فهرست مطالب

نشریه جراحی ایران
سال هجدهم شماره 1 (بهار 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/04/12
  • تعداد عناوین: 13
|
  • ایرج فاضل صفحه 1
    ترومبوفلبیت عمقی و آمبولی ریه جزو عوارض خطرناک و اکثرا قابل پیشگیری در بیماران جراحی است. خطر این عوارض با عوامل متعددی از جمله خصوصیات بیمار و نوع اعمال جراحی ارتباط دارد و بررسی مطالعات موجود نشان می دهد با اتخاذ تدابیر مکانیکی و استفاده از داروهای شیمیائی می توان عارضه مزاحم ترومبوفلبیت و خطر مرگ آمبولی ریه را تا حدود قابل توجهی در بیماران جراحی کاهش داد.
    کلیدواژگان: ترومبوفلبیت، آمبولی ریه
  • بهروز کلیدری، مرضیه نقوی، ایمان غفارپسند، محمد جوانمردی، محسن محمودیه، علیرضا خلج صفحه 9
    زمینه و هدف
    استفاده از کورتیکواستروئید و آنتی هیستامین درکاهش چسبندگی مؤثر بوده است. هدف از انجام این تحقیق تعیین اثر ترکیبی متیل پردنیزولون وکلماستین در جلوگیری ازتشکیل چسبندگی پریتوئن در موش می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 40 موش مذکر در دو گروه بیست تایی به صورت تصادفی تقسیم شدند. پس از بی هوش کردن این موش ها جدار شکم باز شده و 10 برش طولی تقریبا 1 سانتیمتر بر روی سطح پریتوئن در سمت راست در دیواره قدامی داده شده و سپس قطعه ای از پریتوئن نیز به ابعاد 2×2 سانتیمتر مربع از سطح قدامی دیواره چپ شکم برداشته شد. در گروه مورد کلماستین با دوز μg/kg50 و متیل پردنیزولون با دوز mg/kg 40 داخل پریتوئن تزریق شد و در گروه شاهد به همین میزان نرمال سالین تزریق شد. پس از 20 روز موش ها تحت لاپاراتومی مجدد قرار گرفتند و وجود چسبندگی، تعداد باندهای چسبنده و درجه چسبندگی بر اساس مشاهده مستقیم، در هر گروه مشخص شد. نتایج با آزمون مان ویتنی و آزمون دقیق فیشر آنالیز شد.
    کلیدواژگان: چسبندگی پریتوئن، متیل پردنیزولون، کلماستین
  • عزیز الله عباسی، کامبیز شیخی، ابوالقاسم دانشور، ساویز پژهان، کتایون نجفی زاده، حمیدرضا خدامی ویشته صفحه 16
    زمینه و هدف
    پیوند ریه درمان نهایی بسیاری از بیماران با بیماری پیشرفته ریوی است. پیچیدگی این روش، کمبود بیماران دهنده، کمبود مراکز تخصصی پیوند ریه و هزینه بالای آن برخی از مشکلات پیش روی پیشرفت این روش هستند. با وجود انجام بیش از 30 مورد پیوند ریه در کشورمان، تا به حال میزان بقاء این بیماران گزارش نشده است. از اینرو، هدف از مطالعه حاضر گزارش میزان بقاء این بیماران در مرکز تحقیقات پیوند ریه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری است.
    مواد و روش ها
    با استفاده از بانک اطلاعاتی بیماران پیوند ریه مرکز تحقیقات پیوند ریه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، اطلاعات بیماران پیوندی در سال های 1379 لغایت 1388 استخراج شد. این بیمارستان یک بیمارستان دانشگاهی است و مرکز ارجاع برای پیوند ریه در ایران می باشد. میزان بقاء با استفاده از جداول عمر و روش کاپلان مایر محاسبه شد.
