sequela. In this study we compare the long term outcomes of systemic anticoagulation therapy in patients with iliofemoral and femoropopliteal vein thrombosis.
    Materials and Methods
    All patients with iliofemoral or femoropopliteal vein thrombosis that treated by standard antithrombotic therapy between 2000-2003 were selected. Patients at 5 year follow up were reexamined. Vavular reflux and venous re canalization were studied with dupler sonography and analyzed by chi- squared test.
    Results
    Patients with iliofemoral or femoropopliteal vein thrombosis were 52 and 85, respectively. Valvular reflux in patients with iliofemoral or femoropopliteal vein thrombosis were %81 and %61, respectively. The patency rate was %21 in iliofemoral DVT and %40 in femoropopliteal DVT. The rate of Post Thrombotic Syndrome was %40.5 and %21 in iliofemoral and femoropopliteal vein thrombosis, respectively.
    Conclusions
    Because of higher rate and severity of morbidity in iliofemoral DVT patients, they need an aggressive approach in treatment such as catheter directed thrombolysis or surgical throbectomy for facilitated clot removal, preservation of functional valve and venous patency.
  • Pages 39-46
    Introduction &
    Objective
    Acute appendicitis is one of the most common surgical emergencies. The main step in the of diagnosis of appendicitis is: accurate history, clinical evaluation and physical examination. Because to increase of C-Reactive protein in inflammation states, and the fact that the decrease of negative appendectomy can lead to the decrease of morbidity and mortality and hospital's costs, the diagnostic value of high - sensitive CRP, in the care of acute appendicitis has been evaluated in this study.
    Materials and Methods
    In a descriptive - analytic study, blood for the measurement of serum c-reactive protein was collected, pre – operatively, from 84 patients, who had appendectomies at the Shahid Beheshti hospital. The histopathology was grouped into positive (acute appendicitis) and negative (normal appendix) and this was correlated with the CRP values, that were measured with ELISA. Receiver operating curve was constructed for CRP and the best cut off point was used to calculate sensitivity and specificity of the test.
    Results
    In 84 patients, 61/8% were males and 38.1% were females, the male to female ratio being 1.6: 1. On histological examination, 86.9% had acute appendicitis whereas 13.1% had normal appendictis. The cut off value of high sensitive -CRP was 31.48 g/ml (P=0.049). The area under curve (AUC) was 0.699. The sensitivity and specificity of CRP was 90% and 20% respectively.
    Conclusions
    High sensitive CRP can be used to support the clinical diagnosis of appendicitis, thus unnecessary removal of normal appendix may be reduced.
  • Pages 47-52
    Introduction &
    Objective
    Arterio - Ventricular fistula (AVF) is the choice route for hemodialysis. The complications arising from arterio -ventricular fistula include fistula aneurismal changes and steal syndrome. In this article we introduce 2 new methods for controling the complications in the side to side fistula of upper extremities.
    Materials and Methods
    This case series study we ligated the vein at both proximal and distal ends in patients with aneurismal changes. Then the aneurismal vein was cut and released at both ends, and using point pressure the aneurismal contents was emptied, and after repair compression bandage was performed for a week. In another method, patients suffering from steal syndrome, with elbow side to side AVF, were evaluated by upper extremity Doppler sonography and the upper extremity perforan vein was ligated.
    Results
    In aneurismal changes after a week from compression bandage, fibrosis formation in the site, aneurism was eliminated and no complication was found in the follow up. In the case of Steal syndrome, an increase in the blood pressure was noticed in perform vein and by closing this vein we could control the steal phenomenon. Signs disappeared in all the patients and AVFs were saved in 80% of the cases.
    Conclusions
    Our findings shows that in treating patients suffering from steal syndrome in perforating side to side fistula, vein closure is useful. Furthermore, cutting the perforating vein can stop the expansion of the syndrome. In patients suffering from aneurismal changes, no complications were seen in the follow up.
  • Pages 53-62
    Introduction &
    Objective
    Breast reduction is performed frequently, and many different surgical methods have been described. The goal of the procedures is to obtain an aesthetic and long-standing result with a safe technique and limited scarring. Breast sensation after reduction mammaplasty is a major concern for surgeons and patients. A prospective study was designed to measure the recovery of breast sensitivity after this operation.
    Materials and Methods
    The sensitivity of 82 breasts in 41 patients was assessed in a prospective study in Hazrat Fatemeh Hospital. Five points were selected on each breast for this study including the nipple-areola complex (NAC) and each quadrants of the breast. The measurements were performed preoperatively and 6 months after each operation. Tests involved Semmes-Weinstein monofilaments, which deals with static and moving two point discrimination, were before the operation and six months after it.
    Results
    One patient was eliminated of our study according to post operative side effects. The Medial pedicle was used for 14 patients. A superior pedicle was used for 15 patients. An inferior pedicle was used for 11 patients. The moving two-point discrimination showed the greatest change postoperatively. Sensation of the nipple-areola complex (NAC) was decreased 6 months after the operation in all techniques and the differences were significant (P<0.05). Sensation of the upper quadrants were decreased in medial pedicle technique and sensation of the lower quadrants in superior pedicle technique in comparison with preoperative results (P<0.05). Sensation of the medial quadrants were increased and lateral quadrants were decreased in inferior pedicle techniques (P<0.05). There were no significant differences between the three techniques in preservation of NAC sensation.
