فهرست مطالب

نشریه جراحی ایران
سال نوزدهم شماره 4 (زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/02/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرهاد حافظی، حامد باطنی، سید ابوالحسن امامی، محمد جواد فاطمی، میر سپهر پدرام، سید جابر موسوی صفحه 1
    زمینه و هدف
    گرافت غضروف به طور شایع در جراحی ترمیمی و پلاستیک به عنوان اصلاح دفورمیتی های بدن به خصوص صورت بکار می رود. جذب غضروف پیوند شده یکی از مشکلات این روش است. خرد کردن و حفظ پریکندریوم ممکن است باعث نتایج بهتر بازسازی شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از 28 نمونه غضروفی گوش خرگوش نر سفید نژاد نیوزلندی، با وزن تقریبی 2000-1500 گرم و سن 14-12 هفته استفاده شده است. پس از ایجاد بیهوشی عمومی به روش استاندارد در خرگوش ها، از یکی از گوش ها دو قطعه غضروف تهیه شد. در دوطرف خط وسط و در ناحیه پشت حیوان و عقب کتف ها دو برش در پوست ایجاد شد. سپس یک نمونه به همان شکل خرد شده و در یک حفره زیر جلدی در همان طرف کاشته شد. نمونه دوم غضروف گوش خرگوش قطعه قطعه شده ولی پریکندریوم در یک سمت غضروف حفظ گردید. این نمونه نیز در یک حفره زیر جلدی مشابه در طرف دیگر خرگوش قرار گرفت. پس از 3 ماه و پس از معدوم کردن حیوانات به طور استاندارد، دو نمونه از حفره های مزبور خارج و مجددا اندازه گیری شد. در پایان نتایج بر اساس توزین استاندارد غضروف ها مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    وزن ها در دو گروه مورد مطالعه (انجام پیوند غضروف با پریکندریوم و پیوند بدون پریکندریوم) ابتدای امر مورد توزین قرار گرفتند که تفاوت معنادار آماری نداشته اند (P-value=0.21). سپس نتایج در سه ماه پس از ترمیم مورد مقایسه قرار گرفت که وزن ها در گروه پیوند غضروف با پریکندریوم پس از سه ماه افزایش یافته و نسبت به گروه پیوند غضروف بدون پریکندریوم تفاوت معنادار آماری در سه ماه پس از ترمیم وجود داشته است (P-value=0.019). با این وجود بین وزن ابتدای پیوند و سه ماه پس از پیوند با آزمون Paired t-test در گروه پیوند غضروف با پریکندریوم (P-value=0.09) و گروه پیوند غضروف بدون پریکندریوم (P-value=0.19) تفاوت معنادار آماری وجود نداشته است.
    نتیجه گیری
    غضروف کونکای خرد شده متصل به پریکندریوم، امکان شکل دادن و ثابت نمودن مجموعه را فراهم می سازد. این روش را می توان بعنوان پوشش در بینی های دارای پوست نازک و یا بعنوان گرافت برای بزرگ کردن دورسوم بکار گرفت. اگر قصد استفاده از کونکا برای بزرگ کردن ساختمان بینی را داشته باشیم، با این روش می توان غضروف ضعیف و ناهموار کونکا را به ابزاری کاراتر تبدیل نمود.
    کلیدواژگان: غضروف گوش، پریکندریوم، خرگوش
  • علیرضا ملک زادگان، مجتبی جواهرزاده، محمدرضا ملک زادگان صفحه 9
    زمینه و هدف
    فیشر مزمن آنال بیماری شایعی می باشد که با درد و خونریزی هنگام دفع مدفوع بروز می کند. در مواردی که درمان های نگهدارنده پاسخ ندهند جراحی اسفنکتروتومی به دو روش باز و بسته قابل انجام است. در این مطالعه نتایج و عوارض اسفنکتروتومی باز و بسته مقایسه شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 31 بیمار مبتلا به فیشر آنال مزمن به روش باز و 29 بیمار به روش بسته تحت اسفنکتروتومی قرار گرفتند. طول مدت جراحی، مدت بستری، شدت درد بعد از عمل و عوارض جراحی دو گروه مقایسه شد. بیماران 6 ماه پس از جراحی از نظر عود تحت بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    مدت جراحی اسفنکتروتومی بسته 5/5±5/19 دقیقه و اسفنکتروتومی باز 8/4± 5/45دقیقه بوده است که تفاوت بین دو گروه از نظر آماری قابل توجه بود.