    یافته ها
    در مدت مذکور 33 بیمار تحت پیوند ریه قرار گرفتند. 25 بیمار (76%) مرد بودند و میانگین سنی آنها 15 ± 38 سال بود. علل پیوند عبارت بودند از: فیبروز ریوی (22 نفر، 67%)، COPD (5 نفر، 15%)، برونشکتازی (4 نفر، 12%)، و سیستیک فیبروزیس (2 نفر، 6%). 22 مورد (67%) پیوند ریه یک طرفه و 11 مورد (33%) پیوند ریه دو طرفه انجام شد. میزان بقاء یک و پنج ساله تمام بیماران به ترتیب 33% و 24% و میانگین و میانه بقاء آنها به ترتیب 32 و 17 ماه بود. در بیمارانی که پس از دو هفته زنده مانده بودند، میزان بقاء یک و پنج ساله به ترتیب 51% و 36% و میانگین و میانه بقاء آنها به ترتیب 8/45 و 8/20 ماه بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که میزان های بقاء بیماران پیوند ریه این مرکز در مقایسه با آمارهای جهانی در سطح پایین تری قرار دارند. اگرچه تجربه جدید جراحی پیوند، وضعیت نامطلوب بیماران انتخاب شده از نظر نوع بیماری و شدت آن و نیز خصوصیات فردی بیماران (تحصیلات و وضعیت اقتصادی اجتماعی پایین) تا حدی توضیح دهنده این علل هستند، اما برنامه ریزی در جهت ارتقای بهبود بقاء این بیماران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پیوند ریه، میزان بقاء، فیبروز ریوی، برونشکتازی، سیستیک فیبروزیس
  • رامش عمرانی پور، محسن کلهر، عباس ربانی، علی امینیان، محسن نصیری طوسی، علیرضا عبداللهی، فرشته انسانی صفحه 22
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه مطالعات انجام شده قبلی نشان داده بود که اختلالات تست های انعقادی و فاکتورهای فیبرینولیز با بدخیمی های گوناگون و میزان پیشرفت آنها مرتبط هستند، مطالعه ای جهت اندازه گیری سطح این فاکتورهای خونی از جمله دی دایمر، فیبرینوژن، تست های انعقادی و ارتباط آنها با وجود و گستردگی سرطان معده که در کشور ما شیوع قابل توجهی دارد، طراحی شد تا از نتایج احتمالی این ارزیابی، جهت تشخیص وجود و عوامل مرتبط با گستردگی تومور استفاده گردد.
    مواد و روش ها
    114 بیمار دچار آدنوکارسینوم معده به عنوان گروه بیمار و 114 بیمار دچار بیماری های خوش خیم معده به عنوان گروه کنترل در یک مطالعه تحلیلی آینده نگر مورد شاهدی وارد گردیدند و میزان فاکتورهای دی دایمر، فیبرینوژن، هموگلوبین، پلاکت، WBC،PT و PTT 24 ساعت قبل از انجام عمل جراحی و یا انجام آندوسکوپی فوقانی دستگاه گوارش، اندازه گیری شد. مرحله (Stage) سرطان معده، پس از عمل جراحی به وسیله آزمایش پاتولوژی طبق پروتکل AJCC (کمیته مشترک سرطان در آمریکا) تعیین گردید.
    یافته ها
    میزان دی دایمر، فیبرینوژن، هموگلوبین، PTT و نیز شمارش پلاکت به طور معنی داری با وجود آدنوکارسینوم معده مرتبط بودند. این ارتباط بر اساس نتایج آنالیز رگرسیون لجستیک در مورد میزان دی دایمر و فیبرینوژن و اشکال غیر طبیعی پلاکت قوی تر بود. میزان دی دایمر پلاسما به طور معنی داری با مرحله تومور و قابل رزکسیون بودن آن و نیز وجود متاستاز دوردست ارتباط داشت، در حالیکه بین میزان این فاکتورها و گسترش درگیری عقده های لنفاوی، نوع و محل تومور در معده رابطه معنی دار آماری پیدا نشد. همچنین بین میزان PT و نیز شمارش لوکوسیت ها با وجود کانسر معده رابطه معنی دار آماری به دست نیامد. در این مطالعه، نقطه برش (Cut-Off Point) مثبت بودن برای میزان دی دایمر،mg/lit 15/0 و برای میزان فیبرینوژن، mg/dl 400 به دست آمد، که بر این اساس حساسیت دی دایمر در تشخیص سرطان معده برابر با 54% و ویژگی آن برابر با 84% و نیز حساسیت فیبرینوژن در این زمینه برابر با 79% و ویژگی آن برابر با 63% محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    میزان دی دایمر پلاسما می تواند هم به عنوان فاکتور کمک تشخیصی و هم به عنوان یک فاکتور پیشگویی کننده در مورد پیشرفته بودن تومور معده مد نظرقرارگیرد. میزان فیبرینوژن پلاسما و وجود اشکال غیر طبیعی پلاکت در اسمیر خون محیطی می توانند به عنوان فاکتور تشخیصی در کانسر معده بکار روند.
    کلیدواژگان: دی، دایمر، فیبرینوژن، پلاکت، سرطان معده
  • فرهاد حافظی، بیژن نقیب زاده، امیرحسین نوحی، غزل نقیب زاده صفحه 30
    زمینه و هدف
    غضروف جانبی تحتانی (LLC) بینی از نظر آناتومیک، اغلب دارای ساختمان دو بعدی توصیف می شود؛ در حالی که نویسندگان، درجراحی رینوپلاستی به روش باز بر روی بیماران خود، در طی 20 سال اخیر، شکل متفاوتیLLC را در حداقل 40% موارد مشاهده کردند. نویسندگان متوجه شدندکه LLC ظاهری سه بعدی و نیمکره مانند دارد و در ناحیه اسکرول (Scroll) با بازوی داخلی این نیمکره، به غضروف جانبی فوقانی (ULC) متصل می شود.این بازوی داخلی نقش مهمی در ایجاد عدم تقارن وگشاد شدن (Flare) سوارخ های بینی ایفا می کند.