    Conclusions
    Moving two-point discrimination is the best test for evaluation of the breast sensation. When comparing superior, medial and inferior pedicle in patients undergoing reduction mammaplasty, there were no significant differences in postoperative sensory outcome and sensation is not an important factor in technique selection. However, the decrease of NAC sensation must be discussed with patient before under taking reduction mammaplasty.
  • Pages 63-70
    Introduction &
    Objective
    Submucosal hemorrhoidectomy is one the of accepted techniques of surgery but it has never been a popular operation. The advantage of this surgical method is that it minimizes the injury to anoderm and mucosa of anus. The aim of this study was to compare between submucosal hemorrhoidectomy and Ferguson hemorrhoidectomy.
    Materials and Methods
    In a clinical double-blind controlled trial, 60 patients with grade 3 and 4 hemorrhoids were randomly divided into two groups: 1) submucosal hemorrhoidectomy (30 patients) and 2) Ferguson hemorrhoidectomy (30 patients). These patients were evaluated for early and delayed post operative complications such as pain, bleeding, urinary retention, constipation, fecal impaction, incontinency, surgical site infection, fissure, skin tag, mucosal ectropion, anal stenosis and recurrence. They were regularly followed up at 24 hours, 1 week, 3 months and 6 months after their operation.
    Results
    There were no statistically significant differences between two these groups in terms of age, gender and grade of hemorrhoid(s). Patients treated with submucosal hemorrhoidectomy has significantly less pain within 24 hours after the surgery (P=0.026), but there was no statistically differences between two groups in anal stenosis and other complications.
    Conclusions
    Submucosal hemorrhoidectomy is an effective method in reducing post operative pain within the 24 hours after the surgery and was no case of complicated anal stenosis after 6 months follow up. Other complications in the submucosal technique were similar to those of Ferguson. Submucosal hemorrhoidectomy is comparable with Ferguson technique as a suitable procedure for high grade prolapsed hemorrhoids.
  • Pages 71-77
    Introduction &
    Objective
    Submucosal hemorrhoidectomy is one the of accepted techniques of surgery but it has never been a popular operation. The advantage of this surgical method is that it minimizes the injury to anoderm and mucosa of anus. The aim of this study was to compare between submucosal hemorrhoidectomy and Ferguson hemorrhoidectomy.
    Materials and Methods
    In a clinical double-blind controlled trial, 60 patients with grade 3 and 4 hemorrhoids were randomly divided into two groups: 1) submucosal hemorrhoidectomy (30 patients) and 2) Ferguson hemorrhoidectomy (30 patients). These patients were evaluated for early and delayed post operative complications such as pain, bleeding, urinary retention, constipation, fecal impaction, incontinency, surgical site infection, fissure, skin tag, mucosal ectropion, anal stenosis and recurrence. They were regularly followed up at 24 hours, 1 week, 3 months and 6 months after their operation.
    Results
    There were no statistically significant differences between two these groups in terms of age, gender and grade of hemorrhoid(s). Patients treated with submucosal hemorrhoidectomy has significantly less pain within 24 hours after the surgery (P=0.026), but there was no statistically differences between two groups in anal stenosis and other complications.
    Conclusions
    Submucosal hemorrhoidectomy is an effective method in reducing post operative pain within the 24 hours after the surgery and was no case of complicated anal stenosis after 6 months follow up. Other complications in the submucosal technique were similar to those of Ferguson. Submucosal hemorrhoidectomy is comparable with Ferguson technique as a suitable procedure for high grade prolapsed hemorrhoids.
  • Pages 78-83
    The dislocation of the thumb carpometacarpal (CMC) joint is a rare injury, and dislocation is even more uncommon. Delay in diagnosis and treatment of this type of dislocation usually will be accompanied with unfavorable result there with pain and decline of contraction force of thumb, and even it might be accompanied with erosive arthritis. Therefore, the dislocation of the thumb CMC must be diagnosed quickly and have a suitable remedy for its coming back to normal function of injured hand. In this case-report, we surveyed a case of traumatic dislocation of the carpometacarpal joint of the thumb in seventeen-years-old male. The patient had carpometacarpal dislocation of the thumb of right hand that in due to a motorcycle accident, and had pain in the physical exam and had tenderness in thumb CMC therewith somewhat deformity and swelling. After surgery the thumb was immobilized for six weeks and after which he was enrolled into a rehabilitation program. There was no pain, joint instability and restriction range of motion at the end of six months.
  • Pages 84-87
    There are few reported cases of cutaneous metastases of esophageal carcinoma, especially of esophageal adenocarcinoma. We present a case of a 71-year-old man with metastatic esophageal cancer in the scalp. Clinical and histological findings are discussed, and recommendations for clinicians are suggested.
  • Pages 88-94
    There is an increasing trend in the world population toward doing nose surgery. Aesthetic surgery of the nose is one of the most popular ones, especially in this part of the world. The outcome of this sophisticated operation is directly related to the skill and knowledge of the surgeon and his good understanding of aesthetics and psychology. Iranian surgeons have developed great success in this field and their ideas are spreading in the world. Looking at Google search engine under “nose surgery”, you find out that several famous international press agencies refer to Iran as the world capital of nose surgery. This operation was introduced in this country about 50 years ago and since then more surgeons and patients became interested in doing this procedure. This trend persuaded us to write a background and current overview for colleagues who are interested in this subject.