    کلیدواژگان: اسفنکتروتومی باز، اسفنکتروتومی بسته، خونریزی، آبسه
  • رویا فرجی، مریم اصغرنیا، زیبا ظهیری، سیده فاطمه دلیل حیرتی صفحه 15
    زمینه و هدف
    بارداری دوقلویی از حالت های پرخطر بارداری است که همراه با افزایش چهار برابر میزان مرگ و میر جنین و افزایش شش برابر مرگ و میر نوزادی می باشد. پژوهش حاضر برای تعیین فراوانی حاملگی دوقلویی و عوارض همراه با آن در بیمارستان الزهرا(س) رشت در طی پنج سال صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی مقطعی در مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) رشت بصورت سرشماری انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده است که با استفاده از اطلاعات موجود در پرونده ها تکمیل گردیده است. اطلاعات شامل سن مادر، سن حاملگی، تعداد زایمان ها، نوع حاملگی (از نظر تعداد قل ها)، نوع زایمان، جنس نوزاد، وزن نوزاد، ناهمسانی وزن دوقلوها، پره اکلامپسی، دیابت حاملگی، ناهنجاری جنینی بود. پس از جمع آوری داده ها، اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    فراوانی دوقلویی در مطالعه ما 7/1% از کل حاملگی ها بود. که 5/53% از این زنان چندزا بودند. بیشترین فراوانی حاملگی دوقلویی در محدوده سنی 30-20 سال بوده است (1/32%). بروز زایمان زودتر از موعد در حاملگی دوقلویی 4/60% بوده و فراوانی حاملگی طول کشیده 6/0% بوده است. اختلاف وزن بیش از 25% بین دوقلوها 2/13% بوده است. بطور کلی بروز ناهنجاری جنینی در حاملگی دوقلویی 6/1%، دیابت حاملگی 3/2%، پره اکلامپسی 8/8% بوده است و همچنین 8/65% از زنان با حاملگی دوقلویی زایمان سزارین داشته اند. 9/47% از نوزادان دوقلو پسر بوده و اکثر نوزادان (8/66%) از آنها وزن کمتر از 2500 گرم داشتند.
    نتیجه گیری
    عوارضی که حاملگی های چندقلو را تحت تاثیر قرار می دهد دارای اهمیت کلینیکی ویژه ای می باشند. با تشخیص این عوارض و مراقبت های پری ناتال مناسب و مهارت تیم زایمانی می توان از بروز عوارض حاملگی چندقلویی کاست.
    کلیدواژگان: حاملگی دوقلویی، عوارض
  • افسانه زرقی، علیرضا زالی، مهدی تهرانی دوست، کمال سیدفروتن، محمدرضا زرین دست، نازیلا سادات سیدفروتن، میثم اخلاق دوست صفحه 22
    زمینه و هدف
    بیماران مبتلا به تومور مغزی گلیوما تحت تاثیر جراحی دچار تغییرات روانی و شناختی می شوند و نیاز به بازتوانی و درمان دارند. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر جراحی برای این اختلالات می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه مقطعی حاضر بر 94 بیمار مبتلا به تومور مغزی گلیوما انجام شده و برای ارزیابی شناختی از پرسشنامه MMSE، پرسشنامه افسردگی بک، و اضطراب همیلتون در قبل و بعد از جراحی استفاده گردید.