    مواد و روش ها
    LLC در 286 بیمارکه دریک فاصله زمانی 2 ساله تحت عمل جراحی رینوپلاستی با روش باز قرار گرفته بودند بررسی شد؛ با تمرکز بیشتر بر روی شکل این غضروف به ویژه محل اتصال LLC به ULC (ناحیه Scroll)
    یافته ها
    LLC گنبدی شکل در 9/40% بیماران دیده شد که در 5/11% موارد دو طرفه بود. این تفاوت آناتومیک بیشتر در بیماران با نوک بینی گرد دیده شد، هر چند با فراوانی کمتر، در بیماران با نوک بینی باریک نیز رؤیت شد.
    نتیجه گیری
    حداقل 3/1LLC های بررسی شده علاوه بر دیواره جانبی، دیواره میانی نیز داشتند؛ که گشادی و نیروی ارتجاعی این ساختارها را به طرز معناداری افزایش می دهد. این حالت باعث می شودکه این دسته از LLC ها به اقدامات بازسازی شکل دهی (صاف و مستقیم کردن) جواب ندهند؛ پس برای به دست آوردن سوراخ های بینی متقارن و پره های بینی مقبول از نظر زیبایی شناختی باید به این تفاوت رایج آناتومیک توجهی ویژه شود.
    کلیدواژگان: غضروف جانبی تحتانی، آناتومی مفصل (جامع)، کاربرد در رینوپلاستی
  • محمد جواد فاطمی، کمال سید فروتن، فاطمه رجبی صفحه 36
    زمینه و هدف
    در اغلب مطالعات اندام فوقانی، پیش آگهی ترمیم عصب رادیال بهتر از عصب مدیان و این عصب بهتر از عصب اولنار است. این مطالعات بیشتر به جزء حرکتی اعصاب پرداخته اند. مطالعه مستقلی در مورد تفاوت بازگشت حس بعد از قطع این اعصاب انجام نشده است. برای بررسی این موضوع که در شرایط مشابه بازگشت حس در کدام یک از اعصاب مدیان و اولنار بهتر است، این مطالعه طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    65 بیمار مراجعه کننده به مرکز آموزشی و درمانی حضرت فاطمه (س) که به علت قطع عصب مدیان، اولنار یا هر دو، در ناحیه مچ دست عمل جراحی شده بودند و حداقل 9 ماه از زمان عمل جراحی آنها می گذشت، مورد مطالعه قرار گرفتند. تست های افتراق دو نقطه ثابت و متحرک و تست مونوفیلامان به روش استاندارد انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 10 ± 2/27 بود. 58 نفر از بیماران مرد (2/89%) بودند. بیشترین عصبی که دچار آسیب دیدگی شده بود، عصب اولنار است که در 2/46% بیماران رخ داده بود. عصب مدیان در 9/36% بیماران آسیب دیده بود. آسیب توام عصب اولنار و مدیان در 9/16% بیماران وجود داشت. میانگین زمان بررسی بیماران بعد از عمل جراحی 12 ± 5/24 ماه بود. در مبتلایان به آسیب عصب مدیان انگشت میانی و در مبتلایان به آسیب عصب انگشت کوچک بیشترین اختلال حسی را داشتند. نتایج تست منوفیلامان، افتراق دو نقطه استاتیک و دینامیک در بیماران با آسیب عصب مدیان به نسبت آسیب عصب اولنار بهتر و تفاوت معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    هرچند در اغلب منابع انگشت اشاره به عنوان منطقه بررسی اختلال حس در قطع عصب مدیان ذکر شده است، اما در این مطالعه بیشترین میزان اختلال حس در هر سه تست انجام شده انگشت میانی بیماران بوده است، به همین دلیل بهتر است، هنگام معاینه یا انجام تست های تشخیصی در بیماران با قطع عصب مدیان به انگشت میانی به عنوان منطقه دارای بیشترین اختلال حس توجه شود. همچنین در این مطالعه ثابت شده است در شرایط مشابه از نظر سن، نوع صدمه، فاصله زمانی بین صدمه تا ترمیم و نوع ترمیم، نتایج حسی در عصب مدیان بهتر از اولنار است. توپوگرافی کمتر پیچیده عصب مدیان، آناتومی ساده تر این عصب، کوچکتر بودن قسمت حرکتی آن در مچ و راحت تر در معرض دید قرار گرفتن عصب در طی جراحی می توانند از علل این نتایج بهتر باشند.
    کلیدواژگان: عصب اولنار، عصب مدیان، صدمه عصبی، ترمیم عصب، بازگشت حس
  • داود جعفری، حمید طاهری، هومن شریعت زاده، فرید نجد مظهر صفحه 45
    زمینه و هدف
    مطالعه آناتومی محل کمپرشن عصب مدیان در بیماران با سندروم تونل کارپ می تواند به درک بهتر از آناتومی تونل کارپ و تنگ ترین محل این تونل منجر شود. این مطالعه در جهت کمک به روشن شدن بیشتر آناتومی تونل کارپ طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    تعداد چهل بیمار که با تشخیص سندروم تونل کارپ ایدیوپاتیک و شدید تحت عمل جراحی آزاد کردن عصب مدیان قرار گرفتند، در این مطالعه گنجانده شده اند. طول ناحیه کمپرشن عصب، فاصله وسط ناحیه کمپرشن عصب تا چین دیستال مچ دست اندازه گیری شد.
    یافته ها
    از تعداد 40 بیمار، سی و هشت نفر زن و دو نفر مرد بودند. میانگین سن بیماران (76-37) 5/6±54 سال بود. طول متوسط ناحیه با کمپرشن یا اثر فشاری (10-3) 1±6 میلی متر و متوسط طول وسط ناحیه کمپرشن تا چین دیستال مچ دست (26-18) 5/3±23 میلی متر بود. که این محل در محاذات زایده قلابی شکل استخوان همیت قرار دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه آناتومی عصب مدیان در تونل کارپ بیشترین محل تنگی کانال کارپ و بیشترین فشار بر روی عصب مدیان در محاذات زایده قلابی شکل استخوان همیت قرار دارد.
    کلیدواژگان: آناتومی، عصب مدیان، سندروم تونل کارپ
  • شیرزاد نصیری، احمدرضا سروش، مازیار کرم نژاد، فرهاد مهرخانی، سارا مصفا، انوشیروان هدایت صفحه 50
    زمینه و هدف
    سرطان کولورکتال، یکی از شایعترین بدخیمی ها می باشد. تشخیص زودهنگام و در مراحل ابتدایی تاثیر زیادی در پیش آگهی بیماران دارد. در مطالعه حاضر، تاثیر عواملی مثل مرحله بیماری، سن، جنس، مرحله و محل تومور بر پیش آگهی بیماران با سرطان کولورکتال در طی دوره پنج ساله بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    بیمارانی که با تشخیص سرطان کولورکتال در بین سال های 1378 الی 1381 در بخش جراحی بیمارستان شریعتی تهران تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. بیماران با عود سرطان کولورکتال یا با سابقه شیمی درمانی قبل از عمل حذف شدند و 109 بیمار تحت آنالیز قرار گرفتند. منحنی های بقاء توسط روش Kaplan-Meier ترسیم شدند. فاکتورهای بررسی شده شامل سن،جنس، مرحله TNM، متاستاز دوردست، درجه، تهاجم عروقی و لنفاوی، محل تومور، سطح CEA قبل از عمل و تست های عملکرد کبدی بودند.آنالیز چند متغیره بر اساس Cox-Regression Analysis انجام شد.
    یافته ها
    میانگین طول عمر بیماران 8/2 ± 8/42 ماه بود. بقاء 1 و 3 و 5 ساله به ترتیب 72% و 54% و 47% بودند. براساس آنالیز تک متغیره، سن (P
    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، جراحی، میزان بقاء
  • اسماعیل حاجی نصرالله، سینا صفامنش، علی خوشکار، غزال حاجی نصرلله، نورالله صالحی، حسن پیوندی صفحه 57
    زمینه و هدف
    لاپاروسکوپی روش انتخابی در کله سیستکتومی است و با کاستن عوارضی مثل درد،عفونت و مدت زمان بستری پس از عمل، روش پذیرفته شده ای برای اکثر جراحان است. تعبیه درن در کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک، موجب افزایش طول اقامت بیماران در بیمارستان می شود. در این مطالعه، طول اقامت بیمارانی که تحت کله سیستکتومی لاپاراسکوپی قرار گرفته اند، مقایسه می شوند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که یک مطالعه توصیفی گذشته نگر است، با استفاده از پرونده موجود بیمارانی که در سال 1387 در بیمارستان لقمان حکیم تحت کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک قرار گرفته اند، از نظر طول مدت اقامت در بیمارستان، براساس تعبیه درن یا عدم تعبیه درن، مقایسه شده، تاثیر تعبیه درن در تصمیم گیری و نتایج درمان مورد بررسی قرار گرفته است.
    یافته ها
    تعداد 75 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند که از این تعداد، برای 49 نفر درن تعبیه شد و برای 26 نفر درن تعبیه نگردید (به ترتیب گروه A و گروه B). میانگین زمان بستری در گروه A، حدود 22/3 روز پس از جراحی بود و این زمان برای گروه B حدود 92/1 روز بود. در یکی از بیماران گروه A، گذاشتن درن، باعث تغییر در تصمیم گیری برای کنترل عوارض پس از عمل بیمار شد و در 48 مورد دیگر، بدون تاثیر بود.
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج حاصل از این مطالعه، تعبیه درن در جراحی کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک باعث افزایش قابل توجه طول اقامت بیمار در بیمارستان می شود و در ضمن تاثیر معنی داری در تصمیم گیری پس از عمل بیمار ندارد. لذا تعبیه روتین درن در کله سیستکتومی بدون عارضه توصیه نمی شود.