    یافته ها
    تفاوت معناداری در امتیازات آزمون های MMSE، افسردگی بک و اضطراب همیلتون در قبل و بعد از جراحی مشخص شد (05/0P
    کلیدواژگان: اختلالات شناختی، جراحی، تومور مغزی
  • حسین مشهدی نژاد، فریبرز ثمینی، محمد فرجی، علی مشهدی نژاد صفحه 28
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه گذشته نگر، بررسی نتایج درمان جراحی زودرس و تاخیری در بیماران با آنوریسم مغزی پاره شده که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند، شناخت عوامل موثر و یافتن راهکارهای مناسب برای بهبودی و ارتقای درمان این بیماران می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بصورت گذشته نگر و بر پایه اطلاعات بیمارستانی موجود در پرونده های بیماران، در یک دوره زمانی ده ساله (1386-1377) در بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان قائم(عج) مشهد صورت گرفته است. در این مطالعه، مشخصات فردی، بیماری های زمینه ای، فاصله زمانی شروع خونریزی تا بستری در بیمارستان و یافته های تصویری موجود برای همه بیماران با آنوریسم مغزی، زمان عمل جراحی، نوع عمل و عوارض ایجاد شده و نتایج آن در مدت بستری این بیماران مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در مدت ده سال، 183 بیمار با آنوریسم مغزی در بیمارستان بستری و درمان شدند. بیشترین گروه سنی، در سنین 60-50 سال و میانگین سنی 48/1± 06/48 سال در مردان و 09/1 ± 17/50 در زنان و میانگین کلی 88/0 ± 05/49 ثبت گردید. هیپرتانسیون و استعمال سیگار شایعترین عوامل زمینه ای در این افراد گزارش شد و سردرد ناگهانی و کاهش هوشیاری شایعترین علامت و نشانه بعد از پارگی آنوریسم بود. شریان رابط قدامی و شریان مغزی میانی، شایعترین محل استقرار آنوریسم بودند. 140نفر (5/76%) از بیماران با عمل جراحی درمان شدند که 21 نفر (15%) در سه روز اول و 112 نفر (80%) بعد از دو هفته تحت عمل قرار گرفتند. میزان عوارض شدید بعد از عمل جراحی و فوت در گروهی که در سه روز اول (زودرس) تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند 4/52% و در بیماران با عمل جراحی تاخیری 2/15% بود. در این مطالعه مهمترین عامل در بروز عوارض و مرگ و میر در عمل جراحی آنوریسم، گرید نورولوژیک بیمار و زمان عمل جراحی بوده است.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه نشان داده ایم که افزایش در گرید نورولوژیک Hunt&Hess با افزایش میزان عوارض و فوت و استفاده از روش جراحی تاخیری با کاهش در مورتالیته و عوارض پس از عمل همراه بوده است. فاکتورهای دیگر از جمله دیابت، فشارخون بالا، مصرف سیگار و اعتیاد، رابطه معنی داری با میزان عوارض و مورتالیته نداشتند. اگرچه این مطالعه و گزارشات دیگر مراکز در ایران نشان می دهد که میزان مرگ و میر و عوارض بعد از عمل جراحی زودرس آنوریسم (سه روز اول بعد از خونریزی) بیشتر از عمل جراحی تاخیری آن می باشد ولی به دلیل آنکه بخشی از بیماران قبل از رسیدن به مرحله تاخیری به علت خونریزی مجدد و یا وازواسپاسم فوت می کنند، نیاز به بررسی بیشتر نتایج درمان جراحی زودرس و پی آمدهای تاخیر دردرمان جراحی وجود دارد.