    کلیدواژگان: کله سیستکتومی، لاپاراسکوپی، درن
  • رویا فرجی، فریبا میربلوک، سیده هاجر شارمی، مریم اصغرنیا، محمدعلی جوافشانی، مجید غلامزاده صفحه 62
    زمینه و هدف
    حدود 7/7% کل نوزادان متولد شده در جهان دارای وزن پایین هنگام تولد هستند. همچنین 56% زنان باردار در کشورهای در حال توسعه، 18% در کشورهای توسعه یافته و 80% در جنوب آسیا مبتلا به کم خونی می باشند. نتایج مطالعات در مورد ارتباط میان میزان غلظت هموگلوبین مادر و وزن موقع تولد نوزاد، ضدونقیض می باشد و در کتاب های رفرنس زنان و زایمان نیز در مورد این ارتباط نکته خاصی ذکر نشده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی ارتباط غلظلت هموگلوبین و شاخص توده بدنی مادر در سه ماهه اول نخستین بارداری با وزن موقع تولد می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تحلیلی مقطعی، پرونده 555 مادر باردار اول زا مراجعه کننده به 5 مرکز بهداشتی درمانی شهر رشت، بین شهریور 83 تا شهریور 86، که حاوی کلیه اطلاعات مورد نیاز مطالعه، از جمله سن، قد، وزن و هموگلوبین مادر و وزن هنگام تولد بودند، به طور تصادفی انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. البته مادرانی که دارای فاکتورهای دخالت کننده بر وزن هنگام تولد بودند، مانند زایمان پره ترم، ناهنجاری های جفتی و ژنتیکی، بیماری های مزمن و استفاده از داروهای خاص، از مطالعه ما حذف شدند. اطلاعات به دست آمده توسط آزمون های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه ارتباط معنی داری میان غلظت هموگوبین مادر در سه ماهه اول نخستین بارداری و وزن موقع تولد نوزاد وی به دست نیامد. همچنین این ارتباط بر حسب عامل دخالت کننده سن مادر نیز معنی دار نشد، اما این ارتباط در شاخص توده بدنی بیشتر از kg/m230 معنی دار بود (041/0P= و 225/0 R=). در مطالعه ما فراوانی نسبی وزن کم هنگام تولد 4% و ماکروزومی 5% بود. همچنین میزان فراوانی نسبی کم خونی در مادران باردار مطالعه ما 3/21% بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه میان غلظت هموگلوبین در سه ماهه اول نخستین بارداری و وزن هنگام تولد نوزاد ارتباط معنی داری وجود ندارد. میزان فراوانی نسبی وزن کم هنگام تولد در جامعه مورد مطالعه ما از میزان متوسط جهانی کمتر است. همچنین میزان فراوانی نسبی کم خونی در مادران باردار مطالعه ما از کشورهای در حال توسعه کمتر و از کشورهای توسعه یافته کمی بیشتر است.
    کلیدواژگان: هموگلوبین مادر، وزن پایین هنگام تولد، بارداری
  • بابک سیاوشی، عباس عبدلی تفتی، میرمصطفی سادات صفحه 69
    در این گزارش یک مورد پلاستیک دفورمیتی ساعد به دنبال تروما وگیر کردن اندام فوقانی درون دستگاه در استخوان های ساعد یک فرد بالغ به صورت قوسی شدن ساعد همراه با شکستگی همزمان استخوان بازوی همان طرف معرفی می گردد. علائم بالینی بیمار علاوه بر درد بازو بخاطر شکستگی، شامل دفورمیتی ساعد و قوس دار شدن آن و محدودیت حرکات چرخشی ساعد (سوپیناسیون و پروناسیون) بود، ولی معاینه عروقی عصبی نرمال بود.خراش های سطحی در سرتاسر اندام فوقانی وجود داشت. در رادیوگرافی ساعد، کمانی شدن رادیوس و اولنا مشهود بود.
    کلیدواژگان: پلاستیک دفورمیتی، تروما، کمانی شدن استخوان، ساعد
  • سید عباس طباطبایی، سید مظفر هاشمی، مجتبی احمدی نژاد، امیرحسین داورپناه جزی، وحید گوهریان صفحه 74
    گواتر داخل قفسه صدری اولیه به خصوص در مدیاستن خلفی بسیار نادر بوده و کمتر از 1% گواترهای خلف جناغی و مدیاستینال است. خونگیری آنها از عروق داخل قفسه صدری می باشد. در این مقاله یک مرد 64 ساله معرفی می شود که با علامت تنگی نفس و سرفه مزمن مراجعه نموده و در سی تی اسکن قفسه صدری یک توده بزرگ در مدیاستن خلفی با گسترش به مدیاستن قدامی فوقانی داشت. بیمار با برش توراکوتومی خلفی جانبی جدار عمل شد و توده برداشته شد و تمامی علائم بالینی بیمار در پیگیری از بین رفت. خونگیری توده فوق از عروق داخل قفسه صدری شریان و ورید بی نام بود.