    کلیدواژگان: آنوریسم مغزی، عمل جراحی زودرس، نتایج درمان جراحی
  • رحیم علیجانی، نورالله کرمی صفحه 36
    زمینه و هدف
    در این پژوهش با بهره گیری از روش علم سنجی به بررسی و مقایسه تطبیقی سه دهه وضعیت تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در زمینه جراحی در پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    داده های این پژوهش از سه منبع زیربنایی پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی گردآوری شده است: پایگاه شاخص گذاری علم (اس.سی.آی)، شاخص گذاری علوم اجتماعی (اس.اس.سی.آی) و شاخص گذاری هنر و علوم انسانی (ای.و.اچ.سی.آی). با وارد کردن واژه جراحی و ایران در بخش جستجوی پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی، داده های به دست آمده توسط بخش تحلیل پایگاه اطلاعاتی تحلیل شد و نهایتا داده ها به وسیله نرم افزار اکسل مورد تحلیل بیشتر قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان می دهد که در دهه اول (1980-1989) تنها 6 مدرک، در دهه دوم (1990-1999) تعداد 55 مدرک و در دهه سوم (2000-2009) تعداد 1090 مدرک به وسیله پژوهشگران ایرانی در حوزه جراحی تولید شده است. با توجه به آمار و ارقام تولیدات علمی پژوهشگران کشورمان در این حوزه، به خوبی سیر صعودی تولیدات علمی جامعه جراحان ایرانی را می توان مشاهده نمود. از نظر مشارکت بین المللی، پژوهشگران ایرانی در این حوزه در دهه اول هیچگونه مشارکت بین المللی نداشتند و در دو دهه دوم و سوم بیشترین مشارکت را به ترتیب با کشورهای ایالات متحده آمریکا و ایتالیا داشتند. زبان مدارک تولید شده همگی، به جز دو تا، انگلیسی بود.
    نتیجه گیری
    به طور کلی یافته ها نشان می دهد که پژوهشگران کشورمان در طول سه دهه مورد بررسی روندی شتابان و بسیار خوبی را در تولید علم این حوزه داشته اند. مشارکت بین المللی پژوهشگران ایرانی با پژوهشگران سایر کشورها نیز رو به افزایش بوده است و در این میان بیشترین مشارکت را به ترتیب با کشورهای ایالات متحده آمریکا و ایتالیا بوده است.
    کلیدواژگان: تولیدات علمی، جراحی
  • محمد علی زرگر، حسین صفاری، نیما نریمانی صفحه 45
    کارسینومای سلول های کلیوی کشنده ترین تومور دستگاه ادراری است. شایع ترین محل متاستازها در کارسینومای سلول های کلیوی عبارتند از ریه، کبد، کلیه مقابل، استخوان و مغز می باشد. متاستاز به آدرنال همان طرف در 40 درصد موارد دیده می شود که در اکثر موارد جزئی از یک بیماری متاستاتیک منتشر، خواهد بود. متاستاز به آدرنال مقابل ناشایع و در درصد کمی از موارد دیده می شود که می تواند همزمان و در درصد کمتری از موارد غیر همزمان باشد. تشخیص گرفتاری همزمان آدرنال حین تشخیص تومور اولیه و تشخیص گرفتاری غیر همزمان آن طی پیگیری های بعدی است، زیرا متاستازهای آدرنال در اغلب موارد بدون علائم بالینی بوده و ظهور علائم کم کاری آدرنال دیده نمی شود. روش درمان کارسینومای سلول های کلیوی و متاستازهای آن جراحی است.
    کلیدواژگان: کارسینومای سلول های کلیوی، متاستاز، غده آدرنال
  • سیدعباس میرمالک صفحه 50
    مطالعات بالینی مقایسه ای کنترل شده (Randomized Controlled Clinical Trials) RCT بخصوص در حیطه جراحی با مشکلات زیادی همراه است. روش های جراحی که برخی قدمت بیش از یک قرن دارند. ابزار جراحی که تغییری نکرده اند، نحوه رویکرد به بیماران که به راحتی قابل تغییر نیست، محروم کردن گروه شاهد از درمان استاندارد که عملا امکان پذیر نیست و... امکان تجربه بالینی مقایسه ای کنترل شده (RCT) را محدود و اغلب ناممکن می کند. نوشتار زیادی در محدودیت RCT در رشته های جراحی وجود دارد. با توجه به محدودیت اجرائی RCT در رشته های جراحی، روش های غیرتجربی انتخابی کاربرد دارد.
|
  • Page 1
    Introduction &
    Objective
    Cartilage graft is frequently used in plastic and reconstructive surgery to overcome bodily and especially facial deformities. One of the problems of this technique is cartilage absorption. Dicing and perichondrial preservation may afford better reconstructive results.
    Materials and Methods
    In this study 28 cartilage specimens from male white New Zealand rabbits, roughly weighing 1500-2000 g and being 12-14 weeks old, were used. After standard induction of general anesthesia in rabbits, two pieces of cartilage were obtained from one ear. Two skin incisions were made on both sides of the midline back of the animal and posterior to the shoulder blades. Then one specimen was diced and inserted on one side. The second piece of the rabbit’s ear was diced in a way that perichondrium was preserved on one side. This specimen was also inserted into a subcutaneous pocket on the other side of the rabbit. After 3 months and by standard sacrifice of the animals, the two specimens were removed and reweighed. Finally the results of standard weighing of the cartilages were compared.
    Results
    The weights of the two groups (cartilage graft with and without perichondrium) were measured at the beginning of the study. They were not significantly different (P-value 0.21). Then the results were compared three months after the operation. That showed a significant (P-value 0.019) increase in the weights of perichondrially attached cartilage compared to the cartilage graft without perichondrium. Nevertheless, using paired t-test at the beginning of the grafting and three month after revealed no significant difference between cartilage graft with perichondrium (P-value 0.09) and cartilage graft without perichondrium (P-value 0.19).
    Conclusions
    Perichondrially attached diced conchal cartilage brings about the possibility of forming and securing the whole complex. This method may be utilized as a cover in thin skinned noses, or as a graft to augment the dorsum. If we intend to use concha to augment nasal structure, by means of this technique, we can change the feeble and convoluted ear cartilage to a more versatile tool.
  • Page 9
    Introduction &
    Objective
    Chronic anal fissure is a common anorectal disease which present itself with pain and hemorrhage during defecation. If conservative treatments with high fibers regiments and sitz bath don’t cure the chronic anal fissure, sphincterotomy can be done by open or closed technique. In this study we compare the outcomes and complications of open and close sphincterotomy.
    Materials and Methods
    In this clinical trial study, 32 patients underwent open sphincterotomy and 29 patients underwent close sphincterotomy. The duration of surgery and hospital admission, post-operative pain and hemorrhage, late complications and recurrence were compared between the closed and open sphincterotomy.
    Results
    The average surgery time of closed and open sphincterotomy were 19.5 ± 5.5 and 45.5±4.84 minutes respectively. The difference was statistically significant (P
  • Page 15
    Introduction &
    Objective
    Twin pregnancy is a high risk pregnancy that leads to four fold increase in fetus mortality rate and six fold increase in neonatal mortality rate. This study, done at Alzahra hospital in Rasht, was undertaken to assess the relative frequency and some associated complications of twin pregnancies in a period of five years.
    Materials and Methods
    This is a descriptive cross sectional study in Rasht’s Alzahra hospital. The data which were gathered from patient’s records, included age, gestational age, parity, type of pregnancy, route of delivery, gender of neonate, weight of neonate, discordances between twins weights, preeclampsia, GDM, fetal anomaly after collection of data. These were analyzed with SPSS software.
    Results
    The frequency of twins was 1.7% and 53.5% of the females were multipara. The highest frequency of twin pregnancies were in females between 20 to 30 years old (32.1%). Preterm delivery in twin’s pregnancy was 60.4% and prevalence of post term was 0.6%. Weight difference above 25% between twins was 13.2%. The prevalence of fetal anomaly, GDM and preeclampsia were 1.6%, 2.3% and 8.8% respectively. 65.8% of ladies with twin pregnancy underwent cesarean section. 47.9% of neonates were male and the weight of 66.87% was under 2500gr.
    Conclusions
    The complications that affect twin pregnancies have special clinical importance. With diagnosis of those complications, appropriate prenatal care, and the experience of delivery team in providing favorable condition for mother and her fetuses it is possible to prevent complications.
  • Page 22
    Introduction &
    Objective
    Patients with glioma brain tumor are encountered with cognitive and mental changes under the influence of surgery, so that rehabilitation and treatment is required for them. The purpose of current study is to determine the effect of surgery on these impairments.
    Materials and Methods
    The present cross-sectional study was conducted on 94 brain tumor patients and MMSE, Beck depression and Hamilton anxiety questionnaires were used before and after surgery for cognitive and mental assessment.