    کلیدواژگان: مدیاستن، سرفه مزمن، تنگی نفس
  • سیدعباس میرمالک، گروه مترجمین صفحه 79
    اقدامات درمانی، دخالت های تشخیصی و روش های جراحی که روزمره اعمال می شوند ماحصل تحقیقاتی است که یک یا چندین دهه قبل به دنبال سئوال یا مسئله ای صورت گرفته است. ابهاماتی که امروزه در حین بررسی و درمان ایجاد می شود قدم اولیه طرح تحقیقاتی است که نتیجه آن سال های بعد در روند تشخیص و درمان تغییر ایجاد خواهد کرد. در این فصل با شیوه تبدیل یک سئوال یا مسئله به طرح تحقیقاتی آشنا می شویم.
|
  • Page 1
    Deep venous thrombophelebitis (DVT) and pulmonary embuli (PE), as a relatively common complication of major operative procedures, may result in life long post phelebitic syndrome or sudden death. The high and intermediate risk patients could be identified and treated in order to prevent DVT and PE. Prophylactic measures, both mechanical and chemical have proved to be quite effective and recommended in majority of the surgical patient population.
  • Page 9
    Introduction &
    Objective
    Corticosteroids and Antihistamines have been effective in reducing adhesion formation. This study was performed to examine the effect of clemastin - methyl prednisolone combination in the prevention of intra-abdominal adhesions after lapartomy in rats.
    Materials and Methods
    The samples included 40 healthy, male rats that were randomly assigned to the case and control groups. The rats, used in the experiment, were from the same generation and the same age, weighting about 230±20g. Each rat was anesthetized with ketamine-hydrochloride (5mg/kg). Using sterile technique, the abdominal cavity was entered via a 4cm vertical midline incision. Ten longitudinal incision, each of them 1cm in length, were incised in the internal port of their right abdominal wall and a 2×2 (cm)2 piece of peritoneum was excised from the left side. Concurrently, clemastin (50 µg/kg) and methyl-prednisolone (40 mg/kg) was injected intra peritonealy in case group. Then, 20 days later, they had a second laparatomy for assessing the grade of adhesions. At last, the findings were analyzed by Mann-Whitney and fisher exact tests (P
  • Page 16
    Introduction &
    Objective
    Lung transplantation is the ultimate treatment in many patients with advanced stages of pulmonary disease. Complexity, lack of donors, lack of specialized centers and the cost of the procedure are main barriers for its expansion. Although more than 30 lung transplantation have been done in our country, there is no report about the survival of these patients. We report here the survival rate of the patients who underwent lung transplantation at the research center of Masih Daneshvari Hospital.
    Materials and Methods
    We used the database of lung transplantation research center of Masih Daneshvari Hospital, Tehran, Iran and extracted all cases of lung transplantation during 2000-2009 periods. Masih Daneshvari Hospital is a university based hospital and is the referral center for lung transplantation. We analyzed the survival of the patients using life table and Kaplan-Meier method.
    Results
    33 patients underwent lung transplantation during this period. 25 (76%) of them were male and the mean age of patients was 38 ± 15 yr. The causes of transplantation were: pulmonary fibrosis (22, 67%), COPD (5, 15%), bronchiectasis (4, 12%) and cystic fibrosis (2, 6%). Lung transplantation was single-sided in 22 (67%) patients and double-sided 11 (33%) in others. One- and five-year survival of the all patients was 33% and 24%, and the mean and median of patient's survival were 32 and 17 months, respectively. In patients who were alive after two weeks of transplantation, one- and five-year survival were 51% and 36% and the mean and median of patient's survival were 45.8 and 20.8 months, respectively.
    Conclusions
    The patients’ survival was lower at our center than what was reported from other centers. However, when interpreting these results, one should notice that lung transplantation is very young in our center. Most of our transplantations were performed while the center was in learning curve. Also, bad clinical condition and more advance disease-status of the transplanted patients along with patients’ poor education and their low socioeconomic status that made them stop their medications and follow-up, could be the other reasons.
  • Page 22
    Introduction &
    Objective
    Based on the other studies that had shown preoperative coagulation tests and fibrinolysis factors have correlated with different malignancies and degree of extension of these tumors, we have checked preoperative plasma levels of D-dimer, fibrinogen, PT, PTT, Hb, WBC count and the formation of platelets in the gastric cancer patients and control group to assess the relationship between preoperative plasma levels of these factors and gastric cancer and the different pathological stages of this tumor that is high prevalent in Iran.
    Materials and Methods
    114 patients with gastric cancer and 114 patients with benign gastric disease were assessed in our case-control study and we evaluated plasma levels of these factors in their plasma samples, 24 hours before their operations or upper GI endoscopies. The pathological stages of gastric tumors were assessed according to AJCC (American Joint Committee of Cancer) protocol and manual.
    Results
    The plasma D-dimer level, plasma fibrinogen level, platelet count, platelet abnormal formation, Hb and PTT levels were significantly correlated with gastric adenocarcinoma. Based on the logistic regression analysis, this correlation was stronger for plasma D-dimer level, plasma fibrinogen level and abnormal platelet formation in PBS. Plasma D-dimer level was significantly correlate with resectability of tumor, distant metastasis and the clinical stages of this tumor, but there was no significant correlation between this factor and lymph node metastasis, tumor site and the type of gastric adenocarcinoma. We also found no significant correlation of PT level and WBC count with gastric cancer in this study. In this study the cut off points of plasma D-dimer level and plasma fibrinogen level were 0.15 mg/lit and 400 mg/dl respectively.The sensitivity and specificity of D-dimer in diagnosis of gastric cancer was 54% and 84%, and the sensitivity and specificity of fibrinogen was 79% and 63% respectively.
    Conclusions
    Preoperative levels of plasma D-dimer and fibrinogen and the abnormal platelet formation in PBS can be diagnostic factors in the presence of gastric cancer. Also, preoperative plasma D-dimer level can be a predictor of the extension of this tumor.
  • Page 30
    Introduction &
    Objective
    In most anatomic references, the shape of the lower lateral cartilage (LLC) is described as a two-dimensional structure. However, the authors have found different forms of LLC in at least 40% of their open rhinoplasty cases in the last 20 years. We found this cartilage to have a three-dimensional hemispheric appearance that was connected to the upper lateral cartilage (ULC) at scroll area by an inward limb of this hemisphere. This inward limb may have an important role in producing asymmetry and flare of the nostril.
    Materials and Methods
    The LLC of 286 patients was evaluated during open rhinoplasty over a two-year period, with the main focus on the shape of this structure, especially at the LLC-ULC junction (scroll area).
    Results
    A dome-shaped appearance of the LLC was noted in 40.9% of cases, and 11.5% of cases had bilateral LLC variation. This different anatomic form was seen mostly in patients with a strong bulbous tip, although it was observed less frequently in narrow nasal tips as well.
    Conclusions
    At least one-third of the LLCs that were analyzed had a medial wall in addition to the lateral wall, which significantly increased the flare and recoil force of this structure. This makes this cartilage more redundant to reshaping procedures (straightening); thus, special attention must sometimes be paid to this common anatomic variation in order to produce symmetric nostrils and obtain a more aesthetically acceptable alar tip.
  • Page 36
    Introduction &
    Objective
    Traumatic nerve damage is quiet a frequent event in the upper extremity. Microscopic reconstructive nerve repair is usually used to restore the continuity of the injured nerve. Restoration of the sensory ability of the nerve is of great importance in normalization of the hand function. Since we could not find an individual study comparing the sensory out come between median and ulnar repair, we designed this study to better understand the results of sensational out comes between these two nerves.
    Materials and Methods
    During 3 Months period, 65 patients who had median, ulnar or both nerves injuries at the wrist level, and who had been operated upon in Hazrat Fatemeh Hospital were assessed with regard sensibility improvement were compared with each other. The criterias for inclusion were negative history of medical illness and adequate follow-up (at last 9 months) after surgery. The sensory evaluation was performed by monofilament test, static and moving two point discrimination, and the results were compared.
    Results
    Of the 65 patients included in this study, the mean age was 27.2 years. The cause of trauma was predominantly laceration with glass. Ulnar nerve was the most commonly injured nerve (46.2%) and sole median nerve injury was observed in 36.9% of patients. In 16.9% of the patients both ulnar and median nerve were damaged. The mean time for patient evaluation was 24.5 months after surgery. Middle finger was the mostly impaired one in the test after median nerve injuries and the little finger was the mostly impaired one in the tests after ulnar injuries. The results show that the sensory return is better and higher in median nerve repairs in comparison to ulnar nerve repairs at the wrist level.
    Conclusions
    In upper limb nerve injuries, radial nerve has the best prognosis and the ulnar nerve has the worst one. In our study, however it is shown that in the same condition of age, cause of trauma, time elapsed before surgery and surgical method, sensory return in median nerve is better that ulnar nerve at wrist level. This can be due to less complexity of the median nerve in terms of anatomy and topography, smaller motor component and easier exposure during surgery. Also, the best area for evaluation of sensory impairment and return after median nerve injury is the volar side of middle finger.
  • Page 45
    Introduction &
    Objective
    The anatomical study of the compression site of median nerve in patients with carpal tunnel syndrome can result in to better understanding of carpal tunnel anatomy and the narrowest location of carpal tunnel. This study was performed to have a better understanding of the carpal tunnel anatomy.
    Materials and Methods
    Forty patients with severe idiopathic carpal tunnel syndrome, who had undergone carpal tunnel release, were entered in this study. The length of compression area in median nerve, the distance between the middle of compression area and distal wrist crease were determined.
    Results
    From these 40 patients 38 were women and 2 were men. The mean age of these patients was 54± 6.5(37-76) years. The mean length of compression area was 6±1 (3-10) millimeter and the mean distance between the middle of compression area and distal wrist crease was 23±3.5 (18-26) millimeter. This area was adjacent to the hook of the hamate.