    Results
    Before and after surgery, a significant difference was identified in MMSE, Beck and Hamilton tests’ scores (P
  • Page 28
    Introduction &
    Objective
    The purpose of this retrospective study is the assessment of the results of early and delayed surgery in patients who have been operated for ruptured aneurysms, and the cognition of the effective agents and the proper ways for recovery and promotion of treatment methods in these patients.
    Materials and Methods
    This study is performed retrospectively based on hospitalized information in patient files in Ghaem neurosurgical departments since, 1998 to 2007. In this study we classified personality features, background diseases, the time between hemorrhage to admission, imaging findings in patients with brain aneurysm, time of surgery, kind of surgery, complications and the results of them.
    Results
    183 Patients were admitted in hospital in 10 years. Most of them were between 50 -60 years old and the mean age was 48.06± 1.48 for men and 50.17± 1.09 for women (overall mean age: 49.05 ±0.88). Hypertension and smoking were the most common underlying factors in these patients. Sudden headache and unconsciousness were the most common symptom and sign after rupture of aneurysms. The most common location for their aneurysms was Ant. Com and MCA. 140 cases (76.5%) were operated upon 21 cases (15%) in first three days and 112 patients (80%) after two weeks. In early operated group, severe complication and death was in 52.4 % cases, but in delayed operated group, severe complication and death was in 15.2% cases. The most common factor in mortality and morbidity in this study were neurologic grades of the patients and the time between aneurysmal rupture to surgery.
    Conclusions
    In this study we have shown that increasing in Hunt & Hess grade, increases morbidity and mortality, and that delayed surgery reduces the mortality and complications after surgery in the patients with brain aneurysmal rupture. Other factors such as diabetes, high blood pressure, addiction and smoking, had no significant relationship with the complication rate and mortality. Although the results of this study and other reports implicate that the mortality, morbidity and complications after early surgery of aneurysms (in the first three days) is more than late surgery, but because some of the patients die from rebleeding or vasospasm before late period, we are still in need of comparing the results of early surgery and outcome of patients in late surgery group.
  • Page 36
    Introduction &
    Objective
    In this article, we have used of Scientometrics we have review and compare 30 years of scientific productivity of Iranian Surgery Community in ISI database.
    Materials and Methods
    The data of this study have been collected from three sub databases of ISI (Information Sciences Institute). These 3 sub databases are, Science Citation Index (SCI), Social Science Citation Index (SSCI), and Art and Humanities Citation Index (A and HCI). Entering the keyword of Surgery in topic search of ISI database, and Iran in address the retrieved items were analyzed by analyze engine of the database, and then the data were further analyzed by Excel software.
    Results
    Findings show that in the first decade of the study (1980-1989), only 6 documents, in the second decade (1990-1999) only 55 documents and in the third decade (2000-2009) some 1090 documents have been produced by Iranian researchers in this field. Therefore the results show a sharp increase in productivity of Iranian researchers in the field of Surgery. Form the viewpoint of International cooperation, Iranian surgery researchers did not have any cooperation in the first decade of the study. But the results show that in the second and third decade there were considerable international cooperation with researchers of USA, Italy and other countries. Our finding lastly revealed that the language of all document but 2 of them were English.
    Conclusions
    The results show that the scientific productivity of Iranian surgeons has been ascending in these years. The international cooperation too has been increasing, but it has been mostly with USA and Italy.
  • Page 45
    Renal cell carcinoma is most fatal tumor in genitourinary system. The most prevalent metastatic sites in renal cell carcinoma are; lung, liver, contra lateral kidney, bone and brain. Metastasis to ipsilateral adrenal gland can be seen in more than 40% of the patients and in most of the cases is a part of diffused metastatic disease. Metastasis to contra lateral adrenal is far less common and can be synchronous or metachronous. Diagnosis of ipsilateral involvement of the adrenal is concomitant with diagnosis of the primary tumor, but the diagnosis of contra lateral adrenal involvement is usually done during routine follow ups. Because adrenal metastasis is asymptomatic and patients will not show the symptoms of adrenal insufficiency. The treatment of choice for RCC and it's adrenal metastasis is surgery.