    Conclusions
    According to the results of present study on the anatomy of median nerve in carpal tunnel, the location of the narrowest area and the site with most compression correspond to the location of the hook of the hamate bone.
  • Page 50
    Introduction &
    Objective
    Colorectal carcinoma is one of the most prevalent cancers. Early diagnosis and diagnosis in primary stages are important in patient’s prognosis. In this study we evaluated factors such as age, sex, stage and tumor location in colorectal patients in five year peroid.
    Materials and Methods
    From the cancer database of a single referral institution, Shariati Hospital 109 patients who had resection of colorectal cancer from 1999 to 2002 were identified. Cases with recurrent colon cancer or previous history of neoadjuvant chemotherapy were excluded. Survival curves were constructed using the kaplan-meier method. The factors that were used included: age, sex, TNM stage, T-status, nodal status, distant metastasis, grade, lymphatic and vascular invasion, tumor location, preoperative CEA level and liver function tests. Multivariate analysis of factors was conducted using cox-regression analysis.
    Results
    The mean survival time for all patients was 42.8±2.8) months. The overall 1, 3, 5 year survival rates were 72%, 54%, 47% respectively. The single variable analysis, patients age (P
  • Page 57
    Introduction &
    Objective
    Laprascopy is the selected procedure in cholecystectomy and because of reducing complications, like pain, infection, and the duration of hospital staying, it is a favorite procedure for most surgeons. Drain insertion in laparoscopic cholecystectomy can increase post operative hospital staying. In this study we compared post operative hospital staying of our patients with (group A) and without (group B) drain.
    Materials and Methods
    In this study we compared post operative hospital staying of patients, who had recently undergone laparoscopic cholecystectomy in Logman Hakim Hospita and had drain insertion, with those who did not have it. The effect of drain in post operative management was also assessed.
    Results
    This study included 75 patients. Drain was inserted for 49 patients (group A) and was not inserted for the remaining 26 patients (group B). The average post operative hospital staying was about 3.22 days in group A and 1.92 days for group B. In one of the group a patients, drain altered post operative management, but it had no significant effect on others.
    Conclusions
    According to the results of this study, the routine use of drain can increase post operative hospital staying in uncomplicated laparoscopic cholecystectomy and it has no significant effect on post operative management of the patients. Thus, it is not recommended routinely.
  • Page 62
    Introduction &
    Objective
    About 7.7% of all born neonates through at the world have low birth weight. Also 56% of pregnant women in under developed countries, 18% of pregnant women in developed countries and 80% of pregnant women in South Asia are anemic. The result of studies, which have been already done, about the relationship between mother's hemoglobin concentration and birth weight of her neonate are contravertial and also in reference books of obstetrics and genycology nothing is specifically mentioned about this issue. Our aim in this study is to evaluate the relationship between mother's hemoglobin concentration and BMI in the first trimester of pregnancy and birth weight of her neonate.
    Materials and Methods
    This was a cross sectional study in which the files of 555 nulipar women, which related during August 2004 - August 2007 to 5 health center in Rasht city, during August 2004-August 2007, were selected randomly and referred to the data needed for this study, such as age, height, weight, mother's hemoglobin and birth weight of her neonate were collected. Other confounding factor such as prematurity, genetic disorders, placental insufficiency, chronic disease and administration of some special drugs were eliminated. The data were analyzed by pearson and linear regression Analysis.
    Results
    There was not significant relationship between mother's hemoglobin concentration during the first terimestr of pregnancy and her neonate's birth weight. Also the relationship between mother's hemoglobin concentration and her neonate's birth weight with interfering factor of age, was not significant, but the relationship with the interfering factor of BMI, in BMI higher than 30 kg/m2 was found to be significant (P=0.041). The ratio of LBW in our study was 4% and the ratio of macrosomy was 5%. Also ratio of anemic pregnant women in our study was 21.3%.
    Conclusions
    According to our study there is no significant relationship between mother's hemoglobin concentration during the first terimestr of pregnancy and her neonate's birth weight. The ratio of LBW in our study was lower than world-wide average. Also the ratio of anemic pregnant women in our study was lower than under developed countries and a little higher than developed countries.
  • Page 69
    A Case of plastic deformity of forearm due to trauma and engagement of upper extremity in an industrial machine in a skeletally mature adult, with ipsilateral humerus fracture, is reported in this article. Clinical findings were pain in the forearm, deformity, and limitation of rotation (supination and pronation). Neurovascular examination was normal. Superficial abrasions were seen throughout upper extremity. In the radiography, the radius and ulna had an apex dorsal bow.
  • Page 74
    :Primary intrathoracic goiter, especially of posterior mediastinum were rare and were less than 1%. Primary intrathoracic goiters supplied by intrathoracic blood vessels. We introduce a patient who referred with a huge mass in the posterior mediastinum extended to the anterior superior mediastinum with a sign of dyspnea and chronic cough. This mass was easily removed through standard postrolateral thoracotomy and all the symptoms of the patient were resolved. The blood supply of mass arises from intrathoracic vessels.